איך אתן עם מחמאות בתחילת קשר?
שאלה לבנות פהחיות צבעונית
איך אתן עם מחמאות בתחילת קשר?
אני לא מחמיא מחמאות אינטימיות. אבל כן מודה על השקעה.ארצ'יבלד
תגדירי תחילת קשרלב אוהב
ממש ממש בהתחלה?
או אחרי דייט שלישי ככה..
ואני חוזרת ואומרת (חפרתי על זה פשוט בשרשורים קודמים..)
הכל תלוי בחיבור
אם הוא מרגיש לי מישהו קרוב אליי או קשור אליי(זאת הרגשה שאפשר להרגיש אפילו מכמה דקות שיחה, מניסיון)
אז זה יכול להרגיש טבעי ונחמד..
ואם לא, ואני לא מעוניינת בו, אז אני ארגיש קצת חוסר נעימות ומבוכה אולי.. אבל כן אגיד תודה על המחאה
אז בעצם את אומרתחיות צבעונית
גםלב אוהב
וגם עד כמה הוא קולט אותי, מה רמת הטקט שלו כלפיי..
בד"כ שיש חיבור דברים זורמים יותר ומרגישים אחד את השני (אני לא אומרת שמושלם על ההתחלה וזהו חתונה..)
אבל מרגישים מתי נכון לומר מחמאה עדינה ומתי לא שייך..
בד"כ המבוכה מגיעה שהאדם לא קלט נכון את מי שמולו..
תלוי איזה סוג של מחמאה. בכללי ממעיט בהתחלה.חסדי הים
התכוונתי למחמאותחיות צבעונית
הלכתיתיהודי אמיתי!
אסור להחמיא אפילו אחרי האירוסין.
כמובן תלוי באיזו רמה, אבל צריך שכל, לא לתת לרגש לסחוף אותנו..
דרוש זהירות..
|מחכה שכולם פה עכשיו יעלו עליי..
|
כל מחמאה?...לב אוהב
וחס ושלום שייצאו עליך..
אני לפחות שמחה מאוד שאומרים מה ההלכה קודם לפני כל הדעות והמחשבות שלנו...
לא נראה לי כליהודי אמיתי!
האמת אני לא כ"כ יודע, אבל סתם למשל "וואי אני מאזה חולה עלייך" נשמע לי משהו לאחרי החתונה...
צריך שמישהו שעבר הדרכה לפני פגישות יגיע לשרשור הזה ויתן קצת יותר ירידה לפרטים..
אחפש את המקור בעז"ה
אני מקווה לזכור להגיב כאן אח"כמחודש כאן
אשריך!יהודי אמיתי!
אז ככהמחודש כאן
בשלב הראשוני של הקשר, ממש לא. בשלב טיפה יותר מתקדם מחמאות עקיפות ז"א התייחסות חיובית לתכונות ומעשים של הצד השני אבל לא התיחסות ישירה לאדם עצמו. אחרי אירוסין, גילוי חיבה עדין ע"י כינוי חיבה עדין וקצת להתחיל מחמאות טיפה יותר ישירות, ובשלב הזה במיוחד צריך לשמור על גבול הטעם הטוב. הגבול עובר בהערת תחושות ריגשיות אצל הזוג בצורה שעלולה לסחוף אותם לאיסורים (לדוגמא: נגיעה, וכו' מה שעולה לכם בראש).
לי ספציפית אין בעיה לקבל מחמאות במהלך קשר, אם כי עד כה שום קרשר שהייתי בו לא הגיע לשלב שקיבלתי מחמאה או משהו בסגנון, ולכן נראה לי שכל מי שיצאתי גם חשבה כמו הברך הנ"ל לגבי חלוקת מחמאות חוץ מאחת בשיחת פרידה וזה היה משהו בין עצה למחמאה ל"רשמתי(=היא) לי לעבוד על זה עם עצמי", אז אני לא ממש מתייחס לזה רק כמו אל מחמאה רגילה.
מקווה שהיה מועיל😁
תודה רבהחיות צבעונית
בתחושה שלי זה עושה את הדברים קצת טכניים
אני לא יכול לומרמחודש כאן
גם בשאר נושאים הקשורים לקיום מצוות יש יחס כזה לרגש, אני לא זוכר איפה זה כתוב, שהליכה בעבודת ה' רק עם חלק אחד בנפש (שכל או רגש) בהכרח מביאה את האדם לחטוא.
בסוף כל אחד יבדוק מה מתאים לו באיזון שבין שכל לרגש, ויעבוד עם האיזון שלו, אחרת עלולים לטעות בהחלטות או להימרח בהן.
ועוד דבר אני גם לא חובב גדול של חוקים בפגישות, ולכן אני לא בטוח שאני 100% אתנהל ככה, אבל נחיה ונראה, שיהיה לך בהלחה @חיות צבעונית
תודה רבה!חיות צבעונית
סיבכת אותי עוד יותר..חחחמבקש אמונה
אממ סליחה
חיות צבעונית
נו מצוין!! חחחמבקש אמונה
השאלה אם תכלס בשטח זה עובד ואפשר ככה לחזר.. זו השאלה הגדולה!!
אז איך מחזרים?? או שלא... שלא איזה דתיה תתהפך עלי שאני מחמיא לה ![]()
בוודאי שמחזרים!חיות צבעונית
וכמו שכתבתי בתגובה למטה, זה תלוי בכל אחת מה מתאים לה ונכון לה. אני חושבת (משיח עם המון בחורות) שאחד הדברים שהכי פותחים את הלב לבחורה זה החוויה של נראות. ואז זה יכול להיות באינספור דברים, שאתה קשוב לצרכים שלה, מתעניין בה, וגם יכול להחמיא על משהו שקשור אליה. והרבה פעמים אצל דתיות העולם הפנימי עובד חזק יותר, לכן כשהמחמאה מתייחסת למשהו פנימי יותר, היא מתקבלת טוב יותר. לא אומרת שאי אפשר להחמיא על החיצוניות בכלל, אבל כשזה לא בתזמון נכון, או בצורה נכונה לי אישית זה מרגיש לא נעים. כי תכלס הגוף הזה לא שלי, לא אני יצרתי אותו או את הפנים
אוקיי, תודה!!!מבקש אמונה
אז עשית לי סדר פחות או יותר בעניינים.. ![]()
רק לגבי השורה האחרונה, לא נראה לי שזאת הסיבה שזה לא נעים לך..חח
כאילו, בחייאת,אחרי החתונה לא תרצי לשמוע שבשבילו את הכי יפה בגלקסיה? 
יש אשה בעולם שלא אוהבת שיגידו שהיא יפה?? לא מאמין!
בטח כי זה ההתחלה של הקשר לא בגלל שלא בראת את עצמך וזה...לא קונה את זה חחח
ברורררחיות צבעונית
אעע..אז לא הבנתי טוב.. שיו הרגעת אותימבקש אמונה
התחלתי לפחד שבכלל הדתיות האלה מכוכב אחר. ![]()
חחח👍חיות צבעונית
תודה רבהלב אוהב
ונראלי יש דעות יותר מחמירות..
נגיד כינוי חיבה מבחינתי זה רק אחרי החתונה..
וגילוי חיבה, טוב זה נראלי ממש שנוי במחלוקת..
מבחינתי זה פחות משנה. קודם שנגיע בכלל למציאות הזאת...
ראיתי תשובה של הרב וייצן לגבי מחמאות על חצוניותברגוע
שאלה:
שלום,
אני יוצאת בשידוך עם בחור דתי טוב וירא שמים והפגישות איתו התקדמו ממש טוב. עד שבפגישה שישית הוא אמר לי שאני נראית מאוד יפה. אני לא יודעת איך להתיחס לזה, האם זה צנוע לבחור לומר כזה דבר לבחורה וגם איפה הגבול לשמירת עיינים בשידוכים.
וגם הרי בחורה כשיוצאת לפגישות, היא בכוונה מתקשטת ומתלבשת יפה כדי להיראות יפה בעיני של הבחור ואז יוצא שהיא מחטיאה את הבחור. כל הנושא הזה ממש לא ברור לי ואני לא יודעת איך להגיב.
תשובה:
שלום רב:
ההרגשה שלך שהדיבור על היופי החיצוני יש בו מיעוט צניעות היא הרגשה טהורה שראויה לך. עצם ההתעסקות ביופי אין בו חוסר צנעיות אם הדבר נעשה בצורה הוגנת. חז"ל אומרים אין אישה אלא ליופי. כוונתם שיש כוח באישה לגרום לכך שהחיים לא ישארו רק בפנים אלא הנשים ניחנו בכישרון להביא את החיים גם בעטיפה נאה ויפה. היופי החיצוני הוא יכול להיות ביטוי שלמות שמתגלה בפנים ובחוץ.
הבחור שאת יוצאת איתו דואי שצריך גם לשים לב ליופי שלך. חז"ל אומרים שאסור לאדם לקדש אישה עד שיראנה שמא תתגנה בעניו. אין כוונת חז"ל שבחור יעשה מבחן יופי לאישה שעומד לקחת לאישה. אולם ראוי שהבחור ירגיש שגם הצדדים החיצוניים מתיישבים אצלו על הלב. אני מסכים שלא ראוי לדבר על כך. זה צריך להיות דבר שמדברים עליו רק לאחר החתונה. [גם שם יש מעלות עליונות של צדיקים עליונים שאפילו לאחר החתונה אינם מכירים ביופי של נשותיהם. כך אמרו חכמים על אברהם אבינו שלא הכיר ביופי של שרה עד שירד עימה למצרים. אולם אלו מדרגות שאין לנו השגה בהם] אולם את צריכה לדעת שהיום הדור מאד מבולבל בנושאים אלו. גם אצל אנשים יראי שמים המושגים של הצניעות לא מבוררים. פעמים חושבים שדווקא הדוגריות הזרימה והפתיחות ראויה וקדושה גם בשלב ההכרות. אין זה מעיד שהבחור לא במדרגה רוחנית. יתכן שהבחור רצה שתרגישי טוב ולכן אמר לך שאת יפה. כך ראוי להתנהג באמת לאחר החתונה.
אם הדיבורים האלו יחזרו את יכולה לשוחח עימו על נושא זה. את יכולה לומר לו שאת שמחה שאת מוצאת חן בעיניו אולם את מעדיםה שאת כ המחמאות על הדברים החיצוניים תשמרו רק לשלב של אחר החתונה.
בנוגע לשאלתך האם את צריכה להתלבש יפה לפגישות. ודאי שאת צריכה להתלבש יפה. אבל יפה זה גם צנוע. כל עוד שהפגישות הם לצורך קשר רציני לא מדובר על חטא אלא להיפך על מצווה.
כל טוב ובהצלחה
מקסיםחיות צבעונית
צריך טקט..כי בשמחה תצאו.
לא רק איכות הקשר,
ואיזה סוג של מחמאות
(על מעשים, אישיות או מראה שנראה לי כ"כ הרבה יותר מדי מוקדם)
אלא גם הרבה במנטליות
(אפילו עדות, ולא נפתח את זה; -)).
יש משהו צנוע שזה מגיע לאט לאט,
במעין ביישנות מתוקה כזו. .
אבל זה האופי והעולם שלי בלבד.
זה נכון..חיות צבעונית
תלוי מה זה דווקא נחמד ממש!מישהי 1
אממ לא יודע..מבקש אמונה
מצידי זה סבבה, אבל אני בספק גדול אם כבר הבנתי איך מתנהלים עם דתיות..
דווקא ההתנהלות מול דתיותחיות צבעונית
בגדול זה מה שאמור להיות...מבקש אמונה
אבל בהתחלה, שמנסים להתניע את הקשר ולהכנס ללב
זה רק יוצר (אצלי לפחות) יותר חששות מה לומר ומה לא לומר.
אני יודע שקשר על פי התורה הוא יותר עמוק זה וודאי.. אני רואה את ההבדל
אבל עד שנכנסים ללב.. סך הכל הצורך האנושי הוא אותו צורך לדתיות וחילוניות ואפילו גויות אני מאמין
ואני לא יודע איך לספק אותו כשאני מוגבל במילים
מבינה מה אתה אומרחיות צבעונית
אני חושבת שהעניין הוא לא לנסות בכוח להיכנס אל הלב, אלא ללמוד את השפה של השני.. של העולם הפנימי שלו, ומתוך זה לומדים את שפת האהבה הנכונה לשני הצדדים
כן, אני חוזר בתשובה
מבקש אמונה
תודה על התשובה!
כמובן לא בכוח, (אוי ואבוי לגבר שמנסה בכוח
)
אבל לענות על הצורך הנפשי של הבחורה להרגיש מחוזרת, נאהבת... מחמאות וכו' -ככה זה היה עובד עם סתם בנות..
משהו השתנה אצל הדתיות? ומה אעשה עד שאלמד את העולם הפנימי של הגברת היקרה?
יש לך איזה טיפ בשבילי מהי פחות או יותר שפת האהבה הכללית אצלכן הדתיות?
אשרייך!חיות צבעונית
הטיפ שלי הוא להיות קשוב באופן כללי. אני יכולה לדבר רק בשם עצמי כמובן, אבל היו כאן כמה בנות, שכן אמרו שזה יכול להיות נחמד.
לדעתי זה קשור בתחושת נינוחות ביניכם. כשבחור אומר לי על ההתחלה על המראה החיצוני, לרוב זה מוריד לי.
אלא אם כן זה משהו ממש ממש עדין.
לי אישית מרגיש נעים יותר מול מחמאה שבאמת קשורה למשהו בי. אם זה משהו שאמרתי או עשיתי ולא סתם לזרוק משהו שנשמע כזה שאומר לכל בחורה.
אולי אם המחמאה באה ממקום של תשומת לב והערכה בעדינות, אז היא תביא טבעי. ונעימה יותר.
אולי אני יכולה לעזור לך..איכה
אולי אני יצליח לתת לך כמה טיפים איך לתת מחמאות שיענו על העניין ומצד שני יהיו בסדר..
לא מסוג הדברים שהייתי חושבת עליהם לבד, אלא שנתקלתי בהם והן היו מדויקות וטובות.
אם אתה מעוניין אז תגיד לי
אני מעוניין!
מבקש אמונה
הי, גם אני מעוניין לשמוע...יהודי אמיתי!
בכיף, שולחת בפרטיאיכהאחרונה
זאת ההגדרה המדוייקת למושג "היכרות אמיתית עם בן אדם"מחודש כאן
..קצת מביך
בטבעיותימ''ל
לא באופן מאולץ ולא דברים שעלולים להביך אותה או אותי. כשמגיע מגיע, כמו לכל אדם.
לרוב אני לא מחמיא לאנשים שאני עוד לא מכיר.
להגיד על משהו שהיא אמרה שהוא חכם או עמוק כן.
להתפעל ממעשה טוב שעשתה כן.
להגיד "את כך וכך" וכדו' זה לא.
סתם כי אני עוד לא מכיר.
בקיצור - בטבעיות ובטקט.
בירור בצניעותחצלה
היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.
ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.
אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.
חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.
מה אתם הייתם עושים?
בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?
מסכיםארץ השוקולד
אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי
יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.
נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.
יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.
ואי לגמרי אחי.בנות רבות עליאחרונה
אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר
סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?
באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?
וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?
ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?
תודה מראש
הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא
בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.
בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.
אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)
מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם
רציתיהפי
התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?
זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב
נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו
אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות
רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").
אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).
איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין
לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?
^^ברוקוליאחרונה
שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1
הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++
איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.
הוא נראה אחרת לגמריי..
זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...
אין דיבר כזהבחור עצוב
אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.
ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.
חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1
"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית 
מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?
מוסכםבחור עצוב
אולילגיטימי?
לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -
מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?
הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.
עוד כיוון של לדון לכף זכות -
יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??
נחמד נחמד אבל לא
ואני הכי לומדת זכותראומה1
גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.
וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.
התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.
אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה
יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.
מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני
ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?
הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה
יש לכם מצלמה קצת אחרת
פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..
שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...
אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני
צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות
עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג
משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?
אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.
לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..
תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.
אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.
לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.
אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..
למדתי מה לא לעשות
גם אנירקאני
אותו דבר
השפיע בוודאיארץ השוקולד
בעיקר לטובהארץ השוקולד
מופתע שזה חריג
שאלה מעניינת.חתול זמני
בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.
הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.
מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.
פעם חשבתיoo
שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות
היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות
אלא האדם באשר הוא
כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם
גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)
יש חלקים שנשארו
השפעות מילדות
אפילו כאלה בתת מודע
תמיד יש ויהיה על מה לעבוד
לעשות נכון יותר
לי היו 2 מודליםעל הנס
אחד של ההורים
השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש
הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.
מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא
מהסבא וסבתא קיבלתי המון.
אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.
היא היתה ממש נסיכה שלו.
ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי
משפיע מאודadvfbאחרונה
בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,
בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.
שידוכיםאשר ברא
איך אתם מבררים מה קריטים לכם?
(שלא קשור למידות של האדם)-
לדוגמה נושא הצבא.
איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?
מרגישיםintuscrepidam
השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא
האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה
האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד
אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי
נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני
שנה,
האם המשהו הזה היה מציק לי?
לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה
מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?
ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם
גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע
הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..
בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)
תודההההה
לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי
אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.
מאוד יכול להיות שיש פה משהו
תתקן אותיהפי
מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה
לפני שבדקת מי היא באמת(:
בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..
ברוראחד האם שומע
אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'
או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:
הממממממממממממממ.חתול זמני
האם עובד גם הפוך?
לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?
אפשר לדון על מה זה בגרות.
ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?
אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.
אבל -
קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.
לגבי פער השנים,
אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.
תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?
ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.
בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -
אבל --
רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.
אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.
תודה רבה!אחד האם שומע
.
בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb
ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.
תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,
כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.
אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.
חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו
מכירה לא מעטשלומית.
זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:
( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)
בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.
מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...
קיצור, לא לפסול על הסף
יש לי חברהרקאני
שהתחתנה כשהייתה בת 18
עם בן 24
אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה
אבל היא הייתה בוגרת ובשלה
והם התאימו
גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash
בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.
תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק
אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם
חן חןאריק מהדרום
אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.
הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17
העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.
השאלה שלך כאן מעוררת בי שאלההמגיד מרשש
האם אתה מספיק בוגר לקשר זוגי.
אסביר: שאלות כאלו לא מבררים אצל ההמון.
שאלות כאלו שואלים אצל אנשים שאתה יכול לסמוך עליהם.
בפורומים כאלו תקבל מגוון תשובות, ויכול להיות אפילו שמישהו יענה לך שהשאלה שלך מעידה על זה שאתה לא מספיק בוגר.
והוא בכלל לא מכיר אותך...
השאלה היא בסך־הכל אילו דברים אפשר לשאולחתול זמני
כדי לדעת שהיא בוגרת. אני מניח שלרוב הבנים הדתיים אין ניסיון עשיר מדי בדייטים בשלב הזה במיוחד לא בעניינים יותר נישתיםי.
לכן לא כזה נורא לשאול.
אתה רציני??אביבייי
3 שנתונים זה קלאסי
אני חושב שאפשר לחלק לג' חלקיםחתול זמניאחרונה
א' מה זה בדיוק בגרות בשבילך, מהבחינה שאתה מחפש? להיות סגורה על עצמה? מודעות כלכלית? יכולת לקחת אחריות? לא מפחדת מעבודה / מטלות? בגרות רגשית? חוסן נפשי? רצון להתבסס? יציבות? ברגע שזה יותר מוגדר / מפורק לגורמים יותר קל לבדוק.
ב' עד־כמה הגורמים הספציפיים חשובים לך, נניח אם היא בן־אדם מאוד יציב ובוגר רגשית אבל לא כזה סגורה על עצמה מבחינת לימודים כרגע ועדיין צריכה לחשוב, קריטי? או: אם היא פחות מבינה בפיננסים ויותר בקטע שאתה תנהל את החלק הזה, אבל כן יש לה כיוון ברור במה לעסוק? וכן הלאה וכן הלאה.
ג' ברמה הפרקטית מן־סתם יש דברים שאפשר לברר אצל אנשים (אדם צ'יל? או חרדתי ברמות? אחראית מעשית או קצת חולמנית כזאתי? חולמת על משפחה חתונה וילדים או עדיין רוצה להסתובב ולשוטט ברחבי דרום אמריקה? עושה דברים בבית או מחכה שמשהו יקרה?) ויש דברים שאפשר לברר איתה תוך־כדי תנועה (מה רוצה ללמוד/לעבוד? יותר מעניין אותה טיולים או השקעות ב-S&P500 או איך שלא קוראים לזה?)