יש לי חברה עם חבר דימיוני.extinct
טוב, אל תיבהלו אבל ככה אני חושבת
היא חברה טובה שלי, קוראים לה נגיד..אסתר.
לפני שנה היא אמרה לי שהיא התחילה לצאת עם מישהו שהיא פגשה באלקנה..והוא גר שם או משהו כזה בקיצור
היא מדברת איתו בפלאפון באולפנא, אבל אף פעם לא שמה אותו על רמקול, או נתנה לי לדבר..או רק לשמוע
-בחיים לא שמעתי אותו מדבר
הרבה פעמיים היינו צריכים להיפגש שהוא יביא לי משהו..או יסיע אותי לאנשהו והוא אפעם לא הגיע. היא "הבטיחה" שהוא יבוא אבל הוא אפעם לא הגיע..
שאני ואסתר הלכנו פעם הביתה ברגל מהבית ספר איזה ילד דתי עבר לידנו ואחרי שהוא נעלם היא אמרה לי שזה היה הוא..בלי לומר שלום ואפילו לא הסתכל..זה גם קרה באוטובוס שהיו 2 בנים דתיים מקדימה ואנחנו ישבנו מאחורה והיא אמרה לי שזה הוא..אבל לא רצתה לדבר איתו בפומבי או משהו כזה..ולא ראיתי אותו כל כך טוב כי לא נעים
כל פעם שהוא"דיבר" איתי זה היה מהאי סי קיו שלה- והוא דיבר בדיוק איך שהיא מדברת..כאילו באותו טון וסימני קריאה וכאלה..אז חשבתי וואו הם ממש מתאימים.
עד שנפל לי האסימון..שהיא באה אליי פעם אחת הביתה(היא שמנה) ואמא שלי שאלה(בלי להעליב) איך לה יש חבר?! אז אמרתי לא יודעת..אהבה..ואז באמת התחלתי לחשוב על זה-איך יש לה חבר באמת?1 אף פעם לא ראיתי אותו..לא שמעתי אותו..לא זכיתי לסימן ממנו!כלום!
שנה הם יוצאים, אבל לחברה הכי טובה לא מגיע לראות?
חשבתי אולי היא מתביישת בו אבל כמה אפשר..ויש לו גם פיסבוק כזה רק עם 2 חברים אני והיא..כאילו..אין לו עוד חברים?!
למה?!
כי הוא לא אמיתי..?(ואין לו שם תמונות הוא רק כותב כמו באייסי בסגנון של אסתר, אותו דיבור)

מה אתם חושבים?

ככה-בקטנה
שהיא מנסה להעלות את ה'פופלריות' שלה והמציאה לעצמה חבר, היא באייסיקיו,והיא פתחה 'לו' פייסבוק.

ובמקרה הכי גרוע לכי תדעי אולי זה סכיזופרניה..
אבל אני לא מאמינה.
תזרמי בינתיים, אל תתני לה להרגיש רע..
וואו חח זה הזוי בטירוף אחות
טוב ושמחה.
שהיא צריכה טיפול מקצועי.אוסנת
פעם עמית-טליה כתבה על זה משהו יפה, ביקשתי ממנה לכתוב שוב.
חבל שאני אנסה ללא הצלחה יתרה...

בהצלחה!
ל3 סמיילים:extinct
אני לא בטוחה כי היא לא ממש מפרסמת את זה..רק לי ולכמה חברות טובות
ממאוד הזוי ואני זורמת אל דאגה
תודה[=
תקשיבי,ואחת עם חצאית
ישלי מישי בכיתה,שגם עושה שיחות טלפון דמיוניות..אבל,היא גם המציאה כל מיני דברים על אנשים,והמציאה שהיא חולה במחלה ממש מסוכנת וכו' וכו'.וגילו את זה והיא מטופלת,עם פסיכולוגית.ללא ספק זה בגלל שהיא רוצה תשומת לב.עכשיו,אל תחשבי"היא רוצה צומי"וכאלה.לא,זה רציני.היא באמת באמת זקוקה לתשומת לב,ככה גם חברה שלך.
למרות שהיא לקחה אתזה לכזה מקום תחשבי,מה יכל לגרום לה להתנהג ככה.ואם את חברה טובה באמת,תעזרי לה.
תתני לה להרגיש שיש בה כ"כ הרבה טוב ושהיא בנאדם מדהים ושאת אוהבת וכו' כדי שהיא תרגיש שהיא לא חייבת בכלל להמציא את החבר הזה כדי שתתמקדו בה.
מניסיון-זה עוזר ממש!!
ישלי עוד כמה דברים לומר אבל זה אם את רוצה,באישי..
בהצלחה חברה
ואחת עם חצאית - תסמונת מינכהאוזן???דבירוש=]
(אם את יודעת מה זה)?
אם כן - זה ממש שונה מאנשים שסתם ממציאים דברים כי קשה להם בבית/ חברתית....
לא!!ממש לא..ואחת עם חצאית
תסמונת מינכהאוזן זה תסמונת שגורמת לאנשים לפגוע באנשים אחרים כדי שהם (מי שלוקה בתסמונת)יוכלו לטפל בהם ובכך להרגיש סיפוק ושככה גם יתייחסו אליהם..זה שונה ממש..
לא רקדבירוש=]
תסמונת מינכהאוזן זה גם כשאנשים משקרים לגבי עצמם....
למשל כמישו מתחיל לרעוד בכוונה כדי שיחשבו שיש לו מחלה.....
ווואאאוווו!!!!! ז נשמע סיפור טוב!!חנהלה 2010
ב"ה שזה רק חברעמית-טליה
לחברה שלי היה סרטן דמיוני,עקרות דמיונית ועוד כהנה וכהנה המצאות.

אני יכולה לחשוב מאיפה זה מגיע אצלה בעיקר בגלל שתיארת שהיא שמנה..
זה מגיע מתוך חסך ואתן בטח נכנסתן לגיל שהדיבור על זה כבר נורא ברקע ויש בנות עם חברים ומהצד זה נראה נורא נחמד ונעים.

אז אני כן חושבת שיש דבר כזה של שטות גיל ההתבגרות שההמצאות האלה נכנסות לגיל הלא מובן הזה.
אבל צריך לראות שזה נמצא בגבול הטעם הטוב
כי חברה שלי שעבדה עליי במשך שנה וחצי שהיא חולת סרטן
זה השפיעה עליה אפילו מבחינה פיזית כיום (בערך 4 שנים אחרי) היא עדיין לא בריאה.
לפעמים אדם משקר בצורה שהשקר הופך להיות החיות שלו.

השנה קרה שחברה אחרת שיקרה שהיא אוטוטו מתארסת
ובגיל שלי שהשכל לרוב כבר מיושב הרגשתי צורך להוכיח אותה ולהעמיד אותה על שקרה.

את הראשונה אגב שלחנו לפסיכולוגית..
את השניה הוכחתי..

ד"א עם כמה שזה פוגע וזה שובר אמון לא נעים אבל בנות כאלה לפעמים סה"כ מסכנות..אז גם אם תרגישי צורך להתרחק ממנה מעט כשתחזרי תתתני לה הרגשה שהיא מעולה ומצוינת ושמישהו ירצה אותה (למרות שהיא שמנה זה לא אומר כלום).

בהצלחות!
ואייי... הדברים האלה פשוט הזויים בצורה מפחידה....עין שלישית
אם זה מה שעושה לה טוב בחיים לפנטז על חבר שיהיהזאת רק אני!
לה בהנאה מרובה!
והמשך חיים טוב!!!!!!
ואני לא מבינה למה צריך לטפל בעיניין הזה????
זאת רק אני-זה לא לפנטז,זה לא גורם הנאה,זו מחלת נפש~~אני~~
צריך לטפל בזה משום שזו מחלת נפש
זה לא דבר טבעי, וניתן לטפל בזה ע"י שיחות עם פסיכיאטרים ותרופות. אולי אי אפשר לגמרי להעלים, אך אפשר לעזור לאדם להתמודד עם זה ולהפחית את זה

אם מישהו ראה את הסרט ''נפלאות התבונה''- זה על פרופסור חולה בסכיזופרניה. סרט יפה שממחיש את המחלה

בינתיים אני לא חושבת שיש לך כ"כ הרבה מה לעשות. אולי לדבר איתה על זה, לראות קודם כל אם את יודעת בוודאות שהוא ממציאה, לאחר מכן לדבר איתה על זה ולנסות להבין מה גרם לה להזיה הזו

עוד על סכיזופרניה - http://he.wikipedia.org/wiki/סכיזופרניה
למה?!?!הירהורי הלב
כי אנשים צריכים לחיות במציאות... ואיך יהיה לך חבר, איך היא תצא עם מישהו שהיא בטוחה שיש לה כבר חבר שנה!?!
סיפור הזוי לגמרי...
עמית- טליה-- איך אפשר לעבוד על אנשים שיש לך סרטן?! כאילו היא היתה אמורה להיות מאושפזת מלא, וכל מיי כאלו....
תחשבי על דרכים להבהיר את זה, לתכנן פגישה של שלושתכם, ואז הוא לא יבוא, או משהו כזה, ואז לנסות לראות את התגובה שלה...
זאת רק אני בואי אני יסביר לך למה-ואחת עם חצאית
כולנו מדי פעם מגזימים בתיאורים,נכון?ויש הרבה אנשים שממציאים סתם דברים אבל הם ממציאים דברים שבבסיסם הם אמת!הילדה הזאת ממציאה דברים שהם בבסיסם שקר!אין להם על מה לעמוד,ובקרוב זה ייפול.את יודעת כמה עוגמת נפש זה כשמגלים ששיקרת?זה יכול להרוס בנאדם,במיוחד אם הוא באמת ובתמים האמין בשקר שלו בעצמו..מה שקרה כאן בטוח כי כשמשקרים מלא זמן על משו תמיד בסופו של דבר מאמינים לו.זתומרת שהילדה הזאת כבר לא ממש יכולה להבדיל בין מציאות לבדיה.ועל כן--צריך לטפל בה,ולעזור לה לדעת להבדיל.
תאמיני לי שאחרי שהי תעבור תהליךל כזה או אחר,היא תרגיש גם הרבה יותר טוב עם עצמה.ותשלים עם עצמה ולא תתרכז במה יכול להסב את פניהם של אחרים אליה.וחוצמיזה,זה לא מה שעושה לה טוב לפנטז על חבר..זה מה שהיא ח-ו-ש-ב-ת ומ-א-מ-י-נ-ה שעושה לה טוב.היא רק לא רואה כמה זה גורע ממנה.מאמץ נפשי מיותר.
תודה על ההסבר!זאת רק אני!
צסכימה איתי?ואחת עם חצאית
אאווץ!זכוכית מגדלת
מסכימה עם עמית - טליה , ותלוי מאיפה זה נובע מבטחון עצמי נמוך שהיא מנסה להפוך את עצמה ליותר מקובלת , או מבעיה רצינית שאז באמת צריך לשלוח אותה לפסיכולוג.

וואייי מפחידד1hadar1
נשמע כמו סרט שראיתי...חח
כחח.. איזה מוזרה כחחח יואו...מופי=]]
בס"ד

פשוט תדברי איתה על זה...תגידי ןלה שאת חושבת שאין לה חבר...

ומקסימום ישר אחרי שהיא מסיי'מת לדבר איתו תבדקי בשיחות יוצאות שלה....

[היא לא מרגישה מפגרת לדבר לבד??!?!?!?]

משהוא אחרננסי
אני חושבת שאולי חקרת אותה יותר מידי.  תנסי לא לדבר על זה בכלל ותראי מה יקרה.  אולי הספור ידעך מעצמו.  אולי התחלת לשאול אותה ואז זה התגלגל והתגלגל והיא לא יכלה לצאת מזה.  אני לא בטוחה שזה בעיה נפשית. יכול להיות שכן אך לא בטוח.
היתה לי גם חברה כזו...השם הוא המלך
פשוט תלכי אליה ותגידי לה דוגרי מה שאת חושבת!!!!!!!!!!!

זה לפי דעתי הכי חכם!!

ככה אני עשייתי!!!!
אותו ראש...פיסטוקאחרונה
תמצאי סיתואציה ששנכם ליד איזה טלפון או משהוא, ותדיגי לה שחבר שלה רוצה אותה בטלפון.....
תיראי מה התגובה...
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך