נשמה שנתת בי טהורה היא?סוסה אדומה
נוהגים להסביר שיש בנו חלק שלא נפגע, ולא משנה כמה אנחנו חוטאים.
כשאנחנו חוטאים, אפשר לפעמים להרגיש שהנשמה כועסת או מאוכזבת או מאשימה אותנו (מצפון?).
ואחרי 120 הנשמה עומדת לדין על דברים שהיא לא רצתה לעשות.

מי הוא האני החוטא?
למה הנשמה עומדת לדין?

מישהו יכול לעשות פה סדר?
תלמדי תניאמשיח נאו בפומ!
פשוט מאוד סוסה אדומה
יש ספרים שמבאריםמשיח נאו בפומ!
כמו "המקרה המוזר של ד"ר ג'קל ומר הייד" חסדי הים
זה כמו 'תקראי את המצע' של הזהותניקיםימ''ל

לפי המקובלים, יש נפש אחת שמתחלקת ל-5 חלקים נרנח"י-חסדי הים
נפש, רוח, נשמה, חיה יחידה.
בעיקר הנפש חוטאת על ידי הגוף, אבל לרוח (הרגש הפנימי בלב) ולנשמה (פנימיות המח) יש להם השפעה אם האדם יחטא או לא.

האדם נידון בכלליותו לעתיד לבוא: "אף הקדוש ברוך הוא מביא נשמה וזורקה בגוף ודן אותם כאחד." (סנהדרין צא)
אין לך פיצול אישיות- האדם בוחר, חוטא ונותן את הדין.סתם 1...
מעניין... כי בדיוק שמעתי איזה רבמבקש אמונה

שדיבר על העניין הידוע- שאדם יכול לדעת איזה עבירה הוא צריך לתקן לפי המשיכה שלו

והוא אמר שזה בגלל שהנשמה נטמאה בגלגולים קודמים מאותן עבירות (במילים האלה)

לא תמיד משתמשים באותם מושגיםק"ש
יש מקומות, גם רבנים וגם ספרים שמשתמשים במושג 'נשמה' במשמעות כללית לצד הרוחני של האדם. ואז מה שהרב אמר - נכון.

אם משתמשים במושגים יותר מדוייקים, אז רק הנפש (שהיא החלק הכי נמוך בצד הרוחני, כמו ש@@חסדי הים כתב) נטמאת, הרוח יכולה קצת להיפגע, אבל הנשמה, שהיא החלק היותר עליון, לא נטמאת ולא נפגעת.
נכוןחיות צבעונית
החלק שנטמא נקרא צלם
תלויצלילי השקט

אם את שואלת את ספר הזוהר הוא יאמר לך שהנשמה היא חלק אלוה (ממש) - היא לא סובלת ולא עומדת לדין. מה שחוטא זה רוח טומאה שמגיעה מ"סטרא דשמאלא" ומשתקעת בנפש האדם בחטא - והיא זו שסובלת בעונש. (א -- פא ע"ב, רכו. ג -- ע ע"ב). אגב, יש מקרים מסוימים שגם הרוח סובלת.

אם תשאלי הוגי דעות מקובלים אחרים בתקופה שלאחר הזוהר - ששיכללו ודנו בנושא, חלקם יגידו לך ששורש הנשמה עצמה לא נמצאת באדם - אלא רק "צל" הנשמה, ויש סוג של חיבור מלמעלה לנשמה. וישנם כאלו שיטענו שהיא אופפת את האדם. וישנם כאלו שטוענים שהיא נמצאת ממש באדם עצמו (כמו הזוהר). בכל מקרה לשיטתם מה שיענש אלו החלק(ים) שאדם חי איתו(ם) בחייו הגופניים שחטא(ו) ורק לאחר מכן יהיה איחוד עם הנשמה עצמה (אני לא ליד ליד ספרים אז בטוח שהחסרתי שיטות (ומקורות) קבליות בנושא -  בטוח החסרתי את שיטת האר"י על נשמה ועונש). 

הדבר המדהים בקבלה - זה שחוץ מהמשפט "אלוהים קיים", אין(!) משהו שאין עליו מחלוקת בין מקובלים והוגים מעולם הקבלה, פשוט אין (זה מדהים ומפליא כאחד). ככה שהכל פתוח לחשיבה.

אם את שואלת את פשט חז"ל ופשט מקרא (לדעתי) - האדם הוא אחד.

ואם את שואלת את המציאות (לדעתי) -  אין דבר כזה חטא (מושג החטא הוא מושג תיאורטי בלבד - יש רק את החיים בכאן ועכשיו). התפיסה של המושג חטא כממשי וזהותי הוא הופך את החטא לחטא - שמתורגם לרגשי אשמה, כעס והרס עצמי, ואכזבה עצמית. 

הנשמה, לכשלעצמה, תמיד טהורה.ד.

אדם צריך להוציא אותה לפעל, בבחירתו.

יש לו שכל, מידות, הרגשות, מעשים. יש לו בחירה. 

עד כמה הנשמה מתגלה ב"אני" המוחש יותר - זו שאלה של מעלת האדם, של בחירתו.

וכמה שהנשמה פחות יוצאת לפעל, יוצא שהיא "חסרה" ממה שהיתה יכולה להופיע, שזה חלק מעניינה, ממגמתה.

וכמובן, גם הצדדים האחרים של האדם, חסרים את המעלה שהיו יכולים להיות בה. מה"רוח", הצד ה"רוחני" של האדם. דרך ה"נפש", הצד של החיוניות המורגשת, ועד הגוף.

כך אומרים חז"ל שלעתיד לבוא, הנשמה טוענת שהחטא לא בא ממנה. הגוף טוען שלא היה יכול לזוז בלעדיה, מרכיבם הקב"ה זה בזה ודנם..

כלומר, אם ננסה להבין בצורה קצת יותר מופשטת את זה. הרי ה"דין" הוא בעצם, עצם החיסרון. המירוק של המצוי מול הרצוי, מול הפוטנציאל. להביא למה שלא הושג ע"י הבחירה החופשית.

והדיון על הנשמה, הוא גם על כל המדרגות שהיו צריכים להופיע אותה - עד כמה הבחירה של האדם איחדה ביניהם.

יישר כח, תודה!ע מ
נשמה של הרב שטיינזלץאוי טאטע!
אני יודע שלא עוזר... אבל בזמן הפנוי...
תודה על כל התשובות היפות...! סוסה אדומה
סיכוםטובים מאורות
איך זה יכול להיות שאני יודע משהו בשכל ואילו ברגש אני מרגיש משהו שמנוגד לו? לדוג' אם בשכל אני מבין שרצון ה' הוא להיות בחברה שאינה מעורבת, מדוע ברגש אני מרגיש שאני רוצה להיות שם?

לדעת המקובלים מדובר ברע שהושרש באדם. כוונתם היא שיש חלקים בנשמה שהיא טהורה לגמרי ואין בה רע. אך עם זאת יש חלקים נמוכים שבהם כן יכול להיות רע. הסיבה לחטא או לרצון נגד רצון ה' נובע מאותו רע שנמצא באדם.
נמצא לשיטתם שיש רע באדם הרבדים מסוימים ויש רובד עליון שהוא רק טוב.

לדעת הרמב"ם, לעומתם, הנשמה היא טהורה לגמרי. לפי הסברו של הרב קורצוויל (ראש ישיבת קרני שומרון) טהורה = טובה ולפיכך היא תמיד רוצה את רצון ה', היא תמיד רוצה לעשות טוב. כך שצריך את כל המידות אלא שצריך אותם באיזון והרע הוא בחוסר איזון. לדוג' גם מידת הגאווה נצרכת אלא שהיא נצרכת בכמות של שמינית שבשמינית'.
נמצא לשיטתו שיש רק טוב בכל הרבדים והרע הוא חוסר איזון.

עכשיו סברה שלי:
כנראה למקובלים עומדים לדין על כך שלא התגברנו את הטוב על רע (אמר ר' לוי בר חמא אמר ריש לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע)
ולרמב''ם עומדים לדין על המעשים שעשינו כתוצאה מחוסר האיזון המידותי שלנו.
לכן העבודה השלמה היא עבודת המידות וזה גם מה שה' אלוהינו שואל מעמנו.. כי אם ליראה אותו ולאהוב וכו'..
וזו החסידות האמיתית...
לצורך הדיוק,ד.

גם ל"מקובלים", הרע אינו בנשמה עצמה.

בחלקים הנמוכים יותר.

למשל בנפשוהוא ישמיענו
לפעמים מגדירים את ה'נפש' כ'נשמה' למרות שזה חלק יותר נמוך שלה
נכון! נפש חיה.
מנסה..נאור97
קודם כל נשמה זה שם כללי. הרבה פעמים היא במובן של נפש. שיש גם לגוי (התניא מחלק גם בזה בין יהודי לגוי אבל אכמ"ל).

בנפש הבהמית (תת מודע) של האדם קיימים רצונות שמטרתם שיהיה לו טוב ונעים. זה יכול להיות ע"י דברים רעים, ע"י דברים נייטרליים וע"י דברים טובים (גם בבהמית יש נרנח"י. לדוג'- נשמה דבהמית הכוונה לחשיבה איך להשיג את הצרכים שהאדם רוצה).

לאדם יש גם נפש שכלית (שכל, מודעות, בחירה. זה הרובד שכתבתי לעיל שמכונה הרבה פעמים נשמה) שיכולה לנצח את הבהמית ולבחור בדבר שהאדם יודע שהוא הנכון לעשות גם אם בא לו אחרת (או באופן אחר, לבחור ברצון הטוב של הבהמית. לדוג' לחשוב קצת ולהתחבר לרגש של הנאה מלעזור לאדם אחר מאשר ולהגביר אותו על העצלות).

כל זה קיים גם בגוי. וכל אדם נידון על זה.
הנפש השכלית היא הבוחרת והנענשת. היא ה"אני" שלנו (הבהמית כשמה כן היא.. לא שייך בה בחירה ועונש).
המצפון הוא כח רגשי של טוב שקיים בנפש הבהמית.
עבודתנו בעולם- להתגבר על הבהמית. והדבר הכי גדול זה להמתיק אותה. כלומר שהאדם ישנא ברגש את הרע ויאהב את הטוב.

ביהודי יש גם נשמה ("על מודע") שרוצה לדבוק באלהים ושולחת רצונות כאלה לאדם. כלומר שלא יעשה את הטוב רק כי הוא מוסרי אלא גם כי ככה נדבקים בה' (לנשמה גם יש "ישות". היא "רוצה" לדבוק בה'. היא לא בטלה אליו לגמרי. רק שזו ישות זכה). היא לא יכולה להתלכלך כי לא בה הבחירה. היא לא רוצה רע.
הבחירה שלנו ברובד הזה היא האם להישאר עם הטוב המוסרי הטבעי או לעלות לתודעה של נשמה ועל פי זה להסתכל על החיים ולחיות. וזה מה שמביא לגילויה של הנשמה בתוכנו בפועל.
יש את השאלה הזאת בבבא! אם את מכיר(;.............אחרונה
אז בספר הוא ממשיל את הגוף והנשמה לעבד של מלך- נשמה ולחבר של העבד- הגוף. העבד וחברו מסתובבים בפרדס של המלך ויש חוק שאסור לקטוף ולאכול מפירות העצים בפרדס. החבר של העבד לא יודע את החוק ואוכל מפירות העצים, ועז בה המלך ורואה זאת.
את מי לדעתך הוא יאשים את העבד או את החבר של העבד? ברור שאת העבד כי הוא יודע את החוק והוא זה שאמור למנוע בחברו לאכול מהפירות.
אותו דבר גם הגוף והנשמה.
למרות שהנשמה לא חטאה, היא הייתה צריכה למנוע מהגוף לחטוא.
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶםאחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

מצטרףמשהאחרונה

אני גם לא מאמין בלצפות בזה.

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶם

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.אחרונה

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אולי יעניין אותך