עזרה מההורים לקניית דירהשאלונת קטנטונת

שאלה- במידה וההורים שלכם עזרו לכם בסכום כסף לקניית דירה, האם הייתם מצפים שהסכום יהיה שווה בין האחים? האם הייתם נפגעים במידה והיו עוזרים לאח אחר בסכום גדול יותר (קנה דירה יקרה יותר)? והאם הייתם מדברים על זה עם ההורים (לא בקטע של תנו לנו עוד אלא יותר שיתוף)?

תודה רבה.

תלוי..מחשבות....
אם זה היה באותו זמן שאתם ובאחים קניתם דירה הייתי מצפה לעזרה דומה..
אם עבר זמן היכולות הכלכליות משתנות והייתי מנסה להבליג..
יחסית בזמנים קרוביםשאלונת קטנטונת
או לפחות לא בפער כזה שהיכולות של ההורעם שונים או שעלו מחירי הדירות משמעותית. אני חושבת שהשאלה המרכזית שלי היא האם לשתף את ההורים בתחושות
וואו. לא. לא שייך בכללחדשה ישנה
בעיני, להגיד תודה בכבוד ולא להכנס להשוואות בכלל.

אי אפשר לדעת מה השיקולים של ההורים, תסמכו עליהם, הם אוהבים אתכם אותו דבר וראו לנכון לתת להם יותר. לפתוח את זה מול ההורים נראה לי קצת חוצפה.
תחשבי על כך שאת מחלק לילדים שלך מתנות אחרי שחזרת מהעיר, ואחד הילדים נודניק מתחיל לשאול 'למה שלו יותר שווה משלי?' זה עושה ממש נאכס בלב ולא בא לך לקנות לו שוב משהו..
חד משמעית לא.מחשבות....
להגיד תודה ולהעריך את מה שהביאו לכם. תהנו ותשמחו בלי לעשות השוואות.. נכון זה קשה אבל ממליצה להודות על הקיים בלי להסתכל מה אחרים קיבלו.ת
אל תצפה כלום ככה לא תתאכזבנפשי תערוג
נותנים לך מתנה
מי אמר שכולם צריכים לקבל את אותה המתנה?
נכוןג'סיקה

הדגש הוא לא גודל המתנהשאלונת קטנטונת

מבחינתנו המתנה שקיבלנו היתה מספיקה וסבבה. אבל עדיין אנחנו קצת פגועים וזה משפיע על היסים שהם מעט מרוחקים. לכן השאלה היא האם לשתף...

אז מה הדגש?נפשי תערוג
לא הבנתי
קודם כל: שונא מתנות יחייה...Orit39
דבר שני, לא בטוח שאתם יודעים את כל השיקולים מדוע נתנו כך לכם וכך וכך לאחד האחים. אולי נקלע למצוקה כלכלית? אולי הדירה שמתאימה לו מבחינת מיקום פשוט יותר יקרה? (הרי בארץ שלנו דירה יכולה לעלות איקס ואותה דירה במיקום אחר יכולה לעלות פי שלוש). ויש עוד ועוד שיקולים והם אך ורק של הורייך.
דבר שלישי - זכית שהורייך מסייעים לך בקניית דירה! אני ובעלי רק לפני שנתיים קנינו דירה ושכרנו דירות הזויות כל החיים ולא נעזרו לשם כך באף אחד.
ולסיכום: "אין האחד נוגע במוכן לחברו אפילו במלוא נימה". תשמחו במה שקיבלת ותודו להורייך מכל הלב!
זה יכול להיות מורכב מהרבה דבריםברכה 1
מס' ילדים שונה, הכנסות שונות. אולי מתמודדים עם דברים אחרים.
בכל מקרה לנסות לא להשוות ולתת אמון בהורים שרוצים את טובת כל הילדים באמת.
מסכימה ממש אני לא ידעת כמה הם נותנים לאחריתודה מראש
כך שאני לא יודעת אם יש הפרשים... אבל כל ילד (משפחה) היא סיטואציה אחרת לכן מגיע משהו אחר...
ויכול להיות שיש אח שיותר קרוב אליהם ועוזר/ מבקר ביום יום והם החליטו לפרגן לו יותר זה גם לגיטימי....

למשל אח של גר ליד ההורים שלי ברור שיש להם יותר עזרה מההורים ביביסיר וכו' אבל מצד שני גם שההורים זקוקים לעזרה הם נותנים ועושים יותר... ויכול להיות שגם במקום הכספי הם יפרגנו להם יותר (כאמור בזה אין לי מושג...) אבל נראה לי לגיטימי לגמרי...
ולפעמים זה הפוך למי שלא מצליחים לעזור פיזית למשל גר רחוק מפרגנים כספית יותר...
בקיצוק לדעתי כל ילד הוא סיטואציה בפני עצמה שלא ניתנת להשוואה...
והעיקר להגיד תודה!
בהצלחה!
נראה לי שלא יצא כלום משיתוףג'סיקה

פשוט צריך "לבלוע את הצפערדע" וזהו. 

זה מקומם, זה פוגע, אבל הרי לא תלכו ותגידו - אנחנו רוצים כמו שהם.

אז בשביל מה לשתף?

דוקא פה נמדדת הגדלות שלכם, אם אתם ממשיכים לשדר עיניינים כרגיל, למרות הפגיעה, ולכבד אותם כמו שאתם רגילים.

אני יכולה לספר לך על עצמינו שלבעלי יש שני אחים - אחד במצב כלכלי ממש טוב אבל עם שני ילדים קשים ובעיתיים, וההורים של בעלי נתנו להם לקניית דירה סכום של מאות אלפי שקלים. לנו לעומת זאת הם שומרים 50 אלף שח לכשנצטרך, וגם אם ירצו - אין להם לתת כי כבר נתנו הכל.

בעלי ממש נפגע מזה ואילו אני לקחתי את זה בשוויון נפש. בכל אופן אלו ההורים שלו... אבל דיברנו והגענו להסכמה שעדיף לא לעורר את העיניין ולהמשיך הכל כרגיל, כי שום דבר טוב לא יצא מזה.

האח השני - ופה דוקא אני זאת שקצת התקוממתי בגלל זה, במצב כלכלי בקרשים, הם לא עושים כלום כדי להרים את עצמם מבחינה כלכלית, לא הוא ולא אשתו, ותמיד היו לוקחים את האוטו שלנו כשהיו צריכים לנסוע לאנשהו.

יום אחד מכרנו את הרכב כדי לקנות רכב אחר, ובכמה שבועות האלו שהיינו בלי רכב - ההורים של בעלי קנו להם רכב, כי לא היה להם ממי לקחת, ואילו אנחנו, שעובדים קשה לצורך פרנסתנו - צריכים לקנות לבד. 

לדעתי תמיד עדיף להתמקד בנו, בקן המשפחתי שבנינו, ולחשוב מה יצא לנו מכל דבר, לא לעשות עיניין ולא לפתוח נושא שלא יועיל. זה רק יגרור התנצלויות מצד ההורים (במקרה הטוב) או ויכוחים מיותרים ויעכיר את היחסים.

אנחנו לבינתיים ממשיכים לעבוד בשביל מה שאנחנו צריכים לעצמינו ולא מצפים מאף אחד לשום דבר. 

אפילו אמרתי לבעלי שלא צריך את ה 50 אלף האלו ששומרים לנו, הכי כיף לתכנן הכל בעצמינו בלי להסתמך על אף אחד (חוץ מבורא עולם )

כל הכבוד לך!Orit39
ורציתי לציין לגבי האח שהורייך קנו לו את הרכב, בד"כ כשמשקיעים עבור משהו מעריכים אותו יותר וגם נהנים ממנו יותר. אצלנו במשפחה אף אחד לא מקבל מתנות שכאלה ולכן אין קינאה, אבל ההתנהלות שלכם היא הנורמאלית לדעתי. זוג בוגר, נשוי עם ילדים צריך לקחת אחריות על החיים שלו ומי שבונה על טובות של אחרים הוא המיסכן...
אגב זו תופעה רק של הדור האחרון אני חושבת. בדורות קודמים זה היה ההיפך. הילדים מפאת כוחם ומירצם היו תומכים בהוריהם ולא ההיפך....
ג'סיקה

תודה על המילים הטובות שלך חיוך

ברוך השם שאנחנו מהנותנים ולא מהמקבלים... ועוד שני האחים האלה גדולים ממנו שאמורים כאילו לעזור לו... אבל זה ההפך.

וטוב שכך. אני אישית באמת יותר אוהבת להרגיש שמה ששלי באמת שלי, ולא שקיבלתי מעמל של אחרים כי נזקקתי לעזרה.

רוצה לחזק אותךמיואשת******

מהיכרות אישית של מקרה דומה

שלא תמיד יש הורים, לצערינו, בשלב מסוים בחיים... הם הולכים

ואז מי שכל החיים הסתדר לבד ממשיך להסתדר וטוב לו

ומי שלא, קורס לגמרי

מכירה משפחה כזו של חברה שלי, שהורהנפטר בפתאומיות ונשארו שתי אחים עם הלוואות להחזיר שהם בנו על ההורה והוא איננו והם פשוט לא יודעים איך להתמודד לבד עם החיים שלהם וזה ממש עצוב

וואו... תודהג'סיקה

איזה מסכנים... 

האמת שגם אני בדיוק שמעתי על מקרה דומה!

תודה על התגובהשאלונת קטנטונת
בכל מקרה עם ההורים אנחנו משדרים יחסים כרגיל. דווקא הקשר שנפגע יותר הוא עם האח. וגם פה זה לא ברןגז או משהו אלא יותר ריחוק. אבל כמובן שהתמונה שטתם מקבלים מההודעה היא לא מלאה והרבה דברים לא כתבתי כי שלא יהיה אאוטינג. בכל מקרה תודה!
מקסימום הזמן יעשה את שלוג'סיקה

ויש מצב שההורים והאח מבינים את זה לבד, אבל אף אחד לא מדבר על זה...

מה שמקבלים- תודה רבה.44444
לא חייבים לנו כלום.
מה שמצריך בדיקה בעיני שאתם פגועים אחרי שקיבלתם מתנה44444
גדולה מאד.
אני לא חושבת שיש מה להפגע מההורים. להיפך, זה פוגע שיש יחסים קריאים אחרי שמקבלים מתנה כ"כ גדולה.

אגב, אין לי שמץ של מושג כצה אחינו קיבלו.
אני יכולה לנחש שאלה שגדולים מאיתנו במעל 10 שנים קיבלו הרבהמפחות מאיתנו אבל הבתים "שווים" הרבה יותר בגלל עליית מחירי הנדל"ן הדרסטית בדיוק בשנים האלו.
תודה רבהשאלונת קטנטונת
להציג את זה ככפיות טובה זה קל.וברור ששקיבלנו את העזרה הודנו מאוד מאוד. כלום לא מובן מאליו. אבל... העניין שבגדול כסף זה משאב. כמו חיבוקים ואהבה. אם תתן הרבה הרבה לילד אחר ולשני תתן הרבה פחות זה בטוח ישפיע על ההרגשה של הילד שמקבל פחות.
אנחנו הקשר טוב עם ההורים שלו ואני מאוד מעריכה אותם.
אני מבינה שצריך להבליג...
אל תעשי את החיבור בין כסף לאהבה.בלדרית
זה ממש לא נכון.
יש כל כך הרבה סיבות אחרות שיכולות להיות לעניין, ואפילו עדיף לא לחפש סיבה, זה לא בריא לכם וליחסים בינכם. מעבר לזה, אף הורה לא יכול לתת כמות שווה בדיוק של חיבוקים ונשיקות לכל הילדים שלו, לא הייתי רוצה שהילדים שלי ישוו בין היחס והחפצים שנתתי לכל אחד מהם (טבעי שילדים יעשו את זה, וצריך לחנכם שלא. מבוגרים שעושים זאת זה ממש לא לעניין).
למה אתם יודעים כמה האחרים קבלו?רינת 29
אין לי מושג כמה האחים שלי קבלו וגם לא מעניין אותי.
תגובהשאלונת קטנטונת
אנחנו כמובן לא יודעים בדיוק. כפי שכתבתי למעלה- אני לא כותבת את כל הפרטים. גם אני לא יודעת כמה נתנו לאחים שלי...
אני רוצה לומר שאני ממש מבינה אותךמיואשת******
לא חושבת שהייתי פותחת עם ההורים כי באמת כל מה שאמרו פה נכון
אבל רציתי לומר שאני ממש מבינה את הפגיעה
ולמי שהביאה דוגמא לילד שאומר למה שלי קטן יותר מכון זה מעצבן אבל היו כמה פעמים שהילדות שלי אמרו משהו בסגנון ועצרתי לחשוב והבנתי שהם צודקות ולי כאמא זה נתן יכולת לדאוג שלא תהיה קנאה בינהן ואם מישהי צריכה משהו נקודתית כרגע או להצניע, או לדבר על זה עם אחיות שלה
וגם באופן כללי לדבר איתן על נתינה לפי צרכים
אז יש משהו כן טוב בזה שיש בא ואומר להורים שלו, אולי הם לא חושבים שאתם יודעים ואולי יש סיבה טובה שתרגיע את הכאב
אולי יש מקום לפתוח את זה דווקא מול האח?
כן הייתי חושבת לעומק כי שה כואב ופוגע עם כל השמחה וההערכה למה שכן קיבלתם
אנחנו תמיד הילדים של ההורים ותמיד תהיה לנו פינה בלב שאומרת- הוא קיבל יותר משמע אוהבים אותו יותר. גם כשזה לא נכון זה מה שהלב שלנו מרגיש
חיבוק גדול
וואי תודה רבהשאלונת קטנטונת
קודם כל תודה רבה על האמפתיה!!
אני חושבת באמת שאולי נפתח את זה עם האח כי אני חושבת שמפריע לו הריחוק. ואין באמת מה לערב את ההורים.
אהבהשאלונת קטנטונת
וזה אכן נוגע לנו בנקודת האהבה... בדיוק כפי שכתבת
מיואשת******
יתכן מאד שתופתעי מהתגובה
אולי תשמעי- אבל אתם תמיד מקבלים - ביקורים/בייביסיטר /מתנות גדולות ללידה... וכו. ואנחנו לא
יתכן שהם בכלל לא יודעים ויהיו נבוכים
יתכן שיגידו לך שיש סיבה אבל אי אפשר לומר מה היא
תבואי עם ראש פתוח
אלפי תודותשאלונת קטנטונת
שאלה אחרתג'סיקה

דרך אגב גם בעלי הרגיש שממש אוהבים יותר את אחים שלו, במיוחד שכשצריך משהו מבקשים ממנו ולא מהם.

אז חידדתי לו את הנקודה - שהוא משדר יותר חוזק ויציבות, והם יותר חלשים, אז אולי אפילו בוא נרחם עליהם.

לא יודעת איך זה אצלכם אבל אולי יש להורים נקודת רחמים גדולה יותר על האח הזה, שאין כלפייך ואולי זה לא קשור לאהבה.

אני ממש שיכנעתי את בעלי שההורים שלו פועלים מתוך רגש גדול של רחמים ופחות מתוך שכל, וזה עדיין לא אומר שהם אוהבים אותו פחות. ( למרות שזה מקומם כי זה מה שהם משדרים במעשים שלהם... ממש מבינה אותכם )

דבר נוסף,  אם את הולכת לפתוח את זה מול האח,

אז אולי השאלה היותר גדולה היא מה את מתכננת לומר לו.

תחשבי טוב לפני זה איך להציג את הדברים עם פואנטה

ולא שזה יהפך להיות רק מקום לשחרר בו את הכעס.

יש לך משהו ספציפי לומר לו? את רוצה בעצם להסביר לו את סיבת הריחוק ומה את מרגישה כלפיו?

כן. רק שיתוף.שאלונת קטנטונת
ובאיזשהו מקום רוצה לשמוע איזה סיבה לזה כדי להרגיש טוב יותר...
נראה לי ככהאמא וגם
1. כסף– לא חיבים לכם כךום וכל מה שנותנים בונוס ותודה רבה
2. לא חושבת שבריא בכלל לדעת ולהשוות כמה ולמה נתנו למי
3. אם יש תחושה או צורך מול ההורים, להרגיש שאוהבים אתכם או שאתם מרגישים פחות,
אפשר לדבר על זה בעדינות.
כדאי להזהר מאד עם הדוגמא של הכסף בפרט שלא באמת ידוע לכם מה היה שם.
4. לא הבנתי למה הריחוק מהאח, הרי לא הוא בוחר כמה הוא יקבל וכמה אתם..
את אף פעם לא יודעת את כל התמונהבת חוה

ממש לא יודעת כמה הצד השני עוזר?

מה מצבם בעוד דברים?

סוג התנהלות שלהם?

וכו'...

תגידי ב"ה שהם עזרו לך ומאחלת לך שלא תצטרכי לעזרה אלא שה' יתן לך שפע תמיד.

(אני בוודאות יודעת שאחי קיבלו יותר ואני גם מסכימה עם שיקול הדעת של הורי ושמחה על כך שידעו לא לחלק שווה בשווה - יש לי אח שפחות מסתדר בשוטף ובפחות חסך ורוצים שיהיה מסודר, אחים אחרים שהצד השני לא עזר כלל, אחות שהתחתנה צעירה יותר ולא הספיקה לחסוך וכו' )

תודה רבה...שאלונת קטנטונת

נכון. אני מסכימה איתך לגמרי.

אבל לפי מה שאת כותבת גם את  יודעת שלאחרים עזרו יותר אבל את יודעת את הסיבות ולכן זה מקל על ההרגשה של "אכפת להם יותר מהם..." ואת אפילו שמחה על כך כי הסיבות מוצדקות. 

לא בקטע של גודל העזרה!!!אנייי88

אבל לנו למרות שההורים שלו התחייבו ולא נתנו! לא דיברנו בכלל..

אבל כלא נתנו לאח אחר את ההתחיבות(כשנה וחצי אחרינו) בגלל שהוא נכנס בהם זה ממש צרם לי!!!

כאילו לי לא  מגיע כי אני טובה??? כי אני מבינה שלא חייבים לי??

אבל אני סותמת.. אבל משום מה יש לי הרגשה שבאיזשהו שלב זה יתפוצץ לי... וזאת הבעייה..

הם לא חייבים כלום אבל הם התחייבו ועל סמך זה קנינו דירה לקחנו הלוואות שהם התחייבו להחזיר ובסוף התמודדנו עם הכל לבד..

כך ש5 שנים הצטמצמנו אפילו באוכל..

והגענו להוצל"פ פעם אחת.. הכל מאחורינו ב"ה. היה לנו הרבה ס"ד ואני מרגישה שזה בגלל שלא דיברנו וציערנו.

אבל עדין יש בי כעס על השנים הראשונות בזוגיות שלנו שרק עברנו מעבודה לעבודה..

אבל בתכלס נס שקנינו דירה אז לפני העלייה הנוספת במחירים!

בקיצור לא הייתי מדברת.. אבל זה היה יושב לי הלב!

לא כתבתי נכון.אנייי88

לאח האחר נתנו את ההחייבותאנייי88

כי נכנס בהם ולא הסכים לרדת מהם!!! עד שנתנו לו..

ואז מה?מחשבות....
יותר חשוב לכם הכסף או היחס שלכם עם ההורים?
לא מסוגלת לחשוב על היחסים עם ההורים כשעומדים להם בגרון כדי שיתנו כסף.
לצערי נמצאת בסיטואציה הפוכה...בעזרתו יתברך!!!
אני ואחי ניתקנו כל קשר בגלל קנאה בנושא זה. לי עזרו לרכוש דירה, וכרגע אני גרה בדירה אחרת של הוריי כדי שאוכל לשלם את המשכנתא שלי.

אחי קטן ממני ב4שנים, התחתן אחריי בשנה . אינם יציבים כלכלית( גם אני לא)

מצד אחד אני מבינה את אחי ואת כאבו, ומצד שני מבינה שכל פריקה והסברה שהייתה שם לא הועילה ושעדיף שהזמן היה עושה את שלו, במקום לפתוח את הדברים, שרק כיערו והגדילו להביא למצבנו היום.

אני באמת חושבת שכל דיבור על זה עם האח הוא מיותר ואין עניין של שיתוף. אם המצב היה הפוך היית מקבלת את העזרה גם כן על אף שהיא שונה משל אחייך. ומה היית רוצה שהוא יענה? אני אישית יכולה להעיד שכיוון שידעתי על הקנאה הרבה כלפיי)(מתוך תחושה) , נסגרו עם אחי וגיסתי הרבה ערוצים, וכשזה נאמר בפועל מצידם זה גרם למצב כל כך עכור שאת מבינה שלא בריא להיות אחד בסביבתו של השני, לא נעים לך אפילו כשמסתכלים עלייך, זה כמו להרגיש רדוף.

בנוסף אני יכולה לומר בברור שיש באמת ילדים שמן הראוי שיקבלו '' יותר'', אלה שדואגים, אלה שמכבדים, אלה שלא מבקשים ולא מצפים ולא אוהבים לקבל... להם כיף לתת יותר מאשר לאלה שחושבים שמגיע להם, ואינם מתנהלים נכון כלכלית, או שאין להם טיפת כבוד או רגש של מחוייבות להורים.... מכאן שיש על מה שיתבססו ההבדלים ביחס ובנתינה של ההורים.

לסיכום, עדיף לנו לחיות עם המוטו '' לא מגיע לי כלום'', להסתכל רק בצלחת שלנו ולהודות המון למי שהכל שלו.. וראיתי בחוש במהלך חיי ככל שציפיתי פחות, קיבלתי יותר...
ולמה לא עזרו גם לו?רינת 29
סליחה על השאלה... פשוט לא הבנתי את הסיטואציה.
לא עניין שלא עזרו לו...בעזרתו יתברך!!!
עוזרים ועזרו לו באופן חודשי. ההורים לא מיליונרים, עוזרים לפי סדר, ולפי ההזדמנויות שמגיעות. אני הבכורה ובמקרה זכיתי ב''מחיר למשתכן'' העזרה לא בשמיים. לא קנו לי דירה, עזרו לי בהון עצמי מינימלי כי יש עוד צד שיכול לעזור(מה שאין במקרה של אחי) אני גם מבוגרת ממנו ב4 שנים. הזוג התחתן בגילאי 19. מי שלא יכול לעמוד בשכירות וטוען שלא מסתדר ביום יום כנראה שיתקשה בשלב זה לשלם משכנתא.... בנוסף מאז ומתמיד אמרו להם שיעזרו להם, זה עניין של זמן... גם מבחינת הזוג שיגיעו למצב יציב כלכלי.

ובעניין '' ההתחייבות'' אני באמת חושבת ת שלא מגיע לנו כלום ושלהישאר במקום של '' מגיע לי, הבטיחו לי, לא נתנו לי'' רק מזיק לנו.

אולי זה גם עניין של מנטליות ורקע. אני אישית תמיד ידעתי שהוריי עבדו מאוד קשה, כדי לממן את חתונתם הצנועה, וכדי לחיות בכבוד, לרכוש דירה, עבדו בכמה עבודות, עמלו והרימו את עצמם בלי עזרה של אף אחד, גם לא בשקל. אי לכך לא ציפיתי מעולם שיעזרו לי, וכשאמרו לי שמתכננים לעזור לי לא האמנתי ולא הבנתי איך יכול להיות. אני עדיין מרגישה לא בנוח עם העזרה ולא אוהבת להיות במקום של '' הנעזרת '' והמקבלת...

תודה...שאלונת קטנטונת

מבינה אותך אבל לגמרי מבינה את הפגיעה של אחיך...

ולדעתי פחות נכון שיש ילדים שיקבלו "יותר". כיבוד הורים זה משהו לא תלוי בכלום. ואם נכבד זה לא אומר שנקבל יותר. חוץ מזה מאמינה שלהורים יש רצון שכל ילדיהם ירגישו אהובים בצורה שווה ושהיחסים בין האחים יהיו תקינים ומגובשים. ךכן יש לנו את הרצון לשתף את האח ברגשות שלנו. לא כדי לתקוף. מאמינה שהרבה פעמים תוך כדי שיח ששומעים את הצד השני נופלות הרבה חומות...

הפגיעה מאוד ברורה, כמו גם הריחוקבעזרתו יתברך!!!
בתחילת הצעדים של הוריי, הסברתי להם את עומק הבעיה, ה''אפלייה'' שהולכת להיות כאן... והקנאה שהיא תגרור. התחננתי וביקשתי שלא יעמידו אותי במצב הזה מול אחיי, אבל כעסו עליי ולא קיבלו...

וכיום שנה אחרי, אני כן יכולה לומר, הורים רוצים שיוויון, רוצים שלום, אבל מי שלא רואה אותם ממטר ואין לו טיפת כבוד, טבעי שלא ימהרו לעזור לו.

סתם דוג'... אמי שברה את הרגל... הם לא טרחו לבוא לבקר אותה אפילו פעם אחת, רק אחרי 3 חודשים כשהיא יכלה לארח שבת שלימה. ואז כשבאים לבקש כסף לדלק... בעיניי זה הזוי...

זה ממש לא העניין..אנייי88

אלא מעצבן שדווקא אלו שבעצם הכי מצערים בסוף מרוויחים!ֱ

גם באופן כללי..

פשוט מעצבן!

אבל זה לא רק בקטע של העזרה לדירה. אלא בכלל כל מה שהתחייבו לא נתנו!!!! זה סתם מעצבן!

בעלי הגיע כמו עני חוץ מהחליפה של החתונה וכמה חולצות חדשות..

והעיקר את החתונה והשבת חתן עשו כמו מליונרים!!

עניין של גישה..

התגובה שלי היתה ל"בעזרתו יתברך"שאלונת קטנטונת

שכתבה בדיוק הפוך ממך -"בנוסף אני יכולה לומר בברור שיש באמת ילדים שמן הראוי שיקבלו '' יותר'', אלה שדואגים, אלה שמכבדים, אלה שלא מבקשים ולא מצפים ולא אוהבים לקבל".

את כותבת שדווקא אלה שדורשים מקבלים יותר.

בקיצור כל מקרה לגופו.

אני לא בקטע של לדרוש. העניין הוא רק הקשר הדפוק שיצא כתוצאה מזה עם האח. זה מבאס אותנו. השאלה היא איך לדבר עם האח על העניין הנעימות. שיבין את המקום שלנו.

כפי שכתבתי הקשר עם ההורים רגיל.

זה כל כך מורכב ותלוי אישיות... ובן זוגבעזרתו יתברך!!!אחרונה
מנסיוני, אם הייתי יכולה להחזיר את הגלגל אחורה, יש אנשים שלא טוב לפתוח איתם דברים.
גם בסיפור של הפותחת אין מה ללבן... מה הציפיה?! שיתנצל האח ויסביר למה קיבל יותר? הלב אטום, לא שומע, מרגיש מקופח, פחות... צריך לבדוק טוב טוב מה מטרת השיחה?? האם לפרוק? האם לבקש הסבר? האם לתת תשובה לריחוק שנוצר... ואז לאן זה יוביל.. מה ירגישו האח ואשתו.. וכו'..
וזה מתחיל כבר בגיל מעוןחולת שוקולד
מי שבוכה וחוטף מקבל
נדירות המטפלות שיתנו קודם למי שלא בוכה וישימו לב לילדים ה"שקופים" שלא בוכים כשחוטפים להם וילמדו אותם לדרוש את המשחק הנחטף בחזרה
מה הפלא שאח"כ כשהם גדלים זה ממשיך ככה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך