עכשיו ברצינות!חסיד חסיד

במה מתבטא שה' אוהב אותנו??

בטח תגידו שתסתכל על החיים ותראה כמה טוב! זה נכון אבל בתכלס כולם לא חושבים כמו רבי נחום איש "גם זו"!

יש הרבה צרות בעצם המון ובתור שדרותי אני יודע על הרבה אנשים שנרצחו עקב פעולות טרור אפילו חברי נרצח!

אז תכלס איפה כל הטוב של אלוקים???

טוב בעינינו..מתהווה
מה שאנחנו רואים באמת נראה רע.. אבל זה כמו בד רקמה שאנחנו רואים את המאחורה עם כל הקשרים והסיבוכים.. והקדוש ברוך הוא רואה מלמעלה את התמונה הברורה והגדולה.
אז כן, לכל דבר יש סיבה וה' הוא טוב גמור, וטוב שכזה מן ההכרח שגם יטיב. ואם הוא בראנו, הוא ירצה ברעתנו??
אנחנו בגלות קשה, מאוד קשה.. אבל זה רק מוביל אותנו לטוב, לגאולה. עולים להר.. העלייה תמיד קשה, ושנזכה!!
מצטערת לשמוע על חבר שלך, יהי זכרו ברוך..
דבר ראשוןכיפת ברזל-סרוגה
"אז יאמרו בגויים הגדיל ה' לעשות עם אלה, הגדיל ה' לעשות עמנו היינו שמחים"
אנחנו לא תמיד רואים אילו תוכניות הקב"ה הרס למחבלים או לארגוני טרור כאלו ואחרים וגם כשרואים לא מבינים את גדולת הדברים (כמו למשל חשיפת הכור באיראן).
דבר שני
ראית פעם מדינה שאף על פי שהרבה מדינות ניסו להשמיד או להרוס או למנוע ממנה לקום ונלחמים בה בכל יום ויום, הצליחה לשגשג כל-כך תוך סך הכל 71 שנה?!

אז נכון שיש מחבלים שרוצים ברעתנו והורגים ממנו, אבל האם זה אומר שהקב"ה לא אוהב אותנו?! ממש לא.
משתתף בצערך על חברך שנרצח הי"ד
מעבר לרובד שהנהגת ה' היא רובה טוב וחסדרגע שלם

לעניות דעתי יש גם מחשבה עמוקה ועם זאת פשוטה

שאנחנו יצירותיו ובניו של ה'

ואבא אוהב את הילדים שלו,

באמת בפשטות, יש אבא נורמטיבי שלא מאוהב בילדים שלו?

אז ק"ו הקב"ה.

זו אהבה עמוקה שהיא מעבר לחטא, כשלון או הצלחה

אהבה שאינה תלויה בדבר

כל כך נכוןצעיר מתנשא

אוהב אותנו בכך שברא אותנו...נגרינסקי

הצרות, רובם, הם לא מה' יתברך - אלא מהאדם...

הצרות נובעות מסכלותו... 

אדם שהוא סכל, אינו דואג לעצמו בין בגופו ובין בנפשו ואינו שומר עצמו מן פגעי הטבע או אף שהוא מכניס עצמו אליהם. כגון המלחמות הנובעות מסכלות האדם שאינו מיישב סכסוכים על דרך השגת האמת המכוונת לדעה אחת והיא המייצגת את החכמה או שמאכיל את גופו בדברים המזיקים אותו ואף דבר זה הוא סכלות.

היבט אחר הוא שהאדם מכח סכלותו מדמה לעצמו ייסורין שאינם באמת קיימים. שהרי מתוך מידותיו הרעות שלאדם המייצגות את הסכלות, אין הוא קולט את המציאות בצורה שקולה כגון שאדם מחשיב עצמו יתר על המידה, וכך גורר הוא לחוסר התספקות במועט, וממילא "על ה יזעף ליבו" בטענות שווא שד' חוסך ממנו דבר, או שמייסרו לשווא בדברים.

כמובן שגם סכלותו של האדם מביאתו לדרדור רוחני דבר שיגרום להבאת הייסורים גם במישור הרוחני...

..להיות בשמחה!!!

אתה אומר שזה נכון שאם מתבוננים רואים שהכל טוב.

הטוב הוא כאן ואנחנו צריכים לגלות אותו

זה קשה.

למה להכליל "כולם לא חושבים כמו רבי נחום"?נעה ונדה

תאמר "לא כולם חושבים כמו רבי נחום", סתם בדרך אגב..

לענייננו, במה הוא יכול לבטא את זה אם לא בשמירה הדוקה עלינו אחד אחד ובהקשבה לתפילות שלנו?

זו שאלה כבדה מידי לפורוםארי מש.

כל התשובות שענו ל הם טובות ויפות אבל עדיין כדי להבין אותם באמת אתה צריך לחיות הרבה מושגים חשובים ביהדות שלא בהכרח הכרת עד היום, בקיצור אם אתה באמת רוצה תשובות רציניות אתה צריך להשקיע ואם לא אז יש לך את התשובות היפות בפורום מקווה שהם יספקו אותך.

אנסה לכתוב משהואור זריחה
האמת כפי שכבר הזכירו שזו לא שאלה לפורום אבל על כל פנים אכתוב נקודה קטנה וחשובה בעניין.
אני חושב שכאשר אדם בוחן ומתבונן על כל עניין בחיים ככל שהוא יותר מתבונן בו וחוקר ומבין אתו אז כמובן שהתפיסה של אותו אדם לגבי אותו עניין הופכת להיות הרבה יותר רחבה ועמוקה.
למשל מדען שרוצה לחקור על הפרח בהתחלה הוא רואה פרח כמו שכל אחד רואה גבעול ועלים בצבע יפה. אבל אז כאשר המדען נכנס ויורד לעומק ומתחיל לחקור בדיוק כיצד הפרח גדל ממה הוא מושפע ואיך יש לו צבע כזה ולא אחר וכו' אזי כאשר הוא רואה פרח הוא כבר תופס אותו בצורה הרבה יותר עמוקה ורחבה.
כך גם בעבודות ה' יתברך ככל שאני מגדילים להתבונן ולחקור לרדת לעומק הפרטים בעבודתו יתברך על כל צדדיה אזי התפיסה שלנו כלפי ה' יתברך מתרחבת לממדים אחרים ולעומקים מדהימים אשר כלל לא מותירים לנו להישאר בספק האם זהו טוב והאם ה' אוהב אותנו כי אז אנחנו רואים את ה' בכל רגע בחיים שלנו וזה העניין של ''מבשרי אחזה אלוקה'' היינו להתבונן ולראות את ה' יתברך בכל רגע בחיים שלנו וכך נזכה ב''ה להרגיש גם באהבתו האין סופית שלו כלפינו.
עוד עניין קטן כתוב שכל האהוב על הבריות אהוב בשמיים אולי זו גם דרך לדעת אבל אינני מבין בזה.
ואיזהו אהוב על הבריות המהרש''א כותב אותו על הברייתא הידועה ''הנעלבין ואינן עולבים שומעין חרפתן ואין משיבין עושין מאהבה ושמחין בייסורין עליהם נאמר ואוהביו כצאת השמש בגבורתו''
שנזכה להרגיש שפע הטוב שה' משפיע עלינו רגע רגע בחיינו ואהבתו אלינו.
👍נעה ונדהאחרונה

אהבתי את המשל

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך