פורום לקראת נישואין וזוגיות
מכתב פתיחה
מה השטות הכי גדולה שפסלו אתכם או מישהו שאתם מכירים עליה?הוצא מהקשרו
מתחילהוצא מהקשרו
פסלו על עצם העלאת השאלה אם היא מתכוונת ללכת עם כיסוי ראש.
היא בהחלט מתכוונת. אבל היה אסור לשאול.
וואיחיות צבעונית
מזכיר לי ששאלו אותי פעם על מקווה חחח
לדעתי בהחלט סיבה לפסולהוצא מהקשרו
את השואל ;)
אממ אוליחיות צבעונית
אותי זה הצחיק האמת
לא פסל, אבל היה מצחיק...השתדלות !
התחלנו ללכת...
"את גבוהה"
"חח נכון, זה מרתיע אותך?"
"האמת שכן."
אני -
(היית רציני עכשיו???!!!)
וגם על המוצא שלי... בחור מעניין בסך הכול, הקדוש ברוך הוא סימן לי באדום זועק שזה פשוט לא זה.
"את גבוהה"
"חח נכון, זה מרתיע אותך?"
"האמת שכן."
אני -
(היית רציני עכשיו???!!!)וגם על המוצא שלי... בחור מעניין בסך הכול, הקדוש ברוך הוא סימן לי באדום זועק שזה פשוט לא זה.
חח איך העברת את שאר הפגישה?הוצא מהקשרו
בראש מורם אני מקווה
ניסיתי לשרוד בעיקר
השתדלות !
היה הזוי, בלשון המעטה.
הבחור דיבר על כל מיני דברים באופן אובססיבי תוך כדי שהוא אומר שוב ושוב את המשפט "אבל אני ממש לא מהקיצוניים". וואי, כבר לא יכולתי לשמוע את המילה אומן, או חברה מעורבת.
כבר כשהוא אמר שהוא לא אוהב את ישי ריבו הבנתי שזה לא יילך😔
(אגב ההתכתבות שלכם פה למעלה, אם הייתי יודעת אילו שאלות הוא שאל בבירורים, הייתי יודעת לא להיפגש...
)
בעעעההה
היה חוויתי בסך הכול
הבחור דיבר על כל מיני דברים באופן אובססיבי תוך כדי שהוא אומר שוב ושוב את המשפט "אבל אני ממש לא מהקיצוניים". וואי, כבר לא יכולתי לשמוע את המילה אומן, או חברה מעורבת.
כבר כשהוא אמר שהוא לא אוהב את ישי ריבו הבנתי שזה לא יילך😔
(אגב ההתכתבות שלכם פה למעלה, אם הייתי יודעת אילו שאלות הוא שאל בבירורים, הייתי יודעת לא להיפגש...
)בעעעההה
היה חוויתי בסך הכול

חחח הכי נואשתתן אחרית לעמך
אולי אהיה הצד ג' שלכם??
כן הוא בחור טוב בסך הכלוהוא ישמיענו
אוי.. חבל שהוא לא בירר לפני מה הגובהברגוע
זה לא מופרך לפסול על גובה
אבל עם טאקט..
אני מבינה את ההיגיון בזה,השתדלות !
אבל לגמרי עם טאקט.
הוא אמר שאמרו לו שאני גבוהה (עכשיו בוא... ב"ה אני לא עמוד... והוא פשוט היה די נמוך...).
אז לא הבנתי את פשר הרתיעה הזו (ולמה הסכמת אם זה מפריע למען ד'??!)
ובהמשך פשוט התברר לי שהוא אדם עם חוסר טאקט באופן כללי (ולא תרצו שאפרט לכם עד כמה... וגם מכבודו של הבן אדם..)
הוא אמר שאמרו לו שאני גבוהה (עכשיו בוא... ב"ה אני לא עמוד... והוא פשוט היה די נמוך...).
אז לא הבנתי את פשר הרתיעה הזו (ולמה הסכמת אם זה מפריע למען ד'??!)
ובהמשך פשוט התברר לי שהוא אדם עם חוסר טאקט באופן כללי (ולא תרצו שאפרט לכם עד כמה... וגם מכבודו של הבן אדם..)
השדכן של אח שליותן טל
(שדכן..בואו, חבר מהישיבה) הציע לו את אשו נטו בגלל ששניהם גבוהים מהממוצע (הוא לבן והיא לבת).
ותראו מה יצא בסוף...
ותראו מה יצא בסוף...
מה יצא? תורן?ברגוע
יש גמ' כזאת..
"גבוה לא ישא גבוהית שמא יצא מהן תורן"
לא יודע אם נוהגים ככה היום
חחחח. אולי תורנית (תרתי משמע)ותן טל
נצטרך לחכות כמה שנים כדי להתחיל לזהות אצלה מגמה אם ישנה...
מישו שאמר שאני דוסית מידיחיים של
כשידעתי באותה תקופה שאני ככ לא ....
אני יודעת שאני משדרת דוסיותחיים של
אבל כשהוא הוריד בגלל זה די צחקתי...
פסלו אותי כי אני לא מספיק חסיד /לומד חסידותחבקו"ק בנשמה!
זה ממש פגע בי. אולי אני לא נראה חיצונית ככה (אין לי פאות, וכ"ו - לא מרגיש בזה צורך) אבל פנימית אני ממש שם...
לענ''דוהוא ישמיענו
היא כנראה לא מתאימה לך.
כי אם אתה אדם חסיד בפנימיות, אתה צריך מישהי פנימית ולא אחת כזאת שמחפשת חסידות ברמה 'חיצונית' שזה מקובל מאוד כיום... 'טרנד' כזה
החסידות האמיתית זה עבודת ה' וזה לא מתבטא רק בשירים חסידיים, קיגל, חמוצים וגארטעל
(כמובן אני אומר בשביל לאזן... ח''ו אין לי שום דבר נגד גארטעל או מנהגי חסידות.. אתם כבר מכירים אותי קצת)
כי אם אתה אדם חסיד בפנימיות, אתה צריך מישהי פנימית ולא אחת כזאת שמחפשת חסידות ברמה 'חיצונית' שזה מקובל מאוד כיום... 'טרנד' כזה
החסידות האמיתית זה עבודת ה' וזה לא מתבטא רק בשירים חסידיים, קיגל, חמוצים וגארטעל
(כמובן אני אומר בשביל לאזן... ח''ו אין לי שום דבר נגד גארטעל או מנהגי חסידות.. אתם כבר מכירים אותי קצת)
מסלש בהקדמה, שם, שםבן_אהוב
ברוך שכיוונת
^^^^^לב אוהב
חי זקנו של מרלין, זה בדיוק העניין בחסידות!אורות הכתובה
מי זה מרלין?והוא ישמיענו
vtrh puyr' ao' ao///חמדמדה
הארי פוטר. שם, שם...חמדמדה
מי זה הארי??בת מלך!!!!
כי יש לי אופי חזק מדי..וירושלים של זהב
הייתי בשוק (גם ממש לא חשבתי שזה נכון.. כנראה הייתה תקופה טובה בחיים וזה בא לידי ביטוי ככה)
תכלס לא כזה הזוישבותי
כי אין לי תכנון כרגע להיות רבאנונימי פלוס
מאוד שמחתי שאני לא אפגש איתה ב"ה.
היכונו לסערה
פצל"פ
מוכנים?
זה תשובה פרובוקטיבית
פאפאפפם
כי הבחור עולה להר הבית
חחחח, מקווה שאין פה קווניקים/ות כבדים
ד"א מכירים את הביטוי חללי אל אקצה?
ביטוי ממש יפה
זה תשובה פרובוקטיבית
פאפאפפם
כי הבחור עולה להר הבית
חחחח, מקווה שאין פה קווניקים/ות כבדים
ד"א מכירים את הביטוי חללי אל אקצה?
ביטוי ממש יפה

את האמת שזו לא ממש שטותחצילוש
זה עניין שנחשב מהותי להרבה אנשים. וזה ערך מסויים. בחורה שרבניה אוסרים זאת בנחרצות לא תרצה בחור שעולה להר הבית. זה מעיד על תפיסת עולם שונה בנושא מהותי..
הגיוני לפסול על זה?והוא ישמיענו
תפיסת עולם זה דבר הרבה יותר רחב מאשר רק הענין של עצם העלייה להר הבית... איך זה מבטא תפיסת עולם אחרת? זה ענין הלכתי בעיקר
אני פוסלת על זה...מחייכת =)
לפי הרבנים שלי אסור לעלות להר הבית כי יש בזה חשש כרת.. זה לא סתם איזה עניין שולי- זה עניין חמור מאוד הלכתית..
זה לא כרתוהוא ישמיענו
מדובר על עליה להר הבית לא על עליה לכיפת הסלע/ לאיזורים החמורים. ששם זה בהחלט כרת..
הדיון על הר הבית הוא בעיקר האם זה גורם לאנשים לא דתיים/ שלא יודעים את ההלכות ואת המקומות המותרים להיכנס למקומות האסורים. או באיסור (למשל בלי טבילה) וזה דיון הלכתי נטו. הרי יש מקומות בהר הבית שהם תוספת של הורדוס, או תוספת מאוחרת שזה אפילו לא מוגדר כהר הבית
(בשביל להוסיף על הקדושה של הר הבית צריך לעשות סיפור שלם, עם תודות וכו'.. לקדש את התחום הזה. מה שלא נעשה ע''י הורדוס)
אני לא חושב שהרבנים שלי ושלך חלוקים בכל אופן. מדובר על תחומים שונים במה שנקרא כיום 'הר הבית'.
שוב, הרבנים שלי לא מתירים. אבל ממש לא כל מי שעולה עובר על כרת גם לדעת המחמירים (אולי שמעתי דעה אחת.. שבאופן כללי לא מחזיקה מארכיאלוגיה במקום ומעדויות הסתוריות, אז אני לא יודע עד כמה רלוונטי... בציבור החרדי לא בקיאים יותר מדי בנושא הר הבית לצערנו)
הדיון על הר הבית הוא בעיקר האם זה גורם לאנשים לא דתיים/ שלא יודעים את ההלכות ואת המקומות המותרים להיכנס למקומות האסורים. או באיסור (למשל בלי טבילה) וזה דיון הלכתי נטו. הרי יש מקומות בהר הבית שהם תוספת של הורדוס, או תוספת מאוחרת שזה אפילו לא מוגדר כהר הבית
(בשביל להוסיף על הקדושה של הר הבית צריך לעשות סיפור שלם, עם תודות וכו'.. לקדש את התחום הזה. מה שלא נעשה ע''י הורדוס)
אני לא חושב שהרבנים שלי ושלך חלוקים בכל אופן. מדובר על תחומים שונים במה שנקרא כיום 'הר הבית'.
שוב, הרבנים שלי לא מתירים. אבל ממש לא כל מי שעולה עובר על כרת גם לדעת המחמירים (אולי שמעתי דעה אחת.. שבאופן כללי לא מחזיקה מארכיאלוגיה במקום ומעדויות הסתוריות, אז אני לא יודע עד כמה רלוונטי... בציבור החרדי לא בקיאים יותר מדי בנושא הר הבית לצערנו)
למה דיון הלכתי?ברגוע
אם אתה אומר שלדעת כולם מותר לעלות מעיקר הדין וכל החשש הוא להכשיל אחרים, אז הדיון פה הוא יותר השקפתי- האם צריך לחשוש לזה, וכמה חשוב היום לעלות למרות החששות האלה.
אני חושב שיש רבנים שפוסקים לא לעלות בגלל חשש כרת, בגלל שלדעתם לא יודעים בבירור מה המקומות המותרים.
^^ על השורה האחרונה.מחייכת =)
נכון. הדיון הוא יותר השקפתיוהוא ישמיענו
אתה בהחלט צודק.
פוק חזי מה הרבנים נחלקים
פוק חזי מה הרבנים נחלקים
לא, טענה של מכשול זו טענה הלכתית. לא השקפתית.אוא"ר
אמנם טענה שלפחות לפי מה שאני מצאתי מוכח הפוך במציאות אבל זו הלכה.
אם זה רק הלכתיפצל"פ
עבר עריכה על ידי פצל"פ בתאריך ד' בתמוז תשע"ט 12:54
אז ע"ע מחלוקת בית שמאי בית הלל שלא נמנעו מלישא נשים זה מזה למרות שחלקו בדיני ממזרות שזה גם עניין מאוד חמור הלכתיתאם יש מגדולי הדור שמתירים והוא הולך לפיהם אין בזה שום בעיה
גם אם אין בעיהמחייכת =)
אני אישית רוצה בחור שילך לפי הגדולים שאומרים שאסור לעלות..
לגיטמי נראה לי..
אני אישיתפצל"פ
ארצה אישה שהולכת לפי המנהג האשכנזי לא לאכול קטניות
דימגוג
מה הקשר?!
למה חשוב שילך לפי הגדולים האלה דוקא?
אם כל השאר טוב אז זה באמת דבר ממש שולי
דימגוג
מה הקשר?!
למה חשוב שילך לפי הגדולים האלה דוקא?
אם כל השאר טוב אז זה באמת דבר ממש שולי
כי בעיני ההשקפה הזאת מהותית!!מחייכת =)
זה עניין מהותי ולא שולי!
ולכן ארצה מישהו שסובר בהשקפה שלי ולא אחרת!
אזפצל"פ
למה כתבת עניין חמור הלכתי?
לגבי אמוני תסתכלי בתגובה שלי זה לא זה
לגבי אמוני תסתכלי בתגובה שלי זה לא זה
התחלתי להתבלבל כבר..מחייכת =)
כשיהיה לי ראש לזה אני אענה בע"ה בלי נדר..
תודה שאתה גורם לי לברר דברים 
בחיף
פצל"פ
הם לא נמנעו איפה שהודיעו זה לזה שאין איסור לפי שיטת השני.אוא"ר
ישנה מח' גם בהל' חלב וכמות אכילה ביוה"כ וכו' שהם גם כרת.אוא"ר
לא על כל דבר שיש מחלוקתמחייכת =)
אז פוסלים. אלא בדברים החשובים לי. ואם זה נושא החשוב לי אז אני ארצה בחור שסובר כמותי.
בכל מקרה אני לא בטוח אפסול, אני צריכה יותר לברר את זה עד כמה זה חשוב בעיני ולמה..
בכל מקרה אני לא בטוח אפסול, אני צריכה יותר לברר את זה עד כמה זה חשוב בעיני ולמה..
באשר אבדנותתן אחרית לעמך
עכשיו החליטו שבגלל שאסור לספרדיה לאכול בשר שלא חלק (כי זה טרף!!) אז שמעכשיו ספרדיות לא יתחתנו עם אשכנזים.
אבל לא. זה לא באמת. כי למרות שהדבר נוגע באיסור תורה וזה טרף - לא נמנעו מלהתחתן.
יותר מיזה בית שמאי ובית הלל היו מתחתנים אלו הם אלו למרות שהיה להם מח' מי נחשב ממזר!
אז לא להתחתן עם בחור ירא שמיים שלמד את הסוגיה וסובר כמתירים..
ואם נגיד על גדולי ישראל שאסרו לעלות.. אז גם בשר שאינו חלק התירו הרמ'א רק בגלל שעת הדחק הגדולה שהייתה להם והוא עצמו כתב שהיא קולא גדולה מאוד.. אבל ב''ה אנחנו מתחתנים למרות זאת.
אבל לא. זה לא באמת. כי למרות שהדבר נוגע באיסור תורה וזה טרף - לא נמנעו מלהתחתן.
יותר מיזה בית שמאי ובית הלל היו מתחתנים אלו הם אלו למרות שהיה להם מח' מי נחשב ממזר!
אז לא להתחתן עם בחור ירא שמיים שלמד את הסוגיה וסובר כמתירים..
ואם נגיד על גדולי ישראל שאסרו לעלות.. אז גם בשר שאינו חלק התירו הרמ'א רק בגלל שעת הדחק הגדולה שהייתה להם והוא עצמו כתב שהיא קולא גדולה מאוד.. אבל ב''ה אנחנו מתחתנים למרות זאת.
^^^^^והוא ישמיענו
כל מילה.
ספרדיה שמתחתנת עם אשכנזיחצילוש
יכולה להמשיך לאכול בשר חלק, זה לא עניין מסובך מדיי. אם זה ממש חשוב לה ובעלה מוכן לקבל על עצמו לפחות בתוך הבית שזה מה שיאכלו בשבילה. עניין הר הבית יושב על עניינים מהותיים יותר. זה מצביע לפעמים על הבדלים בתפיסת העולם התורנית. אני אישית ככל הנראה לא הייתי פוסלת על זה, למרות שאני סוברת שלא לעלות (למרות שבמשפחתי יש כמה פעילים רציניים שעולים, אוליי בגלל זה אני לא פוסלת) אבל יש לי חברות מבתים מאוד מרכזניקיים שאני לא רואה אותם ופעיל הר הבית שהולך לתרגולי קורבן פסח דרים בכפיפה אחת. לכן, אוליי לחלק זה עניין לא מהותי לפסול עליו, אבל בשביל כאלה שזה בנפשם זה ודאי לא שטות.. למשל דוד שלי עולה המון להר הבית ולוקח גם את הילדים. אם אישתו לא הייתה תמימת דעים איתו בנושא זה היה דיי בעיה..
מסכים...מול שקיעה
זה באמת עניין מהותי יותר..
לא עניין הלכתי נטו
לא עניין הלכתי נטו
..תתן אחרית לעמך
אשכנזי אוכל טרפות לדעת הספרדים.
ספרדי שאוכל פפשודו - אוכל חמץ לדעת האשכנזים.
איך אפשר להתחתן עם בן אדם שאוכל טרפות? איך אפשר להתחתן עם אדם שאוכל חמץ? זה מהותי!
פשוט מאוד. כי הוא נסמך על דעת תורה.
ספרדי שאוכל פפשודו - אוכל חמץ לדעת האשכנזים.
איך אפשר להתחתן עם בן אדם שאוכל טרפות? איך אפשר להתחתן עם אדם שאוכל חמץ? זה מהותי!
פשוט מאוד. כי הוא נסמך על דעת תורה.
אשכנזי לא אוכל טרפות לדעת הספרדים..חצילוש
כי יש לו את הרמ"א להסתמך עליו. ספרדי שהולך לפי מנהג אבותיו אוכל טרפות אם הוא אוכל בשר לא חלק. פשוט מאוד- כי זה מה שנפסק בקהילות ספרד. מי שמחליטה לקבל על עצמה את מנהג בעלה יכולה לאכול בשר לא חלק ויש לה על מי לסמוך. ואם חשוב לה לשמר את המנהג הזה, אין בעיה לגשר על הפער הזה ולהשתדל לקנות בסופר בשר חלק.. אפילו חלק רבנות.. לא אמרתי עכשיו שיתחיל להקפיד על מחפוד וכו'.. זה פתיר. ובשביל אנשים רבים, הר הבית זה עניין הרבה יותר נפיץ.
למה?פצל"פ
הוא פוסק לפי הגדוילים שמתירים
ולכן לו זה לא בעיה
הרב דרוקמן ככה כותב במכתבי תמיכה הוא חושב שאסור אבל מחזק את ידי העולים בטהרה על פי רבותיהם
ולכן לו זה לא בעיה
הרב דרוקמן ככה כותב במכתבי תמיכה הוא חושב שאסור אבל מחזק את ידי העולים בטהרה על פי רבותיהם
נותתן אחרית לעמך
אז זה בדיוק העניין אם יש דעת תורה להסתמך עליה - זה בסדר.
ככה גם בהר הבית
ככה גם בהר הבית
אם אפשר לגלות סוד...אוא"ר
כמעט כל מח' בתורה, נובעת מתפיסה שונה והבנה שונה בתורה ואעפ"כ לא נמנעו מלישא נשים זה מזה לקיים מה שנאמר האמת והשלום אהבו(יבמות י"ד ע"ב).
זה לא זהפצל"פ
הבחורה ידעה לפני שהבחור שהיא נפגשת איתו הוא מישיבה מאד לא קווניקית
אז היא אמורה להבין מראש שיש השקפת עולם שונה
אז היא אמורה להבין מראש שיש השקפת עולם שונה
למה כי אם הוא מישיבה מסויימתוהוא ישמיענו
אז אין לו דעה עצמאית?
כי אם הוא קווניקפצל"פ
כמעט תמיד הוא לא ילך לישיבה כזאת
אממ..חצילוש
אני מכירה מישהו שלומד בישיבה שראש הישיבה קורא לעלות להר ועולה בעצמו, והבחור לא חושב שצריך לעלות ומסתבר שהוא גם לא היחיד... גם שונה פעיל לעלייה להר הבית מאחד שחושב שאין בעיה לעלות או שהוא נייטרלי.
אף פעם לא הבנתי את הרעיון של קווניק/ לא קווניקוהוא ישמיענו
אני לומד בישיבה מסויימת, בהחלט לא 'קווניקית'. אבל, אני מעריך מאוד את עולם הישיבות על כל גווניו, משתדל להיות עפר לרגלי רבותינו (כן, גם רבני הר המור וכו' וכו'), להתבטל ולשתות מהמים של התורה גם מישיבות ומרבנים שאולי אני לא מסכים עם הדרך הכללית אך משתדל לקלוט כמה שיותר מהם ולקבל... כי סה''כ מי אני... תורה היא וללמוד אני צריך
אני בישיבה שרה''י סובר לא לעלות להר הבית. אני אחרי לימוד הגעתי למסקנה כן לעלות. וזה ממש בוער בי. אני לא עולה מתוך כבוד לרב שלי (לא משנה הסיפור כרגע...) ולתלמידי חכמים שחושבים שאסור לעלות.
אני ממש נגד הענין של ההתבצרות הזאת. היה פילוג, שהרחיב את לימוד התורה ואת הגבולות. כיום לא אמור להיות שום פילוג. ואפשר ללמוד ולקבל גם מעובדי ה' שעובדים בדרך שונה ממה שאני חושב...
אני בישיבה שרה''י סובר לא לעלות להר הבית. אני אחרי לימוד הגעתי למסקנה כן לעלות. וזה ממש בוער בי. אני לא עולה מתוך כבוד לרב שלי (לא משנה הסיפור כרגע...) ולתלמידי חכמים שחושבים שאסור לעלות.
אני ממש נגד הענין של ההתבצרות הזאת. היה פילוג, שהרחיב את לימוד התורה ואת הגבולות. כיום לא אמור להיות שום פילוג. ואפשר ללמוד ולקבל גם מעובדי ה' שעובדים בדרך שונה ממה שאני חושב...
אני מסכים איתךפצל"פ
אבל לענ"ד זה סגנון קוונקי כזה לומר שהרב טאו הוא היחיד שהבין את הרב והרציה
והרציה לא ספר אף אחד חוץ ממנו
וכו משפטים ששומעים מרבנים שלהם
מסכים. ולכן אני לא כ''כ אוהב את הגישהוהוא ישמיענו
גם מרכז היא ישיבה "מאוד לא קווניקית"ברגוע
אבל עדיין הרבנים שם נגד עליה להר הבית
אמנם לא בחריפות כמו בהר המור אבל כן מתנגדים.
לא כל מי שלומד בישיבה לא קווניקית עולה להר הבית..
לא בקטע הזהפצל"פ
מרכז לא אוהבים את הקו בגלל הפילוג
מצד הדעות הם מאד דומים בהמון דברים
יש ישיבות שבדעות שלהם הם אנטי קווניקיות
ולגבי ב מסכים
אבל באתי לענות למי שאמר שהר הבית מבטא גישה אמונית רחבה ולכן זה הגיוני לפסול
אז עניתי שזה דבר כזה שולי כי היא ידעה מראש שהבחור לא קווניק על פי הישיבה שלו
אז ודאי שיש לו גישה אמונית שונה
אבל "הוא עולה להר הבית"
מצד הדעות הם מאד דומים בהמון דברים
יש ישיבות שבדעות שלהם הם אנטי קווניקיות
ולגבי ב מסכים
אבל באתי לענות למי שאמר שהר הבית מבטא גישה אמונית רחבה ולכן זה הגיוני לפסול
אז עניתי שזה דבר כזה שולי כי היא ידעה מראש שהבחור לא קווניק על פי הישיבה שלו
אז ודאי שיש לו גישה אמונית שונה
אבל "הוא עולה להר הבית"
רק הערה.אוא"ר
למדת את שיטת מרכז? כי ממה שאני שומע יש בדברים מסוימים שוני גדול בינם להר המור.
זו שטות מארץ השטויותאורות הכתובה
זה לא מעיד על *תפיסת עולם* שונה,
זה מעיד ש*העולם תפס אתכם* למקומות שונים, כשמקרה והמזל גוברים על השכל
בחור בוחר ישיבה על פי כמה פרמטרים
סגנון לימוד, תחושה, מה ייחשב שווה בעיני החברה והבנות של השבט וכו
השאלה הכל כך אזוטרית אודות הר הבית בד''כ לא נמצאת כשיקול בהחלטה. היא נגררת כתולדת משנה, ואף משנה שבמשנה, לאיזו ישיבה מר בחורצ׳יק התגלגל.
בישיבה המדהימה שלי לא עולים להר הבית. לכן לי אין תכניות לעלות. וברור לי שאם הרול היתה שעולים אז הייתי זורם.
זה באמת כל כך, כל כך, לא חשוב. יש ביסוס ועיגון הלכתי לשני המחנות הלכאורה כל כך רחוקים אחד מהשני.
בכל הרצינות, הרבה יותר מהותי לאיכות חיי הנישואין שלך הוא סדרי והתאמת המזגנים בקיץ בבית (חם לך/קר לו. חלון פתוח/תבוא הרוח/תלטף או תהרוס הכל/ תוך כדי נרוץ לאט/שלומי), מאשר השאלה על הר הבית..
פליז, באמא שלכם, אל תעשו את הטפל עיקר ואת העיקר טפל. תתרכזו בזוגיות ובחיי האהבה שלכם ולא בשאלות לא רלוונטיות
זה מעיד ש*העולם תפס אתכם* למקומות שונים, כשמקרה והמזל גוברים על השכל
בחור בוחר ישיבה על פי כמה פרמטרים
סגנון לימוד, תחושה, מה ייחשב שווה בעיני החברה והבנות של השבט וכו
השאלה הכל כך אזוטרית אודות הר הבית בד''כ לא נמצאת כשיקול בהחלטה. היא נגררת כתולדת משנה, ואף משנה שבמשנה, לאיזו ישיבה מר בחורצ׳יק התגלגל.
בישיבה המדהימה שלי לא עולים להר הבית. לכן לי אין תכניות לעלות. וברור לי שאם הרול היתה שעולים אז הייתי זורם.
זה באמת כל כך, כל כך, לא חשוב. יש ביסוס ועיגון הלכתי לשני המחנות הלכאורה כל כך רחוקים אחד מהשני.
בכל הרצינות, הרבה יותר מהותי לאיכות חיי הנישואין שלך הוא סדרי והתאמת המזגנים בקיץ בבית (חם לך/קר לו. חלון פתוח/תבוא הרוח/תלטף או תהרוס הכל/ תוך כדי נרוץ לאט/שלומי), מאשר השאלה על הר הבית..
פליז, באמא שלכם, אל תעשו את הטפל עיקר ואת העיקר טפל. תתרכזו בזוגיות ובחיי האהבה שלכם ולא בשאלות לא רלוונטיות
דווקא ההורים שלי הסתדרו יופי עם המזגןעוד סתם אחד
אמא שלי הדליקה אותו על אפס מעלות כל הקיץ, ואבא שלי ישב בסלון עם שמיכת פוך.
בכל אופן, נושא עלייה להר הבית עלה ביני לבין אשתי בדייט השלישי או הרביעי, נראה לי. באמת עצם ההסכמה בנושא היתה פחות קריטית מאשר אופן הצגת הדעה. נשואים באושר כיום, ב"ה (ומוצאים דרך להסתדר גם בנושא המזגן. לא הייתי קורא לזה סוגיה מהותית לזוגיות).
בכל אופן, נושא עלייה להר הבית עלה ביני לבין אשתי בדייט השלישי או הרביעי, נראה לי. באמת עצם ההסכמה בנושא היתה פחות קריטית מאשר אופן הצגת הדעה. נשואים באושר כיום, ב"ה (ומוצאים דרך להסתדר גם בנושא המזגן. לא הייתי קורא לזה סוגיה מהותית לזוגיות).
לא קראתי לזה מהותי לזוגיות. אמרתי שזה יותר מהותי משאלת עליהאורות הכתובה
... לא משנהמבקש אמונה
הוא תמיד יכול להשתנותברגוע
כמו משהו עם מידות לא טובות
למרות שנראלי באמת מוגזם לפסול על זה,
אפילו הרב אבינר שאמר שעדיף לא ללמוד חברותא אם משהו שעולה להר הבית אמר שאין בעיה להתחתן איתו.
לא הבנתי איך זה ענה לי על השאלה..מבקש אמונה
דיברתי על העונש הצפוי שיכול להשפיע קשות על העתיד של שניהם.. זה לא כמו מידות לא טובות אני חושב...
דווקא אני הייתי חושבת על ההיפך...השתדלות !
כל האנשים שמחלקים פליירים וצועקים ברחובות "אסור לעלות להר הבית!!" מאוד מרתיעים אותי.
אולי כי שמעתי כל מיני אמירות חריפות מצידם כנגד העולים.
הייתי מוכנה שבעלי לא יעלה להר הבית, למרות שאני בעד, אבל שלא יהיה מאלה שצועקים על כל מי שעולה שגזר דינו כרת...
אולי כי שמעתי כל מיני אמירות חריפות מצידם כנגד העולים.
הייתי מוכנה שבעלי לא יעלה להר הבית, למרות שאני בעד, אבל שלא יהיה מאלה שצועקים על כל מי שעולה שגזר דינו כרת...
זאת סוגייה מאוד מסובכתבן_אהוב
אני כרגע לא עולה כי אני לא בקיא בזה
,
בשלב מסויים אני אהיה חייב לגעת בזה ולגבש לעצמי עמדה בזה...
לכן אני לא "יוצא" על מי שעולה ואפילו מעריץ שהוא הספיק לגבש לעצמו עמדה בנושא
בעיקר כי אני לא פוסל שגם אני מתישהו אעלה...
דווקא אותי זה ממש מרגשמחייכת =)
שאשכרה אנשים עומדים ואומרים שאסור לעלות להר הבית. ראיתי אחד כזה בחול המועד. במקום שילך לטייל עם חברים, הוא עומד שם ומזהיר. ממש הערכתי אותו, זה מראה לי כמה חשוב לו עמ"י..
(אני יודעת שיש מחלוקת בעניין אבל עדיין, זה יפה בעיני)
(אני יודעת שיש מחלוקת בעניין אבל עדיין, זה יפה בעיני)
אני דווקא לא אהבתירק שמחה#
לא אותו ולא מי שקורא לעלות להר.
זה מחלוקת הלכתית. יש גדולים שאומרים שאסור ויש גדולים שאומרים שמותר. כל אחד שיעשה לפי רבותיו.
והכי מעצבן שמוחקים את הדעה השנייה. והכי גרוע שאומרים ש"כל הגדולים אומרים שאסור/מותר". זה זלזול חמור.
אפשר להיכנס לדיון מי יותר מזלזל במי, ואז לדיון אין סוף...
יש בזה צד של אידאולוגיה. אבל יש בזה המון צד הלכתי טהור.
זה מסוג הדברים האלה שקשה להגיד איפה האמתרק שמחה#
אם בחור יילך לשמוע שיעור של רב שאוסר לעלות להר הבית, נניח הרב אבינר, הוא ישתכנע שאסור. ואם הוא יישמע שיעור של הרב ליאור הוא ישנה את הדעה שלו. וחוזר חלילה. למה? כי 2 הרבנים יתנו לו הסברים תורניים. ומשניהם הוא יקבל את הסיבות למה מותר או אסור. ואיפה האמת? רק אם כל הרבנים יתכנסו ביחד וידנו בזה 100% כדי למצוא את הדרך הנכונה, אוליי יגיעו למסקנה.
זה בעיניי מגוחך לפסול על זה. כי אלו נושאים שהסיבה האוליי יחידה לדרך של הבחור היא איפה הוא בחר ללמוד בשיעור א'.
אני מכיר מישהו שהפסיק לעלות אחרי עליה עם הרב ליאור...הסטורי
אחרי שהוא ראה את הרב רועד כל הזמן ומשתדל ככל יכולתו להדבק לקירות...
לגבי הסוףאוי טאטע!
ממש לא מסכים זה תלוי חאיזה ישיבה הלך בשיעור
א
בני אדם הם (אמורים לפחות) אנשים חושבים בוגרים ועצמאים
אם אתה משתכנע/מתחבר לדרך אחרת חא חייבים להיות בדרך של הישיבה אם זה לא משהו ציבורי או פומבי ואפשר גם לעבור ישיבה
א
בני אדם הם (אמורים לפחות) אנשים חושבים בוגרים ועצמאים
אם אתה משתכנע/מתחבר לדרך אחרת חא חייבים להיות בדרך של הישיבה אם זה לא משהו ציבורי או פומבי ואפשר גם לעבור ישיבה
לא מסכים, רוב מוחלט של הרבנים המתירים מדברים הלכתיתאוא"ר
אבל הרבנים האוסרים רוב מוחלט מדבר אמונית בלי לבסס כלל את האיסור על ההלכה.
אני ח"ו לא מזלזל כלל וכלל אבל כל מי שלומד את הסוגיה לעומק רואה שהצד להיתר הוא מבוסס הלכתית והצד לאיסור די מדבר השקפתית על הפגיעה במקום קודשנו(שכלל לא שייך כי מדובר על הר הבית ולא על קוה"ק) ולא כ"כ מסביר למה לא יודעים איפה המקדש.
אני ח"ו לא מזלזל כלל וכלל אבל כל מי שלומד את הסוגיה לעומק רואה שהצד להיתר הוא מבוסס הלכתית והצד לאיסור די מדבר השקפתית על הפגיעה במקום קודשנו(שכלל לא שייך כי מדובר על הר הבית ולא על קוה"ק) ולא כ"כ מסביר למה לא יודעים איפה המקדש.
להפךהסטורי
לצערנו נכון שרבים מ'ראשי המדברים' בעניין, מכל מיני סיבות, מתחמקים מהסוגיא ההלכתית.
אבל אם לומדים את דברי הפוסקים שעסקו בעניין (ציץ אליעזר, מנחת יצחק, יביע אומר, מנחת אברהם בעניין החיל ועוד בע"פ) מבינים שהלכתית נטו, לפי כללי הפסיקה המקובלים, הדברים הרבה יותר נוטים לאיסור.
אבל אם לומדים את דברי הפוסקים שעסקו בעניין (ציץ אליעזר, מנחת יצחק, יביע אומר, מנחת אברהם בעניין החיל ועוד בע"פ) מבינים שהלכתית נטו, לפי כללי הפסיקה המקובלים, הדברים הרבה יותר נוטים לאיסור.
הייתי מעריך את זה מאוד אם העומדים היו לומדים לעומק את הסוג'אוא"ר
אבל רובם מדקלמים משפטים אפי' בלי לפתוח את המקורות בפנים.
גם אותי פסלו על זהחדשכאן
תן כיף
אחד פסל את חברה שלי בגלל שהשיער שלה לא בהירn.l
וואוהשתדלות !

לא חשבתי שדברים כאלה קיימים
בטח קייםוהוא ישמיענו
חיצוניות חיצוניות חיצוניות.
עלמא דשיקרא
זה הכי קיים (לפחות ממה שראיתי בצבא...)
עלמא דשיקרא
זה הכי קיים (לפחות ממה שראיתי בצבא...)
בגלל זה הייתי בשוק גם מעניין הגובה...השתדלות !
היה קשה לי עם זה שזה אמור להפריע לאנשים.
אבל הבנתי שבסופו של דבר אנחנו גם חומר... ומצד אנשים אחרים דרישות כאלה ואחרות הן רלוונטיות (למרות שפה זה די מוגזם, היא ממילא תשים כיסוי ראש...)
אבל הבנתי שבסופו של דבר אנחנו גם חומר... ומצד אנשים אחרים דרישות כאלה ואחרות הן רלוונטיות (למרות שפה זה די מוגזם, היא ממילא תשים כיסוי ראש...)
זה מאוד מפריעוהוא ישמיענו
מפריע שאנשים מתנהלים ככה.
וכואב.
וחלק מהכאב הוא שאנשים לא מבינים מה הבעיה בכלל, ולמה זה כואב
וכואב.
וחלק מהכאב הוא שאנשים לא מבינים מה הבעיה בכלל, ולמה זה כואב
גובה זה לא רק עניין שלנאור97
חיצוניות כמו מראה וכו'.
זה יותר עניין פסיכולוגי של הרגשה של הנשים- הוא ה"גבר", ושל גברים- אני "גבר".
לא סתם הקבה ברא את הגברים בממוצע גבוהים יותר מנשים (ואת הנשים יפות יותר מגברים).
כמובן שזה לא העיקר ולא מחייב וכו וכו'. אבל זה הגיוני ומובן. לא כמו צבע שיער שזה באמת שריטה שצריך לעבוד עליה. כנראה הוא צעיר וחי בסרטים עדיין.
וכן. אני מכיר לא מעט זוגות שהאישה גבוהה יותר. (וגם זוגות שהם באותו גובה. שזה ממש מגניב.. שיוויוני ופמיניסטי כזה..).
ויש גם אמרה ידועה של נשים שגבר עם בטחון עצמי זה כאילו מוסיף לו כמה סנטימטרים.
אבל לרוב האנשים והנשים זה מפריע. ואני לא חושב שיש בזה ממש בעיה או שזה חיצוניות ושקר. זה טבעי ונורמלי.
וגבר או אשה שזה באמת לא מפריע להם. אשריהם. הם המיוחדים.
זה יותר עניין פסיכולוגי של הרגשה של הנשים- הוא ה"גבר", ושל גברים- אני "גבר".
לא סתם הקבה ברא את הגברים בממוצע גבוהים יותר מנשים (ואת הנשים יפות יותר מגברים).
כמובן שזה לא העיקר ולא מחייב וכו וכו'. אבל זה הגיוני ומובן. לא כמו צבע שיער שזה באמת שריטה שצריך לעבוד עליה. כנראה הוא צעיר וחי בסרטים עדיין.
וכן. אני מכיר לא מעט זוגות שהאישה גבוהה יותר. (וגם זוגות שהם באותו גובה. שזה ממש מגניב.. שיוויוני ופמיניסטי כזה..).
ויש גם אמרה ידועה של נשים שגבר עם בטחון עצמי זה כאילו מוסיף לו כמה סנטימטרים.
אבל לרוב האנשים והנשים זה מפריע. ואני לא חושב שיש בזה ממש בעיה או שזה חיצוניות ושקר. זה טבעי ונורמלי.
וגבר או אשה שזה באמת לא מפריע להם. אשריהם. הם המיוחדים.
אבל זה באמת כל כך חיצוני... שטותי.השתדלות !
אני מנסה לשכנע את עצמי שזה קשור לעובדה שאני מעל הממוצע, וכאילו אני 'לא בסדר' בסיפור הזה, ובגלל זה אני מרגישה שזה שטחי ושולי.
אבל זה לא מועיל. עדיין מרגיש לי חיצוני מדי.
יצאתי פעם עם מישהו נכה, ובשלב הבירורים זאת שדיברתי איתה שאלה בעדינות 'רגע, אבל אמרו לך שהוא נכה?', ולא הבנתי למה היא לוחשת, כאילו שזה אמור להפריע לי... הבנאדם הולך, זה לא משהו חמור... סתם קשה לי לתפוס את זה שזה אמור להפריע. אולי אני תמימה מדי...:/
אבל זה לא מועיל. עדיין מרגיש לי חיצוני מדי.
יצאתי פעם עם מישהו נכה, ובשלב הבירורים זאת שדיברתי איתה שאלה בעדינות 'רגע, אבל אמרו לך שהוא נכה?', ולא הבנתי למה היא לוחשת, כאילו שזה אמור להפריע לי... הבנאדם הולך, זה לא משהו חמור... סתם קשה לי לתפוס את זה שזה אמור להפריע. אולי אני תמימה מדי...:/
תמימהפצל"פ
זו מכבסת מילים לצדיקה 
(אצל בנות נראלי שהביטוי זה "נסיכה",לא?)
אשרייך שאת כזאת! אין שום סיבה לנסות למצוא לזה תירוצים... את פשוט טובה
אבל רק תדעי שמי שלא הוא לא איזה חייזר גוי אלא בנאדם פשוט

(אצל בנות נראלי שהביטוי זה "נסיכה",לא?)
אשרייך שאת כזאת! אין שום סיבה לנסות למצוא לזה תירוצים... את פשוט טובה
אבל רק תדעי שמי שלא הוא לא איזה חייזר גוי אלא בנאדם פשוט
אני וצדיקות.... לצערי עוד רחוק..השתדלות !
אפשר להסתכל על זה בפן חיובי, הדרישות החיצוניות מכוונות את האדם לזיווג שלו על דרך השלילה
יש לו עוד קריטריונים לסינון...
יש לו עוד קריטריונים לסינון...פששששפצל"פ
גם צדיקה וגם ענווה 
כמאמר המשפט עבדתי על מידת הענווה שלי ועכשיו אני מושלם
סתם סתם בטח זה מזה מעצבן אם לי מישהו היה אומר את זה הייתי מרביץ לו חחח (מוזמנת לפטש אותי)
וברצינות לגבי הפן החיובי
או שזה סינון או שהאדם יצטרך לחכות יותר לזיווג שלו עד שיתאפס על עצמו איזה דרישות חשובות

כמאמר המשפט עבדתי על מידת הענווה שלי ועכשיו אני מושלם

סתם סתם בטח זה מזה מעצבן אם לי מישהו היה אומר את זה הייתי מרביץ לו חחח (מוזמנת לפטש אותי)
וברצינות לגבי הפן החיובי
או שזה סינון או שהאדם יצטרך לחכות יותר לזיווג שלו עד שיתאפס על עצמו איזה דרישות חשובות
...השתדלות !

בכנות, אני חושב שאת מיוחדת.. רוב האנשים לא ככהנאור97
ובאמת כמו שאמרת שזה טבעי ופשוט לך ואת לא מבינה איך אחרים לא ככה וכנראה את תמימה מדי.
וכעצה (גם בכללי)- תיזהרי מתמימות יתירה. תלמדי לפתח גם מבט חשדני על העולם. הרבה אנשים נצלנים ורעים ברמה זו או אחרת. וצריך גם לדעת להיות בבחינת "עם נבר תתבר".. (זה רצון ה' לדעת להיות כזה). רק כמובן תיזהרי שהרוע לא יהפוך להיות חלק ממך אלא שאת רק מודעת לו.
ולעניין- 1. סתם בכללי גם אם את מעל הממוצע לא בהרבה עדיין רוב הגברים יהיו גבוהים ממך (וגם מי שהיא מטר שמונים עדיין יש לא מעט גברים בערך בגובה שלה או יותר ממנה) ולכן לא צריך להרגיש "אשמה" ולבטל את הנקודה הזו בגלל זה כי זו הרגשה טבעית של נשים (וגברים).
ולכן לדעתי צריך פשוט לשאול אובייקטיבית- מפריע לי שאני גבוהה יותר או לא. בלי לנסות להטות את התשובה לכאן או לכאן בגלל אינטרס חובי או שלילי.
2. אחרי זה וכמו שכתבתי למעלה אם זה באמת לא מפריע לך אשרייך. אבל לא הוגן לחשוב שאחרים לא בסדר בגלל מעלתך.. צדיק אמיתי נמדד בזה שהוא מבין ומכיל חולשות של אחרים ואז עוזר להם (ובפרט פה שזה לא "חולשה" אלא זה הרגשה טבעית וכללית). זה הצדיק השלם.
וכעצה (גם בכללי)- תיזהרי מתמימות יתירה. תלמדי לפתח גם מבט חשדני על העולם. הרבה אנשים נצלנים ורעים ברמה זו או אחרת. וצריך גם לדעת להיות בבחינת "עם נבר תתבר".. (זה רצון ה' לדעת להיות כזה). רק כמובן תיזהרי שהרוע לא יהפוך להיות חלק ממך אלא שאת רק מודעת לו.
ולעניין- 1. סתם בכללי גם אם את מעל הממוצע לא בהרבה עדיין רוב הגברים יהיו גבוהים ממך (וגם מי שהיא מטר שמונים עדיין יש לא מעט גברים בערך בגובה שלה או יותר ממנה) ולכן לא צריך להרגיש "אשמה" ולבטל את הנקודה הזו בגלל זה כי זו הרגשה טבעית של נשים (וגברים).
ולכן לדעתי צריך פשוט לשאול אובייקטיבית- מפריע לי שאני גבוהה יותר או לא. בלי לנסות להטות את התשובה לכאן או לכאן בגלל אינטרס חובי או שלילי.
2. אחרי זה וכמו שכתבתי למעלה אם זה באמת לא מפריע לך אשרייך. אבל לא הוגן לחשוב שאחרים לא בסדר בגלל מעלתך.. צדיק אמיתי נמדד בזה שהוא מבין ומכיל חולשות של אחרים ואז עוזר להם (ובפרט פה שזה לא "חולשה" אלא זה הרגשה טבעית וכללית). זה הצדיק השלם.
תודה על העצה, הרבה אנשים משתדלים לתת לי אותה😅השתדלות !
1. אני לא מרגישה אשמה או משהו, דווקא זה נוח ככה לדעת מי בטוח לא יהיה הזיווג שלי... ככה הקדוש ברוך הוא ברא אותי ואני שמחה בזה ממש, זה עוזר בבית;).. הגובה שלי לא מעל הממוצע הגברי ככה שסטטיסטית זה בסדר😅
2. ממש לא מבקרת אותם. אני מבינה את ההיגיון בזה, הרי גם לי יש דרישות, אבל זה לא סותר את זה שזה בכל זאת קצת מוזר לי.
2. ממש לא מבקרת אותם. אני מבינה את ההיגיון בזה, הרי גם לי יש דרישות, אבל זה לא סותר את זה שזה בכל זאת קצת מוזר לי.
חח יופי.. אשרייך!נאור97
(רק התכוונתי אשמה במובן שאת כתבת בהתחלה, שאולי חשבת שזה שולי לפסול על זה בעינייך כי את זו שגבוהה ו"לא בסדר". לא אשמה במובן רע כמובן).
ובהצלחה!
ובהצלחה!
אמן
לכולנ"ו;)השתדלות !
אשריכם ישראל!
לגבי המשפט הזה:והוא ישמיענו
''וכעצה (גם בכללי)- תיזהרי מתמימות יתירה. תלמדי לפתח גם מבט חשדני על העולם. הרבה אנשים נצלנים ורעים ברמה זו או אחרת. וצריך גם לדעת להיות בבחינת "עם נבר תתבר".. (זה רצון ה' לדעת להיות כזה). רק כמובן תיזהרי שהרוע לא יהפוך להיות חלק ממך אלא שאת רק מודעת לו.''
- הבעיה היא שבד''כ המשפט הזה נאמר ע''י אנשים שאין להם תמימות כלל, ומסתכלים על העולם בצורה לא הכי טובה...
ככה שהמשפט הזה לא משכנע.
אני בעד זה אבל באיזון... שיבוא ביחד עם תמימות ועין טובה
- הבעיה היא שבד''כ המשפט הזה נאמר ע''י אנשים שאין להם תמימות כלל, ומסתכלים על העולם בצורה לא הכי טובה...
ככה שהמשפט הזה לא משכנע.
אני בעד זה אבל באיזון... שיבוא ביחד עם תמימות ועין טובה
מקווה שהיא מכירה אותי קצת מפה שאני לאנאור97
אדם שאין שאין לו תמימות בכלל ולכן היא כן השתכנעה..
לא מכוון כלפיך ח''ו..והוא ישמיענו
חח אני יודע..נאור97
זה נכון שהחיצוניות משפיעה, ומהווה פרמטרמול שקיעה
אבל יש לפסול על חיצוניות ויש לפסול על חיצוניות...
אם מישהו באמת חושב שהוא לא יצליח להסתדר עם בחורה כי היא באמת נראית לו לא טוב - תפדאל.. לגיטימי לגמרי...
אבל יש אנשים שפשוט מגזימים בקטע הזה.. מחפשים איזה אחת הוליוודית, עם שיער מתנפנף ברוח... "וכסילים מתי תשכילו...?"
אם מישהו באמת חושב שהוא לא יצליח להסתדר עם בחורה כי היא באמת נראית לו לא טוב - תפדאל.. לגיטימי לגמרי...
אבל יש אנשים שפשוט מגזימים בקטע הזה.. מחפשים איזה אחת הוליוודית, עם שיער מתנפנף ברוח... "וכסילים מתי תשכילו...?"
נכוןוהוא ישמיענו
לגמרי.. היא סיפרה לי ואני כזה מההההn.l
איך יודעים דבר כזה?אמיץ(ה)
הוא אמר לה??
היא לא ידעה שזה בגלל זה..n.l
בדיעבד התברר לה אחרי שיצאה עם חבר שלו שכנראה קצת פחות התפדח להגיד לה שעל זה החבר פסל. 😑
אני חושב ששלי הכי הזוי חחבחור ישיבה 1
היא שאלה אותי האם אני הולך למקווה כל יום ?, איזה גודל הכיפה (ושלי ממש גדולה והיא חשבה שיש לי כיפה של שקל ) , ולמה אין לי זקן ארוך מידי ...בקיצור בחורה לא נורמאלית
בגמרא בברכות משמע שנשוי אסור לו לטבול כל יום במקווה.חסדי הים
איזה גמ'?ברגוע
נראה לי שלשון הגמרא ישמע כגסות בעיני חלק מהבנות כאן לכן אשלחחסדי הים
לך בפרטי.
תודהברגוע
שלח לי אני חייב לראותבחור ישיבה 1
אני פסלתי על הרבה מאוד שטויות. לדוגמא, אם הציעו לי מישהי דרךחסדי הים
הפורום.

מישו שלא הסכים לצאת עם אף בחורהחמדמדה
כל עוד אין לה עיינים כחולות!!
ולו יש?מחייכת =)
תשמעיאור אש
אני ממש ממש לא פוסל על זה. אבל יש בזה קצת משום בל תשחית , כולם, אבל כולם אצלנו במשפחה עם עיניים כחולות..
גדול... ניראה לי הוא כבר נשוי...חמדמדה
אני שמעתי על סיפור כזה, בסוף קיבל מכוערת עם עיניים כחולותדדו
ומאושר עד הגג.
חחח העיקר שהוא מבסוט!!מבקש אמונהאחרונה
מישהו פסל חברה שלי, כי הוא היה צעיר ממנהנועה נועה
בשלושה ימים.
אמרתי לה שמזל שהיא לא בזבזה דייט אחד על יצור כזה.
חחחחחחחחמישהי 1
איזה אנשים מגזימיםחיים של
נראה לי שהוא אולי רצה לחתוך על משהו אחרוהוא ישמיענו
ופשוט לא היה לו נעים
אהמחיים של
שיחשוב על תירוץ הגיוני...
לטענת המציעה, הוא התלהב ממש עד הקטע של הגילנועה נועה
^^^מול שקיעה
פסלו אותי פעם על זה שידעתי שירי כנסייה בעל פה.
חסדי הים
למה אתה יודע שירי כנסיה בע"פ??אמיץ(ה)
אתה מודע לזה שזה קצת מלחיץ... ?
כי ביסוד של השירים מונח ערגה עמוקה ל-ה' עם מעטפתחסדי הים
מסוימת של טומאה, אז אני מקיים "תוכו שמע, קליפתו זרק".
אתה אדם מעניין ביותר
אמיץ(ה)
לא מסכיםוהוא ישמיענו
לענ''ד זה טומאה עם מעטפת מצוחצחת.
כמו החזיר שפושט טלפיו ואומר ראו כי טהור אני
וככה הרב קוק מגדיר את הנצרות. עבודה זרה שכלפי חוץ יש לה מעטפת פחות רעה
כמו החזיר שפושט טלפיו ואומר ראו כי טהור אני
וככה הרב קוק מגדיר את הנצרות. עבודה זרה שכלפי חוץ יש לה מעטפת פחות רעה
^^^ מה שהוא אמרהשתדלות !
היסוד של השירים האלה זה ערגה לישו. לא לד'.
הרב קוק בפנקס י"ג אומר שלגויים מותר לעבוד את ה' בשותפותחסדי הים
בשותפות עם ישו?השתדלות !
נצרות זו עבודה זרה לפי כל הדעות,
לפי מה שידוע לי...
לפי מה שידוע לי...
כן עם יש"ו. עבודה זרה בשבילנו לא בשבילם.חסדי הים
איסור עבודה זרה נכלל בשבע מצוות בני נוחהשתדלות !
והם מחוייבים לקיים את שבע מצוות בני נוח.
השאלה מה זה עבודה זרה. הרב קוק לא הראשוןחסדי הים
לכתוב שמותר בשותפות, זה מבוסס על תוספות והרמ"א.
עבודת אלילים, קרי ישו. להאמין שמי שברא את העולםהשתדלות !
הופיע בו בגוף של אדם, נהרג, עלה חזרה לכס מלכותו בשמיים, בחר בעם אחר ושומר טינה לעם ישראל.
מותר שותפות עם לא עובדי אלילים. עם קבוצה שמקיימת את שבע מצוות בני נוח, כפי שהקב"ה ציווה.
מותר שותפות עם לא עובדי אלילים. עם קבוצה שמקיימת את שבע מצוות בני נוח, כפי שהקב"ה ציווה.
הכוונה בשותפות היא שמותר לגויים להאמין ביחדנאור97
גם בקב"ה וגם באלילים. להם זה לא מוגדר עבודה זרה באופן הזה (לחלק מהדעות). יש לזה נפק"מ הלכתיות גם.
איסור ע"ז לעכום לדעות אלה הוא אם הם יאמינו רק בעבודה זרה כמו המצרים שהאמינו בבעלי חיים וביאור ולא בה' בנוסף.
איסור ע"ז לעכום לדעות אלה הוא אם הם יאמינו רק בעבודה זרה כמו המצרים שהאמינו בבעלי חיים וביאור ולא בה' בנוסף.
אם הם מאמינים גם באלילים, הם לא מאמינים בקב"ההשתדלות !
זה די הכרחי, לא?
העניין באמונה בקב"ה זה שהוא לבדו ברא ומנהיג את העולם. ולא סתם "כוח עליון", שמופעל על ידי כמה כוחות ועוד כל מיני שטויות שם...
נצרות זו עבודת אלילים נטו. הם מאמינים רק בישו- שהוא גם בנאדם וגם אל. מטורללים על כל השכל
העניין באמונה בקב"ה זה שהוא לבדו ברא ומנהיג את העולם. ולא סתם "כוח עליון", שמופעל על ידי כמה כוחות ועוד כל מיני שטויות שם...
נצרות זו עבודת אלילים נטו. הם מאמינים רק בישו- שהוא גם בנאדם וגם אל. מטורללים על כל השכל
אמונה בקב"ה הכוונה שהוא בורא ומשגיחנאור97
והם מאמינים בזה (זה ה"אב"). למרות שהם משלבים עם זה דברים אחרים שגם להם יש כח אלוהי (ה"בן ורוח הקודש").
אני לא בקי ממש בעניין..
מי שמאמין בכל מיני כוחות שמפעילים כח עליון הוא אכן עובד ע"ז אבל לא נראה לי שזו ההשקפה הנוצרית הקלאסית (אגב גם ביהדות יש הרבה שמאמינים בכל מיני סגולות וכו' ולחלק מהדעות זה אסור ולמי שסובר שאין איסור זה בתנאי שלא חושבים שבאמת לסגולה יש כח אמיתי עצמי אלא שזה תכונה שברא בה ה' כדי שנשתמש בה.
דוג נוספת- להתפלל לצדיק לדוג' שיציל אותך זה אסור לכל הדעות משום דורש אל המתים. הותר רק לפנות לקבה שיציל בזכותו או לבקש מהצדיק שיתחנן בשבילך אצל ה').
אני לא בקי ממש בעניין..
מי שמאמין בכל מיני כוחות שמפעילים כח עליון הוא אכן עובד ע"ז אבל לא נראה לי שזו ההשקפה הנוצרית הקלאסית (אגב גם ביהדות יש הרבה שמאמינים בכל מיני סגולות וכו' ולחלק מהדעות זה אסור ולמי שסובר שאין איסור זה בתנאי שלא חושבים שבאמת לסגולה יש כח אמיתי עצמי אלא שזה תכונה שברא בה ה' כדי שנשתמש בה.
דוג נוספת- להתפלל לצדיק לדוג' שיציל אותך זה אסור לכל הדעות משום דורש אל המתים. הותר רק לפנות לקבה שיציל בזכותו או לבקש מהצדיק שיתחנן בשבילך אצל ה').
מה שכתבת בסוף, זה בדיוק העניין.השתדלות !
הם לא מתפללים לישו כ'צינור' לד', אלא אליו ממש.
אני יודעת שהרב אליהו מתנגד בכל תוקף לכל מעשה שותפות שהוא עם הנוצרים, אפילו הקטן ביותר, ודואג להוסיף בכל פעם "יימח שמם". לי זה מספיק כדי להבין שזו עבודה זרה גמורה.
אני יודעת שהרב אליהו מתנגד בכל תוקף לכל מעשה שותפות שהוא עם הנוצרים, אפילו הקטן ביותר, ודואג להוסיף בכל פעם "יימח שמם". לי זה מספיק כדי להבין שזו עבודה זרה גמורה.
נכון שהם מתפללים אליו ממשנאור97
אבל שוב, זה לא נאסר עליהם אם הם מאמינים גם בקב"ה. בניגוד ליהודים שלהם זה נאסר.
ולחלק מהדעות (כגון הרמבם) גם עז בשיתוף נאסרה לגויים ולכן הנוצרים עובדי עז ממש.
ולחלק מהדעות (כגון הרמבם) גם עז בשיתוף נאסרה לגויים ולכן הנוצרים עובדי עז ממש.
אותו חלק הוא החלק שתופס...השתדלות !
זו הפואנטה.
בכל דבר יכולים להיות כאלה שיאמרו "מותר, אפשר", אבל גדולים מהם מחליטים אחרת וצריך ללכת לפיהם.
בכל דבר יכולים להיות כאלה שיאמרו "מותר, אפשר", אבל גדולים מהם מחליטים אחרת וצריך ללכת לפיהם.
פה זה לא ככהנאור97
זה דעת התוס' וכן פסק הרמא.
ותתפלאי אפילו הרב קוק..
ותתפלאי אפילו הרב קוק..
אז תראה באורות ישראל ותחייתווהוא ישמיענו
מה אני אגיד לך
אבל אעיין שם
אבל אעיין שם
גם אם להם מותרברגוע
בשבילנו זה ע"ז גמורה
וצריך להתרחק כמה שיותר
אני לוקח את הגרעין של הערגה ל-ה'. בספר 'כרך של רומי'חסדי הים
הוא התיר אפילו לקחת את הניגונים שלהם לשירים בבית הכנסת.
איזה ערגה לה' בדיוק?והוא ישמיענו
הנצרות זה שיא הטומאה.
תתרחק מזה כמו מאש ויותר מאש
תתרחק מזה כמו מאש ויותר מאש
בדיוק כמו שכאשר אתה שר ניגון של דבקות אתהחסדי הים
מתמלא ערגה למי שברא את העולם, אז גם הם אותו דבר.
נכון, שמתווסף לזה אמונה ביש"ו, אבל יש את הגרעין הטוב של הערגה לבורא.
נכון, שמתווסף לזה אמונה ביש"ו, אבל יש את הגרעין הטוב של הערגה לבורא.
בעומק הרע הוא טובוהוא ישמיענו
השורש של כל רע הוא טוב.
וזה אחת הבעיות הכי חמורות שיכולות לצמוח מתורות חסידיות למיניהם שהופכות לך את הרע לטוב.
תיזהר מזה (עם כל הכבוד האהבה וההערכה שיש לי לחסידות..)
וזה אחת הבעיות הכי חמורות שיכולות לצמוח מתורות חסידיות למיניהם שהופכות לך את הרע לטוב.
תיזהר מזה (עם כל הכבוד האהבה וההערכה שיש לי לחסידות..)
מה הקשר לחסידות?ברגוע
אם כבר אז אפשר להגיע לקלקול הזה מתורת הרב קוק
אוקיי אז מתורת הסוד באופן כלליוהוא ישמיענו
כי לפעמים יש דברים שכביכול מטשטשים את הגבול שבין הדרגות במציאות
המקור של שיטת העלאת הניצוצות מהחומר וכו'נאור97
הוא בחסידות (זה גם באריז"ל והם הרחיבו את זה לכדי עבודה ממש). ומשם הרב קוק לקח את זה.
מממברגוע
העלאת ניצוצות זה משהו אחר נראלי, התעסקות עם החול באופן כללי, אבל לא לחפש אצל הרע נקודות טובות שטמונות בעומק, זה יותר הגישה של הרב קוק.
בקבלה ובחסידות לא מדברים על לחפש את הטוב שטמון בגישות של כפירה שנמצאות בעולם.
א. זה אותו עקרוןנאור97
או יותר נכון זה השלב ב'.
ב. הרב קוק עשה את זה מתוך ידיעת גדלותו ולא כהמלצה לרבים (מן הסתם גם אדמורים עשו את זה באופן כזה או אחר רק לא דיברו על זה במפורש. יש השוואות בין כתבים חסידיים לבין הוגי דעות גויים באותה תקופה).
חשבתי שיותר כיוונתם לקטע של לראות את הטוב בחילונים וכו' שזה יסוד ידוע בחסידות לגבי הסתכלות על עמי הארץ. והחסידים של ימינו הם אלו ששינו מה"מסורת".
ברב צדוק לדוג' יש גם דברים כאלה של הפיכת הרע לטוב.
ב. הרב קוק עשה את זה מתוך ידיעת גדלותו ולא כהמלצה לרבים (מן הסתם גם אדמורים עשו את זה באופן כזה או אחר רק לא דיברו על זה במפורש. יש השוואות בין כתבים חסידיים לבין הוגי דעות גויים באותה תקופה).
חשבתי שיותר כיוונתם לקטע של לראות את הטוב בחילונים וכו' שזה יסוד ידוע בחסידות לגבי הסתכלות על עמי הארץ. והחסידים של ימינו הם אלו ששינו מה"מסורת".
ברב צדוק לדוג' יש גם דברים כאלה של הפיכת הרע לטוב.
ברור שזה נובע משםברגוע
אבל עוד פעם- בחסידות מדריכים אותך לדון כל אחד באופן אישי לכף זכות, אבל לא מדברים על הכפירה באופן כללי.
יכול להיות שהרב קוק התכוון שרק צדיקים גדולים יתעסקו בזה, בפועל לצערנו זה לא קורה.
אני לא מכיר חסידים שיקחו משהו מהנצרות או מהחילוניות בשביל לחפש נקודות טובות, אצל תלמידי הרב קוק זה יכול לקרות, או לפחות כאלה שמתמיירים להקרא תלמידים..
זה אותו דבר במילים אחרותנאור97
אם דנים את הכפירה באופן כללי ממילא יורדים לפרטים ומלמדים זכות על המחזיקים בה (וחוצמזה, בלעדי הבנת הכפירה לימוד הזכות על המחזיקים בה הוא פחות שורשי, פחות נכון, וממילא פחות מועיל. וגם מוביל במובן מסויים לסכנה גדולה יותר להתקלקל).
והעבודה הזו נצרכת כדי לתקן את העולם. אין מה לעשות.
הברירה היא ללמוד או להסתגר. אין באמצע. החסידים בימינו בחרו להסתגר ולעזוב את דרך החסידות במובן הזה. תלמידי הרב קוק בחלקם בחרו להיפתח.
החלוקה הראויה הייתה לפי מידת ההתאמה של כל אדם באופן ספציפי לעניין.
בקיצר. אנחנו יותר חסידים במובן הזה מהחסידים של היום.
והעבודה הזו נצרכת כדי לתקן את העולם. אין מה לעשות.
הברירה היא ללמוד או להסתגר. אין באמצע. החסידים בימינו בחרו להסתגר ולעזוב את דרך החסידות במובן הזה. תלמידי הרב קוק בחלקם בחרו להיפתח.
החלוקה הראויה הייתה לפי מידת ההתאמה של כל אדם באופן ספציפי לעניין.
בקיצר. אנחנו יותר חסידים במובן הזה מהחסידים של היום.
...ברגוע
דווקא לגבי הסכנת התקלקלות אני חושב שבגישה של הרב קוק יש יותר חשש.
ע"ע מה שקורה בציבור שלנו לעומת הציבור החסידי.. גם פעם כשהם פחות הסתגרו.
אולי העבודה הזאת נצרכת היום, אבל צריך המון זהירות.
מה שקורה בציבור שלנו לא מגיע מתוך עיון בכתבי הרב קוקוהוא ישמיענו
תהיה בטוח....
הוא מגיעברגוע
מתוך הבנה לא נכונה של דברי הרב קוק
בין היתר
הוא מגיע מתוך לייטיות שלא קשורה לרב קוק בד"כנאור97
כבר ראשוני הלייטים לא עשו את זה בגלל הרב קוק. הם אימצו את השקפתו בגלל שהתאימה להם.
מי שמחפש להכשיר את השרץ יפרוק עול בסופו של דבר בכל מקרה.
נדיר מאוד שמישהו בגלל לימוד יהפוך מירא שמיים לחוטא. תמיד יש זרע מקולקל בפנים שמתישהו יצמח בכל מקרה.
מי שמחפש להכשיר את השרץ יפרוק עול בסופו של דבר בכל מקרה.
נדיר מאוד שמישהו בגלל לימוד יהפוך מירא שמיים לחוטא. תמיד יש זרע מקולקל בפנים שמתישהו יצמח בכל מקרה.
^^^והוא ישמיענו
זה עדיין לא מסבירברגוע
איך בציבור שלנו, כולל כאלה שהתחנכו בחינוך שנחשב טוב, יש הרבה יותר חוזרים בשאלה.
לא אמרתי שזה נובע ישירות מתוך לימוד.
זה נובע מגישות שבשורשם הגיעו בין היתר מלימוד לא נכון של דברי הרב.
אני חושב שנעצור כאן ברשותך
נצלשנו מספיק..
ציבור המזרחי קשור לתורת הרב קוק?והוא ישמיענו
(חוץ מיחסו למדינה...?)
הציבור הדתי לאומי התורני קשור. הציבור הכללי... לא יודע עד כמה
הציבור הדתי לאומי התורני קשור. הציבור הכללי... לא יודע עד כמה
יש הרבה סיבות וגורמים נוספיםנאור97
וסבבה.. לילט..
גם לך @והוא ישמיענו
גם לך @והוא ישמיענו
ברור, כתבתי בהתחלה "בין היתר" לליט!ברגוע
לילט לכולכם!והוא ישמיענו
השאלה היא מה הגורםנאור97
העיקרי.
או גם- האם התועלת של ההולכים אחרי הרב קוק ומיישמים את שיטתו גדולה מהנזק של הטועים בדבריו. לדעתי בוודאי שכן.
והתכוונת לדו משמעות עכשיו נכון?..
או גם- האם התועלת של ההולכים אחרי הרב קוק ומיישמים את שיטתו גדולה מהנזק של הטועים בדבריו. לדעתי בוודאי שכן.
והתכוונת לדו משמעות עכשיו נכון?..
זה לא ככ ראיה. פעם היו פחות סכנות. או יותר נכוןנאור97
סכנות בסגנון אחר. בגלל הימנעות מהיפתחות לערכים כלל עולמיים נכונים (שנמצאים גם ביהדות כמובן).
ולגבי היום. זה ממש לא חוכמה. איפה החסידות של פעם שהייתה קשורה לעמי הארצות וקירבה אותם.
אז שכוייח. הם מסתגרים ולא מתקלקלים. אבל גם פחות מתקנים מקולקלים..
ולגבי היום. זה ממש לא חוכמה. איפה החסידות של פעם שהייתה קשורה לעמי הארצות וקירבה אותם.
אז שכוייח. הם מסתגרים ולא מתקלקלים. אבל גם פחות מתקנים מקולקלים..
המחשבה שיוצרת את הניגון משפיעה על האדם ששר אותוהשתדלות !
לא סתם הניגונים של החסידות חודרים לנו עמוק לנשמה... הם התחברו על ידי נשמות גדולות, בחיבור טהור ועמוק לקדוש ברוך הוא.
ולהיפך ח"ו
ולהיפך ח"ו
תתפלאי יש גם נשמות גבוהות בגויים, ובפרשת השבועחסדי הים
נקרא על שניים מהם.
לגויים אין נשמה...השתדלות !
1. אדם הראשון- "ויפח באפיו נשמת חיים".חסדי הים
2. במבול- "כל אשר נשמת רוח חיים באפיו מכל אשר בחרבה מתו". לא היו אז יהודים.
3. כתוב על שבעת העממים "לא תחיה כל נשמה", אותו לשון כמה פעמים בספר יהושע.
4. איוב שהיה בפשטות גוי אומר על עצמו- "כי כל עוד נשמתי בי ורוח א-לוק באפי".
5. אליהוא אומר על עצמו- "רוח אל עשתני ונשמת שדי תחיני"
6. על בלשאצר נאמר "די נשמתך בידה".
אז לפי התנ"ך יש לגויים נשמה.
3. כתוב על שבעת העממים "לא תחיה כל נשמה", אותו לשון כמה פעמים בספר יהושע.
4. איוב שהיה בפשטות גוי אומר על עצמו- "כי כל עוד נשמתי בי ורוח א-לוק באפי".
5. אליהוא אומר על עצמו- "רוח אל עשתני ונשמת שדי תחיני"
6. על בלשאצר נאמר "די נשמתך בידה".
אז לפי התנ"ך יש לגויים נשמה.
צודק. העניין מורכב יותר, בשביל לדון בו כאן.השתדלות !
יש כמה בחינות ופירושים ל"נשמה".
העניין הוא ש"נשמה גבוהה" של נוצרי היא שקרית. הוא חי בכפירה במודע. והבסיס של כל הפעולות שלו הוא טומאה ועבודה זרה.
העניין הוא ש"נשמה גבוהה" של נוצרי היא שקרית. הוא חי בכפירה במודע. והבסיס של כל הפעולות שלו הוא טומאה ועבודה זרה.
בלעם שהיה נביא לא היה לו נשמה גבוהה?חסדי הים
לא. ידוע שכוחותיו היו טמאים. והגיעו מטומאה.השתדלות !
הנשמה שלו הייתה בדרגה מאוד נמוכה.
הוא לא סתם נקרא "בלעם הרשע" (ולא רק בספרי ילדים)
הוא לא סתם נקרא "בלעם הרשע" (ולא רק בספרי ילדים)
אז תשמעי את השניות הראשונות:חסדי הים
הרמבם כותבנאור97
שבלעם בהתחלה היה כשר ואז הוא היה במעלה קרובה לנבואה (ונקרא נביא בדרך הכללה).
"המעלה השניה היא שירגיש האדם כאילו דבר מה חל בו וכח אחר עבר עליו שמדובבו. ואז ידבר בדברי חוכמה או תהילה או בדברי תוכחה מועילים או בדברים מדיניים או אלהיים. וכל זה בהקיץ ובמצב של שימוש החושים כרגיל. וזהו שאומרים עליו שהוא מדבר ברוח הקודש. ובכיוצא בזה מרוח הקודש חיבר דוד תהילים ושלמה משלי ורוח הקודש... ודע כי גם בלעם מן הסוג הזה היה בזמן כשרותו" (מו"נ ח"ב מ"ה).
"המעלה השניה היא שירגיש האדם כאילו דבר מה חל בו וכח אחר עבר עליו שמדובבו. ואז ידבר בדברי חוכמה או תהילה או בדברי תוכחה מועילים או בדברים מדיניים או אלהיים. וכל זה בהקיץ ובמצב של שימוש החושים כרגיל. וזהו שאומרים עליו שהוא מדבר ברוח הקודש. ובכיוצא בזה מרוח הקודש חיבר דוד תהילים ושלמה משלי ורוח הקודש... ודע כי גם בלעם מן הסוג הזה היה בזמן כשרותו" (מו"נ ח"ב מ"ה).
חח אוקיי אוקיי שניכם... ניצחתם, אני לא בקיאה מספיק בנושא,השתדלות !
אבל הדיון פה הוא על נוצרים, כן?
אני לא הכתובת הנכונה, מוזמנים להתייעץ עם רבותיי
אני לא הכתובת הנכונה, מוזמנים להתייעץ עם רבותיי
טוב אז מה את חייבת לנו עכשיו?..נאור97
חסדי, בא לך פיצה או פלאפל?...
חח סתם.. זה מחלוקת ורצינו רק להראות שיש דעות והבנות שונות. כל עוד אנחנו לא פוסקי ההלכה זה לא נפק"מ (ואגב כשהאפיפיור הגיע לארץ הייתה אז התייחסות שונה בין הפוסקים להגעתו וליחס אליו)
חח סתם.. זה מחלוקת ורצינו רק להראות שיש דעות והבנות שונות. כל עוד אנחנו לא פוסקי ההלכה זה לא נפק"מ (ואגב כשהאפיפיור הגיע לארץ הייתה אז התייחסות שונה בין הפוסקים להגעתו וליחס אליו)
אני סטודנטית מדרשיסטית מרוששת,השתדלות !
אני יכולה לספק לכם רווח של שתי שורות על גבי הפורום.
בכיף על זה.
עכשיו- המחלוקת עד כדי כך קשה בהבנה שביסוד של הפעולות של הנוצרים יש טומאה? שאין שם טוהר וניצוץ אלוקי?
האנשים האלה עובדים בן אדם!!!! הם לא שפויים!!!
בכיף על זה.
עכשיו- המחלוקת עד כדי כך קשה בהבנה שביסוד של הפעולות של הנוצרים יש טומאה? שאין שם טוהר וניצוץ אלוקי?
האנשים האלה עובדים בן אדם!!!! הם לא שפויים!!!
חחח אז נוותר לך הפעםנאור97
קודם כל אין קשר בין שגעון לבין טומאה. אם מישהו מאמין שלה' יש גוף נגיד (היה רבנים פעם שהאמינו בזה) זה לא גורר טומאה לדוג'.
(אני לא יכול גם להתאפק מלהעיר שלהבדיל יש חסידים ואנשים ש"עובדים" רבנים. כמובן שזה אחרת אבל זה לא כזה שונה).
וכן. יש שם טומאה רוחנית. אין חולק. הרב קוק גם מזכיר את זה.
המחלוקת הייתה האם הם מוגדרים עובדי עז או לא. זה מחלוקת הלכתית.
לכן לגבי שמיעת שיריהם את צודקת ויש בזה טומאה (אם זו רק מנגינה בלי מילים אולי זה אחרת) וזה גם בטח אסור כי צריך להתרחק מע"ז כמה שיותר ובשבילנו זה בודאי ע"ז.
(אני לא יכול גם להתאפק מלהעיר שלהבדיל יש חסידים ואנשים ש"עובדים" רבנים. כמובן שזה אחרת אבל זה לא כזה שונה).
וכן. יש שם טומאה רוחנית. אין חולק. הרב קוק גם מזכיר את זה.
המחלוקת הייתה האם הם מוגדרים עובדי עז או לא. זה מחלוקת הלכתית.
לכן לגבי שמיעת שיריהם את צודקת ויש בזה טומאה (אם זו רק מנגינה בלי מילים אולי זה אחרת) וזה גם בטח אסור כי צריך להתרחק מע"ז כמה שיותר ובשבילנו זה בודאי ע"ז.
לפי מדרש ה'ספרי' נבואת בלעם היה יותרחסדי הים
גבוה ממשה בצורה מסוימת:
"ולא קם נביא עוד בישראל כמשה בישראל לא קם אבל באומות העולם קם ואיזה זה זה בלעם בן בעור אלא הפרש יש בין נבואתו של משה לנבואתו של בלעם משה לא היה יודע מי מדבר עמו, ובלעם היה יודע מי מדבר עמו, שנאמר +במדבר כד טז+ נאם שומע אמרי אל משה לא היה יודע מתי מדבר עמו עד שנדבר עמו ובלעם היה יודע מתי מדבר עמו שנאמר ויודע דעת עליון, משה לא היה מדבר עמו אלא כשהוא עומד שנאמר +דברים ה כח+ ואתה פה עמוד עמדי ובלעם היה מדבר עמו כשהוא נופל שנאמר +במדבר כד ד+ מחזה שדי יחזה נופל וגלוי עינים משל למה הדבר דומה לטבחו של מלך ויודע כמה הוצאות יוצאות למלך על שולחנו."
"ולא קם נביא עוד בישראל כמשה בישראל לא קם אבל באומות העולם קם ואיזה זה זה בלעם בן בעור אלא הפרש יש בין נבואתו של משה לנבואתו של בלעם משה לא היה יודע מי מדבר עמו, ובלעם היה יודע מי מדבר עמו, שנאמר +במדבר כד טז+ נאם שומע אמרי אל משה לא היה יודע מתי מדבר עמו עד שנדבר עמו ובלעם היה יודע מתי מדבר עמו שנאמר ויודע דעת עליון, משה לא היה מדבר עמו אלא כשהוא עומד שנאמר +דברים ה כח+ ואתה פה עמוד עמדי ובלעם היה מדבר עמו כשהוא נופל שנאמר +במדבר כד ד+ מחזה שדי יחזה נופל וגלוי עינים משל למה הדבר דומה לטבחו של מלך ויודע כמה הוצאות יוצאות למלך על שולחנו."
יש"כ על הבקיאותנאור97
אני מניח שהרמבם מצא מקור אחר שחולק
בתנחומא על פרשתנו בלק משמעחסדי הים
שהוא חולק על ה'ספרי', וגם זה כבר קצת משמע מהגמרא בברכות ובע"ז שכתוב שם שידיעתו דעת עליון היה רק על השעה ש-ה' כועס בה.
יישר כח. יכול להיות גםנאור97
שהרמבם פשוט מסביר לפי הפשט.
הוא כותב שם בהמשך-
ודע כי גם בלעם מן הסוג הזה היה בזמן כשרותו, ולעניין זה רצה באומרו וישם ה' דבר בפי בלעם, כאלו אמר כי ברוח ה' ידבר, ועל עניין זה אמר הוא על עצמו שומע אמרי אל.
כנראה גם את יודע דעת עליון הוא יסביר באופן דומה.
הוא כותב שם בהמשך-
ודע כי גם בלעם מן הסוג הזה היה בזמן כשרותו, ולעניין זה רצה באומרו וישם ה' דבר בפי בלעם, כאלו אמר כי ברוח ה' ידבר, ועל עניין זה אמר הוא על עצמו שומע אמרי אל.
כנראה גם את יודע דעת עליון הוא יסביר באופן דומה.
זה נשמה במובן של נפש לא במובן שהיא מתכוונתנאור97
המובן שמביאים המקובלים והתניא (אן העניין האלוהי של הכוזרי).
אבל הרמבם בפשט לא מחלק.
אבל הרמבם בפשט לא מחלק.
נכון. אבל יש גם בחינה של "גיור"נאור97
יש מלא ניגונים חסידיים שהם במקור שירי גויים
לא נתקלתי בכאלה,השתדלות !
הגיוני שזה גם תלוי ב- מי 'גייר' את אותם שירים.
בוודאי שלא נתקלת כי את לא מכירהנאור97
את המקור הרוסי או הפולני של השירים..
(זה מזכיר לי,להבדיל, שלפעמים באדון עולם או בקדושה עושים את המנגינה של השיר שארם א-שייח ושאלתי אנשים וכמעט אף אחד לא ידע שזה המקור של המנגינה).
לגבי ההמשך- צודקת. אבל ב"פשט" כל מי שמשתמש לשם שמיים הוא מגייר.
(זה מזכיר לי,להבדיל, שלפעמים באדון עולם או בקדושה עושים את המנגינה של השיר שארם א-שייח ושאלתי אנשים וכמעט אף אחד לא ידע שזה המקור של המנגינה).
לגבי ההמשך- צודקת. אבל ב"פשט" כל מי שמשתמש לשם שמיים הוא מגייר.
^^^^^^והוא ישמיענו
כל מילה.
תורה בגויים אל תאמין.מחייכת =)
עקרונית אני מבין וגם מתחבר להסתכלות שלך (רק בדוג' הספציפיתנאור97
הזו לא ניסיתי..).
אבל זה לא נשמע טוב. לכן לא כדאי שתגיד את זה בהתחלה למי שעוד לא הספיקה ממש להכיר אותך.
ומבין מאוד כמובן גם את כל החברה פה שלא מסכימים איתך.
ואגב מצחיק אותי עכשיו שנתת לי סוג של בקורת כשהעליתי שיר של אייל גולן..
אבל זה לא נשמע טוב. לכן לא כדאי שתגיד את זה בהתחלה למי שעוד לא הספיקה ממש להכיר אותך.
ומבין מאוד כמובן גם את כל החברה פה שלא מסכימים איתך.
ואגב מצחיק אותי עכשיו שנתת לי סוג של בקורת כשהעליתי שיר של אייל גולן..
לא רק הרב קוק,רק בשמחה.
רבנו תם,המאירי,רבי עובדיה מברטנורא,והרב חיים דוד הלוי.
לענ"ד זה היחס שצריך להיות לנצרות >>>והוא ישמיענו
"העולם צריך שיכיר, כי לא בהגה אחד, באמרת אמונה מתוארה לבדה, די לאדם לעוף לגן עדן, וכל אוצר הרעה, הרצח והתעוב, הספון בכל חדרי רוחו, בדמו ובבשרו, יכול להשאר בעינו, וממילא הלא איננו צריך צרוף ולמוד, רכוז ועליה, "לית דעתיר מחזירא", מזונותיו,גם הרוחנים מצויים לו בכל זמן ובכל מקום,"ודמיין מיעיה לבני אינשי". קץ יושם לכל אותו החשך, יכיר האדם וידע, כי כל עמלו צריך שירוכז לטוהר הנפש, האפשרות של הטהר בתכונת העמים טעונה היא מילוי של רכוז, שהוכן כבר מאז ע"י אותה ההכנה הגדולה, שהפליאה יד ד' לעשות ע"י אותה האומה הנפלאה"
.... "אז יבורר לכל, כי סגולת הקודש אינה סגולה זלה, שיכולה להנטל בכל ידים מסואבות, כי אם סגולה העולה בעמל נורא במסירת נפש קבועה, וע"י זכות נחלת קודש של אבות לבנים נושאי עולם באהבה ושומרים דרך ד' בכל עז. אז יוסרו פני הלוט מעל כל העמים והמסכה הנסוכה על הגוים, ואותה הותרנות של המינות תוכר כמו שהיא בתור מטבע פסולה, המסמאה את העינים ומטמאה את הנפשות, מרבה רצח ודם וכל תועבה"
(אורות ישראל ותחייתו ט"ו)
"הסליחה והתשובה שלה נעשית בסיס לדבר האסור ולזוהמת החיים. אין בה אותה הטהרה וההגדרה של מניעת 'אחטא ואשוב', 'אחטא ויום הכפורים מכפר' שבאופן זה באה התשובה להעלות את החיים בטהרת אמת וכו' ולסור ממוקשי רע בכל עז ותעצומות מלחמה. וכו'. הסליחה היא לה מטרה וכו' כדי להנצל ממוסר הכליות ומכאוביו, והמטרה היא להוסיף חטא על פשע. זה ארס טמון בעומק הצחנה של קליפה קשה זו, שהרבתה מאד להסתירו"
(קובץ ה', פסקה קמט)
"המינות הנצרות וכו' היא כסף סיגים מצופה על חרס, שפתיים דולקים ולב רע"
(שם)
"אויבתנו הנצרות, הבת הנושכת שדי אִמָה, רצתה בדגל הרחמים שלה, שהיא נושאת בידיים מלאות דם נקי להעליב את היהדות" וכו'
(אגרות הראי"ה, ח"א עמ' רכו).
"המינות הפקירה את המשפט, תקעה עצמה במדת הרחמים והחסד המדומה, הנוטלת יסוד העולם והורסתו"
(שמונה קבצים, קובץ צ"ח).
המינות גוררת אחריה כל רצח וכל זימה, למרות שהיא תמיד פושטת טלפיה ואומרת 'ראו שאני טהורה'. וכו' זאת היא הרשעה של הנצרות המתכסה בלבוש החרדות האמונית, נפת תטופנה שפתי זרה. הפירות של הדיעות והמדות של העמים המתחנכים בתרבותה, מעידים על עצמיות פנימיותם.
ואין כל כחה כי אם בניצוצי הקדושה הגנובים שלה מתוך אוצר ישראל החי, שהיא פולטתם קמעה קמעה. וכו' רוח טפשות וחולשה, רוח סכלות והפקרות מוסרית, התומך אשיותיו השקריות על יסוד הויתור, שהוא בוז וקלסה לכל מנהיג ושופט צדק. שרק חסד לאומים כזה הוא מקור נפתח לכל אכזריות ונבלה"
(שמונה קבצים, קובץ ב, פסקה רפו).
ורק נסיים בזה בגלל מה שאמרת:
"המינות וכו' אין לה שום הכרה בכבוד שמים ובתוכן של עבודה אלוהית, אבל מתאוה היא לאותה מנוחה ושלווה שהבטחון והאמונה נותנים. אבל לסייג את החיים במעשה אינה חפצה. אחוזה היא יותר מדאי בהגסות הגופנית, ואינה יכולה לוותר עליה"
(שמונה קבצים, קובץ ה, פסקה קמט)."
20190707231256.pdf
לגבי כל מה שהבאת הרב קוק כותב על דברים שהמינות הביאה ויכולה להביא אליהם, אבל לאו דווקא הכרחיים שצמחו מהנצרות.
20190707231256.pdf
לגבי כל מה שהבאת הרב קוק כותב על דברים שהמינות הביאה ויכולה להביא אליהם, אבל לאו דווקא הכרחיים שצמחו מהנצרות.
הרב קוק מדבר על הנצרות. הוא תוקף אותה באופן ישירוהוא ישמיענו
דברים הכרחיים לגמרי שצמחו, אי אפשר להבין אחרת.... זה מפורש שחור ע"ג לבן
פסלה אותי על זה שאני לא מספיק דוס, אבל יש טוויסטג'ון
היום היא דתלשית
סהכ עולם מצחיק

סהכ עולם מצחיק
ואתה שמח מזה שהיא כיום דתל''שית?והוא ישמיענו
זה רלוונטי?ג'ון
סתם.. היה נראה שזה קצת משמח אותךוהוא ישמיענו
משועשע זה לא בהכרח שמחקוד אבל פתוח
אוקיי. סליחה @ג'ון...והוא ישמיענו
#מישהו שהבין. תודהג'ון
חחחחחחחחח חזקתתן אחרית לעמך
כשהייתי בישיבה, שתי בחורות שהתקשרו לברר עלי בפער של שבועאורות הכתובה
שמעו באיזו ישיבה אני לומד
הראשונה- 'מה, זו לא ישיבה של חרדים?'
לא רצתה להפגש
השניה- 'מה, זו לא ישיבה של לייטים?'
דייט לא יצא מזה.
חברי ואני ניסינו להבין מה הפשט. מילא סטיגמות אבל בחייאת תחליטו ביניכן איזה סוג
ואז ההכרה הכתה בי
'אחי, אני שבבניק!'
הראשונה- 'מה, זו לא ישיבה של חרדים?'
לא רצתה להפגש
השניה- 'מה, זו לא ישיבה של לייטים?'
דייט לא יצא מזה.
חברי ואני ניסינו להבין מה הפשט. מילא סטיגמות אבל בחייאת תחליטו ביניכן איזה סוג
ואז ההכרה הכתה בי
'אחי, אני שבבניק!'
חחחחח מההפואנטה
בחורה שרציתי לצאת איתה פסלהאור אש
על זה שאני לא לומד בהר המור... זה נאמר בצורה קצת יותר מעודנת משהו על "תורה גדולה"..
מישהו פסל אותי כי אני לא תימנייה.הייזל
האמת היא שזה הצחיק אותי ממש...

|ממסגר|פה לקצת
גם לי זה קרה!!
חיהל'ה
מה נעשה? תימנים הכי שווים
אמיץ(ה)
התימני הראשון היה מלך אדום.
חסדי הים
מה?? אל תהרוס לי את הילדות!!!אמיץ(ה)
לפי התנ"ך מלך אדום חושם מארץ התימניחסדי הים
לא מדוייק..חצילוש
תימן היה אחד מבני אליפז, וחושם מארץ התימני היה אחד ממלכי אדום לפני מלוך מלך בישראל. אז כנראה שתימן הוא התימני הראשון ולא חושם..
ע.י.צ'יאל
אליפז היה התימני הראשון.
בגלל אליפז התימני מאיוב?חצילוש
לא בטוח שזה אותו אליפז..
ע.י.צ'יאל
במדרש כתוב שהוא הבן של עשיו.
לפי מה שאני יודעתחצילוש
זה לא בטוח ויש כמה דעות.. יש דעה שאומרת שכל איוב הוא משל או זיהוי של תקופות שונות לזמן שהסיפור באמת התרחש או שכל אחד מרעי איוב מייצג אסכולה מסויימת לכן נבחרו שמות של עמים לפי תפיסת עולמם. הייתי בשיעור שמסביר איך למשל דברי אליפז באים מהשקפת עולם של אדום..
ברורצ'יאל
יש מחלוקת באיזו תקופה היה איוב, אם בכלל.
אבל יש מדרש שאליפז התימני הוא בנו של עשיו.
בכל מקרה נראה שאתה צודקחצילוש
כי תימן יצא מאליפז אז אליפז תכלס הוא אבי תימן.. אז אליפז הוא זה שהתחיל את שושלת תימן של אדום.
בדיוק מה שבאתי לענות.
חסדי הים
חחח בכל מקרהחצילוש
זה לא חושם.
הרסתם שברתם והשמדתם!אמיץ(ה)
עכשיו מי היהודי התימני הראשון! נראה אתכם.
אליצור בן שדיאור
חסדי הים
למה זה מצחיק?אמיץ(ה)
מה אתה יודע עליו שאני לא? (תוהה)
הוא חנה תימנה למשכןחסדי הים
(מגלגל עיניים)אמיץ(ה)
שמעון התימניצ'יאל
התנא
אני קצת יורה לעצמי ברגל.. לחלק מהדעותנאור97
הכוונה תימני בחיריק, מהעיר תמנה שביהודה ולא מתימן.
ע.י.צ'יאל
השאלה גם לא נכתבה עם ניקוד...
יפה.. אבל עכשיו נראה שבכלל פספסת..נאור97
היהודים הראשונים שמתמנה הם פרץ וזרח (הורתם הייתה בתמנה. לידתם אולי גם כן).
מהמתחכמים ..אמיץ(ה)
צרה, צרה, צרה!!!
צירה מלא!!!
צירה מלא!!!
אם זה שם עצם לא שייך שיהיה שם תואר
חסדי הים
פיפי באמצע הדייט בטבערק להיום
אוקיי זה לא שטות...חמדמדה
בני אדם, לא? לי נשמע לגיטימי לפרוש רגע הצידה ולהתחבר עם שיחרק להיום
הוא גם ביקש לנקות את הידיים שלו על השמלה של הבחורה.
חסדי הים
באמת מגעיל פיפי באמצע דייט.
פסלו חברה שלילהיות בשמחה1
כי אין לה עיניים בהירות ואז הוא יצא איתי ורצה להמשיך כי יש לי עיניים בהירות ( אמר שזו שריטה שלו שאשתו תהייה עם עיניים בהירות)
וזה לא הפריע לך לצאת איתו?ג'ון
מבחינת ההרגשה
זה היה לפני הרבה שנים שרק התחלתי לצאת לדיטייםלהיות בשמחה1
אז לא הבנתי הרבה דברים שהיום אני מבינה...
היום היתי מסיקה כל מיני דברים מהאמרה הזו...
לא הפריע לך?שבותי
דקה של שקט...מבקש אמונה
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים
אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.
"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".
כי חזקיהו חשב שהמטרה של ילדים זה רקארץ השוקולד
אם לא יהיו רשעים,
על כך אומר לו ישעיהו:
"בהדי דכבשי רחמנא למה לך - מאי דמפקדת עליך למיעבד"
ובעברית למי שלא מכיר את המדרש:
חזקיהו ידע שבניו יהיו רשעים אז הוא החליט לא להתחתן כדי לא להביא אנשים רשעים לעולם, ישעיהו בתגובה מתנבא שהוא ימות צעיר כעונש על כך. חזקיהו מחליט לשאת את בת ישעיהו כדי להפחית סיכוי לכך ומתפלל לרחמים וזוכה לחיות ואכן יצא לו בן רשע בשם מנשה המלך ועוד בן שמת צעיר.
חזקיהו מבין שהוא טעה ומנסה להוריד את הסיכוי לכך שיהיו לו בנים רשעים ובכך הוא כנראה לא טועה בנסיון להוריד סיכוי.
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
חושבת שהדברים מצריכים שיח מעמיק הרבה יותרנגמרו לי השמות
כדי להבין עד הסוף מה כל אחד רוצה בעצם להגיד
כלומר לפותח עצמו או לכל אחד אחר - ממש ללכת עם הסיפור כולו והתמונה השלמה והרחבה ולהעמיק בה כמה שצריך בעולם האמיתי מול האדם איתו מדברים (שיכול להיות מהמשפחה / חברים / איש מקצוע) העיקר שהדברים יהיו מבוררים.
כל אדם הוא עולם ומלואו ובפני עצמו
וכל סיטואציה היא בפני עצמה ורחבה ושלמה
וגם הצד השני בקשר שלא מובא כאן באריכות מטבע הדברים
וגם כל מה שעולה מתוך דיאלוג ישיר
מה אתה / אני / כל אדם אומר עד הסוף
מה השני שמע, מה השני הבין,
וכן הלאה דיאלוג רגיל שיכול להיעשות בזמן אמת ובצורה עמוקה שלו רק פנים מול פנים או בשיח ישיר ואמיתי.
כי כך בכתיבה בשרשור זה ממש מרגישה שלא ניתן להעביר עד הסוף את הדברים / או שאי אפשר להבין עד הסוף למה השני מתכוון / או שאי אפשר להעמיק כמו שצריך בכל הנקודות בצורה רחבה ושלמה באמת.
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
ביטקוייןמשה
זה באמת מקום לרחף בו.
כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו.
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
חחחח לא נראליהפי
אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר
פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן
מה לא ניקח????
והיא כולה עלק קר לך
הורידה לי את החשק לא לקחתי .
סתם פשוט היה יש ים אנשים
קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר
אבל בדייטים לי ספציפית קפוא
ואני חופרת לבחור שקר לי!
הוא לא יכול לפספס את זה
אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי
שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.
שזה קטע זה יחסי כי עם גברים קפוא לי רצח
ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק
אז אפשר לעבורבחור עצוב
זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.
בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).
אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.
ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב
יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות.
אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
מסכיםארץ השוקולד
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
מזכיר לך משהו?אריק מהדרום
את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.
וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.
זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.
המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.
וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.
זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל.
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.
וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.
אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.
אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.
וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.
אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשהאחרונה
השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.
חחח גדולהפי
אוחזיויק
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon
האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם?
אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גם
ראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה
אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור 
פניתי
ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנותאחרונה
זה סביב ישיבת מיר?
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.
ולמה
1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.
(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)
מסכים ומחזקאביעד מילוא
אבל זו התבוננות חיצונית צריך לשבור את הסטיגמות
אתה מה זה צודקadvfb
גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.
אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.
לא הבנתיהרמוניה
למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?
לראשון יש יותר סיכויadvfb
הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.
בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי.
תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה
לבין כמה שהוא באמת
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו
כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.
בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים
לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.
בעז"ה בקרוב ממש!
היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.
אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה
בע"ה
לשנה הבאה נר איש וביתו
מתוך בריאות ושמחה#
רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה
שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.
ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת
מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה
חזק ואמץ
ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש
"קווה אל ה'
חזק ויאמץ ליבך
וקווה אל ה'"
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא
יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)
💁🏻♂️אבטיח ברזילאי
ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.
אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.
נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו
זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא
אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום
מחזק אותךאבטיח ברזילאי
קשה הזיווג כקריעת ים סוף
ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...
בהצלחה 
יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד
ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.
בהצלחה
כפי שכבר אמרובחור עצוב
לצאת עם בשלות יותר.
כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני".
משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb
אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.
אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה
אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?
אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר
כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?
פי כמה וכמה כמות יש הפוך?
לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.
אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.
מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך.