מעניין אותי מה דעתכם על ייעוץ בפורום:שםאנונימי
הייתי השבת בשיחה עם מייעצת זוגית (במקרה בנושא אחר).
היא טענה שבשום אופן אין להוציא שום מידע על משהו שעובר בין בני זוג- שלא לדבר עם חברים, רק אנשי מקצוע.

הכי קיצוני זה "לחפש שיעור באינטרנט", אבל לא יותר מזה.
היא טוענת שזה משהו אישי בין בני הזוג שהם צריכים לפתור בעצמם עם אנשי מקצוע.

כשאמרתי שדווקא התייעצות עם חברים ממש עוזרת לי, היא התעקשה שזה מוריד לי את הביטחון העצמי כי אני מסתמך על תשובה שלהם (אני פונה לחברים בשביל בדיקת שפיות כמו שאני עושה כאן בפורום) וזה יוצר תלות בהם.

בכל מקרה יצאתי שאני לא מסכים איתה.
מעניינת אותי דעתכם.
תלוי במה אבל זהכ צודקתבסדר גמור
מבחינת ה"תלות", זה לגמרי לא הכרחי.ד.

הרי גם "תלות" באנשי מקצוע זה לא טוב.. אלא מתייעצים כשצריך.

אלא שלדבר עם חברים, שמכירים את הזוג, על דברים שביניהם - זה באמת דבר שכדאי להימנע ממנו כמה שאפשר. לא בגלל "תלות", אלא כי לא עניינם. רשות היחיד. אם כי, יש מקרים קיצוניים שאן ברירה, ועדיף כך.

לגבי "זה מוריד לך את הביטחון העצמי", לא הייתי מציע להסתמך על איזו "יועצת זוגית". ממתי היא מומחית למה שמוריד לך את הביטחון העצמי. אתה יכול לשמוע את ההערה - ולראות בתוך עצמך אם אכן זה כך, או לא. יש כאלה שהתייעצות פועלת אצלם כך - ויש כאלה שלא.

בכללי, כדאי מצד אחד לא להיות תלוי בכל דבר לשאול אחרים, בפרט במה שביניכם. לאידך, כשזה חשוב - ולא נעשה באופן "אובססיבי" (כאילו כל דבר מצריך "הסכמות"), זה בסדר ולפעמים בהחלט יכול להועיל. את מי לשאול - אז כנ"ל. לדעתי.

ומכל מקום, בנידון שלך, שאתה חתן צעיר, ולגבי דברים באמת חשובים, לא הי הלך כל "קנה מידה" לדעת האם הם בסיסיים, או שאתה "לא בסדר" (עצם המחשבה מראה עד כמה אכן היית צריך להכוונה) - אז טוב שראית לנכון לבדוק. ובהתחשב במה שנאמר לעיל. 

הכותרת ותוכן השאלה לא ממש חופפים...לצמוח ולהצמיח
לגבי התייעצות עם חברים-
תמיד טוב להתייעץ בעניינים שונים וללמוד מכל אדם. אבל! בכל מה שנוגע לענייני זוגיות ובוודאי לאינטימיות, בעיניי אין שום מקןם לשתף מישהו שמכיר את בני הזוג ואינו איש מקצוע!! זו חדירה לפרטיות ופגיעה קשה באמון בין בני הזוג! ויכול לגרום לבושה ולמריבות. (מלבד לשון הרע שעלולים להגרר אליה)...
היית רוצה שאשתך תשתף חברות בדברים אישיים שהם רק שלכם ותספר להן עליך?(התנהגות/התנהלות/חולשות/קשיים/מתחים וכו...)

לכן יש יתרון גדול להתייעצות בפורמים. שואלים באופן אנונימי, אף אחד לא יודע מי אתה ומי אשתך,ושומעים מגוון דעות ניטרליות.
מצד שני צריך לקחת בעירבון מוגבל כל תשובה ולסנן רק מה שמועיל. כי אנחנו לא יודעים מי יושב מאחורי המסך ומאיזה מקום וחוויות אישיות הוא כותב, ולפעמים יכולות להיות תגובות פוגעות/ לא מתאימות/ ואפילו מזיקות חלילה.

אני מבינה למה היא אומרת את זהאני123
אנמ מכירה את הגישה
שכל בעיה בזוגיות צריך לפתור ב4 אמות הפרטיים שלך עם בן או בת הזוג.

אני אישית חולקת על גישה זו.

אני חושבת שאחרי הכל האדם הוא יצור חברתי ומה לעשות.. עם כל הרצון הטוב להיות חופשיים בארצנו אנחנו מאוד מושפעים מהחברה בה אנחנו מסתובבים.

ככה זה...

ולכן עידוד מבחוץ ודווקא לא מאיש מקצוע לפעמים יכול לעודד יותר.

והתלבטתי הרבה אם להגיב לך...אני123
כי זה פורום פתוח.
ולא רציתי לפנות אליך בפרטי.
אז אני אגיד לך כאן על גבי הפורום...

הבנתי ש3 חודשים לא הצלחתם..וכאן הזדעקו כמה אנשים שזה כבר ממש חמור וצריך טיפול..
אז הרי החדשות. אם היית שומע עוד כמה מקרים כאלה אולי זה היה מסבר לך את האוזן.
אב הרבה בנות דתיות מתחתנות ולא מייד משתחררות בתחום הזה
ומי שהלחיץ אותך שוב הגיב מהשקפת עולמו.
וכמובן שגם אני מגיבה מהשקפת עולמי.

אבל אני לא חושבת שזה כזה חריג.
מה שמהשקפת עולמי ונקודת מבטי הייתי ממליצה לך...
לשחרר!
לרדת לאשתך מהווריד מהעניין הזה.
יש לכם את כל החיים ביחד.
זה תהליך.
אל תזניח. אל תתעלם.
אבל תשחרר .

היא צריכה לדבר עם מדריכת כלות שתהיה נעימה איתה.

והכי חשוב- תשחרר!! אל תנסה שוב ושוב לעשות את מה שמרתיע את אשתך.
הכל יהיה בשלבים אל תדאג.
לדעתי חשוב גם שאשתך תרגיש שזה בשביל שניכם ולא משהו שהיא צריכה לעשות בשבילך.
כי זה עוד אלמנט של לחץ.

הכי חשוב להשתחרר. ולשחרר.

ככה לעניות דעתי מנקודת מבטי.
היועצת צודקת לדעתי אבל לאו דווקא מהסיבות שציינהOrit39
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך כ"ז בסיון תשע"ט 10:46
1. כל זוג הוא עולם ומלואו. עם קשיים והתמודדויות שונות לחלוטין גם אם יש דברים חופפים, כל אחד מבני הזוג מגיע מרקע שונה עם סל של יכולות, כישורים, מידות וקשיים שונים והחיבור עם בן הזוג מזמן לו התמודדות איתו ועם עצמו בדרך שונה לגמרי. כך שלא תמיד מה שטוב ועובד לזוג אחד יהיה טוב ויעבוד על זוג אחר.
2. לא לכולם יש עין טובה לייעץ מתוך רצון טוב ואני כותבת את זה בכאב. אך זוהי המציאות. יש סיפור בגמרא על סיבת חורבן הבית השני שבו רב אחד שיתף את תלמידו במצוקתו הכלכלית והלה, ששם עין על אשת הרב השתמש במידע זה ולקח לו אותה במרמה ואף עשה את הרב למשרתו. לא כל אחד שנראה נחמד ומתעניין באמת אכפת לו ממך. ואני חוויתי זאת על בשרי ולא פה המקום לפרט. כבדהו וחשדהו.
3. כביסה מלוכלכת לא מוציאים ברבים. יש דברים שהצניעות יפה להם. וגם ריבים בין בני זוג אמורים להפתר ביניהם ולא להכניס גורמים זרים לתוך הסיפור. תחשוב על כך שאחרי שכבר השלמת עם אישתך והכל בסדר פתאום תפגוש את אותו חבר שיודע בדיוק מה קרה לכם לפני שבועיים? שלא לדבר על אישתך שאפילו לא יודעת מה אחרים יודעים עליה.... יותר מזה - אפילו הורים לא טוב לערב בריבים וויכוחים ביניכם. אב או אם מדרך הטבע להגן על בנם / ביתם. ואם תספר להם שכך וכך עשתה לך אישתך זה ילווה אותם כל החיים גם לאחר שמבחינתכם הסיפור כבר נשכח כלא היה. תמיד תשאר להם טינה כלפי בן / בת הזוג ולעיתים מתוך "רצון טוב" ייעצו לבנן / ביתם עיצות רעות המובילות לפירוד. זה קרה במשפחה שלי הקרובה לצערי הרב. אם הכלה שכנעה את ביתה להתגרש מאחורי גבו של בעלה והוא קיבל זאת בהפתעה גמורה! אפילו לא ידע שהמצב עד כדי כך חמור אבל הסיוע של חמותו היה מאוד רציני ואינטנסיבי כך שלא נותרה לו ברירה והם התגרשו עם שני פעוטות קטנים שהיום כבר נערים עם נפש מצולקת ושניהם טרם פתחו דף חדש בחייהם.... עיצות רעות יכולות להרוס חיים ולא רק של בני הזוג.

4. קרה לי חא מזמן ותפסתי את עצמי מהר: שוחחתי עם חברה ואיך שהוא היא הציגה את מצבי שהוא בכי רע. משהו בסגנון של "בעלי רק רמז לי שאולי אעשה כך וכך וישר הורדתי אותו מהרעיון". כשאני עושה את אותו דבר עליו דיברה שנה שלמה. חרגע זה פגע בנימי נפשי וחשבתי חעצמי "איזה פראיירית אני! איך הסכמתי לכך?". אבל אז הכנסתי לעצמי לראש שבעלי הוא לא בעלה ואני זו לא היא!! הרי לפני רגע דבר זה לא הפריע לי כלל! מה קרה פתאום? לסיכום ייעוץ מסויים יכול להעחות בעיות שאינן קיימות כלל.
אז תשאל: מה, אז אין עם מי להתייעץ?
בטח שיש! אבל לא עם פרופסור מלומד שבעצמו גרוש איזה כמה פעמים. אלא עם תלמיד חכם שבקיא ומנוסה בהשכנת שלום בית, יודע גם להפנות לגורמים נכונים טם צריך ועושה זאת משום ייראת השמיים שבו וההבנה לחשיבות השכנת שלום בית בין איש לאישתו.
"כי התורה כוללת כל הטובות שבעולם!" וזה כולל את הנטבח הכל כך משמעותי בחיינו - חיי הזוגיות.
ואף אחד לא יכול לשקוד על שמריו בעניין זה. כולם צריכים ללמוד. זה לא דבר מולד. לפני, בזמן ולאורך כל חיי הנישואים. ללכת לסדנאות ביחד ובנפרד.(דווקא בנפרד יש ערך יותר גדול כי מלמדים אותך במה אתה צריך להשתנות ולעבוד ומלמדים אותך עם מי אתה חי מתוך ראייה גברית ואת האישה ההיפך). לשמוע הרצאות על זוגיות. לקנות ספרים על זוגיות וללמוד ביחד ובנפרד.
בהצלחה!
זה מאוד תלוי באופי השאולללמוד לחשובאחרונה

לגבי פורום - אם לאדם יש ביטחון עצמי, מחשבה והתבוננות, 

הוא מעלה בעיה שעלתה לו בנישואים  לפורום מסוים,

אז כן זה יכול בהחלט לעזור אבל אדם צריך לדעת לסנן,

חכמת ההמונים תמיד יכולה להוביל אותך למקומות שאפילו לא חשבת עליהם לטוב ולמוטב,

אבל רק אתה באמת יודע את כל המערך

ורק אם תחליט להיות אמיתי עם עצמך תדע לקחת מה שטוב לך מכל ההצעות ולזרוק מה שנראה שגוי

(גם אם על פניו נראה לטובתך.)

לגבי חברים - , אני גם חושבת שזה אינדיבידואלי , לי יש חברה טובה שאני פתוחה אתה  ומתייעצת אתה גם על נושאים כאלה..

ויש חברה אחרת טובה כמעט אותו דבר שלא,

והסיבה פשוטה החברה הראשונה אף פעם לא תצדיק אותי ולא את בעלי תמיד תהיה אמפתית ותכוון אותי , או תעודד או תאיר לי נקודה שטעיתי או נקודה שבעלי צריך עזרה כדי להבין קושי שלו , בקיצור אני רואה שזה מקדם אותי ,

החברה השניה כל פעם ישר מפילה ומנסה להבין איך אני מצליחה עם א' וב' וכו'..

ככה שבסופו של דבר זה לוקח  לי כוחות מהנושא הזוגי ולא נותן כוחות

אז הפסקתי לשתף ולשאול אותה גם אם אני ממש רוצה עכשיו ויש לי משהו עמוק בגרון ...

בקיצור זה תלוי וצריך זהירות....

נראה לי גם באופי וגם איזה חברים יש מסביבך...

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

האמת… אני חושבת שזה היה מקפיץ כל אחתרוני 1234

לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל לפרט...

הלכתית, פסיכולוגית, זוגית, משפטית - פשוט מכל הבחינות גבר צריך לפרנס את המשפחה שלו. גם לטובתם וגם לטובתו. חוסר מעש ושיעמום זה מאד מאד לא בריא ויכול לגרום לדכאון (או ההיפך במקרים מסוימים- שדכאוו גורם לחוסר תעסוקה)

קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסח

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

יד 2 ומסירההשקט הזה
ריהטנו ככה את כל הבית.

על מה כן הוצאנו כסף? מקרר, מזרונים איכותיים למיטה שלנו ו... זהו נראה לי.

חנויות זולות של מוצרי חשמל, שווה לחפש בריכוזים חרדיים.. 

תפתחו פייסבוק בשביל המרקטפלייס (וכמובן גם יד2)מרגולאחרונה

סתם כי יש מציאות מעולות במרקטפלייס, זו עוד פלטפורמה של יד שניה

יש מוצרים שבעיניי חופשי לקנות ביד 2

תקח בחשבון שיש דברים שההובלה עצמה יקרה מאוד וכבר לא בהכרח שווה, או שכדאי כבר להשקיע כי ההובלה היא חלק גדול מהעלות.

לשים לב שיש דברים שדורשים התקנה רצינית, אז לחשוב מה מעדיפים בזה. למשל אם יש כיריים גז טובות במחיר טוב - אבל ההתקנה תעלה הרבה (לא באמת יודעת, רק אומרת), אז אולי שווה לקנות חדש שכלול בו התקנה, או אולי עדיף כבר אינדוקציה

ולהיזהר מדברים שעלולים להיות בהם פשפשים!!! או עובש! סיוט סיוט. 

טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

אולי יעניין אותך