אפשר לכתוב כאן גם על ההוביט ושר הטבעות? אחלה של סרטיםאיתי מהצפון
לאאאא! חילול הקודש!מיתרי זהב
מה קודש מה?חחחחאיתי מהצפון
בהחלט אי אפשר!חמדמדה
צלם בהיכלאלעד
(אבל בשבת אחר הצהרים היו לי כמה שעות ועברתי שוב על ההוביט. ספר מופלא)
אחלה של *ספרים*.מתואמת
דחוף כןבריאות ונחת
סרטים מאד מוצלחיםבין הטיפות
אבל לא מתקרבים לקרסוליים של הארי ]וטר
מבחינת האורך, האיכות והענין
מאפילים על הארי פוטר בלי לעפעףבריאות ונחת
פחחחחחחחבין הטיפות
ממש לא
העלילה בהארי פוטר הרבה יותר חכמה ובנויה
נסכים שלא להסכיםבריאות ונחת
בלי להיכנס איפה יש עלילה יותר עשירהבינייש פתוח
הארי פוטר פופולרי עשרות מונים הרבה יותר
אנשים אוהבים חיים קליםבריאות ונחת
וזה מה שקריאה בספרי הארי פוטר נותנת.
שר הטבעות זה למביני עניין
שר הטבעות זה למביני עניין
וזו הסיבה שהארי פוטר הוא האופצייה היחידה עבור הרבה אנשיםבינייש פתוח
בלי הארי פוטר הרבה אנשים לא היו קוראים שום ספר מעולם. או שום ספר מורכב, גם אם לא ברמה של שר הטבעות
אני עדה🖐אחת ולתמיד.
הארי פוטר הפעיל את הקסם האישי שלו עלי
לפני זה לא קראתי ספרים
לפני זה לא קראתי ספרים
דרך אגב זאת אני שיניתי שם של ניק אבל לא שמתי לב שאני מחוברתהרמיוני גריינגראחרונה
ממנו
לא ברור אם אתן דנות על הספרים או על הסרטים...מתואמת
בכל אופן, לדעתי הסרטים של שר הטבעות עולים באיכותם על הסרטים של הארי פוטר (לפחות חלקם), אם כי הם קשים לצפייה.
אבל אני מעדיפה לדון על הספרים...
אז לדעתי קשה להשוות בין הארי פוטר לשר הטבעות.
מבחינת איכות הכתיבה - שר הטבעות גובר. מבחינת בניית העולם - שניהם מתארים עולמות מפורטים, שהסתעפותם מגיעה הרחק מהספרים... אבל נדמה לי שטולקין השקיע בזה יותר. מבחינת מורכבות העלילה ומורכבות הרגש הנוגע בה - אני חושבת שהם משתווים, עם שינויים קלים פה ושם.
יפה אמרתבריאות ונחת
הדיון פה על הסרטים, שאין ספק ששר הטבעות מנצח בגדול.
אבל גם הספרים יותר מושקעים, למרות שלא מזלזלת בהארי פוטר שזו יצירת מופת לגמרי
אבל גם הספרים יותר מושקעים, למרות שלא מזלזלת בהארי פוטר שזו יצירת מופת לגמרי
אני גם מדברת על הסרטיםבין הטיפות
את הספרים לא קראתי ואני באמת יכולה לומר שהסרטים הושיבו אותי מולם עד שנגמר - בניגוד להארי ]וטר שכן באמצע הלכתי ללימודים....
אבל לפוטר יותר התחברתי גם אולי בגלל האורך שיותר הכניס לסיפור וגם כי העולם של פוטר הרבה יותר גדול וברור מהעולם של שר הטבעות.
בקיצור - אין על פוטר!!!
אבל שר הטבעות גם פצצה
התחלתי לקרוא את שר הטבעות,חמדמדה
השפה שלו לא כיפית... התחרפנתי מכל הביטויים האלו (ואני אדם מאוווד ספרותי שמפריע לו שיש ספרים עם רמת כתיבה נמוכה או כשאנשים מדברים בשגיאות)
כשאני קוראת אני לא מחפשת בדר"כ העשרת שפה, אני רוצה עלילה טובה כתיבה יפה ודמויות מפורטות....
אז את לא מהגזע שידע את יוסףבריאות ונחת
וואט?!?!חמדמדה
אז גם אן שרלי לא קראתבריאות ונחת
אבל מה אתם אומרים על הסרטים?בין הטיפות
אני קראתי את כל הספרים שציינתבינייש פתוח
והארי פוטר עולה על כולם. לא מבין את הבונוס בספר שכתוב בשפה מסורבלת...
אוהב ספרים עם עלילה בנויה בשלבים, וכמה שיותר עלילה ועולם עשיר. זה מה שעושה ספר לעשיר וטוב
אוהב ספרים עם עלילה בנויה בשלבים, וכמה שיותר עלילה ועולם עשיר. זה מה שעושה ספר לעשיר וטוב
ברור שאני על הארי פוטרבין הטיפות
אבל אני לא קראתי את שר הטבעות, רק צפיתי בו וכן את הארי פוטר לא קראתי את כל הספרים אלא רק על הסרטים חפרתי
לכן אני שואלת, כי שר הטבעות בסרט לא כ"כ מסורבל כמו שאתם מתארים, הוא מאד מזכיר את הארי פוטר בסגנון - חוץ ממה שנאמר שבאמת פחות מראים שם חיים אישיים והתנהלות יומיומית אלא יותר מלחמות וכו' - מה שמעלה את קרנו של הארי פוטר כסרט יותר מענין.
אממממ לא...חמדמדה
המורכבות היחידה של שר הטבעותבינייש פתוח
היא המילים והתיאורים. יש איזה קטע בספר השלישי שמישהו מתאר לאישה כמה היא יפה במשך עמוד וחצי...
כל עולם הקסמים והחיות הקסומות הרבה יותר עשיר בהארי פוטר.
האמת שבשר הטבעות יש יותר ממלכות ויותר מלחמות, אבל בפועל, בהארי פוטר יש הרבה יותר ספרים ולכן גם הרבה יותר עלילה
כל עולם הקסמים והחיות הקסומות הרבה יותר עשיר בהארי פוטר.
האמת שבשר הטבעות יש יותר ממלכות ויותר מלחמות, אבל בפועל, בהארי פוטר יש הרבה יותר ספרים ולכן גם הרבה יותר עלילה
אני בעד עלילה מסועפת...חמדמדה
יש לפעמים הנאה גם בשפה מורכבת ועשירהמתואמת
ושר הטבעות לא עד כדי כך מורכב...
יש בו בהחלט עלילה יפה ודמויות מורכבות, ואחרי שמנטרלים את עניין השפה (אחרי קריאה אחת) - מצליחים ליהנות מהעלילה מאוד...
(גם אני עדיין אוהבת יותר לקרוא את הארי פוטר, אבל לדעתי חבל להפסיד את קריאת שר הטבעות. מה גם שהוא נחשב קצת לאבי הפנטזיה, ויש אצל רולינג דברים שמבוססים עליו...)
אגב - הסרטים של שר הטבעות אכזריים יותר מהספרים. מתמקדים הרבה במלחמות - ולראות את הכול ממש מול העיניים זה לא כ"כ נחמד. כך שאני מבינה את מי שראה את הסרטים קודם, ולכן הוא נרתע מקריאת הספרים...
עכשיו אני כותבת לכם ברצינותבין הטיפות
אתמול - בצום ראיתי את שר הטבעות ובקטע שגולום נושך לפרודו את האצבע, אני לא צוחקת איתכם, אני התעלפתי!!!
וראיתי את זה כבר כמה פעמים!!
כנראה מרוב זעזוע + החולשה של הצום והלחץ דם הנמוך זה גרם לי לכזאת תגובה קיצונית, ואני טיפוס שבחיים לא מתעלף בצומות ולא נבהל מסרטים!!!
קטע מוזר.
זה באמת מזעזעבריאות ונחת
אהבתי את הניתוח הבהירבריאות ונחת
תאמיני או לא אני ראיתי קודם את הסרטים (בגיל ממש צעיר, נראה לי כשהייתי בכיתה ז') את הראשון והשני וזה ממש שבה את ליבי והתרגשתי לקרוא את הספרים והייתי יושבת עם אח שלי הגדול, שהוא זה שהביא את זה הביתה ושעות היינו מדברים ומנתחים שם כל דבר.
אחחח היו ימים.
אחחח היו ימים.
וואו... בכיתה ז' הסרט הזה יכול ממש לעשות טראומות...מתואמת
או שזו אני הרגישה 
אני קראתי את הספרים רק כשהייתי בתיכון (עד אז לא שמעתי עליהם), והייתי מנתחת אותם (וגם את הארי פוטר) עם קבוצת חברות חובבת ספרות ופנטסיה. בהחלט היה כיף 
את הסרטים ראיתי רק שנים אח"כ, קצת אחרי שהם יצאו.
באמת היום אני לא מבינהבריאות ונחת
איך ראיתי את זה אז ועוד הגדלתי לעשות וראיתי את זה אצל בני דודים שלי עם בת דודה שקטנה ממני ב7 שנים. היא לא שוכחת לי חח מקווה שלה לא נשארה טראומה.
מצד שני ראיתי אז גם את מטריקס שלדעתי יותר מזעזע.
מצד שני ראיתי אז גם את מטריקס שלדעתי יותר מזעזע.
את מטריקס לא ראיתי.מתואמת
תודה על האזהרה... 
אם כבר מדברים על מורכבות של ספר ועלילהבינייש פתוח
יש דמות יותר מורכבת מבחינת טוב ורע מסוורוס סנייפ?
הדמות של סוורוס סנייפ מורכבת עד כדי גיחוך, לדעתי...מתואמת
מבחינתי סנייפ הוא אדם שפשוט החיים שלו היו קשיםבין הטיפות
וגרמו לו להיות כזה ממורמר ועוקצני
"אין ילד רע - יש ילד שרע לו"
אודיובוק טוב?Lully01
מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??
שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל)
אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמת
אודיובוק מעולה ביוטיוב באנגליתניק זמניק
אבל יש לו רק את שלושת הספרים הראשונים.
זה מישהו שמקריא ספרים בצורה נדירה. מסודר לפי פרקים, עם קולות, הגייה ברורה של המילים, והכי חשוב במקביל רואים את הטקסט!!
זה מעולה ממש למי שלא מבין אנגלית בצורה שוטפת או למי שרוצה לשפר את האנגלית. וכמובן שתמיד אפשר להגביר מהירות...
הנה קישור של הספר השלישי:
זה לא הטקסט המקורי של הספר...מתואמתאחרונה
זה נועד בשביל ללמוד אנגלית, לא בשביל ליהנות...
(מוזר לי שהם העבירו הכול לזמן הווה במקום זמן עבר המקורי של הספר...)
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל
נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)
השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל
בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם
אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר
אשתו כגופו.
אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?
השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה
אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד
בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.
הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי
הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי
לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר
אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני
נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס
"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.
לא חשדתי בו.
מה אני חשדניסט?
ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).
לא חשדתי בה.
למה עשתה לי משהו?
ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.
פה חשדתי!
ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!
ואני מדריך על הספר
ומדריך עליו
ומדריך עליו.
ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".
"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?
"מה?"
"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"
"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"
"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."
"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"
"ואז"
"ואז!"
"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.
מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.
היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!
הוא רצה להרוג אותי.
אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).
ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"
"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"
"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?
בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"
"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"
"מה?"
"נו... היכרות איתם"
"אה...משחקי היכרויות!"
"אני מצטער ששאלתי"
"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"
גאוני!איגנוטוס פברל
איך אמראנטיוכוס
עבר עריכה על ידי אנטיוכוס בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 21:38
מאלפוי כשדרך על האף של הארי?
"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"
"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"
ואיך אמר הארי?
"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?
ואז היא התפצלה לשניים.
פה חשדתי!"
נפלא125690אחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר
"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.
"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"
חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת
עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.
האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...
כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.
אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם
אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם