לא נורא שאיילת שקד עומדת בראש הימין המאוחדבינייש פתוח
הימין החדש והבית היהודי יתפצלו אחרי הבחירות, ורוב הקולות במקומות הריאלים הם של הבית היהודי. ואני כידוע לא מאוד התלהבתי ממנה כמו שרואים מהפוסטים הקודמים שלי.
מסכימים?
מה שמפריע זה שמי שבאמת שולט במפלגה זה בנטמרדכי
^^^הבעיה החמורההסטורי
הבעיה עם איילת, היא הצהרתית. כביכול המנהיגה שלנו, היא מחללת שבת בפרהסיה.
בכלל לא נורא. סיעה של 3 לחרדלים, 2 לימין החדשסודית
שיחבור לשמאל בניסיון להקים ממשלה ללא הערבים.

למזלנו, עדיין חוקי להצביע לנתניהו, וככה נקבל ממשלת אחדות בלי בנט ובלי איילת שקד,
או כדברי ליברמן "ממשלת שיתוק לאומי".

אם לא ניצחון אז לפחות תיקו
את מעדיפה להצביע לחלש מול החמאס מאשר לבנט?סי שארפ

לאן התדרדרנו!

בנט חזק בדיבוריםאיתן גיל

בכל ישיבות הקבינט שהשתתף בהם הוא אימץ את הקו השפוי של נתניהו. 

בנט פקה פקה.

ברור שאצביע לנתניהוסודית
אכן הדרדתם. שריך סוררים וחברי גנבים. למה שאצביע לבנט הקשקשן והשקרן שהרס את יצוג הציונות הדתית, לאיוולת של אובססיה לתיק המשפטים, ולדבוקי הכסאות שנצמדו אליהם.
הם יחליטו עבורי על מי להמליץ לנשיא? לא סומכת עליהם- אמליץ בעצמי!
ולסמוך על מי שבגד באשתו אין לך בעיה?סי שארפ

האיש הצביע בעד ההתנתקות 3 פעמים, לא עשה כלום נגד בג"ץ ורק חיזק את מעמדם, עליו כן אפשר לסמוך?

כיוון שגנץ הלך לאזכרה של מחבלים אין לי התלבטויותסודית

את שוב מתחמקת מהשאלהסי שארפ

מה ההיגיון להצביע ליכוד ולא לימין המאוחד?

ההגיון הוא שאני לא רוצה את גנץ בראשות הממשלהסודית

מציעה לך לא להשחית את זמנך בנסיון לשכנע אותי,

אני ממחנה "רק לא גנץ".

אני יוצאת מנקודת הנחה, שממשלת אחדות בדרך - אז שתתחיל בראשות נתניהו, וה' יעזור לנו.

לאיחוד אני לא מסוגלת להצביע עקב בחילה עמוקה משקד ובנט.

לא הצבעתי גם לימין החדש, כך שאני עקבית בנושא.

תסתפק בזה שאני לא מצביעה למפלגות שלא עוברת את אחוז החסימה

שבת שלום

תקום פה ממשלת ימין. אין מה לפנטזבינייש פתוח
זה נורא ואיוםאיתן גיל

שקד- אוכלת שרצים להכעיס, ומחללת שבת ביודעין בראש פלטפורמה דתית לאומית, כמוהו כהצבת צלם בהיכל. הרב צבי יהודה מתהפך בקברו.

האיש החזק, נפתלי בנט, לא יודע איך להגדיר אותו, אבל לא בדיוק מתלמידי הרב נריה.

רוני סוסובר אנטי דתית מוצהרת, יאיר לפיד אקדח צעצוע לידיה, הוצבה במקום ריאלי. נתפלל ונעשה מעשה שלא יהיה ריאלי.

גם אהובך נתניהו - אוכל שרצים מובהקהסטורי
יש לך ראיה אמתית, לא ספקולציה, שססובר היא אנטי דתית?
הוא לא אהובי.איתן גיל

אני לא מסתכל מה יש לו בצלחת, ולעניין זה אין הבדל בינו ובין יאיר לפיד או ניצן הורביץ.

שונה הדבר כשמדובר בפלטפורמה דתית לאומית.

אמת, יש לי ביקורת לא פשוטה על המנהיגות הרוחנית ששותקת ולא אומרת: "מקרב אחיך תשים לך מלך". אולי לא רוצים להרגיז את המלך החדש ישן נפתלי בנט שפרש כי הרבנים התערבו לו... (לכאורה).

וכן- נתניהו אינו ספל התה שלי. הייתי רוצה במקומו את הרב דרוקמן, אבל הוא לא מתמודד. 

ולעניין סוסובר, אני עומד על דעתי, והיא יכולה להגיש נגדי תביעת דיבה. 

תביא ראיה אחתהסטורי
לא דנתי על תביעת דיבה, השאלה מה חשוב לנו כמצביעים. עשיתי עליה חיפוש גוגל, היא אכן חילונית כמו שקד, אבל לא מצאתי שום סיבה לטעון שהיא אנטי.

(אגב, לא פעם חילוני שמוכן לשתף פעולה איתנו, עדיף על 'דתי' רשמית, שדעותיו לא דתיות כמו בנט או מועלם)

ואגב, אני לא רוצה רב בתפקידים פוליטיים. זה עירוב לא בריא, שפעם אחר פעם נכשל. (אא"כ הוא 'פושט את הפראק' ומתפקד רק כפוליטיקאי כמו הרב חנן פורת והרב בני אלון שהודיע לעיתונאים להפסיק לקרוא לו הרב). אני רוצה פוליטיקאים יראי שמים, אנשי תורה שנשמעין לתלמידי חכמים.
הרב דרוקמן כמטפורהאיתן גיל

ועם זאת בפעם האחרונה שבדקתי היה בעברו חבר כנסת, וככזה העולם הפוליטי אינו זר לו.  

רוני סוסובר היא אנטי דתית. נקודה. אבל לא היא נושא הדיון.

הדיון הוא על מטרותיה ותכליתה של הציונות הדתית כתנועה ערכית. אם תכליתה להשגיח על האופי היהודי של המדינה בסביבה מודרנית, לא שקד ולא סוסובר, וגם לא בנט במחילה מכבודו ראויים לשאת את הדגל.

אופיה היהודי של המדינה הוא מושג רחב שכולל בתוכו מצוות ישוב ארץ ישראל מן התורה, וחינוך יהודי. לעניינים אלה דניאלה ויס למשל, מתאימה יותר מסוסובר לאייש את הייצוג הנשי. 

חזקים מול החמאס ושאר ירקות אכן נמצאים ברומו של עולם. בנט ושקד השתתפו בכל ישיבות הקבינט, ואם משהו לא מצא חן בעיני יתכבדו ויריצו מפלגה ימנית. אה, הם ניסו וכשלו.  

עדיין לא הבאת ראיה אחתהסטורי
אתה טוען שהיא אנטי דתית, תביא אירוע אחד, מאמר אחד, ראיון אחד - שבו היא מתבטאת או מתנהלת בצורה אנטי דתית.

שוב, אני ממש לא מתלהב מהם. הייתי שמח עם היו סוגרים עם עצמה ואולי גם מיישבים אכשהו את דעת נעם, שכנראה ישרפו כמה אלפי קולות ומשאירים את בנט ושות' להתייבש בבית. אבל עדיין זה לא סיבה להנפיץ קונספירציות חסרות יסוד...
צדיק באמונתו יחיהאיתן גיל

כלומר התגלה לך ברוח הקדש שהיא אנטי דתית?!הסטורי
ואנחנו כמצביעים פוטינצאלים אמורים לקבל החלטות לפי רוח הקדש שלך?
עניתי לךאיתן גיל

ענית שאתה החלטת...הסטורי
אין סיבה שמישהו ינהל את שיקוליו, לפי החלטות של איתן גיל ברוח הקדש...
שקר גם לגבי ססוברסי שארפ
אגב. לא בטוח שמצביעי הימין החדש יתלהבו להצביע לסמוטריץ פרץתודה לאל
"והרבנים המטורללים שלהם"
עוד פעם רבי זכריה בן אבקולס?doske
אגב, אין דרך אחרת לומר את זה - שקד נכשלה במבחן הראשון שלהמרדכי
בס"ד

‏שקד הצהירה כל הזמן שהיא רוצה איחוד גדול בימין, יחד עם זהות ועוצמה יהודית.

עם זהות לא דיברו ואת מצביעי עוצמה יהודית לא ספרו. כל הזמן הזה איילת יושבת, מתבוננת, ולא ממש מתערבת. לעומתה, בנט פעל, השפיע, ולבסוף אף הצליח.

אין מנוס מלומר את זה, איילת שקד נכשלה במחן הראשון שלה.

יקי אדמקר הרחיב על זה בטור שכתבת באתר וואלה:
הבית היהודי 2: כששקד הסתתרה מאחורי בנט ולא הפגינה מנהיגות - וואלה! בחירות 2019
אני חושב שהיא גילתה חוסר מנהיגות הרבה קודםהסטורי
כל החודשיים הללו, שאחרים (בנט במיוחד) חיממו מנועים וחידדו מסרים - היא ישבה על הגדר ונמרחה בהמתנה שיתחננו אליה. בסוף ובעזרת לחץ תקשורתי כבד (גם בערוץ 7) זה לכאורה הצליח והיא קיבלה את ראשות הרשימה - אבל מנהיגות גדולה היא לא גילתה בשום שלב.

אגב, כפי שגם אחרים העירו כאן, ראשות הרשימה היא רק פלקט. בגלל אחוז החסימה, אין שום הבדל בין אחד לארבע מבחינת סיכויי הכניסה לכנסת. בד"כ ראש הרשימה הוא גם הסמכות המשמעותית. כאן, הסמכות היא של ארבעתם ביחד, כשבבחירת התפקידים - היא אחרונה.
זה שהיא לא הצליחה לשכנע סחטנים זה לא אומר שהיא נכשלהרק שמחה#

מי שנכשל כאן זה עוצמה יהודית. 
לא אכפת להם מא"י באמת לפי ההתנהגות שלהם.

הפוך לחלוטיןמרדכי
בס"ד

ההצעה של 5, 12 הגיעה משקד עצמה לאחר ישיבה עם בן גביר בביתה. היא זאת שלא הצליחה לגרום לבנט ומתן כהנא להתגמש גם כן.

מה שאומר שמי שמנהל בפועל את המפלגה זה בנט, ואילו הצבתה של שקד בראש זה בשביל הקישוט והגימיק.
2 נקודותרק שמחה#

1. לא בטוח שלהתגמש איתם זה הדבר הנכון.
2. מי אחראי מאחורי הקלעים להתנגדות ממש לא ברור. יש הרבה פרשנים שטענו שאף אחד מהרביעיה לא רצה את ההתגמשות הזאת מלבד סמוטריץ במידה שווה.

רגע, רגע, רגע. לא הבנתימרדכי
בס"ד

מצד אחד אתה אומר שהם סחטנים, אבל מצד שני שאומרים לך שזאת בכלל הצעה שהגיעה מאיילת שקד אתה אומר שאסור להתגמש. עכשיו אתה מבין מדוע הם החליטו לוותר על הריצה המשותפת, כי בכל מצב יוציאו אותם רע.

לגבי 2 - אני לא יודע איזה פרשנים אתה ראית, אבל חוץ מבערוץ 7 שנהיה השופר של שקד, כול הפרשנים מצביעים על בנט כבעיה. ולא רק הפרשנים, מאתמול נהיה בנט יקיר השמאל שהציל את המדינה מכניסתם של הכהניסטים לכנסת. ברור לכולם שהוא זה ששם את הווטו, אחרת היו גם את יוגב וגם את סופר שהסכימו לקחת מקום אחד אחורה עבור כניסה של עוצמה יהודית.
אני לא יודע למה אתה משחרר את סמוטריץ' מאחריותמאחריותאיתן גיל
בן גביר הסכים למתווה 5, 12 של שקד, אבל בנט שם עליו וטו, בתמיכת סמוטריץ' ולא יכול להיות אחרת.
מצופה היה מסמוטריץ' לשים וטו נגדי כלומר אם מקום 5 לא משוריין לבן גביר אז נרוץ בנפרד ומנדט נוסף יביא לנו הליכוד כמו בפעם הקודמת. נכון שבן גביר לא עשה חיים קלים ועדיין אין סיבה לשבור את הכלים.
אני מאמין לסמוטריץ' שאמר שהוא הסכים להצעהמרדכי
לפי דבריך היו שניים נגד אחד, ואולי גם הרב פרץ תמךאיתן גיל
ולמרות זאת התקבלה דעת בנט שאפילו לפי מפתח מפלגתי הוא במיעוט אחת מתוך שלוש. איך אפשר להתנהל ככה. אם עמדתו אבסולוטית וסופית אז איך יכול להיות שהרבנים הפריעו לו לנהל את העניינים.
נו טוב, חזרנו לויכוח ישן, ולקונספרציות, ועוד מעט נכנסת שבת.
היה שלוש נגד אחד, אבל זה היה מספיק בשביל הווטומרדכי
בס"ד

כי בסופו של דבר זאת זכותו המלאה לשים את הווטו כי זה מה שכתוב היה בהסכם עליו הם חתמו. רק אם היה רצון טוב של כל הצדדים, היה אפשר לבטל את ההסכם.

לכן יש כ"כ אכזבה משקד.
והיא שרת משפטים שאמורה להבין בדיני חוזים.איתן גיל
איזה מזל שאין לו זכות וטו על הצבעת המגזר בקלפי, ואולי גם על זה הסכימו, לך תדע [צ]
זה אכן חוסר מנהיגות של שקד, האחריות של עוצמה, היא הרב קודםהסטורי
אכן שבוע שעבר התברר ששקד רשמית בראש המפלגה, בפעל אין כיסוי לדברים שלה.

אבל, אם עוצמה היו מגלים אחריות מייד עם הכרזת הבחירות, או אפילו לפני שבועיים ומסכימים לקריאתו של סמוטריץ' לאשרר את הסכם איחוד הימין מהבחירות שהיו, כשאפילו הציעו להם שדרוג מחמש ושמונה לארבע ושמונה - בנט ושקד היו נשארים ברווזים צולעים.
מסתבר שלא היו מצרפים אותם ואם בכלל, הם היו מגיעים ככאלו שלא עוברים את אחוז החסימה, שמצטרפים למפלגה שעוברת. ממילא אפילו אם היו מצרפים אותם - הם לא היו מקבלים את ראשות המפלגה, לא את הזכות לבחור שר ראשון ובוודאי שלא זכות ווטו.

אם עוצמה יגיעו אי פעם שוב למו"מ, כדאי שיזכרו שככל שהם ניסו למרוח את הזמן, לעשות ספינים, להטיל אולטימטומים ולהעלב, כדי להעלות את המחיר שלהם - הם רק הורידו אותו.
מה "נורא"?ותן טל

גוש מפלגות בעלות אינטרס ימני משותף גם אם יש הבדלים פה ושם בדת ומדינה. אז יש לנו חרד"לים, יש  דתיים רגילים, יש דתיים לייט, יש מסורתיים ויש חילוניים. גברים ונשים. מזרחיים ואשכנזים. מהצפון ומהדרום. ברוך ה'. מגוון. זה לא רע. 

יש אנשים שיפריע להםבינייש פתוח
שבראש המפלגה שמייצגת אותם ואת הציבור הדתי לאומי עומדת אישה מחללת שבת שתומכת בפונדקאות לגאים. לכן אני כותב את דעתי, שהיא לא באמת מייצגת אותנו אלא מדובר בשתי מפלגות שונות עם בלוק טכני כאשר רוב הייצוג הוא מהמפלגה שלנו
ואין "קיצונים"תודה לאלאחרונה
חוץ מסטרומיץ
בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל

עתידות:

סקר ערוץ 12: 55 מנדטים

סקר מעריב: 66 מנדטים.

בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים

חחחחחשלג דאשתקד

אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...

ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות  יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣

בהחלטאיתן גיל
בעקבות "המפץ" הימין הבטיח לעצמו את השלטון לארבע שנים נוספות.
"שובו של הנוכל 2: נפתול תעלול" עכשיו באקרניםנקדימוןאחרונה
מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטובאחרונה

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

אם אני יקים איש צררות אני יכל להזמין עסקית משולבת?קעלעברימבאר
למה לאחתול זמני

בשנת 1946 הכיסא כשל בהוצאה להורג של וילי פרנסיס, שלפי הדיווחים זעק "עצרו! תנו לי לנשום!" ("Stop it! Let me breathe!") בעת שבוצע ניסיון ההוצאה להורג. התברר שהכיסא (הנייד) הותקן שלא כהלכה על ידי אחראי שיכור. התיק הובא בפני בית המשפט העליון של ארצות הברית, כשפרקליטיו של פרנסיס טוענים שאף שפרנסיס לא מת, הוא למעשה הוצא להורג. הטיעון נדחה, ופרנסיס הוצא להורג בשנית בכיסא החשמלי בשנה שלאחר מכן.

יש פה צוועיי דיני!

זו הסיבה ששחיטת חיות יותר הומנית מחשמול (ברצינות),קעלעברימבאראחרונה

לפחות ככה שמעתי.

כי חשמול חיות יכול להשתבש ורק לגרום להם כאב עז כי יש תקלות במכונות גדולות ופסי ייצור המוניים. בעוד ששוחט חייב להיות עירני, לבדוק כל פעם שהסכין חלקה ללא פגימות, ולשחוט כמ ושצריך אחרת יטריף את הבהמה ויפסיד הרבה כסף. בנוסף כנראה החיה לא מרגישה את השניה הראשונה של השחיטה כי חתך חלק לא מרגישי םאותו בשניה הראשונה, ובשניה השניה כבר לחץ הדם שלה במוח יורד משמעותית כי הדם יוצא מהמוח דרך עורק הצוואר הראשי והיא מאבדת את ההכרה תוך שניה

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

זה דווקא נעים לקריאהצדיק יסוד עלום
היתה בגידה ב7.10?זיויק
אני עוד לא גיבשתי דעה 
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ

כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים

בוודאיזיויק
ככה אשמע במסודר טיעונים ואגבש אולי דעה 
בגידה של מי?ברגוע

של כל מערכת הביטחון?

הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה

של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע

אתה באמת חושב שיש אפשרות  שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים? 

למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?

אתה רציני??זיויק

והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!

לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.

...ברגוע

אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.

זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.

חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
אני לא יודע מה היה או לא היה בתאריך זה או אחר. אני כן יודע שחיפוש הבגידה או הבוגד זה לעשות חיים קלים. הכל היה בסדר, חוץ מבוגד אחד שנמצא אותו, נתלה אותו והכל יחזור להיות בסדר.

לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.

אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
כל תהליך אוסלו, על שלל הבטיו הוא בגידה ברעיון היהודי/ציוני.

אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.

לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai

תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇

הנה איך הגיעו לזה...

אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.

סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.

אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.

להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.

סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.

ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.

ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.

טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X

והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinai
אין ספק שתופעה זו היא בגדר מחלת נפש קולקטיבית. במובן זה, קביעת בית המשפט לגבי אסף שמואלוביץ' – כי מחלת נפש היא שמנעה ממנו לעמוד לדין – מקבלת משמעות רחבה ועקרונית הרבה יותר. הדפוס הזה חוזר גם אצל הפצ"רית לשעבר; שם, הלחצים הכבדים מצד גורמים בארה"ב להפליל חיילים כבסיס להטלת אמברגו נשק על ישראל, פגשו מערכת שמוכנה להקריב את האינטרס הלאומי לטובת ריצוי הזרים. 
אתה לא תדע לעולםנקדימון
נוטה לחשוב כמוךזיויק
בימים הראשונים הייתי בטוח שהייתה בגידהנקדימוןאחרונה

והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,

כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.

הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.

ייתכן מאוד שוועדת חקירה לאסון מירון היה הטריגרhamedinai

קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.

​1. ועדת מירון כמודל פוליטי

​התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.

​2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית

​למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

​3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה

​כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.

​4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון

​על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:

* ​האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.

* ​הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".

* ​התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.

​לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.

ואני חשבתי שכלי ai הם הרבה יותר חכמים...שלג דאשתקד

מר מדינ-ai יקר, יש כמה בעיות בתיאוריה שלך, ואכתוב לפי הסדר של המספרים:

1. הכלי של ועדת חקירה ממלכתית לא התגלה ככלי רב עוצמה אלא להיפך. הרי למרות מסקנות הועדה לא קרה כלום, לא בדעת הקהל ותוצאות הבחירות, לא בפיטורין וכו' בפועל.

2. הציבור החרדי לא היה קונה את זה בכל מקרה, כי יודעים היטב מי האשמים לאסון מירון... הם הרי יודעים איך מתנהלות עצרות והילולות והם נהנו מזה כבר בלווית הרב וואזנר וכל קדושים עמו.

3. מה יעזור לשסות את תושבי העוטף? הרי הם שנאו את ביבי עוד קודם והם בכל מקרה מיעוט קטן במדינה.

4. אתה מתכוון שגם אסון מירון וגם הטבח בשמחת תורה תוכננו מראש נגד ביבי? זה כבר מעניין מדי...

5. על הסיכום וגם על ההקדמה: הרבה יותר כדאי לומר את התיאוריה הזו, בהנחה שבשני המקרים זו רשלנות ולא בגידה...

אבל כל הכבוד על היצירתיות. אני לא הייתי מצליח להוציא כזה מאמר יפה מהai.

עלה והצלח!!

הAI עזר בשגיאות כתיב ותחבירhamedinai

וזה גם לא משנה, קבל את האמת ממי שאמרו. 

ועל השאלה הראשונה עניתי בגוף הכתבה:

הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

ועל יתר השאלות, אם תחשוב קצת תוכל לענות לבד.

מצטער, לא אוכל לענות להצעתךשלג דאשתקד
אין לי את הכלים לחשוב, אפילו לא קצת 😉

ותודה על תגובתך

"איך את נראית בלי איפור?"hamedinai

מספרת אישה על התקופה כאשר נפגשה לשידוכים, שהיה בחור ששאל אותה "איך את נראית בלי איפור?" היא לא נבהלה וענתה "עוד יותר יפה".

אם אתה רוצה לראות את הכתבה לפני השיפוצים של AI. הנה...

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון.. - אקטואליה וחדשות

אכן, הרבה יותר יפה!שלג דאשתקדאחרונה
אני לא מסכים עם הכתבה הזאתרועישםטוב

אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר

הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות 

אויש תנוחאיתן גיל

כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.

איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.

שם רשעים ירקב.

רפואה שלמההסטוריאחרונה
חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר

אבל למה הוא לא מדמם?

"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים

למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?

הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר

אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי

כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))
אולי הוא כבר סיים את תקופת הגיהנום שהוקצבה לו?קעלעברימבאר
לא אין מצב. עם כל הנזק שהוא עשה, יש לו עוד הרבה..ל המשוגע היחידי
לא בטוח שהזמן בעולמות הרוחניים עוברקעלעברימבאר

בקצב של הזמן של העולם שלנו.

אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.

כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.

והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.

ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו

יש עדותשלג דאשתקד
של נשים שראו אותו צוחק מהבדיחה הזו
לא רק של רחל אימנו?קעלעברימבאר
צדיק אתהשלג דאשתקדאחרונה

ניסיתי לרמוז לעדויות של נשים שהסיקו שיש"ו יצא מקברו.

כנראה ללא הצלחה 🙈

אולי יעניין אותך