זוכרים את הסוגיה החרושה הזאת?
טוב,
הרב אמר שם שזה רק סיכום בקצרה על מה שהוא כותב בתשובה שלו (הוא אמר שזה יהיה בחלק ו, שהוא עדיין בשלבי עריכה..)
סתם כי פעם היה על זה פה דיון.
@בתוך בני ישראל @עוד נוער מקדש למינהם
זוכרים את הסוגיה החרושה הזאת?
טוב,
הרב אמר שם שזה רק סיכום בקצרה על מה שהוא כותב בתשובה שלו (הוא אמר שזה יהיה בחלק ו, שהוא עדיין בשלבי עריכה..)
סתם כי פעם היה על זה פה דיון.
@בתוך בני ישראל @עוד נוער מקדש למינהם
הפסיכית של המקורות שהרב זוכר בעפ ומציין.
בן פורת יוסף.
(אגב, גם הרב מרדכי אליהו פסק שהוא ירד בנוי.. הוא לא מחלל שם שמים בדכ)
גם הרב אבינר פוסק ככה...
סוף כל סוף זה רק תקציר למה שהוא יכתוב בע"ה בתשובה שלו על זה.
אבל לפחות תדע שמי שפוסק ככה זה לא חילול ה'.
תשמע כמה מקורות, בבקשה. בזמנך הפנוי.
אל תקבל ואל תאמין, לאמשנה.
חילול ה? תבין שלא.
אני יודע על עוד רבנים שפסקו ככה
אבל למשל בתשובה של הרב אליהו על זה.. אמ. היא פחות מפורטת.
הוא פשוט מביא את רשי והזוהר, ואומר סברא (או שאני אמרתי אותה
לא זוכר כבר) שסוף כל סוף בדברים האלה אין לנו נאמן בזה מהזוהר. בדברים האלה של אחרית הימים גאולה וכו', הכל זה דברי קבלה.
אני בספק אם יש רב שמעדיף להעלים עיניו מדברי תורה כי הוא סגור בדעה שלו.
שוב,
אל תקבל. באמת. בבקשה רק תשמע.
אתה ממש לא מכיל את הדעה השניה.
השיעור הזה מפוצץ במקורות, לפחות שתדע להכיל. בבקשה.
ועל הרשי הראשון הכפתור ופרח כותב שהוא דברי אגדה בלבד, ואין לומדים למעשה מדברי אגדה.
איפה כתוב שצריך להכיל את הדעה השנייה?
מקסימום סתר אותה. וזה מותר.
לקרוא לגדולי דור מחללי ה' ומעוותי פסוקים זה חילול ה' בפני עצמו.
בפרט שחלקם ראשונים
אם כתוב בתורה משהו, זה לא משהו שאפשר לחלוק עליו וגם אסור... ולכן אין עניין להכיל את הצד השני. אסור...
לא רוצים משיח ובית מקדש היום...
בואו נסביר הכל כדי שישכחו מזה... כואב הלב...
שמקוננים ובוכים על בית המקדש
שבכו ליטרים של דמעות בתיקון חצות.
אתה עושה תיקון חצות?
יופי. מי אתה שתגיד עליהם שהם לא רוצים בית מקדש?!
עד עכשיו לא כתבתי בחריפות, נורא השתדלתי שלא ואם כן אני מתנצל.
אבל זה?
תתבייש לך. הם שכל לילה קמו וקמים בחצי השני של הלילה בוכים ומצטערים יושבים על הרצפה ובוכים על חרבן הבית
ואתה עכשיו זה שכן מחכה למשיח לעומתם.
בושה וחרפה.
וזה על גדולי הדור המוכרים והידועים. ובוא נדבר על הרב הספציפי הזה, שמעת אותו פעם? אתה מכיר אותו בכלל שככה אתה מוציא עליו לעז? אתה יודע עליו משהו בכלל?
ואגיד לך עוד משהו, הרב הזה בדעות שונות ממני. הוא חזר בתשובה והרב שלו תלמיד של הרב שך. הוא לא ציוני במיוחד. ובכז אני נהנה לשמוע אותו. מותר לשמוע דברי תורה אעפ שיש הם מחלוקות. וכן אני שמעתי שיעורים של רבנים שהורו כל מיני דברים שאני לא עושה כמותם. וקראתי וכו'. או יו יו איזה נורא.
ולעניינו.
תשמע את השיעור. אתה מחזיק ממדרש תנחומא? מתוספות? תשמע אותם. חלק מהמקורות גם כתובים מולו והוא מצטט.
וכל המצוות שהם עושים מקרבים את הגאולה. אין חולק.
ב. אתה לא קצת מפחד לומר את זה על גדולי דור.. אתה יודע.. בכז..
במקומך הייתי מת מפחד.
אפשר לחלוק. גם אני חולק. קצת כבוד.
ואם כבר והחלטת בלב שלם להעיר מעט ולבקר מקוטן מעלתנו לידם, תדע להתנסח.
לבכות זה מעולה. 2000 שנה בכינו. זה היה תפקידנו.
עכשיו גאולה. הגיע זמן לבנות. מה עושים כדי לבנות מקדש. לבכות בתיקון חצות זה חלק. לבכות בתשעה באב זה חלק. אבל זה לא הכל. ללמוד מקדש, לחיות בתודעת מקדש, לחיות מקדש!!! להיות מוכן לבנות מקדש! זה השלב שבו אנחנו נמצאים...
מוזמן להצטרף בשמחה.
במהרה בידינו!
כדי שהוא יקום לתיקון חצות?
אה.
לך זה הרבה יותר חשוב ממנו. ממנו שיש לו כח רצון לקום למרות שהוא גמור מעייפות.
שהם מסרו נפש על זה.
הם חיים בתודעת מקדש הרבה יותר גדולה ממך.
יש לי רעיון, לך לרב שמואל אליהו ותגיד לו שאתה חי בתודעת מקדש יותר גדולה מאבא שלו.
אהה. כן. סבבה.
תודעת המקדש ממש לא מגיעה מתוך המחלוקת ההלכתית האם מותר לעלות להר, או מהמחלוקת אם בית המקדש ירד בנוי או לא.
ממש לא.
ואני פתאום נזכר שגם במחלוקת על העליה להר גם שם היית אטום סגור ונעול לא מוכן לשמוע שום דבר. פשוט כלום. סגור בדעתך ככ.
סתם שתדע, שהרב אמר בשיעור שאם יהיה אישור מיד כולנו עולם ובונים. סתם שתדע. כן. אחרי שהוצאת עליו ועל רבנים חשובים לעז ככ נוראי.
אגב, אתה יודע משהו? אולי אתה חולק עלי, ולא אמרתי להשתנות. אמרתי לך רק לקבל את דברי החולקים עליך. זה פשוט נוראי שאתה לא עד שאני מוכיח אותך על ביזיון לתלמידי חכמים וגם בזה אתה לא מודה שטעית. מתוך שאתה סגור בדעתך אתה אפילו לא מקבל את מה שאמרתי לך על ביזיון תלמידי חכמים.
אתה חכם יותר ממני, יודע תורה יותר ממני, אז למה אתה ככ סגור ונעול? באמת אני אומר.
יש לך מה להשיב ואתה יודע. אז למה אתה ככה? אתה מתנהג כאילו שזה משהו ככ עקרוני ואידיאל שלך לא לשמוע את השיעור הזה. אוי יויו.
באמת, אחי, לאיודע אם שמת לב לזה מתוך הניסוח שלי בהתחלה אבל באמת התאפקתי לא להגיד לך לא להיות אטום. באמת. כתבתי לך עכשיו מהלב. ומחיתי בך מהלב. אין לי אינטרס לריב איתך ויש לך גדולי דור שאתה סומך עליהם ונשען ואשריך. אבל גם בדיון הזה וגם בדיון פעם אתה פשוט רומס אותי בכלל בלי להתייחס למה שאני מדבר. אם אתה זוכר את הדיון פעם אמרתי לך שאני כותב כל דבר 20 פעמים וחוזר על עצמי כי אתה לא הגבת לעניין ובסוף יצאתי באמצע למרות שזה יכל להיות דיון מרתק.
אז כן, חבל על דאבדין, ואין לי כח לדיון כזה שוב.
אבל בחיאת, תקבל אותי קצת. אני לא איזה דעות של כופר. תורה. תורה. גם אני קורה את הגהות הרמא על השוע למרות שאני לא פוסק אותן.
מבקש סליחה. סליחה באמת אם פגעתי. לאיודע למה נגרתתי לזה מתוך הדיון.
לא רוצה? אל תשמע.
רק בבקשה ממך אל תקרא לי ולגדולי הדור מחללי ה' ומעוותים את התורה. כי זה לא נכון ואפילו לא טרחת כדי לעיין בזה. [וכבר אמרתי לך שאתה תוכל לחלוק]
דעה שהפוכה מתורה אסור לקבל.
במקרה שכזה חייבים להיות אטומים. כנ"ל בהר הבית... אין שום מצווה לקבל דעה שהיא אינה אמת ע"פ תורה. 70 פנים וזה ודאי. אבל לרכוב על זה ולהמציא את הפן ה71 זה כבר לא כתוב...
אשריך על הדבקות בת"ח. שנזכה כולנו.
שנפגש ממש ממש בקרוב על הר הבית עם לבנים שלמות וללא גרזנים (כי אסור ברזל) ונעסוק יחד בבניין המקדש!
זה גם לא תגיד מיעוט, אפילו רוב הפוסקים היום סוברים לא לעלות.
הפוסקים שלך מתירים? אשריך שאתה מקשיב להם!
המחלוקת היא בין הפוסקים, אבל למה לך להכניס ראש בין ההרים האלה??
שב. תלמד. תנהג כמו רבותיך וזהו.
למה לך להגיד שדעת הרב עובדיה שאסור לעלות היא מחוץ ל70 פנים?!
למה לך להגיד שסברת הזוהר בעשרות מקומות, רש"י ותוספות ועוד שהוא ירד בנוי זה דעה שהפוכה לתורה. זה רש"י!!! זה ראשון!! אפילו השולחן ערוך לא חולק על ראשונים, הכל אמת ולנו יש את הפוסקים שלנו. זהו.
קח. תלמד. הכל אמת. תנהג כמו רבותיך.
נפטר לפני בערך 100 שנה!!! אין פה עכשיו רצון להתנגח ברב שלך.
זה הלכה.
ואם הלכה אתה לא לומד שלא כשיטתך אני מבין שאתה לומד רק את ההגהות של הרמא?
ב"ה שלא הקשיבו להם אלא למיעוט הדל, והיום ב"ה א"י פורחת ויש לנו מדינה!
אותו כנ"ל...
הלכתית, אי אפשר לסתור פסוקים. אידאולוגית אפשר להגיד שלא יפה להציק לערבים שם וזה חילול ה עוד כל מיני כאלה כדי שאנשים לא יעלו ויחשבו על מקדש...
זה נכון.
אבל צריך להבדיל בין לעלות לארץ לבין לבנות את ביהמק
כבר הסכמנו שצריך להשתדל, גם אם אתה חלוק בדרך.
אין שום שום בעיה לשמור שיעור שנשמע כשיעור הלכתי לכל דבר בעניין הזה. בפרט שרוב המקורות הם ראשונים וחזל
שתיהן מצוות חשובות
אוף.
אתה מנסה להצדיק למה לא לשמוע
פשוט תגיד שאין לך כח
רש"י,תוס', הזוהר ועוד?
וואו. אחלה אידיאלים
אידיאל של הבנה שבכייה לבד לא מספיק. היום זה כבר נהיה תירוץ ללמה לא לבנות. רק לבכות. זה גלותי!
ודאי שצריך גם. אבל לא להסתפק בזה ולרכוב על זה כדי להגיד את היפך התורה ולא לבנות מקדש!
אסביר,
יש גדולי דור שאוסרים לעלות להר הבית.
ברגע שהם אסרו, אתה מסיק שכל זה נובע מהתעלמות מגאולה בית מקדש ועצימת עין שצריך לפעול.
זה רדוד.
לא הדעה שלהם.
הכל חשוב! ואם משהו יגיד לא לשמור שבת זה יהיה אמין? לא!
אבל עובדה שאנשים האמינו לא לעלות לארץ, ומאמינים לא לבנות בית מקדש ולעלות להר וכו.
נשמע לך נורא מוזר לך לשמוע שאסור לעלות לארץ. אבל על הר הבית זה ודאי! כי אתה פה ואתה שומע את זה כל הזמן! אבל אם היית בזמנם? אז זה היה נפוץ מאד!
זה לא עניין של אין כוח לשמוע. זה אחרת. זה עניין מהותי בעצם הסוגיה!
התוספות והזוהר, להביא את המקורות מהרמבם שחולק
לראות מה שכתב הרב ערוך לנר וחת"ס
מזה מהותי
על הגאולה, גוג ומגוג, ביאת המשיח וכל זה.
הוא מתעלם.
וכל זה רק כי הוא סבר כדעת רשי.
גם אני סובר כדעת רש"י... רש"י להלכה סובר שבונים... אי אפשר אחרת...
ומה שהוא אומר דברי אגדה, זה לא למעשה.
ששם כתוב במפורש שזה הקבה יבנה.
ויש יישובים לסתירה ברשי, לא רק שזה דברי אגדה וזה הלכה (אם היית שומע את השיעור היית יודע..)
אה. סתם זה כתוב בשו"ת שלו. בחלק ג. מוזמן לעיין.
זה לא העניין.
העניין הוא שיש לכם אג'נדה שאתם דורסים כל מי שחושב גאולה... מה לעשות?
במקרה רוב מוחלט של מי שאומר שלא לשים פתיל תכלת אומר גם שזה איסור כרת לעלות להר הבית, ובמקרה גם שהמקדש ירד משמים...
מעניין...
אדם שאומר שהוא מתיר לעלות אתה טועה.
אני פוסק לפיו. שלא ימציאו לי.
ואגב, הערה לא קשורה.
אולי אתה מכיר, ראיתי בעבר סרטון של נוער המקדש שם הציגו שהרב מתיר עליה וצירפו תמונה מהאתר של הישיבה (האתר הישן, האתר עבר חידוש ואני לא בטוח שיהיה אפשר למצוא את זה היום) שם בסרטון הם הציגו כאילו הרב מתיר.
במקרה אני קראתי את התשובה הזאת, ואחרי שראיתי את הסרטון ראיתי אותה שוב. הרב לא מתיר וודאי שלא מעודד עליה להר. הוא סהכ ציטט מספר מעדני מלך לרב עובדיה. לאיודע אם אפשר למצוא את זה היום באתר, אבל זה היה באתר של הישיבה וראיתי וזו אותה תשובה שהעתיקו שם בסרטון של נוער המקדש.
אולי דרכך אפשר להעביר את המסר, כי כנראה יש פה איזה טעות אדם או משהו..
הרב מאזוז לא מעודד עליה
בכל מקרה, אני לא מכחיש שיש גאולה, וככה אני.
אני חושב שזו אגנדה דווקא שלך להתעלם מדעות אחרות שחולקות עליך. שים לב וזה ממש עקבי.
בכל מקרה, אתה מוזמן לשאול את הרב שלך עד כמה נוראי לשמוע רב שמצטט מלא מקורות שחולקים על דעתך..
לכן כתבתי רוב .
יש לי גישה לנוער המקדש... אין לי שום עניין להגיד את זה...
הוא אומר יותר מזה. הוא אומר שמי שעולה ודאי לא עובר על כרת, הולכים במקומות המותרים ועושים דברים מדוייקים. אף אחד לא אמר שהוא מעודד.
אין לי אג'נדה להתעלם מדעות שחולקות עליי. ההיפך חלק מהתפקיד שלי בנוער המקדש הוא להתמודד עם הדעות החולקות. למדתי וחקרתי אותם. (אגב, אל תתבלבל. נוער המקדש היא לא תנועת עלייה להר. אנחנו תנועת מקדש).
אבל, אף על פי שאני בהחלט מתמודד עם הדעות הנגדיות, אנחנו בידיעה ברורה שדעה שאומרת דברים נגד התורה המפורשת, אין לי שום עניין לחקור בה. ההפך, מדחיקים אותה.
אני לא עושה שום דה לגיטימציה לתוקפים אותי ואת רבותיי. את המסיתים נגדינו באופן עקבי ושיטתי וכו'. ההפך, אני לומד מתורתם ומכבד ומעריך אותם מאד. (חוץ מאחד שלא היה רוצה שאלמד מספריו. אולי אני מטמא אותם... לא יודע...)
לא נוראי לשמוע דעות אחרות. זה אפילו טוב. השאלה מה הכיוון ומאיפה זה נובע. השיעור הזה ועוד הרבה מאד רבנים כמוהו באים עם מטרה מאד ברורה. זה הלך רוח ואידאולוגיה ברורה. ולזה אני לא מסכים אפילו לשמוע. תקרא לזה אטום? ב"ה. אם זה אטימות אז אני גאה להיות אטום. אני רוצה גאולה! בית מקדש! משיח! אני משתדל לעשות הכל בשביל זה.
לחיות בית מקדש ולחיות גאולה.
ואתה פשוט בטוח עד עמקי נשמתך שאתה חי מקדש הרבה יותר מאחרים רק כי אתה עולה להר ושם תכלת ומאמין שנבנה אותו בידים.
אתה טועה בנאדם. פשוט טועה.
בלי לשם לב שיש (בין היתר. אתה יודע.. שולי כזה..) מחלוקות הלכתיות בכל אלה.
גם השקפתיות. אבל הלכה. ד אמות של הלכה.
בכמ
זה לא עושה אותך חי מקדש יותר מאף אחד
לא רוצה לשמוע את השיעור? אל תשמע. בעיה שלך בלבד. אתה מפסיד המון תורה.
והפסדת עוד כל מיני דברים כשדיברת על רבנים פה.
אנלא יודע אם לקרוא לזה שנאת חינם, או שנאת תורה של תח בחינם, אבל בגלל זה חרב הבית. במצב כזה שאתה פשוט עקשן לא לשמוע שיעור אם נבנה את המקדש הוא יחרב שוב.
אתה ממש מאמין שהתורה של הרב הזה שווה פחות משלך. שמת לב? ואתה מטפח את זה בתירוצים ככ לא אמיתים. באמת. תקרא אותך. אתה ככ משתדל רק כדי לא לשמוע שיעורים. שים לב לעצמך. ותרשה לי לומר רגע משפט כואב, כשאתה ככ מזלזל אני לא בטוח שהתורה שלך שווה יותר מהתורה שלו. ממש לא. ועוד משפט כאוב? אני די בטוח שרבותיך לא שמחים מהדרך שלך עכשיו. (אולי אני טועה, אבל זו ממש התחושה). אתה נותן לי הרגשה של אפס. מזלזל עד אפס ברבותיי ובעוד המון, ואחכ מטבל את זה רק כי הם לא שמים תכלת ותולה את זה בהשקפה שהם מאמינים בה עד עמקי נשמתם ולכן אתה שווה יותר מהם.
זו האמת. באמת שככה אתה גורם לי להרגיש. וכל זה למה? כי אני חולק עליך. או יותר נכון כי רבותיי חולקים על רבותך. אתה מבין מה אתה עושה?
אני יודע לדון עם משיחיסט על דעותייו (וכמעט קרה) ולכבד.
אני יודע לדון עם אנטי ציוני (וקרה) על דעותייו, ואכבד.
אתה לא מכבד אותי, לא את רבותיי, ואפילו לא הודית בזה כשהוכחתי אותך. אחכ אתה מטבל את זה במשפטים של עליה להר ומי בונה את הבית שכמו שהסברת אתה בעצמך שהפסקים שלהם נבעו מתוך כך שהם לא חיים גאולה. אתה באמת שם לב למה אתה עושה?
ולמה אני רב איתך?
המטרה של שנינו זה למעט בשנאת חינם.
וביננו? הדיון הזה לא מתקדם. בכלל. כלום. סתם עצבים.
אני נפגע, בשמי ובשם הרב. ועוד.
אם ארצה לחתום במשהו? נראלי שהבנת כבר מה.
לא תשמע את השיעור? אתה הפסדת. באמת שרק אתה. אני שמעת והחכמתי. וכמו שכבר כתבתי לך שאתה לא חייב לקבל את מה שהוא אומר. רק תשמע. הרי אתה בעצמך עוסק בדעות חלוקות עליך
(ושאבין שוב פעם, אתה לא עוסק רק בדעות מאוד רחוקות שסותרות ובגלל זה אתה לא עוסק בדעות של הרב מרדכי אליהו. אתה לא מתבייש לומר את זה בכלל?)
כשנותנים לך ולעוד מתנגדים אחרים קצת הפוך ממה שאתם חושבים, אתם מתעצבנים ומדברים כמו שכתבת. (הכל בסדר, מבטיח שאני לא נעלב, התרגלתי...) לגבי שנאת חינם שאתה מנסה להאשים אותי בה.
אני חושב שהמחלה הזו נמצאת דווקא בצד השני. לא שלי... אמנם יש לי הרבה מה להשתפר בה, אבל בעניין הזה אני חושב שאני בסדר... אני לומד מכולם ושומע את כולם, מקשיב לכולם ומכבד את כולם.
יש לי בבוקסה בבית מדרש גם לאמונת עיתנו וגם של הרב אריאל,גם של הרב יצחק גינזבורג, וגם ספרים אחרים ומגוונים. גדולי דור! מכבד את כולם.
מי שדווקא מפלג את העם ומגביר את שנאת החינם בו הוא מי שפוסק למשל שאסור ללמוד תורה עם מי שעולה להר הבית... מי שלא אומר שלום ברחוב למי שפוסק שמצווה לעלות להר הבית, אע"פ שאמר לו שלום.
זה יותר מביש. ביזוי ת"ח גדול וביטול תורה. מפלג ומרבה שנאה...
אז באיזה צד זה נמצא? בזה אי אפשר להאשים אותי...
לשים את הרב אליהו כל הזמן בתור מי שפוסק כמו מה שאתה רוצה להגיד שהוא פוסק כי זה יותר נח לך, במיוחד כשהבן שלו אומר שלא אומר ככה, זה קצת בעיה...
שוב, אין לי בעיה לשמוע שיעורים ודעות נגדיות. אני עושה את זה הרבה גם כי זה חשוב, בתור לימוד וגם מתוקף תפקידי בנוער המקדש.
יש דברים עקרוניים שבהם אסור להתפשר. בית מקדש. גאולה...
("אבל מה עם תיקון חצות שכל הרבנים עושים יותר ממך!" טענה טובה...)
א. מאז ומתמיד היה אסור. ברגע שהיו אנשים שיצאו מזה הם אלו שפילגו. לא אלו שנשארו סטטים. במיוחד כשהם הרוב המוחץ ביותר בלי שום ספק.
ב. הרב אבינר הוא לא הרב שלי. וגם לי היה קשה עם זה. אמרו לי שזה משפט משיעור של כשעתיים שפירסמו. אז אני לא יודע.
משומה את הרב אבינר כן שמעת שהוא אמר את זה?
ג. הרב שמואל אליהו הוא אחת הדמויות שאני מעריץ. שאין הרבה כאלה. עם זאת הוא יכול להגיד את דעתו, אבא שלו כתב בספר. נקודה. הרב גם כתב בשות הרב הראשי שהוא רצה לבנות את הבית כנסת מחוץ להר. וזה כתוב במפורש. וככה גם אומר הרב יוסי.
ד. והנה שוב אותו זלזול ברבותיי. מי אמר לך שלשמוע שיעור של הרב שלי זה לוותר על גאולה ומקדש? אגב, אותו רב שמקפיד כל לילה על תיקון חצות. בשונה משנינו. אותו רב שמחזק אנשים לצפות לגאולה ולהתחזק, למעט בשנאת חנם (ויוצא בתוקף עשרות פעמים נגד אנשים שמדברים על רבנים). אתה החלטת שלשמוע את השיעור שלו זה לוותר על מקדש.
אני לא מוותר על מקדש כשאני גאה בזה שאני לא עולה להר היום, וכשאני הולך בדרך רבותיי שסוברים שבית המקדש ירד בנוי. אם אתה חושב שבגלל הדברים האלה אתה חי מקדש יותר ממני אז.. אני לא רוצה להגיד את זה. כי אני לא רוצה לומר את זה כי סוף כל סוף אני מחזיק ממך.
מאז ומתמיד היה אסור?
אני מופתע שאני צריך להגיד לך שהאכילו אותך כמה לוקשים כנראה... הסוגיה התעוררה ב100 שנה האחרונות בגג... לפני זה זה לא עניין אף אחד, ועלו להר בחופשיות...
מאז החורבן ועד לרמב"ם (תזהר אם אתה רוצה לעוות את דבריו כמו שאתם עושים תמיד.) תנאים, ראשונים, גדולי דור בדורות הקודמים וגם בדורינו עלו להר הבית... להגיד שמאז ומתמיד היה אסור זה שקר מוחלט. טעות מרה שמטעה גם את הציבור שרוצה לדעת את האמת, ועם הטיעון הזה אתם מבלבלים ומשקרים אותו.
ידעתי שתכתוב שוב את העניין הזה עם התיקון חצות. שכוייח.
זה מעולה, זה טוב, זה הלכה, זה חשוב, זה חובה.
ילד שהרביץ לאבא שלו ואבא נתן לו סטירה ומחכה להתנצלות. הילד שבוכה כי הוא רוצה משהו, חינוכי לתת לו את זה מיד רק כי הוא בוכה? לא. אתה מחכה שיעשה צעד בונה אמון בחזרה נכון? כי בכי לא מספיק. תעשו מעשה! אלפיים שנה בכינו. הגיע הזמן לבנות.
שוב זלזול בתלמידי חכמים? אני? פחות... אני חושב שהוכחתי שדווקא לא אני זה שמזלזל ברבנים אלא מישהו אחר...
הרב שמואל אומר את דעתו ויודע לומר מה אביו סבר. זה מה שהוא אומר... חוץ מדעתו. אבל אתם ממשיכים לעוות כל חלקה טובה שנשמעת כמו שצריך ומעמידים לה אוקימתות למה היא בכל זאת מתנגדת. (הרמב"ם למשל)...
חלאס עם הטעיית הציבור.
לחיות מקדש זה לא רק לבכות ולזלזל בכל מי שעולה להר. זה אומר לבנות...
כשאתה מתעלם פשוט מכל מה שאני אומר.
הכל.
אתה יודע?
הדיון הזה נמאס.
ואתה מכיר אותי, אני לא אחד שנגמר לו מה לענות.
יש לי. ודי.
שבוע טוב, לילה טוב.
אתה זה שבחיים לא התייחסת עניינית בלבד למה שאני אומר. רק תקפת חזרה...
חבל...
דווקא מזמן נגמר לך מה לענות... עובדה שאתה חוזר שוב ושוב על אותו דבר. אומר הכל חוץ מלענות על מה שאמרתי. רק מוכיח שהמטרה היחידה היא לעשות לנו דה לגיטימציה ולא שום דבר מעבר לזה...
כמו פעילי "מורא" מקדש שמחלקים חוברות נגד עלייה להר, ובפועל מודים בעצמם שלא למדו את הסוגיה, ומשננים רק "הרבנות הראשית אוסרת", "כל גדולי הדור אוסרים" וכדו'... דווקא הם העלו את אחוזי העלייה בכמה אחוזים טובים ב"ה...
ואני בטוח שזה מקרה חד פעמי ויוצא דופן עם סיבות מסויימות ביותר.
ואני לא אומר את זה רק לך
אמרתי את זה לחבר שלי ביום חמישי שאמר על דעת הרב עובדיה האמת.
אם לדעת הרב אין בזה כרת?
אולי. יכול להיות וכמדומני שראיתי ככה פעם.
אבל אני לא נוטה להאמין לאתרים כאלה באינטרנט, לכולם יש נטיה.
אולי.
אולי.
מסקנה? אין לי.
אולי.
נכון?
כי אם לא זה בעיה גדולה 
לא אמרתי שאת לא יכולה לתפוס בדעה. את יכולה לראות טוב מאוד שאני תופס בדעה חזק.
ובכז, לקרוא לה האמת?
לא התחברתי.
גדולי הדור אמרו את דעתם "לעניות דעתי" לא וזהו האמת.
הם כתבו "שומע לי ישכון בטח" וכיוצב.
אם הם לא היו בטוחים שזו הלכה הם לא היו פוסקים אותה.
אמת זו אמת זו אמת. ואם אולי היא לא, אז היא לא אמת. ואז אין שום אמת. ה' ישמור...
כולם עושים את זה היום
נשבר לי
אני איתך
וזה חצי שעהעברי אנכיאו פלפלו
וכיוצב
בגדול זה מחלוקת ראשונים

עברי אנכי
כנל 
עברי אנכיולא הבנתי את התגובה..
מכיר את דברי אם הבנים שמחה? במאמר מיוחד על המקדש (בתוך מאמר ג).
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד