אנשושים=)אנונימי (פותח)

בס"ד

תקשיבו, אני ממש מתלבטת!

אז ככה-

אני הולכת עם גרביים,(אני מ-מ-ש לא חרדיה,אני דוסה גאה!) ואני ממש מתלבטת אם להמשיך, כאלו לא בקטע של חם וזה... מסתדרים אישהו...

לאיודעת זה פשוט כאלו איך להסביר... מכוער...

אבל מצד שני שאני יגיע לשמיים, מה אני יגיד?! שזה לא יפה?!

אני יודעת שזה  לא עבירה-הרב אבינר אומר שזה חומרה והרב ש. אליהו אומר שאם הולכים עם חצאית ארוכה, לא צריך.

אבל כאלו אני אוהבת ת'רגליים שלי(כמה שזה נשמע מצחיק...) ולא אוהבת גרביים, מצד שני הלב שלי לא נותן לי...

עצות יתקבלו בברכה!

בשורות טובות,

ותודה מהמעיים לכולם(בישביל רעות...) 

מצטרפת לשאלה^^(=טליה=)
תשמעישמחה ואמונה
גרביים לרוב הדעות זו ממש לא חומרה.. זו הלכה מפורשת

אל תלכי עם גרביים בגלל העונש.
תלכי עם גרביים בגלל הגאוה היהודית שלך..
את הולכת עם גרביים כי את נאמנה להלכות..
גם אני אוהבת את הידים והרגלים שלי.. אז אני לא אלך שלושת רבעי? ועם חצאי קצרות..?
זה לא הפיתרון..
תהיה שלמה עם הגרביים אל תתני ליופי החיצוני לחדור לצניעות שלך..
זה ממש תלוי בךרוצה להבין
ולפי מה שאמרת זה כן נשמע כאילו חשוב לך ללכת עם גביים- סבבה לכי על זה ובדך חפשי דרכים להיות יפה גם ככה- לדוג' גרביים שאת חושבת שיפות עלייך, נעליים יפות (רוב הפעמים הגרביים יותר יפות בתוך נעליים סגרות) ובכולופן תכנסי לך למוח שאת יפה בכל מצב- וחצי גרב לכאן או לכאן לא יזיזו.
אני לא הולכת ע גרביים בכלל אבל אם זה מה שאת מרגישה שנכון בשבילך לכי על זה עד הסוף..
אני פעם הלכתי עם גרבייםחילא דמשכנא
ולמדתי את הסוגייה ואם הולכים עם חצאית שמכסה את הקרסול מותר ללכת בלי גרביים. (בדקתי את זה כי ממש רציתי ללכת עם סנדלי אצבע וזה מה שאני עושה היום ולא רואים לי את  הקרסול.)
לא נותן לך?!אח..
קיצור , ככה -

קודם כל הלכה - מה אומרת?
אם אסור - אסור.
אם מותר - מותר.

אם מותר ו - המחמיר תבוא עליו הברכה - (אם זו "סתם" החמרה , לא דברתי.)

זה מכוער?
למה?
הרי בין כה וכה את עם חצאית ארוכה...
(אם את ספרדייה - את חייבת - אם אין לך גרבים (או איך שזה לא נראה...קיצור - כיסוי.) מהברך ומטה - ללכת עם חצאית ארוכה. ואם אשכנזייה , זה דין אחר. תלוי איפה גרה , תלוי מה המנהג. וכו'.)

תסתכלי רגע על הדבר...
מקרב אותך לה' , או...מרחיק אותך?!
- תהי אמתית עם עצמך ו , עכשיו -
ע"פ זה תפעלי. (לעניות דעתי)

אם את מרגישה שזה "מעיק" בצורה שמתחילה להרחיק מה'...
(ו - יש כאלה דברים) - אז , אם זו החמרה -
תחשבי פעמיים לפני שאת "מחמירה".

אם זה רק "מכוער" , אבל את סבבה עם זה בהתקרבות שלך -
מרגישה שזה לא "מעיק" או "אההה" -
תחשבי שוב , פעמיים , אם זה מכוער...
[ו -אם זה "באמת" מכוער (מעיק) - אז...]

בסוף , ההחלטה שלך -
בסופו של דבר , רק את יודעת מי זו את.
החמרות נועדו רק לאלה שזה יקרב אותם לה'.
(לעניות דעתי...)

מקוה שהובנתי.
בהצלחה!

....זכוכית מגדלת
רק הערה קטנה ואולי לא כ''כ קשורה
אבל זה סתם דבר שהפריע לי.

בקיץ כמעט כולם הולכים עם סנדלים ולרוב גם בלי גרביים, וזה בסדר גמור.
אבל יש כאלה שעל הציפורניים שמות לק, בד''כ באדום או שאר צבעים זועקים.
וגם אם החצאית ארוכה, אבל הציפורניים ברגליים צבועות בשלל צבעי הקשת שזה ל כ''כ  מכובד, לתשומת ליכן.
מצטרפת גם..הודי'ה
כאילו אפעם לא ידעתי שאנחנו מקפידים על זה כאילו
בכיתה ה' היו לי סנדליים רגילות בלי גרביים
בו' קניתי קרוקס וזה במילא סגור
ושנה שעברה קניתי טבע ולא יודעת למה רציתי סגור!
ואז כזה השנה אני אומרת לאמא של שיאללה אני צריכה טבע חדש ואני רוצה 2 פסים וכו' וכו'.
קיצר היא שואלת אותי אם זה פתוח ואני אומרת לה שכן ואז היא אמרה לי שאנחנו לא הולכים עם פתוח ואמרתי לה מה?ממתי?למה?מי ?קייצר
אני עושה את זה בכפייה.כי אני לא רוצה.אבל אני ברשות ההורים פשלי אז אין לי כ"כ ברירה.[כאילו יש לי אחות אחת שכן הולכת עם סגור והשניה לא-ושתיהן נשואות] אז אמא שלי לא מתחשבנת איתי קניתי טבע סגור יותר איכותי שהוא עלה 350 ושבועיים אח"כ עוד קרוקס במאתיים אבל זה סתם כדי שאני יהיה קצת מרוצה=\
אאאאבבל זה מעעצבןן.

אניאנונימי (פותח)

בס"ד

ספרדיה, והולכת עם חצאיות שלושת רבעי,

זה ממש לא מרחיק אותי מה' אבל כאילו  זה לא יפה...

חוץ מזה שיש בזה גם יתרון, כי אני ממש אוהבת לקים, וככה אפחד לא רואה...חח

בכולופן, תודה לכולם! חיזקתם!!

אח-אני ישמח אם תסביר כי לא כ"כ הבנתי, וגם מה המקור שספרדייה חייבת?

בשורות טובות! 

המקור -אח..
כמדומני בשולחן ערוך.
כתוב - "שוק באישה ערוה". (בגמרא)
ו - לכן צריך לכסות את השוק.
שע"פ הש"ע זה מהברך ו - מטה.

ה"משנה ברורה" - (האשכנזים הולכים ע"פ דעתו) -
מסביר ש"שוק" אין הכונה גם מהברך ולמטה.
ממילא , לדעתו במקום שכך נוהגים ללכת , אפשר ללכת כך.

בכל מקרה , לספרדיה -
כ-ל הרגל צריכה להיות מכוסה אכשהו.

לענין -

לפעמים אדם מחמיר ו...הוא מרגיש שזה מעיק עליו.
הוא רץ יותר מידי קדימה.
ו , אז , ה"בום" של הנפילה קרובה להיות חזקה יותר ,
כי הוא עלה על חוט דק. ו - הוא לא מספיק קשור אליו.
לכן...
אדם ראשי ויבורך אם יחמיר , כזה עושה לו טוב.
שהוא מרגיש שזה לא "מעיק" עליו ומרחיק אותו.
אבל , אם זה כן "מעיק" ו - בעקיפין הוא קצת מרגיש -
"וואי. יאלה עם ההלכה הזו?! מה הם רוצים ממני?!? הלוואי הייתי חילוני..." -
ו - הוא מחמיר רק כי הוא מרגיש "קוץ" בלב שלא נותן לו לא להחמיר -
כדאי שיחשוב פעמיים אם הוא ראשי להחמיר...

יפה?
אפשר ללכת עם משו יפה.

מכוער?
זה לא - אם רק רוצים.

לקים?
יש לך יתרון עם גרבים.

אבל , שוב - ההחלטה , בידיים שלך.
ו....
שימי לב שזה לא יצר הרע שאומר לך -
"שימי. תחמירי. תהי "דוסה"..." - (כי הוא רוצה שהוא יזרוק אותך - תפלי יותר...)
או אולי יצר הרע הוא אומר לך -
"אל תשימי. זה מכוער..." -
ההבחנה קשה.
אבל ר-ק את תחליטי מה האמת.
ו - לכי אחרי האמת.

ו , עוד משו , יישר כח שאת שומרת על ההלכה.
לצערינו - בזמנינו יש "קצת" רפיון בנושא הצניעות.
האמיתיות - הצדקניות - הכי ראויות להערכה.

בהצלחה.
בשורות טובות!

כל עוד זה לא צבע אדום,פגזניקית גאה!
מותר עפ"י ההלכה.
אם את חושבת שלך זה לא מכובד, אל תשימי.
אני גם בלי לק, אבל יש פעמים שבאלי ואני שמה. סתם בשביל הכיף.. או סתם כי אני אוהבת.
אני לא רואה בעיה, אני עם חצאית ארוכה עד הקרסול, אז יש לי טיפה צבע על הציפורניים, צבע שהוא לא אדום, והוא מותר עפ"י ההלכה. מה הבעיה?
אם את רוצה להחמיר, תחמירי על עצמך. מה את רוצה ממנו?
אני  הולכת עם חצאית קצרה ובלי גרביים ורק שתדעו-תניה
שזה מותר מההלכה.. וזה לא עברה ולא משו לא כ"כ טוב. זה מותר.
יש גם לקים בצבעים אחרים שמושכים תשומת לב!אנונימי (פותח)

בס"ד

לאו דוקא אדום!

והיא צודקת שצריך לשים לב לזה!

חוץ מזה שיש ת'בעיה של חציצה בידים, אבל זה כבר משו אחר..

תניה- לפי איזה מקור זה מותר?!

והודיה- לא הבנתי למה צריך ללכת עם סנדלים סגורות?! ועם כבר את הולכת, לדעתי במקום לעשות את זה בכפיה, תלמדי מה המקור והטעם למצווה, וככה אולי זה יעזור לך לעשות את זה בשמחה, ולא מתוך כפיה.

יומטוב לכולם!!

אני הולכת עם חצאית קצרה בלי גרביים....זאת רק אני!
וזה לא נראלי בעיה........
ובקשר ללקים זה מזעזע!!!!!!!
ודרך אגב מה הבעיה עם לקים אדומים??
--->>סתם אחת!
תירגעוו פסדר חצאית חולצות אני מבינה אבל מה הבעיה בלקים?!אסור תיפה לעשות מה שאני רוצה!באה לי אז..תירגעוו!!!..אז שהבנים לא הסתקלוו לי על הציפורנייםם!!!!!
ומה באמת ספרדיות צריכות ללבוש חציות ארוכותת??..
למה לא.. פשוט שיחנקו אותנו וזהווו...דיי זה ככ חונק כול מה שקונים לובשיםם תמיד משהו לא בסדר!..
ערבות הדדית.אוסנת
השאלה של "למה אסור לי לק", זאת בעצם שאלה כללית על צניעות.
למה לי להיות צנועה? למה לא למשוך בטעות תשומת לב? שידפקו הבנים...

א. ערבות הדדית. כמו שזעקת כשבשדרות היתה מלחמה... גם פה יש מלחמה, מאוד קשה - ואת מקשה עליה.
ב. צניעות מבטאת את הפנימיות שלך. את מי שאת באמת, לא את הגוף שלך והציפורניים המעוצבות שלך...
היחס שתקבלי יהיה בהתאם - יחס לאישיות.

יש המון המון מקום להרחיב, אבל לא שייך מעל דפי הפורום.
אם מישהי רוצה, יש לי מסר מוכן.
רק תגידו...

*** טליה, נכון שבסוף נענש - אבל לא זאת הסיבה העקרית שבגללה אנחנו צריכות להיות צנועות. אנחנו צריכות להיות צנועות, כי זה טוב לנו, וכי זה האידיאל האלוקי (שזאת עוד נקודה שלא הסברתי לעיל).
מה הבעיה?אח..

תתפלאי , זה מושך.
לא אמרתי שאסור , פשוט אמרתי ש -
תהי יפה. אל תהי מושכת.
זהו.

ספרדיות -
חצאיות ארוכה , או קצרות (מעבר הברך) + כיסוי עד למטה.
[איך שלא נקרא הכיסוי הזה...זה ההוא עם ה - "דניר"...]

תביני , העיקר של הצניעות זה לא לעשות אותך מכוערת.
אלא - יפה. רק , לא "חפץ".
קרי - לא משו שמושך.

תתפלאי , הראש שלהם חושב גם על זה.

בשורות טובות!

הלכתית אסור אדום בלבד.פגזניקית גאה!
אל תשאלי אותי. לא באמת ישבתי לכתוב ת'הלכה.
ללכת בלי גרביים זה בסדר גמור!אנונימי (פותח)
חמודה, שכוייח שעד עכשיו הלכת!
ובכולופן ראיתי תשובה של רב (לא זוכרת כרגע את שמו..) שמותר ללכת בלי גרביים כל עוד הרגל מכוסה..
פעם הלכתי לקצת זמן עם גרביים והפסקתי. בואי נתחיל מזה שלדעתי זה מכוער אש!!!!! חוצמזה זה חם ומציק.
הסיבה העיקרית היא שזו חומרה וגם ככה אני הולכת עם ארוך וזה בעיה של בנים אם הם חושבים שכפות רגליים זה דבר מושך- הדפיקה פה היא שלהם ולא שלי! אני לא צריכה לסבול בגללם!!!!!!!!!!!!!!
 מקווה שהבהרתי את עצמי.. ב"הצלחה בהכל. וצומועיל.
אבל בסופו של דבר גם הם וגם אנחנו ניענש..אנחנו אלה(=טליה=)
שמכשילות אותם...
מה אמור להיות מושך בכפות רגליים מסריחות????????אנונימי (פותח)
בהנחה שלובשים חצאיות ארוכות?? מי שנמשך לזה הוא דפוק!!!!
בחיים שלי לא שמעתי שצריך ללכת עם גרביים..Apple
אולי אני לא מבינה בזה אבל לדעתי זו רק החמרה..

בכולופן, אסור שהשיקול שלך יהיה "מה אני יגיד בשמיים.."

לפי הבנתי, הקב"ה רוצה שנאהב אותו ונקיים את המצוות שלו מאהבה, ולא מפחד.

אז אם את פוחדת מה יהיה כשתגיעי לשמיים, זה ממש לא הכוונה.
פגזניקית גאה-זכוכית מגדלת
''כל עוד זה לא צבע אדום?''
שחור עם נצנצים יותר טוב!?!
פחחח.. ראית מישי שהולכת ככה??רוצה להבין
ומצטרפת למי שאמרה לטרוח ולהציץ מתחת לחצית ארוכה על זוג רגליים שצבועות בשחור בד"כ מהליכלוך שחצאיות ארוכות אוספות ואז לשים לב לזה שהם צבועות באדום ולהימשל לזה- זה בהחלט בעיה נפשית קשששששה...

רק דבר אחד מפריע לי ממש.חילא דמשכנא
אתן שומרות על צניעות כדי לא למשוך בנים?
זה ממש מטריד אותי - זה מה שה' רוצה? שלא נכשיל בנים?
ואולי הוא רוצה שנעשה את זה כי הוא אבא שלנו ואוהב אותנו ומצווה עלינו דברים בלי קשר לאף אדם חיצוני שמסתכל עלינו?!
חוצמזה שצניעות בשביל לא למשוך בנים זה בלי גבול - כל אחד ומה שמושך אותו (אם יש בן שמושך אותו שרואים לנערה את קצות האצבעות.)

סליחה אם זה יצא חריף פשוט זה נושא מאוד כאוב אצלי...
מסכימה איתך. אני צנועה לא בגלל בנים,פגזניקית גאה!
אני צנועה כי אני בת של מלך ואני מכבדת את עצמי.
לא בשביל הבנים.
אני מכבדת את עצמי. ואת הקב"ה.
משפט שחברה שלי רותחת ממנו, אבל הוא תכלס מזה נכון-- "כל כבודה בת מלך, פנימה."

תחשבו על זה, בנות.
פעם ממש האמנתי שמה שאת אומרת נכון אבלרוצה להבין
די התפקחתי מאז- כי איך זה שדי כולם מתייחסים לזה ככה, והטיעון כאן הוא שזה לא יפה כלפי הבנים שגם ככה קשה להם.. וכד' ועוד דוג' אם הצנעיות היא כלפי עצמינו איך זה שבחוף נפרד מותר ללכת איך שרוצים?..
לא יודעת.. ברור שזה לא רק בגלל זה אבל הייתי מאוד רוצה לראות את זה..
הגבתי פה כבר, אסור אדום הלכתית. זה מה שההלכה אומרתפגזניקית גאה!
אל תשאלי אותי למה. הלכה.
אז אולי הגיע הזמן לשאול?Apple
נמאס לי שעושים דברים בלי להבין למה!

"ההלכה אומרת.." אז מה ? למה היא אומרת את זה?

חצי מהדברים שאנחנו מקיימים, אנחנו עושים מגיל 0 , בע"פ אנחנו כבר רגילים לזה ולא מבינים למה!

אם ברור לך למה ההלכה אומרת להתלבש צנוע,קלמנטינה
את יכולה להבין למה היא אומרת לא ללבוש אדום.
אם זה לא ברור לך, את מוזמנת לברר, או לקרוא את התגובות ממש סמניטמטר מעלייך.
בהצלחה.
לא. נו...פגזניקית גאה!
אני יודעת למה אני מתלבשת צנוע.. אני יודעת למה, מבינה אתזה, ומרגישה מחוברת, ב"ה..

פשוט יש בעיה הלכתית, ספציפית עם אדום.
לא מפריע לי. אני פשוט לא אשים אדום.
יש מלא טעמים שאדום זה צבע מושך, אדום זה כוחות שטן וכל מיני..
אני לא נכנסת לזה.. ביררתי. סמכי עליי.

תפסיקי לתקוף עוד לפני ששמעת מה יש לצד השני לומר.
ולא, אני לא נכנסת איתך למריבה עכשיו.
צום מועיל.

ת'אמת יש לי משהו שמפריע גם.דניאלה .ד.
אני הולכת עם גרביים והרבה אומרים לי שזו חומרה גם לפי הרב אבינר הכוונה שלי שהבנות בסניף לא הולכות עם גרביים אבל הקומונרית אומרת לי אל תורידי תשאירי וכל הכבוד לך הלואי ואני הייתי גם ככה יכולה לשים..
אני מבולבלת ממש אני לא יודעת לפי מה ללכת מצד אחד זה לא הגיוני שציבור שלם יחטא (כמו למשל הדתי"ל) אני מבינה שיש להם על מי לסמוך על החפץ חיים שאמר שצריך לכסות את השוק ולא יותר בערך כן?!אבל יש לי חברות שאומרות שלהוריד גרביים זה לרדת ברוחניות (אגב הן בדרך חרדית)
מה אתם אומרים? כמה שיותר הסברים יותר טוב!תודה צום קל ומועיל!
אז ככה~~אני~~
במקום שנהוג ללכת עם גרביים - לכי עם גרביים
במקום שלא- מותר ללכת בלי.

נניח במאה שערים כן צריך, לכבד את מנהג המקום.
אך אם את גרה בשכונה, ובתוך ציבור שהרוב לא הולכות- לא צריך.

רק לפני שבוע היה שאלה בשו"ת סלולרי לרב אליהו אם ללכת עם גרביים והוא ענה שלא.

אני לא חושבת שזה קשור לאורך החצאית, זה יותר קשור לדעתי למנהג המקום.
ולכן את יכולה ללא חשש מצניעות ללכת בלי. זה מפריע לך, מפריע לך שאת בולטת מכולן, אז עשבי את זה וקחי על עצמך להתחזק במשהו אחר.

יש דברים חשובים יותר מללכת עם גרביים.
כאילו- אני לא אומרת שהחרדים טועים בזה שהם הולכים עם גרביים, ממש לא. יש בהם הרבה קדושה (גם לא רק בגלל זה), התמדה. אך החיוב ללכת עם גרביים יותר קשור למציאות בה את חיה מאשר ל'צנוע או לא צנוע'.
זה גם קשור למסורת. נניח תחשבי על החרדים שהולכים עם שטריימל וקיטל- זה לא מטעמי צניעות. זה קשור למסורת אבותם. הם שומרים עליה, כך גם בגרביים- יכול להיות שכמו שאתן אומרות- אין שום צורך בגרביים אם החצאית ארוכה וכו', אך זו המסורת, והן תשמרנה עליה.

כל אחד גם בוחר במה להקל, במה להקשות. המגזר שלנו מקל בגרביים אך מקשה בדברים אחרים. החרדים רואים לנכון להקשות בזה ולכן כולם במגזר החרדי הולכים עם גרביים. 
~~אני~~-תיקון קטן-Rעות-
בס"ד

הייתי חייבת לתקן-בעלון "עולם קטן"-בשו"ת סלולרי -הרב מורדכי אליהו פסק שזאת -החמרה -לא שמותר!

יש הבדל..!!!
קצת הרבה ארוך, אבל מקווה שתקראו.להבת-כוח
נצטוונו להיות צנועות/וצנועים משום, "קדושים תהיו". אנחנו עם קדוש! כ''כ קדוש!
וכדי לשמור על הקדושה הזו צריך לשמור נגיעה, לשבת נפרד, להתלבש בצניעות, לשמור על טהרת המשפחה וכו'.
כמובן שאל לנו לשכוח שלהיות קדושים דורש גם עבודה פנימית על המידות, עבודה על אהבת חינם, על ערבות הדדית, הסברת פנים לכל אדם, דרך ארץ וכו' וכו'.
אחרי ההבנה הזו- שזה מגיע מהתורה. אנחנו, כבני אדם מנסים להסביר את זה כדי ששכלנו האנושי יבין זאת- את בת של מלך, לבנים יש יצר, היי יפה אל תהיי מושכת. כל ההסברים האלה הם נכונים ממש! הם ההסבר השכלי. ואם ההסברים האלה לא מסברים את אוזננו, נמשיך לחפש את הסיבה שנוגעת במיתרי ליבנו, את הסיבה שמעוררת אותנו לקיום מצוות אלו.
אבל אל לנו לשכוח שהכל לקוח מהתורה, הרבנים לא החליטו שהעם שלנו נופל בצניעות ועל כן גדרו אותנו מאחורי אלף גדרים. הם לא אמרו, "אוי גוועלאד מה קורה לעם שלנו, הם לא הצליחו להיות קדושים... עכשיו בגלל זה בוא ונעשה להם חיים קשים ונחייב אותם במלא הלכות ודקדוקים. ממש לא!
גרביים, זה חלק מדקדוק של הלכות צניעות. גרביים זה משום "קדושים תהיו". אחרי זה זה משום שלבנים יש יצר, או בגלל שאנחנו בנות של מלך ואנחנו רוצות לשמור על הגוף שלנו. אבל בין אם כך ובין אם כך- זה עדיין חלק מדיקדוק שהרבנים לא המציאו סתם, זה דקדוק שבצורה ישירה אפילו התקבל מהקב''ה- כל חידוש שנעשה הוא עבר ישירות מהקב''ה ע''י משה ליהושע, ולנביאים וכו' וכו', ורק עכשיו הוא צץ לעולם.
הרבנים קבעו שזה החמרה לאשכנזים, וכל המחמיר- תבוא עליו הברכה. לספרדים...
אנחנו צריכים להבין שהמצוות לא באו כדי לדכא את היופי האנושי, או לגרום לנו סבל. אלא להכניס את הכל לפרופרוציות, שנעשה דברים!, אבל.. בקדושה ובטהרה. כתוב בגמרא שכל דבר שנאסר עלינו, נתקבל תחליף עליו בעולם. אז ישנו איזשהו דג ששוחה לו אי שם בהודו שטעמו כטעם החזיר. אסור לנו אדום? אבל מותר לנו ירוק... חחח. אנחנו צריכים להבין שאם נחפש דיכוי מהמצוות, יכול להיות שנמצא.. אבל אם נחפש אמת ויושר וצדק במצוות... על בטוח נמצא אותו! בימינו ניתן כבר להסביר את רוב המצוות למה הן טובות לנו, אבל שוב... אסור לשכוח שאם לא רואים את הטוב הישיר מהמצוות, זה לא אומר שהוא לא נמצא שם! זה אומר שנבדל מבינתנו לראות את ההשגחה עכשיו! אולי ניראה את ההשגחה בעתיד, ואולי לא. אבל בכל מקרה אנחנו מוכרחים להאמין שהאמת והיושר נמצאים אצל הקב''ה ולא חבויים איפשהו בתוך תרבות המערב.
כמובן שאדם צריך לעשות הפרדה בין העיקר לטפל, לא לעשות חילול השם כדי שהוא חלילה לא ישב על יד בת באוטובוס. זה כבר לקחת את הטפל ולהפוך אותו לעיקר שמשחיט ומחלל. החמרות הן לא סתם נקראות החמרות, כשמם הם. ועל כן אדם צריך לעבוד על מידותיו אבל במקביל גם לשמור על כמה שיותר מצוות שהוא יכול, זה זכות שלו! תראו לעצמכם מצב שבו היו רק את המצוות הכלליות, תשמרו שבת.. תאכלו כשר, היו קדושים וכו, המשקל של עבירה על חטא כזה הוא עצום!
^^סיפור ששמעתי מפי הרב שמואל בן שטרית, זה כמו שמנהל אחד בבית ספר שם חלון מאוד גדול והוא דאג ואמר לתלמידים שאסור לשבור אותו. אבל.. איכשהו קרה ותלמיד מסכן בטעות זרק את הכדור, והכדור שבר את החלון! מגיעים ההורים והמנהל אומר להם שהוא מצטער אבל הם עכשיו חייבים מליון שקל לבית הספר... מישהו בא ומציע למנהל, אולי תעשה מלא חלונות קטנים במקום אחד גדול כך שאם בטעות יישבר החלון המשקל של השבירה יהיה הרבה פחות חמור...
ככה המצוות, אנחנו חוטאים לצערנו מידי פעם, אבל תארו לעצמכם שהמשקל של כל חטא יהיה עצום עצום עצום! אז לא, הקב''ה חילק את המצוות להמון חלקים קטנים ככה שהתוצאה של עבירה על חטא יהיה פחות חמור. גם מבחינת העונש שאנחנו עלולים לקבל, וגם מבחינת התוצאה שתהיה עליך- עבירה על המצוות היא הפסד מבחינתנו, היא תחושות רעות שאנחנו נרגיש, תהיה תוצאה על עבירה של חטא כי המצוות הן לטובה, עובר עליהם- עושה משהו שהוא לא חיובי כ''כ. וההפסד הוא שלו!.
עוד בנושא הטפל והעיקר.. אני אספר סיפור, זכור לי שנסעתי באוטובוס חזרה לביתי והתיישבה על ידי אישה, בעלה התיישב במקביל אליה על יד חיל. הם אכלו והעבירו בינם דברים והחייל עשה עימהם חסד והציע להחליף מקום עם האישה, כך שתוכל לשבת על יד בעלה. פתאום אני קולטת חייל מתיישב לידי, אאוץ'! מה הוא עושה כאן?. לא רוצה לשבת על יד בן. העברתי לעצמי בראש את מה שאני יודעת על ישיבה על יד בן. אוקי, אז מלכתחילה זה מותר, אין בזה בעיה כי אין בזה נגיעת חיבה. זה יהיה חילול השם גדול אם אני אקום ואתעצבן. מסכן החייל שאני אקום ואעמוד, מה הוא עשה שמגיע לו שאני אהיה מגעילה אליו, וכדו'. כמובן שזה הפריע לי מאוד, אבל אחרי זה אמרו לי דבר כ''כ נכון- אסור להפוך את הטפל לעיקר. אני לא יושבת על יד בנים באוטובוס, גם אם מותר- זאת החמרה שאני לקחתי על עצמי, ולא רק מטעמי נוחות. אבל בעצם זה שאני כן אשב על יד בן, זה לא אומר שפתאום אני מתחילה לעבוד את עצמי, שאם לא נוח לי לקיים את ההחמרה- אני אוותר עליה. אלא, שאני מלכתחילה אעשה את ההשתדלות הכי שאני יכולה שלא לשבת על יד בן, אבל אם יצא מקרה והתיישב על ידי בן, אסור לי עכשיו להלבין את פניו, חס וחלילה! זה פשוט שלא ניתן בידי להחמיר, אבל אני יודעת שאם רק יכולתי- הייתה מחמירה. אדם צריך להאמין שבסיסו הוא טוב, ושאם רק היה יכול היה שומר הכל.
זה ההבדל, האם אני מחמיר כי זה נוח לי, ואז ברגע שלא נוח לי- אני אוותר. או האם הבנתי שההחמרה הזו היא נכונה, שהיא דבר שראוי להחמיר בו, ואני ניסיתי ופשוט לא יכולתי, לא בגלל שאני עובדת את עצמי, אלא כי אני ממש רוצה ופשוט לא מצליחה.
לפני שאדם לוקח על עצמו החמרה, הוא חייב לבדוק את עצמו ולראות שהוא יוכל לעמוד. אחרת עלול לקרות מצב שהוא לא מסוגל, אז הוא מוותר ואז הוא מרגיש רע שהוא נהייה לא דוס בגלל זה.
צריך לעשות הפרדה בין החמרה ומצווה. וצריך לחשוב בכובד ראש לפני שמחמירים. כי אין מטרה שאדם יזרוק הכל בגלל שעכשיו הוא לא דוס ומותר לו, וכל זה קורה רק בגלל שעכשיו הוא עשה חור שני. צריך לקחת בפרופורציות! לזכור שהרצון הפנימי שלך הוא לעבוד את הקב''ה כמה שרק ניתן, אבל המציאות היום יומית קשה לך, ואתה מרגיש שאתה לא מסוגל יותר. זה לא הופך אותך להיות כופר או אפיקורס, זה הופך אותך להיות טבעי. עכשיו תעבוד על עצמך ותחכה לרגע שבו תהיה מוכן לחזור ולהחמיר את אותה החמרה. כי אסור לשכוח שבאמת באמת השאיפה שלנו היא לעבוד את הקב''ה בהכל! בכל המצוות הטובות בשבילנו ושאנחנו רואים את ההשגחה ואת הנסתרות שאנחנו מאמינים שהם לטובתנו, וגם אם לא... אז בכל זאת הן מצוות בצורה ישירה מאת הקב''ה!
סליחה על האורך, וב''הצלחה לכולם.
יפה... אבל ארוך. ומוסיפה-קוגל ירושלמי
יש מקומות שזה נקרא לא צנוע ללכת בלי גרביים. אז שם תלכי איתם.
יש מקומות שהרוב לא הולכים עם גרביים.
אז שם תיבדקי טוב טוב עם עצמך,
אם ההחמרה הזאת מקרבת אותך לה', או מעצבנת ומרחיקה אותך.

צום מועיל.
תגובה יפה מאוד.אח..
מסבירה בטוב טעם את הדברים...

יישר כח.
ה' ישלם לך על פעולתך.

בשורות טובות!
להבת-כוח!-את ענקית!-Rעות-
בס"ד

להבת-כוח!

איזה עוצמה יש בבנאדם!!

התגובה שלך יפה מאוד!-כדברי אח..הסברת בטוב טעם את הדברים!

חיזקת מאוד!!!

אשרייך

[עשה לי פשוט טוב לראות את התגובה!]
מה עושים?!איציק הג'ינג'י
למרות שבד"כ אני לא מגיב לשירשורים של בנות
הגיב פה

קודם כל ה"אח" כתב פה דברים נורא יפים!

וזו היא דעתי בנושא:
אם את מרגישה שהגרביים יקרבו אותך אל ה' ויחזק אותך מבחינה רוחנית
תמשכי! כל הכבוד.

אבל... אם זה מעיק עליך, ורק גורם לך להגיד "אופ, למה?!" וכו'
אז מה עשית בזה? זה רק מרחיק אותך מה'...

ושוב,
גרביים זה החמרה, מי שמרגישה צורך להחמיר, אשריה!

איציק
לכל מי שחושב שהוא רב ויכול לקבוע ת'הלכות:אפשר לתקן
(ע"ע: מה הבעיה ללכת בלי גרביים? או לחילופין: ספרדיות חייבות וכו')
ההלכה:
אני שמעתי באזניים שלי את הרב שמואל אליהו אומר שלא חייבים לשים גרביים רק אם החצאית ארוכה ומכסה את הקרסול. (והרב שמואל אליהו ספרדי)
לכל מי שחושב שהוא רב ויכול לקבוע הלכות:אפשר לתקן
(ע"ע: מה הבעיה ללכת בלי גרביים? או לחילופין: ספרדיות חייבות וכו')
ההלכה:
אני שמעתי באזניים שלי את הרב שמואל אליהו אומר שלא חייבים לשים גרביים רק אם החצאית ארוכה ומכסה את הקרסול. (והרב שמואל אליהו ספרדי)
אוקי, מקובללהבת-כוח
וחלילה אני לא מזלזלת, אבל לא כולם הולכים לפי דעתו של הרב שמואל אליהו, יש אנשים שהרב אליהו הוא לא רבם.
מישהי ספרדייה שלא רוצה ללכת עם גרביים יש לה על מי לסמוך, זה שו''ת שראיתי מהרב אריאל:
"שאלה: האם יש הלכה לספרדיות לכסות את כל הרגל כולל גרביים בכף הרגל? אשמח מאוד אם תוכל לתת לי מקור. ומה דעת הרב בעניין? תשובה: זו מחלוקת פוסקים מכל העדות, מרן לא נקט עמדה לכן גם ספרדיות יכולות לסמוך על המקילים".
הכי טוב זה לשאול את הרב שלך, זה הכל.
אני בכלל לא באתי להגיד לאנשים כאן מה לעשות,אפשר לתקן
באמת שכל אחד ילך לפי הרב שלו,
אבל רק הפריע ל שממציאים הלכות...
לaplle ופגזניקית גאה-חילא דמשכנאאחרונה
הבעיה בצבע אדום היא לא המשיכה אלא שצבע אדום הוא צבע של עבודה זרה.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך