טוב זה מתחיל להיות בלתי נסבל.אהרון הגבר

עברתם כבר כל גבול!

אני קוראת את השירשורים והתגובות פה ובא לי לנפץ איזו שמשה של ניידת או לשרוף מכונית.

ההפגנות ה"אלימות" האלו הן תוצאה של באו מים עד נפש.

אף אחד מכם לא נעצר סתם ברחוב או נחקר בצורה מבזה או משפילה על רקע גוון עורו!

אף אחד מכם לא הושפל בפומבי בתדירות יומיומית!

אתם אומרים- "אין גזענות, מביאים להם הכל, הקלות באוניברסיטה בלימודים ובשאר ירקות..." 

אז נכון. יש הקלות.

אבל מה בחיי היומיום? ברחוב?

מה קורה בין אדם לחברו? לזה אתם לא מתייחסים. חלקכם אולי נמצא בכלל בצד הפוגע (אם לא פיזית- מילולית)  

אתם צריכים להתבייש על אמירות מעין אלו!

ואתם מתקטננים כאן על פקקים וחוסר הנוחות הזמני שלכם, על הפגנות "אלימות".

ת ת ב י י ש ו!

אלימותשירוש16
היא לא צורה להוכיח שהעדה האתיופית הינה עדה עדינה ומלאה באנשים טובים חסרי אלימות.

אי אפשר לנפץ את הסתיגמות על העדה כאשר היא משתמשת באותם אמצעים בידיוק שהביאו לסטיגמה הזאת.

מי דיבר על פקקים 3 שעות?
ההפגנות החלו ביום ראשון, יום שני בצהרים החלה חסימת כבישים. אנשים (ביניהם חולים, יולדות, אנשים שיש להם משמרת לילה וכו) צריכים להגיע ליעדם ונתקעו גם 5 או 6 שעות בפקקים.
ונעזוב דקה את השוטרים שנפצעו. (בכל אופן, מילוי תפקיד כשוטר מצדיק אלימות כלפיו. הלא כן?)
אנשי מדא וכיבוי שבאים לעזור לפצועים מקבלים אבנים לרכב ולפנים. זה כן בסדר?

נהג אחד נעצר ע"י ההפגות, מפגינים עלו על רכבו, נפצו את השמשות, הוציאו אותו בכוח והתחילו לפגוע בו. משטרה נחלצה לעזרה. ואחר כך מפגינים מבעירים את הרכב באש.. זה כן מקובל? עדין? חסר אלימות?
ומה היה קורה אילו אותו בנ"א היה מת מפצעיו בגלל המפגינים. שלבן ימות בגלל צבע עורו... זה כן בסדר?

המדינה מזמן התעוררה בגלל ההפגנות. כל הכבוד.
אבל עכשיו במקום לדבר על רצח יהודי מדברים על האלימות של העדה האתיופית.

כואב לך, אתה רוצה לתת ביטוי לכך? להפגין? סבבה.
אבל זה לא תרוץ לפגוע במישהו אחר.
קודם כל, השירשור הזה לא נועד לנפץ סטיגמותאהרון הגבר

אני לא מצדיקה אלימות,

אך לעיתים אני יכולה להבין אותה.

העדה נמצאת כרגע במצב של חוסר אונים מוחלט, דבר שבאופן טבעי עלול להוביל לפרצי התנהגות אימפולסיבית וקשה.

נמאס כבר מכל ניסיונות ההסברה והניסיון להביא את העדה למצב של שווה בין שווים כאשר בפועל כלום לא משתנה- ממשיכים לעצור מבני העדה ברחובות בבקשה להוציא תעודות מזהות, ההשפלות מתחדשות והכל כרגיל.

זו לא הפעם הראשונה השנה שנרצח צעיר אתיופי- ואין לי חשק לדבר עכשיו על מניעים וכל החרא הזה.

אולי זו לא ממש הדרך,

אך אין להוכיח אדם בשעת כעסו, והכעס הוא פשוט איום ונורא.

עצם העובדהשירוש16
שאת אומרת שהצורת התבטאות שהייתה אתמול הכוללת אלימות קשה הינה דרך לגיטימית ונכונה להעביר את המסר למדינה- בכך את בהכרח מצדיקה אלימות.

אני אומנם מאוד מעריכה אותם. מקבלת אותם ומבינה שמדובר בתרבות שונה ואורך חיים שמציב בפניהם קשיים רבים כמו קשיי קליטה ותעסוקה ורפואה.
אבל...
אלימות היא לא הפתרון. היא לא הכלי שאליו אמורים לפנות כאשר יש בעיה או תסכול או כל רגש שהוא.
ולא אני אמרתי את זה, הקדימו אותי חז"ל ואמרו : "המקרע בגדיו בחמתו, והמשבר כליו בחמתו, והמפזר מעותיו בחמתו – יהא בעיניך כעובד עבודה זרה".
אני לא הולכת להוכיח אותם כרגע על התפרצות ואלימות.
זה לא התפקיד שלי ולדעתי כל אדם עם שכל ישר יכול לעשות חושבים עם עצמו ולדעת איפה הוא טועה והיכן צריך לתקן.

אבל...
אני כן אומרת שהמסר שניסו להעביר בהפגנות התפספס בגלל צורת ההגשה שלה.
כמו עובד שמרגיש מקופח בעבודתו ובא להתלונן על כך לממונים עליו. אם הוא יתפרץ לחדר בסערת רגשות ויטיח אשמות, אש ואבנים על הבוס. יצא לבחוץ ויעלה רכב באש בצורה רנדומלית זה לא ייתכן, לא הגיוני, לא מקובל.
ואדם כזה ללא ספק יימצא את עתמו מחוסר פרנסה ובכלא בקרוב.
לא בגלל שהוא לא צודק, אלא בגלל שהוא לא למד כיצד לבטא את דבריו.

גם אם טענותיהן צודקות. ומי כמוני יכולה להבין אותם ואת מה שהם עוברים. האלימות שהייתה בהפגנות כלפי אזרחים זרים, אנשי מדא וכיבוי - היה בלתי נתפס בחומרתו. ואין שום צדק בעולם שבנ"א פגוע ייפגע בשני.

חוסרים אונים מוחלט לא בהכרח מביא לפרצי התנהגות אימפולסיבית קשה. ממש לא נכון.
הקב"ה נתן את זכות הבחירה בידי האדם ומכאן והלאה הוא צריך לקבל החלטות ולשאת בתוצאות מעשיו.
כמה חיזוק נתתי להםאמלתרא

לצערי אני כטיפה בים... אני מבין מאד לרוחם.

הקב"ה יתן בלב עמו להתעורר מתרדמתם העמוקה שלא נראית שום תוחלת ותקוה באופק. ודוקא אצל הטובים שבהם שכלואים בעומק הבוץ של כבוד וכסף בהידמותם לתורה ועבודה...

"נרצח" צעיר אתיופי? "נרצח"?ספק

השוטר ירה לקרקע כדי לא לפגוע בו והכדור ניתז ופגע בו. לפי שום הגדרה זה לא רצח.

בטח שלא המקרה הקודם שבו צעיר אתיופי ניסה לרצוח שוטר באמצעות סכין והשוטר ירה כהגנה עצמית. 

לא רצח ולא נעליים. 

שקרים שאמורים להצדיק את העובדה שחבורה של ברברים אלימים יצאו להם לפוגרום באזרחים תמימים. 

בושה וחרפה. 

אתה צודק לחלוטין!סודית
העובדה שעבריין אתיופי זרק אבנים על שוטר במילוי תפקידו, ועל בני משפחתו, כולל תינוקת קטנה- נתפסת בעיני האוכלוסיה כעבירה חמורה, השוטר ירה מהגנה עצמית!

גם ההפגנות האלימות שלא התחשבו ביולדת, בכלה וחתן, הונדליזם כלפי רכוש של אנשים שלא עשו להם שום דבר-

הוציאו שם רע לעדה האתיופית.
חבל.

אם כי לדעתי, הקרן דחפה את המחאה לכיוון לא טוב והזיקה לאינטרסים של העדה.
מה עוד יוצאי אתיופיה רוצים? הם קיבלו הכל. הכל.ספק

איזה מים באו עד איזה נפש? 

אל תמכור לנו סיפורים שעוצרים סתם אתיופים ברחוב. זה שקר. 

אף אתיופי לא מושפל בפומבי בתדירות יומיומית. 

אין גזענות. ודאי שלא ממוסדת. 

מתייחסים לאתיופים הכי יפה בעולם. 

ואז אותם חוליגנים חוסמים כבישים, מכים אישה הרה, מונעים מכלות להגיע לחתונות שלהן, מונעים מתינוקות אוכל, מונעים מזקנים מים - באכזריות בלתי נסבלת. 

ויותר מזה: שורפים ניידות ורכבים אקראיים, עושים ונדליזם.

בדיוק אותם אנשים שמכספי המסים שלהם, העלו את יהודי אתיופיה ארצה. 

כפויי טובה.

תתביישו!!!

מסכימה עם כל מילהסודית
אגב יש אצלנו עובדת אתיופית, קודם היה לה טוב כאן, עכשיו היא מסתובבת עם פרצוף באדמה.
מרחמת עליה.
היא מהאתיופים שנקלטו כאן, עובדים מתגייסים ותורמים לחברה - וסובלים מהמחאה הונדליסטית.
טוב, לא צריך גם להקצין לצד השני... ברור שיש איזה פער חברתירק להיום

נכון, אני שואלת אותה מה שלומה כל יוםסודית
ומאז המחאה היא שקועה בעצמה.
התייחסו אליה מאד יפה, מה שכתבת זו סטיגמה.
מכירה אתיופים שהשתלבו נהדר ולא סובלים מפער
נכון. אבל בהכללה יש פה משהורק להיום

בהכללה הם מוכיחים את הסטיגמה שהם מסים להיפטר ממנה..סודית
או - שהקרן החדשה גייסה כמה פושעים סודנים, שממררים את חיי תושבי דרום תל אביב, כדי להפוך הפגנה לא אלימה להפגנה אלימה...

התחושה שלי- שאת האלימות ארגנה הקרן הארורה
על זה אני חותםרק להיום

על פקקים וחוסר נוחות אין לי שום תלונות.אריאל יוסף

חסימות כבישים הן כלי נהדר ודמוקרטי כשציבור מרגיש שנעשה לו עוול.

השאלה היא אם באמת נעשה כאן עוול.

אין לי תשובה ברורה מספיק לשאלה הזו.

האם יש קשיי קליטה בארץ?

התשובה היא כן.

האם יש פער משמעותי בין עולי אתיופיה לאוכלוסייה בארץ שמגדיל את הקושי?

התשובה היא כן.

האם צריך לפעול כדי להקל עליהם?

התשובה היא כן.

האם יש הצדקה לאלימות ולהשחת הרכוש?

התשובה היא לא.

בניגוד לחסימות כבישים, אלימות והשחתת רכוש הם לא כלים לגיטימיים.

אני מזמין אותם להיזכר איך הם חיו באתיופיה,

ולחשוב אם כאן טוב להם יותר או פחות.

אם באמת כ"כ גרוע כאן -

למה נציגיהם פועלים להעלות לכאן את יושבי המחנות?!

אני מזמין אותם גם לחשוב מה היו עושים להם באדיס אבבה

בתגובה להפגנות כמו אלו שהם מקיימים בירושלים.

במקום להשתולל, שישבו ויחשבו למה הקליטה שלהם קשה,

ויבואו לדון על פתרונות.

אבל פקקים זה לא רק חוסר נוחות - זה יכול לעלות גם בחיי אדםספק

ובבריאותם. 

ועדיין זה כלי מקובל ולגיטימי.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ל' בסיון תשע"ט 23:06

כמו שעבודות בכביש יוצרות פקקים שיכולים לעלות בחיי אדם ובבריאותם.

לא זה לא. כשעובדים בכביש, משאירים נתיב פתוח למקרי חירום.ספק

רגע אתה נגד חסימת כבישים כמחאה?הסטורי
תזכיר לי מה היה עיקר המאבק שהעלה את הגורו שלך לתודעת הציבור?!
זו ארצנו – ויקיפדיה

(רק להבהיר, אני באמת מעריך את פייגלין על המאבק שהוביל בזו ארצנו והמחיר שהסכים לשלם על כך. אבל, אם לדעתך המאבק ההוא היה פסול, אל תנפנף בו)
אני חושב שכבר כתבתי שבניגוד אליך, לי אין גורו. אני חושב לבד.ספק

ואני לא מסכים שחסימת כבישים היא צורת מחאה לגיטימית. 

אגב, במחאות של זו ארצנו, לא חסמו את השוליים ונתנו לרכבי חירום לעבור - ומשה פייגלין עצמו אמר שצריכים לקחת בחבשון שהם עוברים על החוק ושהם נכונים לשלם את המחיר שכולל מעצר. (בדיוק כמו שהוא בעד סירוב פקודה בצבא - אבל עם נכונות לשלם את המחיר). 

בנוסף, המאבק של זו ארצנו כלל עוד דברים מלבד חסימת כבישים. 

'בניגוד אליך', אולי תספר לי, שגם אני אדע מי זה?הסטורי
(רמז, זה לא יכול להיות מישהו שלא הצבעתי לו בבחירות הקודמות וגם באחרונות לא הייתי מצביע לו, בלי ערובות משמעותיות לשינוי בכמה וכמה נושאים, ממה שהתנהל תחת בנט).

לגופם של דברים, בימי 'זו ארצנו' עוד הייתי ילד והשתתפתי רק בהפגנות המסודרות, אבל בהחלט אנשים (שאני מכיר) ניתקעו בפקקים בדרך לחתונה, הלויה, אדם עם אבנים בכליות סבל מאוד בשעות נסיעה ארוכות.
בהפגנות נגד הגירוש, אמנם פייגלין לא השתתף, כי היה עסוק ב'דבר היחיד שאינו בזבוז זמן - השתלטות על הליכוד, שרק דרכה אפשר להשפיע באמת', אבל תמך באלעד מלכא שהוביל (ועד היום צמוד אליו), אני כן השתתפתי.
ישבנו בידיים שלובות, לא הפעלנו אלימות ולא השחתנו רכוש - אבל בהחלט חסמנו לחלוטין צירי תנועה מרכזיים. ההבדל היה אורך הזמן, כי בניגוד לנכים או אתיופים, במקרה שלנו, ברגע שהמשטרה הגיע, היא פינתה אותנו בברוטליות רבה.
סמוטריץ', לא? או שאולי יש לך גורו תורן?...ספק

אתה נגמל מגורו אחד ועובד לאחר. 

שוב, אני נגד חסימות כבישים. 

אגב, פייגלין צדק. הרי מי שמכר את גוש קטיף, עומד כיום בראש מפלגת הימין. 

ואגב, משך הזמן הוא גפ פקטור חשוב. 

המשטרה שפינתה אתכם עשתה עבודה טובה. 

ושוב, אני נגד חסימת כבישים. 

נקודה. 

אז אתה כנראה לא מבין רמזים...הסטורי
ומסקנתי, שאפילו הפעילות הציבורית היחידה ברז'ומה של פייגלין שבעייני היא חיובית, בעיינך היא שלילית.

אז על סמך מה הצבעת לו? על סמך דיבורים חסרי כיסוי?
אני מבין שאתה מחליף גורו בכל יומיים.ספק

בניגוד לך - חסידי גורואים למיניהם - אני לא מצביע לאדם אלא לרעיון. 

ממש לא מעניין אותי מי יעמוד בראש מפלגה שתביע את העמדות שלי. 

'רעיון' תיאורטי אינו רלוונטי במערכת הפוליטיתהסטורי
הדיון אינו טכנית מי יעמוד באיזה מספר. אם המדיניות בנושאים קריטיים לא תתאים לי, אז לא יעזור שמספר 8 או מספר אחד הוא פלוני אלמוני, שדעותיו מאוד קרובות לדעותי. השאלה הקריטית היא העשיה לא כל מיני תיאוריות יפות.

רעיון תיאורטי הוא הבסיס לכל פעולה ממשית.ספק

יש אנשים שמתאימים את הדעות שלהם בהתאם לאנשים שאומרים אותם. 

יש אנשים שיש להם דעות שמצביעים למי שמבטאים אותם.

אני חושב שזה אחד ההבדלים בין מצביעי זהות למצביעי האיחוד הלאומי. 

אם סמוטריץ' יגיד מחר שהשמש כחולה, מצביעי האיחוד הלאומי ינסו לשכנע את כל העולם שזה נכון. 

בדיוק כמו מצביעי ביבי. 

למצביע זהות טיפוסי אין בעיה להגיד שהוא לא מסכים עם פייגלין בנושאים מסוימים ואפילו, ר"ל, לקוות ליום שהוא יפנה את מקומו לאדם אחד כמו גלעד אלפר, למשל. 

לא נכון.הסטורי
ברור לי, שכמוני, רבים מהמאגר הבסיסי של מצביעי תקומה - לא הצביעו בבחירות הקודמות, כשיצא שלמרות הרצון הטוב של סמוטריץ' (וסברא שאני יכול להבין של רצון ללכת עם הציבור) ללכת עם הבית היהודי, היה ברור שאת המדיניות בענייני דת ומדינה יטווה בנט. אני לא חסיד של אף פוליטיקאי.

גם בבחירות האחרונות, הצבעתי להם רק אחרי שבנט הלך. אם יתאחדו עם בנט/שקד/שנייהם - אצביע להם רק אחרי בירור מהותי לגבי עמדות המפלגה בענייני תורה ומדינה וערובות לכך שהביצוע יהיה בכיוון שסמוטריץ' אכן רוצה, אבל תחת בנט הוא לא יכל לבצע.
אני לא יודע אם מה שברור לך הוא אכן מה שקרה.ספקאחרונה

אני מאמין שרוב מוחלט של מצביעי תקומה הצביעו לבית היהודי בראשות בנט. 

(יהיה מעניין לבדוק את הקלפיות). 

האמת, סביר להניח שאתה לא חסיד של אף פוליטיקאי - אבל זה נורא מעצבן שהופכים אותך לכזה או שמרדדים אותך לאיזושהי משבצת, לא? 

בחייאת אבוק, מה הקשר פייגלין?אריך וייס
זו מילת הקסם פה בפורום שאין טענה רצינית להגיד?
אני יודע שNLP זו שיטה שהוכחה כיעילה בכל הקשור ל-OCD...ספק

הדבר המשמעותי היחיד ברז'ומה הציבורי של פייגליןהסטורי
זה הנהגת 'זו ארצנו', שדגלה ב'מרי אזרחי בלתי אלים' (כהגדרתה בפירסומים הרשמיים) מול הסכמי אוסלו.
היו עוד כמה גימיקים, אבל הצעד העיקרי שנעשה בהנהגת פייגלין, היה חסימת כבישים. לולי חסימות הכבישים, אף אחד חוץ משכניו הקרובים ובני משפחתו, לא היה יודע מי זה.
יש הרבה דברים שעולים בחיי אדם ובבריאותם.אריאל יוסף

כמה אנשים מעשנים במדינה ליד אנשים שלא רוצים לסבול מהעשן, למשל?

דומני שהמפלגה שלך דווקא בעד הגברת העישון וגיוונו.

יש לך ולהסטורי OCD?ספק

כן, יש דברים שעולים בבריאותם של בבני אדם וצריכים לצמצם אותם. 

כמה אנשים מעשנים במדינה במרחב הציבורי? לא כ"כ הרבה. וזה מעבר לעובדה שמעולם לא הוכח הנזק של עישון פאסיבי בצורה ברורה - אבל נניח שזה מזיק... 

המפלגה שאני תומך בה בעד שאנשים יעשנו בבתים שלהם או במקומות פרטיים שכל מי שנכנס אליהם יודע ששם מעשנים. 

לגבי הגיוון - מבחינה בריאותית, מריחואנה עדיפה עשרות מונים על סיגריה. 

כמה עובדות על עישוןשירוש16
1. הרבה אנשים מעשנים במרחב הציבורי.
מי שנוסע בתדירות גבוה באוטובוסים יודע זאת.
ומי שרגיש לריח עוד יותר מודע לכך.
2. עישון פאסיבי הוכח מעבר לכל ספק כמזיק לבריאות. במיוחד לנשים בהריון ועוברים.
3. גראס עדיף על פני התמכרות למשככי כאבים נקרוטיים. עוד לא יצא מחקר שהשווה תוצאות או גורמי סיכון בין עישון סיגריות לגראס.
אני מכיר עובדות אחרות...ספק

1. בתחנות מרכזיות אסור לעשןץ

2. ישנם מחקרים סותרים בענין. אין כרגע באמת מובהקות. סביר להניח שזה לא מומלץ, אבל אין עדיין ראיות מוצרקות. (לגבי נשים בהריון באופן ספציפי, אני לא יודע. לא בדקתי). 

3. מריחואנה לא ממכרת אז אי אפשר להשוות התמכרויות. החמורים המזיקים ביותר בסיגריות (עטרן, למשל), לא קיימים או כמעט ולא קיימים במריחואנה. 

החוק לא קובעשירוש16
את המציאות. זה שאסור לעשן במקומות ציבוריים לא אומר שלא מענשים.

לגבי המחקרים - יש והמון.
יש יותר מחקרים שמדברים על נזקי העישון מאשר מחקרים שמדברים על תועלת של אנטיביוטיקה.

בגלל שגראס לא ממכר הוא יותר מומלץ כמשכך כאבים במתאר הרפואי. אבל ממש לא מומלץ סתם כך בשביל עישון במקום סיגריות.
מוזמנת פשוט לקרוא...אריך וייס
אבל יש חוק שאוסר על זה. זה שהמשטרה לא עושה את עבודתהספק

זו בעיה. 

אני לא הולך להיכנס איתך כאן לדיון על אנטיביוטיקה. אין לזה קשר לשום דבר. 

בכל מקרה, לעישון יש הרבה נזקים - לעישון פאסיבי, זה ממש לא ברור. 

אני לא דיברתי על המלצות - דיברתי על נזקים. עישון סיגריות מזיק יותר מעישון מריחואנה. 

קשיי קליטה 30 שנה?ה-מיוחד

רוב הבחורים הצעירים הם לא עולים חדשים הם נולדו בארץ.

נכון שיש שוני תרבותי זה לא עושה את זה דבר רע.

ולא. לא צריך לפעול כלום כדי להקל מעליהם. הם לא טיפשים ולא מסכנים.

דרך אגב היה לי חשש נסתר שלארגונים אנטישמים יש חלק במהומות ואכן זה נכון

לא כולם כאן שלושים שנהאריאל יוסף

וגם לא טענתי רק לגביהם.

יש קשיי קליטה. זו אמת.

חלק מהם גדלו במשפחות ממעמד סוציו-אוקונומי נמוך עם קשיים גדולים מאוד מקליטת הוריהם.

יש לחלקם מצוקה אמתית.

לא נכון להכליל כאן לשום כיוון.

כל עלייה באה עם קשיי קליטהה-מיוחד

הם מקבלים צ'אנסים כדי לשנות את הסיטואציה. המחויבות שלהם היא לקחת את הצ'אנס אף אחד לא יכול לקחת אותה במקומם. 

עובדה שמי שרוצה יוצא מזה כמו גדול. מי שבוכה שהמורה למתמטיקה שונאת אותו (למרות שכל השנה היה פעמיים בשיעור ולא בטוח שהיא מכירה אותו) והמפקד הוא אשכנזי שונא אתיופים, ואין שום עבודה שרוצה אותו (כי אין מה לעשות בכי לא נותן תפוקה) אז הוא לא מתקדם לכלום. אבל מי שלומד, הולך לאוניברסיטה (ולומד חינם) מרוויח ביושר את המעמד שלו בעבודה לא אכפת לו מקיפוח.

אני לא ראיתי אתיופי הולך ברחוב וניידת משטרה עוצרת לידו. אבל אם חברים משתכרים (או אפילו לא) ומסתובבים ב 2 בלילה בחמולה יש סיכוי גבוה שהמשטרה תנסה לבדוק מי הם.

האחריות לצאת מהמעגל הזה תלויה בראש ובראשונה ברצון של מי שנמצא במעגל הזה. הסבים והסבתות של הרבה מאיתנו גם חוו את הדבר הזה ופי 10 יותר גרוע, לא היה להם זמן לבכות על מר גורלם. היה להם משפחות לדאוג להם, לבנות את עתידם בארץ הקודש ולא לבכות כמה רע. 

^^^^חופשיה לנפשי
ואני רואה את זה מול העיניים.
קל לדבר על צ'אנסים כשנקודת ההתחלה שונה.אריאל יוסף

בראשית ימי המדינה האווירה החלוצית עזרה להתגבר על קשיים.

היום היא כבר לא קיימת.

אני מסכים שבמקום לבכות על קיפוח צריך לקום ולפעול, וגם כתבתי זאת לעיל:

"במקום להשתולל, שישבו ויחשבו למה הקליטה שלהם קשה,

ויבואו לדון על פתרונות".

אגב - הטענות הללו נכונות גם לגבי מפלגה מסוימת שעסוקה בלהתבכיין שלא רוצים אותה וכו'...

דרך אגב שים לב למשהוה-מיוחד

לא אמרת שיש גזענות. יש קשיי קליטה שזה נובע מכל שינוי מקום.

גם לבנאדם שעלה לארץ ממדינה אירופאית מתוקנת יש קשיי קליטה, ולא פחות קשה. שפה חדשה, התנהגות חדשה, משכורת שונה. הוא מבחינת איכות חיים יורד ירידה לא קלה. ובכל אופן אחרי 5 שנים ההטבות המעטות נגמרות. 

לא חושב שיש "גזענות"אריאל יוסף

יש זלזול בחסרי השכלה (מעבר לקשיי הקליטה).

גם הפער בין התרבויות גדול הרבה יותר.

כל מילהפסידונית
אז תשווה למהגרים היהודים בארה"בshaulreznik

בראשית המאה ה-20. תוך עשור הם והילדים שלהם הפכו לאנשי עסקים, רופאים, עורכי דין, מדענים ומה לא.

הם הגיעו מאירופה, בעיקר, מאותו רקע ממנו הגיעו שאר המהגרים.אריאל יוסף

בנים של עגלונים מהשטייטעל לא ממש הגיעו מרקע דומהshaulreznik

קח את קורות חייו של אירווינג ברלין. אין שום קשר בין להיות בן של שוחט מעיירה שכוחת א-ל לבין להפוך למלחין פופ מצליח.

אירווינג ברלין – ויקיפדיה

מה עם הסינים, מאיפה הם הגיעו?shaulreznik

מנטליות שונה, שפה שונה, אבל עם עבודה קשה וחינוך נורמלי (במקום ה"אכלו לי, שתו לי") הם הגיעו להישגים אדירים בארה"ב.
List of ethnic groups in the United States by household income - Wikipedia

אבל הצבע עור דומה.הגיגים בע"מ

אין לי ספק שזה משפיע.

פחות כיום, אבל כיום הם נמצאים במעגל קסמים, הציבור הרחב כבר חושד בהם, ובצדק,ויש להם כעס מובן ע המשטרה. מה שמקשה עליהם לצאת מהפשיעה והעוני. ומה שהתחיל את המעגל היה ללא ספק קשור לצבע העור השונה שלהם.

אפריקה היא לא אירופה.. זה פער עצום.צדק משמים נשקף

האידאל הוא לא ההצלחה שלהם בסולם המקצועות, אלא רצון של אנשים לגור בשכנות ללא חשש.

כמו אצל הערבים שעדיין חיים ב"מחנות פליטים"shaulreznik

ככזה כשמנת המשכל לא משהו:

Average IQ Rank: Ethiopia Second 'Dumbest'

תשמעתרגיעו

אתה לא מוסיף כבוד לעצמך.

בושה שבן אדם מתייחס כך אחרי שבעצמו התייחסו אליו בצורה כ"כ מגעילה ואם לא אליו כי הוא צעיר אז לפחות להוריו (אתה רוצה שאזכיר לך את כל הסטיגמות והביזיונות שעברו הרוסים?). אתה בא מרקע אחר לחלוטין משלהם ואתה לא יכול למדוד אותם לפי הראש שלך .

זה כמו הפסיכומטרי, זהו כלי מערבי וא"א למדוד באמצעותו את אותו העניין אצל מי שלא בא מהעולם המערבי כי בעולם הלא מערבי לא מפתחים את הכלים שמודדים במערב . אם הם כן היו מפתחים באותה מידה היה על מה לדבר. אתה יכול להעריך יותר או פחות מה שבא לך אבל לא יכול לשפוט אותם בצורה שווה וזאת ההצדקה להעדפות המתקנות, בדור או שניים אח"כ צריך כבר לבטל אותן. אם תתעקש זאת תהיה טיפשות ורשעות כאחד.

למסקנה: הם לא דפוקים. קשה להם. שבוע טוב

מי שמוביל במבחני ה-IQ הם האסיאתיםshaulreznik

כל השטויות בדבר מבחן ה-IQ המצאה זדונית של הלבנים המערביים הופרכו מזמן.

Cranial size and IQ in Asian Americans from birth to age seven - ScienceDirect

כמו כן, לשחורים שאומצו בילדותם ע"י לבנים היה IQ נמוך מזה של ההורים המאמצים גם אחרי הגיעם לבגרות. קרי, אין קשר להשפעת הסביבה והחינוך, כן יש קשר לגנים

https://www1.udel.edu/educ/gottfredson/30years/Rushton-Jensen30years.pdf

אוקי, הבנתי אותך אז אתה טוען שזאתתרגיעו

עליה דפוקה.

אם נלך לפי הראש שלך ונלך לפי חישובי עלות ותועלת אפשר לפחות להתנחם בעובדה שההתגזענות שלנו כלפיהם בתוספת הנתונים הגנטיים הדפוקים שלהם לפחות ירחיקו אותנו הישראלים מלבוא איתם בקישרי נישואין

מה שא"א לומר לצערינו על העליה הרוסית שנחשבת מוצלחת בפן הגשמי

אבל אסון מאין כמותו בפן הרוחני כי זאת כבר שואה של ממש  בעם היהודי עם שיעורי ההתבוללות ההולכים וגדלים, להם אין את הנתונים החיצוניים כדי שנתגונן מפני הלא יהודים שבתוכם . ועל זה הארץ הייתה צריכה יותר לגעוש ולרעוש אבל כולם עסוקים בחיצוניות. עצוב.

מה עניין שמיטה אצל הר סיני?shaulreznik

נכון, אותם האידיוטים שהביאו לכאן את הפלאשמורה, הכשירו את הגירתם של מאות אלפי גויים מחבר המדינות, כי אידיוט אחר החליט שגם נכד גוי של יהודי אמור להירדף בגלל סבא שלו (מה שלא היה ולא נברא אפילו בשואה).

ועל זה נאמר:  "עם נבל ולא חכם", וכולנו משלמים את המחיר.

אי שמחה שזו דעתך.תרגיעו

אומר לך מה הקשר- בכל התגובות שלך צירפת נתונים וקישורים שמטרתם אחת: להראות איזו עדה בעייתית הביאו לנו לכאן.

אז אני אומרת שיש עדה אחרת שיוצרת בעיה גדולה פי כמה דווקא כי היא לא בעייתית במשמעויות שהתקשורת וכולם עוסקים בהם אבל קריטית פי כמה לעתיד כולנו.

שים לב לטענות שלך איך מצד אחד אתה מצדיק את זה שהם מאותגרים יותר גם בגלל הרקע, השונות החיצונית , חוסר השכלה, ואפילו הגנטיקה לרעתם לטענתך ומצד שני אתה מצפה שהם איכשהו יצליחו להעלים את כל הקשיים כאילו אינם ודורש שישתוו לאחרים בלי להתלונן . המציאות מורכבת. יש מציאות שאנשים רוצים, נאבקים ונדחים, ויש שנדחו יותר מדי עד שכתשו את הכוחות שלהם לקום ולנסות ויש שלא זכו להכוונה ולא מכירים מציאות אחרת מחוץ לגטאות שדחפו אותם.

תערוך בדק בית מאין הדברים הקשים באים אצלך. האם זאת לא גזענות ושינאת חינם לאור ההכרה שנק' המוצא שלהם מצד האמת באמת יותר נמוכה משלך?

אני כותבת לך כי אני חושבת שאתה אדם טוב אחרת הייתי מוותרת, יש זמנים שמצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע ומקווה שזה לא המקרה אצלך.

אני מאמינה שלכל אחד יש מה לתרום ולא משנה מאיפה הוא ,לכל אחד יש יחודיות , לכל אדם יש את האות שלו. אחד מביא למדנות וחשיבה, האחד הארת פנים וחן ויופי, האחר גמילות חסדים, האחר צניעות וענווה, האחר עומק ויצירתיות, האחר כישרון פיזי ועוד ועוד ..לא סתם אנחנו בני ישראל- מורכבים מ12 שבטי-יה .

ראיתי בעיני איך אנשים כבויים צומחים כי הם מצאו את המישהו הזה שהאמין בהם.

מהיכרותי האישית-ככלל זאת עדה אצילית עם הרבה ענווה וצניעות, עם חיבור למסורת ונאמנות ליהדות גם אם יש מחלוקת בין הפוסקים בנוגע למעמדם, יש חומר גלם אנושי בסיסי טוב וחבל להרוס אותו עם פסילה גורפת ויחס מפלה כלפיהם. ואני מקווה שגם הם יתנערו ויפיקו לקחים איך להשתפר ובמה. ואין ספק שצריך לטפל כמו שצריך ואפילו ביד ברזל אם צריך בעשבים השוטים שבתוכם.

אם נשדר אמונה ואהבה נצליח יותר כחברה וזה טובת כולנו בארץ הזאת. כל טוב!

"שנאת חינם", כןshaulreznik

לא, אני ממש יוצא מגדרי מרוב האהבה אל המחבלים השחורים שניסו לגרום לתאונה קשה:

פרסום ראשון: בני העדה האתיופית הניחו אבנים על מסילת הרכבת בבית שמש. קצין משטרה: ״נמנע אסון״ - 0404

אפשר לדלקם ססמאות עד מחר, אבל מה שקורה כאן, קרה גם בארה"ב. כשמעודדים את תחושת הקיפוח, המקופח הנצחי הופך למיליטנטי יותר. במקום לנקוף אצבע, כדי להצליח בחיים, הוא דורש אפליה מתקנת, קובע כי מתמטיקה היא מדע גזעני וכו' וכו'

Professor: ‘Mathematics Itself Operates as Whiteness’ | National Review

את בדק הבית שיערכו הברברים המתבכיינים.

צריך להוכיחתרגיעו

לך שיש ברברים/אנסים/ רוצחים לבנים?

מה העניין?

אני חושבת שהגענו לשלב שכבר צריך לרחם עליך.

מסכימה עם רוב דבריךבת הקהילה.
ומיותר לציין שאני כמו רוב בני הקהילה מגנה בכל תוקף את ההתנהגות המופקרת והנוראית. איום ונורא ממש, ראיתי סרטונים והזדעזעתי.
הנק' שאני מרגישה שרוב האנשים לא מבינים לדעתי או לא רוצים להבין היא
שאנחנו רואים אתכם כאחים, אין אצלינו בתודעה שאלת ספק בדבר וכאחים יש ציפייה ליחס שווה.
שם, באתיופיה ידענו שחיינו בין אנשים שאינם האחים שלנו והסתדרנו יופי למרות תנאי החיים הקשים, אין כאן שאלה של רמת חיים כי שם כולם היו שווים, לא הייתה גזענות בתוך המשפחה אלא בין המשפחה האחת לזרים-הגויים וכשזה היחס קל לך יותר להתמודד עם יחס מבזה כי אתה לא נמצא בבית שלך, אתה אורח שם. יש לך חלום לעתיד טוב אחר שמחזיק אותך ונופח בך תקווה וכוחות התמודדות.
תחנכו את הצעירים שלכםסודית
לא אותנו.
חצופים!
???בת הקהילה.
מי החצופים?
מי שהתפרעו שם? מסכימה.
את מייצגת את כל בני העדה שלך?
לא, נכון?
גם אני לא.
כל מי שתומך בעבריין אלים ומנסה להפוך אותו לקורבן תמיםרפואה שלמה
מי תמך?בת הקהילה.
איפה ראית תמיכה?

תפסיקו להכניס את כולם לאותה סלסלה, זה הכי קל ופשוט.
אז תרכשו השכלה במקום להפעיל אלימות מחוץ למשפחה ובתוכה גם יחדshaulreznik
רכשנו,בת הקהילה.
עבר עריכה על ידי בת הקהילה. בתאריך ב' בתמוז תשע"ט 17:24
כלומר, רכשתי.
שוב, אני לא נציגה של אף אחד כמו שאתה לא.
הזויים, נמאסתם.
אלימים נמאסתםסודית

אלו מתוככם שאלימיםסודית

עם הבלתי אלימים אין לנו בעיה, גם אם לא רכשו השכלהסודית

אתה מדבר שטויות ומדבר משנאהה-מיוחד

ואין קשר בין השכלה לבין טוב לב, נחמדות, חריצות.

זה לא הפקקים, זה ארגוני השמאל ששותפים במחאה שכולה צביעותרק להיום

גם בנתון המצורף אשמים ארגוני השמאל?shaulreznik

דו"ח: יותר ממחצית החיילים יוצאי אתיופיה נכלאו

או שמותר לומר בקול את מה שכולם יודעים: יש לנו עסק עם עדה בעייתית.

תראה, הכל טוב ויפהתרגיעו

אבל לי באופן אישי יש בעיה עם עדות שהתגזענו כלפיהם בעבר  והם לא מפיקים לקח ונזהרים קצת יותר כלפי אחרים, גם מאחרים יש לי ציפייה כזאת אבל מהם יותר

כמו רוסים 

ומרוקאים.

ואתה רוסי.

זה מראה על כיעור בעיני וחבל.

אתה באת מארץ שרכישת השכלה הייתה מובנת מאליה, זאת לא חכמה כזאת גדולה שיש לך כזאת . חוץ מרכישת השפה מה עוד היה לך קשה? ואתה בצבע הנכון. תוך דור כל סממני העבר נעלמים.

לעומת זאת כל אתיופי שמצליח עם ולמרות כל הרקע וקשיים הנלווים, תקציבים לרוב לא מספיקים כדי להדביק פערים בסיסיים שיש לילד שגדל במשפחה ממדינת עולם מתפתח,  מעורר השראה בעיני.

כדאי לסגל גם עין טובה.

הבעיה היא לא רכישת ההשכלהדור רביעי
כל הרוסים משכילים?
לא.
אבל הם עובדים קשה גם בתור צווארון כחול.

הבעיה היא הבטלה שמביאה לידי חטא.
הצעירים שיושבים בלי מעש, שותים משתכרים ומנסים לשדוד קשישה.

זה סמל למאבק השתלבות בחברה?

לא חסרה עין טובה. סה"כ העדה הזאת קיבלה מה שלא קבלה אף עלייה.
צריך להציב מראה מול הפותחת, שבא לה לשרוף ניידת מעצבים, או לנפץ איזו זגוגית של רכב.
זה לא לגיטימי. הגיע הזמן להגיד את זה בקול רם וברור.
מה, אתה פצלש שלו?תרגיעו

הוא שאל על השכלה ועניתי על השכלה.

אני מסכימה שבטלה מביאה לשעמום ובסוף לחטא ועוון.

נשמע לי מאוד הגיוני מה שכתבת ועדיין אני חושבת שבפני אתיופי ניצבים הרבה יותר קשיים מכל עדה אחרת . עשיתי שירות לאומי שנתיים  עם יוצאי הקהילה אז אני מכירה קצת מבפנים.

הכל מורכב הרבה יותר אצלם.

יש שבר עצום כתוצאה מזה שתא המשפחה הפטריאכלי נהרס,

אין דמות בוגרת  שתדריך אותם, לרוב ילד קטן הופך להיות הורה של ההורה שלו,

והילד צריך לפלס את דרכו בעולם בכוחות עצמו וזה לא קל.

אני אשה, ואני אומרת לך, שדעת הקהל לא איתךדור רביעי

כנסי לאתרים אחרים ותקראי טוקבקים.
לכתבות הכי שמאל ופסאודודמוקרטיות יש תגובות חד משמעיות. ותמציתן:
יש גבול להכלה.

עם כל הכבוד לשירות הלאומי שעשית, לשבר ולמורכבות, אף אחד מהם לא עבר את השואה.
יוצאי השואה באו שבורים וכתותים ובנו מדינה לתפארת.

אם האתיופים רוצים לבנות איתנו ביחד, שיחשבו מסלול מחדש.

ילד הורי הוא ילד שדואג להוריו.
לא ילד שתוקף קשישה
לא ילד שמשתולל בקופת חולים
לא ילד שצבר 14 תיקים עד גיל 18.
לא ילד שמנסה לשדוד טלפון מילד אחר, וזורק אבנים על שוטר שבא להפריד בינהם.

הבנת?

עכשיו ברור שהוא לא מייצג את כלל האוכלוסיה האתיופית, ויש - כמו בכל עדה- אנשים טובים
ואלה הכי נפגעים מבחירת סמל מאבק כזה,.
כי בסוף זה אזרח מול אזרח.
אם זה במציאת עבודה
אם זה במציאת בן זוג
אם זה בקבלה לישובים, לבתי ספר, לכל אספקט של החיים הנורמלי.
מה שכתבת על ההערכה העצומה שיש בך לכל ילד אתיופי שהצליח, זה נכון, אבל לא רלוונטי להצלחת המחאה או לכשלונה.
זה לא קשור לצבע נכון או לא נכוןshaulreznik

מה עם המהגרים הסינים מלוכסני העיניים? הם היו שונים לא פחות מהשחורים והופלו יחד איתם:

Anti-Chinese sentiment in the United States - Wikipedia

אלא מה, שוב תקציב לא יעלה IQ מ-63 ל-100, זה כן:

Average IQ Rank: Ethiopia Second 'Dumbest'

זה קשור ועוד איך.תרגיעו

כאילו שאתה לא מכיר את זה בסביבה הקרובה שלך. 

זה קיים בסביבתי הקרובה ביותר, ובכל המעגלים האפשריים. אנשים מזלזלים בהם אבל משחקים אותה אז לא תמיד שמים על השולחן את כל הקלפים. תהיה רגע כן עם עצמך ותבדוק טוב אם צבע העור לא משחק פה תפקיד. אז קוראים לזה שוני תרבותי וכל החרטה הזה. קשקשת.

זלזול לא חייב להוביל להתנהגות עברייניתshaulreznik

מזלזלים בכל מי ששונה מהמיינסטרים, בין אם מדובר בשמן, ג'ינג'י, מגמגם, יהודי עם פאות, שחום עור וכן הלאה. למושא הזלזול יש ברירה, או להתקדם בחיים למרות הזלזול, או להפר סדר ולהביא על עצמו זלזול בכמויות חדשות.

מסכימה איתךתרגיעו

יש בחירה.

ההפגנות האלימות הן תוצאה של כדור תועה שפגע בחלאת אדםshaulreznik

בבקשה, קווים לדמותו של הצדיק הקדוש המעונה סולומון טקה: 14 תיקים במשטרה, כולל תקיפת אחות בקופ"ח וקשישה

בר מתני

גם שאר האנשים שמופיעים ברשימת ה"קרבנות של האלימות המשטרתית" היו בדיוק כמוהו. 

תודה על השיתוף.רפואה שלמה

הפעם הוא תקף שוטר ומשפחתו -  ולא קשישה או אחות...

וגם אז הוא נפגע בשוגג - מנתז של כדור

האם יצליחו כספים זרים לגרום לאפקט אלאור במשטרה?

"בא לי לשרוף מכונית כדי להוכיח שאנחנו לא אלימים"אגמון החולה

"בא לי לנפץ שמשה של ניידת כדי להוכיח שאנחנו סתם נעצרים בלי שום סיבה בכלל"

הגיון של שחורים בכל מקום בעולם. ייבוא לא מוצלח של אנשים אלימים ובעלי IQ נמוך מאוד. שכל הקשר המוכח בינם לבין העם היהודי הוא סיפורי סבתא מגוחכים על מלכת שבא.

חתיכת אידיוטאהרון הגבר

מצטערת על שלא הבנת מספיק את הסרקזם במשפט שהזכרת.. אני צריכה לזכור לקחת בחשבון שיש אנשים שלא זכו בכושר הבנה בסיסי..

אז ככה-

אתה אידיוט חשוך שלא מהסס להראות את בורותו בפומבי ואת ידיעותיו הפחות מקלושות בכל הנוגע להיסטוריית העדה הזאת.

מציעה לך לערוך בדיקת איי קיו חוזרת

truth hurts, huh?אגמון החולה

לכול יפי הנפשמוטי ב.

רוב רובם של כהי העור (כושי זה גזעני מדי) הגרים בישראל לא אמורים להיות פה!

ויותר מזה אם יחזרו לארצם כרוב לוודאי שיקבלו עונש מוות! (על השתמטות מהצבא)

ישנם אתיופים (ומעוד כמה מדינות באפריקה, אבל רובם מאתיופיה) שעלו לארץ במבצע משה ומבצע שלמה,

אשר הועלו לארץ לאחר פסקם של גדולי הדור הקודם, שאותם אנשים הם צאצאים של עשרת השבטים, להם יש זכות לחיות בארץ ע"פ חוק השבות (he.wikipedia.org/wiki/חוק_השבות)

השאר הם מסתננים !!!!! (או בנים של מסתננים, שגם להם אין שום זכות להיות בארץ)

וכול אילו שטוענים שהם פליטים, החוק הבינלאומי קובע: שהמדינה הראשונה שאילו נכנס הפליט מחויבת לקלוט אותו (he.wikipedia.org/wiki/פליט) , א"כ כל אותם "פליטים" יכלו להישאר במדינה הראשונה שעברו בה, ולא הייתה להם כל סיבה מוצדקת להגיע לישראל.

דבר זה מוכיח שאותם אנשים אינם פליטים, אלא מסתנני עבודה שחיפשו חיים טובים יותר, ולצורך כך הגיעו לישראל. !!!

אגב רובם של המסתננים אינם מעוניינים להישאר בארץ! וחולמים לעבור לקנדה או אירופה.

ולכל כהי עור (שוב כושי נחשב כגזעני) אם תחזרו לארצותיכם כרוב לוודאי שתקבלו גזר דין מוות על השתמטות מהצבא,

(דבר המביא לשאלה מה יקרה אם אני ישראלי שנרדף כי לא התגייסתי, האם גם אז אני יקרא פליט? כי קבלת הגדרה של פליט לא מחיבת שהאדם יהיה בסכנת חיים, מספיק שיהיה נרדף במדינתו)

אז תגידו תודה על כל יום שאתם כאן ותהיו אסיר תודה על כך!!! 

כי החיים במדינתכם גם ללא חוב התגייסות גרועה פי כמה מהחיים בישראל.  

מי דיבר על המסתננים?חופשיה לנפשי
אלו שהתגיירו נקלטו פה וטוב להםסודית
כל הערלים שלא שייכים יסתלקו כשיבוא משיח צידקנו.
המחאה נכשלה כישלון גמור וסגנון הדיבור הגס, הבוטה, המזלזל, כפויי הטובה של פותחת השרשור - מוכיח את ההפך מטנותיה.
שבוע טוב לכל בית ישראל ותחזקנה ידי שוטרי ישראל המוכים בבואם לשמור על הסדר האזרחי.
מי שלא מקובלת עליו מדינת חוק- יכול לשוב לאתיופיה.
אנחנו לא מכריחים אף מתוסכל חמום מוח להשאר כאן בכוח.
שבוע טוב
הנה עוד מקרה של גזענות שלא היה ולא נבראshaulreznik

Adi Ben Hur Adv

"

כותב שורות אלה מודה כי הוא לא הכיר את ח"כ פנינה תמנו מיש עתיד, עד אשר היא צצה לו לפתע בטוויטר, שם נתקל בטענתה כי השוטר היורה בטקה ירה בנערים "כמו ברווזים במטווח". בניגוד לח"כ תמנו, כותב שורות אלה לא ניחן בכוחות נבואיים, והוא בסך הכל עו"ד ומשפטן, שאין לו כל ידיעה אמיתית על מה שהתרחש בזירת הירי. מסתבר כי גם ח"כ תמנו היא עורכת דין. מסתבר, כמו כן, כי ח"כ תמנו ניסתה לשחק על קלף האפליה כנגד אתיופים, תבעה את הריבוע הכחול בטענה כי הופלתה לרעה, ותביעתה נדחתה על הסף, באופן שיכול ללמד משהו על צורת התנהלותה.

בשנת 2005 טענה תמנו, אז מתמחה במשרד עורכי דין, כי היא הגיעה לסניף הריבוע הכחול בלוד, ביקשה לקנות דברי מאפה, אך המוכרים ברשת סירבו למכור לה את המאפים, וגירשו אותה מסיבות גזעניות משום היותה אתיופית. תמנו הגישה תביעה בגין אפליה ע"ס 50,000 ש"ח.

ההסבר של עובדי הרשת היה פשוט יותר: הוסבר לתמנו כי לא ניתן לקנות מוצר שמחירו נמוך מ - 1 ש"ח, והעובד במאפייה הציע לה לצרף את שני סוגי המאפים ולשקול אותם יחדיו. תמנו סירבה, ולטענת מנהל המקום, צעקה עליו תמנו "רוסי מסריח, אני אתבע אותך" ואמרה לו להוריד את הכיפה. ה"רוסי המסריח" אמר לה לתבוע. היא תבעה והפסידה במשפט שנמשך שנתיים.

הרשת טענה מצדה, טענה שתמנו לא הצליחה לסתור ועל כן התקבלה על-ידי בית המשפט, כי הרשת מעסיקה ילידי הארץ, רוסים (דבר שנתמך על-ידי דברי המנהל), אתיופים ומוסלמים, ומשרתת את כלל הלקוחות ללא כל אפליה ו/או גזענות.

תימוכין לטענת הרשת כי היא אינה מבצעת אפליה נמצאה בדמות עד התביעה שתמנו עצמה הביאה, עד שעדותו הזיקה לה מבלי שנתנה על כך את הדעת.

מדובר בבחור אתיופי מקבוצת "נוער שוחר מדע יוצא אתיופיה" אותה הנחתה תמנו ונכח במקום. תמנו סיפרה לו כשיצאה מהמקום כי סירבו למכור לה מאפים מסיבות גזעניות. מחקירת הבחור - שהיה אמור להיות עד מטעם תמנו - עלה כי הוא עצמו קנה באותו מקום פעמים רבות עם אמו, ומעולם לא הפלו כנגדו בגין צבע עורו.

העד של תמנו, אתיופי ממש כמוה, העיד שהוא ואמו מעולם לא נתקלו בכל אפליה שהיא, בגין צבע עורם ו/או אחרת. העד מטעם תמנו העיד כי לא רק שהוא קנה במקום ללא כל בעיות, אלא שהמוכר אותו תבעה תמנו מכר לו פעמים רבות, והוא מעולם לא הופלה בכל צורה שהיא על-ידי אותו מוכר.

הדעת נותנת כי תמנו, שכשלה כשלון חרוץ בהוכחת אפליה כנגדה - תוך שהעד שהיא עצמה הביאה כדי להוכיח כי הריבוע הכחול מפלה באופן שיטתי, מעיד כנגדה, כי לא נתקל באפליה מצד הסניף והמוכר אותם תבעה תמנו - תנהג ביתר צניעות ולא תטען טענות נוספות ומלבות יצרים בגין אפליה טרם ייוודעו כל העובדות, בכל הנוגע לזירת אירוע ירי שאין לה כל ידיעה את שהתרחש בה.

נראה כי העובדות אינן הדבר שמנחה את המשפטנית, עורכת הדין וח"כ תמנו מיש עתיד. נכון לזמן כתיבת שורות אלה שוטר, אשתו וילדיו הקטנים מצויים בדירת מסתור, בגין הסתה חסרת אחריות של אישי ציבור כנגד אותו שוטר, על-ידי אנשים שלא מכירים את העובדות והן לא מעניינות אותם.

בפעם האחרונה שתמנו הייתה צריכה להוכיח כי הופלתה לרעה, בן העדה האתיופית שהיא עצמה הביאה הפריך את טענתה. כעת היא חברת כנסת בכנסת ישראל מטעם יש עתיד. אין כל צורך בהוכחות.

ראה: ת.א. (ת"א) 42499/05 תמנו פנינה נ' הרשקוף אברהם (פורסם בנבו: 10.4.07)."

ככל שעובר הזמן ואני חושב על ההפגנההבעטליר החמישי

אני מתנגד לה יותר ויותר.

בחיי היום-יום להרבה אתיופים יש חיים נפלאים. הקלות וכו'. הם לא סובלים בתדירות יום-יומית.

מי שסובל בתדירות גבוהה- זה האתיופים במצב הסוציו-אקונומי נמוך. ובצדק הם סובלים.

לכן האתיופים האלימים נמצאים בהפגנות, והאתיופים הרגועים לא.

האתיופים שאני מכיר מעולם לא סבלו משיטור יתר.

לשוטר הייתה סכנת חיים. זה היה לי כ"כ ברור מהרגע הראשון ששמעתי על המקרה.

הפשט הוא שהכלל "הבא להורגך השכם להורגו" לא מבדיל בין יהודים ללא יהודים.

אם אנחנו כל הזמן מתלוננים על נוהלי הפתיחה באש מול ערבים, זה אותו דבר כלפי יהודים שמסכנים את חיינו.

כמה תמים צריך להיות כדי לחשוב שיש כאן גזענות ממוסדת. כאילו ההנחיות מלמעלה זה לדפוק אתיופים.

האתיופים שמפגינים בכזו אלימות די הורסים לעצמם את התדמית עם האלימות הזו.

וזה לא "פקקים וחוסר נוחות". זה יולדות בדרך לבתי חולים. זה תינוקות רעבים למטרנה כמה שעות. זה פספוס אוטובוסים ורכבות וטיסות, זה נזקים של עשרות אלפי שקלים לאנשים תמימים ששרפו להם את המכונית רק כי הם נסעו בכביש.

בעיניי, מי שמתנהג ככה צריך להיות תחת סוגר ובריח, בלי קשר לצבע עורו ובלי קשר לסיבת התנהגותו.

עצם הסלחנות הזו כלפיהם נובעת מגזענות.

ואני האחרון שאפשר להאשים אותו בגזענות.

יש לי הרבה חברים אתיופים, ולאשתי אמרתי שאם הילד האתיופי בגן של הילדים יהיה כמו אבא שלו הייתי רוצה אותו לחתן לביתי. אני הולך כדעת הרב עובדיה, ולדעתי האתיופים הם יהודים גמורים שלא צריכים גיור אפילו לא לחומרא.

ותקראו את התגובות כאן. ענו לך יפה מאוד.

הכתב הפלילי של וואלה: התקשורת משתיקה את הרזומה הפלילי של טקהshaulreznik
בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל

עתידות:

סקר ערוץ 12: 55 מנדטים

סקר מעריב: 66 מנדטים.

בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים

חחחחחשלג דאשתקד

אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...

ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות  יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣

בהחלטאיתן גיל
בעקבות "המפץ" הימין הבטיח לעצמו את השלטון לארבע שנים נוספות.
"שובו של הנוכל 2: נפתול תעלול" עכשיו באקרניםנקדימוןאחרונה
מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטובאחרונה

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
אם אני יקים איש צררות אני יכל להזמין עסקית משולבת?קעלעברימבאר
למה לאחתול זמני

בשנת 1946 הכיסא כשל בהוצאה להורג של וילי פרנסיס, שלפי הדיווחים זעק "עצרו! תנו לי לנשום!" ("Stop it! Let me breathe!") בעת שבוצע ניסיון ההוצאה להורג. התברר שהכיסא (הנייד) הותקן שלא כהלכה על ידי אחראי שיכור. התיק הובא בפני בית המשפט העליון של ארצות הברית, כשפרקליטיו של פרנסיס טוענים שאף שפרנסיס לא מת, הוא למעשה הוצא להורג. הטיעון נדחה, ופרנסיס הוצא להורג בשנית בכיסא החשמלי בשנה שלאחר מכן.

יש פה צוועיי דיני!

זו הסיבה ששחיטת חיות יותר הומנית מחשמול (ברצינות),קעלעברימבאראחרונה

לפחות ככה שמעתי.

כי חשמול חיות יכול להשתבש ורק לגרום להם כאב עז כי יש תקלות במכונות גדולות ופסי ייצור המוניים. בעוד ששוחט חייב להיות עירני, לבדוק כל פעם שהסכין חלקה ללא פגימות, ולשחוט כמ ושצריך אחרת יטריף את הבהמה ויפסיד הרבה כסף. בנוסף כנראה החיה לא מרגישה את השניה הראשונה של השחיטה כי חתך חלק לא מרגישי םאותו בשניה הראשונה, ובשניה השניה כבר לחץ הדם שלה במוח יורד משמעותית כי הדם יוצא מהמוח דרך עורק הצוואר הראשי והיא מאבדת את ההכרה תוך שניה

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

זה דווקא נעים לקריאהצדיק יסוד עלום
היתה בגידה ב7.10?זיויק
אני עוד לא גיבשתי דעה 
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ

כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים

בוודאיזיויק
ככה אשמע במסודר טיעונים ואגבש אולי דעה 
בגידה של מי?ברגוע

של כל מערכת הביטחון?

הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה

של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע

אתה באמת חושב שיש אפשרות  שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים? 

למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?

אתה רציני??זיויק

והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!

לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.

...ברגוע

אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.

זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.

חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
אני לא יודע מה היה או לא היה בתאריך זה או אחר. אני כן יודע שחיפוש הבגידה או הבוגד זה לעשות חיים קלים. הכל היה בסדר, חוץ מבוגד אחד שנמצא אותו, נתלה אותו והכל יחזור להיות בסדר.

לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.

אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
כל תהליך אוסלו, על שלל הבטיו הוא בגידה ברעיון היהודי/ציוני.

אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.

לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai

תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇

הנה איך הגיעו לזה...

אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.

סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.

אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.

להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.

סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.

ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.

ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.

טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X

והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinai
אין ספק שתופעה זו היא בגדר מחלת נפש קולקטיבית. במובן זה, קביעת בית המשפט לגבי אסף שמואלוביץ' – כי מחלת נפש היא שמנעה ממנו לעמוד לדין – מקבלת משמעות רחבה ועקרונית הרבה יותר. הדפוס הזה חוזר גם אצל הפצ"רית לשעבר; שם, הלחצים הכבדים מצד גורמים בארה"ב להפליל חיילים כבסיס להטלת אמברגו נשק על ישראל, פגשו מערכת שמוכנה להקריב את האינטרס הלאומי לטובת ריצוי הזרים. 
אתה לא תדע לעולםנקדימון
נוטה לחשוב כמוךזיויק
בימים הראשונים הייתי בטוח שהייתה בגידהנקדימוןאחרונה

והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,

כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.

הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.

ייתכן מאוד שוועדת חקירה לאסון מירון היה הטריגרhamedinai

קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.

​1. ועדת מירון כמודל פוליטי

​התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.

​2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית

​למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

​3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה

​כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.

​4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון

​על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:

* ​האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.

* ​הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".

* ​התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.

​לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.

ואני חשבתי שכלי ai הם הרבה יותר חכמים...שלג דאשתקד

מר מדינ-ai יקר, יש כמה בעיות בתיאוריה שלך, ואכתוב לפי הסדר של המספרים:

1. הכלי של ועדת חקירה ממלכתית לא התגלה ככלי רב עוצמה אלא להיפך. הרי למרות מסקנות הועדה לא קרה כלום, לא בדעת הקהל ותוצאות הבחירות, לא בפיטורין וכו' בפועל.

2. הציבור החרדי לא היה קונה את זה בכל מקרה, כי יודעים היטב מי האשמים לאסון מירון... הם הרי יודעים איך מתנהלות עצרות והילולות והם נהנו מזה כבר בלווית הרב וואזנר וכל קדושים עמו.

3. מה יעזור לשסות את תושבי העוטף? הרי הם שנאו את ביבי עוד קודם והם בכל מקרה מיעוט קטן במדינה.

4. אתה מתכוון שגם אסון מירון וגם הטבח בשמחת תורה תוכננו מראש נגד ביבי? זה כבר מעניין מדי...

5. על הסיכום וגם על ההקדמה: הרבה יותר כדאי לומר את התיאוריה הזו, בהנחה שבשני המקרים זו רשלנות ולא בגידה...

אבל כל הכבוד על היצירתיות. אני לא הייתי מצליח להוציא כזה מאמר יפה מהai.

עלה והצלח!!

הAI עזר בשגיאות כתיב ותחבירhamedinai

וזה גם לא משנה, קבל את האמת ממי שאמרו. 

ועל השאלה הראשונה עניתי בגוף הכתבה:

הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

ועל יתר השאלות, אם תחשוב קצת תוכל לענות לבד.

מצטער, לא אוכל לענות להצעתךשלג דאשתקד
אין לי את הכלים לחשוב, אפילו לא קצת 😉

ותודה על תגובתך

"איך את נראית בלי איפור?"hamedinai

מספרת אישה על התקופה כאשר נפגשה לשידוכים, שהיה בחור ששאל אותה "איך את נראית בלי איפור?" היא לא נבהלה וענתה "עוד יותר יפה".

אם אתה רוצה לראות את הכתבה לפני השיפוצים של AI. הנה...

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון.. - אקטואליה וחדשות

אכן, הרבה יותר יפה!שלג דאשתקדאחרונה
אני לא מסכים עם הכתבה הזאתרועישםטוב

אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר

הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות 

אויש תנוחאיתן גיל

כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.

איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.

שם רשעים ירקב.

רפואה שלמההסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך