מנסה למצוא את קו האמצעחיים נכונים
חדשה כאן.. אז אתן קצת רקע. אנחנו זוג צעיר גרים ביישוב שקט . עם שתי בנות קטנות ישתבח שמו.
אז מאחר ושומם ביישוב, מרגישה קצת צורך לצאת
השאלה היא- איך אתן הנשים מוצאות זמן ,נניח פעם בשבוע בערב לצאת לבילוי שלכן לכמה שעות כשהבעל אומר שקשה לו להסתדר עם שתיהן ביחד לבד?
שלום לךאמא וגם

קודם כל ילדים קטנים בד"כ הולכים לישון מוקדם ואז זה יותר פשוט.

דבר שני- אפשר להביא בייביסיטר ולצאת יחד

ודבר שלישי- מתרגלים וחייבים להתרגל. לא יודעת אם כמה שעות כל שבוע על ההתחלה.

אבל כן, אפשר להתחיל מחצי שעה פה, ארוחת ערב שם. גם כששניכם יחד שיהיה יותר שותף..

זה נראה מפחיד כמו כל דבר לא מוכר שלא עשינו.

מנסים, ומתרגלים גם את לא נולדת אמא..

אחר כך מגלים את היופי והייחודיות שיש באבהות על פני האמהות וגם לה הילדים זקוקים...

קודם תודה על התגובה!חיים נכונים
בייביסיטר קצת קשה לנו כרגע כלכלית. אבל בהחלט אנסה את מה שאמרת
מבין את הראשיהודי אמיתי!

אני לא יודע אם זה ידוע.. אבל אחותי מגיל 12 בערך (אולי אפילו קודם..) התחילה לעשות ביביסיטר נראה לי 10 שח לשעה ומתי שהוא התחילה לקחת לפי הגיל.. אז זה לא אמור לצאת הרבה, אבל צריך למצוא את אותם בנות שמוכנות... [פשוט זה לא 35 - 40 לשעה שעושקים אותך..]

תצליחי!

זה מחיר טוב אבל בחיים לא אצא רגועהחיים נכונים
כשילדה בת 12 משגיחה על שתי קטנות ביחד:/
בתור מבט של אמא אני מסכיםיהודי אמיתי!אחרונה

אבל בתור אחד שמכיר את אחותי כבר בגיל עשר היא יכלה לשמור על שלושה...

זה טוב רק אם את מכירה מישהי ויכולה לסמוך עליה..

אם לא, לא רלוונטי...

בהצלחה!

קצת קשה בהתחלהמופאסה
אח''כ הוא יתרגל, אולי תתחילי פעם בחודש ואח''כ פעמיים בחודש ככה הוא יקבל את זה יותר בקלות.

אצלנו ביום שאשתי לא נמצאת ממש כיף לנו ביחד. עושים בלגן (סלט, בשר וצ'יפס מטוגן ועוד כמה דברים לא בריאים...חחח) וגם הולכים לישון מאוחר.
כשנילדים קטנים אפשר לעשות אתם פיקניק ליד איזה גן שעשועים, לשחק אתם שם, מתעייפים כמו שצריך ונרדמים מהר.
רעיונות ממש יפים! תודה!!חיים נכונים
מנסה להבין...דריה פלג

עם אשתך אוכלים בריא ואיתך מתפרעים ואוכלים לא בריא?

מה זה משדר לילדים? אמא אחראית על הבריאות ולא כיף איתה, ואבא לא מבין בבריאות ואחראי על הכיף והבלגן?

לא יודע מה זה משדרמופאסה
אשתי אחראית על השדרים
אותי פחות מעניין מה משדר כל דבר, היום הם גדולים ויודעים שהאמא היא המסגרת ונותנת את הכללים בבית והאבא יותר חופשי אוהב לחרוג.

לא בהכל אבא ואמא חייבים להיות אותו דברג'סיקה

אם אמא שלהם מרגילה אותם לאוכל בריא ומידי פעם עם אבא אוכלים אוכל לא בריא - לא קרה כלום וזה גם בריאות הנפש להבין שיש הבדלים בין ההורים אבל עדיין מכבדים ואוהבים.

כמו שאמא יכולה להחליט מה הילדים יאכלו, ככה גם אבא יכול להחליט מה הילדים יאכלו.

השדרים הכי חשובים לילדים, יותר מהאוכל הבריא, זה ההתגמשות של ההורים 

אני חושבת שזה בסדראורי8
אבא ואמא יכולים להיות שונים. זה אפילו בריא נפשית. ילד שמכיר אפשרויות שונות בחיים הוא גמיש יותר. רבגווני יותר. וחוץ מזה כדי שלאבא יהיה כייף וטוב עם הילדים הוא צריך לעשות איתם מה שהוא אוהב ולא מה שאשתו מכתיבה לו .
תגובהלצמוח ולהצמיח
תשבי איתו יחד ותפרקו במה בדיוק קשה לו להסתדר לבד ותנסי להקל עליו בהתחלה במה שאפשר, ובהדרגה יקבל יותר ביטחון לטפל לבדו (ואז תוכלי להנות ביום היציאה גם מחופש מהאחריות, שזה חלק מההתאווררות )

למשל, אם זה עם האוכל, שהוא לא יודע מה הן אוכלות וכדו, את יכולה לתת לו רעיונות מה להכין ואפילו להכין לפני שאת יוצאת שיהיה לו מוכן.

אם זה מקלחות, את יכולה לקלח כבר בצהריים. ולפעמים גם לא נורא לוותר על מקלחת.

אם זה להעסיק אותן, תני לו רעיונות מה הבנות אוהבות ונהנות.

אם זו ההשכבה עצמה, ספרי לו איך הן נרגעות ונרדמות.

בהצלחה. תהנו שניכם.

העניין הואחיים נכונים
שמדובר בתינוקת בת חצי שנה וילדה בת שנתיים וחצי.. עיקר הקושי שלו הוא שהילדה מבקשת ממנו כל הזמן שירים אותה.. וזה מה שמקשה עליו.
אצלי היא לא ככה לכן הוא אומר שאצלי זה יותר פשוט
זה כבר עניין של חינוך ילדים ...כדאי שילך לחוג הנחיית הוריםלצמוח ולהצמיח
אני רצינית. זה לא נכון שבגלל זה לא תצאי.לצמוח ולהצמיח
תסמכי עליו ועל הילדה שיסתדרו יחד ויהיה להם כיף. תסבירי לו שגם אם היא מבקשת ידיים הוא לא חייב להרים אותה. הוא יכול להסביר לה שעכשיו הוא מכין ארוחת ערב והיא יכולה לעזור לו. ואם היא בוחרת לבכות זו זכותה.

בקיצור, שימו לב שהילדה לא תיצור עימות ביניכם, גם אם זה לא במודע...
למה הבנות בכלל צריכות לדעת שאמא הולכת?Orit39
סתם להלחיץ אותן.. גם ככה צריכות לישון.
תלוי מתי היא רוצה לצאת. היא אמרה לכמה שעות...לצמוח ולהצמיח
אז סביר שיהיו עדיין ערות בשעות אחה"צ...
תלוי מה מרחק הנסיעה להיכן שנוסעת. היא ציינה שהישוב שקט ושומם. היא לא נמצאת בעיר.
אם זה מסתדר לה לצאת כשהן ישנות אז אין שום בעיה. אבל אז היא לא היתה מעלה את הקושי של הבעל להשאר לבד עם הבנות...
בשעות אחר הצהרייםOrit39
הייתי נעזרת באמא / חמות. או שהיתי שולחת את הבעל איתן לפארק משחקים. בשום אופן לא ביביסיטר בגילאים האלה. אלא אם כן את מכירה אותה טוב והבנות מכירות אותה. אני פשוט לא מכירה "יציאות" אחה"צ לכן הסקתי שמדובר בשעות הערב. אולי לסופר ואז בלית ברירה לוקחת אותם איתי. מה גם שבעלי לא נמצא בשעות האלה.
מצטרפת לתגובהג'סיקה

אני הייתי אומרת לו שאני חייבת לצאת להתאוורר, ושאני סומכת עליו בלב שלם שהוא יטפל טוב בבנות ויוצאת בלב רגוע כשהוא איתם.

אולי בכלל הבעיה תיפתר אצלך לבד? יכול להיות שאת זאת שלחוצה להשאיר אותן לבד איתו? כי באמת בשביל העצה הזאת צריך לצאת בשלווה ורוגע אמיתי בלי לחשוב כל הזמן יואו מעניין מה קורה איתם עכשיו..מעניין אם הוא מסתדר... בטח הן בוכות...  בלי טלפונים בכלל! (אולי אחד...חח)

לכל אבא יש אינטואיציה טבעית איך להסתדר ולא יקרה להם כלום. מקסימום הוא לא ירים אותה והיא תבכה... זאת באמת לא סיבה שתכלא אותך בבית.

אני ממש לא לחוצה. הכי סומכת עליו בעולםחיים נכונים
זה פשוט מה שהוא אמר שקצת קשה לו כי הגדולה מבקשת רק ידיים
זה יפה שאת מתחשבת בו, אבל כמה נק' למחשבהלצמוח ולהצמיח
א. מה הוא מציע? איך הוא חושב שבכל זאת תוכלי לצאת? הוא מבין את החשיבות של זה עבורך?

ב. זה לא נורא אם יהיה לו קצת קשה מדי פעם ויפרגן לך לצאת להתאוורר.
גם לך בטח קשה לפעמים לטפל בקטנות ולעשות מטלות שונות.

ג. האם הוא גם חושב שצריך להרים את הילדה כל פעם שמבקשת?
אולי בהבעת הקושי בפנייך הוא בעצם מחפש אישור ממך שזה לא נורא וממש בסדר (ואולי אפילו חיובי) שהוא לא ירים אותה. גם במחיר שהיא תבכה קצת...
לצאת כשישנות, או לתת לו מה לעשות איתןוואוו
גם לי קשה מאוד עם שניים לבדים...

וזה לא מונע מבעלי ללכת לעבודה כל יום

אז את פשוט יוצאת כשאת רוצה וזהו?חיים נכונים
בינתיים לאים...
אבל לגיטימי לצאת קצת פעם ב
אז ככהOrit39
דבר ראשון קחי בחשבון את המציאות הלא נחמדה בכלל שעם ילדים קטנים תדירות היציאות שלך פוחתת באופן משמעותי! מאוד משמעותי! כשהבנות יהיו גדולות יעשו לך ביביסיטר מדי פעם כשאין ברירה (אצלי מלווה בתלונות וטלפונים עם מסרים מלחיצים ביותר!! ולא לצפות במקרים כאלה לחזור לבית נקי. כבר קרה לי שחזרתי לרצפה מרוחה כולה בסירופ פטל!! יומיים של שטיפות! אני אומרת את זה לא כדי להלחיץ אלא כדי שתהיי מוכנה לבאות...)
דבר שני - מבעלך אל תצפי לכלום!! (כך הוא לא ילחץ). אם לא קילחת אותן לפני, רוב הסיכויים שלא יהיו מקולחות. אם לא הכנת ארוחת ערב- יכול להיות שיאכלו שטויות והמטבח יהיה דומה יותר לכור גרעיני לאחר פיצוץ לא מבוקר!!
ולכן, ובהתאם לזאת. אם בכל זאת את מתעקשת לצאת- תכיני אותן מוקדם לשינה. הן קטנות, אפשר לעבוד עליהן שכבר מאוחר! (באותו יום לעייף אותן! לכו לפארק או משהו כזה) לעמעם אורות, להאכיל, לקלח, לצחצח, להלביש (אגב, אם את סומכת על בעלך שיקלח אותן לפחות תכיני לו בגדים בצד עם שמות רצוי! הם לא בקיאים בזה במיוחד).... להקריא סיפור...... שמע ישראל...... ולהירדם... סתם! יאללה תברחי לפני שישימו לב!😆 *אה, ורצוי לנתק את הפלאפון בחצי שעה הקרובה.... שיתמודד...
אצלי האיש הוא לא בייביסיטר שלא צריך לצפות ממנוש.א הלוי
הוא הביא את הילדים האלו יחד איתי ואני מצפה ממנו שידע לטפל בהם לא פחות טוב ממני..
ואני גם אומרת לו את זה, לא משאירה את הציפייה באוויר ושינחש.

לדאוג למקלחות, לארוחת ערב נורמלית (לא איכפת לי מה יאכלו אבל כן אוכל בשעה סבירה)
כן לסדר מסוים בבית
אמא היא לא האחראית היחידה והבלעדית על גידול הילדים, ב"ה יש להם גם אבא.
הזריקת אחריות הזו והציפייה שהגבר לא יתפקד כמעט ורק יהיה שם כ" מבוגר אחראי" מובילה לתוצאה שמצפים לה.

וזה מצליח לך?🤔 אשרייך! זכית!Orit39
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך י"ד בסיון תשע"ט 23:33
ולא, זה לא נבואה שמגשימה את עצמה. גם אני חשבתי ככה פעם.. עד שהמציאות טפחה על פניי פעם אחר פעם ולמדתי להשלים עם המציאות. נכון, יש גם אבות כאלה מסורים ואחראיים! תזכירי לי בגלגול הבא לחפש אחד כזה 🙂
ובמקרה המדובר כנראה שלא מדובר בסוג הבעלים שאת העלית כי היא טוענת שבעלה נלחץ מלהשאר איתן לבד. לכן אמרתי לה להנמיך צפיות לגביו. ברור שעם השנים הביטחון שלו יגדל ויהיה יותר קל (אבל לא בטוח שעם הקטנה בת החצי שנה. בגיל הזה הן יכולות לצרוח עד שאמא מגיעה.
כבר קרה לי ומאז בעלי לא מוכן לשמור בגילאים האלה בייחוד לאור העובדה שאני מיניקה)
וחוץ מזה זה לא חייב להיות שהבעל לא אחראי אלא פשוט עייף מהעבודה..... גם בעלי יודע לעשות דברים נפלאים עם הילדים. לא בשעות הערה כשהוא גמור. במקרים כאלה הילדים הם אלו שמרדימים אותו...
קצת זכות על בעלי🙃
זה נכון מה שאת אומרתכלה נאה
והוא מעצמו צריך לפרגן לאישה לצאת קצת.
רק שבעל צעיר עם שני קטנטנים צריך ללמוד איך לעשות את זה.
יש גברים שבאמת נילחצים מתינוקות.
ולא בגלל שלא בא לו לשמור עליהם.

היא צריכה להרגיל אותו לטפל בהם כשהיא בבית.

לצפות לבית מסודר כשבעלי עם ההילדים זה כבר יותר מידיי
דוקא אני גם חושבת שכדאי להנמיך ציפיותג'סיקה

כשמנמיכים ציפיות אז כל מה שהגבר עושה הוא עושה מעצמו, מתוך חוש האחריות והאבהות שיש בו וזה מפתח אותו בהורות שלו,

ולעומת זאת אם אני אשאיר לו הוראות אז כל מה שהוא יעשה זה כמו ילד שמקשיב לאמא... ואז, מה יקרה במצב שלא יתחשק לו? והוא לא יעשה את זה כמו שציפיתי? זה רק יוביל לתסכולים ואכזבות ובמקרה הפחות טוב גם למריבות.

עדיף לי לחזור לבית מבולגן ולדעת שהילדים אכלו קורנפלקס עם חלב בלבד (זה לא קורה כל יום), ולא להיות אמא של בעלי...

מבקש למחות בשם הגבריםבחור זהב

מקוה שהדברים שכאן נכתבו, נכתבו בבדיחות הדעת.

בטוחני שיש עוד גברים כמוני שעושים אמבטיות, מלבישים, מצחצחים שינים מספרים סיפור לילה טוב וכן הלאה.על בסיסי יומיומי.

אגב . גם בעלי עושה את כל אלו שלא תחשבו אחרתחיים נכונים
הרבה פעמים גם יותר טוב ממני. מקלחות לשתיהן. אוכל. פשוט יש לו ביטחון כי אני בבית. ועיקר הבעיה כפי שאמרתי היא רק עם הגדולה שכל הזמן מבקשת ממנו ידיים וזה מכביד עליו..
דווקא אצלינו בעניין הסדר אפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות. באמת בעל מדהים. רק חיפשתי עצות לתת לו ביטחון עם שתיהן
העצה הכי טובה שלי היא לתת לו לקפוץ למיםש.א הלוי
אפשר הדרגתי - לצאת לגינה עם שתיהן
אצלנו עזר לצאת עם בימבה כך הגדול היה עליה ולא על היידים (אין כביש לחצות בנינו לבין הגן משחקים)
אח"כ להגדיל שעות ;)
ניסינו את זה..חיים נכונים
משןמה גם בגינה היא מבקשת שירים אותה. :/
אז זה הזמן לשים גבולש.א הלוי
אייך אתם שמים גבול בבית בדברים שאתם לא מרשים? תעשו אותו הדבר פה.
זה לא חייב להיות בכוח, אפשר להסביר, לדבר לעודד אותה שהיא גדולה ויכולה ללכת בכוחות עצמה, לעשות איתה תחרות קטנה, להביא בועות סבון לדרך - מה שעובד לכם
כמובן להתגמש כשצריך (חולה/עייפות ייתר/אחר)
שאלהג'סיקה

האם תמיד חייבים לעשות את מה שהיא מבקשת?

ילדים אוהבים הורים מובילים ולא הורים מובלים.

ילדים חשים חלשים כאשר האם אלה שמובילים אתכם.

ילדים חזקים ושמחים זה ילדים שיש להם הורים מובילים וגב חזק.

אני מכירה ילד שאמא שלו תמיד נותנת לו כל מה שיבקש מגיל קטן מרימה אותו כשהוא רוצה וכו'. היום הוא בן 11 ולפני כמה זמן יצא לי לפגוש אותם שוב ופשוט נדהמתי לראות איך היא לא הספיקה לשבת דקה אחת והילד ביקש לשבת על הכיסא שלה והיא פשוט קמה ונתנה לו את המקום שלה!! הייתי בשוק.

הילד הזה מסכן כי אין לו אמא עם גב חזק, את מי הוא יכבד? אישה שלא יודעת להגיד לא? אישה שלא יודעת לכבד את עצמה?

מצטערת אבל זה מתחיל מגיל קטן. כדאי לכם להפסיק מעכשיו את ההרגל הזה שאם היא מבקשת שירימו אותה אז חייבים להרים אותה. לא חייבים להרים אותה והיא תבכה כמה פעמים עד שתפנים את זה.

בודאות זה לא מצב שבגללו אבא שלה צריך לחשוש להישאר איתה בבית לבד.

זה אפילו קצת מאד פתטי המום

זה ממש לא פטתי בעיני.חיים נכונים
זה אבא שרוב היום בעבודה ולכן היא רןצה את המגע שלו. לרוב הוא הגיע כשהיא ישנה. עכשיו רק מצא סידור עבודה אחר.
ובוודאי שזה קשה אחרי יום עבודה מתיש להתחיל להציב גבולות ולהיות שוטר מצד אחד(ולא שהוא לא עושה את זה . היא פשוט צורחת) ומצד שני יש גם תינוקת שצריכה ידיים לפעמים. וזה כנראה נובע אצל הגדולה מלמה היא כן והיא לא. צריך לעבוד על זה. אבל זה לא פטתי בעיני
זה תהליך, שייקח זמןש.א הלוי
אולי לתת להם יותר זמן רק של שניהם יעזור?
מבינהג'סיקה

באמת קשה להתחיל להציב גבולות אחרי יום עבודה...

אבל רק תשימו לב לא לגרום לגדולה תמיד לרצות מה שעושים לקטנה, זה רק יחזק את הקנאה.

דרך אגב הבת שלי כבר בת שלוש וחצי ואחריה יש בן בן שנה וחצי, ומאז שהוא נולד הפרדתי בין הצומי שלו לצומי שלה, הייתי מרימה אותה X זמן ביום ואולי עוד קצת.. אבל לא יותר, כדי שלא תתרגל לזה וכן, גם כדי שלא תקשה עלינו. מעבר לזה הקראתי לה המון ספרים חדשים שקניתי לה, וישבתי איתה על כל מיני משחקים, וכל זה בזמן שהקטן שקט ומטופל.

ואפשר לומר שכמעט ולא היתה קנאה ועד היום אין דרישה מצידה לכל דבר שאנחנו עושים לו. אם היה אז עד עכשיו היא היתה עם מוצץ... הרי איך אפשר להפסיק להביא לה מוצץ ולהמשיך לתת לקטן?? באמת שאין לזה סוף.

תגידו לה שהיא גדולה או תסיחו את דעתה... אבל זה מצחיק שהברירה היחידה היא באמת לבוא ולהרים אותה.

לגבי הצבת גבולות אחרי יום עבודה, אני הכי יכולה להזדהות כי גם אני רואה את הילדים שלי אולי 3 שעות ביום אחרי משרה מלאה כשאני מותשת, ופתאום שמתי לב שאני לא מחנכת את הילדה!!! שמתי לב שגדלה לי פה בין האצבעות ילדה מפונקת שעושה כל מה שהיא רוצה ואני לא יכולה לחנך אותה כי עד שאני רואה אותה, כל מה שאני רוצה זה רק לרצות אותה ולא להיכנס בה! איך אפשר אחרי שלא ראיתי אותה כל היום? אבל הבנתי שאם אמשיך ככה אז איזה ילדה תצא לי? 

אז כמובן שהחלטתי שעם כל החוסר נעימות אני בתור אמא שלה מחוייבת לעצב את החינוך של הילדים שלי והחלטתי שכל פעם אני עובדת איתה על משהו אחד. דבר אחד שאני לא מוותרת. למשל - שתאכל רק במטבח. עד שזה הופך לחוק, אחר כך על עוד דבר שמפריע לי... ועם זאת - תמידדדד לסיים את היום יפה ובחיבוק ונשיקה. אחרי הכל אם אנחנו ההורים לא נחנך את הילדים אז מי כן?

יכול להיות שהאבא באמת לא יכול להתחיל לחנך בגלל העבודה, אבל מי שכן מחנך הוא זה שצריך להקנות לילדה הרגלים טובים.

רעיון קטןאו"ר
מנשא
כשאני הייתי במצב של שניים קטנים שצריכים אותי היה פעמים שהתינוק במנשא ואז אפשר להרים עוד אפרוח.
זה פתרון נקודתי. לא לטווח הארוך מטעמי כאבי גב וכו. אבל יכול להיות יעיל לו לשעה קלה.
צריך חינוך וכו ולהתמודד עם בכי. וצריך להאמין בו ולהקל עליו כדי שהוא יהנה מזה. אבל כפתרון זמני.
זה גם באמת נראה לי קשה בגילאים שציינת. אני הייתי יוצאת לזמן מוגבל ואחרי שהכל כמה שיותר מוכן כדי להקל עליו שיתן צומי וישכיב. אבל אני באיזשהו שלב הפנמתי שיש תקופות שבהן יש לי פחות שחרור ממשי (אני גם מניקה אז...)
להאמין בואמא וגם
ולתת לו מוטיבציה.
אתה אבא שלה? היא ילדה בת שנתיים. תנסה להבין מה היא צריכה מצד אחד (אולי מרגישה חוסר בטחון כשאת לא שם?). ולהעמיד גבול מצד שני.
אם קשה או מציק להרים אותה שיושיב אותה עליו או לידו ויספר סיפור...
זה מעגל שמזין את עצמואמאשוני
קשה לו להישאר לבד כי הוא לא רגיל לזה.
הוא לא רגיל לזה כי את לא יוצאת.
את לא יוצאת כי קשה לו להישאר לבד.

מה עושים? מדברים על זה ומחליטים יחד על השינוי.

תחשבו יחד מתי הזמן המתאים שתקדישי לעצמך.
לאט ובהדרגה תשחררי והוא ילמד להסתדר.

לפעמים לגברים יותר קל להוציא את הילדים. הקנה במנשא הגדולה בעגלה.
שיתחיל 20 דקות ולאט לאט תעלו.
גם הבנות צריכות ללמוד להתרגל לטיפול שלו.

אני לא הייתי נותנת לבעל להתמודד עם להשכיב לישון. בטח אם את מניקה. אבל יש זמנים אחרים. לפני/ אחרי.

אין מצב שלאמא אין זמן לעצמה.
אני גבר ובדרך כלל זה שדואג לארוחת ערב ומקלחתנפשי תערוג
למה זה אמור להיות מסובך?
יש גברים ויש גברים. יש כאלה שלא מסתדרים ומתוקתקים עם הילדיםארלט

לכן מסכימה עם מי שכתב שתצאי ואל תצפי שיהיה מתוקתק- מה שהוא יכול שיעשה וקבלי זאת בהערכה, העיקר שיהיו מצבים שגם את יכולה לצאת והוא עם הילדים.

לא בושה להביא ביביסיטר ולא בושה שילמד להסתדרבסדר גמור
אולי תנסי לארגן בביתך איזה ערב נשים קלילתהללי
זה יכול להיות חוויתי מאוד ומאחד, שבו תזמיני חברות מהיישוב לארוחה קלילה. כל חברה תביא משהו (סלט, קרקרים, שימורים, ממרחים, עוגה... לא צריך משהו מסובך).
אצלנו בישוב שבו גרתי היינו עושות את זה כל ערב ר"ח בבית של חברה אחרת מהקהילה. (יש כאלה שאפילו באו עם התינוקת בעגלה), וכל פעם מישהי אחרת הכינה תכנית קטנה. יש המון רעיונות גם באינטרנט לפעילויות חברתיות מכבדות. זה גם יכול להיות שיחה תורנית כלשהי או שיחה על כל נושא שמעניין.
(למשל לקראת חודש אדר עסקנו בנושא שמחה, ואח"כ כל אחת הייתה צריכה לספר איזו בדיחה או משהו משמח שקרה לה. או לקראת חודש כסלו דיברנו על ניסים, וביקשו מכל אחת לשתף את כולם בנס שקרה לה...)
הייתרון הגדול הוא שאם זה מתקיים אצלך את יכולה לבלות בלי לצאת מהבית, ואם זה אצל חברה אחרת מהיישוב אז את בקרבת מקום ואז אם בעלך צריך את עזרתך הוא יכול להיות רגוע שאת בסביבה הקרובה.
רעיון טובחיים נכונים
אבל כרגע מחפשת פשוט לצאת לקניון או להליכה ולא מהבית שלי לבית אחר.. מרגיש קצת חנוק
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך