בן שנה ו9 - נושך בגן ואני הגננת... עזרה בבקשה!sista

שלום,

אני אשמח להתייעץ עם בעלות נסיון ובעלות מקצוע אם יש כאן - 

אני גננת בחלק מהשבוע במעון, בימים שאני עובדת אני מביאה את הבן שלי, כיום בן שנה ו9,

הוא הגיע כתינוק זוחל ועם הזמן גדל להיות גבר גבר שהולך ומתקשר עם כולם, הילדים נורא אוהבים אותו מצד אחד.

אני הגננת בקבוצת התינוקות שהחדר שלהם מחובר לחדר הגדולים - זה מעון קצת מורכב...

הבן שלי מצטרף לרוב לגדולים ומשחק איתם ברוב הפעילויות.

כשהוא היה קטן, היו שניים קטנים יחסית שם, אבל גדולים ממנו, שהיו מציקים לו כשהם חשו שהוא מאיים עליהם (מתקרב לכיסא שלהם או משהו...), ההצקות כללו צביטות, דחיפות, מכות, ומדי פעם נשיכות.

השלב הזה עבר.

גם אז, הבנתי שזה שלב.

הבעיה היא, שעכשיו, הבן שלי הגיע לשלב שהוא למד להגן על עצמו (שזה מבורך מצד עצמו),

בעיה נוספת - הצטרף לגן ילד גדול בגודל ושכל - אבל כנראה ממש בעיות קשב וריכוז - בהתחלה היה מרביץ לכולם, בלי סיבה,

גם היום הוא עוד עושה את זה, אבל לימדנו את הילדים להתמודד והוא כבר פחות עושה את זה.

זה כולל דחיפות, משיכות שיער, צביטות, מכות וכו'...

הילד הזה הגיע בדיוק בשלב שהבן שלי התחיל ללמוד להרביץ - ולכן הילד הזה,

למרות שהוא הרבה יותר גדול, לא העז להתקרב אליו.

בכל מקרה, בשבועות האחרונים, הבן שלי התחיל להיות יותר אגרסיבי, וכל מי שרק מתקרב אליו בלי שזה מוצא חן בעיניו - 

ישר צעקות, משיכה בשיער, הרבצות, והחמור ביותר- נשיכות.

הבעיה היא שאני כל כך עסוקה עם התינוקות ושאר הילדים (יש עוד מטפלת, אבל זה מורכב כפי שכתבתי) ולא מספיקה לעצור אותו כשאני רואה את זה קורה.

האמהות בגן מפרגנות ואומרות לי "לא נורא, זה שלב" ואני יודעת את זה,

ועדיין, מרגיש לי מוגזם שכל קרבה קטנה של יד של מישהו לפרצוף שלו או כל משיכת צעצוע ומריבונת קטנטונת על משחק-

גורם לנשיכה.

אתמול הוא פשוט דחף סתם ילדים שעמדו לידו, נשך ילדה שהוא ממש אוהב ועוד תינוק (שעוד לא הולך, אבל גם למד להרביץ כבר) שבשאר הזמן הם יודעים לשחק - אבל ממש נשך אותו חזק שהאמא שנוראה מפרגנת לי נבהלה.

היא לא מאשימה, אף אחד לא מאשים, ועדיין,

אני לא יודעת מה לעשות עם זה.

גם אותי הוא נשך לפני שבוע וחצי - הוא היה במצב רוח משתולל- מתרגש כזה וכשהפרצוף שלו תוך כדי קפיצות היה קרוב לזרוע שלי- הוא נשך אותה בהתלהבות.

כשזה קורה אני ישר אומרת בקול "לא נושכים"!! ומרחיקה אותו משם, אבל לרוב אני לא תופסת אותו בזמן,

ואם אנזוף בו - לא יהיה לו מושג מה קרה כבר והוא רק ירגיש לא בסדר בלי להבין.

מה עושים??

אני מבינה שזה או קטע תחושתי, או קטע של שלב, או קטע רגשי או שילוב שלהם...

זה אומנם השלב אבל זה לא הגיוני שתינוק אחרl666
יספוג נשיכות שלו. ומה קשור קשב וריכוז בגיל שנתיים?
ואין לך על מה לפרגן. גם אם את מטפלת חמה תינוקות אצלך חווים אלימות מתמדת. ואת אפילו לא תספיקי להיות שם.
מה הקשר לכל מה שכתבת?sista

את חושבת שאני חושבת שזה הגיוני?

אני מפרטת לך פה בכנות את כל מה שקורה ואת תוקפת כאילו שאני חושבת שזה הגיוני שיהיה ילד קורבן תמיד.

אני יודעת מה זה - הבן שלי היה הקורבן של הילדים הגדולים יותר כשהם היו בשלב הזה - ממש לפני 5 חודשים.

ביקשתי עזרה- לא ביקשתי ביקורת, אני חושבת שאני מודעת היטב לבעיתיות, לא צריכה שעוד מישהי שאפילו לא מכירה אותי

תתקוף אותי עוד יותר על זה שהבן שלי נושך.

תודה, אבל לא תודה.

ומה קשור קשב וריכוז בגיל שנתיים?sista

תאמיני לי שאני מתמודדת עם חיים עם אדם כזה, למדתי מספיק על בשרי, קראתי, שמעתי מומחים והתייעצתי

לפני שאני מעיזה להגיד דברים כאלה.

קשב וריכוז - בעיות יכולות לצוץ גם בגיל צעיר מאוד, זה עניין של חילופי חומרים במוח - קשור מאוד מאוד לתזונה,

גם אם זה מולד וגנטי וכו' וכו',

עניין גם רגשי מאוד וגם תלוי באורח חיים והרגלים.

נשמע לי שזה שהוא היה בקבוצה של הגדולים גרם לואנונימית לרגע1
לפתח מגננה והוא נהיה תוקפני.. כשהוא נמצא בחברה של גדולים, הוא מן הסתם יפתח תוקפנות כדי להגן על עצמו
זה לגמרי טבעי.
לא כל-כך הבנתי אבל למה הוא לא נמצא עם בני גילו?
לדעתי חשוב לעשות את ההפרדה הזו. להחזיר אותו לשחק עם בני גילו, להעיר כמובן על כל נשיכה ובגיל כזה אפילו להושיב בכסא, ולנתק אותו מפעילות או משחק במשך 5 דקות.

חושבת שזה יחזיר אותו לאיזון
הבעיה היא שאין לו שם קבוצת גילsista

זה מעון שלקח אותי כמטפלת מחוסר ברירה - כי אני טובה כמטפלת ואין לי אפשרות כלכלית לשלוח אותו למטפלת/מעון ולהם אין מטפלות.

אז הם הסכימו שאבוא איתו בימים שאני עובדת שם.

המעון עצמו, במצב תקין היה היום מחולק ל3 ואולי אפילו 4 קבוצות גיל, הקבוצה של התינוקות כבר הפכה להיות 2 קבוצות-

3 תינוקות גדולים שאחד מהם כבר הולך והם יחסית עצמאיים

ו3 תינוקות קטנים יותר שאחד מהם בקושי מתהפך ושניים זוחלים.

הקבוצה של הגדולים מורכבת מילדים שנהיו בני שנתיים לפני כמה חודשים וילדים שכבר בני 3 או קרובים לשם, הבן שלי צעיר מהם בחצי שנה ומבוגר מהתינוקות בחצי שנה כך שהפערים גדולים.

כמן שאני קוראת את זהחדשה ישנה
נשמע ממש תחושתי.
אין סיבה שילד ינשוך ככ הרבה.
תתחילי עם תרגילים, עיסויים עמוקים אחרי מקלחת כל יום. תקראי קצת על הנושא, זה מאוד יכול לרסן ולהרגיע. בהצלחה
תודה רבה! אעשה זאת. הייתי עושה לו פעם הרבה והפסקתי כשגדלsista

^^מופאסה
אחד הילדים שלנו היה נושך הרבה, עשינו לו עיסוי עמוק, הברשות עם מברשת מיוחדת בתוך הידיים ורגליים (לא זוכר מי המליץ על זה, אולי ריפוי בעיסוק) זה מאוד עזר. ב''ה היום הוא נער מתוק וצדיק
אם הוא בקבוצה של הגדולים הגננת שם צריכה להשגיח עליומיואשת******

ולתפוס את זה לפני שזה קורה, זה האחריות שלה כגננת ולא משנה שאת האמא. יש מצב שהוא יקבל גם יותר סמכות ממנה.

ואם הוא בקטנים הוא צריך להישאר אצלך ולא להצטרף לגדולים במקום שאת לא יכולה להשגיח עליו כל עוד הוא נושך גם אם יותר מענין לו שם

אני חושבת שזה פשוט לא מתאיםארץטרופיתיפה
את באת לעבוד ולא להשגיח על הילד הפרטי שלך.
אם הייתי אחת האימהות, לא הייתי מסכימה לסידור הזה, גם אם הילד שלך היה מלאך.
ואם הילד חלילה יקבל מכה - אז מה, תעזבי את יום העבודה באמצע?
לדעתי כל הסיטואציה לא מתאימה בכל מקרה.
בקשר לנשיאות, תעזבי את הילד בשקט. בכל גן יש השכנים וכולם גדלים להיות צדיקים מתוקים. או שלא, אבל בלי קשר לנשיכות.
בהצלחה!
לא כולם מסכימים איתך...sista

בדיוק היתה לי שיחה ארוכה עם אחת האמהות ואחד הדברים שהיא אמרה זה 

שהן מעדיפות אותי (זה קהילה קטנה ומגובשת), דווקא בגלל שאני אמא שם.

יכול להיות שזה תלוי באמא.

ומה הקשר לאם הילד יקבל מכה?

ואם הוא יקבל מכה במעון אחר בזמן שאני עובדת אני לא אעזוב???

הסיטואציה הזאת שאסור לאמא להיות מטפלת במעונות ה"מוסדרים" בעיני היא עקומה וגרועה.

כמה גרוע זה אמא שמטפלת בתינוקות אצלה בבית? מה ההבדל?

את יודעת כמה עושות את זה ועושות את זה נהדר? אלו בדיוק המטפלות שאמא שלי שלחה אותנו אליהן.

ואני מכירה כבר עשרות כאלה עם השנים.

הכי גרועים הם מעונות מרשת מסויימת שאפילו לא מרשים לאמא להיות מטפלת באותו מעון!!

מה זאת אומרת? גם להוציא את הנשמה בלהיות מטפלת אצלכם בזמן שאני צריכה לטרוח

למצוא מעון אחר לילד שלי??

ומה זה אומר בשבילי לקחת את הילד איתי? זה לקום ב5:15, לצאת עם הילד ב6:30 ולהגיע איתו למעון.

אם הוא היה במעון אחר זה היה לטוס איתו למעון לפני שפותחים אותו בכלל....ואז לנסות להגיע למעון שאני עובדת בו.

מה הקטע?

תאמיני לי שזה לא מה שהיה עושה אותי מטפלת טובה יותר, אלא להיפך.

זה שהבן שלי היה איתי השנה עשה אותי יותר רגועה, וגם האמהות (ואחד האבות שדיברתי איתם) הרבה יותר רגועות

בימים שאני נמצאת. למה? כי אני אמא של אחד הילדים בגן...

אני חושבת שעשיתי עבודה די טובה אם אלו התגובות.

זה עיוות שאין כדוגמתו. גם ככה טבע הדברים שאמא תטפל בילד שלה וכל עניין המעונות זה אילוצים של העולם המערבי,

עם כל הכבוד לעבודות והגשמה עצמית (שגם אני דוגלת בהם).

להיות מטפלת במעון זה לא שאיפת חיי, אבל זו היתה בחירה לשנה זו בגלל שרציתי להיות עם הילד שלי

ואין לנו אפשרות לפתוח משפחתון בבית. ב"ה שזה הסתדר ככה,

אבל סתם לידיעתכם-

מטפלת זו אחת העבודות הכי לא מתגמלות שיש.

זה שנכנס לי קצת כסף (מינימום כמעט) ומציל אותנו ממינוס, זה לא תגמול ראוי לכמות העבודה הפיזית והנפשית

שמטפלת משקיעה במעון.

לא סתם רוב המטפלות במעונות זה נשים שאין להן כל כך ברירה או שזו עבודה מאוד זמנית עבורן.

כל הכבוד לך שאת יוצאת לעבודבלדרית
ועושה את זה עם הילד. אני בטוחה שזה חשוב מאוד לשניכם. ולכל אלו שמתלוננים, נכון שזו עבודה אבל גם אם ילד זר יפול, את תלכי לטפל בו, מה ההבדל? הבעיה היחידה שאני רואה זה קושי של הבן שלך לחלוק את אימא, אבל זה משהו שהוא היה חווה גם עם אח קטן, אז אם הוא מתמודד יפה אני הייתי רגועה בעניין. ובאמת, אין מטפלות. ומורות. בדיוק בגלל הגישה הזו של חוסר כבוד למשפחת המורה/גננת/מטפלת (שיחות בכל שעות היממה וציפיה לעבודה מהבית).
בנוגע למכות, זה באמת שלב. עוזר לעבור אותו כשיש מוצץ או צעצוע מעבר שמרגיע את הילד. לפעמים זה מעייפות וצריך פסק זמן של פינה שקטה, לפתוח מזרן או לשחק קצת לבד. אפשר ללמד לעשות טובה, כי לפעמים הם פשוט רוצים לתקשר עם הילד השני ולא יודעים איך.
תודה רבה לך על התגובה, זה באמת מחזק.sista

בהתחלה היה לו קשה לחלוק אותי, אבל לא ביחס לאחרים, אלא בקטע של להיצמד אלי בדיוק כשאני לא יכולה.

הוא לרוב די נהנה עם שאר הילדים והגדולים בעיקר מאוד אוהבים לשחק איתו כשזה לא קשור בצעצועים... הוא מצחיק אותם

והוא קולט שזה משעשע...

לגבי הגישה למשפחה- איזה כיף עוד מישהי שמזדהה. רוב הנשים שאני מדברת איתן למען האמת מזדהות איתי.

מוצץ - הוא הפסיק לקחת בגיל 10 חודשים, הוא אוהב עכשיו מוצץ רק כשזה של מישהו אחר, וגם זה לעיתים ממש רחוקות...

עד לפני שבועיים- שלושה הוא דווקא הסתדר מצויין ופתאום זה התחיל.

טובה- הוא יודע לעשות, אבל לא רצה ברגעים האלה. 

היום (ותודה למגיבות שנתנו לי את הטיפ הזה) - היה איזה רגע שהתינוקות כולם היו רגועים ומשועשעים, אז היה לי זמן לשבת לידו קצת יותר, ליטפתי אותו לאורך הגוף ועשיתי לו אותו דבר עם צעצוע סיליקון - בהתחלה הוא נרתע ואז ישב בשקט ונהנה.

אני לא יודעת אם זה מה שהשפיע, אבל כמה דקות אחרי זה הוא עבר בעדינות בין כל התינוקות ועשה להם טובה,

גם לאלה שהוא לפעמים נושך ומושך...

אני לא כל כך רואה מה הקשר מתי את יוצאת וכמה זה קשה לךארץטרופיתיפה
אני חושבת כמו שכתבתי, ובכל מקרה זכותך לחשוב אחרת
מסכימה עם כל מילה! ומצדיעה לכל המטפלות שעובדות במסירות נפשOrit39
ובאהבה ודאגה אמיתית לפעוטות!!! לא מובן מאיליו בכלל!
החלפתי פעם מטפלת ויצאתי באפיסת כוחות.....
לדעתי הבעיה שלבן שלך אין קבוצה "מסודרת".44444אחרונה
לא רואה בעיה שאת תהיי מטפלת שלו ובטח לא באותו מעון כשהוא בקבוצה אחרת.
אני לא אשת מקצוע בגיל המדובר אבל....Orit39
נשמע לפי דברייך שנהייתה בגן אצלך אוירה של אלימות. יכול להיות שקשור לילד האלים שדיברת עליו. אבל אתן כמטפלות חייבות לשים לזה סוף ולחפש תוכנית מתאימה להוריד את סף האלימות בצורה של חינוך הילדים לתקשר ללא אלימות. הבעיה עם פעוטות היא שהם לא יודעים לתקשר. אוצר המילים שלהם קטן או לא קיים ולכן כל דבר שמפריע להם הם פותרים באלימות. תחפשי חומר מדעי בנושא / תוכניות להורדת אלימות בגילאים אחו ותתייעצי עם הממונים עלייך שם אם יש אנשי מקצוע מנוסים. בהצלחה!
שלום לך,מאושרת....

קודם כל כל הכבוד שאת מנסה למצוא פתרונות ולא יושבת על הכסא, מצדיקה את ההתנהגות ודואגת להאשים את האחרים.

דבר נוסף, במסגרת התמחותי בניתוח התנהגות אצל ילדים ונוער- אני מציעה לך כך:

אלימות ונשיכות הן קו אדום שחייב הכחדה במיידי! בכל פעם, מיד שאת רואה התנהגות כזו את/ מישהי אחרת מצוות הגן, אתן צריכות לקחת את הילד למקום קבוע מבלי לדבר מילה לילד אלא רק משפט כללי קבוע "בגן שלנו לא נושכים/ מרביצים וכו' " (מנטרה קבועה) שם הוא צריך להיות רגוע כמה דקות ואז יכול להמשיך במשחק.

כמו שמישהי כתבה מאד יכול להיות שהדבר נובע מבעיות תחושה ולכן יש לשים לילד במקום הרוגע דברים תחושתיים כמו: נשכן, כדורי קוצים, מר גמיש וכו' וכו' בכדי לספק לו את הצורך שלו.

בהצלחה רבה!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך