שרשור רעיונות ותפריטים לשבת+שבועות... הולך להיות מאתגר ט'
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך כ"ח באייר תשע"ט 03:07

שנספיק לעשות קניות, לבשל ולאפות ואני עוד צריכה להמיר הכל לפרווה.. 

 

סלטים, פסטות, מוקרמים, עיקריות, תוספות, קינוחים, עוגות.ט'

חלבי, בשרי ופרווה.

 

שוטו!!
 

מאתגר בהחלט לימונדה 123
לא סגורה עדיין על כלום .. מעלה פה מחשבות ותיכנונים , מקווה מאוד שיצא לפועל!;)

דברים חלביים שבא לי להכין-
לחמניות וניל
רביולי בטטה ברוטב שמנת פטריות
בלינצ'ס במילוי פטריות/ שוקולד/ מייפל
אולי פיציות ( מתלבטת בגלל הטריות)
תפו''א מוקרם
לחם שום
עוגת גבינה
עוגת שמרים עם שוקולד חלב
פאי פקאן
מוס שוקולד
כדורי שוקולד חלביים


מה זה לחמניות וניל?מחשבות....
תכתבי באינטרנטלימונדה 123
לחמניות וניל מלכת המטבח
אשמח למתכון של פאי פקאן. תודה.לצמוח ולהצמיח
פאי פקאן של קרין גורןלימונדה 123
מתנצלת אין לי דרך לעלות לפה קישור
נשמע טוב! למשהו יש מתכון לדג בפירורים פיקנטי?אם+7

היה לי מתכון מעולה שאבד לי..

תודה

אפשר מתכון ללחם שום?ניק חדשה
בעיקרוןלימונדה 123
זה הלחם שום של קרין גורן , אין לי אפשרות לעלות קישור. אם לא תמצאי באינטרנט אשלח לך תמונה שלו
איך את עושה את העוגת שמרים עם שוקולד חלב?שומשום אחר2
לא כ''כ הבנתי את השאלהלימונדה 123
רוצה מתכון לעוגת שמרים או הסבר לאיך היא עם שוקולד חלב ?
בעיקרון יש לי מתכון טוב לעוגת שמרים ופשוט מורחת ממרח שוקולד חלבי ( חפיסת שוקולד מומסת נשרפת בתנור)
רציתי הסבר למילוי..שומשום אחר2
את יכולה לקנות ממרח שוקולד חלבמקום בעולם
ולהוסיף לה חבילת שוקולד חלב או לבן מומסת.. ווצא ממש טוב. עם חלקים יותר רכים ויותר קריספיים בתוך העוגה.ת
אני פשוט מורחת ממרח שוקולד חלבי שווהלימונדה 123
נוטלה / בטעם פסק זמן .. יוצא להיט!
איך למען ה' דוחסים בזמן גם חלבי?abc
ממש בא לי להתפנק עם כל ההיציע אבל מתי??
בקושי שבת יש לי זמן וכח לבשל כשכל יום חוזרת גמורה ב4


אז נותר לי בנתיים לאחל לכל להספיק להכין כל העולה בדימיונכן ואני אמשיך פה להגיר ריר
יש דברים שאפשר לקנות מוכן, ורק לחמם או לאפותיעל מהדרום
לק"י

נגיד רביולי, שמבשלים דקה במים רותחים+ רוטב שמנת קנוי (רק לחמם)
אנחנו לא מאוכלי/חובבי החלבי. רגישים או לא אוהבי חלבכוחות חדשים
לכן נסתפק בעוגת גבינה קרה לבוקר שבועות.

לא יודעת עדיין על שאר הארוחות..
אבל יודעת שיהיה בחג בבוקר בשר בקר (פילה)/לשון עם פירה וירק כלשהו.
סלמון בטריאקי עם בטל מטוגן לארוחה אחת.
סלט פסטו.
פרגיות.

עד כה 'תכנונים'
אשמח למתכון לסלומון..אנישוש
בגדול זה מתכון שחיברתי בין 2 מתכונים אחריםכוחות חדשים

מערבבים מרינדה של  טריאקי(אפשר גם סויה), שמן זית, שום כתוש, מעט סילאן. 

בוזקים על הדג מלח ופלפל. 

מורחים על הדג את המרינדה שהכנו מכל הצדדים. 

מוסיפים מלמעלה (לא חובה) בצל מטוגן. 

 

אופים בחום 200 בתנור כרבע שעה(עד שהצבע משתנה מעט)

. זהירות לא לייבש!

 

לפי האתר של 10 דק , שהוא מומלץ ככה' אלוקינו

למדתי שלדג סלמון צריך לתת בדיוק 8 דק' בחום של 200 מעלות ! ללפתוח, ואז עוד 2-4 דק'.וזהו !

אחרי ה-8 דקות לפתוח את התנור?!יעל מהדרום
לפתוח , להוסיף 2 כפות מהרוטב ולסגור לעוד 4 דקה' אלוקינו


אני מוסיפה גם כוסברה על הדג. יוצא מעדן. ואופה רבע שעה לא יותכלה נאה
מתכון לרוטב דג מעולהגיל גיל
במג'ימיקס לטחון
פטרוזיליה
כוסברה
בזיליקום
שום
מיץ מלימון טרי
לשפוך על הדג
בסיר או בתנור
פשוט ללקק את האצבעות
אנחנו משפחה עם אי סבילות ללקטוז.. אשמח גם לרעיונותלכל זמן ועת
רעיונות באיזה כיוון? דגים? תוספות ? בשרים?כוחות חדשים

היום אפשר לעבוד גם עם ריץ/ ריץ לבישול פרווה כמובן ויוצא מעולה או לחילופין עם חלב סויה ויוצא טוב מאד. 

בשר ודגים. תודה לכל זמן ועת
גם אני מחפשת לרענן את כיוון הדגים.אשמח ממש לרעיונותכוחות חדשים
בבשרי-
לשון
גולש
בקר מס' 5. בבישול ארוך
פרגיות
פאי רועים
צלי עוף
חזה עוף בתבלינים בתנור-יש לי מתכון מנצח לדעתי
חזה עוף עם בצל ופטריות
שניצלים
חזה עוף 'שניצל'- עם קמח וביצה
חזה עוף על מחבת פבים
מעורב
טורטיות עם בשר טחון
טורטיות עם חזה עוף ובצל
קציצות אדומות/עם חומוס
קציצות בתנור/קבבים

וואוו!!! כמה רעיונות!! תודה תודה. לגבי דגיםלכל זמן ועת
תמיד אני רואה מתכונים.. ואז שמגיע יום שישי אני מכינה את הרגיל שלי ולא משנה..

אני שמה מעט שמן, ושמה רצועות בצל ושום.
בסיר בנפרד מרככת גזר, תפו"א.

שמה את הדג סלמון או מושט בוואקום שבא ביחידות (לא אוהבים סוג אחר של דג)
מסביב מסדרת את הגזר והתפו"א, שמה מעל הדג את הבצל והשום.

שופכת מעל גריל דג ומלח, או פפריקה מלח פלפל כורכום, או גריל עוף, פפריקה מלח פלפל



מעט מים בתבנית ומכניסה לתנור.
הרגיל שלנו לשבת - כולם אוהבים ומבחינתם אותו דבר כל שבת..באר מרים
דג מושט בוואקום בכמות שמתאים לכם (אפשר גם עם דג אחר אבל זה מה שאוכלים אצלי..)

חותכים גמבה, עגבניה, כ5 שיני שום וחופן פטרוזיליה או כוסברה.
מוסיפים כף פפריקה מתוקה, כף כמון, מל''פ לפי הטעם, מיץ לימון וכחצי כוס שמן. (מי שאוהב אפשר חריף. אצלנו לא אוהבים..)

מערבבים הכל עם הדג.

אם רוצים לאפות בתנור: מכסים בנייר אלומיניום ואופים 20-30 דקות עד שמוכן.

אם רוצים לבשל: שמים בסיר דגים רחב ושטוח. מוסיפים מים עד שכמעט מכסה את הדג ומבשלים על אש גדולה עד שהרוטב מצטמצם...

קלי קלות וכולם אוכלים!
אפשר את המתכון המנצח שלך לחזה עוף עם תבלינים בתנור?שוקולד לבן

לא יוצא יבש?

מתייגת כדי שתראי שוקולד לבן
זאת לא אני 🤣כוחות שמימיים
תודה! פדיחה.. שוקולד לבן
דגים1234אנונימי

כתבתי כאן בשרשור אחר:

דג אמנון:

לחתוך בצל לפרוסות ולטגן, להוסיף בערך חבילה וחצי של פטריות טריות ולהמשיך לטגן עד שמתרכך לשים בתבנית (שיכסה הכל).

להשרות אמנון במיץ לימון ומלח לחצי שעה בערך ולשטוף היטב. (אם תשרי יותר מידי זמן, הטעם של הלימון יכול להיספג בדג)

לערבב- 3כפות שמן זית, פטרוזיליה קצוצה, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, מלח וקצת פלפל. 2 שיני שום כתוש.

להניח את הדג על הבצל והפטריות כשהעור כלפי מטה. למרוח על החלק העליון מהתערובת.

לחמם תנור ל200 מעלות ולאפות 12 דקות.

בתאבון 

 

ברבוניה:

להכין כמו שניצלים.

לטבול את הדג בקמח, אחר כך בביצה ואז בפירורי לחם. (אפשר לטבל לפי הטעם)

לטגן בשמן. יוצא מעולה מעולה!!

אפשר להגיש עם רוטב אלף האיים

אפשר להכין גם עם דג סול (בלי עור), אבל בעיניי הברבוניה מוצלח יותר.

.. מה שידוע לי בנתיים על שבועות-גלים.
מוקרם פסטה פנה שמנת פטריות
קינוחי כוסות- עוגת גבינה קפוא
פיצות ביתיות
סיגרי פילו במילוי בטטה-גבינות
ברוקולי בתנור
סלט יווני
עוגת גבינה קלאסית אפויה
מנצלשת..נערת טבע

מה אפשר לאכול בסעודה החלבית שלא יהיה רק פחמימות ופחמימות ופחמימות ומצד שני יהיה משביע מספיק?

 

האופציות הבנאליות- ירקות חיים/מבושלים, מרק, דגים. 
מה עוד??

זה בכיוון?חייצ'ו

ממולאים בתערובת גבינות..

עגבניות/חציל/ גמבות/קישואים

 

 אנטיפסטי

 

ירקות מוקרמים- כרובית/ברוקלי/חצילים

 

שקשוקה ירוקה/ אדומה+ גבינות קשות

 

קציצות עדשים עם רוטב אדום או מטבל גבינות (יכול ללכת עם עוד סוגי לביבות)

 

קישואים צלויים ברוטב יוגורט ועשבי תיבול

 

מרקים פחות רגילים- מרק קישואים/ מרק יוגורט וכו'

 

פשטידות

תודה!!נערת טבע

אשמח למתכונים לאנטיפסטי ולקציצות עדשים

מזה ממולאים בגבינות?ניק חדשה
...חייצ'ו

 

משהו בסגנון הזה-

סירות קישואים מטורפות!

 

או כזה-

פלפלונים ממולאים בגבינה, טעים בטירוף! פינוק משגע ללקק ת'אצבעות כמה טעים!

 

פעם פעם הכנתי עם עגבניות ויצא נחמד.

הפעם אני חושבת שאכין גלילות חצילים ממולאים גבינות ורוטב אדום..

...חייצ'ו

 

משהו בסגנון הזה-

סירות קישואים מטורפות!

 

או כזה-

פלפלונים ממולאים בגבינה, טעים בטירוף! פינוק משגע ללקק ת'אצבעות כמה טעים!

 

פעם פעם הכנתי עם עגבניות ויצא נחמד.

הפעם אני חושבת שאכין גלילות חצילים ממולאים גבינות ורוטב אדום..

עוקבת!!ניק חדשה
סלט מושקע, עם גבינה. קציצות טונה.העני ממעש
מה שחשבתי-יעל מהדרום
לק"י

עוגת תפוחים בחושה
עוגיות שוקולד ציפס או רעידת אדמה
חיתוכיות גבינה מייפל
גליליות ממולאות בגלידה?

ליל שבת:
קוסקוס ומרק (עוף, ירקות, תפו"א)

שבת בבוקר:
אורז/ פאי רועים פרווה עם בצל ופטריות
בשרי כלשהו (חזה עוף/ קציצות ובצל/ ירקות וכו').

ליל החג:
פרגיות (אם נמצא)
תפו"א מבושלים
אולי נמלא את הפרגיות בפירה

חג בבוקר:
פיציות (אפיתי כבר עם הרוטב, בחג נוסיף גבנ"צ)
רביולי/ תפו"א ברוטב שמנת פטריות
מאפינס זיתים
אולי פשטידה?
סלט ירקות עם תוספות (בטטה מטוגנת, חלומי/ גבינה)
מה הכוונה נוסיף אחכ גבנצ? על הפלטה תוסיפי?ניק חדשה
כן..הבעסה שהרוטב התייבש וקצת נשרף. יש למישהו רעיון לרענון?יעל מהדרום
ובצהרי החג?אנונימית לרגע1
אהה..כתבתי חג בבוקר והתכוונתי לצהרייםיעל מהדרום
לק"י

בבוקר נעשה קידוש עם עוגות כמו בשבת.
ראיתי אצל ניקי מתכון ללחם בצל, מתחשק לי לנסותיעל מהדרום
אפשר מתכון למאפינס זיתים?בכל דרכך דעהו!
כיוונים שלנו-טארקו
עודלא סגור כלום
אנחנו בדרך לקניות, ולפי המבצעים ניסגר על התפריט בדיוק..
בגדול אנחנו אוכלים חלבי בשתי הסעודות..
יהיה מרק בצל עם גבנץ
בלינצ'ס שכבר במקפיא, נשאר רק להחליט אם מילוי מתוק או מלוח
דג בכל אחת מהארוחות- אולי סלמון בשום, תלוי במחיר, ומושט-בעשבי תיבול או בשמנת.

כנראה שתהיה לזניה חלבית
עוד איזשהם מוקרמים אולי
ואולי פשטידות מיני, מיני פיציות, לחם שום.. נראה.
כנראה גם גבינת שמנת ביתית
ונראה מה עוד, לפי המוזה והזמן.
סלטים טעימים עם גבינה

בגזרת הקינוחים- עוגת גבינה אפויה של סבתא
עוגת גבינה קרה עם בסיס בסקוויטים
ואולי קינוח כוסות כלשהו/טראפלס/משו טעים אחר.

מאוהבת בשבועות, חולה על חלבי
יאמי.
מתכון לבליצ'ס? בבקשהניק חדשה
אשמח לרעיונות חלביים ללא גלוטןggg
תפוא מוקרם, מוקפץ מאטריות אורז וחתיכות סלמון/ גבינת חלומיאמא יקרה לי*

פשטידות ירקות (ללא קמח) אפשר להקרים בגבינה צהובה

 

כרובית מטוגנת בטמפורה

 

בראוניז עם שקדים טחונים במקום קמח

 

עוגת גבינה עם קורנפלור 

 

לזניה על חצילים (שמחליפה את עלי הלזניה)

 

הצעות-טארקו
בלינצ'ס של פסח(מקמח תפוא)
תפוא מוקרמים
אטריות אורז בשמנת(ניסיתי ברוטב עגבניות עם גבינה ויצא נחמד)
סלט שווה עם חלומי/צ'יפס בטטה/פטריות וכו
אם את מכירה פסטה ללא גלוטן מוצלחת, אז אפשר הכל איתה
פשטידות/קישים עם קמח לל"ג
ראיתי מתכון לפיצה על כרובית ולפיצה על פירה..(הפיצה על פירה הייתה מ"אז מה את עושה כל היום", פיצה כרובית אני לא זוכרת) נראה נחמד
גלילות חצילים
אנטיפסטי עם גבינות
דגים למינהם
מרק בצל/כתום
קינוח- רוב עוגות הגבינה האפויות הן עם ממש מעט קמח, שלי למשל בכלל עם קורנפלור ולא עם קמח חיטה
עוגת גבינה לא אפויה אפשר להכין כקינוח כוסות, בלי בסיס בסקוויטים.
איך עושים אנטיפסטי עם גבינות?ggg
מאלתרת-טארקו
אופה ירקות כמו אנטיפסטי רגיל
ולקראת סוף הבישול מוסיפה גבנץ מלמעלה/בולגרית/רוטב בשמל..
משו כזה.
המתכון של ניקי ב מוצלח ממשטארקו
אני מאלתרת מילוי, אבל העלים של המתכון שלה.
בלינצ'ס פטריות מתכון טעים יופי של מנה ראשונה בארוחה
תפריט חצי סופי-טארקו
עוד נתון לשינויים..
אבל בגדול-
סלטים טעימים
ליל שבת-מרק הודו עם ירקות ואטריות?
משו עם בשר טחון, אולי קציצות.. אולי משו אחר.
קוסקוס/אורז

בוקר שבת-
קידוש קליל עם לחמניות ממולאות טונה.

צהרי שבת(סדש)-
חלות וסלטים
מוקפץ מההודו של המרק
עוד משו בשרי שחברה שלי תביא כנראה
תפוחי אדמה כלשהם בתנור
ואולי עוד איזו תוספת, נראה
וסלט חי.

ליל שבועות -
מרק בצל פטנט עם גבנץ וקרוטונים
חצילים 'פרמזן'
דג אמנון בשמנת/בעשבי תיבול
תפוא מוקרמים?
פיצניות ואולי מאפים נוספים.
סלט חלבי

יום שבועות-
בלינצ'ס במילוי פירה חלבי
לזניה
דג סלמון בשום
תפוא מוקרמים מהערב?
פיצניות ומאפים
סלט חלבי

קינוחים ונשנושים:
עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה פירורים קרה
חיתוכיות חמאת בוטנים וקוואקר(כבר במקפיא)
פופקורן?
אולי עוד משהו, נראה.
אפשר מתכון לסלמון בשום?יעל מהדרום
לק"י

מתלבטת אם לליל החג להכין רק סלמון ופשטידה פרווה.
אני לא זוכרת את המתכון המדויקטארקו
זה מתכון מאבא שלי, אני אבקש ממנו מחר בע"ה.
תודה..אפילו בערךיעל מהדרום
בגדול זה הרבה(המון) שום כתושטארקו
משו כמו ראש שלם לדג בגודל שנכנס בתבנית תנור
שמן זית
וקצת מלח

אבל יש שם איזשהו טריק שמחממים בחום גבוה מאוד את התבנית מכוסה בנייר כסף מרוח בשמ"ז, ואז כשהתבנית לוהטת מניחים את הדג ואופים מינימום זמן
ויוצא עסיסי וטעים ממש.
אז את הטריק הזה אני צריכה תזכורת מסודרת יותר מאבא שלי
עדיין לא תכננו הכלכוחות שמימיים
בגדול:
לזניה (כבר מוכנה)
מרק מוקרם
אולי פיצוניות (מוקפאות לשמירת הטריות)
בלינצס.. לא החלטתי על מילוי
גלידת תות שמנת
גלידת מנגו
ארטיק פירות (אולי מנגו?אשמח לרעיון!)
דג(מוכן ומוקפא..)
נראה לי שנאכל הרבה סלטים,חסות אבטיחים וכאלה..שלא ליצור עומס על הבטן..
עוגה חלבית
עוגה עם דובדבנים

איזשהי תוספת..לא החלטתי,אולי אורז?..ירקות


****מחפשת מתכונים מומלצים לפשטידות!!! ****
שתי שאלות: לזניית בטטה, תוספותנועה נועה
1. מתחשק לי לשדרג ללזניית בטטה. במתכונים ברשת יש שתי גרסאות בגדול - אחת עם פרוסות של בטטה, ואחת עם מחית שמערבבים עם הרוטב החלבי. יש פה מישהו עם ניסיון להגיד לי מה עדיף?
2. תוספות: לא רוצה המון פחמימות. כרגע מתוכנן לארוחה החלבית דג ולזניה. מה אפשר להוסיף אם ירקות בתנור פחות הולך פה?
סלט חי נראה לי הכי מתאיםיעל מהדרום
לק"י

או ירקות מוקפצים.
חברה פעם ספרה לי שהיא מכינה שעועית ירוקה עם שמנת
חבל "להרוס" את השעועיתאם+7

אני עושה את זה בתנור וזה יוצא כל כך טעים שכל אחד פה יכול לשבת על חבילה...

והם לא מאוהבי הירקות הגדולים...

הכי טעים ככהט'

שעועית ירוקה, מעט אבקת שום ומלח, אולי פפריקה, זילוף שמן זית. וזהו.

 

^^ואפילו יותר טעים מזה, עם שום כתוש, קצת מלח ושמזטארקו
זהו.
בתנור עד שקריספי ומנשנשים מהץבנית
אני מוסיפה קצת סילאן ורוטב סויה- ממש קצתאם+7


אפשר להכין ככה גם פולי סויה (אדממה)?יעל מהדרום
לזניה בטטהabc
לדעתי פרוסות/קוביות בטטה, תרככי קצת בבישול ואחר כך תפזרי אותה
בעיני יותר אסטטי וגם מוסיף מרקם נחמד...

תוספת - הכ מתאים סלט חי מרענן, עם בולגרית וזעתר מעל זה בכלל יאמי יאמייי
תודה לכן, גם סלטים חיים זו נקודה רגישהנועה נועה
בעלי אוהב רק עגבניות ואני לא אוהבת עגבניות אז זה אשכרה שני סלטים לשני אנשים... אבל נפרגן לשבועות בכל זאת.
תעשי סלט חתוך גדולabc
שימי עגבניות שרי חצויות ואז תוכלי להוציא את שלך בקלות וזה גם פחות ישפיע על הטעם...

חוץ מעגבניות יש מלא ירקות שכיף בסלט: חסה/פטרוזיליה ועוד ירוקים, מלפפון גס, קולורבי, פיטריות טריות, גזר ופלפל בצבעים....
אז תעשי סלט עגבניות שרי בנפרדיעל מהדרום
לק"י

עם סלרי/ שום/ ירקות ירוקים, מלח, שמן זית ולימון
אני התחלתי לחשוב מה בא לי להכין. גם אצלנו זה פרווה/בשרית.מ.
עוד לא יודעים אם יהיה אורחים כמה ולמתי (אם יש פה מישהו בעניין לשבועות ללא חלב ומתחשק לו להתארח אנחנו נשמח לאורחים. שיעורי תורה שווים לילדים כל הלילה מובטחים)
ברשימה שלי בנתיים יש-
פוקאצות
לזניה
עוגה מושחתת(אולי 'גבינה'- לוטוס)
זיתים מבושלים
בלינצ'ס
בבשרי נראה לי נלך על ממולאים לאחת הארוחות.
ובטח לארוחה הפרווה נכין גם איזה פסטה מוקרמת או משהו

אין לי גם חגז אז הכל צריך מראש/דברים שאפשר להכין על הפלטה.
לערב חג אני מנסה לחשוב איזה דברים מתחממים הכי מהר על הפלטה כי אפשר לשים רק בצאת השבת וצריך להספיק לגמור לפני השיעורים.
אשמח לרעיונות לדברים שלא דורשים חימוםטאבולה ראסה
עושה רק סעודה אחת בבית (או לילה או בוקר. חלבית)
עוד מגבלה; אין תנור חלבי
פשטידה חלביתאנונימית לרגע1
אין תנור חלבי...טאבולה ראסה
אפשר במחבתאמת ואמונהאחרונה
סלטים שווים עם גבינות. גם דג לא חייבים לאכולכוחות חדשים
מחומם. אפשר סלמון בטמפ' החדר..
טורטיות ממולאות בגבינות וירקותחילזון 123

פנקייק\בלינצ'ס זה טעים גם קר לדעתי, או לביבות גבינה
קציצות טונה
לביבות ירקות

סושי
 

ואת כל זה אפשר ללא גלוטן למי שרוצה או צריך!עסוקה בחינוך
יש טורטיות ללא גלוטן או שאפשר להכין בלינצ'ס ללא גלוטן עם מילוי פירה, ירקות מוקפצים, גבינות או בשר
לביבות בטטה/ירקות עם מטבל שמנתחייצ'ו


מטבלי גבינה עם פפריקה/שום שמיר/זיתים/בצל ירוק וחלה.. וסלטיםארלט


לחם שוםאם לשתיים
פרווה ולהכין גבינות שמנת שוות.
אפשר גם בלינצ'ס ולהכין רוטב פטריות ממים חמים ואבקה קנויה
אפשר לעשות ארוחת לחמים וגבינות1234אנונימי

קונים כל מיני לחמים שווים

מכינים סלטים, נגיד:

סלט ירוק, סלט עגבניות שרי וגבינה, סלט בורגול וחמוציות, סלט קינואה ובטטה, סלט פסטה

מטבלים:

טחינה, מטבוחה, גבינה עם בצל ירוק (מערבבים גבינה לבנה + שמן תירס + בצל ירוק קצוץ)

לקנות גבינות נחמדות- מוצרלה, בולגרית, צהובה, מעושנת- מה שאתם אוהבים

אפשר להוסיף מרק קר בהתחלה- מרק עגבניות צלויות (מגישים קר), גזבאצ'ו, מרק יוגורט ומלפפונים, מרק פירות

רביולי/ פסטה מוקרמתאמא יקרה לי*

מבשלים את הפסטה מראש, בלי לתבל. שמים בקערה מים חמים מהמיחם ומוסיפים את הפסטה לכ 5 דק',

מסננים.

מכינים רוטב מוקרם מצומצם (=עד שנשארים מעט נוזלים) ומדללים במעט מים חמים לפני ההגשה...

למה את ממירה לפרווה?רסיס אמונה
חשבתי רק אצלנו ;)
לא אוכלים חלביט'


ט' יקרה גלי לנו מה המתכונים שאת ממירה לפרווה! 🙏ת.מ.
עדיין לא יודעתט'

אתחיל לבשל ולאפות מאוחר כי לא הצלחתי לארגן חופש מהעבודה.. באסה.

 

כנראה אכין רק דברים פשוטים, פשטידות וכאלה.

 

נשמח למתכונים פשוטים.. גם אצלנו הזמו קצר והמלאכה מרובהארלט

כלומר, הסעודות רבות..

בינתיים התכנון דיי פשוטט'
בשלוש הסעודות הראשונות נאכל רגיל - חלות, סלטים ודגים אם מישהו יואיל להכין.. אני לא..
בשרי ותוספות וקינוח קר.

בבוקר החג נשקיע על סלטים מעניינים יותר מהרגיל, סלט פסטה אולי, פשטידות או מאפינס ירקות, גבינות מתובלות (אם מישהו אחר יכין) וזה כל הרעיונות שיש לי כרגע..

בינתיים אחי התקשר מהישיבה לבקש שאכין לו פינוקים



תודה. יש אולי מתכון לפשטידה פשוטה?ארלט


כשאתן מתכננות קחו בחשבון שערב חגמחנכת

הוא מוצש"ק.

רק אחרי הדלקת נרות אפשר לשים אוכל על הפלטה ותפילת ערב חג קצרצרה אז צריך אוכל שמתחמם מהר

^^ תודה !!קחי כתר


לגמרי. כבר נתקענו עם זה שנים קודמותאמא יקרה לי*

והיה מבאס לאכול מוקרם חצי קראפאטי

אז הולכים על הקבוע: סלמון (שמתחמם בצ'יק ולא צריך יותר מחימום קצר)

רביולי (שמשרה 5 דק' במים חמים מהמיחם+ רוטב שמנת מצומצם שאני מדללת במים חמים)

סלט יווני

לחם זיתים עם ממרחים

פיצה

למישהי יש מתכון לגביניות??nana


מנסה ולא מצליח לי..nana


אני פעם הכנתי מבצק שמריםיעל מהדרום
יש כאן מתכון שחשבתי לנסות.חייצ'ו

לא יודעת איך זה יוצא באמת... נראה טוב.

דעלקעלעך – גביניות

מחפשת מתכון לעוגת גבינה פירוריםיש לי
אף פעם לא הכנתי וכל המתכונים שאני מוצאת הם עם מלא חמאה ושמנת מתוקה.
יש אולי למישהו מתכון יותר קליל?
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך