שובניסטים, שתדעו....אר"צ

היהדות מעדיפה את הנשים על פני הגברים, אז אם הקב"ה מעדיף נשים, כדאי לשובניסטים פה לא להגיד בקול שהם לא.....

מי שרוצה הוכחות, שיכתוב איפה הוא רואה ההיפך, אני אביא תשובה בעז"ה לכל השאלות.... (ואם לא אני, אז מישו אחר... כי אני לא יודע מתי שוב אני אכנס....)

חיימעולים! בנות, תהיו גאות בעצמכן! בנים, אל תדאגו... הקב"ה נתן גם לנו תפקיד... זה לאר שהוא מעדיף אותנו פחות, זה שהוא מעדיף אותם יותר......

חוצמזה, אין מקום בעולם לצרות עין..... מה אכפת לי שלשני טוב?

מה זה שוביניסתים?ממיאמי...
פחח.. יציאה..ברוריה מהגוש
כלומר שבבניקים?רסנרוביץ'
לא קשור לשבבניקים אם אנלא טועה שובינסטיםיערה
זה בנים שחושבים שהם יותר טובים מבנות תקנו אותי עם אני טועה
לא יפה!רסנרוביץ'
מה לא יפה?יערה
זה לא יפה להיות שובינסטרסנרוביץ'
פפחעחע!ברוריה מהגוש
כן, זה שובינסטיות. יש גם פמניסטיות- שזה ההפך..
צודקיערה
שיהיה...ממיאמי...
אם ד' אוהב יותר את הבנות אז למה הוא נתן יותר מצוותאביעד
לגברים מאשר לנשים? והריי ידוע המשפט "גדול מצווה ועושה משאינו מצווה ועושה"
בנות יותר קרובות לקב"ה..ברוריה מהגוש
אז הם לא צריכות כ"כ הרבה מצוות להתעלות.. (הסבירו לי..)
זה נכון, אבל בכול זאת לנו יש יותר שכר מכם בגללאביעד

שאנחנו מצווים ועושים משמע ד' אוהב אותנו יותר בגלל שהוא נותן לנו אפשרות ליהיות עם שכר גבוה מכם פי כמה וכמה!!! 

ההיגיון אומרפילוני
שכל אחד יחשוב שהוא הכי טוב...
לא הבנתי מה זה שוביניסתים...ממיאמי...
בנים שחושבים שהם יותר טובים מהבנות (חוצפה! סתם...)יערה
לדוגמה...אמממ אמממממממ..... טוב אין לי תנו אתם
סתם לדוג' יש מדינות שנותנות זכויות לבנים ולבנותברוריה מהגוש
מורידות.. נגיד מדינות כמו איראן (ניראלי..) שהבנות חייבות לעשות כל מה שהבנים אומרים להן לעשות. מה שאנחנו מדברים עליו פה זה יותר בדיחה כזאת... "בנים שחושבים שבנות.."-בשביל ממיאמי...
לא הבנתי...ממיאמי...
מה זה זכיויות ביכלל?ממיאמי...
זכויות...אר"צ
rights באנגלית. יש מדינות, כמו מדינות ערב, שלאישה אין שם זכויות בכלל, והיא "נועדה" כדי לשרת את הגבר...
אה, תודה!ממיאמי...אחרונה
שובניזם, ומצוות לבנים - תשובות בינתייםאר"צ

שובניזם זה העדפת המין הגברי ע"פ הנשי, פמיניזם זה שוויון זכויות...

בעברית, לכאורה היהדות שובניסטית, כי היא מעדיפה את הגברים, לכאורה. או כמו שאמרו, הערבים הם שובניסטים, הם חושבים שהנשים נועדו אך ורק כדי שהגברים יתרבו.... ואין להם זכויות... זה שובניזם...

מישו שאל על המצוות, ידעתי שזו תהיה השאלה הראשונה, ה היה ממש צפוי... תמיד שואלים קודם כל את זה....

והתשובה...

המצוות ניתנו כדי לתקן את האדם, ואת סביבתו... תפקיד הגבר הוא לפרנס את הבית, כדי שיהיה כסף, ויוכלו לחיות בכבוד, תפקיד האישה פעם, היה אחזקת הבית, זה אגב, תפקיד חשוב יותר מהגבר, משתי סיבות, א. אפשר לחיות בלי כסף, אי אפשר לחיות בלי אחזקת בית תקינה... (מבחינה טכנית).

ב. הגבר היה נשלח לעבודת כפיים, כי 1. הוא יותר חזק פיזית, 2. יותר קל לו להשפיל את עצמו....

מסיבות אלו, האישה היתה נשארת בבית, כדי להחזיק את הבית, ולטפל בילדים, אז התורה חסה על האישה, וויתרה לה על "מצוות שהזמן גרמן" - מצוות שתלויות בזמן, כי אי אפשר לטפל בבית כשלוח הזמנים לא נקבע על פי עצמך...

והראיה שזה מסיבות אלו היא, שהיום, כשסיבות אלו כבר לא קיימות (כי אפשר למצוא עוזרת בית, וכי יש עבודות שלא צריכות עבודת כפיים והשפלה, כמו הייטק והוראה, שאגב, נשים מצליחות בהן יותר מגברים) ההלכה לא אוסרת על האישה לעבוד, ואף מעודדת...

לכן, המצוות במקור נתנו גם לאישה, אך מכיוון שלא נותנים לאדם מטלות מעבר ליכולתו, ויתרו לאישה על מצוות שתלויות בזמן, שלא יפריעו לתפקוד העולם! ה שרק אומר שהקב"ה חס על האישה יותר מעל הגבר, כי גבר, לא משנה כמה הדבר "יפריע"לתפקודו, חייב במצוות או....

מצטער על האורך....

חיימעולים! שלא תחשבו שאני פמיניסט יותר מדי, אני דוגל בשיטת נשים למטבח.... סתם.... בצחוק!

חידה - רק בצחוק....אר"צ

משאית דרסה אישה, מי אשם?

האישה, למה היא יצאה מהמטבח?

משאית דרסה אישה, מי אשם?

נהג המשאית, למה הוא נכנס למטבח?

משאית דרסה אישה, מי אשם (הפעם)?

הקבלן שבנה את הבניין! למה הוא בנה מטבח באמצע הכביש????

הכל בצחוק, רק אל תשפדו אותי....

אני אשמח לענות על עוד שאלות, גם אם לא הבנתם את התשובה שלי, תשלו ואני אסביר בעז"ה....

יותר מידי מסובך בשבילי..ממיאמי...
והרי ההוכחה לכך שהאשה נחותה לפי התורה!אביעד

בימנו האשה עסוקה בבית והאיש עסוק בעבודת כפיים ולכן לכאורה הגבר עסוק גם כן ואין לו זמן לעשות מצוות בדיוק כמו האשה 

אלא הסיבה האמיתי שהאשה לא חיבת במצוות זה רק בגלל ש ד' אוהב יותר את הגבר ולכן הוא נותן לו יותר מצוות

( מי שלא הבין אני כותב את זה לא בגלל שאני שובניסט וכמובן שאני ח"ו לא מאמין שבאמת יש הפליאה בין המינים אלא אני מתווכח בתור שובניסט כדי שהיה קצת וויכוחים ושהאתר לא יהיה משעממם)

מה יש לך להגיד עכשיו אר"צ? או כל אחד אחר?

האישה לא חייבת בכל המצוות כי היא מושלמת יותר!Coeur
וזה לא בתור פמיניסט אלא כי זו האמת (אבל לא זוכר את המקור)
אתה אומר את זה בתור חנפן? וחוץ מזה שלא משנה מהאביעד
היא בכל זאת התורה אוהבת אותה פחות וההוכחה לכך היא זה שהתורה לא נותנת אפשרות לאישה ליהיות עם שכר כמו של הגברים!!!
קודם כל, קבל ח"ח... (תשובה לאביעד)אר"צ

לא על השאלה, אלא על ההוספה שלך בסוגריים....

לעינייננו, האישה לא נחותה, הגוי - נחות, הוא לא היה חייב מראש, האישה - עליונה, אבל, כמו שאני לא שואל למה נולדתי ספרדי, כי אני מבין שתפקידי בעולם שונה מתפקיד האשכנזי המצוי.....

ככה תפקיד האישה שונה בתכלית השינוי מתפקיד האיש, בין היתר, זה מתבטא במצוות, אבל לא רק, גם המבנה הפיזי שונה לגמרי, איש ואישה אלו שתי בריות שונות!

אמנם "רצה הקב"ה לזכות את ישראל, לפיכך הרבה להם תורה ומצוות", אבל...

א. אפחד לא אמור לקיים את כל המצוות, (יש מצוות שהם רק לכהנים, יש מצוות שהם רק לגרים, ויש מצווה שהיא רק למי שגירש את אישתו - להחזיר גרושתו... אפחד לא יכול בחיים לקיים הכל), ולכן, גם השכר לא גדול יותר למי שמקיים יותר מצוות...

כי מי שמקיים מצווה אחת בשלמות, שכרו הרבה יותר גדול ממי שמקיים אלפי מצוות, שכל אחת מהם חסרה... (את זה בערך אמרו הגר"א, והרמב"ם, בשני מקומות שונים, בעניינים שונים)

ב. מניין לך שכר המצוות? אני אומר ששכר של מצווה שאין הזמן גרמא הוא גדול משכר מצווה שהזמן גרמא, תוכיח שלא!

אז נכון, אני לא יכול להוכיח שכן, אבל זה לא נכון שהאישה - שכרה פחות, ההיפך....

אגב, למה אין שום בת שמגיבה? אני רוצה לדעת אם גם לכן יש שאלות...

חיימעולים! להכל יש תשובה, רק צריך לשאול את מי שיודע, במקרה הזה, לא אותי.... סתם, אני אשתדל לענות....

זה שופך..ברוריה מהגוש
אביעד ממציא שאלות, הוא לא באמת כזה.. ואתה עונה רציני..
זה לא לגמרי לא נכון שהריי אני לא מסכים איתו עלאביעד
כך שאמר שהאישה היא גזע יותר נעלה מהגבר!
ברור שזה נכון!ברוריה מהגוש
סתם, עזבו אותכם מ"מי יותר נעלה" הכל פקות פקות.. סתם, זה נכון מה שהוא אמר על האישה אבל תרגיעו,זה ממש תלוי בבנאדם עצמו...
לא אכפת לי לענות להכל!אר"צ

כל עוד יש לי תשובה....

בשביל זה הקמתי את השירשור הזה, מה אכפת לי אם השאלה אמיתית או לא....

ואביעד, מה לעשות, תוריד ת'גאווה הגברית שלך, האישה יותר נעלה ממך... תתנחם בזה, שהיא "רק" צלע...

לי לבד יש 12 צלעות.....

" ברוך שלא עשני אשה" ו"ברוך שעשני כרצונו"!אביעד
אני מאמין ששתי ברכות אלה מראות מספיק טוב עד כמה האדם חשוב מהאישה שהריי האדם מצווה במצוות והאישה אינה מצווה
הסבירו לי שברוריה מהגוש
"ברוך.. שלא עשני אישה"- האיש מודה על מה שהוא אבל מה שהאישה מברכת זה יותר טוב.."ברוך שעשני כרצונו", כמו שהוא רוצה שבנאדם יהיה...
הסבירו לי שברוריה מהגוש
"ברוך.. שלא עשני אישה"- האיש מודה על מה שהוא אבל מה שהאישה מברכת זה יותר טוב.."ברוך שעשני כרצונו", כמו שהוא רוצה שבנאדם יהיה...
תקשיב יש לי כ"כ הרבה מה לענות לך פשוט אין לי את ;אביעד

הכוח רצון שיש לך לכתוב מגילות

נ.ב

שאלת למה בנות לא שואלות שאלות כנראה שהם לא מסכימות איתך על זה!!!

ברוך שלא עשני אישה, ולמה בנות לא שואלות...אר"צ

(עוד תשובות לאביעד....)

ברוך שלא עשני אישה, זו ברכה, שתשאל את מי שאתה רוצה, שנאמרת על העובדה שאיש חייב ביותר מצוות, ויש לו יותר סיכוי להגיע לעולם הבא... (כי כשיש לך יותר אופציות, יש יותר סיכוי שתקיים אחת מהן כמו שצריך...)

האישה, לא מברכת "ברוך שנתן לי את הכח להתאבד".... אלא "ברוך שעשני כרצונו"... וזה בגלל שהיא פטורה מחלק מהמצוות, והיא אומרת לה' "תודה על מה שכן נתת לי"...

לגבי השאלה השניה שלך, בדיוק בגלל שאני חושב שלא מסכימים איתי אני רוצה שישאלו, אין לי מה לענות למי שחושב כמוני.....

חיימעולים!

יש מקומות אחרים לדון על זה! (לא באינטרנט)11111
סליחה? שמעת על המושג "פורום"?אר"צ

פורום בעברית = קבוצת דיון....

קבוצת דיון בעברית = אנשים, שדנים במשהו....

איפה אתה רוצה שנדון בזה, אם לא באינטרנט?

אולפנה, ישיבה, בית ספר,11111
וכן אני יודע ששם יהיה רק מין אחד בכל זאת אני חושב ככה דיון כזה ללא מכוון\ת או בעייתי
לא סותר!אר"צ

אתה חושב שבישיבה אני לא דן בזה???

אבל עם האנשים פה אני לא נפגש בישיבה, למעשה, אני לא נפגש אף פעם... (וגם א"כ, אני לא יודע על כך...)

הפורום נועד לדברים כאלה, או שתגיד לי למה הפורום נועד?

חיימעולים! הכל משמחה, והכל מאהבה!

כל בן אדם הוא טוב! (עד שהוא יוכיח אחרת...)

ה' אוהב את כולם! אין פלות ואין יותר!אורטל לאה

כל יהודי ויהודיה ה' רוצה שיתקרבו ליו ויתחזקו!

ובעצם זכרונם לברכה אומרים שהאישה באה לתיקון בעלהף היא פטורה ממצות מהתורה אך זה לא אומר שהיא פחות או יותר חשובה.

ה' אוהב את כולם יש גם גברים צדיקים ונשים צדקיניות ואין פה עדיפות.

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך