(")הפרעת("?) קשב וריכוז והטיפול בה.נגרינסקי
הי שלום!
שבוע טוב ויום ירושלם מבורך לכולם...

השבת התדייננו כמה חברים על הפרעת קשב וריכוז והטיפול בה.

לדעתם, האמנם הפרעת קשב וריכוז היא באמת הפרעה? בעיה שיש לטפל בה? או שתכתיבי החברה יצרו את הדימוי שזו הפרעה וחייבת בטיפול.
מה בדבר כדורים שונים כמו ריטלין ודומיו? האם יש להכווין/לכפות/וואט אבר שימוש בהם?
מדובר בתכונת אופימיכאלצ

שמפריעה לדברים מסיומים, ולאחרים לא.

מי שרוצה לעבוד בתור נהג, מרוויח מהפרעת קשב בכך שתמיד ישים לב מה קורה בכביש סביבו.

מי שרוצה לשבת ולחפש הוכחות מתמטיות, הפרעת הקשב תפריע לו, כי יתקשה להתרכז במשפט.

מי שרוצה לעשות דבר שקשה לעשות עם הפרעת קשב (כמו ללמוד בבית הספר או לתכנת), כדאי שייקח כדורים. אם הוא רוצה לעשות דברים שהפרעת קשב לא מפריעה להם, הוא לא צריך לקחת כדורים.

תשובה מעניינת וענייניתכל זמן

מוסיפה משהו קטן...רגע שלם

גיסתי לומדת את כל העניין הזה... והיא הסבירה לי שיש המון תופעות שנחשבות כסוג של מחלה

אבל כשהן נפוצות, הן הופכות לנורמה חברתית ואז מוגדרות רק כבעיה/תופעה.

ז"א פעם הפרעות קשב וריכוז היו פחות נפוצות וכן ההכרה בבעיה- למי שהיה זה היה נחשב כחריג מאוד, 'חולה'

או שפשוט לא זיהו שזו הפרעה וחשבו שזה סתם ילד לוקה וזה חולף.

היום שהתופעה הזו שכיחה יחסית, היא נכנסה כבר לנורמה החברתית

ו'נשמעת' פחות חריפה.

וכן יש הרבה יותר הכרה בבעיה הזו, דרכי התמודדות וכולי

כך שזה נחשב להפרעה.

סתם ככה לידע כללי, אולי אכשיהו יתרום לדיון...

לגבי שאר השאלות, בכנות שאין לי דעה עליהם.

בטח שזו בעיהבוז
זה מפריע לתפקוד יומיומי.
בעיה ברצוןקצוי ארץ

מה שמעניין מעניין... כמו המשחק אתמול בלילה

היא תמיד הייתה שם אבל בדורות האחרונים היא יותר בולטתאלגריטי

יצא לי ללמוד על זה פעם. זה קיים במשפחה שלי והדעות על זה חלוקות בין הכחשה גורפת לניסיון להבין.

בגדול, הפרעת קשב וריכוז נחשבת להפרעה ביחס לסטנדרטים של הקהילה עם הערכים והנורמות שיש לה. היא גורמת לפערים בין הרצוי למצוי בלימודים ובהתנהגות החברתית.

ההפרעה פוגעת במשמעת העצמית וביכולות של סדר וארגון עצמאי. ככה שהפער נמדד לפי החשיבות שהקהילה נותנת לדברים האלה. 

בדורות הקודמים חשבו שזו בעיית אופי או תכונה חלשה, אבל רוב המקצועות של פעם התאימו גם לאנשים כאלה.

אצל היהודים זה מנע אפשרות של ללמוד בתלמוד תורה ולהתקבל לישיבה, אבל זה לא היה סוף העולם כי רק האידית שבאידית התקבלו לישיבות והפכו לת"ח.

כל התרבות של "פעם" כולל בעם ישראל, הייתה כזו שיכלה להתמודד עם הפרעות קשב של אנשים.

בדורות האחרונים ושלנו בפרט, זה יותר מסובך. כי הסטנדרטים המודרניים הם יותר גבוהים בלימודים ובעבודה וגם בנורמות של ההתנהגות בתוך החברה.

היום כולם צריכים להתאים את עצמם למסגרת של "מצוינות" שבה צריך יכולת למידה עיונית בשביל לסיים את הלימודים ואוריינות טובה כדי למצוא עבודה שאפשר להתפרנס מימנה בכבוד.

בקהילה דתית או חרדית, זה כבר יותר מסובך, כי מצופה מאנשים להתאים את עצמם לנורמות כדי לשמור על הרמה הכללית. אורח חיים תורני דורש המון ידע עיוני בסיסי והקפדה על משמעת עצמית כל יום מחדש. גם בקיום המצוות וגם בשמירה על המסורת והמנהגים שמקובלים. 

אני חושב שתרופות כמו ריטלין הן דבר טוב שעוזר, אבל לבדן הן לא מספיקות.

החלק השני של הטיפול צריך להיות היכרות עם הקהילה שחיים בה, כמו מה הערכים והנורמות שלה, איפה הפערים בין הרצוי למצוי ואיך להתגבר עליהם.

יש קהילות שבהן קשה יותר לצמצם פערים וגם הן צריכות להתאים את עצמן לאנשים עם הפרעות קשב. הבעייה שהיא שמרוב שהן עפות על עצמן הן מעדיפות לדחוף אנשים כאלה לשוליים מאשר להכיל אותם. 

מסכימה עם כל מילה של אלגריטיש.י.ש

בתור מישהי שמתמודדתשרה את חייה
בתור מישהי שמתמודדת עם בעיית קשב וריכוז אני יכולה להגיד שנכון זה הורס תתפקוד היומיומי קשה ללמוד, לשבת בשיעור, להקשיב, לפעמים אני יכולה לקבל ציון מאוד נמוך במבחן רק כי לא הספקתי לכתוב בגלל שחשבתי על כמה אחיינית שלי חמודה, אני כל הזמן שוכחת מה אני רוצה להגיד(כמו עכשיו למשל... אז שנייה)

אבל ויש אבל קורים לי דברים מדהימים בגלל זה-
אני אסוציאטיבית בטירוף,אז יש לי הרבה נושאי שיחה,
אני מתעכבת על כל פרט, אני יכולה לשים לב שחברות שלי שינו משהו במראה, ולהגיד להם על זה כי קשה לי לא להגיד והן שמחות מזה
יש עוד מלאא דוגמאות, לכל דבר ולעוד המון דברים

ומתחשבים! אנשים מתחשבים! וזה מדהים כי פעם זה פשוט לא היה ככה, ואם אני יבקש עזרה אנשים יעזרו, לא אני לא מתביישת לבקש עזרה אם אני לא יחשוב שזה מביך, זה לא יהיה מביך.

מנסיון עם ילדיםאם לשניים
אני מורה, ואני ממשיכולה לראות למי יש הפרעת קשב, ואצל מי זה רק תכונת אופי. ההבדל זה ביכולת לשלוט בזה, לשים גבולות, המודעות לזה. ילדים עם הפרעת קשב פשוט לא שמים לב, זה קורה להם. פתאום הם התנתקו, קמו, נגעו, בדקו.... הם לא שמו לב שאני באמצע משפט או במהלך של שיעור. הם באמת לא אשמים. אבל הם סובלים מזה מאוד. ההשגים שלהם פחות מהפוטנציאל שלהם, וזה מתסכל. מורים כועסים עליהם, וגם חברים. וגם הם לא מבינים מה קורה להם עם עצמם, הרי הם ילדים טובים....
מנסיון, ריטלין מתאים עוזרמאוד לילדים האלה להירגע, ללמוד כמו שצריך, להתחבר ולתקשר, ולקבל את המשוב החיובי המגיע להם מהסביבה. גםריטלין הוא לא הוקוס פוקוס, עדין הם יצטרכו ללמוד הרבה מיומנויות ואסטרטגיות כדי להסתדר עם ההפרעת קשב בחיים, בלימודים, בחברה. אבל זה מקל מאוד ולוקח נתח נכבד מהקושי. אז למה לא?
לא רוצה לנצלש אבל החתימה שלךסתם 1...
זה ניטשה במקור (תחילת הספר "שקיעת האלילים) ולא פרנקל.
באמת?אם לשניים
למה נראה לך? כי אני ממש מכירה את זה בשמו. זה בא עם תאוריה שלמה שלו על חייו בשואה.
כנראה הוא עצמו לקח משם, אם יש לך צילוםסתם 1...
אשמח לראות. אני אצלם לך את המקור אצל ניטשה כשאחזור לספריה, כנראה מחרתיים אולי מחר.
בעיה?! תלוי למה את קוראת בעיה..רוצה רק לשיר

בלימוד- כן. באסה. זה בעיה. קשה ללמוד בלי ריטלין..

אבל שאר התחומים.. ממש לא רואה בעיה.

להפך. דווקא הבנות האיפר יותר שמחות, משמחות, חברותיות, רגישות, והרבה יותר תקשורתיות..

דעה שלי...אחת בלתי מזדהה

סליחה אם זה מידי ארוך ואם בסופו של דבר לא יהיה קשר בין משפט למשפט!

בעיית קשב לא חייבת לבא עם איפראקטיביות!

יכול להיות גם שבאמצע שיחה את מתנתקת ואז את לא בעיניינים ורגע אחרי כשאת שואלת שאלה צוחקים עליך שזה מה שאמרו הרגע...

יכול להיות גם שתהיה בעיה של קושי בתפיסת פריטים בלחץ של זמן... את יכולה גם לשכוח באמצע הדרך ואפילו רק מהמטבח לסלון את מספיקה לשכוח לא יודעת כמה פעמים מה רצית... לא חייב להיות שתמיד ישימו לב לכל הפרטים הקטנים לדוגמא מי שרוצה לנהוג בכביש... אם הוא פתאום יתנתק? זה יכול להיות אשם ישמור... אז ככה כשאני לפעמים מוצאת את עצמי שהגרע הייתי בעולם אחר, במקסימום אני נתקעת במישהו, או לדוגמא פעם נתקעתי באיש שהיה באמצע לנסוע באופניים חשמליות זה היה פדיחות פתאום שמעתי תזהרי כאילו מתוך הבועה שלי התנערתי והוא כבר היה על הרצפה... לא נעים... מידי פעם כשאני רואה אופניים חשמליות אני נזכרת בו ומעניין אותי אם קרה לו משהוא היה נראה שלא אבל היה נראה שכואבת לו הרגל...

חוץ מזה, זה לא רק לימודים! בכלל לא! כי כמה שאני ינסה לשמור על הסדר, לא לחלום, לזכור דברים וכו' אין מה לעשות! בסוף הכל נאבד... ובסוף אני לא מספיקה לסיים לעבור על החומר לפני המבחן... וצועקים עלי שאני מבלגנת ושוכחת ולא מקשיבה...

אל תיקחו אותי קשה! אני לא יודעת אם יש לי באמת בעיית קשב! אולי זה פשוט בעיות ריגשיות... בנתיים אני בטיפול רגשי ואני מתלבטת אם לעוף משם... גם שם עשיתי פדיחות וניסיתי ניסויים וכבר לא היה ברור אם אני ימשיך או לא, והמטפלת שלי אומרת "מעבר לטיפול יש פה גם מסגרת" ואני לא סובלת מסגרת!!!

והיא עוד רוצה שנדבר על הפדיחות שעשיתי... לא נעים לי!

את נשמעת סובלת מהעניין. האם ניסית טיפול תרופתי?לימורשרה

מעניין לדעת בגלל תלמידה שיש לי שסובלת מאותם העניינים שכתבת

ככזה זה החיים לא קלים...אחת בלתי מזדהה

אמא שלי לא מרשה לי לעשות בדיקת קשב, היא פוחדת משידוכים...

גם לטיפול ריגשי היא בהתחלה לא רצתה לשלוח אותי אבל המורה שלי שכנעה אותה ואצלה מה שמורות אומרות זה קודש קודשים...

סתם ככה התלמידה שלך ההיא כן מטופלת תרופתית?

תאמתרוצה רק לשיר

יש 2 סוגים.

ADD  HDAD

האי די די זה רק הפרעת קשב טהורה והשני זה עם איפריות ואימפולסיביות.

ואי בבעית אירגון אני ממש מסכימה איתך, לומדת הכל ועושה הכל ברגע האחרון,

אבל בקשר של זיכרון זה פשוט לריכוז לדעתי.

ריטלין לא עוזר לזכור! אבל עוזר להתרכז!! וע''י הריכוז קל לזכור..

ותאמת שניראה שזה כן הפרעת קשב..

תבדקי..

מעניין לבדוק אבל...אחת בלתי מזדהה

כמו שהגבתי ללימורשרה, אמא שלי לא מרשה לבדוק את זה היא מפחדת משידוכים...

מפחדת על שידוכים??רצה לאש

אז עדיף להשאר עם הפרעה לא מאובחנת ולא מטופלת??

מה? ? ?רוצה רק לשיר

בשידוכים לא בודקים את זה מבטיחה..

אבל גם אם כן.

זה תלוי בך אם את רוצה שידעו מיזה או לא.

ריטלין וזה את יכולה לקחת גם בלי שידעו..

לא נעים לי להגיד, אבל הרבה פעמים, מתחת לכל השמחה והשירה והעלsista

והעליצות, מסתתרת רגישות (כמו שכתבת) נפיצה והסתרת חולשות שמוסתרת ע״י כל השמחה החיצונית.

לא רק אצל ADHD.

הרבה פעמיםרוצה רק לשיראחרונה

אותם אנשים  עצובים, חלושים, דיכאונים,

דווקא אותם הופכים לשמחים..

ודווקא אלו.. עם היכולת לשמח.. שהרבה מהם adhd

זה נראה לי פשוט. מי שזה מפריע לו, זו הפרעה. מי שלא, לא.רצה לאש

אם ככה...אחת בלתי מזדהה

אז יש לי הפרעה, אבל זה לא חייב להיות הפרעת קשב, זה יכול להיות גם משהו רגשי או במיקרים אחרים אולי תחושתי או אני לא יודעת מה, יכול להיות הרבה דברים...

נכוןרצה לאש

ולכן כדאי לטפל בזה

כי זה מפריע לך

לי יש הפרעת קשב על רקע רגשי..

עד לפני שנתיים לא היה כמעט כלום. ועכשיו נורא קשה לי לשבת, אני משנה תנוחות..

מלא פעמים לא מצליחה ללמוד..

וזה תלוי במצבי רוח.

אצלי זה יותר ADHD, כלומר הפרעת קשב עם היפראקטיביות,

אבל בטח שיכול להיות גם בלי היפראקטיביות.

שווה לטפל..

מי אמראחת בלתי מזדהה

ניסית לטפל בזה?

אני בטיפול ריגשי, בא לי לעוף משם, המטפלת הרגשית שלי מתייחסת אלי כמו אל איזה אחת מפגרת. סוג היא הציבה לי פעם כללים בטיפול כמו לא לגעת בחפצים לא שלי, לא להתקשר אליה ועוד... אחרי זה שלא תדעי מצרות מה היא עשתה לי, פעם אחת היא הכניסה עוד משהיא שהייתה קשורה שם לתוך החדר כדי שהיא תזכיר לי את הכללים כי הייתה אליה שיחה נכנסת מהמספר שלי... בקיצור דברים מפגרים. תכלס באמת עשיתי אצלה שתויות אבל...

יאלה נמאס לי ממנה!!!

מטפלת עכשיו.רצה לאש

וואי.. לא טוב לך איתה בכלל.. לדעתי כדאי להחליף מישהי..

זו באמת הפרעה. כמי שנשואה לאחד עם זה.sista

זה ממש חיים בהפרעה,

קשה לדימוי העצמי - בגלל כל כך הרבה בעיות וחוסר בהצלחה,

זה פעמים רבות בעיות חברתיות - בגלל צורת ההתבטאות של ההפרעה.

זה הרבה פעמים מועבר לדור הבא.

זה קשה בזוגיות - בתקשורת, בחיים יחד, באחזקת הבית, בפרנסה.

כל הקשיים הרגילים של זוג צעיר - להכפיל בכמה וכמה...

בגידול הילדים? באחריות?

ובלי הזוגיות - 

לימודים, לימודים גבוהים, מציאת פרנסה שאפשר להחזיק בה יותר מחודש, 

תשלום חשבונות, מס הכנסה, דירות, מילוי מסמכים, סדר ונקיון, תקשורת מול בני אדם...

מי שבוחר לא לקחת תרופות (כמו בעלי), הרווח של לא להרעיל את הגוף שלך לטווח ארוך

הוא ענק, אבל רק אם אתה מסגל לעצמך אורח חיים שתומך בזה,

כמו ספורט קבוע (ריצה, שחייה), 

אכילה נכונה (כל אחד ומה שהוא - אבל הבסיס לכולם זה בלי קמחים ובלי מוצרי חלב)

וסיגול הרגלי חיים תומכים.

מומלץ להתייעץ עם מומחים לנושא.

לדעתי זו בעיה שנובעת ומתרחבת משלושת הדברים שכתבתי בסוף.

עם הרבה הרבה פן נפשי ומשפחתי.

צדדים לכאן ולכאןנפש חיה.
בגדול

זה דבר שמביא איתו הרבה ברכה
אם הוא מטופל נכון .
המצב הוא נתון איך להתייחס זו בחירהאחת בלתי מזדהה

אני ברוך השם בדברים שמעניינים אותי... מוכשרת, מוצלחת,ואני באמת מאד מנצלת את הכוחות שלי, אני מאד אוהבת לעשות תוכניות קיטנות ו... ועוד כל מיני דברים... רק לפעמים כשזה לא מעניין באמת לא ברור לאן כל המרץ נעלם...

המילה הפרעה היא צורמת*שיר*

זה כמו שנגיד שמי שצריך משקפיים יש לו "הפרעת ראייה". 

מה שנכון נכוןאחת בלתי מזדהה

אז איך את רוצה לקרוא לזה?

כמו שזה צורם לי לדוגמא כשהמטפלת הרגשית שלי אומרת לי קשר טיפולי, מצב נפשי וכו' הרבה פעמים זה פשוט נשמע רע!

תאמיני לי, פעם רציתי להיות מטפלת רגשית היום אני חושבת שאני בחיים לא יהיה, זה מקצוע דוחה!!!

או שתהיי מטפלת רגשית בסגנון שנראה לך נכון יותרyr

יש הרבה שעובדות/עובדים בסגנונות שונים מאוד ממה שתיארת

שווה להתחבר לבעלי קשבאחת בלתי מזדהה

הם לא יודעים מלא דברים, אבל את הדברים המעניינים הם יודעים הכי טוב

חייבת להגיב..שינוי
ADD ו- ADHD
הן הפרעות נוירולוגיות. חוסר בדופמין במוח.
הפרעה מולדת.
פשוט ככה.
הן מושפעות מדברים חיצוניים, מתגברות כשיש קשיים רגשיים ללא ספק (ולפעמים רבות גם אוטומטית מתלווה אליהן קושי רגשי בגלל קשיים מרמת הילדות המוקדמת והלאה, אני זוכרת רגעים כבר במעון ובגן 3 שהענישו אותי. ממש זוכרת).
הרבה פעמים יש אנשים שבילדות יש להם ADHD ובבגרות הם מצליחים להתגבר על ההיפראקטיביות אבל עדיין החוסר בדופמין (או בחומרים דומים אחרים) במוח גורם לבעיות.
כמו קושי בסדר וארגון.
קושי בניהול זמן.
קושי בריכוז לטווח ארוך.
באמת אנשים עם קשב כמו שכתבו מעלי יכול מאוד לעזור להם סדר יום קבוע ומאורגן שלא יוכלו לסטות ממנו שיכלול אכילה נכונה, ספורט וכו'.
אבל מראש קשה להם הרבה יותר להיכנס בכלל לאורח חיים כזה.
וברור שאי אפשר להסיק מזה שלא הייתה מתפתחת אצלם הפרעת קשב אם היו אוכלים נכון או עושים ספורט מאז שהיו נולדים.
אגב בגלל שזה נוירולוגי זה גם הרבה פעמים עובר בגנים.

ויש לזה גם יתרונות-
כמו חשיבה מחוץ לקופסה.
סקרנות רבה.
חלוקת קשב (לא תמיד).
יצירתיות.
ולרוב אייקיו גבוה ויכולות לימודיות גבוהות (שגורמות לכך שחושבים שילדי קשב הם עצלנים).
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך