הלווווואני פה דברו!

לגבי שמירת נגיעה אם אני יושבת ליד בנים ואין לי אפשרות אחרת אני בעצם עוברת על עברה?בוכה

רציני 

וגם לגבי השורה שלמטה איך עושים את זה..??

תקשיבי תקראי את השרשורים הנעוציםבוער לארץ השלמה

יש שם פורום לחפירותבוער לארץ השלמה

רגעאני פה דברו!

אז אתה אומר שחפרתי? לא הבנתי

אני אומר שלפתוח שרשורים חסרי ערך זה מורידבוער לארץ השלמה

מהרמה של הפורום הזה לעומת זאת יש פורום לחפירות

אוקיי אבלאני פה דברו!

למה אתה חושב שזה חסר ערך?

אולי בשבילך

לי זה חשוב מאוד 

ובכללאני פה דברו!

מישו מוכן לענות??

השרשור הזה ספציפית יש בו ערך למרותבוער לארץ השלמה

שהיה עדיף להמשיך בשרשור של הסקר דבר שני יש לך שרשורים חסרי ערך שמורידים מהרמה של הפורום ולכן יש פורום פח שאפשר לכתוב בו כל מה שרוצים ולזה הוא מיועד לכן אני מציע לך לכתוב בו  ולא בפורום הזה ואם תקראי את השרשורים הנעוצים תגלי שאת מעלה שרשורים שלא מתאימים לפורום הזה

אוקיי אחיאני פה דברו!

קלטתי, הבנתי 

סבבה אחלה יום וצום קלליקוק

בגדול כןמעוז...

זה תלוי כי אם זה באונס אז זה לא עבירה, אבל השאלה היא איך הגעת למצב כזה? מה זה אומר שאת יושבת ליד בנים ואין אפשרות אחרת? 

לא בקטע של שמו"ס אבל אם זה באמת חשוב לך לשמור נגיעה אז יש לזה הרבה השלכות שבדרך כלל מאוד מכבידות. נגיד יצא לי פעם לעמוד עם חבר בטרמפיאדה בצפון בלילה ועצר טרמפ עם שתי מקומות אבל זה אומר שצריך לשבת ליד אישה, אז למרות שהטרמפ ממש עוזר לא עלינו כי אנחנו שומרים נגיעה.

עקרונית לא נראלי יש אפשרות להגיע למצב של אונס בשמירת נגיעה, אם את מע"רית ויש מקרה אין שום בעיה לטפל גם בגבר. אבל נגיד כמו מה שסיפרתי לפני שאת בטרמפ צפוף עם בנים אז תרדי! (או שהם) אין דבר שאין לך אפשרות שאת לא יכולה לשמור נגיעה, תמיד את יכולה להוציא את עצמך ממקרים כאלו, גם אם זה קשה.

ןסתם שתדעי שמי שמאוד מתאמץ לשמור מצווה מסוימת הקב"ה עוזר לו ודואג לא להעמידו בנסיון על מצווה זו!

בהצלחה! 

תודהאני פה דברו!

אבל אני נוסעת במוניות ואסור לי לאחר.. מה עושים 

תלוימעוז...

אם נגיד עלית על טרמפ ואת מאחורה והנהג עצר באמצע שום מקום ואסף עוד 2 בנים והם יושבים לידך אני לא בטוח ב100% אבל אם את מפחדת לרדת שם אז מותר לך להמשיך עד מקום שבו את כבר לא מפחדת לרדת. כמובן שאם הם ירדו אז אין בעיה.

בגדול אם זה חשוב לך ממש תדאגי לשבת מקדימה או שתצטופפי כדי שלא ליגוע בבן. אפשר גם לקחת כרית דקה ולשים לידך וככה זה גם יפתור את הבעיה.

בהצלחה

אין לך שום אפשרות אחרת?נעה ונדה

שמירת נגיעה זה כמו שמירת שבת, איך אם שבת כן יש לך אפשרות?

מסובךאני פה דברו!

צריך לעשות השתדלות

נכון, בדיוקנעה ונדה

נגיעה מוגדרת כנגיעת חיבה. אם זה גורר נגיעות חיבה אז אסוררובין הוד
אבל האיסור הוא על נגיעהנעה ונדה

לא שמעתי על נגיעת חיבה דווקא

האיסור על נגיעת חיבה דווקא. סתם נגיעה אין בעיה...רובין הוד
תבדוק בשו"ע, אני בטוחה בזהנעה ונדה

הרמבם ודאי חולק עליך וכותב דווקא דרך תאווה...רובין הוד
ברוב קהילות ישראל נוהגים ע"פ שו"ע ולא לפי הרמב"םנעה ונדה

רובין הוד
אני מבין שאבא שלך לא מתייחד עם גברים את לא נוגעת באחים שלך וכמובן שאת מקנחת את הצואה ביד שמאל בלי האמה כמובן בחומר לא דליק.

את מדברת שטויות. ברוב הדברים נוהגים לפי מנהג אבות.

אגב, איפה השוע בדיוק כתב שכל נגיעה אסורה?
תביא לי מקורותנעה ונדה

מוזמנת לבדוק בעצמךרובין הוד
אני כבר בדקתי פעם אחת ...
ע.י.cheel

מה שכתבת ממש לא מדוייק.
יחוד בין גברים לא אסור, גם לפי השו״ע.
נגיעה שאינה של חיבה לא אסורה בין אחים.
אי אפשר להשוות היתר קינוח בדבר שהאור שולט בו, לדיני נגיעה. עיין ערוך השולחן.
נ.ב. איפה הרמב״ם מתיר נגיעה שאינה של חיבה? הוא רק סובר שלא לוקים על זה.

הוא מתיר וכך נהג הרב הרצוג ולכן הוא לחץ יד לנשים.רובין הוד
ע.י.cheel

הבנתי כבר שזו דעתך. שאלתי איפה הרמב״ם התיר.

איןאני פה דברו!

אין נגיעות חיבה כי לרוב זה אנשים שלא הייתי רוצה לשבת לידם מלכתחילה

אז איך זה עובד?

ועוד שאלה מאיפה האיסור לא לשמוע שירים?

אם אין נגיעות חיבה אין שום בעיה הילכתיתרובין הוד
לא יודע. בשולחן ערוך כתוב מחולות ושמחה אם אני זוכר נכון אבל אני שנים לא חזרתי אז לא יודע כמה זה מדויק...
זה לא קשורמעוז...

א. אולי לך זה לא באמת נגיעת חיבה אבל בשבילם אולי כן ואז את בעצם מכשילה אותם. וזה גם עקרוני, כדאי לשים מגבת או משהו שיחצוץ ביניכם או פשוט לשבת מקדימה. 

ב. לדעת השו"ע שמיעת כלי נגינה אסורה כל השנה מפני החורבן, אך נהגו להקל אע"פ שאינה מידת החסידות. מכל מקום, גם המקילים בכך בימות השנה, צריכים להימנע משמיעת מוזיקה בימי בין המיצרים. (שו"ת דבר חברון) 

עקרונית לפי הגמרא (נראלי ברכות) יש מימרא שאומרת שמיום שחרב בית המקדש אסור כמה דברים בניהם מחולות ושמחה וכך פוסק השולחן ערוך. אבל ירדה חולשה לעולם ולכן מקלים בדין זה בבחינת גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה. אבל בימי ספירת העומר (עד ל"ג בעומר) ובימי בין המיצרים נוהגים מקצת דיני אבלות בניהם לא לשמוע שירים כי אנו אבלים על החורבן.  יש פוסקים שמקלים לשמוע ווקאלי או מרדיו וכו' אבל בגדול אסור וכדאי ללכת בזה עד הסוף בלי להתחמק בכל אופן למקילים יש על מי לסמוך.

כדאי פשוט ללמוד בפניני הלכה זמנים יש על ימי בין המיצרים זה לא הרבה

תודהאני פה דברו!

פשוט קשה לי עם זה..

מגבת לא תעזור הילכתית כי היא רכה בדיוק כמו הבגדיםרובין הוד
וזה סתם מוזר צועק מיניות ומושך עיניים ולכן לא צנוע.

זה לא אחריות שלה לעשות דברים בעייתים היכתית כדי למנוע מאחרים לעשות ספק נגיעת חיבה אולי.

אגב, תודה על ההשלמה...
פשוט לשים את המגבת בצורה כפול 4מעוז...

ככה הרב אליקים לבנון עושה

הרב אליקים לבנון נוסע באוטובוסים?!רובין הוד
לא, ככה הוא עושה ברכב שלו שהוא לוקח טרמפיסטיםמעוז...

כשהוא לוקח טרמפיסטים הם לא מתחכחים בורובין הוד
היי ולגבי אחים?אני פה דברו!

כאילו אני יושבת צמוד ליד אחשלי כי יש לנו רכב קטן ועברתי בת מצווהב לפני שנה 

איך זה עובד?

לפי הרב דב ליאור נגיעת חיבה לא אסורה בין אח לאחותרובין הוד
אבל השוע ממש ממש ממש לא אוהב את זה.
ע.י.cheelאחרונה

לא נכון.
השו״ע אוסר אך ורק נגיעה של חיבה בין אחים.

בין טרמפיסט לטרמפיסטיתמעוז...

זה לא אוטובוס ציבורי ותא גורר חילול הרובין הוד
לשים מגבת במונית?? מפדח לא?אני פה דברו!

מפדח אבלמעוז...

יש סיפור על ר' עקיבא נראלי שהוא רצה מאוד ללמוד תורה ופיחד שיצחקו עליו. אז אשתו לקחה אותו יום אחד עם חמור ועליו אדמה והם הסתובבו בשוק ושאלו מי רוצה לקנות אדמה. ביום הראשון כולם צחקו ביום השני גם קצת ובשלישי אפחד כבר לא צחק. 

אותו כנ"ל במונית ביום הראשון זה יהיה קצת פדיחות ואחרי כמה פעמים יתרגלו. בכללי מי שעומד על עקרונות מסוימים (במקרה הזה שמירת נגיעה) ושומר עליהם באש ובמים מלבד השכר הגדול גם יכבדו אותו מאוד ואם הם ירדו עלייך שהפכת לדוסית אז זה בעיה אישית שלהם!

וואלה?אני פה דברו!

יפה

ממש לא עברה! האיסור רק עלצנגיעה של חיבה.אין על רבנו!
אולי בדיעבד אבל לכתחילה ממש לאמעוז...

ברור שלא. אבל לא לחשוב שזה עברה אם זה מאונס.אין על רבנו!
בכרטיס האישיצעיר מתנשא

יש תשובה של הרב פיינשטיין שמתיר, לכתחי' עדיף שלא. אבל אם איןאוא"ר
אפשרות אז מותר, כמו ברכבת או באוטובוס.

וסומכים על תשובה זו להלכה.
אוקיי תשובה סופית?אני פה דברו!

נראלי (אני לא פוסק!)מעוז...

שהכי טוב אם יש לך אפשרות לשבת מקדימה או דרך אחרת שלא מכבידה עלייך ליסוע אז תעשי את זה. במידה ואתם מאחורה שני בנים ואת אז תשבי בצד ותשתדלי להצתופף בצד וכדאי לשים מגבת או עם זה מפדח מדי אז תביאי פשמינה נגיד ואז תורידי אותה ובאופן טבעי תשימי אותה לידך בצורה שתמנע חיכוך בינך לבין מי שיושב לידך. אם לא כתבו כאן שהרב פיינשטיין התיר בדיעבד אני לא שמעתי על זה אבל הגיוני. בכל אופן כדאי להתייעץ עם רב שנוח לך (אפשר הרב יוני לביא או מישהו בסגנון)

תאמת נראה לי שעדיף לשאול רבברוך השם
ובנוגע לשורה למטה- התכוונת לחתימה?
(כאילו, איפה שכתוב אצל "מעוז..." בציפייה לבניין אריאל, ולי כתוב משהו של חנן בן ארי?)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך