לא מכירה הרבה בתים אבל בבית שלנו יש גם התמודדויות עם חוצפות וילדים שלא מקשיבים לנו.
ובדיוק בחמישי הילדון שלי בן 4.5 חטף התקפת עצבים וזרק עלי נעליים וכעס נוראא והשתולל ברמה שבכיתי אח"כ חבל על הזמן.
אז ב"ה זה ממש לא קורה לעיתים קרובות אבל זה מבקר גם אצלנו.
לגבי חוצפה, הוא אומר לי הרבה פעמים אמא חצופה, אבא חצוף, בגדול כולם חצופים אצלו.
אני לרוב אומרת פעם פעמיים בשקט שאצלנו בבית לא מדברים ככה.
וכשזה ממשיך אני אומרת בנחת: אויש איזה באסה לך שיש לך אמא חצופה. ממש מסכן
ואז הוא נזעק אני לא מסכן אמא לא חצופה
יופי.
ולפעמים כשהוא נורא מתעצבן עלי אני אומרת לו שאולי נלך לחנות של האמהות ונבחר לו אמא חדשה. מה הוא אומר.
וזה די משתיק אותו. וגם אם לא אני משתדלת לא להתרגש וזה בעיקר תלוי בי. ככל שאני יותר עייפה/ רעבה/ עצבנית/ רוצה להתקלח ככה יותר בקלות אני מאבדת שליטה.
יש זמנים שאני יודעת שהם מועדים, לדו' כשאני חוזרת איתם הביתה אני נורא רעבה ולכן תמיד מגיעים הביתה, הם מקבלים שלוק ואני יושבת לאכול.
וגם כשבעלי חוזר תמיד דחוף לי להתקלח לפני שגרת הערב של הילדים. אז אני מתקלחת כמה דקות ואז יותר רגועה וסבלנית.
בגדול הרעיון הוא לשים לב שהצרכים הבסיסיים שלי מסופקים ואז יש לי יותר פניות לילדים.
אני חושבת שיש דברים שמגבירים תזזיתיות אצל ילדים וזה בעיקר מסכים ומתוקים.
לגבי מסכים בעיני יותר קל להגיד אין וזהו!
אצלנו בבית אין מסכים, בכלל. מקסימום נותנת לראות בטלפון שלי סרטונים של הילדים בעצמם.
ומתוקים גם אין, כן יש עוגיות ושלוקים קטנים חופשי.
ארוחת ערב אמרת שאת שואלת מה רוצים, אצלנו אני גם שואלת מה הם רוצים שאכין ארוחת ערב. נגיד טוסטים או פנקייקים או חביתה מקושקשת וכו'.
בעלי אגב מלא פעמים עושה להם חגיגה בצלחת, לדוגמא נהר עם גבינה ומהצדדים חביתה ואז גשר עם פלפלים ומכוניות או אוניות מעגבניות וכדו'..
לפעמים שמיים עם חביתה ושמש מעגבניות ולמטה פרחים ממלפפונים ופלפלים. מאוד עושה להם חשק לבוא לאכול.
אפשר גם אולי לעשות בחירה של ארוחת ערב בדרך של משחק, לדוג' עולה לי לראש להכין מלוח קרטון עם מחוג שמסובבים וכל פעם נופל משהו אחר שאז מכינים לארוחת ערב.
לא יודעת אם יעזור אבל אולי שווה לנסות.
בכל מקרה אם הוא לא בא לאכול אז לא, שיישאר רעב. בתשע הוא כבר יתחנן לאכול ותגידי לו שבשעה כזאת יש רק לחם עם גבינה.
יום יומיים לדעתי כבר יבין את הפרנציפ ויבוא לאכול בשבע.