גם אתם מענישים את הבעל?גן קסום

יש מצבים שבעלי פוגע בי עד עמקי נשמתי!

יכול לעקוץ אותי במילים, לתת לי לישון מתוך בכי שנמשך שעות, הוא לא מנסה להרגיע, רק דורש שארגע.. ואיך? מעצמי? 

לא מקיים מצוות עונתה- אפילו שבועות,  לפעמים אני יכולה לבכות והוא שר לי בפנים! ועוד ועוד

לפעמים במריבות קשות אני אכבס לכל בני הבית פרט ממנו, לא אדאג שישאר לו לאכול ממה שטרחתי ועמלתי, לא מקפלת לא כביסה שישבור את הראש היכן יש זוג גרביים ומצידי שילך עם אותו זוג שבוע..

האם זה מוכר? האם את חושבים שזה מה שמגיע לו? 

השאלה לאן זה מובילסיה
אם זה משפר את המצב? אחרי עונש הוא מתייחס אליך יותר יפה?
אם לא עוזר אולי לשנות טכניקה? מה שלא מצליח צריך לחשוב על דרך אחרת.
בתור זוג צעיר היינו יותר ככה . במלחמות. מה שקרה זה רק מביא לחולי הגוף והנפש וחבל.
עם השנים לומדים שגם אחרי מלחמה יש פיוס. אז לא חבל על הכאב לב והריסת המשפחה וסבל לנו וילדים?
אז לומדים לקצר תהליכים. לוותר על המלחמה .לחשוב שאנחנו אחרי המלחמה וישבנן לדבר. לא חבל על חודש מלחמה ואז לשבת לדבר? עדיף לוותר על החודש הזה
אתם צריכים טיפול רצינילמה לא123
מעולם לא הענשתי את בעלי. או הוא אותי
אתם לא בני 3
זו שאלה אמיתית?...ד.

זאת השאלה? מה שייך "מגיע" או לא?..

איזה התנהלויות אלו? כך חיים?..

אם אתם אמיתיים - תתפסו את עצמכם.

לא מענישיםהנורמלית האחרונה

אבל גם הוא לא מתנהג כך... נשמע לי שזו אלימות ממש.

אני אישה הכי טובה ואתן לו הכל. אבל רק שיכבד. בטח זה נשמעורוד בהיר

מגוחך שאני מענישה אותו.. אך לא מסוגלת להייטיב עימו שהוא עושה לי כ"כ רע

אופסי. התבלבלת בניק!הנורמלית האחרונה

חח...ד.

מניח שכנראה עוד לא מיומנת במקצוע שכתב עליו "נפשי"...

אני נקרעת פה חחחחחחחחסוי בהחלט

יפה שאחזת את זה בוכה/צוחק

החופש הגדול התחיל ואיתו הטרוליםנפשי תערוג
למה החלטתם שזה טרול? יש לה 2 ניקיםחדשה ישנה
והיא התבלבלה...
לא טרול ולא נעלייםOrit39
מה? עכשיו כל הודעה שתוכנה לא ימצא חן בעינכם תקבעו שהוא טרול? בלי לחשוב שאולי מדובר במשהו/ נשמה אמיתית שצריכה לקרוא את ההכפשות שלכם? עדיף לענות בכובד ראש ויפה לאיזה טרול. או פשוט לא להגיב בכלל מאשר להסתכן בלפגוע בנשמה שכאובה גם כך.
לכותבת, עניתי לך בפרטי.
חודש טוב לכולם!🌷
אני לא חושבת שאני ילדותית פשוט קשה לי להשקיע בכזה בנ"אגן קסום

נורא ואיום גיהינום יש לכם כבר פה!! למען הילדים עדיף שתתגרשוהחלק הטוב
ככה לא בונים בית יהודי..רק מעצם מחשבה למה הילדים נחשפים ואיזה נזקים לא הייתי ישנה בלילה.
רצוי שאת כאמא תדאגי שהילדים שלכם יזכו לגדול בבית שמכבדים ואוהבים כדי שלפחות הם יזכו להקים בית נורמלי.
כנראה בגלל שמתחתנים מבלי לדעת בשביל מה מתחתנים, חכמת נשים בנתה ביתה נכתב על האישה ולא על האיש.
בהצלחה!
כנראה ההודעה הפותחת לא היתה אמיתית..ד.

היא הגיבה (כנראה בלי לשים לב), מניק אחר, שבו היא כביכול בכלל בגיל אחר - צעיר בכמה שנים - ומעיר אחרת..

באסה. ממש השקעתי בתגובה חחהמקורית
מצטער על האכזבה....ד.

אבל עדיף שלא עוד כמה מוכשרים יבזבזו את הגיגיהם הרציניים ומלאי הכוונות הטובות, דווקא על זה...

[רק להמחשה משעשעת: פעם, גם כן  באיזה "חופש גדול", מישהי כתבה פוסט מתלבט על יחסיה עם "בעלה".. הסגנון היה קצת יותר מידי כמו חיבור בבי"ס.

מעיון בכרטיס ובהודעות אחרות, התברר שגמרה שישית באיזו אולפנה (לא מאלו שמתחתנים שם צעירות...), כנראה היתה קצת משועממת - וניסתה את כחה ביצירה ספרותית "מתלבטת".. אפילו אם שם האולפנה ציינה בכרטיס שלה]

א. יש מצב שבניק שבו היא חושפת פרטית אישיים ככ היא תרצה לטשטשגפן36
ב. הניק השני דווקא שכנע אותי שזו לא הודעה מוטרלת. אולי אני תמימה.

לך הפותחת- אל תתייעצי על זה בפורום. זה המקום האחרון לראות בו את התמונה המלאה, כך שאנשים מייעצים לך דברים שבהכרח לא נכונים לך.

נראה מכתיבתך שהמצב לא תקין, וקשה גם עבורך גם עבורו.
הבית, שאמור לתת את הכוחות, כרגע שואב אותם.
גשו לטיפול רציני ותחפשו פתרון יחד.

בשו''ט!
אולי....ד.

לכן כתבתי "כנראה".

יש הודעות שנראות כ"כ הזויות - שאו שהמצב באמת לא נורמלי, או שההודעה אינה אמיתית.

גם אני די "תמים" לגבי כל מיני הודעות. אבל כבר היו כאן דברים מעולם, ולא פעם אחת.

ומכל מקום, על הצד שזה כן אמיתי - כתבתי כבר בהודעה הראשונה.

כותרת מזעזעת.. תארי לעצמך שהיו כותבים לך כזה דבר...Orit39
הלואי ואח שלי היה מקשיב לי ומתגרשהחלק הטוב
החיים של כולם היו נראים אחרת ובפרט לילדים. היחידים שמרווחים הן העו'ד. ליבי עליהם משפחת מפורקת תרתיי משמע!
לא. לא חכם בכללהמקורית
כתוב במזמור אשת חיל : "גמלתהו טוב ולא רע כל ימי חייה". אם גומלת לו טוב למה צריך לכתוב שלא רע?
שמעתי בשיעור שמדגישים את זה כיון שיש פעמים ש'מגיע' כביכול לבעל שלא יתנהגו אליו טוב, אבל אשת חיל היא חכמה ויודעת שאם תוביל הנהגה מסוימת בבית היא יכולה לשנות. (לא מדובר על מקרים חריגעם כמובן של אלימות וכו)

אני חושבת שזה מצב נוראי שהגעתם אליי ומישו צריך להיות פה המבוגר האחראי. אם חא בשבילכם אז בשביל הילדים. את צריכה לנסות להיות יותר מאופקת בתגובה להקנטות שלו כדי לא להראות לו כמה כח יש לו עלייך והוא ככל הנראה ילך ויפחית את השטויות. ובמקביל, אל תענישי אותו. זה לא עונש זה נקמה וזה בכלל אסור מהתורה.
והכי גרוע - זה לא מודל בריא לילדים בכלל. להיפך זה מתכון לבעיות רציניות

קחי את עצמך בידיים מודעות זה הכי קרוב לפיתרון כשהוא איננו. תנהלי עם עצמך שיח פנימי ותביני שאת והוא משפיעים על הנשמות שאתם מופקדים עליהם, תתפללי להשם שיתן לך כח ובמקביל תלכו דחוף לטיפול.

וזה אני אומרת לך מאחר ואת זו שכותבת. סביר להניח שאם בעלך היה חלק מהפוסט הוא גם היה חלק מהביקורת ויש הרבה על מה אבל פחות רלוונטי כרגע
תודה לכל המגיבים. יש לי 2 ניקים ובאמת בטעות כתבתי בניקגן קסום

השני, ולגבי הפרטים בכרטיס אישי הגיל ומקום המגורים שונים ב 2 הניקים כמו שלא כל אחד כותב את כל הפרטים האמיתיים.

אבל שאר הנתונים נכונים: נשואה ואישה..

מה שאני עושה זה לא בא מתוך רוע הלוואי שהיו הרבה נשים כמוני סובלניות וסלחניות אבל יש את קצה גבול היכולת..

ובאמת אני חייבים לפנות לייעוץ

אני מאמינה לך שאת אמתית. מכירה אנשים שחיים ככה אבל זה לא טובסיה

לא מצליחה להבין למה ככה קוטלים אותך. זה שיש אנשים שלא מאמינים זה בעיה שלהם.

באמת תפני ליעוץ בשביל הבריאות הנפשית שלך. תחשבי אפילו רק על עצמך. את בעצמך עולם ומלואו .

בשביל לשפר את השפיות שלך כדאי לך לטפל בזה

אותי אשתי מענישה מלאשיש19
אצלנו אשתי מענישה אותי על כל אי-הסכמה או אי-הבנה או משהו שלא נעשה לשביעות רצונה. עונשים שכללו בעיקר שתיקות, אי יחס ועוד.
לצערי, למרות מאמצים מצידי, זה הרס את הזוגיות ואת הבית. כרגע אנחנו בהליכי גירושין, ולמרות העצב שיש לי מכך, והניסיונות שלי להביא לשלום בית, יש בי פינה שאומרת שזה טוב, שלפחות הילדים יזכו לראות דפוסים אחרים וטובים של זוגיות שלא כוללת אץ הנ"ל.
וואו. אילמות זו לגמרי אלימות.סוסה אדומה
מקווה שיהיו לכם בהמשך חיים טובים יותר ❤
חסר לשניכם הדרכה ונסיון. בהצלחההעני ממעש
אם אין ילדים , תחשבי שוב בקשר לנישואיםארץטרופיתיפה
זה לא תקין בכלל
את בוכה, הוא צוחק
אין לו אוכל וכביסה...

מה זה ?
אין לך מה לעשות בחיים???גלעד לוי

3 הודעות ובכולן את מציעה להתגרש

אם אין לך משהו חכם להגיד עדיף שתסתמי!

יש לי מה לעשותארץטרופיתיפה
ואני אציע מה שנראה לי לעניין

ואם לך סגנון דיבור כמו תסתמי נראה שייך, אז לא פלא שגם נישואים כאלו נראים לך נורמלים.
לכו לטיפולים...

איפה החמלה והאהבה אחד כלפי השני?

האמת שממש לא.סוסה אדומה
אני חייבת לומר את האמת, לגבי מה שכתבת, אני לא הייתי קוראת לזה עונש.
אם הוא באמת מתנהג כמו שאת אומרת, הגיוני שלא תדאגי לו. הוא לא ילד שלך... האהבה והדאגה שלך כלפיו היא לא כזאת שאינה תלויה בדבר.
(אא"כ הוא מפרנס יחידי ואת עקרת בית ואז זה קצת שונה...)

את לא נשמעת לי פראיירית, כלומר, את לא סופגת עלבונות וממשיכה כרגיל, ואני דווקא לא נגד...
אבל אני לא מבינה למה את נשארת עם אדם שמתעלל בך רגשית?
ניסיתם ללכת לטיפול?

הדברים שאת מתארת, אם הם אכן אמיתיים, נשמעים לי חמורים ביותר.
יש מקרים שבהם עדיף להתגרש אפילו רק בשביל הילדים.
לא פשוט להתגרש מצד אחד יש את החסרונות ומצד שני יש בו גם צדגן קסום

מאוד חיובי הוא עוזר המון המון! מטפל בילדים במסירות, מארן, מנקה,שוטף כלים, עושה ספונג'ה, מבשל, כמעט ולא נח, בשביל שאוכל לנוח.. בקטע הזה הרבה מאחלים לעצמם כזה בעל. אני מאמינה שעם ייעוץ נכון נתקדם לחיים טובים יותר.

אוקיי, אז באמת יש צד שלא כל כך דיברת עליוסוסה אדומה
נראה שאת יודעת מה צריך לעשות
פשש בעל מנקה ומבשלמופאסה
שווה להתאמץ בשביל זה
הוא צריך ללכת לטיפול. אני אומר בקטע טוברק להיום

לא כל כך מהר מתגרשים..משהו מיוחד

התדרדרתם ליחסים שאינם תקינים בעליל אבל לעיתים זה טבעי וקורה בין בני זוג שונים. 

לתקן את זה זה אפשרי אבל זה דורש רצון כנה של שני בני הזוג. 

אני חושב שטיפול זוגי בהחלט יכול להכניס אתכם לדרך חדשה בה תדאגו לא לחזור אחורה לטבעים והדפוסים שהובילו אתכם להיכן שאתם כרגע. 

תסתכלו על זה שגירושין זה לא אופציה והקב"ה זימן לכם את בן הזוג הזה לכל החיים- זה מה יש ועם זה ננצח!

תסתכלו על החיובי שבבן הזוג ולא בשלילי.

ותסכמו על חוק שקובע שלא תפגינו בוז אחד כלפי השני, תמיד תנסו לדבר גם אם קשה וכו'.

בהצלחה!

אמממממ לא!נשואה מאושרת.

את יודעת מה הזכרת לי עכשיו? הענשה?

מכירה את פרשת ההתעללות בימים  האחרונים? עם המטפלת המענישה? אחרי כל קשירה הייתה מחבקת ומביאה מתנה לילד.

זאת הקונטציה שעולה לי לצערי.

נשמע מזעזע, לא בריא

מה שתיארת זו התנהגות שיכולה להביא אותך לקצה, אני מבינה. אבל את יכולה ללמד אותו, איך להתנהג, איך להגיב, מה יעשה לך יותר טוב וכו'.

להשאר במצב הזה שהוא מתוסכל (ולכן מבטא את זה בשירה וכו'/התעלמות) ואת מתוסכלת וחושבת על דרכי הענשה. ממש לא.

בהצלחה. אוהב

איזה תגובות! אני יכולה להזדהות עם פותחת השרשורגאולה אחת קטנה
בריבים רציניים, כשהגיעו מים עד נפש אני לא מסוגלת לחשוב על בעלי באופן חיובי ואני בכוונה לא אשאיר לו ארוחת ערב מושקעת. אני לא אשטוף כלים בשבילו ואארגן את הבית כדי שיהיה לו נעים להיכנס. נכון שגם אני נדפקת מזה, אבל זה לעיתים רחוקות וזה שווה את זה. מרגיע אותי, משעשע אותי וזהו.
עם זאתגאולה אחת קטנה
נראה שבעלך צריך להתעורר ביחד שלו כלפייך. לפחות ממה שקראתי מהצד שלך.
ומה את מרוויחה מזה?נפשי תערוג
אני שואל ברצינות לגמרי?
כיף לך לראות אותו סובל?
סובל??גאולה אחת קטנה
בסך הכל הוא יאכל משהו שהוא יכין בעצמו או יגיע לבית לא הכי מסודר ונעים. יש השלכות למעשים ולפעמים צריך לנער את הבנזוג. אגב, אם בעלי כועס עליי אז הוא גם יכול לנהוג כך. מעשים קטנים שמדגישים את הכעס, לפעמים הצד השני לא שם לב למעשים האלו אבל בכל זאת.
עדיין לא מביןנפשי תערוג
כיף לך לראות אותו במצב לא נעים?
בסיטואציות מסויימות כןגאולה אחת קטנה
יפריע לך שתשב בספה עצבני ומתוסכל ותראה את אשתך יושבת להנאתה וצוחקת?
אז כשאני ממש מתוסכלת וכועסת על בעלי נחמד לי להפר את שלוות הרוח שלו.
לא חושב שאי פעם נהנתי לראות שקשה לה או לבנות שלינפשי תערוג
וגם שאני נותן עונש (נדיר) לבנות שלי זה מאהבה גדולה ולא מכעס
אם אני מבינה נכוןסוסה אדומה
נראה לי שמי שעושה את זה לא עושה את זה מהמקום שנהנה לראות אותו סובל, אלא מהמקום שמנסה לעורר שאלה אצלו או להדגיש שמשהו לא תקין בינכם כרגע וגם אם אתה לא רוצה להתייחס לזה, אני לא רוצה להמשיך הלאה כאילו כלום.
אפשר לבטא את זה במיליםנפשי תערוג
ולא לנהוג באלימות
אם הוא לא סופר אותה ובאמת לא מקשיב בדרך אחרתסוסה אדומה
אני לא רואה בזה אלימות, אלא ניסיון לגיטימי (חריף יותר אומנם) של לערער את המערכת.
כלומר, במקרה שהוא בעצמו מתנהג באלימות, הכלי הזה לגמרי לא פסול בעיניי.

אבל מסכימה איתך שבמציאות תקינה, זה הכלי האחרון שראוי להשתמש בו.
נראה לי קצת שונה מהפותחתחדשה ישנהאחרונה
היא כן תקפל כביסה לכל המשפחה, אבל את הבגדים שלו תשאיר בצד.
את פשוט משאירה את כל הבלאגן של כולם בבית, זה לא אישי כ''כ... זה נראה לי גם יותר לגיטימי, להראות שאת כועסת אז את לא מתפקדת בבית כרגיל.
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

באותו נושא אבל לא אישי, קפץ לי בפידמשה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

יומולדת 50 לבעלמפלצתקטנה

הבו לי רעיונות

בכיוון של בילוי זוגי כלשהו+ בילוי נוסף עם הילדים.

מתנות?

תודה

זה הזמן להתחיל לאהוב 😉נהג ותיק

סתםםםםם

אם זה לא זה זה לא זה.

תזמיני אותה להופעה ששניכם אוהבים.

ווין ווין

שלא יעשו עלייך קופה כמו אז כשנרדמת

לפחות ישנת טוב? היתה לך מוזיקת ערש....

אולי יעניין אותך