ברור לי שזה לא חידוש שלך אלא של רבנים ומחנכים שאוהבים לדבר על זה ומסלפים את העובדות. על איזה התמוטטות הם מדברים?! איזה סימנים הם נותנים בה? ספק אם הם באמת מתכוונים לזה או בכלל יודעים על מה הם מדברים כי מי שזוכר מה היה המצב באירופה לפני 30 שנה+- יודע שהמצב הנוכחי הוא טוב מאי פעם.
אמנם הייתי אז ילד קטן אבל מספיק אם אספר לך את מה שאני זוכר כי המבוגרים סביבי דיברו על מצב מתוך חרדה ממש. בנוסף לכל הבלגאנים שהיו, הרבה יהודים האמינו שאוטוטו מדינות המערב מוציאות את כל הלהט"ב מחוץ לחוק כי הנה יד ה' מכה בהם בגלוי (מגפת האיידס שהשתוללה באמריקה ובצרפת ואנגליה והתפשטה בכל העולם). כל המשברים שם ששומעים עליהם בחדשות זה בקטנה לעומת מה שהיה (ב"ה!).
ההפרעות הנפשיות שאני מתכוון אליהן שעדיף הכלה הן מהסוג הנפשי שהזכרת למעלה. לאו דווקא בקשר לחד מיניות.
בעניינים של מיניות יש גבול עד כמה הסביבה יכולה להשפיע על ההעדפות והבחירות של האדם הפרטי. מי שיש לו משיכה לגברים, אני בספק עד כמה החיים שלו יכולים להיות נורמטיביים אפילו אם הוא מתחתן ומקים משפחה. וזה לא משנה עם כולם סביבו להט"בים או הומופובים. בטוח תהיה לו התמודדות (וגם לאשתו).