לגבי שמירת נגיעה אם אני יושבת ליד בנים ואין לי אפשרות אחרת אני בעצם עוברת על עברה?![]()
רציני
וגם לגבי השורה שלמטה איך עושים את זה..??
לגבי שמירת נגיעה אם אני יושבת ליד בנים ואין לי אפשרות אחרת אני בעצם עוברת על עברה?![]()
רציני
וגם לגבי השורה שלמטה איך עושים את זה..??
אז אתה אומר שחפרתי? לא הבנתי
מהרמה של הפורום הזה לעומת זאת יש פורום לחפירות
למה אתה חושב שזה חסר ערך?
אולי בשבילך
לי זה חשוב מאוד
מישו מוכן לענות??
שהיה עדיף להמשיך בשרשור של הסקר דבר שני יש לך שרשורים חסרי ערך שמורידים מהרמה של הפורום ולכן יש פורום פח שאפשר לכתוב בו כל מה שרוצים ולזה הוא מיועד לכן אני מציע לך לכתוב בו ולא בפורום הזה ואם תקראי את השרשורים הנעוצים תגלי שאת מעלה שרשורים שלא מתאימים לפורום הזה
קלטתי, הבנתי
סבבה אחלה יום וצום קל![]()
זה תלוי כי אם זה באונס אז זה לא עבירה, אבל השאלה היא איך הגעת למצב כזה? מה זה אומר שאת יושבת ליד בנים ואין אפשרות אחרת?
לא בקטע של שמו"ס אבל אם זה באמת חשוב לך לשמור נגיעה אז יש לזה הרבה השלכות שבדרך כלל מאוד מכבידות. נגיד יצא לי פעם לעמוד עם חבר בטרמפיאדה בצפון בלילה ועצר טרמפ עם שתי מקומות אבל זה אומר שצריך לשבת ליד אישה, אז למרות שהטרמפ ממש עוזר לא עלינו כי אנחנו שומרים נגיעה.
עקרונית לא נראלי יש אפשרות להגיע למצב של אונס בשמירת נגיעה, אם את מע"רית ויש מקרה אין שום בעיה לטפל גם בגבר. אבל נגיד כמו מה שסיפרתי לפני שאת בטרמפ צפוף עם בנים אז תרדי! (או שהם) אין דבר שאין לך אפשרות שאת לא יכולה לשמור נגיעה, תמיד את יכולה להוציא את עצמך ממקרים כאלו, גם אם זה קשה.
ןסתם שתדעי שמי שמאוד מתאמץ לשמור מצווה מסוימת הקב"ה עוזר לו ודואג לא להעמידו בנסיון על מצווה זו!
בהצלחה!
אבל אני נוסעת במוניות ואסור לי לאחר.. מה עושים
אם נגיד עלית על טרמפ ואת מאחורה והנהג עצר באמצע שום מקום ואסף עוד 2 בנים והם יושבים לידך אני לא בטוח ב100% אבל אם את מפחדת לרדת שם אז מותר לך להמשיך עד מקום שבו את כבר לא מפחדת לרדת. כמובן שאם הם ירדו אז אין בעיה.
בגדול אם זה חשוב לך ממש תדאגי לשבת מקדימה או שתצטופפי כדי שלא ליגוע בבן. אפשר גם לקחת כרית דקה ולשים לידך וככה זה גם יפתור את הבעיה.
בהצלחה
שמירת נגיעה זה כמו שמירת שבת, איך אם שבת כן יש לך אפשרות?
צריך לעשות השתדלות
לא שמעתי על נגיעת חיבה דווקא

רובין הוד
רובין הודמה שכתבת ממש לא מדוייק.
יחוד בין גברים לא אסור, גם לפי השו״ע.
נגיעה שאינה של חיבה לא אסורה בין אחים.
אי אפשר להשוות היתר קינוח בדבר שהאור שולט בו, לדיני נגיעה. עיין ערוך השולחן.
נ.ב. איפה הרמב״ם מתיר נגיעה שאינה של חיבה? הוא רק סובר שלא לוקים על זה.
הבנתי כבר שזו דעתך. שאלתי איפה הרמב״ם התיר.
אין נגיעות חיבה כי לרוב זה אנשים שלא הייתי רוצה לשבת לידם מלכתחילה
אז איך זה עובד?
ועוד שאלה מאיפה האיסור לא לשמוע שירים?
א. אולי לך זה לא באמת נגיעת חיבה אבל בשבילם אולי כן ואז את בעצם מכשילה אותם. וזה גם עקרוני, כדאי לשים מגבת או משהו שיחצוץ ביניכם או פשוט לשבת מקדימה.
ב. לדעת השו"ע שמיעת כלי נגינה אסורה כל השנה מפני החורבן, אך נהגו להקל אע"פ שאינה מידת החסידות. מכל מקום, גם המקילים בכך בימות השנה, צריכים להימנע משמיעת מוזיקה בימי בין המיצרים. (שו"ת דבר חברון)
עקרונית לפי הגמרא (נראלי ברכות) יש מימרא שאומרת שמיום שחרב בית המקדש אסור כמה דברים בניהם מחולות ושמחה וכך פוסק השולחן ערוך. אבל ירדה חולשה לעולם ולכן מקלים בדין זה בבחינת גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה. אבל בימי ספירת העומר (עד ל"ג בעומר) ובימי בין המיצרים נוהגים מקצת דיני אבלות בניהם לא לשמוע שירים כי אנו אבלים על החורבן. יש פוסקים שמקלים לשמוע ווקאלי או מרדיו וכו' אבל בגדול אסור וכדאי ללכת בזה עד הסוף בלי להתחמק בכל אופן למקילים יש על מי לסמוך.
כדאי פשוט ללמוד בפניני הלכה זמנים יש על ימי בין המיצרים זה לא הרבה
פשוט קשה לי עם זה..
ככה הרב אליקים לבנון עושה
כאילו אני יושבת צמוד ליד אחשלי כי יש לנו רכב קטן ועברתי בת מצווהב לפני שנה
איך זה עובד?
לא נכון.
השו״ע אוסר אך ורק נגיעה של חיבה בין אחים.
יש סיפור על ר' עקיבא נראלי שהוא רצה מאוד ללמוד תורה ופיחד שיצחקו עליו. אז אשתו לקחה אותו יום אחד עם חמור ועליו אדמה והם הסתובבו בשוק ושאלו מי רוצה לקנות אדמה. ביום הראשון כולם צחקו ביום השני גם קצת ובשלישי אפחד כבר לא צחק.
אותו כנ"ל במונית ביום הראשון זה יהיה קצת פדיחות ואחרי כמה פעמים יתרגלו. בכללי מי שעומד על עקרונות מסוימים (במקרה הזה שמירת נגיעה) ושומר עליהם באש ובמים מלבד השכר הגדול גם יכבדו אותו מאוד ואם הם ירדו עלייך שהפכת לדוסית אז זה בעיה אישית שלהם!
יפה
שהכי טוב אם יש לך אפשרות לשבת מקדימה או דרך אחרת שלא מכבידה עלייך ליסוע אז תעשי את זה. במידה ואתם מאחורה שני בנים ואת אז תשבי בצד ותשתדלי להצתופף בצד וכדאי לשים מגבת או עם זה מפדח מדי אז תביאי פשמינה נגיד ואז תורידי אותה ובאופן טבעי תשימי אותה לידך בצורה שתמנע חיכוך בינך לבין מי שיושב לידך. אם לא כתבו כאן שהרב פיינשטיין התיר בדיעבד אני לא שמעתי על זה אבל הגיוני. בכל אופן כדאי להתייעץ עם רב שנוח לך (אפשר הרב יוני לביא או מישהו בסגנון)
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.