כללים לגלישה בטוחה בערוץ, טרולים והדיווח עליהם חשוב!נגרינסקי
עבר עריכה על ידי חצילוש בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ב 14:15
עבר עריכה על ידי נגרינסקי בתאריך כ"ה באייר תשע"ט 19:55

כולנו רוצים להנות משימוש מועיל ובטוח בערוץ. רוב המשתמשים בערוץ הם אנשים טובים עם כוונות טובות, עם זאת יש לזכור שכמו בכל מקום גם כאן קיימים אנשים העלולים לפגוע ולנצל את תמימותם של אחרים. על מנת שהשימוש אכן יהיה בטוח אנחנו ממליצים:

1. שימו לב עם מי אתם מדברים, לא לכל מי שפונה אליכם חייבים להגיב. גם אם התחלתם לדבר עם מישהו ובאיזשהו שלב אתם מרגישים שלא נוח לכם להמשיך בשיחה מכל סיבה שהיא - אל תהססו להפסיק את השיחה ואף לחסום. וזיכרו - ותק ומעמד אינם ערובה להתנהגות נאותה, בדקו היטב במי אתם נותנים אמון.

2. הימנעו מדיבור על נושאים שהצנעה יפה להם, בפרט בשיחה עם בן המין השני. לעולם אל תדברו על נושא שלא נוח לכם לדבר עליו, אם מישהו לוחץ עליכם לעשות זאת חסמו אותו מיד.

3. אל תשלחו תמונות שלכם למשתמשים אחרים, בטח שלא בעקבות הפעלת לחץ מצידם. אל תשתפו פרטים מזהים ו/או פרטי התקשרות אישיים (מספר טלפון, מייל וכדו') עם מי שאתם לא מכירים ולא ברורה לכם הכוונה שלו.

4. בכל מקרה של דיבור או העלאת תכנים בעל אופי מיני ללא הסכמה מפורשת מראש מצידכם, או שידול והפעלת לחץ לקיום דיבור כזה בין אם בשיחה אישית בערוץ ובין אם ע''י מעבר לפלטפורמה מקבילה (מייל, וואטסאפ וכדו'), או הפעלת לחץ לקבלת תמונות ופרטים אישיים – חיסמו את אותו הניק ודווחו עליו במסר לאחד מהאחראים לקבלת תלונות על הטרדות או במייל  divuah.a7@gmail.com. האחראים: @ברוקולי ו- @ימ''ל. כמו כן, בשיחות האישיות ישנה אפשרות לדווח על השיחה. הדיווחים ייבדקו ברגישות ובדיסקרטיות.

בברכת שימוש מועיל ובטוח, מנהלי הפורומים.

כמה נהלים לגבי דיווח על טרולים:
א' - הדיווח יעשה אך ורק ישירות למנהלים, ולא על גבי הפורום.
ב' - עד שלא אושר שזה טרול אין להפיץ חשדות אלו אחד לשני. זה הוצאת שם רע, וגורם לעוגמת נפש מיותרת.
ג' - אזהרות לגבי טרולים יבואו מטעם ההנהלה בלבד,
ולא מטעם אף אחד אחר.

איך מזהים טרולים? ותודה ענקית לנדנדה כתומה
אז..איך מזהים טרול?[קצת ארוך אבל חשוב מאוד!] .
רמז: בד"כ הוא נראה ככה:

ניסיתי לחשוב איך אפשר להימנע כמה שאפשר מטרולים..אבל בלי להיות חשדניסטים בטירוף..בכל זאת, רוב הניקים הם אנשים טובים בסה"כ..

קודם כל-לפני השיחה.

1. פונה אליכם ניק שלא ראיתם בעבר? כדאי להיכנס לכרטיס אישי שלו. אפשר לראות שם בן כמה הבנאדם(לפחות לפי מה שהוא אומר, ובתור התחלה אנחנו מאמינים לבנאדם שמולנו)
כמה הודעות יש לו שהוא פרסם?מה כתוב בהם? באיזה פורום? ממתי הניק שלו? כמה פרטים שכדאי לדעת לפני שמדברים.

2. פונה אליכם ניק חדש במסרים בלבד? כנראה שאין לו מספיק ותק כדי לעבור לשיחה אישית. לא כדאי לפתוח לו שיחה אישית מיד בהתחלה.. בשיחה אישית הרבה יותר פשוט לשלוח תמונות,סרטונים וכו'.. ולא תמיד זה דברים שאתן מעוניינות.

3. לניק יש שם חשוד?שם שמזכיר שם ששמעתם עליו כטרול? כדאי לשים לב. זה לא מחייב שזה אותו בנאדם-אבל חלק מהטרולים חוזרים בשם זהה או דומה.

במהלך השיחה ישנם כמה קווים אדומים שלא עוברים בשום אופן!!

1.מעבר למייל בלי שום סיבה הגיונית('לא נוח לי..' זאת לא סיבה הגיונית!) יש לה כאן בערוץ גם מסרים וגם שיחה אישית-וזה מספיק בהחלט!המעבר למייל נועד רק כדי להוציא מכן עוד פרטים. אל תתנו את המייל שלכם למישהי/ו שאתם לא סומכים עליו במליון אחוז!ועדיף לא לתת בכלל.

2. שיחה שנגררת לשיח על הגוף-שלי או של אחרים. במיוחד מניק לא מוכר.

3. בקשת תמונות. לא.שולחים.תמונות.לאנשים.שאתם.לא מכירים.!!!!.
זה ממש קו אדום!!ואל תחצו אותו בשום אופן.

4.שיחה שמתנהלת כמו חקירת שב"כ- אין שום סיבה שישאלו אותך מליון שאלות על כל דבר! גם השיטה של 'על כל שאלה שלי-שאלה שלך' היא שיטה מאוד לא טובה ולא מומלצת. זכותך גם לא לענות על כל דבר ששואלים. תבררי את התשובות שלך..

אבל הכי חשוב-תסמכו על התחושות בטן שלכן.אם השיחה לא נעימה לכן-סטופ. אין לה מקום.

אז שעה דיברנו עכשיו על מה לא.

אז מה כן?

חוק דתיים שלובים!!חובה חובה חובה!
כשמתחילים לדבר קצת מעבר לשלוםשלום הסתמי, חובה להשתמש בכלל הזה שעיקרו-כל שני דתיים בטוח מכירים דתי שלישי.
מספיק לדעת פרט אחד-ישיבה,אולפנה,מקום מגורים-כדי למצוא הקשרים.

ניתן לכם דוגמא:
אני יודעת שהאדם שמולי גר במעלה נפצוצים. כי הניק שלו הוא-"נפצוצים לשלטון". באולפנה שלי, אור נעימת הירח, לומדות כמה בנות שגרות במעלה נפצוצים. אז אני אומרת לו- "היי, באולפנה שלי, אור נעימת הירח לומדות בנות ממעלה נפצוצים!!" והוא בתגובה- "מי? רוחמה רוחמילוביץ? היא מדריכה של אחותי בסניף.." "יוו..מגניב..היא חברה ממש טובה שלי.."

וככה, בלי הרבה יותר מידי מידע מיותר (הוא יודע איפה את לומדת..) את יודעת שהבנאדם אמיתי-כי הוא קישר אל מישהי שאת מכירה.

זה יכול להיות קשר כזה, קשר משפחתי, אם אתם באותו גיל אז גם יכול להיות שתכירו ממחנה/מעיינות וכאלה.. אם מתאמצים מספיק תמיד אפשר למצוא קשר. צריך לשים לב רק שלא את כל המידע אתה נותן- והאדם השני רק מציין שהוא מכיר..כי זה לא בטוח נכון..

ולא לתת יותר מידי מידע על עצמך!!
יש גם הקשרים שמכירים אנשים מפה במציאות..נגיד אני מכירה את "ענבל" במציאות וגם את-זה נותן יותר סיכוי ששנינו בסדר.

הערוץ הוא כלי מדהים.ממש. רק צריך לשים לב שאנחנו משתמשים בכלי הזה לטובתנו

גלישה נעימה ובטוחה
פה למענכם,
מנהלי נוג"ה.
תודה רבה!גלידת לימון

מה זה טרוליםשקד מהצפון

טרולים זהחובה?

סתם מישהו/י שמנסה להציק.

מטריד.

קראתי,תודה.רק בשמחה.

הקפצה. חשוב.נגרינסקי
שכוייח ענבל
חשוב מאד תודה רבה צוות האתר שככה מקפידים על זהמלך החוף

תודה רבה!אני❤

כ665היפה בנשים:)

מזל טובבבבבבבבבבבבבבבבבבב

מה זה טרוליפ?היפה בנשים:)

חשוב מאדדשדשית

כל הכבוד D:

איך מוחקים את הסיסמא אים לא רוצים יותר ביכללל ?019284

אם רוצה למחוק את הניק שלך?אמרלד
אפשר פשוט להתנתק מהאתר
אן מקסימום לבקש ממשה.
מי מי?019284

...אמרלדאחרונה
זה ממש גזענותlove the world2

כנגד טרולים 

אני מסקיםlove. the world

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך