כולנו רוצים להנות משימוש מועיל ובטוח בערוץ. רוב המשתמשים בערוץ הם אנשים טובים עם כוונות טובות, עם זאת יש לזכור שכמו בכל מקום גם כאן קיימים אנשים העלולים לפגוע ולנצל את תמימותם של אחרים. על מנת שהשימוש אכן יהיה בטוח אנחנו ממליצים:
- שימו לב עם מי אתם מדברים, לא לכל מי שפונה אליכם חייבים להגיב. גם אם התחלתם לדבר עם מישהו ובאיזשהו שלב אתם מרגישים שלא נוח לכם להמשיך בשיחה מכל סיבה שהיא - אל תהססו להפסיק את השיחה ואף לחסום. וזיכרו - ותק ומעמד אינם ערובה להתנהגות נאותה, בדקו היטב במי אתם נותנים אמון.
- הימנעו מדיבור על נושאים שהצנעה יפה להם, בפרט בשיחה עם בן המין השני. לעולם אל תדברו על נושא שלא נוח לכם לדבר עליו, אם מישהו לוחץ עליכם לעשות זאת חסמו אותו מיד.
- אל תשלחו תמונות שלכם למשתמשים אחרים, בטח שלא בעקבות הפעלת לחץ מצידם. אל תשתפו פרטים מזהים ו/או פרטי התקשרות אישיים (מספר טלפון, מייל וכדו') עם מי שאתם לא מכירים ולא ברורה לכם הכוונה שלו.
- בכל מקרה של דיבור או העלאת תכנים בעל אופי מיני ללא הסכמה מפורשת מראש מצידכם, או שידול והפעלת לחץ לקיום דיבור כזה בין אם בשיחה אישית בערוץ ובין אם ע''י מעבר לפלטפורמה מקבילה (מייל, וואטסאפ וכדו'), או הפעלת לחץ לקבלת תמונות ופרטים אישיים – חיסמו את אותו הניק ודווחו עליו במסר לאחד מהאחראים לקבלת תלונות על הטרדות או במייל [email protected]. האחראים: @ברוקולי ו- @ימ''ל. כמו כן, בשיחות האישיות ישנה אפשרות לדווח על השיחה. הדיווחים ייבדקו ברגישות ובדיסקרטיות.
בברכת שימוש מועיל ובטוח, מנהלי הפורומים.
כמה נהלים לגבי דיווח על טרולים:
א' - הדיווח יעשה אך ורק ישירות למנהלים, ולא על גבי הפורום.
ב' - עד שלא אושר שזה טרול אין להפיץ חשדות אלו אחד לשני. זה הוצאת שם רע, וגורם לעוגמת נפש מיותרת.
ג' - אזהרות לגבי טרולים יבואו מטעם ההנהלה בלבד,
ולא מטעם אף אחד אחר.
איך מזהים טרולים? ותודה ענקית לנדנדה כתומה
אז..איך מזהים טרול?[קצת ארוך אבל חשוב מאוד!] .
רמז: בד"כ הוא נראה ככה:
ניסיתי לחשוב איך אפשר להימנע כמה שאפשר מטרולים..אבל בלי להיות חשדניסטים בטירוף..בכל זאת, רוב הניקים הם אנשים טובים בסה"כ..
קודם כל-לפני השיחה.
1. פונה אליכם ניק שלא ראיתם בעבר? כדאי להיכנס לכרטיס אישי שלו. אפשר לראות שם בן כמה הבנאדם(לפחות לפי מה שהוא אומר, ובתור התחלה אנחנו מאמינים לבנאדם שמולנו)
כמה הודעות יש לו שהוא פרסם?מה כתוב בהם? באיזה פורום? ממתי הניק שלו? כמה פרטים שכדאי לדעת לפני שמדברים.
2. פונה אליכם ניק חדש במסרים בלבד? כנראה שאין לו מספיק ותק כדי לעבור לשיחה אישית. לא כדאי לפתוח לו שיחה אישית מיד בהתחלה.. בשיחה אישית הרבה יותר פשוט לשלוח תמונות,סרטונים וכו'.. ולא תמיד זה דברים שאתן מעוניינות.
3. לניק יש שם חשוד?שם שמזכיר שם ששמעתם עליו כטרול? כדאי לשים לב. זה לא מחייב שזה אותו בנאדם-אבל חלק מהטרולים חוזרים בשם זהה או דומה.
במהלך השיחה ישנם כמה קווים אדומים שלא עוברים בשום אופן!!
1.מעבר למייל בלי שום סיבה הגיונית('לא נוח לי..' זאת לא סיבה הגיונית!) יש לה כאן בערוץ גם מסרים וגם שיחה אישית-וזה מספיק בהחלט!המעבר למייל נועד רק כדי להוציא מכן עוד פרטים. אל תתנו את המייל שלכם למישהי/ו שאתם לא סומכים עליו במליון אחוז!ועדיף לא לתת בכלל.
2. שיחה שנגררת לשיח על הגוף-שלי או של אחרים. במיוחד מניק לא מוכר.
3. בקשת תמונות. לא.שולחים.תמונות.לאנשים.שאתם.לא מכירים.!!!!.
זה ממש קו אדום!!ואל תחצו אותו בשום אופן.
4.שיחה שמתנהלת כמו חקירת שב"כ- אין שום סיבה שישאלו אותך מליון שאלות על כל דבר! גם השיטה של 'על כל שאלה שלי-שאלה שלך' היא שיטה מאוד לא טובה ולא מומלצת. זכותך גם לא לענות על כל דבר ששואלים. תבררי את התשובות שלך..
אבל הכי חשוב-תסמכו על התחושות בטן שלכן.אם השיחה לא נעימה לכן-סטופ. אין לה מקום.
אז שעה דיברנו עכשיו על מה לא.
אז מה כן?
חוק דתיים שלובים!!חובה חובה חובה!
כשמתחילים לדבר קצת מעבר לשלוםשלום הסתמי, חובה להשתמש בכלל הזה שעיקרו-כל שני דתיים בטוח מכירים דתי שלישי.
מספיק לדעת פרט אחד-ישיבה,אולפנה,מקום מגורים-כדי למצוא הקשרים.
ניתן לכם דוגמא:
אני יודעת שהאדם שמולי גר במעלה נפצוצים. כי הניק שלו הוא-"נפצוצים לשלטון". באולפנה שלי, אור נעימת הירח, לומדות כמה בנות שגרות במעלה נפצוצים. אז אני אומרת לו- "היי, באולפנה שלי, אור נעימת הירח לומדות בנות ממעלה נפצוצים!!" והוא בתגובה- "מי? רוחמה רוחמילוביץ? היא מדריכה של אחותי בסניף.." "יוו..מגניב..היא חברה ממש טובה שלי.."
וככה, בלי הרבה יותר מידי מידע מיותר (הוא יודע איפה את לומדת..) את יודעת שהבנאדם אמיתי-כי הוא קישר אל מישהי שאת מכירה.
זה יכול להיות קשר כזה, קשר משפחתי, אם אתם באותו גיל אז גם יכול להיות שתכירו ממחנה/מעיינות וכאלה.. אם מתאמצים מספיק תמיד אפשר למצוא קשר. צריך לשים לב רק שלא את כל המידע אתה נותן- והאדם השני רק מציין שהוא מכיר..כי זה לא בטוח נכון..
ולא לתת יותר מידי מידע על עצמך!!
יש גם הקשרים שמכירים אנשים מפה במציאות..נגיד אני מכירה את "ענבל" במציאות וגם את-זה נותן יותר סיכוי ששנינו בסדר.
הערוץ הוא כלי מדהים.ממש. רק צריך לשים לב שאנחנו משתמשים בכלי הזה לטובתנו
גלישה נעימה ובטוחה
פה למענכם,
מנהלי נוג"ה.