רק חבל שיש שתקפו אזרחים.
אף לא שרשור על מחאת יוצאי אתיופיה?אמת1
רק חבל שיש שתקפו אזרחים.
מה מוצדק במחאה האלימה הזו?קרן-הפוך
רשימה של הרוגים ע"י המשטרהאמת1
צריך לומר תודה למי שמשרת במשטרה ונאלץ להתמודד עם בריונותקרן-הפוך
כשרואים את האלימות הפראית הערב בטלויזיה - התמונות מציגות ברברים.
לא אנשים מתורבים.
ראית פעם אלפי אשכנזים מתפרעים בכזו אלימות ברחובות וחוסמים את כל המדינה?
המחאות נגד פינוי גוש קטיף, עמונה - היו כאלו התפרעויות ברבריות מצד המפגינים?
אשכנזים לא אבל פנתרים שחורים כןאריק מהדרום
אשכנזים עושים פשעי צווארון לבן, עולים לשלטון, מטרידים את הכפופות להן הם טובים בזה המתורבתים.
את צודקתתרגיעו
היה גם לי איום נורא. נתקעתי 3 שעות בכבישים.
לגבי האתיופים, הקבוצה שפרקה עול הורסת להם מאוד.
הם לא היו כאלה לפני שעלו לארץ. זאת התנהגות שנרכשה כאן בארץ.
לא מכירים ביהדות שלהם, הם נדחים חברתית ומחפשים להרגיש שייכים לאן שהוא וכנראה מוצאים שהשחורים מאמריקה הכי מדברים אליהם. ממש כואב שהגיעו למקום הזה.
גם לא שמעתי שירו בנער אשכנזי סתם כך.אמת1
יש בלייני מועדונים בכל העדות, מה זה שייך?
המחאה שלהם צודקת בעיניי, כך מזיזים דברים פה.
אגב, אני כן חושב שצריך לעשות כאלה מחאות נגד פינוי ישובים, אם היינו עושים כנראה שעמונה במקומה הייתה היום.
רב הסיכויים שלא היינו יודעים על זהl666
ירו שסלמון טקה סתם כך? הוא פשוט ישב בשקט ושוטר ירה בו? וואלהספק
כי לפי מה שפורסם, השוטר ניסה להפריד קטטה שבה הוא היה מעורב ואז ההרוג החל לרגום אותו ואת משפחתו - כולל בתו בת השבעה חודשים - באבנים.
זה שקר של המשטרהאמת1
katzr.net/2e8519
זה עדות של מישהו בשם מאיר אביטן שהיה המדריך שלו
הם בסך הכל התווכחו הוא שלף נשק וירה
כמובן. כולם משקרים.... חוץ מהמסכנונים המקופחים...ספק
ז"א אתה מעדיף להאמין למשטרה.אמת1
ולא לילד בכיתה ח' שהעיד ליד מחש ועוד גורמים.
ראית בכלל את הסרטון?
אתה פשוט מעדיף להאמין למי שנתפס בעיניך כמסכןספק
ואגב, אבא שלו סיפר שמדובר בבחור אליםספק
לא ראיתי את הסרטון אבל כן ראיתי את הברבריות בהפגנותסודית
לאחר דיווחים שונים על מה שקרהאמת1
עוד לא התבררו הדברים אז לא גיבשתי דעה לגמרי.
בכל אופן המחאה הסבה להרבה אזרחים עוגמת נפש.
המחאה הועילה להרבה אזרחים שידעו עם מה השוטרים מתמודדיםרפואה שלמה
זאת היתה המטרה!!!אוהב א"י והעם
אתם בטח אנשים הגונים, לא גזעניים , בגן של הילדים שלכם יש הרבה ילדים אתיופיים ואפילו אתם מזמינים אותם לביתכם לשחק עם הילדים שלכם ועוד דברים מתוקים בסגנון. אתם אפילו לא מודעים לשמץ של גזענות כלפי האתיופים. אז תתעוררו ותצאו למשל למאבק בסגנון "שלח את עמי" להעלאת שארית יהודי אתיופיה לארץ ישראל ׁ(כן הרבה נשארו שם במחנות בציפיה לעלות לארץ ישראל).
אני סמוך ובטוח שאותו שוטר לא התכוון להרוג אזרח ישראלי, לא שם לו מטרה לפעול ממניעים גזעניים ובאופן טהור רצה להפריד סכסוך בין נערים. אני מקווה שהוא לא יהפך שעיר לעזאזל על כל מחדלי ההתעלמות של החברה הישראלית במקרה הטוב ועל תופעות הגזענות במקרה הרע.
שבת שלום וחודש טוב לכולכם.
אתה לא יודע מה קרה שם.ה-מיוחד
רק למען הספק תפסיק ללכלך את הבנאדם שאפילו לא יכול לספר לך את הצד שלו.
"לפי הפרסומים" כאילו זה תורה למשה מסיני
לא ירו בו סתם כך.מתיישב בנשמה
אני לא יכולה לאחל לךאהרון הגבר
שה' ישלם לך על הדיבורים האלה, או שיסגור לך את הפה לצמיתות.
כי בכל זאת..
אבל אני כן מסכימה לעצמי לאחל לך שתרגיש איך זה להיות בצד הפגוע.
שהכאב של בני העדה יצרוב לך על העור הלבן-אדמדם שלך ואז,
ואז אולי הכוויות יעוררו אצלך משהו.
אמן.
שני אתיופים נהרגו ע"י המשטרה בחמש השנים האחרונות. זהו.ספק
הקודם, ניסה לרצוח שוטר עם סכין והיו לכך שלושה עדי ראיה - והשוטר זוכה.
שום הצדקה.
מה? הם אומרים 13בוז
אני מעלה ל-80,000... יש עובדות.ספק
אתה רחוק מלדייקתרגיעו
לגבי יהודה ביאדגה, מדובר בבחור שמאובחן כסזיכופרן וכנראה היה בהתקף פסיכוטי והמשפחה התקשרה למשטרה והסבירה מה מצבו ואעפי כן ירו בו. יש שיטור יתר, יש בעיות שאתה כנראה לא מכיר ולא תכיר כי נולדת למשפחה הנכונה.
היו לפחות 11 מקרים הרג של נערים /בחורים יוצאי אתיופיה ע"י שוטרים ,אם אינני טועה ב10+ שנים האחרונות. הייתה כתבה בערוץ לא מזמן.
לפי מה שראיתי ארבעה מתוך הרשימה התאבדוחופשיה לנפשי
בכל מקרה אין לי מושג קלוש לגבי זה, אני מתעדכנת בטוויטר וחיה לי בבועה.
סכיזופרן בהתקף פסיכוטיl666
אני מדייק מאודספק
לשוטר שעומד למות לא אכפת אם אשתו תהיה אלמנה וילדיו יתומים ע"י אדם שפוי או אדם לא שפוי.
בשורה התחתונה, היה ניסיון לרצח והשוטר הגן על עצמו.
אין שום "שיטור יתר" וכנראה שאין לך משהו חכם להגיד אחרת לא היית פונה לפוליטיקת זהויות מטופשת.
לא היו 11 מקרים של הרג נערים בעשור האחרון.
ראיתי את הרשימה שרצה בפייסבוק - זה מאז 1997 ומחצית מהשמות שם הם של אנשים שהתאבדו.
אלה העובדות.
תתמודדי.
תקרא את הכתבה שפרסמו בשבעאמת1
הגזענות לא חייבת להתבטא דווקא ברצח, במחאה הקודמת היו המון עדויות על מעשה נבלה של המשטרה כלפיהם של מכות איומים מעצרים וכד'.
גזענות אין ספק שיש, והמחאה הזו לחלוטין בצדק בעיניי.
אם יש לךנתונים אחרים ***מבוססים*** אתה מוזמן לכתוב אותם.ספק
אני מתעסק בעובדות. לא בתחושות קיפוח של אנשים שמעדיפים להתבכיין במקום לעשות עם עצמם משהו פרודוקטיבי.
זה שלך אין ספק שחדי קרן קיימים, לא אומר שהם קיימים.
אני מקווה שנראה היום יותר אזרחים שלוקחים את החוק לידיים ומפנים בעצמם את החוליגנים.
בבקשה.אמת1
https://www.justice.gov.il/Pubilcations/Articles/Documents/ReportEradicateRacism.pdf
עמוד 26,
מספר התיקים הפליליים הגבוה שמעורבים בהם חשודים ונאשמים - כך, למשל, היה אחוז כתבי האישום נגד אזרחים יוצאי אתיופיה גבוה יותר מפי שניים משיעורם 2015), אחוז כתבי האישום נגד קטינים יוצאי אתיופיה עמד על יותר מפי 3.5%באוכלוסייה ( ואחוז הקטינים הנשלחים לרצות מאסר ,26)8.5%ארבעה מחלקם באוכלוסייה הכללית ( מכלל הכלואים בכלא "אופק" 18.5%בפועל הוא כמעט פי עשרה משיעורם באוכלוסייה (.)2016נכון לחודש יוני
עמוד 39.
, בחן את תפיסותיהם של 2013בשיתוף מינהל מחקר וכלכלה במשרד הכלכלה בשנת שיוצאי אתיופיה הם האוכלוסייה שהנכונות לקליטתה בעסק מעסיקים בקירוב, ומצא 400יוצאי אתיופיה הם בין האוכלוסיות הנתפסות כמופלות .)5.6%היא בשיעור הנמוך ביותר (.47ביותר, אחרי מבוגרים, אימהות לילדים קטנים וערבים
אתה מוזמן לקרוא עוד על פרשת הדם והפרדת יולדות.
לומר על עדה שלמה שהיא בכיינית?
אפשר גם לומר שהזוגות הצעירים הם בכיינים.
יש מציאות, ויש נתונים, ויש עדויות.
כתבי אישום מראים כמה הם פשעו.ספק
כרגע, כל מה שהוכחת, זה שיוצאי אתיופיה פונים לעבריינות יותר מהממוצע באוכלוסיה.
לגבי זריקת מנות הדם - אם אתה רוצה לחטוף איידס בגלל תרומת דם נגועה, לך על זה.
למה אחרים צריכים להסתכן?
גם מי שעשה קעקוע לא יכול לתרום דם במשך שנה - אז מד"א הם גזעני קעקועים?
לי יש דלקת בברך אז אני לא יכול לתרום עכשיו דם - אז זו גזענות נגד הסובלים מדלקות ברכיים?
החוליגנים שמעמידים פנים שהם מסכנים, הם בכיינים ועצלנים.
צריך לשים לב לגבולות לגיטימיים של מחאההסטורי
ואני אומר זאת כמי שבזבז היום ארבע שעות בכביש, כשמטרת הנסיעה שלי לא הושגה.
לעומת זאת - תקיפת עוברים ושבים, השחתת רכוש, זריקת אבנים וכד' - הם כבר לא כלי לגיטימי. העובדה שבמשך שעות המשטרה עמדה מנגד - מלמדת על עומק אזלת היד וחוסר התפקוד של הגוף הזה, שאמור לשמור עלינו.
בוקר טוב. אתה חי במדינה עם הרבה דעות קדומות.אוהב א"י והעם
יהדות מטבעה היא לא גזענית .לא סתם השם הדגיש את הצורך להכיר באחר משום שבאופן טבעי כעם נבחר אנו יכולים ליפול בנושא הגזענות. מה שכן יש במדינת ישראל הרבה דוגמאות של התעלמות. המושג שקופים הוא רק דוגמא אחת לתופעה זאת.
כן , יש דברים הרבה יותר חשובים משמאלנים או ימנים בקשר לעם ישראל וארצו. תתעוררו!!!!!
שום מטרה טובה לא יצא מההפגנה הזאתמרדכי
מה שכולנו נזכור מהמוות של סלומון טקה ז"ל זה את התמונות של הניידות השרופות והמכוניות שהזכוכיות שלהן נופצו באלימות.
במקום לנצל את האהדה הציבורית שהייתה סביב המחאה הלגיטמית והמוצדקת, זה נהפך לאירוע אלימות גדול שגורם לציבור לסלוד ממנו.
חבל.
בדברי חז"ל ואצל חכמי ימהב"נ מוצגים לעיתים הכושים בצורה ...אוהב א"י והעם
..... שלילית. אבל עמדה זו לא נשענת על מקורות תנכיים אלא מבטאת מציאות חברתית שהיתה באזור באותה תקופה.
נודה על האמת שהמציאות הזאת לא השתנתה.
בזמנו התפרסם שהרשויות בארץ זרקו את תרומות הדם של האתיופים. זה עשה כאן רעש גדול וחברי הגויים התפלאו
שיהודים יכולים להתנהג בצורה גזענית כזאת.
בשהותי בארץ לא היה קשה שלא להבחין בסלידה שיש כלפי האתיופים. אפילו ילדי שבאו ללא שום דיעה קדומה
הבחינו בזה.
מדוע לא מעלים את שאר יהדות אתיופיה?
עובדי משרד הקליטה בארץ רובם ככולם יוצאי חבר העמים. לא ראיתי אף אתיופי. למה? גם לא ראיתי אף תימני.
כששאלתי את הפקידה שטפלה בתיק העליה של אשתי היא גיחכה בזלזול.
לצערי הרווחתם ביושר עוד קבוצה אתנית ששונאת אותכם.
לא יודע איפה הייתה חי ואיפה גרתמרדכי
אבל ב"ה הבנות שלי נמצאות במעון עם ילדים בני הקהילה האתיופית, יש לי שכנים וחברים בני העדה, ואין פה שום סלידה מהם. הם בדיוק כמו כול תושב ותושב כאן ולאף אחד לא משנה מאיפה הם עלו ומה צבע עורם.
סליחה אבל....אוהב א"י והעם
.....המציאות חזקה מכל דבר. העליה הרוסית והעליה האתיופית נקלטה באותו זמן על ידי אותה מדינה.
צחוק הגורל שמפלגה שעלתה לשלטון על פלטפורמה של "קיפוח" בשנות החמישים כאשר המדינה היתה דלת אמצעים,
קלטה מספר עולים כפול ממספר תושביה, ממספר מדינות הרבה יותר גדול,
אותה מפלגה שקבלה מדינה הרבה יותר חזקה נכשלה בקליטת עולי אתיופיה (מונעת עלית שאר יהודי אתיופיה), עודדה הקמת מפלגת עולי חבר העמים וגרמה לאפליה ממש של עולי אתיופיה.
זה עוד בזיון של מפלגת שלטון מופקרת!!!!!
אני חוזר על דברי:
הרווחתם ביושר עוד קבוצה אתנית ששונאת אותכם.
יכול להיות שבבועה שאתה גר (ארץ ישראל השלמה?) הכל טוב מסיבות שונות (יש איזורים בארץ ישראל השלמה שהרמוניה זה צורך בטחוני ראשון במעלה) אבל אני גרתי בעיר ואם בישראל ואני בטוח שאתה ער לעובדת הקיפוח שם.
שני דבריםמרדכי
כן. אני גר ב"ארץ ישראל השלמה", ישוב קטן ונחמד באזור יהודה ושומרון. אבל זה לא סותר. גם בישיבה התיכונית הייתה לנו במחזור כיתה של עולים מאתיופיה שהיו חלק בלתי נפרד מהמחזור והיינו בקשר טוב איתם וכמובן חברים טובים בני העדה שאני מכיר ממקומות אחרים.
לגבי עליית שאר בני הפהשמורה, תשאל את ביתא ישראל אם הם נחשבים יהודים או לא. שם נמצאים המתנגדים העיקריים.
ילדי למדו בישיבה תכוניתאוהב א"י והעם
לא ידעתי שיש כתות נפרדות לאתיופים?
ילדי למדו בישיבה תיכונית.רפואה שלמה
הרוב לא מצליחים להדביק פער תרבותי, אין להם עם מי לפתור תרגילים בבית, ולומדים בכיתות של הוראה מקדמת.
הכיתות המקדמות הן בבית ספר אחררפואה שלמה
אבל בהתחשב במה שצפינו בימים הקרובים, ככה זה ישאר.
סטיגמה של אלימות, היא הרבה יותר גרועה מסטיגמה של חולשה בלימודים..
אז כך -מרדכי
מי שהיה בכיתה המיועדת לבני הקהילה האתיופיות אלו תלמידים שהגיעו בשנה קודם לכן לארץ (חלקם אפילו חודשים בודדים לפני פתיחת שנת הלימודים), היה צריך להתחיל איתם מלימוד עברית וכו' ולא היה שייך שהם ילמדו איתנו (אבל וודאי שכל שאר הפעילויות מעבר ללימודים היו איתם). לעומת תלמידים שהגיעו מספר כמה שנים קודם לכן ולא "עולים טריים" וודאי ששובצו בכיתות הרגילות.
כיום הם לא עולים טרייםרפואה שלמה
לכן רק בודדים משובצות בכיתות רגילות.
זאת קרקע להתפתחות רגשי נחיתות.
אבל ברור שלא יורידו את הרמה לרצפה כדי לפתור להם את רגשי הנחיתות.
צריכים לפתוח מחדש בתי ספר מקצועיים.
לבעלי מלאכה יש פרנסה בכבוד והם יכולים לבנות משפחות נורמליות.
הבעיה שכל השיח הוא מנקודת מוצא של רגשי נחיתות על צבע העור, דווקא הנתון שלא שייך.
השבת יצא לי לשוחח עם איש חינוך מהארץ והוא הסביר.....אוהב א"י והעם
... מנסיונו הרב עם עולי אתיופיה שיש הבדל מהותי בין העולים משנות התשעים לבין העולים משנות 2000.
לדבריו עולי שנת 90 הקלטו יפה בחברה הישראלית בניגוד לעולי 2000 . הוא איש חינוך בעל נסיון רב בקליטת שני גלי העליה הללו.
ההבדל הוא שהראשונים הם 'ביתא ישראל'הסטורי
בקיצור ערב רבאוהב א"י והעם
חזק וברוךאוהב א"י והעם
אתם בטח אנשים הגונים, לא גזעניים , בגן של הילדים שלכם יש הרבה ילדים אתיופיים ואפילו אתם מזמינים אותם לביתכם לשחק עם הילדים שלכם ועוד דברים מתוקים בסגנון. אתם אפילו לא מודעים לשמץ של גזענות כלפי האתיופים. אז תתעוררו ותצאו למשל למאבק בסגנון "שלח את עמי" להעלאת שארית יהודי אתיופיה לארץ ישראל ׁ(כן הרבה נשארו שם במחנות בציפיה לעלות לארץ ישראל).
אני סמוך ובטוח שאותו שוטר לא התכוון להרוג אזרח ישראלי, לא שם לו מטרה לפעול ממניעים גזעניים ובאופן טהור רצה להפריד סכסוך בין נערים. אני מקווה שהוא לא יהפך שעיר לעזאזל על כל מחדלי ההתעלמות של החברה הישראלית במקרה הטוב ועל תופעות הגזענות במקרה הרע.
שבת שלום וחודש טוב לכולכם.
ברגע שנודע שבחור מהעדהl666
כנראה הפגנה צריכה לגרום להזדהות ולא לכעס של שאר הציבור.
כששומעים מה שיש להם לומראמת1
יש נתונים שמראים שהם רק 2 אחוז מהאוכלוסיה אבל נעצרים בשיעור של 23 אחוז, אני לא זוכר הכל אבל ברור שמפלים אותם.
כאשר הרצח הזה הוא שיא האפליה שהם חווים.
מי לא היה זועם
כי רובם גרים בשכונות מצוקה מושפעים מסביבהl666
תגידי את מכירה אתיופים?אמת1
אנשים צנועים ופשוטים מדברים בגובה העיניים
אוהב אותם אחד אחד.
הלוואי שתהיה לי צניעות ופשטות כמו שיש בעדה הזו.
אנשים ראויים להערצה וערכיים.
מה שאת אומרת אלה מקרי קצה שקיימים בכל מקום, או במילה אחרת שאני לא אוהב להשתמש בה.
גזענות.
לא מעוניין לקטלג כי יהודי הוא יהודי אבל להרבה עדות יש מה ללמוד מהם.
אשריהם ואשרי חלקם.
מכירה הרבה , בדרך כלל אנשים טוביםl666
היו הרבה שכנים טובים ואדיבים וצנועים ןעוזרים וכו'... אבל מצד שני היו מלא חבורות ילדים ונערים בלי השגחה. פעם אחת זרקו אבנים על ילד לבן ועל אימא שלו. וכשהיא צעקה עליהם הם הסבירו שאסור לצעוק על ילדים. היה בית ספר ממלכתי שהפך רובו אתיופי ופחדתי להתקרב לשם בשעה שהם מסיימים לימודים. בית ספר יסודי. היו נשים שסחבו בכל יד עשר בקבוקי בירה וילד על הגב. היו גברים שרב היום ישבו בפארק , שיחקו בשקט ושתו הרבה בירה, היו מלא ילדים קטנים שצפו בפורמט מתוך פלאפון של מתבגרים. בקיצור תמונה מורכבת
האמתשירוש16
היכרות שיותר קרובה לתחום הרפואי אבל מכירה ועוד איך.
את התרבות, החברה, ההשכלה, שיעורי התחלואה תמותה ועיסוק.
מצד אחד - זה מאוד פשוט להגיד שהם נעצרים בשיעור יותר גבוה, או מקבלים פחות אהדה מקרב הישראליים או שלא רואים אותם ואת מנהגיהם.
אבל אלו התוצאות של התנהגות מסוימת או תרבות מסוימת.
כמו ילד שלא מתנהג טוב מקבל סתירה. וילד ממש שובב (לפחות פעם...) היה מקבל יותר סתירות.
כך אדם שלא מתנהג לפי התרבות במדינה בה הוא חי.
לכל אזרח יש חובות ויש זכויות. אתה רוצה משכורת, פנסיה, הטבות מחברות אשראי, ביטוח לאומי, אבטחת אכנסה, טיפול רפואי וכו?
אין שום בעיה.
תתנהג כמו כל אזרח אחר ש: הולך לבי"ס, מסיים 12 שנות לימוד , מסיים צבא, מסיים תואר, מתחיל לעבוד, מקבל הכנסה, יכול להירשם לבנק ולקבל משכנתא לדירה, לקבל טיפול רפואי מסובסד ע"י משרד הבריאות וכו.
למה לכל ילד ישראלי המהלך הזה כל כך ברור ולעדות מסוימות זה לא?
זה נקרא 'נקודת בחירה'
לכל אחד מאיתנו יש קשיים בחיים.
אם זה סטודנטית בהריון מטופלת בשלושה ילדים.
או עולים חדשים שצריכים להתרגל לשפה, לתרבות ולמצוא עבודה
לכל אחד יש את הקשיים ונקודות בחירה משלו.
ולכל בחירה יש תוצאה.
לתת למישהו לשאת בתוצאות הבחירה שלו זאת לא גזענות. זאת דרך העולם. במיוחד במדינה מתוקנת.
בסופו של דבר, הסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה. והיא פרי תוצר של בחירות של אנשים.
סטטיסטיקה לא קובעת מציאות, היא בוחנת אותה מכל בכיוונים ומעלה את הכל על הדף.
מכאן והלאה בחירה שלך איך להסתכל על הדברים.
אני משווה את מה שכתבת למה שאת כתבת בכרטיס האישי ו....אוהב א"י והעם
....
"זה שאתה מניח עלי עובדות- זכותך
רק אל תמהר לבנות עליהן בינינים וגורדי שחקים
לפני שאתה מתאם עם בעל הבית
עכשיו תלוי את מה רואים:
את כל ה'לבן' או את הנקודה באמצע.
החיים שלנו מורכבים מהרבה 'לבן'- שמחות, אושר, חיים וכו'
השאלה במה אנו מעדיפים להתמקד: בכל ה'לבן' או בנקודות הקושי שבחיינו."
לא מתפלא שבחרת בלבן ליצג את השמחות, האושר והחיים
ובחרת בשחור כדי להתמקד בקושי שבחיינו.
כדי שתתעוררי ותביני שהתגובה האתיופית היא בעיקר להתעלמות והדעות הקדומות של החברה
בישראל כלפי מי שהוא שונה ולא כנגד המשטרה.
הרווחתם ביושר עוד קבוצה אתנית ששונאת אותכם.
אבל אין שחור בציטוט שלךחופשיה לנפשי
יש לה תמונה עם נקודה שחורה. ,תסתכלי בכרטיס האישי שלהאוהב א"י והעם
לא עקרוני ליחופשיה לנפשי
אז אני מטומטם ואת חייה בחברה שסועה ואטומה. מה יותר טוב?אוהב א"י והעם
מצטערת לבשר לך שאני לא חיה בחברה שאתה מתארחופשיה לנפשי
אשרך שאת חייה "בבועה". מי יתן והבועה הזאת תמלא את....אוהב א"י והעם
...כל הארץ ואז משיח צדקנו יבוא במהרה ובימינו.
מה שכתבתשירוש16
תודה
הבעיה בוודאי לא מתחילה מהמשטרה...אדם כל שהוא
יש יותר פשיעה בעדה האתיופית, ויש לכך כל מיני סיבות - למשל נוער שנפלט יותר ממוסדות חינוך. כנראה שחלק מהבעיה קשורה לטעויות שנעשו בקליטה בארץ. ברור שבאוכלוסיה עם יותר פשיעה יש יותר מעצרים.
על גבי זה, השאלה האם המשטרה מטפלת נכון, או שחלק מהתנהלות המשטרה מחריפה את הבעיה ויוצרת אפליה - איני מכיר מקרוב, אבל מקצת היכרות עם פעילות המשטרה בתחומים אחרים, אני משער שהמשטרה לא מתנהלת בצורה מוצלחת כל כך.
אבל, התנגדות גורפת ולא עניינית לפעילות המשטרה, רק תחריף את הבעיה. לצד מחאה על מקרים שהמשטרה פועלת לא נכון, חשוב שהעדה האתיופית תגבה ותשתף פעולה עם המשטרה כשהיא פועלת נכון, אחרת הבעיה של הפשיעה רק תחריף.
לפי מה שהתפרסם על הממצאים בשטח ובנתיחה...אדם כל שהוא
זה נשמע שהם תומכים בצורה ברורה בטענה שהשוטר ירה ברצפה.
[לפי מה שהתפרסם, מעטפת הקליע נמצאה בחור ברצפה, והקליע שנמצא בנתיחה היה מעוך, מה שמראה שהוא פגע בעצם קשיח קודם].
אין שום הצדקה למחאה שלהםshaulreznik
רצח נשים - האתיופים בראש הרשימה
Machluf B on Twitter: "https://t.co/q6TTBIMITx …
ראה גרף בעמוד 10. הנתונים מתייחסים לשנים 2004 עד 2016 - 27 נשים אתיופיות - 43% מכלל הנרצחות באותה תקופה, שיעור ענק ביחס לשיעורן באוכלוסיה. ובסך הכל 39 נשים בין השנים 1999 ועד 2018.… https://t.co/TGjSFx9oJH"
כליאה במסגרת השירות הצבאי - האתיופים מככבים
דו"ח: יותר ממחצית החיילים יוצאי אתיופיה נכלאו
סיפורי הבלהות על חפים מפשע שנורו ע"י שוטרים הם עורבא פרח:
ההישגים האינטלקטואליים של העדה ברצפה
https://mobile.twitter.com/gershuni/status/1146269071413039104
נתוני ה-IQ של יוצאי אתיופיה ברצפה אף הם, ראו עמ' 167
https://www.intelligence-humaine.com/wp-content/uploads/2019/03/The-Chosen-People.pdf
בשורה התחתונה, יש לנו עסק עם אנשים שחושבים כמו ברברים, מתנהגים כמו ברברים ומתפלאים שהשוטרים החצופים לא מעניקים להם זרי פרחים.
אני לא יודעת מה לחשוב בקשר לזהנעה ונדה
לצערי הרווחתם ביושר עוד קבוצה אתנית ששונאת אותכם.אוהב א"י והעם
לא בדיוק הבנתי.. מי שונא את מי?נעה ונדה
זאת הבעיה שאת לא מודעת לשנאה ולניכור שקיים בארץ.אוהב א"י והעם
יושב באוסטרליה ומלכלך על יהודי הארץ. פויסודית
אין מה ללכלך. הלכלוך קיים.אוהב א"י והעם
כל יום אני שומע על לכלוך אחר.
אתמול למשל שמעתי על משפחות נורמטיביות עם ילדים שהולכים לשדות חקלאיים לפלח פירות וירקות.
ברור שאני יודעת שיש גזענות נוראיתנעה ונדה
ושהאתיופים לא סולחים על זה (וזה מובן לגמרי)
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים
אבל הם כן נכנעו בסוף לבג"ץברגוע
לא, הם עשו תרגיל. הנשים הגיעו ולא נתנו להן להבחןהסטורי
משום מה לא פורסם בערוץ, אבל זה מה שהתרחש היום.
וואי, לא ברור, עכשיו ראיתי ברוטרהסטורי
מצער מאוד
אבוי שהגענו לסיטואציה הזאתפ.א.
היא לא התקפלה, עשו תרגיל ולא נתנו להבחן.הסטורי
ועשו עוד דבר מכוער ומיותר- עכשיו שמעתי ברדיופ.א.
ששופטי בג"ץ יגיעו להסביר את השאלון...הסטוריאחרונה
הם מוזמנים להסביר בעצמם את השאלונים, לענוד דרגות לקצינות ולממן את תחנת הדה-מורליזציה גלי צה"ל מכספי תקציב בית המשפט...
בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל
עתידות:
סקר ערוץ 12: 55 מנדטים
סקר מעריב: 66 מנדטים.
בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים
חחחחחשלג דאשתקד
אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...
ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣
בהחלטאיתן גיל
"שובו של הנוכל 2: נפתול תעלול" עכשיו באקרניםנקדימון
צריך לפקוח עין על ליברמן שמגדיר עצמו ימין ימיןאיתן גילאחרונה
מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב
בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez
יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק??
שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטובאחרונה
דגמח מוזר בצבע חום בהיר
קפוצון בצבע תכלת
"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות
הם גם הלכו בצורה מוזרה
סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik
לא כתוב בשום מקום בזכריה שהשטן הוא אל בפני עצמו, עקעלעברימבאר
לפני זכריה היתה נבואה ולכן כשה' זורח על ישראל לא מתעסקים בשמות המלאכים. מרגע שהנבואה היתה קרובה להבטל והפילוסופיה לעלות,בעידן הציר והתקופה הסוקרטית, אז פתאום הנביאים רואים את הפרטים ואת שמות המלאכים, גם בספר דניאל. (ואגב גם השטן מוזכר בתורה כקשור לחטא, "העזאזל").
ברגע שגלתה שכינה אז היה ניתן לראות את כוחות הטבע לא רק כגורמים קפריזיים אלא כגורמים בעלי סיווג מוסרי של טוב ורשע, ושל קדושה וסטרא אחרא. ולכן גם האומות באותה תקופה של זכריה עברו מפגאניזם לדתות מוסריות, פילוסופיה יוונית, בודהיזם וזרתוסטראיזם. המדברות על רשע וצדק, לעומת הפגאניזם.
זכריה לא הושפע מזרתוסטרא, הם פשוט חיו באותה תקופה בערך של שינויים רוחניים בעולם עקב גלויות ישראל. ראה למהלך האידאות בישראל ומאמר "חכם עדיף מנביא" באורות
המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"?hamedinai
במאבק הקיומי על מדינת ישראל, נראה שהמרכז הפוליטי הוא אשליה. בפועל, קיימות שתי דרכים בלבד, והבחירה ביניהן תכריע את עתידנו.
אשליית הנסיגה והמדרון החלקלק
ההיסטוריה מלמדת שוויתורים טריטוריאליים אינם משביעים את התיאבון של הצד השני, אלא רק מגבירים אותו. ראינו זאת עם מצרים, שלא ויתרה על סנטימטר במלון טאבה גם אחרי שקיבלה את כל חצי האי סיני; ראינו זאת עם ירדן שעמדה על דרישותיה הטריטוריאליות מ-1948.
הבעיה אינה רק בהנהגה הרשמית, אלא בריבוי הפלגים: גם אם גורם אחד יחתום על פשרה, חמאס, הג'יהאד האסלאמי והחזית העממית ימשיכו את המאבק. במצב כזה, כל השקעה בשלום חלקי תרד לטמיון, והלחץ הבינלאומי והפנימי ידחוק אותנו לנסיגה מלאה – כולל ירושלים.
התוצאה הביטחונית ברורה: נסיגה כזו תהפוך 80% משטח המדינה ל"עוטף יו"ש". אחרי הטרגדיה של עוטף עזה, איננו יכולים להרשות לעצמנו להפוך את מרכז הארץ לחזית.
"זכות השיבה" ופירוק המדינה מבפנים
גם אם ניסוג לקווי 67' ונחלק את ירושלים, הבעיה לא תיפתר. אז יגיעו הדרישות הבאות:
דרישות הומניטריות: ערביי מזרח ירושלים ידרשו להישאר בתחומי "ישראל הקטנה" בגיבוי השמאל ובג"ץ, כדי לשמור על רמת החיים המערבית שהתרגלו אליה כאשר היו תחת שלטון ישראלי.
מימוש החלטות האו"ם: הקהילה הבינלאומית תשלוף את החלטות החלוקה מ-1947 ואת החלטות האו"ם על "זכות השיבה".
ביטול חוק השבות: תעלה דרישה לגירוש יהודים שעלו מאז 1948 כחלק מ"תיקון עוולות היסטוריות".
בקיצור: המסלול שמאלה אינו עוצר בפשרה, הוא מסתיים בפירוק המדינה היהודית.
הדרך לימין: ריבונות ועידוד הגירה
מנגד, האחיזה ביהודה ושומרון היא הכרח קיומי, אך היא מציבה אתגר דמוגרפי. סיפוח מיידי ללא שינוי בהרכב האוכלוסייה עלול להוביל לאובדן הרוב היהודי, בשיתוף פעולה של השמאל המקומי.
הפתרון הנדרש: עלינו לפעול באומץ לעידוד הגירה מרצון. בדרכי נועם, באמצעים כלכליים ובהטבות משמעותיות, יש לסייע לאלו שאינם מכירים בזכותנו למדינה להגר אל מחוץ לגבולות ארצנו.
זוהי משימה מורכבת שתיתקל בהתנגדות עזה מצד השמאל, אך היא הדרך היחידה להבטיח פתרון יציב וארוך טווח. בסופו של יום, כאשר מדינת ישראל תהיה בטוחה ויהודית ללא עוררין, גם מתנגדי המהלך מימין ומשמאל יכירו בנחיצותו.
הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
אם אני יקים איש צררות אני יכל להזמין עסקית משולבת?קעלעברימבאר
למה לאחתול זמני
בשנת 1946 הכיסא כשל בהוצאה להורג של וילי פרנסיס, שלפי הדיווחים זעק "עצרו! תנו לי לנשום!" ("Stop it! Let me breathe!") בעת שבוצע ניסיון ההוצאה להורג. התברר שהכיסא (הנייד) הותקן שלא כהלכה על ידי אחראי שיכור. התיק הובא בפני בית המשפט העליון של ארצות הברית, כשפרקליטיו של פרנסיס טוענים שאף שפרנסיס לא מת, הוא למעשה הוצא להורג. הטיעון נדחה, ופרנסיס הוצא להורג בשנית בכיסא החשמלי בשנה שלאחר מכן.
יש פה צוועיי דיני!
זו הסיבה ששחיטת חיות יותר הומנית מחשמול (ברצינות),קעלעברימבאראחרונה
לפחות ככה שמעתי.
כי חשמול חיות יכול להשתבש ורק לגרום להם כאב עז כי יש תקלות במכונות גדולות ופסי ייצור המוניים. בעוד ששוחט חייב להיות עירני, לבדוק כל פעם שהסכין חלקה ללא פגימות, ולשחוט כמ ושצריך אחרת יטריף את הבהמה ויפסיד הרבה כסף. בנוסף כנראה החיה לא מרגישה את השניה הראשונה של השחיטה כי חתך חלק לא מרגישי םאותו בשניה הראשונה, ובשניה השניה כבר לחץ הדם שלה במוח יורד משמעותית כי הדם יוצא מהמוח דרך עורק הצוואר הראשי והיא מאבדת את ההכרה תוך שניה
היתה בגידה ב7.10?זיויק
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ
כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים
בוודאיזיויק
בגידה של מי?ברגוע
של כל מערכת הביטחון?
הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה
של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע
אתה באמת חושב שיש אפשרות שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים?
למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?
אתה רציני??זיויק
והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!
לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.
...ברגוע
אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.
זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.
חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.
אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.
לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai
תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇
הנה איך הגיעו לזה...
אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.
סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.
אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.
להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.
סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.
ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.
ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.
טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X
והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinai
אתה לא תדע לעולםנקדימון
נוטה לחשוב כמוךזיויק
בימים הראשונים הייתי בטוח שהייתה בגידהנקדימוןאחרונה
והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,
כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.
הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.