ההבדל בין הלהטב לבין החרדים.פילונית
יותר נכון ההבדל בדיבורים עליהם.
מי שמדבר לא יפה על החרדים מקבל במה רחבה ותומכת, וגם כשהתקשורת מוציאה סרטון נחמד על אורך חיי החרדים עדיין יש מלא עקיצות.

מי שמדבר לא יפה על הלהטב פשוט שורפים אותו מבחינה תקשורתית וחברתית, אי אפשר להגיש דעה או משהו כל הלהטב מבלי לחטוף, וכל הזמן מוציאים סרטוני תדמית על הלהטב וכו'.
לא שאני בעד לצאת נגד אנשים,רצה לאש

אבל החרדים שווי זכויות. פחות או יותר.

החרדים לא צריכים להאבק כדי לקבל הכרה.

הם חלק מהחברה הישראלית, אף אחד לא חושב שהם ציבור לא לגיטימי או משהו.

מישהו לא מכיר בלהטבים?יחידי

מכירים בהם. זכויות אזרחיות, פוליטיות וכו'

בתודעה הציבורית הם עדיין נרדפיםבלו-ריי
גם חבר בקיבוץ הכי חילוני שיש שמחליט יום אחד להתחזק ולהתחרד לא נתקל ביחס שלילי מבחינה חברתית ומשפחתית כמו אדם שיוצא מהארון.
נרדפים???יחידי

מחובקים. תקציבי עתק שהולכים לארגוני שטיפת המוח, חיבוק מהתקשורת, מהפוליטיקאים ומהאינטלקטואלים. אאל"ט לפחות שמונים אחוז מהציבור היהודי בעד הכרה בנישואים חד מיניים. 

והעובדה שיש רתיעה טבעית של אנשים מהם (לא איבה ח"ו) רק מראה שהטבעיות האנושית (לפחות כיום) לא מוכנה לקבל נטיות מסויימות כשוות ערך לנטיות של סטרייטים. בדיוק כמו שהטבעיות האנושית מסתכלת על שאר הבעיות בפסיכולוגיה של האדם כמו הפרעה דו-קוטבית, סכיזופרניה ודיכאון, וכמו שהDSM התייחס עד אמצע המאה הקודמת להפרעות מסויימות בתחום. 

ולגבי חילוני שהתחרד, לענ"ד זה לא ממש נכון

הרתיעה הטבעית שאתה מדבר עליה היא שורש הבעיהבלו-ריי

מקובל שלאנשים ישנה רתיעה טבעית אנושית מאנשים שקשה להם להתנהג בדרך ארץ. אפילו אם זה לא בא להם מתוך כוונה רעה. אבל גם בזה צריך שיהיו גבולות של כבוד ויחס אנושי בסיסי לכל אדם. לא "איש הישר בעיניו יעשה" לפי רמת השיפוטיות האישית שלו. טוב שהזכרת בעיות נפשיות כי בזה יש אנשים כביכול נורמטיביים שהולכים רחוק מדי עם הרתיעה שלהם ומעניקים יחס שיפוטי מחמיר. אז חשוב להעמיד אותם במקום כי באמת אין להם זכות להתנהג ככה. לא צריך לקבל את הטענה שלהם שהכלה של חולי נפש מדרדרת את החברה הכללית. 

מי שחי בחו"ל יכול להתקל בהרבה גויים ויהודים שבטוחים לגמרי שביהדות האורתודוקסית קיים יסוד לא שפוי בעליל. פשוט אין להם הסבר הגיוני למה הדת הזו כ"כ מתנגדת לטבע האנושי עם כל הטקסים והספקות. האם זה מתיר להם להתייחס באופן אישי ליהודים דתיים כאל מתמודדי נפש? ממש לא! אין להם זכות כזו. הם צריכים לזרום איתנו לפי הPC כי זה הכבוד הבסיסי שמגיע לנו.

המציאות הזו של הPC היא חדשה יחסית אבל מתבקשת כי האנושות מתקדמת וצריכה להתקדם. כך צריך לנהוג גם כלפי להט"בים. אמנם הממסד מחבק אותם (ב"ה) אבל זה צריך לחלחל לרמת הרחוב.

תלוי הכלה של מהיחידי

אני לא מכיל בעיות של אנשים שצריכים עזרה, כי אם אכיל אותם אני רק אזיק להם (ולי, כי בגלל הלגיטימציה שנותנים להפרעה היא מתפשטת). כמובן שכמכלול אישיותי אני לא שונא או מתרחק מאף אחד

הם מוזמנים להתייחס ליהודים כמו שמתייחסים לחולי נפש, החולי (השכלי) הוא אצלם. ואם זה מפריע ליהודי שחי בחו"ל - שיעלה לארץ.

המציאות של הPC ממיטה חורבן על היסודות המוסריים של האנושות, כי כשלא מוכנים להתייחס לרע כרע הופכים בסופו של דבר לרעים בעצמנו, כמו שהוכיחה המציאות אין ספור פעמים.

המוסריות המודרנית עדיפה על המוסריות שקדמה להבלו-ריי

אין סיבה הגיונית להתגעגע לזמנים של הדורות הקדמונים עם המוסריות שאפיינה אותם. בימים הטובים של אז כל מציאות הקיום האנושי הייתה אכזרית מאד בהשוואה לכל מה שאנו מכירים. אנשים התמודדו עם בעיות קשות וצרות שקיצרו את החיים שלהם ל30 40 שנה וזה במקרה הטוב. אז הגיוני שהמוסר של אותם ימים היה מבוסס על דאגה להמשכיות ופחד מכל מה ששונה ולא מוכר. בזכות המוסריות המודרנית האנשים חיים פי שניים יותר גם בכמות וגם באיכות. לזה אתה קורה חורבן? 

לפי השיטה שלך לאותם יהודים שומרי מצוות בחו"ל יש אולי צרות של עשירים, כי במצב ה"אידיאלי" הם צריכים להיות מוכנים למות על קידוש ה' בכל רגע נתון. כאילו ישנה כאן חלוקת עבודה מוסרית: התפקיד של הגוי זה לשנוא ולפגוע והתפקיד של היהודי זה להקריב את עצמו על מזבח האמונה. לא עדיף להיאבק על זכויות אדם וחופש העיסוק בשביל חיים טובים ומתוקנים?

אתה לא חייב להכיל בעיות של אנשים שאתה לא יכול לעזור להם. אבל יש סוגי הפרעות נפשיות שהכלה חברתית דווקא כן עוזרת למתמודדים להתגבר עליהן ולהוציא מהן את העוקץ. יש לזה מחיר מסוים שלענ"ד הוא משתלם. הלגיטימציה רק תסייע להעלות את המודעות איפה שהיא מודחקת או לא קיימת בכלל.  אפשר להיות רגועים שההפרעה לא תתפשט מעבר לאנשים שכבר יש להם אותה. אלה דברים עם שורשים גנטיים שנולדים איתם ולא משהו ויראלי.

אירופה על סף התמוטטות בגלל ה'מוסריות המודרנית'יחידי

למען האמת היא כבר התמוטטה.

הדברים הטובים בהתפתחות המודרנית הם לא תפיסת יחסי המדכא-מדוכא שמריצה את ההכרה בנישואים חד מיניים ואת השיח של הזכויות בעולם בכלל. 

במצב האידיאלי יהודים צריכים להיות בארץ ישראל.

הספקטרום די רחב. מישהו שיכולה להתפתח אצלו נטייה כזאת אבל לא בהכרח, בחברה שבה זה מקובל אין סיבה שהוא לא יפתח את זה או יבחר בחיים כאלו למרות שהוא יוכל לחיות גם חיים נורמטיביים.

ה"התמוטטות של אירופה" זו מנטרה שחוקה שלא מחוברת למציאותבלו-ריי

ברור לי שזה לא חידוש שלך אלא של רבנים ומחנכים שאוהבים לדבר על זה ומסלפים את העובדות. על איזה התמוטטות הם מדברים?! איזה סימנים הם נותנים בה? ספק אם הם באמת מתכוונים לזה או בכלל יודעים על מה הם מדברים כי מי שזוכר מה היה המצב באירופה לפני 30 שנה+- יודע שהמצב הנוכחי הוא טוב מאי פעם.

אמנם הייתי אז ילד קטן אבל מספיק אם אספר לך את מה שאני זוכר כי המבוגרים סביבי דיברו על מצב מתוך חרדה ממש. בנוסף לכל הבלגאנים שהיו, הרבה יהודים האמינו שאוטוטו מדינות המערב מוציאות את כל הלהט"ב מחוץ לחוק כי הנה יד ה' מכה בהם בגלוי (מגפת האיידס שהשתוללה באמריקה ובצרפת ואנגליה והתפשטה בכל העולם). כל המשברים שם ששומעים עליהם בחדשות זה בקטנה לעומת מה שהיה (ב"ה!).

ההפרעות הנפשיות שאני מתכוון אליהן שעדיף הכלה הן מהסוג הנפשי שהזכרת למעלה. לאו דווקא בקשר לחד מיניות.

בעניינים של מיניות יש גבול עד כמה הסביבה יכולה להשפיע על ההעדפות והבחירות של האדם הפרטי. מי שיש לו משיכה לגברים, אני בספק עד כמה החיים שלו יכולים להיות נורמטיביים אפילו אם הוא מתחתן ומקים משפחה. וזה לא משנה עם כולם סביבו להט"בים או הומופובים. בטוח תהיה לו התמודדות (וגם לאשתו). 

זו עובדהיחידי

המוות המוזר של אירופה מאת דאגלס מאריי | פרק ראשון - מיוחד לקוראי "מידה"

אין ילודה, הגירה מוסלמית מאסיבית והתיישבות של המהגרים בערים, תרבות של שנאה עצמית כלפי התרבות הדתית וכו וכו

אם זה מוות מוזר אז בהיסטוריה של אירופה כבר היו כמה מקרי מוותבלו-ריי

כאלו ואחרים. זה הטבע הדינאמי של המטהמורפוזות התרבותיות וזה מה שעושה את אירופה יבשת אטרקטיבית למגורים. בתקופות הקדומות הראשונים שזיהו תהליכים וניסו להתנגד, רק קירבו את הקץ.

מעבר לזה שהלגיטימציה ללהט"ב באירופה דווקא עוזרת לשמור על האיזון הדתי בין נוצרים למוסלמים. כי מדובר נטייה שקיימת אצל כולם. מפשיסטים נוצרים ועד מהגרים מוסלמים וגם הטקסטים האיסלמיים לא יכולים עליה.

כאלו?יחידי
עבר עריכה על ידי יחידי בתאריך ט"ו בסיון תשע"ט 16:25

מתי במדינות אירופאיות הייתה ילודה של פחות מילד בממוצע לזוג?

הלגיטימציה ללהט"ב מחזקת את המגמה שמנתקת בין המיניות להמשכיות ולקיום האנושות וע"י כך תורמת להתאבדות הקולקטיבית באירופה שכולנו עדים לה.

מה גם שהמוסלמים משפיעים ולא מושפעים. הם מביאים את התרבות שלהם ונשארים סגורים. הם לא הופכים בהמוניהם לחילונים ומאמצים ערכים של חופש ושוויון ללהטב

היו זמנים קשים מאלה של ילודה שליליתבלו-ריי

המצב היום הוא סוג של תגובת שיא למגמות הילודה שהיו מאז מלחמות העולם והכפילו את האוכלוסייה. וכן. הוא גם מרידה בינורמות ששיעבדו את המיניות ודיכאו אותה לטובת ההולדה בלבד.

המציאות היא שהמוסלמים כן נוטים לערכי החופש האירופאיים. אפשר לראות את ההתערות התרבותית שלהם במוחש עם אומנים ושאר מפורסמים. ישנה גם תופעה של נהגים מוסלמים שנתפסים נוהגים שתויים.

ההקצנה הדתית שקיימת נועדה לאזן את מגמת החילון בקרב הצעירים.

מידע/נתונים?יחידי

הבעיה היא לא התמעטות אוכלוסין, אלא הזדקנות מתמשכת של החברה בגלל מיעוט בילודה, הרבה יותר בעייתי  מהתמעטות (דווקא היה יכול להיות נחמד אם המאזן בתוך החברה מבחינת הגיל היה נשאר אותו הדבר והאוכלוסייה הייתה קטנה). כרגע בגלל העלייה בתוחלת החיים האוכלוסייה לא מתמעטת, לפחות לא בצורה רצינית (עד כמה שאני יודע. אולי אני טועה).

אם ככה, אז ניתוק מוחלט של המיניות מההמשכיות הוא דבר רע לאנושות. מצב כזה לא טוב יותר מתפיסות של דיכוי יצרים בימי הביניים, כי אז לפחות הציבור לא גזר על עצמו כליה.

מעניין באמת אם יש מוסלמים שמשתתפים בגלוי במצעדים. גם אם כן, איך זה מקדם איזון בין הנוצרים למוסלמים? במקביל יש הקצנה דתית בריכוזים האסלאמיים (והתאסלמות של צעירים אירופאיים) שרק מוסיפה שנאה

ע.י.צ'יאל

אבל הערך העליון ביהדות הוא שכמה שיותר אנשים יחיו כמה שיותר זמן, עם כמה שיותר הנאות גשמיות.

נכון, והדור שלנו זוכה להגשים את הערך הזהבלו-ריי

השאלה היא עד כמה הערך הזה עליון ביהדות כי לא מעט יהודים מאמינים מתייחסים אליו באמביוולנטיות.

טעות שליצ'יאל

התכוונתי לומר הפוך.

אבל הערך העליון ביהדות הוא לא שכמה שיותר אנשים יחיו כמה שיותר זמן, עם כמה שיותר הנאות גשמיות.

ולכן זה לא משנה איזו מערכת מוסרית מקדמת את המטרה הזו.

ידוע שיש מתח בין המוסר היהודי למוסר האנושיבלו-ריי

זה רק לא הגיוני לטעון שאנחנו נהנים מאיכות חיים למרות המוסר האנושי שמתפתח ולא בזכותו. אני מאמין שגם לחיים בדור שלנו יש ערך ביהדות עם כל השוני החומרני מול הדורות הקודמים.

ע.י.צ'יאל

אז מה? זה שאנחנו גם נהנים מזה לא אומר שאנחנו אמורים לתמוך בזה.

ומה שכתבת פה: נכון, והדור שלנו זוכה להגשים את הערך הזה - תכף נשוב, קצת סותר לכותרת שלך.

אין סתירה יש רק מציאות מורכבת עד מסובכתבלו-ריי

ככה אני רואה את הדברים.

החיבוק הזה זה סוגשל אפליה מתקנתרצה לאש

ע.י.צ'יאל

אפליה מתקנת (או העדפה) זה בסה"כ שם מכובס לחוסר צדק.

מה האפליה?יחידי

לא מפלים אותם. כמו שכתבתי, יש להם זכויות אזרחיות ופוליטיות כמו לכולם

שאין להם זכויות, שהם סובלים מהרמות גבה של הסביבהרצה לאש

הם סובלים מספיק

אז לפחות שלא יצטרכו לסבול את הכאב של להיות בודדים

זה קשור למה שכתבתי פה השאלה למה להשוות בין הלהטב לחרדים - תכף נשוב

יש להם זכויותיחידי

יש הבדל בין תמיכה רגשית ובין ארגונים שנועדו לשנות את דעת הקהל

לא בטוח שהכאב של להיות בודדים גובר על הכאב של הילד שלא יזכה לאמא או לאבא. ובניגוד לילד, הם יכולים לנסות לשנות את המצב (זה לא תמיד עובד, כמו כל טיפול פסיכולוגי) והוא לא יוכל.

אתה תוכל לאמץ-הם לא.חוני המעגל פינות
אם הטרו יצטרך פונדקאות המדינה תעזור במימון-להם לא.
אתה תהיה רשום ומוכר כנשוי עם בת זוגתך-הם לא.

צריך עוד?
הם לא יוכלו לאמץ כי אין להם זכות כזויחידי

זכויות הוריות מטעם הממשלה נובעות בגלל הנחות יסוד מסויימות כמו מהי אהבה, מהי הורות וכו'.

זכויות בכלל זה דבר שדורש ליבון רציני בסוגיות של אתיקה ופילוסופיה בכלל. הם לא מקופחים. בדיוק כמו שלא ראוי שהמדינה תכיר בפוליגמיה כי היא נובעת מתפיסה שגויה, ככה גם לא מוסרי שהמדינה תכיר בזוגות חד מיניים כי מוסרית זו לא מציאות תקינה.

בכלל זכויות זו סוגיא שדורשת עיון תיאורטי רציני. 

אתה מאמין בזכויות אדם? לי זה נראה רעיון מטומטם וחסר בסיס. אופיום להמונים של דורנו 

זה לא קשור. לא נדון כרגע אם ההחלטה של המדינה נכונה או לא.רצה לאש

(אני מסכימה עם ההחלטה הזאת, נראה לי)

אבל תכלס- יש פה החלטה, נניח הגיונית, שפוגעת באנשים מסויימים.

שוב, מסיבות מוצדקות הוחלט ככה.

אבל עדיין אנשים נפגעים.

ולכן מתנהגים אליהם יותר בכפפות של משי.

למה להטב זה לא מוסרי?חוני המעגל פינות
בכל חוזה בין שני בני אדם המדינה צריכה להכיריחידי

כנישואים לגיטימיים?

אף אחד לא מתערב במה שקורה בתוך הבית, אבל כשהם דורשים שכלל הציבור יתייחס לחיים המשותפים שלהם כמו שהוא מתייחס לחיים המשותפים של איש ואישה (כלומר, ייתן להם זכויות כהורים שלא ניתנו להם מעולם) הם צריכים לתת סיבות טובות. 

חילוק פשוט-הלהטב לא פוגעים באף אחדחוני המעגל פינות
החרדים משתמשים בתשתיות ולוקחים כסף מהמדינה דרך הישיבות וביטוח לאומי והם לא מכניסים כסף למערכת.
הם נטל.

ומילא אם באמת לא הייתה להם ברירה-יש להם ברירה. הם נטו צדיקים על חשבוננו. כולנו יודעים שביום שיסגרו להם את הצינור כמו לפיד הם יגיעו לפת לחם כמו שקרה אז.
במילה אחת-טפילים.
הלהטבים בדיוק אותו דבריחידי

פשוט כמות התקציבים נמוכה יותר. בכ"ז ציבור קטן יותר

מאיזה בחינה? מה אתה משלם עליהם?חוני המעגל פינות
אני יכול להגיד מה אתה לא משלם עליהם-פונדקאות.

חוץ מזה שלהם אין בחירה וזה משמעותי. משמעותי מאוד.
חברה שבנויה כחברה על יסודות של ניצול מוסרית עליה להחרב.
ע.י.צ'יאל

למה אין להם בחירה?

הם נולדו ככה שהם לא יכולים להתחתן עם בנותחוני המעגל פינות
הם לא נולדו ככה שהם לא יכולים לעבוד...
ע.י.צ'יאל

אז שלא יתחתנו, אין כל כפיה עליהם להתחתן.

תקציב לבית הפתוח ולאיגייחידי

חברה שבנויה על השחתה מוסרית בתחום המיני גם אמורה להיחרב. ע"ע סדום

זה שקלים. ישיבת מרכז לבדה שאין לה קשרים עם העסקנים החרדיםחוני המעגל פינות
מקבלת מיליון שקל לחודש מהמדינה...

עכשיו תכפיל ב50 לפחות ותוסיף עסקנים מלוקקים ותוסיף שהאנשים שבאים לשם לא באמת יצאו לעזות משו מועיל אי פעם אין מה להשוות בכלל
והאוניברסיטה מקבלת פי כמהמשה

זה נכון שהסטודנטים שם זמניים, אבל התקציב הולך שם לכיוונים מטורפים שאין דברים כאלה.

התקציב לאוניברסיטאות מקדם מעשית את המדינה והמשקחוני המעגל פינות
ורוב תושבי המדינה ישמחו להמשיך לתקצב אותו.
ע.י.צ'יאל

זה היה נכון אילו היו ממנים רק לימודים כאלה.

מחקר מקדם הרבה יותר מאשר הקניית ידע לטווח הארוך.חוני המעגל פינות
למה תורמים לימודי מגדר?צ'יאל

או פיסיקה תיאורתית?

זה לא נכוןמשה

אם זה היה נכון, היה תקצוב שונה למדעי המחשב ולמדעי הדשא.

התיקצוב הוא לאוניברסיטה-היא מחלקת אותו...חוני המעגל פינות
זה נכון מאוד ורואים בעין מה קורה במדינות שאין בהן אונברסיטאות טובות...
אה"ניחידי

אני לא מאמין בגזל ולא נותן לו הכשר, בטח שלא לאורך זמן. זה פשוט חטא שכל ציבור בישראל חוטא בו, והחילונים עדיין במצב הכי טוב וצריכים ללמוד מהם 

לא כל ציבור. ממש לא. תמיכה למי שצריך זה לא גזל.חוני המעגל פינות
הם לא צריכים הם עצלנים נצלנים
הם צריכים שאני אכיר בזוגיות שלהם כתקינה?יחידי

כל ציבור כי גם מוסדות תרבות ואקדמיה המדינה (אנחנו) מממנת לרוב. 

אבל רוב הציבור משלם על זה ורק אחכ מקבל.חוני המעגל פינות
הם סתם טפילים.

הם צריכים שכמו שהמדינה מכירה בהטרו שתכיר גם בלהטב. ואהנ שלא תכיר בשום דבר...
גם אצלם יש שמשלמים, אתה יודעיחידי
עבר עריכה על ידי יחידי בתאריך ט"ז בסיון תשע"ט 22:20

אבל מסכים שהמצב בעייתי. 

למה? אנחנו מסכימים שהמדינה מכירה בזוגות נשואים כדי להעניק להם זכויות מסויימות, ועכשיו נשאלת השאלה מהם נישואים. אם לא מדובר בנישואים אין זכות שנשללת מהם, ועל זה הוויכוח. אבל בכ"מ לא רציני להתעלם מהוויכוח העקרוני ולטעון שלכו"ע יש 'זכות' תיאורטית שכזאת שיש אנשים ששוללים אותה. 

מעט מידי. וגם הם לא מספיק.חוני המעגל פינות
כי בלי ללמוד המשכורת מאוד נמוכה ובגלל מדרגות המס לא לוקחים מהם כמעט.

זה לא ענין של זכות זה ענין של אפליה.
נישואי הטרו כן ונישאי להטב לא.
נכוןיחידי

איזו אפליה יש פה? נישואי הטרו הם נישואים ונישואי להטב הם לא, לכן המדינה לא צריכה להכיר בהם (כמו שהיא לא צריכה להכיר בנישואים פוליגמיים למשל)

המדינה לא אמורה "להכיר" בשום דבר.משה

מדינה זה מסגרת שצריכה לתת ביטחון פנים וחוץ ולאכוף חוזים. זהו.

ככתוב בתורת משהיחידי

פייגלין כמובן 

גם אם נניח שכן - אין סיבה להכיר בנישואים חד מיניים כי אין דבר כזה. ולא נראה שזה ישתנה ביובל הקרוב

איך הגעת למסקנה שזה לא נישואין?חוני המעגל פינות
איך הגעת למסקנה שאיש ואישה שמתחתנים הופכים לנשואים?יחידי

נורמה חברתית. והנורמה השתנת...חוני המעגל פינות
נו נו. אז בעוד שנתיים נכיר בנישואים בתוך המשפחה גם?יחידי

ובעוד שלוש בזוג של אישה וכלב?

נישואין בתוך המשפחה הוכח שהם פוגעים נפשיתחוני המעגל פינות
נישואין זה קשר נפשי עם מערכת יחסי גומלין אי אפשר לייצר דבר כזה עם כלב
למה שהמדינה לא תתן לאנשים לפגוע נפשית בעצמם?יחידיאחרונה

מערכת יחסי גומלין יכולה להיות גם עם כלב, פשוט בצורה שונה קצת. איך אפשר לקבוע שהצורה הזו פגומה? 

אותם טיעונים על להט"בים. נישואין תקינים מבוססים על קשר נפשי של איש/ה עם זר (לא מהמשפחה הקרובה, לא מאותו המין), ולכן נישואין שמנוגדים לעיקרון הזה לא תקינים (ממתן תורה אפשר לומר). 

וזה עוד לפני טיעונים שמרניים כאלו ואחרים ולפני טיעונים על פגיעה בילד שלא תהיה לו אמא/אבא והוא עלול להיפגע מזה בכמה אופנים (המחקרים לכאן ולכאן) או על פגיעה באם פונדקאית (סחר בבני אדם בנוסח המודרני) 

התגעגעתי לזה משתדלת יותר
לבטל"ה יש ארגונים עם נוכחות תקשורתית בולטתמשה

וגם גיבוי חזק של הרבה מערכות אחרות (כמו נוכחות של נציגים שלהם בהרבה מערכות תקשורת גדולות).

לחרדים יש פחות.

השאלה למה להשוות בין הלהטב לחרדיםרצה לאש

האם הלהטב היא עוד קהילה, ציבור בישראל כמו החרדים

או קבוצה של בעלי נכות/חריגות, כמו למשל חולי נפש

הבעיה היאחוזר

שאני יודע שהוא קיים

כאילו אני לא אצליח באמת למחוק את קיומו מהראש והרגשות שלי

ואז

יש את תורתו ומצוותיו

ואם לא

אז שאלות פילוסופיות

שבסופן 

הרבנים תמיד צדקו וכל מה שהם השתילו לי

ואז הבחירה לצאת

לשחרר מהכל

תמיד תהיה מלווה באשמה. 

ואז זה כבר לא שווה את זה

ואז אני נשאר באותו מצב

לופ.

מה דעתכם על הסיפור של הנובה והדתל"שים שם?זיויק
מה היה?נעמי28
היו שם הרבה דתל"שיםזיויק
חלק על הרצף
נו ו?נעמי28
באסון מירון היו רק חרדים ובשואה נספו קהילות שלימות של יהודים מאמינים כולל אדמורים.

השאלה אם לדעתך זה האיר זווית בלתי מוכרת לציבורזיויק
ואם יש לך תובנות מזה
לא ראיתי התייחסות מיוחדתנעמי28

למגזר שממנו הגיעו.

אני לא חושבת שנכון לקשר בין רמה אמונית ודתית לבין אסונות.

לא היה הקשר כזהזיויקאחרונה
שימי לב שזו פרשנות לשאלה שלי ולא גוף השאלה
שאיבדתי ואיבדנו אנשים נהדריםruthi
והקהילה שלנו חסרה היום את האנשים האלה. 
ברורזיויק
הי"ד
איבעיא להוימח שם עראפת
מה גרם לכם לדתל"ש? וכשהחלטתם לדתל"ש, מה עשיתם? מה הייתה 'שבירת הקערה' שלכם?
איך אתם מסתדרים עם אלולהגיבן מנוטרדהם

תשובה סליחות וכו' ועם כל המחשבות והרגשות בלב?

כבר אין לי אותםנעמי28

השנה לא (או עדיין לא) התמודדתי עם הרגשות האלה.

כנראה הזמן עושה את שלו, ויותר ויותר ברור לי שהסליחות הן לא כלפי ה' או ביחס למצוות.

אני גם לא מאמינה במצוות או שמישהו בודק אותן, וכל הצ'ק ליסט הזה לא בשבילי ומרגיש לי קטנוני .

אם כבר אווירת סליחה אז יותר ביני לבין עצמי והסובבים אותי, לא כלפי אלוקים.

למה בעצם?אדם 12
מצחיק ממשמאן דאמר
השבוע בדיוק לא היה לחברה מניין אז הם ביקשו ממני להשלים ולא היה אף אחד שיודע לעלות חזן אז עליתי חזן סליחות ומנחה 
חזק!הגיבן מנוטרדהםאחרונה
נראה פורום פעיל יחסיתמקפיצים נטושים

לכזה שלא מופיע בתפריט הראשי.
בעז"ה תכף תשובו , טוב לראות שלא כותבים פה הרבה...

טוב לי יום בחצרךהגיבן מנוטרדהםאחרונה
..דתיה?
עבר עריכה על ידי דתיה? בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ה 17:09

.

כנראה שלא🤭פשוט אני..
התייאשה מהרהגיבן מנוטרדהםאחרונה
או שטעתה בנו
כל כך עייפה מלהחזיק את הכללביטה

בא לי כבר לשחרר.

לתת להכל לקרוס.

להישיר מבט אל המציאות ולהפסיק להתחבא. 

מבין את הקושימתנחל חייכן
הרצון להשתחרר...
נשמע קשה ❤️נעמי28אחרונה
מה מונע ממך לשחרר? מה יקרה אם הכל יקרוס?
איזה חג מוגזםנעמי28

סיימנו עכשיו סדר שני.

מעדיפה פעמיים כיפור מאשר פעמיים ליל הסדר😶

יו'ט שני של גלויות?משה
אוי ואבוי
ממש קשוחמתנחל חייכן
הבן שלי כשהיה באוסטרליה באמת סיפר שהלילה השני יותר ארוך
זהו כמעט נגמרנעמי28
הצעת חוק -  אם החג מתחבר עם שבת, אפשר לוותר על החג השני.

תודה לאל שיש את מי לארח.

אי אפשרהגיבן מנוטרדהם

לעשות רק יום טוב אחד?

אתם ישראלים לא?

לא, בעלי לא.נעמי28
וזה לא מעבר לזמן קצר.
ואיי איזה באסההגיבן מנוטרדהם
שככה חווית את זה

תאמת אני ניסיתי לקחת בכיף את ליל הסדר והכנתי להם קסמים על עשר המכות אז היה ממש כייף ומצחיק

אפשר גם להגיד לבעלך להריץ קצת להבא שיעבור יותר מהר ובשמחה

נשמע כיף!נעמי28אחרונה
כן, יש לנו שנה לחשוב על דרכים יותר טובות לעבור את זה.

אולי יעניין אותך