מתוך הספר שלם יותר מלב שבור:לולה=]
זה קצת ארוך אבל ממש קטע יפה!!!מומלץ לקרוא! מי שלא אוהב חסידות-כלומר, ממש מתנגד לה, שלא יקרא. וזה מדבר על היצר,ועל ההתמודדות איתו..

מתוך הספר "שלם יותר מלב שבור" של אבי רט והודיה בונן

"הבחור הלבוש בפונצ'ו הירוק, שחבריו קראו לו רבי צבי, קימט את מצחו והתעמק בספר אחר משלו.

"הקשיבו לזה", אמר, "תשוקות גשמיות הן כקרני שמש בחדר חשוך. נדמה לך שיש בהן ממש, עד שאתה מנסה לתפוס אחת מהן."

נריה גירד את עורפו. "אבל זה לא נכון," מלמל.

שלושתם תלו בו מבט.

הוא ניסה לארגן את מחשבותיו. "זאת אומרת," אמר, "אני לא יודע - אה – זה נשמע כאילו אנחנו אמורים להיות מלאכים או משהו כזה."

"הרי באדם יש גם מן הבהמה, וגם מן המלאך," אמר שלמה-נתן, "אנחנו מנסים לעדן את היסוד הבהמי בנפש האדם ולקרב אותו את המלאכיות שבו"

נריה משך בכתפו. "זה נכון," אמר, "אבל אני מרגיש שהדת מצפה ממנו רק להתפלל, ללמוד תורה ולקיים מצוות, ומתעלמת מזה שיש לבני אדם גוף, ותשוקות ורצונות אחרים... אני מרגיש שמתייחסים לכל שאר המחשבות והמעשים בביטול, כאילו הם בכלל לא קיימים."

יהודה שקע בהרהורים. "כלומר, נראה לך שהיהדות עוסקת רק בתחומים מצומצמים? רק במה שקשור לסידור ולבית כנסת?"

"פחות או יותר" הודה נריה.

המכונית ביצעה סיבוב חד, וערימת חוברות "תיקון הכללי" איימו ליפול על ראשם. הפונפון של שלמה-נתן נע מצד לצד. נריה הביט סביבו וניסה לכבוש את חיוכו.

"למדנו בכיתה ספר מוסר לא מזמן," הוא המשיך לספר, "ולמרות שזה היה מאוד מעניין, לא הייתה שום מילה על אהבה, על שנאה, על פרנסה, על בעיות שאנשים רגילים נתקלים בהם בחיים היומיומיים שלהם."

רבי צבי האזין לו בריכוז.

"הרי אין לי רק נשמה, יש לי גם גוף. אנחנו נמצאים בעולם גשמי וחומרי, אני לא חושב שאפשר להתעלם מזה."

גם יהודיה הקשיב לו בתשומת לב, תוך שהוא מזמם ניגון שקט.

"אצלנו בבית ספר כמעט ולא דנים בזה," הוא אמר, "כאילו יש נושאים שאנשים דתיים לא ידברו עליהם בקול, לפחות לא בגלוי."

רבי צבי תחב את ידיו לכיס הפונצ'ו שלו. "מה שתיארת היא העמדת פנים," הוא אמר, "יהודי לא יכול להיות דתי בכל ליבו רק באותו החלק המכוון ללימוד ולתפילה. אדם כזה הוא לא שלם."

נריה התעקש. "לפעמים יש הרגשה שהנאה גופנית היא חטא," הוא אמר.

שלמה-נתן הניד בראשו. אבל זאת לא הגישה של היהדות," אמר בפשטות, "זאת התפיסה הנוצרית. לכן כמרים קתולים אינם מתחתנים, זוגיות נחשבת לכניעה לצורכי הגוף הבהמיים."

היודה התעטף בשכמייה גדלוה בצבע בז' בהיר ושפשף את כפות ידיו זו בזו. "גם אני חושב שזאת לא הגישה" אמר, "חשבו רגע על התנ"ך, הוא הרי מלא באנשים חיים, בדמויות שרחוקות מלהיות מושלמות. אנחנו קוראים על החטאים שלהם, על השאלות שלהם, על המריבות, הספיקות, התמיהות והפקפוקים..."

"נכון" הסכים צבי, "מה עם ספר קהלת? וספר איוב? היהדות מתמודדת עם הכל. הדמויות התנ"כיות הן שלמות, אנושיות, ולכן אנחנו מעריכים אותן כל כך."

"אולי אתם צודקים," אמר נריה בכנות, " אבל אני מרגיש שהדת קצת מצמצמת אותי, מונעת ממני את הנאות החיים, מכבידה עלי... אני לא יודע, היא אפילו קצת מדכאת."

"בדיוק בגלל זה הצטרפתי לחסידות. חיפשתי שמחה,חיפשתי אופטימיות, התרגשות, אמונה," אמר שלמה-נתן והניע את ידיו באוויר, "הרי  את הרוחניות לא משיגים בצומות ותעניות במנזרים מבודדים בקצה העולם. הרוחניות שלנו מגיעה כתוצאה מהתמודדות עם חיי השגרה."

רבי צבי הניע את  רגליו. נריה תהה אם קשה לו לשבת במקום אחד לאורך זמן. " העם היהודי ארינו מצווה להתנזר או להתנתק מהחיים," אמר, "להיפך, אנחנו אומרים לרומם אותם לדרגה גבוהה יותר".

המכונית נעצרה לפתע בחריקה. הנהג, גבר צעיר בעל שיער ג'ינג'י פרוע ועניים גדולות, סובב את ראשו לאחור.

"באו החוצה, יש פקק!" קרא בקול עליז, "נצא נשמח את עם ישראל."

...

"יהודה," אמר נריה לאחר כמה רגעים, "תודה על הסיבוב, זה באמת שיפר את מצב הרוח שלי. החברים שלך – מה המילה המדויקת? – מאוד משעשעים."

יהודה סלסל את פאותיו בידו. " אני שמח לשמוע," אמר בכובד ראש, "תשמע, יש לי כמה דברים חשובים להגיד לך."

"אני מקשיב."

יהודה התבונן בו. "הקדוש-ברוך-הוא מבקש ממך להיות מי  שאתה. הוא לא כועס עליך ולא מצפה ממך להיות מלאך. הוא אוהב אותך ותמיד נמצא איתך."

נריה הסתכל על האנשים המקיפים אותם.

הולכת רגל אחת הצביעה עליהם בחיוך ולחשה משהו על אוזנה של חברתה. היו כאלה שצפו בהם בתימהון, היו שצחקו בינם לבין עצמם והיו שיצאו ממכוניותיהם והצטרפו למעגל. אדם מבוגר במכונית כסופה הניע את ראשו מצד לצד, על פי הקצב.

"נריה, לא משנה מה קרה," הוסיף יהודה, "לא חשוב כמה הרחקת, תמיד אפשר לחזור. אין ייאוש בעולם כלל, תחשוב על זה."

השעה הייתה שעת בין ערביים, וקרני שמש אחרונות האירו את הרחוב. נריה המשיך להביט המחזה המוזר, המהפנט, והניד בראשו.

"אוקי," הבטיח ליהודה בקול שקט, " אני אחשוב על זה."

יש לי עוד קטע מהספר הרבה יותר יפה מזה, אם תרצו אני אשים בעז"ה... ותעריכו, לקח לי מלא זמן להעתיק את זה!!! יומטוב!!
וואוווו ישבת לכתוב את זה?!?!?!?!אפרת...!
קראתי ת'ספר הזה מלא פעמים ספר ממש יפה...אבל לא התעמקתי בקטע הזה...

כל הכבוד לך=]]]
כן, מ הלא עושים בשביל הפורוםלולה=]
רוצים עוד קטע ממש יפה??אפילו יותר יפה!
וואו. ממש יפה!אח..
"אין יאוש בעולם כלל"

ו...ממש תודה רבה שכתבת את זה.
אשרייך. תבורכי מפי עליון.
זה מאמץ , אבל שווה את זה.

יישר כח!
בשורות טובות!

חחחח... "תבורכי מפי עליון"?!?!???...לולה=]
אמן אמן.
תודה!!-Rעות-
בס"ד

ואו,איזה יפה זה..

לולה=] תודה תודה..חיזקת!

אני אשמח לעוד קטע..

מעריכה מאוד שהעתקת..ה' ישלם לך את השכר..

ת ו ד ה ! !
הוא עוד יבוא, אני בהקלדה שלו... בוורד... לולה=]
הנה הוא:לולה=]

עוד קטע ממש יפה מתוך הספר:

זה קטע מתוך סוג של יומן, שכתב בחור שנהרג בצבא...

"... קראתי משהו יפה: התלמוד אומר, שאם יש לאדם הזדמנות לטעום פרי חדש והוא מסרב לעשות זאת, הוא יצטרך לתת על כך את הדין בעולם הבא.

אני חושב שהבנתי משהו: אלוקים לא ברא את הגוף כדי לגרום לנו תסכול, אלא כדי לגרום לנו הנאה.

היום לקחתי את האוטו של אבא, אספתי את מעיין ונסענו ביחד לטייל. היה מעולה. אין לי מילים לתאר עד כמה. במקרה היה מזג אוויר מצוין, (בעצם, לא במקרה. הרי שום דבר לא קורה סתם...) ובזמן שאכלנו ארוחת בוקר מתחת לאיזה עץ אמרתי לה שאני בטוח שאלוקים התכוון שזה מה שנעשה. היא שאלה על מה אני מדבר, והסברתי לה שנראה לי שהוא רצה שנהנה מזריחות, משקיעות, מאוכל טוב, ממוזיקה, מאמנות, משינה עמוקה... אחרת הוא לא היה בורא את כל זה.

מעיין אמרה שזה נכון, אבל שצריך ללמוד איך לשלוט בזה, לדעת איך לשמור על פרספקטיבה נכונה,ולהיזהר לא לחצות את הגבול בין הנאה נעימה לגוף לבין טביעה בתענוג.

היא הוציאה חבילת שוקולד מהתיק, צחקה ואמרה: "זה כמו ממתקים. אי אפשר לאכול שוקולד כל היום, נכון? בהתחלה זה טעים, אבל אחר כך חוטפים מזה בחילה."

אמרתי לה שלי באופן אישי אף פעם לא נמאס משוקולד עם אגוזים, אבל שאני מבין את הפואנטה שלה.

נאי באמת חושב שהיא צודקת – כל החוכמה היא לדעת להבחין בין ההנאה הראויה מגשמיות לבין רדיפה מופרזת אחר החומרנות.

האמת? ברור שאפשר לחיות רק על פי היצר. אפשר ללכת עם מה שבא לי באותו הרגע. להתפתות לאשליות, לבזבז את כל החיים בחיפוש אחר בית גדול יותר, מכונית שווה יותר, אישה יפה יותר...

בקלות ניתן להפוך את החיים למרדף נהנתני אחר סיפוקים גשמיים ללא גבולות.

רוב האנשים קוראים לזה "לחיות טוב".

אבל אני לא רוצה לחיות ככה.

אני בטוח שבסופו של דבר תחושת הריקנות תשיג אותי.

מתישהו הנשמה שלי תדרוש את שלה. הרי הנאות גשמיות הן זמניות, הן חולפות, ההשפעה שלהן מתפוגגת במהירות, ולפעמים הן גם משאירות אותך מדוכדך. הגשמיות הזאת לא יכולה לעמוד כמטרה בפני עצמה. זה לא מספק, זה לא מספיק.

אני לא רוצה שההורמונים, בלוטות הטעם או שאר היצרים שלי ינהלו לי את החיים.

אני מחפש משמעות. אני רוצה לחיות חיים של תוכן.

בערב, כשהגענו לבית של מעיין, (באיחור של שעה וחצי... מזל שההורים שלה לא עשו מזה סיפור) היא אמרה שהיא הגיעה למסקנה שזה בדיוק כמו המכונית: הגוף הוא כלי רכב לשימושה של הנשמה. אנחנו צריכים לדאוג לו, אך בו בזמן לשמור על שליטה.

אתה מבין? שליטה עצמית, לא דיכוי, היא הסבירה, הרעיון הוא המינון, השימוש הנכון בזמן הנכון.

אני צחקתי ואמרתי לה שהיא ממש חזקה בדימויים.

אבל למרבה הפלא, גם בזה אני מסכים איתה. הנה, אחרי הטיול הזה, אני מרגיש רגוע, משוחרר ומכון להתמודד עם עניינים עקרוניים יותר. היום הזה היה תמריץ נהדר, הוא נתן לי כוח לעשות את הדברים החשובים באמת.

"וזהו", מעיין סיכמה בפרצוף חמוד לפני שיצאה מהרכב, "שורה תחתונה, אסף, חברה שלך חושבת שצריך לתרגם כל הנאה לאנרגיה. לאנרגית חיים."

וואי ממש יפה!כפ"ד בנשמה
זה מגניב שבכלל שמת לב לזה. אני כשאני קוראת אני פשוט מדלגת ומתברר שאני מפסידה...
את באמת מפסידה...לולה=]
בשביל מה קוראים אם לא בשביל לזכור את זה אח"כ??
והכי כיף-זה לשתף אנשים בקטע ממש יפה שקראת, וכשהם מסכימים איתך שזה קטע יפה
אחד הספריםם באמת!! עשינו עליו תהצגת סופשנה..סתם אחת!אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך