שידוכים-מה דעתכם על כך שבאים להציע לך מישהו אומשואה7586
מישהי-
אבל משמיטים הרבה דברים חשובים שהיית צריך/צריכה לדעת...
זה קורה לי כל הזמן וזה נורא מעצבן שאני צריכה לגלות בעצמי דברים..
זה מתחיל במראה..לבוש..רמה דתית.אישיות.שאיפות..התנהגות...
אני חושבת שזה לא יפה להסתיר דברים...העיקר בשביל שימצאו לבחור/ה חתן ושתצא כבר...
אם מישהו שמן לא יפה להגיד שהוא מלא..אם מישהו מגמגם מאוד.לא יפה להגיד קצת מגמגם..
אם מישהו לא לומד כל כך תורה לא יפה להגיד שהוא שקדן וכו'...
צריך לדעת או רוצה לדעת?אבא שמואל
אם אלו דברים שכל אחד צריך לדעת אותם הרי שאין טעם שלא לומר.
אבל אם אלו דברים שאחד היה רוצה לדעת ולשני זה לא חשוב, מי שרוצה לדעת ישאל.

אחרי הכל, לכל אחד חשוב משהו אחר ושדכן לא יכול ולא צריך לומר הכל לכל אחד.

ודאי שאם שדכן נשאל בפירוש על משהו, והוא יודע לענות, צריך לענות, ואפילו אם לא היה צריך כדאי היה לענות כדי לחסוך עוגמת נפש משני הצדדים.
אני עוד תמים, אולי אחרי קצת ניסיון גרוע אשתנה..ברוךש
אני אישית עוד נורא תמים. ולכן קשה לי להבין.
ובנוסף, לא הייתי מעלה בדעתי לשאול את כל השאלות שאת פירטת (לבוש, שאיפות, התנהגות),

אני מסכים איתך שזה ממש לא יפה להסתיר דברים עקרוניים, ואני חושב שרובם היו באים לידי ביטוי וגילוי בפגישה הראשונה. (למשל לבוש- מבחינתי כולם לבושות צנוע, אני לא מכיר מציאות שונה, אילו הייתי נתקל בבנות לא צנועות, הייתי דורש לדעת לפני)
אולם מהצד השני, אני לא דורש שרטוט מדוייק של נפש הבחורה ושאר מאפייניה לפני, אני רוצה לדעת דברים כלליים יותר. (ואולי אחרי קצת ניסיון גרוע בתחום, הייתי רוצה לדעת כמה דברים עקרוניים יותר בשבילי).

אבל סתם כך, אני לא מגיע לפגישה, כשיש בידי ספר על הבחורה.

נראה לי שתמיד בפגישות כאלו תהייה מציאות כזו.אני12345
וזה בגלל שאין מצב שמי שמציע ידע את כל האמת הרצופה על אותו אדם.
זה באמת מציק ומעיק וכל מיני מילים של 9 באב, אבל אולי אפשר לצמצם את הביאוס בכך שאפשר לשאול את השאלות ,בצורה שתתן לך קצת תחושה על האופי של הבחור שמציעים לך ומה זה אומר לך לגבי מה שאת רוצה. 
ותמיד לדעת שאם החלטת להיפגש זו החלטה שלך ולא של מי שהציע לך.

לא צריך ספר על הבחורה.אבל אם יש משהומשואה7586
שהוא רציני-למשל נכות מסויימת חס ושלום,משהו במראה שיכול להפריע..משהו בהתנהגות הייתי רוצה שלא יסתירו את זה ממני..
הבחור הזה שבגללו לא הסכמתי- לצאת שנה עם בחורים...אמרה לי השדכנית שהיא רוצה שהוא יתחתן כבר כי המשפחות מכירות שנים וחשוב שהוא יתחתן..סליחה!אבל אם לא יצאתי עם בחור במשך שנה כנראה שזה פגע בי מאוד..ואני בחורה נורמלית לגמרי ברוך ד' שהכירו לה בחור שהוא לא יציב נפשית..
בך זה לא היה פוגע???? 
אם זה עקרוני-כן. לטעמי- תלוי. סתם- לא.ברוךש
כמו שכתבתי ואחרים גם כתבו- אם זה עקרוני וחשוב-------------- כולנו היינו רוצים לדעת.

אבל אז קיים מרחב ענק של דברים שכל אדם הוא שונה בהם. בדברים העקרוניים לנו מתוך אותו מרחב היינו שואלים, והדברים שלא, היינו מגלים כבר אח"כ.

ואני הזכרתי את תמימותי, כי אני עוד לוקח דברים כמובנים מאליהם, ועודני נמנע מהתפכחות, ולכן דברים רבים שאולי אפילו הינם עקרוניים לכולם, לא הייתי שואל. וכאן אני אולי קצת "שונה" מכולם.

השדכנים מנסים להוציא כל אחד כאילו הוא צדיק,ובעלמשואה7586
מידות טובו. ולמדן וכו' וכו' אז כשפוגשים מגליפ שזה לא נכון,יש מעטים שהם צדיקים וקשה למצוא אותם
לידיעתך.......חשבשבת
צדיקים אין בכלל

הלוואי בינוניים.........
נכון...אז למה מנסים לשווק כל בחור כצדיק?משואה7586
ובעל מידות טובות..אידיאליסט.וכו' כשהוא לא כזה?
נקודה למחשבה...אנונימי (פותח)
אני מבינה שזה מעצבן , מצד שני-
אם היו אומרים לך את החסרונות שלו - לא היית רוצה לצאת איתו,( והרי אף אחד לא מושלם. וגם את לא.)
ויכול להיות שבסופו של דבר הבחור ימצא חן בעייניך למרות החסרונות - ואם לפני זה היו אומרים לך את החסרונות לא היית רוצה בכלל לשמוע...

תלוי איזה חסרונות...אם זה שלפעמים הוא לא קם לתפילהמשואה7586
פעמים חריגות שלא..קורה..אם הוא מתקשה קצת בלימוד גמרא וכו' או יש דברים שהוא צריך לעבוד עליהם וכו' אז סבבה..
אבל אתגרים נפשיים חייבים להגיד...
אני פשוט אכולת טראומה מהבחור הזה מחומש שבפגישה הראשונה נבח כמו כלב וקילל את כל הרבנים שאמרו לא לסרב פקודה בגירוש...והתנהג נורא מפחיד...
ואת זה השדכנית לא אמרה לי..
אני דברתי על שאר הדברים שכתבת...  אנונימי (פותח)
ובמקרה שלך, אני חושבת שלך הוא לא התאים... יכול להיות שלמישהי אחרת לא הייתה בעיה עם זה...
טוב, אני לא יודעת מה הבעיות בדיוק של הבחור- אם זה באמת משהו נפשי. כי בעיקרון אני לא חושבת שמישהו שכועס,( אפילו מ-א-ד!!!! )על רבנים ששתקו בגירוש - זה מישהו עם עקבות נפשיות...

אבל מישהו שנובח ברחוב?ולא מוכן להכנס לתחנה מרכזיתמשואה7586
בירושלים כי יש שם בנות?מפחד ממכוניות,מצלמות,בחורות כלבים זה נראה לך נורמלי?
יש הבדל בין לכעוס וכולנו כועסים לבין לקרוא לרבנים מסויימים חזירים..או למשל לחיילים נאצים..(ועם המשפט האחרון לפעמים ההתנהגויות שלהם באמת מזכירות קצת את הנאצים)אבל יש גבול...
בחור שגור בחומש באוהל ובתוך מערה ואל חשוב על העתיד שלנו של פרנסה..ולהקים משפחה והוא כבר בן 27!
וכן...יש לו משהו נפשי..כל כסיל היה שם לב לזה וגם הרבנית אמרה אחרי שאמרתי לה שאני לא מעוניינת..
שאלה אותי האם זה בגלל שהוא צוחק כל הזמן...
תיראיחשבשבת
יש דברים שאצלך נראים כבעיה נפשית.........

ואצל אחרים לא.

אלה החיים ואיתם צריך להתמודד.

נקודה נוספת למחשבה:
אולי מי שמציע לך וידע שאת חוזבש"ית מדביק לך את כל המקרים המעניינים האלה בגלל עצם חזרתך בתשובה. הבנת?
יש כאלה שחושבהים שחוזבש"ים הם חולי נפש או עם בעיה נפשית.
אז שימי לב לענין.

בהצלחה יקירה!
לא חשבתי על זה כי ככה זה אצל החרדים..משואה7586
דווקא החוזרים בתשובה אני מכירה הם נורמלים לחלוטין..מי שמגיע לציונות הדתית הוא בדרך כלל הנורמלי..לא רוצה לתייג אבל נגיד להיות נחנח אז זה אולי קצת משוגע..או חרדי על ההתחלה אבל ברוך ד' אצלי זה בא מתמימות.ואמונה ולא בכפייה ולאט לאט וכמובן שלמדתי במדרשה..ובניתי את עצמי..אני גם לא קיצונית וסגורה כמו הרבה חוזרים בתשובה דווקא הדברים הטובים באישיות שלי נשארו אולי רק השתבחו
זה לא מה שאת רואהחשבשבת
בתור אחת עם נגיעה בדבר.

יש מה שאחרים רואים והם לא בהכרח רואים את מה שאת ואני רואות. שחוזב"שים זה עם נפלא עם הרבה הקרבה והתמודדות.

אבל יש אנשים קצת יותר מצומצמים גם בציונות הדתית שככה הם רואים את הדברים.
ואגב אני לא יודעת אם שמעת פעם את הסיפור חזרה בתשובה של אורי זוהר אבל זה שווה שמיעה.

ודווקא את הנחנחים הם לא חרדים.(הם משו בין ברסלב לדת"ל)
אני מכירה המון חוזרים בתשובה חרדים ודתל"מים שהם נפלאים זה לא קשור לאיזה זרם חוזרים זה קשור איך חוזרים.

הבנת?
נכון..אבל יש כאלה שעושים שם רע...משואה7586
שמים כיפה או מחמירים על עצמם יותר מדי בחזרה בתשובה ומאבדים קשר עם המציאות..האמת אם היו מציעים לי חוזר בתשובה הייתי מבררת עליו פעמיים לפני שהייתי מסכימה לצאת...כי אי אפשר לדעת וכו' וכו'.מצד שני כל כך הרבה רבנים שלנו חזרו בתשובה...ואנשי ציבור.
אני יכולה להגיד לך שהמודל לחיקוי לי זה אורית סטרוק...(גם מכירה אותה אישית מאוד טוב)גם מעריצה אותה...
נכוןחשבשבת
את מבינה את אפילו אומרת שהיית מבררת פעמיים על חוזבש"ים.

אז ק"ו מי שלא נמצא בעולם הזה ולא זכה לזה.

אני אתן דוגמא הרבה יותר נחרצת מאשכנזים- ספרדים

אע"פ שהספרדים עם יותר אמונת חכמים, יותר מבינים בקבלה מהם יצאו גדולי עולם (רמב"ם, ר' יוסף קארו, רש"י וכו..)
עדיין האשכנזים מסתייגים מלהתחתן איתם. וזה נחשב בעינהם למוקצה.
אשכנזי שמתחתן עם ספרדיה (אומנם זה יותר את החרדים היום אבל פעם זה גם היה אצל כולם חילונים ודת"ל) זה נחשב לבחור לא משו.

אבל באמת הכל משמים ואין לך מה לדאוג כשזה יגיע כולנ"ו נשמח איתך.

רק להאמין. לקוות. להתפלל
חשבשבת, אני חולק עליך, מכל וכל!ברוךש
דווקא בגמרא שמו את רש"י ותוספות האשכנזים על כל דף, ואת הרא"ש רי"ף וכו.. הספרדים שמו בסוף הגמרא....

אבל בכל מקרה זה לא נכון
1. קודם כול אנחנו לא מקשרים בין גדולי התורה שלפני 800 שנה לאנשים של היום.
2. דבר שני מבחינת הקבלה אין קשר. אומנם מצינו שהזוהר יותר קרוב לספרדי הממוצע אולם, הוא אינו מבין אותה, ובשתי העדות הדבר נשאר אצל גדולי התורה. (אלא שגם יש חסידים שלקחו את עולם הקבלה במובנו האנושי-נפשי).
3. הסיבה להתייחסות היהירה של האשכנזים, היא מכיוון שהם הגיעו מארצות אירופה הנאורה ומושכלת, ואילו הספרדים היו בקרב הערבים הברברים.
4. מבחינת גדולי תורה, הציבור האשכנזי לפני השואה מנה כ16 מליון נפש, בעוד הציבור הספרדי מנה כ2 מליון.
5. בספרד לא היה נהוג ללכת לישיבות, והלימוד וההתגדלות היתה תחת כנפי רב לתלמיד, ובודדים מוכרים כיום. (בתקופה מאוד מאוחרת התחילו להקים ישיבות). אולם באירופה הוקמו עשרות ישיבות גדולות, שהוציאו את מיטב ומירב תלמידי החכמים של התקופה.
6. בעוד העולם הספרדי חי חיי חול והלכה, העולם האשכנזי חל התגדלות והתעוררות מיוחדים שהעלו את הדור כולו, ולא רק כמה חכמים (הדבר נבע בחלקו מהתעוררות העמים, וחלק במקביל) תנועות כמו החסידות, והמוסר, תורה עם דרך ארץ, והשפעת הישיבות היו אנורמיות.

אולם, אני מכריז בכל תוקף!!!!!!!!!!
אין לכל זה, ולו הקשר הקטן ביותר להיום. ואל תנסו לקשר את זה! אומנם ישנו מגזר שעוד משחק את המשחק המגעיל ודוחה הזה. אבל ב"ה המגזר הדתי לאומי, והחילונים כבר עברו את הגיל.
ואני יכול להעיד מישיבתי, הן הגבוהה, הן התיכונית, הם היסודי, הן מהישוב, הן מכל הכרתי בתחום. שאשכנזים מתחתנים עם ספרדים על ימין ועל שמאל, והשיקול היחידי בעסק הוא לפעמים אצל הבחורה שמתלבטת לגבי מנהגיה העדתיים. וחוץ מזה, עם אחד אנחנו, וכל הנוער והמבוגרים נמצאים יחד, בלי קשר לעדה ושטויות. ומכל הכרתי, לא קיים שום הבדל מכל סוג שהוא ביניהם.

והפעם תאשימו אותי בכמה רצינות שאתם רוצים. אבל אני מסתכן.
לא הסתכלתי במה שכתבתי, בבקשה אל תאשימו אותי בשגיאות כתיב

נכון מה שכתבתחשבשבת
אבל אפחד לא חולק שהספרדים יותר אמינים מהאשכנזים.
וגם תמימים יותר.

אני לא אומרת שהאשכנזים פחות טובים אלא הבאתי בעיה כלשהי שקיימת כמשל לבעיה של משואה הבנת?
למרות שהמשל לא באמת קשור, לא הסכמתי איתוברוךש
יש כאלו שאם תראי להם תמונה נהדרת המורכבת מכלל גווני הצבעים בצורה הרמונית נפלאה, יביטו ויראו את הפספוס בצד התמונה. הפעם, אני הצבעתי עליה.
לא הסכמתי אם המשל. זה לא קשור באמת, כי זה לא משנה. אבל לי, היא הפריעה .

ואני חולק עליך שוב.

תלוי באדם. ב"ה הכרתי המון אנשים, ואני חולק.
אני לא חסיד גדול של סטיגמות, ואומנם אני עוד צעיר לימים (כולד בן יומו), אבל אני מכיר אחרת.

נכוןחשבשבת
אבל העובדות מדברות בעד עצמם.

וזה באמת תלוי רק באדם.

ונכון שאתה לא חוזב"ש?
אבל..ברוךש
עובדות צריך להוכיח...

מסכים, שזה תלוי באדם

אני ברוך, כל הזמן צריך לחזור בתשובה. במיוחד אני.

משואה!ברוךש
בסדר, משואה את צודקת. גם אם הוא נורמאלי לחלוטין (משמע שפוי ברמה הטכנית), הוא הזוי מידי בדרכיו. והוא צריך מישהי מאוד מיוחדת ומתאימה, וזה משום מה, לא נראה לי את.

את צודקת שבדברים עקרוניים וחשובים צריך לספר לפני.
ואם יש לך דברים שממש חשובים לך אז כדאי שתשאלי עליהם לפני
ובדברים הנייטראלים (המשתנים מאדם לאדם), כבר תפגשי אותו, ותראי את הכימיה, ואיך אתם מסתדרים, וזהו.

אבל משואה, תרגעי. תפגשי את הבחור, לא נראה לך, תסיימי. את לא צריכה לחוות את זה כסיוט ולקחת את זה כטראומה כל פעם מחדש. אין צורך בעוד פגישה אם הראשונה היתה זוועתית. אם הבחור לא לטעמך, תסגרי עניין. בסה"כ את צריכה לשמור על מצב רוח מרומם ושמח, לעשות את ההשתדלות שלך. ובע"ה נשמע על האירוסין שלך בקרוב.
אבל לא רק התוצאה היא החשובה. אלא גם הדרך, שמרי על מצב רוח מרנין, בואי בראש פתוח ושלו, ותשדלי להנות בפגישה, ישנם המון בחורים, ואת לא נדרשת להתחתן עם כולם, רק עם זה שתחליטי.
המון הצלחה וסיעתא דשמיא!

תודה רבה!חברה שלי אמרה לי שהכל זה ניסיוןמשואה7586
וכולנו עוברות את זה עם בחורים מוזרים..ככה שזה לא רק אצלי..
לא הייתי רוצה שיכירו לי בחורים לא יציבים בגלל שחזרתי בתשובה אז מה?
אם רואים אותי ברחוב בחיים לא מאמינים שהייתי חילונית פעם..אני באמת דוסית ולא לוקחת את הדת למחוזות לא נכונים...ואחד הדוגמאות שאני בקשר טלפוני עדיין עם כמה חברות מהעבר..ככה שלא הפכתי אותם למוקצה..מצד שני יש לי את הגדרים שלי שאני לא מוכנה לעבור..
אני מעתיקה לך את התגובה שכתבתי קודם ולא שמת לב אליחשבשבת
זה לא מה שאת רואה י חשבשבת י    הודעה אחרונה

בתור אחת עם נגיעה בדבר.

יש מה שאחרים רואים והם לא בהכרח רואים את מה שאת ואני רואות. שחוזב"שים זה עם נפלא עם הרבה הקרבה והתמודדות.

אבל יש אנשים קצת יותר מצומצמים גם בציונות הדתית שככה הם רואים את הדברים.
ואגב אני לא יודעת אם שמעת פעם את הסיפור חזרה בתשובה של אורי זוהר אבל זה שווה שמיעה.

ודווקא את הנחנחים הם לא חרדים.(הם משו בין ברסלב לדת"ל)
אני מכירה המון חוזרים בתשובה חרדים ודתל"מים שהם נפלאים זה לא קשור לאיזה זרם חוזרים זה קשור איך חוזרים.

הבנת?
חחח שמתי לב..תסתכלי קצת למעלהמשואה7586
האמת שגם אני רוצה רק אשכנזי..משואה7586
לא כי אני גזענית אלא כי זה מה שמתאים לי למנטליות..ואני לא אמריקאית אבל יש לי קצת מנטליות אמריקאית...הרבה חברות אמריקאיות..וזה מה שמתאים לי
לא התכוונתי שתיקחי את הנקודה הזאתחשבשבת
אלא את הענין שאע"פ שלספרדים ערך מוסף בקבלה, בכתבים, בספרי הלכה שכל העולם מסתמך עליהם, בפירוש לתורה וכו..........
הם נחשבים למוקצה בעיני האשכנזים -שאם יורשה לי אז רובם לא שומרים מצוות לע"ע
וכך זה גם בעולם החוזבש"ים^^^חשבשבת
נכון..וזה חבל..דווקא אחד שחזר בתשובהמשואה7586
הוא עשה את זה מרצון וזה מאוד קשה..אני זוכרת שבהתחלה התביישתי ללכת עם חצאית בבית אז בבית הייתי עם מכנסיים ובחוץ עם חצאית מעל המכנסיים...
והתביישתי להתפלל ליד חברות אז הייתי בורחת לצדדים..כל מני דברים שעכשיו אני גאה לעשות אותם...ואחד הדברים שאני לא מורידה בחיים בחיים מהיד שלי זה הצמיד הכתוב שכבר לא הכי כתום אבל חחח זה כמו ציצית...גורם לי לזכור תמיד...
אני יכולה להגיד שלעומת איך שהייתי שהגעתי למדרשה לפני 3 שנים אני בן אדם אחר..לא יאומן
נכון מאודחשבשבת
ואנשים לעולם לא יבינו זאת.

אלא אם כן הם יהי שם.
לכן הם מסתכלים על כל מיני דברים וקוראים להם מוזרויות.

נגיד נטילת ידיים כמעט כולם נוטלים ככה בחפיף תוך אזה שניה וחצי.

לחוזב"ש זה לוקח כמה דקות כדי לעשות את כל הפרטים לפי ההלכה. ותופסים את זה כמוזרות כי "כמה זמן כבר לוקח ליטול ידיים?" מה הוא כהן? איזה כוונות הוא מכוון שם, אפשר לחשוב? וכו'.....

הבנת?

אצל חוזבשי"ם זה יחסית מובן (לפחות לדעתי)ברוךש
חוזרים בתשובה, מרתיעים במקצת, כי הם עברו שינוי גדול, וקיים מעין חומה שאנו לא בטוחים מה קיים בצידה השני.
אפשר להגיד שתופעת הפחד מהלא נודע קיים פה.
כפי שאומרים, אנו מפחדים שהם קיצוניים, או שהם לא באמת דתיים, וכו...

ואומנם אומרים שאין סטיגמה ללא קצת אמת, אבל כאן אני זורק את זה לכל מקרה לגופו.
לפעמים חוזר בתשובה יכול להיות אדם מאוד בודד. לפעמים הוא לא רק בודד, אלא מתרחק מכל עברו, ומוצא את עצמו מיני נזיר. כל מיני דברים מעניינים, ולכן כפי שכבר אמרו, זה מאוד תלוי באיך, באיזה גיל, וכו...

תקשיבו, אני לא יודע כמה מכם היו יוצאים לשידוך עם גר
והדבר הוא היינו הך למקרה, קצת קיצונ יותר, אולי.

יצא לי להכיר גם גרים, וגם חוזרים בתשובה, וכו.. ודעתי שכל מקרה לגופו.
ישנם חוזרים בתשובה שהפכו להיות רבנים, ויהודים כשרים לכל דבר. וישנם מוזרים על גדר התמהונות, יש, אין מה לעשות. שינויים רדיקליים בהתנהגות בני האדם, אינם מתקבלים לטובה בשום מגזר, ויהי הסיבה והשינוי אשר יהיה. ואולי לנו קל יותר להביט בחילוני מאשר בחוזר בתשובה בגלל זה.
חילוני אנו יודעים איפה הוא עומד, אבל חוזב"ש מפחיד אותנו, הוא מבטא את הלא נודע, וקשה לנו להבין אותו.

אני מדבר בכללי, ואין ללמוד מהכלל על הפרט מדבריי, כמובן שאיני מתכוון לשום אדם, ומשואה, אין דבריי באים לפגוע או לזלזל או להוריד מערך שום אדם. אני עושה ניסיון לנתח את המציאות של היחס לבעלי תשובה. 

מה כ"כ מובןחשבשבת
כל אדם הוא לגופו.

יש כאלה שגדלו במשפחה דוסית עם ערכים חבל"ז
הבן שלהם נראה דוס 100%

אבל באמת מתחת לכל הלבוש מסתתר מישו אחר שמרשה לעצמו לעשות משבאלו בלשון המעטה.

אבל מה הור בא ממשפחה טובה ונראה ירא שמים אז מתייחסים פחות בחשש כי הכל בסדר שם.
לעומת זאת בן אדם שעבד קשה על עצמו-ואני מדברת על חובש"ים נורמלים- ושינה את כל אורח חייו- לזה מתייחסים ביותר חשדנות. למה?
לשתיהם צריך להתייחס באותה חשדנות ולבדוק לעומק.

וכן התגובה שכתבת היא סטיגמתית בהחלט.
השינו הרדיקלי מפחיד... אנשים לא אוהבים רעידות אדמהברוךש
כמובן שזה היה סטיגמתי,
ניסיתי לתאר איך אני חושב שרואים את זה, לא איך שהמציאות באמת.

ונכון, בסופו של דבר כל מקרה לגופו
צודקת בהחלט!מסכימה עם כל מילה!משואה7586
מצד שני למשל בחור שעשה הרבה דברים רעיםאו בחורה שנגיד לא ייתה מקפידה על צניעות והייתה הולכת עם בנים הרבה בחורים דתיים מלידה לא היו מוכנים לשמוע בכלל עליה..כי הם רוצים מישהי צנועה וחסודה..מה תגידי על זה?
וחבל.
רבי עקיבא התחיל ללמוד תורה רק בגיל 40!
ולכן רבי עקיבא מיוחדברוךש
כל מקרה לגופו, וחבל שאנו נותנים לסטיגמות להשפיע עלינו כל כך.

האם האדם חשדן, סקפטי, ובטלן מנעוריו?

מצד שני..כמה בנות היו מוכנות לצאתמשואה7586
עם בחור שעשה תשובה אבל בעברו היה משתמש בסמים..היה אלים,מקלל ומתרועע עם בחורות כל ערב..זה נורא קש ולפעמים הדברים האלה משפיעים על הנפש
אכל..רחלי3
עכשיו הבחור עשה תשובה, כשמתחתנים עם אדם לא מתחתנים עם העבר שלו.
והנפש של כל אחד ואחת עוברת השפעות טובות ולא טובות.
ולכן אף אחד לא מושלם! ועובר את התהליכים בדרכים כאלו ואחרות.
לכן כשאת יוצאת עם בחור את יוצאת עם מה שהוא עכשיו ולא עם מה שהוא היה פעם.
ואנשים משתנים, ועוד יותר אנשים שבעבר שלהם היו משתמשים בסמים או לא יודעת מה.
זה לא משנה כי בכל אחד יש את הזיקה לקב"ה והיא מתעוררת בו בשלב זה או אחר.
אבל העיקר שהוא הגיע לנקודת המודעות ומאז הוא עושה את ההשתדלות להתקרב יותר ויותר ולכן לא שופטים אדם על העבר שלו.
לפי דעתי....
וזה נכון שהנפש היא דבר עדין אבל אפשר לתקן דברים, לכן הקב"ה תמיד משאיר לנו את האופציה של התשובה כדבר פתוח לא משנה מאיזה דרגה שאתה מגיע!
כי זה רק  מוכיח לנו שדווקא מהשפל מגיע התשובה היותר גדולה
וזה מעלה את הנפש למקומות גבוהים יותר אפילו מאנשים שלא נחשפו לדברים רעים כל חייהם וכביכול חיו ב"חממה" זה מה שמיוחד בתורה!!
הכותרת היתה אמורה להיות אבל...רחלי3
באמת איזה בן תורה היה רוצה מישהימשואה7586
שהיו לה קשרים עם בנים?ולכי תדעי מה מצבה..
אני הלכתי לשדכן מסוים והוא אמר לי שאף בן תורה לא ירצה בחורה כמוני שהייתה בצבא ורק חזרה בתשובה בגיל 19...נורא נפגעתי סליחה! הרמה הדתית שלי הרבה יותר גבוהה מהרבה בנות דתיות ואולי הייתי בצבא אבל הייתי היחידה שסרבה פקודה בגדוד בתקופה של גוש קטיף...זה מאוד פגע...לא ציפיתי שמישהו יגיד לי ככה לפני שפגש אותי..וזה אומר שדכן
לרבי עקיבא היה את רחלברוךש
גם לך מחכה בחור מצוין, את רק צריכה למצוא אותו.
ואם יש בחורים שלא רוצים אותך, אז אולי פשוט לא מגיע להם אחת כמוך.

ודעי, אומנם השדכן אמר א', אבל יש בורא ומנהיג לעולם, והקב"ה יכול הכול.
ובעזרת ה' תראי סיעתא דשמיא והקב"ה יעזור לך, ויסדר אותך יופי.

המון אמונה, המון תפילה, והמון השתדלות. ובע"ה נתבשר בקרוב בבשורות טובות.

הפעם.......חשבשבת
מסכימה איתך ב100%
אם היא עשתה תשובהחשבשבת
אין שום טעם להדביק לה סטיגמות.

אבל היא צריכה להראות את השינוי מתוכה.
ובסוף היא תמצא את האחד המצ\מתאים.

וכמו שאומרים אצלנו: מהותו של בחור/ה מתגלית רק אחרי החתונה.
חחח זה נכון...יש לחברות שלי כמה בעליםמשואה7586
שוואלה הלוואי על כל אחת!
יש לי שאלה..מה קורה אם אחרי החתונה הבחור שחשבת שהוא זה לא הוא?
כלומר הוא מתחיל להתנהג אחרת לא בצורה שאת רצית?
למשל לא קם לתפילה תמיד..לא מקפדי כמו בעבר לקבוע עיתים לתורה ודברים כאלה..זה נורא מפחיד אותי
משואהרחלי3
משומה זה נשמע כאילו את מאוד חוששת.
הדברים שאת מדברת עליהם אני חושבת שכל אחד עובר תקופות כאלה ולכן יש לנו את האופציה של ההתחזקות.
ולכן עובדים על זה כזוג
וגם מה שיפה בכל עולם הנישואים לפי דעתי (לא שאני נשואה) זה שמשתנים ביחד ועובדים תהליכים שלא יהיה משעמם, הרי אם האדם היה מתפקד כל יום אותו דבר כל הזמן לא היה שום רצון להמשיך.
כל הזמן אנחנו משתנים ומגלים דברים חדשים, וזה מה שנותם לנו את הרצון להמשיך לשאוף ליותר וביחד....
הכל מהקב"ה וזה רק תלוי בנו איך אנחנו מסתכלים על זה!!!
שבת שלום
ומה קורה אם מגלים דברים שליליים?משואה7586
נדיר מאוד שמגלים כאלהחשבשבת
זה או שראית בפגישות והתעלמת (אמרת זה לא נורא וגילית אח"כ שכן)

או שראית וחשבת שאת תוכלי לשנות את זה.

ועכשיו את רואה שלא............
הכל זה ענין של עבודה. תפילה. אמונה והכל יחד.
יש דברים שלא רואים..למה יש כל כך הרבה גירושין?משואה7586
כי אנשים לא מוכנים לעבוד- הם חושבים שהכול זה אהבהברוךש
הם מתאהבים, עיוורים להכול, בהאי של החיים, ותוך כדי מתחתנים.
ואז הם מתחילים לצנוח לאדמה ומגלים שיש בן אדם מולם, עם חסרונות ויתרונות ודרישות ואישיות. ובמקום לעבוד יחד על זוגיות ולבנות קשר נהדר ונשגב.
הם עוזבים ובורחים ומחפשים חדשה להתאהב בה.

ובנוסף, פעמים רבות שהקשר אינו לצורך בניית קשר, אלא פשוט לסיפוק יצרים.

צריך להבין שקשר בונים ועל זוגיות עובדים.
ואת זה לא הם לא יודעים, או לכל הפחות לא מעוניינים בזה.

יצא לי לנסוע ברכבת לפני כמה ימים, וישבו שם כמה בנים ובנות בגיל ה-18, והקשבתי קצת לשיחה שלהם. הם דיברו על אהבה וקשרים. היה להם פרמטר אחד. ועליו הםכל הזמן התווכחו, ביניהם. היופי החיצוני.
אני נדהמתי, הוא כזה חתיך, הלואי שהייתי איתו, אבל זה  יותר חתיך, וכו... איכס איך את יכולה להיות איתו, הוא כזה מכוער, וכו...

הממממממ

הזילות שעולם הנישואין תופס כיום בחברה המערבית, חוסר הנאמנות, הבריחה מאחריות ועבודה, הבגידה,המוסריות החסרה, וכל שאר הג'ורה. שיהיו בריאים!

נו באמת,
יפהחשבשבת
צודק בכל.

המערביים הפכו את הערך המקודש ביותר ביהדות אהבה.

לערך של זילזול וחוסר תוכן. וחבל מאוד.

כשאתה אומר למישו אהבה ישר רצים לו כל מיני סרטים בראש.
במקום לחשוב על התוכן האמיתי של הערך המקודש הזה.
אבל בואו לא ניתמם..גם לנו חשוב מראה חיצונימשואה7586
ואנחנו שואלות..נו איך הוא נראה או איך היא נראית?
שמנה רזה גבוה נמוכה,צבע שיער מטופחת לא מטופחת איזה כיפה יש לו זקן פיאות חתיך לא חתיך..אם הוא מכוער אז איכסה מכוער לא מושך והבה מהפגישות הראשונות שמסתימות זה בגלל מראה..
כמו הבחורה שלמדה איתי באלקנה שסיפרתי שהלכה לדייט והבחור עמד גל גשר וברח..למה ברח?כי היא הייתה שמנה..אם אני לא טועה היא עוד לא נשואה בת 28..אני לא רוצה לחשוב מה הייתי עושה במקומה..
אבל אם הייתה רזה יפה וכו' גם אם לא המושלמת ביותר מבחינת מראה הו לא היה בורח ככה....לכולנו חשוב מראה.אומנם זה לא העיקר ואנחנו מסתכלים גם על מידות,יראת שמיים,לאיזה ישיבות הם הלכו וכו' וכו' שזה חשוב מאוד מה התכנונים לעתיד..אבל בסופו של יום לא מתחנתנים עם בחור או בחורה שדוחים אותך או שאתה לא מרגיש קצת ניצוץ של משיכה אליהם
שני דברים...ברוךש
1. עיקר וטפל (מינון וסדר עדיפויות)
2. היחס והגישה איתם מגיעים לחיי הנישואין
אבל זה לא ערך מקודש אצלנו.חשבשבת
נכוןחשבשבת
אנחנו רוצות מישו שנראה נורמלי אבל לאדוגמנים ולא רוצות רק יופי חיצוני אלא בעיקר פנימי
נכון..זה אני מסכימה..וגם אני לא מחפשת דוגמן עולםמשואה7586
כי זה לא מעניין אותי...אלא בחור שנראה נורמלי ושיש בסיס למשיכה..
מצד שני אני לא אגלה לכם סוד כשאומר שגם אצלנו יש כאלה שחשוב להם בעיקר המראה החיצוני..
למשל כאלה שפוסלים אחרי פגישה ראשונה לא מכירים את הבן אדם..ובמידה ויש דברים שיכולים להתאים אז צריך להמשיך לעו פגישה אלא אם רואים שמשהו באמת דוחה אצל הבן אדם אז זה סבבה...אבל חבל..
יש לי חברה למשל מדהימה..מיות טובות,משפחה שהלוואי על כל אחד מאיתנו,חכמה,רמה דתית גבוהה,אידיאליסטית,למדה באולפנא ממש טובה ובחור שיצאה איתו חודש זרק אותה..אמרתי לה שהבחור הזה מטומטם!!!!אין בה שום דבר שאני הייתי םוסלת בה..אולי קצת חסרת סבלנות לפעמים אבל אף אחד לא מושלם....לא מבינה..איך יכל לא לרצות מישהי כזואתי
זכו שכינה ביניהם- וזה אומר כלום והכולברוךש
את צריכה להבדיל- רק בגלל שיש אנשים ששמים כתנאי מקדים מראה של אדם, לא אומר שזה העיקר. אני לא אומר שזה צודק, אבל קצת פרופורצייה.

כמובן שישנם אנשים שלא כל כך חכמים... ובמיוחד אם הם מרגישים שיש להם זמן, סבלנות, ומבחר, וכו...

אני לא יודע מה היה באותו מקרה, קורה שאנשים נפרדים גם אחרי חודש של הכרות, וזה לא בהכרח מצביע על פגם, ובקלות יתירה זה יכול להצביע על חוסר התאמה (את יכולה לקרוא לזה בררנות, אבל כולנו בררנים ברמה זו או אחרת, ולכולנו יש עקרונות וקווים אדומים, וחלק גדול מהדברים האלו משתנים מאדם לאדם).

זכו שכינה ביניהם- זה אומר כלום והכול

השאלה היא על מה מתפשרים...אם למשל יוצאים והבחורמשואה7586
או הבחורה הם לא הנסיך שחיפשתם אז מה?רוב הסיכויים שאת הנסיך על סוס לבן אתם לא תמצאו מצד שני כמובן שעל סוגיית חינוך,אידיאולגוגיה,חשיבות המצוות והתורה זה דברים שלא מתפשרים עליהם...
דברים אחרים כמו איפה לגור או פה ושם אפשר להתפשר..אני למשל רוצה לגור ביש"ע,וחשוב לי מקום שיש בו חשיבות התיישבותית(לא מאחז מבודד אלא למשל ישוב כמו תקוע,חברון,שבות רחל וכו' ישובים לא ענקיים אבל שצריכים חיזוק)וואלה אם הבחור יעדיף מקום מו אפרת,מעלה אדומים,בית אל אני אשמח למרות שרציתי משהו קטן יותר..זה משהו שאני מוכנה להתפשר עליו ואני לא הכי בטוחה שזה פשרה..אם רציתי בחור לא מפחד ללכת בחברון ולהסתובב בין ערבים וקיבלתי בחור שוואלה לא מתאים לו אז אני מוכנה להתפשר..כל עוד הוא בריא בנפשו ויש פתח לקשר טוב
זה^^גם נקרא בררנותחשבשבת
אם לא כפת לך (ואולי גם קצת משו חיצוני, כי גמלי חשובה ההתיישבות בא"י אבל אני לא סגורה דווקא על יש"ע יש עוד המון מקומות שזקוקים לחיזוק- כמו הגליל למשל, שלאט לאט זה נהפך להיות יש"ע 2)........

אבל זו רק הדרך לדבר האמיתי.........

כי כשזה יהיה הוא זה כבר לא ממש יעניין אותך......... (לדעתי)
כולנו בררניםברוךש
משואה- כולנו בררנים (אחרת היינו מתחתנים אם הראשון\נה) אבל בררנות לא מוגזמת ברוכה, ומראה על אופי ואישיות. כל אדם הוא שונה, וזה יופי.

חשבשבת- אולי, זה תלוי מאוד עד כמה זה עקרוני, ועד כמה בכללי היא מוכנה וצריכה להתפשר.

יכול להיותחשבשבת
ואגב שפרה זו אחותך?
ויירא ברוך ויאמר, אכן נודע הדבר.... ויברח...ברוךש
אגב אורחא- ראיתי שקישרת ישר, למה?

*אם יותר לי לשאול
אני עובדת בביון.......חשבשבת
;)

כתבת שיש לך אחות מיואשת בת 22

היא כתבה שאחיה איים עליה ושמה שפרה 22

אז 1+1=2 או 4?

אכן אכןברוךש
אבל זה לא היה מההכרח
טוב אבל כבר הודית באשמה.....חשבשבתאחרונה
אז תמסור לה אל ייאוש.............

בהצלחה ושבשלום!
עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנסאחרונה

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1אחרונה

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנותאחרונה

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמניאחרונה

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם

חן חןאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באב תשפ"ו 22:59

אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.

הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17

העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.

השאלה שלך כאן מעוררת בי שאלההמגיד מרשש

האם אתה מספיק בוגר לקשר זוגי.

אסביר: שאלות כאלו לא מבררים אצל ההמון.

שאלות כאלו שואלים אצל אנשים שאתה יכול לסמוך עליהם.

בפורומים כאלו תקבל מגוון תשובות, ויכול להיות אפילו שמישהו יענה לך שהשאלה שלך מעידה על זה שאתה לא מספיק בוגר.

והוא בכלל לא מכיר אותך...

אתה רציני??אביביייאחרונה

3 שנתונים זה קלאסי

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילוא

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

בקיצור...אביעד מילוא

איפה מכירים בוגרת של אולפנת ראשית זה יותר הסגנון שאני מחפש

מסכימה איתךלגיטימי?

ששם כנראה יהיה יותר קל למצוא בנות עם טלפון טיפש.

ניסית לפנות לאולפנה? הפרטים קיימים ברשת, לשאול מי שם מתעסק בשידוכים.

רעיון נחמדאביעד מילוא

אני אנסה לראות

בכלל לגיטימי לעשות את זה?אביעד מילואאחרונה

לפנות לראשת אולפנה ולומר לה זה הסגנון שאני מחפש ואיך אני מכיר בוגרות שלכן? (או כל ניסוח כזה או אחר?)

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מאוד יפה וחכם.נחלת

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמת

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

מבינה אותך ככמחפשת111

פשוט תני לעצמך זמן, כמה שאת צריכה

ואחכ תבואי עם כוחות מחודשים

אל תפחדי מההפסקה.. היא תיתן לך כוחות להמשך הדרך

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

...אילת השחר

יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.

ועכשיו,

שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.

אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.

רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -

'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.

הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...

וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.

לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...

אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...

ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...

אֲת.

לא קל אבלזיויקאחרונה

נשמע די התשה רגילה...

צריך לחרוק שיניים ולהמשיך

אולי יעניין אותך