צריכה את העזרה שלכם...אנונימי (פותח)

שלום. אני חדשה פה. במקרה נתקלתי במקום הזה, וראיתי שאתם מפנים פה בקשות למציאת אולפנות ודברים כאלה, אז גם אני צריכה את העזרה שלכם במציאת אולפנה. אני עולה לכיתה י'. מחפשת אולפנה עם פנימייה (חשוב!), עדיף בשטחים, או באיזורים של רמה"ג והדרום. מעדיפה שלא בעיר, אבל לא זה קריטי. אני רוצה אולפנה, אבל לא ברמה דתית גבוהה. אני חוזרת בשאלה, אבל מעדיפה להמשיך באולפנה כי לזה התרגלתי. אני רוצה מקום שלא לוחצים עליו על דת או לבוש (שרוולים קצרים וכו'). מקום פתוח גם מבחינת חברה ולימודים.

אם אתם מכירים מקומות אני ישמח אם תעזרו לי ותודה מראש

אמ..עוזיה
נווה חנה באלון שבות נשמע לי טוב בשבילך.. אני מכיר עוד בנות כמוך שלומדות שם.. אני רק לא יודע אם יש פנימיה או לא. תבדקי גם מה יש במגדל עז (גם זה בגוש עציון), נראה לי שיש שם משהו בול בשבילך. כדאי גם לברר על אולפנת נב בגולן. יש כאן בפורום בנות מאולפנת עפרה, תבררי גם שם. אני אשתדל לתת לך יותר פרטים ביום שישי. תשלחי לי את האימייל שלך, אני אברר ואחזיר לך תשובה. בהצלחה!
...אנונימי (פותח)

את נוב אני מכירה. למדתי שם. אני מחפשת מקום בסיגנון דומה.

אבל תודה. אני יברר על שתי הראשונות שאמרת.

אם יש פה עוד אנשים שמכירים אני ישמח אם תגיבו פה או באימייל.

האימייל שלי- brahi@walla.co.il

אין בעיות!עוזיה
אני מקווה ביום שישי ליצור קשר עם מישהי מנווה חנה. אם את רוצה, אני יכול לנסות לתאם ביניכן. יום טוב!
אין בעיות!עוזיה
אני מקווה ביום שישי ליצור קשר עם מישהי מנווה חנה. אם את רוצה, אני יכול לנסות לתאם ביניכן. יום טוב!
אין בעיות!עוזיה
מגדל עוז זהשובל אור

מיועד לאמריקאיות עד כמה שידוע לי..

ולמה שלא תמשיכי בנוב? אני מכירה מישי שלמדה שם והיא די מזכירה את התיאורים שלך..

מה שבטוח, אל תבואי לאולפנא שלי, את תסבלי שם מבחינת הדת....

אני הייתי שואל אחרתמשה

נראה לי שאת די לא-סגורה על עצמך. מצד אחד מחפשת אולפנא, ומצד שני מגדירה את עצמה "חוזרת בשאלה". תרשי לי גם לנחש שאת מחפשת רחוק מהבית (ומובן בהחלט למה).

לענ"ד, לפני שאת חושבת על מקום לימודים, תחשבי קצת בעצמך מה את מחפשת.
תנסי לראות בינך לבין עצמך איפה את עומדת ביחס לכל זה, ואחר כך תחליטי על כיוון.
ראיתי שהמליצו כמה מקומות שיכולים להתאים לך -  בזה אנשים פה טובים ממני. אבל אני חושב שכדאי לחשוב קצת יותר לעומק.
אם מה שאת מחפשת זה מקום קצת פחות לוחץ (ולאו דווקא מהצד הדתי אלא גם ובעיקר הלימודי) - לא בטוח בכלל שפנימיה מתאימה לך. אולי כן ואולי לא.

גילוי נאות: הכותב בוגר תיכון דתי עירוני. ספק אם בישיבה תיכונית הייתי נשאר דתי, הרבה יותר סביר להניח שלא.

תרשה לי לחלוק עליך..עוזיה
וגם אם לא תרשה, אני חולק.
נכון שההורים שלה היו תולים אותי אם הם היו יודעים שאמרתי את זה, אבל נראלי שהיא תסתדר מצוין בפנימיה. ואגב, דווקא לי הפנימיה עזרה מאד בחיים.
תרשה לי לחלוק עליך..עוזיה
וגם אם לא תרשה, אני חולק.
נכון שההורים שלה היו תולים אותי אם הם היו יודעים שאמרתי את זה, אבל נראלי שהיא תסתדר מצוין בפנימיה. ואגב, דווקא לי הפנימיה עזרה מאד בחיים.
זה מאד תלוי באופי..ברוריה מהגוש
לא אמרתי משהו מחייב.משה
אני לא מכיר אותה מספיק. אני מנחש שהיא רוצה את הפנימיה בשביל קצת להתרחק מהבית, אולי בגלל "תקלים" עם ההורים ואולי בגלל שהיא סתם אוהבת פנימיה.
אולי אני צודק ואולי לא.

יכול להיות שתיכון שפחות מלחיץ יתאים יותר. יכול להיות שלא. תלוי בה.
יכול להיות שהבעיה שלה היא לא לחץ דתי (כמו שהיא טוענת) אלא לחץ לימודי ונספחיו, והורדת הלחץ הזה תפתור לה גם את הבעיה הדתית.

לענ"ד - היא צריכה לחשוב היטב מהם המניעים, ולפי זה לחשוב ברצינות על כיוון.
אני לא יכולה לעזור לך..מוריה
בס"ד

כי האולפנות שאני מכירה בדרום בלי פנימיה.. אולי חוץ מאולפנת נוו"ד ושם נכון לעכשיו לא מקבלים בנות לא מהגוש. {זה בגבעת וושינגטון..}

אני אאחל לך בהצלחה..
היא חוזרת בשאלה.ברוריה מהגוש
לא נראלי שהיא תאהב את הכללים.. למרות שאצלנו די מקבלים הרבה סיגנונות והבנות משתנות מאד..
ברוכה הבאה!ממיאמי...

אני לא יכול לעזור לך כי אני לא מכיר אולפנה בישראל...

סורי!

אולי אפשר לעזור...*+*+*מiר*+*+*
אולפנת עופרה שמעת?!
זה לא בדיוק פנימיה.........אבל זאת אולפנא פצצתית...
אני חייבת פנימייה...אנונימי (פותח)

לפני שאני בכלל מתחילה לחפש, אני רוצה פנימייה! או סידור אחר לגור בו. אני לא מתכוונת בכל מקרה להמשיך בבית, מכל מיני סיבות.

משה- אני דווקא די סגורה על עצמי בקטע הדתי. אני כבר לא דתייה ולא רוצה להיות. זה בטח. הסיבה היחידה שאני ממשיכה במסגרת דתית, יחסית, היא שאני גם ככה עומדת לעבור שינוי ענקי, של מקום חדש והכל, ואני לא רוצה להוסיף לזה גם שינוי של עולם. הרי לא צריך להגיד לכם שהעולם שלכם והעולם של החילונים שונה לגמרי. אני מעדיפה בינתיים להמשיך במסגרות שהתרגלתי אליהם.

ודווקא הצד הלימודי לא מפריע לי. בדיוק ההיפך. אני יכולה להשתלב גם ברמת לימודים גבוהה, אבל אני פשוט לא משקיעה. זה לא נראה לי חשוב עכשיו, לכן אני מחפשת מקום שלא שם יותר מדי דגש על הלימודים.

יותר חשוב לי זה החברה. אני צריכה מקום פתוח, מבחינת דת ומבחינת חברה, שלא לוחץ יותר מדי. למי שמכיר את נוב- אני מחפשת מקום בסיגנון.

אז באמת תבדקי עפרה..עוזיה
או את אולפנת אבן שמואל בדרום, אם יש שם פנימיה. סליחה על בורותי בכל הנוגע לנושא..
כן.. יש שם פנימייה.. חברה טובה שלי לומדת שם..מוריה
בס"ד

ועוד מישי שאני מכירה...
עופרה!!תכלת דומה לים

ממולץ בחום!!

זו אולפנא מאוד פתוחה, היא ב"שטחים", ועונה על הדרישות שלך...

לכי ותבדקי...

המון ב"הצלחות!!

חחח. תודה על הרצון הטוב אבל...אנונימי (פותח)
זה הרבה יותר עמוק ממה שאתם חושבים. אם אני ימצא מה שאני מחפשת, לא תהיה לי שום בעיה לחזור בתשובה. אם לא אז, וסליחה על מה שאני הולכת להגיד, שיקפוץ לי אלוהים... הוא וכל מי שמנסה לעשות לי שטיפות מוח... אמונה לא באה בשנייה, אתם יודעים. זה דבר שצריך לחפש ולקבל אותו, לא רק בשכל, אלא גם ברגש.
פחחח...ברוריה מהגוש
בר- אנלא מכירה כ"כ אולפנות... אם אני אמצא אני אגיד לך...
אולפנת נחלת עמי בעותניאל..חרות מימון
תראו...אנונימי (פותח)
לא פתחתי תנושא הזה כדי לקבל ממכם שטיפות מוח על אמונה וחזרה בתשובה. אתם ממש לא הראשונים שאומרים לי תדברים האלה. באתי לפה רק כדי לברר על בי"ס שמתאים לי, אז אם למישו יש מקום, בבקשה שיכתוב פה או באימייל שנתתי מקודם.
מחקתי את כל נושא החזרה בתשובה. הוא לא לעניין.משה
וואו... איזה בלאגנים יצאו מבקשה לבי"ס...אנונימי (פותח)

תראו, בואו נרד מהנושא של הדת. יש לי תסיבות שלי למה חזרתי בשאלה, ותאמינו לי שאני יודעת מה אני עושה. אם אני ימצא מה שאני מחפשת ואם אני יבן שזה מה שמתאים לי - אני יחזור להיות דתייה בסבבה. תאמינו לי.

אז... למישו יש עוד הצעות לבי"ס בשבילי?.. 

תבדקי ת'אולפנא של עתניאל..ברוריה מהגוש
פתחו פה נושא עליה..
ואת מכירה אותה?..הודיה מהדרום
אז איך את ממליצה על זה?הודיה מהדרום
אני מכירה את עותניאל...אנונימי (פותח)
הלכתי לראות אותה לפני כמה ימים. היא נראית נחמדה, אבל קצת יותר מדי דתייה בשבילי...
לא אמרת שאת יכולה לחזור בתשובה?הודיה מהדרום
ברור שאני יכולה... כל אחד יכול...אנונימי (פותח)

ואני גם יעשה את זה בשמחה אם אני יחזור להתחבר לזה. בינתיים אני עוד מחפשת. אולי זה יבוא ואולי לא.

מישו מכיר פה אולי את בי"ס ג'ינוגדי (משו כזה..) בתפוח?

יש את אולפנה בני עקיבאאורטל לאה
לא בדיוק.עוזיה
לא ידוע לי שיש שם כזה, ואם יש שם אז אין או פנימיה. אבל יש כזה בגבעה הצרפתית. בעצם גם שם אין פנימיה, זה בי"ס אקסטרני. יש הרבה מצב ששנה הבאה יפתח משהו דומה שאני חושב שיהיה לו פנימיה. את יכולה להתקשר 0524-176770, ותקבלי מספר של בנאדם מאד נחמד שמלמד שם. אני אשתדל לברר פרטים. גם אם אין באותו בי"ס פנימיה, האדם הזה יוכל לעזור לך למצוא בי"ס. הוא מכיר את המסגרות שמתאימות לך, ומכיר הרבה חבר'ה כמוך. המון הצלחה!!
אה, שכחתי לומר..עוזיה
זה לא הפלאפון שלי, אז הוא חסום להודעות.
טוב. התכוונתי שאם זה יתאים לך..הודיה מהדרום
מה נסגר?עוזיה
מצאת משהו? נשמח לשמוע עדכון.
לא הבנתי מה הקטע שלךאנונימי (פותח)

אם את לא דתיה אל תלכי לאולפנא...........................

אבל חוצמיזה אולי עפרה...................

ישורון - אבל אינני מכיר לעומק.צחקן
אם היא באה מבית דתי-למה לא?הודיה מהדרוםאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך