גם אני הייתי בתקופה כזו כשהתחלתי לשמור על העיניים, וברוך ה׳ כיום אני לא מסתכל בכלל (ואני גם גר בסביבה חילונית שיש בה הרבה חוסר צניעות). הוא פשוט נמצא בשלב המעבר, וזה השלב הכי קשה. חילוני שרגיל להסתכל בנשים היצר לא קיצוני כל כך, כי יש התרגלות למראה של אישה. אך ברגע שהוא מתחיל לחזור בתשובה, ללמוד תורה, לשמור מצוות, ולשמור על העיניים, אז הטהרה הפנימית שלו גודלת, וממילא הוא נהיה יותר רגיש למראות כאלה, והיצר שלו בוער אפילו מדברים שבעבר בתור חילוני לא הזיזו לו. הבעיה היא שהוא עוד לא יציב, הוא עוד לא פיתח את השריר של שמירת העיניים מספיק, והוא עוד לא הגיע למצב של יציבות בהתמודדות הזאת. זה כמו אדם שמתחיל לשמור שבת, אז בהתחלה זה מאוד קשה, אך לאחר זמן, הוא כבר מתרגל לזה, וזה נהיה דבר קבוע אצלו וממילא קל לו לשמור שבת. כך גם כאן, נכון שזה יצר יותר חזק מחילול שבת, אבל עדיין לאחר תקופה של מלחמה מול היצר, אז מגיעים לסוג של מנוחה ומצב יציב. זה לא אומר שהיצר נעלם, עדיין צריך לשמור על הטהרה, אך זה הרבה פחות קשה, כי אתה כבר יציב בנפש שלך, וממילא יותר קל לך להתמודד עם היצר.
לכן בגלך שהוא באמת נלחם, ובאמת מתאמץ, אז הוא בסוף יצליח. אך חשוב לשים לב שהוא לא מתייאש, חשוב לעודד אותו. כי אם הוא יתייאש ויפסיק להילחם אז הוא יפול למטה בחזרה.
הוא לא סתם שיתף אותך בהתמודדות שלו, הוא רוצה שתביני אותו.
לדעתי את צריכה לדבר איתו על זה בצורה עדינה ורגישה (עצם העובדה שהוא שיתף אותך בזה מראה שהוא רוצה לשמוע מה את חושבת על זה), חשוב שהוא ידע שזה פוגע בך (זה אפילו ייתן לו יותר מוטיבציה להשתפר כי את חשובה לו), אסור שהוא יחשוב שזה בסדר להסתכל על נשים אחרות, אך עם זאת חשוב גם שתאמרי לו שאת מאמינה בו שהוא יצליח, תאמרי לו מילים טובות על מה שהוא כבר כן הצליח להתקדם בעבודת ה׳. כנראה שהוא מספיק נותן תוכחה לעצמו, הרי זה מבאס להיכשל פעם אחר פעם בניסיון הזה, ולכן חשוב שיהיה מי שיאמר לו גם מילים טובות שיגרום לו להאמין בעצמו, מישהי שתתמוך בו.
ברור שלאחר שתתחתנו יהיה לו יותר קל, גם כי יש אישה משלו, אך גם משום שהבית ייתן לו סוג של יציבות נפשית.
זה טוב שתמיד תהיו אחד בשביל השני גם בעבודת ה׳.
(ובכללי כדאי לך להתייעץ עם הרב שלכם, כנראה שיש לו ניסיון עם חוזרים בתשובה, והוא ידע לראות את הדברים בצורה נכונה).