שלום,
אני אשמח להתייעץ עם בעלות נסיון ובעלות מקצוע אם יש כאן -
אני גננת בחלק מהשבוע במעון, בימים שאני עובדת אני מביאה את הבן שלי, כיום בן שנה ו9,
הוא הגיע כתינוק זוחל ועם הזמן גדל להיות גבר גבר שהולך ומתקשר עם כולם, הילדים נורא אוהבים אותו מצד אחד.
אני הגננת בקבוצת התינוקות שהחדר שלהם מחובר לחדר הגדולים - זה מעון קצת מורכב...
הבן שלי מצטרף לרוב לגדולים ומשחק איתם ברוב הפעילויות.
כשהוא היה קטן, היו שניים קטנים יחסית שם, אבל גדולים ממנו, שהיו מציקים לו כשהם חשו שהוא מאיים עליהם (מתקרב לכיסא שלהם או משהו...), ההצקות כללו צביטות, דחיפות, מכות, ומדי פעם נשיכות.
השלב הזה עבר.
גם אז, הבנתי שזה שלב.
הבעיה היא, שעכשיו, הבן שלי הגיע לשלב שהוא למד להגן על עצמו (שזה מבורך מצד עצמו),
בעיה נוספת - הצטרף לגן ילד גדול בגודל ושכל - אבל כנראה ממש בעיות קשב וריכוז - בהתחלה היה מרביץ לכולם, בלי סיבה,
גם היום הוא עוד עושה את זה, אבל לימדנו את הילדים להתמודד והוא כבר פחות עושה את זה.
זה כולל דחיפות, משיכות שיער, צביטות, מכות וכו'...
הילד הזה הגיע בדיוק בשלב שהבן שלי התחיל ללמוד להרביץ - ולכן הילד הזה,
למרות שהוא הרבה יותר גדול, לא העז להתקרב אליו.
בכל מקרה, בשבועות האחרונים, הבן שלי התחיל להיות יותר אגרסיבי, וכל מי שרק מתקרב אליו בלי שזה מוצא חן בעיניו -
ישר צעקות, משיכה בשיער, הרבצות, והחמור ביותר- נשיכות.
הבעיה היא שאני כל כך עסוקה עם התינוקות ושאר הילדים (יש עוד מטפלת, אבל זה מורכב כפי שכתבתי) ולא מספיקה לעצור אותו כשאני רואה את זה קורה.
האמהות בגן מפרגנות ואומרות לי "לא נורא, זה שלב" ואני יודעת את זה,
ועדיין, מרגיש לי מוגזם שכל קרבה קטנה של יד של מישהו לפרצוף שלו או כל משיכת צעצוע ומריבונת קטנטונת על משחק-
גורם לנשיכה.
אתמול הוא פשוט דחף סתם ילדים שעמדו לידו, נשך ילדה שהוא ממש אוהב ועוד תינוק (שעוד לא הולך, אבל גם למד להרביץ כבר) שבשאר הזמן הם יודעים לשחק - אבל ממש נשך אותו חזק שהאמא שנוראה מפרגנת לי נבהלה.
היא לא מאשימה, אף אחד לא מאשים, ועדיין,
אני לא יודעת מה לעשות עם זה.
גם אותי הוא נשך לפני שבוע וחצי - הוא היה במצב רוח משתולל- מתרגש כזה וכשהפרצוף שלו תוך כדי קפיצות היה קרוב לזרוע שלי- הוא נשך אותה בהתלהבות.
כשזה קורה אני ישר אומרת בקול "לא נושכים"!! ומרחיקה אותו משם, אבל לרוב אני לא תופסת אותו בזמן,
ואם אנזוף בו - לא יהיה לו מושג מה קרה כבר והוא רק ירגיש לא בסדר בלי להבין.
מה עושים??
אני מבינה שזה או קטע תחושתי, או קטע של שלב, או קטע רגשי או שילוב שלהם...