ההתלבטות שלי עכשיו רק החמירהבא לי בירה
איך להעביר יום חופש שלם,
במזגן או במנגל?

יש גבול כמה אפשר לישון.
התשובה הפעם פשוטה מתמידמרדכי

בס"ד

ברור שבמנגל, רק תתן כתובת ליקוק

אתה תיתן כתובתבא לי בירה
אני אביא את הבשרים
מקובל עלי מרדכי

א-ל-ו-להסטורי
תעביר יום שלם במנגל?!
לא ידעתי שההלכה אוסרת על מנגל באלולבא לי בירה
מותר, אבל על זה להעביר יום שלם?הסטורי
לא רציתי להגיע לזה אבל לא הותרת לי ברירהבא לי בירה
קיוויתי שהיה ברור

ובכן,
צחקתי.
אז הכל מבוטל? מרדכי
חלילה! נעשה בר בי רב דחד יומא...בא לי בירה
נרגעתי מרדכי
מה עם ההצבעה??kamenker
עכשיו יש 4 מפלגות ימניות, ולאף אחד לא תלך להצביע?
חבל שאתה לא מסביר יותרמרדכי
בס"ד

יש רשימה שבעד עצמאים, יש מפלגה בעד פוליגמיה, יש מפלגה בעד שחרור יגאל עמיר, יש מפלגה בעד חופש באינטרנט ויש מפלגה בעד חשיבות התא המשפחתי.

אבל אףצאחד לא חשב לעשות.מפלגה בעד ממגל פעם בשבוע בחוף הים, וכוס בירה חינם למתמידים. אז למה לו ללכת להצביע אם אין אף אחד שמייצג את הקול שלו?
למה שאטרח כשיש מסבירנים טובים ממני? בא לי בירה
למה הוא לא הקים?הסטורי
שיקים מפלגת בירה חינם...
(מנסה את כוחי, לצאת מהפדיחה שלא הבנתי בדיחות)
הוא רצה.. אבל כבר נסגרו הרשימות....הבעטליר החמישי

בעז"ה פעם הבאה.

(ולגופו של עניין- גם אני מאוכזב.
גם לי בא להישאר בבית...)

לגבי הלגופו של ענייןהסטורי
גם לי ממש לא מתחשק להיות מאלו שבקולם הטרמפיסטים בנט-שקד יכנסו שוב ויתפסו עמדות משמעותיות. מה לעשות שהטהרנים של נעם וה'מגיע לנו יותר' של עוצמה, לא השאירו לנו ברירה?
למה לא השאירו?הבעטליר החמישי

אתה יכול להישאר בבית....
(ומוזר שלא דיברת על טהרני הבית היהודי... גם להם יש חלק בסיפור..)

עדיף להצביע עוצמה מאשר להישאר בביתמיכאלצ

גם אם לא יעברו את אחוז החסימה (והם לא), ככל שיקבלו יותר קולות גדלים הסיכויים שיתאחדו איתם בבחירות הבאות. זה בטוח עדיף מלא להצביע.

צריך להצביע למפלגה ימנית עם סיכוי לעבורNo Name 11
לא בשבילם, בשבילינו
את הטענה הזו אני שומע שנים...אריאל יוסף

כל פעם ברוך אומר "אם נזרוק מספיק קולות יקחו אותנו".

הניסוי שלו נכשל שוב ושוב.

זה עדיין עדיף מלא להצביע בכללמיכאלצ

אין הבדל בין לא להצביע בכללאריאל יוסף

לבין לזרוק קולות לפח.

אין לנו לוקסוס לאבד אף קול לגוש הימין.

לא הפעם.

אני נראה לי חולק עליך בענין זה...הבעטליר החמישי

היו ממשלות שמאל לפני 92 והיו ממשלות שמאל אחרי 92.

לא כל ממשלת שמאל זה אוסלו. אפילו בהנחה שגנץ זה שמאל כמו מרץ.
(שגם הנחה זו צ"ע, שהרי יש שם מעט אנשי ימין, וממשלת "שמאל" ממש הם בכל מקרה לא יצליחו להקים).

יש בימין (במיוחד בציונות הדתית) לחץ מוגזם. הם מונעים מחרדה שגורמת להם לאבד את דרכה ולעשות דברים לא רציונאלים- לצרף את עוצמה, לצרף את זהות, לצרף את בנט. בכלל לא משנה לנו שום דגל, משנה לנו רק "גוש הימין". כי אם לא - יהיו אוטובוסים מתפוצצים. ואנחנו, עם מספר המנדטים החד-ספרתי שלנו- היחידים שאחראים על כך.

פשוט חרדה שנובעת משיגעון גדלות.
אין פלא שהציבור נוטש אותנו למפלגות אחרות ומותיר אותנו רק עם 6 מנדטים.

לא אכפת לי לאיזו מפלגה בגוש תצביע.אריאל יוסף

מוזמן לנטוש למפלגות אחרות.

העיקר שלא ילכו קולות לפח.

אני לא חושב שהיה צורך לצרף את בנט וכבר כתבתי על כך.

ברור לך שממשלת ליכוד+דתיים וחרדים היא האופציה הטובה ביותר.

ברור גם לך שיש פוטנציאל נזק לא קטן בכל ממשלה אחרת.

אהםהבעטליר החמישי

(שים לב, @הסטורי, גם לך אני מגיב כאן):

ברור שמפלגת הליכוד-דתיים-וחרדים היא אופציה פחות גרועה.

אבל גם זה גרוע, ואני לא רואה שום מפלגה שאני מזדהה איתה יותר מהאחרות.

לגבי פוטנציאל הנזק- מציגים אותו הרבה יותר גדול ממה שהוא. יום יבוא ונתניהו ירד מהשילטון ופתאום יראו ששום אוטובוס לא התפוצץ.

אולמרט ניסה לתת את יו"ש, אבל לפי הבנתי לא הצליח בגלל סרבנות האויב. ב"ה.

חוץ מזה, שהסיכוי שהימין המאוחד או החרדים יהיו בקואליציה גדול כמעט כמו הסיכויים של עוצמה לעבור את אחוז החסימה. כך שאני לא רואה סיבה גדולה להצביע להם.

אתה טועה עובדתיתהסטורי
ברק לא הצליח למסור את כמעט כל יו"ש, בגלל סרבנות האויב, אבל הביא עלינו מלחמה. כשערפאת ימ"ש חשב שאת מה שברק הציע תמורת חתימה על סיום הסכסוך, הוא ישיג במלחמה כמו בלבנון שברק קרס, הביא עלינו את מלחמת לבנון השנייה וכמו ש@אדמין
תיאר כאן, כל הארץ מאויימת בטילים, שמסכי המחשב לא יספיקו להתראות.
אח"כ בא שרון ובגאונותו פתר את בעיית סרבנות האויב - הוא החריב את גוש קטיף וצפון השומרון בלי לשאול את האויב. מאז כל הארץ מאויימת מטילים גם מעזה. (לכן זה אסון, ליכוד חזק שיכול לבחור מאיזה צד יבואו שותפיו).
אולמרט היה בדרך להמשיך את המהלך ביו"ש ולהחריב את היישובים, בלי לשאול את האוייב. רק מלחמת לבנון והפרשייות הפליליות שהוא הלך והסתבך בהם מנעו את זה.
השמאל לפני תשנ"ב היה בעד יישוב הארץהסטורי
מאז ממשלת שמאל אחת הביאה לנו את הסכמי אוסלו ואוטובוסים מתפוצצים בערים ובצמתים.

ממשלת השמאל הבאה הביאה את ההתרסקות בלבנון (שעד היום מוצגת כהצלחה, אבל כל הארץ תחת טילים), ובעקבותיה את מלחמת אוסלו - יריות בכל הכבישים והתפרעויות בכל הארץ.

נכון שאת ההתנתקות הביא הליכוד, לכן אסור שהוא יהיה חזק מידי...

אולמרט הביא עלינו את הכשלון במלחמת לבנון השנייה ולולי המלחמה ההיא, היה משחזר ביו"ש את ההתנתקות...

בהצלחה
להישאר בבית או להצביע עוצמה = להצביע לפי חלוקת הכוחות הכלליתהסטורי
מי שחושב שהימין המאוחד, עם כל חסרונותיו, גרוע מלפיד, מרצ ואחמד טיבי - בהצלחה
גילוי נאות. הכותב הינו הדובר שלאניוהוא
טוב, מסתבר שהמצב הרבה יותר קשה ממה שחשבנומרדכי
בס"ד

גם שרשור ציני הופך לוויכוח.
אנחנו במצב קשה...

חח כנראה זה פורום ויכוחים איכותי בא לי בירה
בגידה 😭😭😭בוז
(צוחקת צוחקת)
אניוהואאחרונה
אם שם אין מה לעשות אז הולכים לראות* בשדות זרים

*טעות מכוונת
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

אבל הם כן נכנעו בסוף לבג"ץברגוע
לא, הם עשו תרגיל. הנשים הגיעו ולא נתנו להן להבחןהסטורי

משום מה לא פורסם בערוץ, אבל זה מה שהתרחש היום.

וואי, לא ברור, עכשיו ראיתי ברוטרהסטורי
שאחרי ארבע שעות וצו של סולברג, כן נתנו להן.

מצער מאוד

אבוי שהגענו לסיטואציה הזאתפ.א.
חבל שהרבנות נאלצה להתקפל בפני בג"ץ, אבל חבל שמלכתחילה מנעו מנשים להיבחן. 
היא לא התקפלה, עשו תרגיל ולא נתנו להבחן.הסטורי
ועשו עוד דבר מכוער ומיותר- עכשיו שמעתי ברדיופ.א.
הרב שכתב את השאלון לא נוכח במקום.  בניגוד לנוהל הקיים בבחינות אלו.  ואין את מי לשאול אם יש משהולא ברור. 
ששופטי בג"ץ יגיעו להסביר את השאלון...הסטוריאחרונה
סמכות ואחריות באות ביחד. אם שופטי בג"ץ רואים בסמכותם, בלי שום מקור חוקי -  לפטר שרים בממשלה, לקדם קצינות במשטרה, להחליט אילו יחידות צבאיות אין בסמכות הממשלה לסגור ואת מי יבחנו ברבנות -

הם מוזמנים להסביר בעצמם את השאלונים, לענוד דרגות לקצינות ולממן את תחנת הדה-מורליזציה גלי צה"ל מכספי תקציב בית המשפט...

בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל

עתידות:

סקר ערוץ 12: 55 מנדטים

סקר מעריב: 66 מנדטים.

בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים

חחחחחשלג דאשתקד

אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...

ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות  יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣

בהחלטאיתן גיל
בעקבות "המפץ" הימין הבטיח לעצמו את השלטון לארבע שנים נוספות.
"שובו של הנוכל 2: נפתול תעלול" עכשיו באקרניםנקדימון
צריך לפקוח עין על ליברמן שמגדיר עצמו ימין ימיןאיתן גילאחרונה
מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטובאחרונה

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

לא כתוב בשום מקום בזכריה שהשטן הוא אל בפני עצמו, עקעלעברימבאר
עובדה יגער בך ה השטן.

לפני זכריה היתה נבואה ולכן כשה' זורח על ישראל לא מתעסקים בשמות המלאכים. מרגע שהנבואה היתה קרובה להבטל והפילוסופיה לעלות,בעידן הציר והתקופה הסוקרטית, אז פתאום הנביאים רואים את הפרטים ואת שמות המלאכים, גם בספר דניאל. (ואגב גם השטן מוזכר בתורה כקשור לחטא, "העזאזל").

ברגע שגלתה שכינה אז היה ניתן לראות את כוחות הטבע לא רק כגורמים קפריזיים אלא כגורמים בעלי סיווג מוסרי של טוב ורשע, ושל קדושה וסטרא אחרא. ולכן גם האומות באותה תקופה של זכריה עברו מפגאניזם לדתות מוסריות, פילוסופיה יוונית, בודהיזם וזרתוסטראיזם. המדברות על רשע וצדק, לעומת הפגאניזם.

זכריה לא הושפע מזרתוסטרא, הם פשוט חיו באותה תקופה בערך של שינויים רוחניים בעולם עקב גלויות ישראל. ראה למהלך האידאות בישראל ומאמר "חכם עדיף מנביא" באורות

המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"?hamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י' באייר תשפ"ו 12:21

במאבק הקיומי על מדינת ישראל, נראה שהמרכז הפוליטי הוא אשליה. בפועל, קיימות שתי דרכים בלבד, והבחירה ביניהן תכריע את עתידנו.

​אשליית הנסיגה והמדרון החלקלק

​ההיסטוריה מלמדת שוויתורים טריטוריאליים אינם משביעים את התיאבון של הצד השני, אלא רק מגבירים אותו. ראינו זאת עם מצרים, שלא ויתרה על סנטימטר במלון טאבה גם אחרי שקיבלה את כל חצי האי סיני; ראינו זאת עם ירדן שעמדה על דרישותיה הטריטוריאליות מ-1948.

​הבעיה אינה רק בהנהגה הרשמית, אלא בריבוי הפלגים: גם אם גורם אחד יחתום על פשרה, חמאס, הג'יהאד האסלאמי והחזית העממית ימשיכו את המאבק. במצב כזה, כל השקעה בשלום חלקי תרד לטמיון, והלחץ הבינלאומי והפנימי ידחוק אותנו לנסיגה מלאה – כולל ירושלים.

​התוצאה הביטחונית ברורה: נסיגה כזו תהפוך 80% משטח המדינה ל"עוטף יו"ש". אחרי הטרגדיה של עוטף עזה, איננו יכולים להרשות לעצמנו להפוך את מרכז הארץ לחזית.

​"זכות השיבה" ופירוק המדינה מבפנים

​גם אם ניסוג לקווי 67' ונחלק את ירושלים, הבעיה לא תיפתר. אז יגיעו הדרישות הבאות:

​דרישות הומניטריות: ערביי מזרח ירושלים ידרשו להישאר בתחומי "ישראל הקטנה" בגיבוי השמאל ובג"ץ, כדי לשמור על רמת החיים המערבית שהתרגלו אליה כאשר היו תחת שלטון ישראלי.

​מימוש החלטות האו"ם: הקהילה הבינלאומית תשלוף את החלטות החלוקה מ-1947 ואת החלטות האו"ם על "זכות השיבה".

​ביטול חוק השבות: תעלה דרישה לגירוש יהודים שעלו מאז 1948 כחלק מ"תיקון עוולות היסטוריות".

​בקיצור: המסלול שמאלה אינו עוצר בפשרה, הוא מסתיים בפירוק המדינה היהודית.

​הדרך לימין: ריבונות ועידוד הגירה

​מנגד, האחיזה ביהודה ושומרון היא הכרח קיומי, אך היא מציבה אתגר דמוגרפי. סיפוח מיידי ללא שינוי בהרכב האוכלוסייה עלול להוביל לאובדן הרוב היהודי, בשיתוף פעולה של השמאל המקומי.

​הפתרון הנדרש: עלינו לפעול באומץ לעידוד הגירה מרצון. בדרכי נועם, באמצעים כלכליים ובהטבות משמעותיות, יש לסייע לאלו שאינם מכירים בזכותנו למדינה להגר אל מחוץ לגבולות ארצנו.

​זוהי משימה מורכבת שתיתקל בהתנגדות עזה מצד השמאל, אך היא הדרך היחידה להבטיח פתרון יציב וארוך טווח. בסופו של יום, כאשר מדינת ישראל תהיה בטוחה ויהודית ללא עוררין, גם מתנגדי המהלך מימין ומשמאל יכירו בנחיצותו.

הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
אם אני יקים איש צררות אני יכל להזמין עסקית משולבת?קעלעברימבאר
למה לאחתול זמני

בשנת 1946 הכיסא כשל בהוצאה להורג של וילי פרנסיס, שלפי הדיווחים זעק "עצרו! תנו לי לנשום!" ("Stop it! Let me breathe!") בעת שבוצע ניסיון ההוצאה להורג. התברר שהכיסא (הנייד) הותקן שלא כהלכה על ידי אחראי שיכור. התיק הובא בפני בית המשפט העליון של ארצות הברית, כשפרקליטיו של פרנסיס טוענים שאף שפרנסיס לא מת, הוא למעשה הוצא להורג. הטיעון נדחה, ופרנסיס הוצא להורג בשנית בכיסא החשמלי בשנה שלאחר מכן.

יש פה צוועיי דיני!

זו הסיבה ששחיטת חיות יותר הומנית מחשמול (ברצינות),קעלעברימבאראחרונה

לפחות ככה שמעתי.

כי חשמול חיות יכול להשתבש ורק לגרום להם כאב עז כי יש תקלות במכונות גדולות ופסי ייצור המוניים. בעוד ששוחט חייב להיות עירני, לבדוק כל פעם שהסכין חלקה ללא פגימות, ולשחוט כמ ושצריך אחרת יטריף את הבהמה ויפסיד הרבה כסף. בנוסף כנראה החיה לא מרגישה את השניה הראשונה של השחיטה כי חתך חלק לא מרגישי םאותו בשניה הראשונה, ובשניה השניה כבר לחץ הדם שלה במוח יורד משמעותית כי הדם יוצא מהמוח דרך עורק הצוואר הראשי והיא מאבדת את ההכרה תוך שניה

היתה בגידה ב7.10?זיויק
אני עוד לא גיבשתי דעה 
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ

כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים

בוודאיזיויק
ככה אשמע במסודר טיעונים ואגבש אולי דעה 
בגידה של מי?ברגוע

של כל מערכת הביטחון?

הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה

של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע

אתה באמת חושב שיש אפשרות  שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים? 

למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?

אתה רציני??זיויק

והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!

לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.

...ברגוע

אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.

זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.

חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
אני לא יודע מה היה או לא היה בתאריך זה או אחר. אני כן יודע שחיפוש הבגידה או הבוגד זה לעשות חיים קלים. הכל היה בסדר, חוץ מבוגד אחד שנמצא אותו, נתלה אותו והכל יחזור להיות בסדר.

לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.

אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
כל תהליך אוסלו, על שלל הבטיו הוא בגידה ברעיון היהודי/ציוני.

אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.

לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai

תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇

הנה איך הגיעו לזה...

אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.

סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.

אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.

להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.

סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.

ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.

ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.

טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X

והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinai
אין ספק שתופעה זו היא בגדר מחלת נפש קולקטיבית. במובן זה, קביעת בית המשפט לגבי אסף שמואלוביץ' – כי מחלת נפש היא שמנעה ממנו לעמוד לדין – מקבלת משמעות רחבה ועקרונית הרבה יותר. הדפוס הזה חוזר גם אצל הפצ"רית לשעבר; שם, הלחצים הכבדים מצד גורמים בארה"ב להפליל חיילים כבסיס להטלת אמברגו נשק על ישראל, פגשו מערכת שמוכנה להקריב את האינטרס הלאומי לטובת ריצוי הזרים. 
אתה לא תדע לעולםנקדימון
נוטה לחשוב כמוךזיויק
בימים הראשונים הייתי בטוח שהייתה בגידהנקדימוןאחרונה

והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,

כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.

הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.

אולי יעניין אותך