היום היתה לנו שיחה באולפנאחתולה פרסית
על איך אנחנו מגדירים את עצמנו , דתיים ? חילונים?
מה זה דתי בכלל ?
לשאלות אותנו שאלה:
יש חדר ובו 2 קבוצות :
קבוצה אחת - בנות חרדיות , שקועות רק בספרי קודש
קבוצה שנייה - בנות חילוניות שקועות סדרה במחשב , שותות קצת ..

מה אתם הייתם בוחרים ?
אין אופציה לפתוח עוד קבוצה משלכם .
זו וזו קיצוניות. חבל ומצער שמציירים את העולם בשחור ולבן.קרן-הפוך
ומעמידים אותך לבחור בין שני מצבים לא אפשריים מבחינת אורח החיים שלך.
טוש
בנות חרדיות שקועות בספרי קודש דברי איתי ביום שזה יקרה כנ"ל כלפי הבנות החילוניות שרואות סדרות ושותות. והכוונה שלי היא שגם אם בנות חילוניות רואות סדרות ובנות חרדיות שקועות בספרי קודש זה לא אומר שזה מה שהן עושות כל היום וכללי מאיפה בכלל הגיעה ההגדרה שבת חילונית רואה סדרות וחרדית שקועה בספריקודש כאילו מה הקשר??
אני מוצאת את עצמי לפעמים שקועה בסידרה או בספר קדושהיי זאת אני ..
לא יודעת בת כמה את ומה עברת בחיים יפה שלי אבל לא רק שהעולם לא שחור ולבן, הוא כל כך צבעוני שאפילו הצבעים משנים את צבעם ומתהפכים מרוב שכל אדם הוא עולם ומלואו וכל אדם בעצמו הוא עולם שלם מלא בצבעים , תהפוכות, סדרי בריאה מופלאים ועמוקים
כתהום ממש.
זה מה שאמרתיטוש
כנראה שלא הובנתי נכון בקיצור אני התכוונתי שההגדרה שהיא נתנה לכל קבוצה היא בכלל לא נכונה
כן עניתי לה וזה בטעות יצא בשבילך חחהיי זאת אני ..
אה אופסי 😅טוש
העולם הוא לא צבעוני הוא לבן מלוכלךRiglאחרונה
השאלה הזאת קיצונית אבל דוקא בגלל שהיא קיצונית שאלו אותה! לא יכול להיות שאתה בדיוק באמצע לבך תמיד יפנה גם אם בטיפונת לאחד מהכיוונים! לכן אני יכולה להגיד שאני הרבה יותר מול מסכים (אבל אף פעם לא שותה!) לפעמים סרטים לפעמים דיבורים עם חברות, מאשר בספרי קודש למרות שאני חרדית גאה
כמו שאמר מי שאמר: " שחור ולבן יש רק על הפסנתר"קיש תפוא

חשוב להגדיר את עצמנודעתן מתחיל

ממש לא חשוב או נכון להגדיר את עצמנו ע"פ אחרים. את לא צריכה להגדיר את עצמך דווקא דתייה, חרדייה או חילונייה. את צריכה להגדיר מה המטרה שלך בחיים וע"פ זה מה חשוב לך. 

אם השאלה הייתה צינית והגבתי רציני מדי, מתנצל..

מי שעשה לכם את השיחה זה קלימיאן, נכון?נ.ד.ב

(לא זוכר את השם הפרטי שלו)

מה זה יהודי בכלל?נגרינסקי
יש חדר ובו 2 קבוצות :
קבוצה אחת - בנות מוסלמיות, נמצאות במסגד כל היום וממלמלות קוראן...
קבוצה שנייה - בנות נוצריות שקועות בשעמום במנזר ומסתובבות עם שחורים...

מה את היית בוחרת?
אין אופציה לפתוח עוד קבוצה משלך...
אם בחדרים היו בנים ולא בנות הייתי הולך לחדר הראשון...נגרינסקי
אבל בשום פנים לא חושב שזה המצב הנכון...

היהדות לא מחנכת לניתוק מהחיים... להיפך, היהדות היא מדריכה לנו מתוך החיים... היא נוגעת לנו ע"י ההלכה בכל דבר ומצווה עלינו ליישם את אשר אנחנו לומדים בשאר תחומי החיים שלנו כדי להצמיח אותנו משם...

דתי הוא מי שנפגש עם המציאות, לומד ממנה ולומד להיות בתוכה...

נ.ב.
האמירה שיכולה לשמע שחילונים דרכם להתבטל בסדרות, בשתייה וכו' צורמת...
זה דבר שוודאי לא נכון...
לא הייתי בשום קבוצה, החיים לא שחור לבןאור שמחה
יש גם אפור, וגם צבעוני, גם ורוד גם שחור ..הכלל-זה מה שהופך אותם לחיים מסובכים לפעמים.לא ניראלי הגיוני להעמיד ככה 2 קבוצות, אבל אני מאמינה שהיא נתנה לכם כנראה כדי להראות את ההפך ואת הקיצוניות שבדבר בכוונה
ואם כבר הגדרותאור שמחה
אז שתלך עד הסוף , לא על הגדרות מוקצנות
סדרות וסרטים הם הניתוק מהחיים!בננה על קרנף

מזועזע מעצם השאלהקוד אבל פתוח
אין בעיה להציג שני קצוות ולבקש.להחליט מה בוחרים מביניהם.. זו שאלה מעניינת, אם כי לא בטוח שיש בכלל תשובה נכונה לגביה. אבל זה דיון אחר.

אני מזועזע מעצם המחשבה של נקודת המוצא שחוסר העשייה והבטלה מאפיינים את החילונים.

אין בעיה לדעתי לשאול את אותה שאלה, בלי להכניס למשוואה את ההגדרה של הסקטור, אם כי שוב, לא בטוח שיש תשובה נכונה, או שבכלל אין תשובה.
בורחות מהחדר.נעה ונדה

לפום צערא אגראהלוי מא
כך הורו לנו חכמים באבות.
אין מושגים של שחור לבן זו עצת היצר לדבר במונחים של זה הכל או כלום.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך