חברה שלי אמרה שהיא תצביע ליכודפעם הייתי ניקית

ולא הימין המאוחד, כי עוצמה לא שם, והיא לא מסתדרת עם בנט. 

(עוצמה היא לא תצביע כי היא בטוחה שהם לא יעברו את אחוז החסימה)

זה דבילי.

כאילו שכל  האנשים שבליכוד ימין. פשוט בימין המאוחד היא מכירה את כל הרשימה, ובליכוד לא. 

חייב להגיד שהיא בהחלט צודקתמרדכי
בס"ד

אם אין לה נציג ספציפי להצביע לו אז בהחלט עדיף שהיא תחזק את הליכוד. במיוחד לאור העובדה שליברמן אמר שהוא ימליץ לנשיא על המפלגה הגדולה ביותר, כך שבשביל הסיכוי שבאמת תהיה ממשלת ימין, אז וודאי שהליכוד עדיף על פני הבית היהודי ("הימין המאוחד")
כן, ממש עדיף להכניס לכנסת את פטין מולא מהליכוד ולא את אוריתעם הארץ
סטרוק.. תגיד שאתה שונא את הימין המאוחד וזהו, לא צריך תירוצים..
אורית סטרוק פחות תעזור אם הם יהיו באופיזציהמרדכי
בס"ד

אין שום קשר לשנאה אלא לחשבון פוליטי לאור המצב העצוב שנוצר.
ממפעם הייתי ניקית

היה נשמע לי מוזר שהיא (שהיא כן בעד סמוטריץ ושקד אבל לא בנט) תצביע ליכוד שהיא לא באמת מכירה את הרשימה שם (אם הייתה מכירה, לא בטוח שהייתה מצביעה להם).

אבל לא ידעתי שככה ליברמן אמר, אם ככה זה באמת נהיה יותר הגיוני להצביע ליכוד, אבל ליברמן הוא כזה ליברמן ולא בטוח שבאמת יעשה את מה שהוא אומר..

(בעד איזה מפלגה אתה?)

הסברתי בדרך לוגית בשרשור אחר למה הימין המאוחד פחות רלוונטיאיתן גיל
הזירה עוברת עכשו לתחרות בין שתי הגדולות, והציבור מבין את זה היטב. כשאין לאף אחד 61 מנדטים אין מנוס ממשלת אחדות, ונשאר פחות מי מבין השתיים תהיה גדולה יותר, ויהיו לה קולות מכריעים.
בתרחיש של 65 מנדטים ויותר למפלגות ימין, מוטי יוגב עדיף לי על צחי הנגבי, אבל אנחנו במקום אחר.
את התאוריה המוטעת הזאת מכרת לפני הבחירות הקודמותהסטורי
בא נגיד, שאם עוד אלף חמש מאות מצביעי ליכוד, היו מצביעים לימין החדש (בטוח היו הרבה יותר מתלבטים בין השתיים) - לליכוד היה היום ח"כ אחד פחות, אבל היתה ממשלה...
כל זה בהנחה כוזבת שבנט לא היה עושה ליברמןאיתן גיל
ואת זה לא נוכל להפריך בדיעבד.
עם ליברמן שהתחייב לממשלה בראשות נתניהו היו 65, אבל בהמשך, האופטימיות הזו התחלפה בפארסה.
במילים אחרות התיקו הפוליטי נתן הזדמנות למועד ב', ונכון לעכשו נקודת הפתיחה פחות טובה.
שים בצד את הציניותאיתן גיל
אמרתי שהדרישות החצופות של סמוטריץ' במשא ומתן הקואליציוני יעלו את המחיר שידרוש ליברמן, וצדקתי.
אמרתי שליברמן לא יצטרף לקואליציה שיש בה יתרון לסמוטריץ' וצדקתי.
אמרתי שליברמן יטיל את האחריות על אחרים וצדקתי.
גם הפעם אני צודק. אני קורא את מאמרי המוטיבציה המגזריים ולא יודע אם לצחוק או לבכות. בקרוב יוציאו פסק הלכה לפיו כל מי שמריע לסמוטריץ' ומצדיק את הנכלוליות שלו זכאי ל- 72 בתולות בגן עדן.
המגזר זוכר שבנט מחק מחצית ממצביעיו, ופוחד על מה שנשארסודית

אני שומע רמזים מאנשים מרכזיים שהם מודאגים מאודאיתן גיל
אבל חוששים לצאת בגלוי.
ארדואן זה כאן.
טוב, לא תועיל לנו עכשיו מלחמת הכל הכל. נציל את מה שאפשר.סודית

איך תציליאיתן גיל
הציבור צריך להעניש אותם.

הצבעה לעוצמה זה להעניש את עצמנו ולזרוק לפח שני וחצי מנדטים.
אני מצביעה לליכוד. מי שהם לא דתיים מספיק בשבילו יש חרדיםסודית

מי שמסוגל להצביע ל""איחוד הימין"" תבוא עליו הברכה, אני לא.

לא חייבים להצביע לעוצמה כדי להעניש

ובטח שאין עניין להעניש את עצמנו.

גם בזה אנחנו מסכימים; אין שום סיבה להעניש את עצמנו.אריאל יוסף

לכן נוהגים באחריות ולא זורקים קולות לפח.

מצד שני, אני מתקשה להבין במה הליכוד טוב יותר בעיניך מהימין המאוחד.

יש לי אינטרס גדול שנתניהו ירכיב ממשלהסודית

אני מעריכה אותו מאד כמנהיג, ואת שקד אני לא.

אם האיחוד היה נשאר בראשות הרב פרץ, הייתי בוחרת טב.

השאלה היא עם מי נתניהו ירכיב את הממשלה.אריאל יוסף

אם את לא רוצה ממשלת אחדות או רוטציה -

צריך שהמפלגות שמימין לליכוד יהיו חזקות (החרדים/הימין המאוחד).

בשנתיים הראשונות נתניהו. אחר כך ה' ירחםסודית

בהנחה שהוא יוכל לחוקק משהו שיעזור לו להישאר בשטח...אריאל יוסף

המשפטים שלו יארכו שנים. לא יצליחו להרשיע אותוסודית

או שיגיעו איתו להסכם שהוא פורש ומניחים לו, או שזה יקח נצח

חסינות כמובן בעדיפות ראשונה, אבל גם בלעדיה אפשר לחצות את השנתיים הבאות בלי הרשעה.

מה שיקבע אם תהיה ממשלת אחדות או לא -  זה גודל הגוש, לא גודל איחוד הימין

אז מה נ"מ ליכוד או הימין המאוחד אם גודל הגוש קובע?אריאל יוסף

עניתי לך כבר, שאני לא רוצה להצביע לשקדסודית

רק בגלל שהרב פרץ שני ולא ראשון בבלוק טכני? טוב...אריאל יוסף

אין לי עניין להחזיר את שקד לפוליטיקה. אני מצביעה לנתניהוסודית

יש לי אינטרס אישי, טוב לך?

כתבת שאם הרב פרץ היה בראש היית מצביעה להם...אריאל יוסף

נכון. הוא לא. וכעת בדיוק יש לי אינטרס חזק לנתניהוסודית

בשלטון. פתר לי את ההתלבטויות.

אבל שקד בכל זאת היתה ברשימה גם אם הרב רפי היה בראש.אריאל יוסף

והיא בכל מקרה חוזרת לפוליטיקה.

בקיצור, נשגב מבינתי.

את הקול שלי אני נותנת למי שאני רוצה שינהיגסודית

שינהיג

והרב רפי היה מנהיג עם הקול שלך...אריאל יוסף

האינטרס האישי גובר הפעםסודית

אסור להציב מנהיג שאינו ירא שמים, עייני רמב״ם הל׳ מלכיםעם הארץ
יש לך הערכה גם לאי-אסטרטגיה שלו מול חמאססי שארפ

או שזה משהו שולי, לעומת פגישות עם נשיאי ברזיל והודו?

האסטרטגיה העדכנית היא לבודד את עזה מיהודה ושומרוןאיתן גיל

תפיסת הבטחון, והתפיסה המדינית בעשור הקודם חייבה למוטט את החמאס, אבל התקדמנו מאז, כמו שאף אחד לא מצלם עם מצלמות של פעם.

על פי התפיסות החדשות יש לעודד הקמת מדינה פלשתינית בעזה, כי מדינה פלשתינית למרבה הצער קום תקום. כנגדה יעברו יהודה ושומרון לריבונות ישראלית מלאה בתמיכה שקטה של ארצות הברית. קוראים לזה עסקת המאה, לצורך העניין.

הנה כי כן, זה בדיוק ההבדל בין מדינאי בינלאומי מוביל, ובין קשקשן קטן וזניח, שקוראים לו בנט. 

ריבונות ביהודה ושומרון- היינו כחולמיםסודית
וזכינו להכרה ברמת הגולן!
תודה לקב"ה.
קמעא קמעא..
להעביר כסף לחמאס בתמורה לטיליםסי שארפ

שהרגו כבר כמה אזרחים ובתמורה לשריפת שדותינו.

ממש אסטרטגיה.

אם נמוטט את חמאס זה לא ישנה מאומה על זכותנו ביהודה ושומרון.

ושלא נדבר על מדיניות הסבבים הקצרים שסינוואר גורר אותנו אליה- יומיים שבהם נורות 500+ רקטות ולאחר מכן הפסקת אש בזיונית באישון לילה, ללא הודעה לאזרחים של המדינאי הדגול.

יש חשיבות להפרדה בין עזה ליהודה ושומרוןNo Name 11
ביביזם זו מחלה חשוכת מרפה. לא יודע אם תצליחעם הארץ
טוב לראות שיש לאיחוד הימין הרבה תומכיםסודיתאחרונה
בהצלחה לגוש הימין
ליברמן דרש מהיום הראשון, את מה שדרש ביום האחרוןהסטורי
והפער היה בינו לבין החרדים. סמוטריץ' לא קשור לזה בגרוש.
גם אני לא רוצה את בנט, אבל את אמיר אוחנה עוד פחותהסטורי
אז אם כל הצער על זה שבקול שלי בנט יהיה ח"כ ואולי גם שר (הוא הרי יהיה גם בלעדי!), אני מעדיף שמלבדו יהיו אופיר סופר, אורית סטרוק, הרב עמיחי אליהו, הרב בן דהן וכו' ולא כל מיני 'כוכבים' מאזור המקום השלושים בליכוד.
הוא לא יהיה שר, תצביע בלב שקטצדק משמים נשקף
לימין החדש היו 3 מנדטים ולאיחוד מפלגות הימין 5.
תוריד מזה שניים של עוצמה.
נשארת עם 6 מנדטים.
קח בחשבון עליית קולות כשרים בימין הקיצוני ואצל הערבים.
אחוז החסימה נותר גבוה.
נשארו 5 מנדטים.
אתה מכניס את שקד, הרב פרץ, סמוטריץ בנט ויוגב לכנסת.
לא לממשלה.
אין 61 בלי ליברמן, וליברמן עקבי בנושא ממשלת אחדות.
ליכוד עם כחול לבן והשושבין ליברמן, כבר לא ישארו פירורים.
איחוד הימין ילך לאופוזיציה.

צו השעה לחזק את הליכוד.
אין שום טעם לחזק את הליכודהסטורי
מוזמן לבדוק מה הליכוד עשה, כשהיה חזק...

יש טעם בממשלה בראשות הליכוד, רק עם היא תלויה במפלגות ימניות-תורניות יציבות. לדעתי, עדיין יש סיכוי והמילה האחרונה לא נאמרה.

אבל, אם ממילא תהיה ממשלת גנץ-נתניהו-ליברמן הסדר לא משנה. אין שום יתרון בזה שממשלה כזאת תהיה בראשות נתניהו על פני מישהו אחר. שלפחות תהיה אופוזיציה תורנית לאומית חזקה.
אני בעד מוטי יוגב.צדק משמים נשקף
ובכן אתה תצביע טב כדי לשמור על הגחלת, ואני ליכוד - כדי שגנץ לא יהיה הכתובת לתוכנית של טראמפ.
נתניהו לא יהיה מועיל יותר מגנץהסטורי
בלי ימין חזק שמחשק אותו.
אם ככה, לכי תתפקדי לליכודמשה

כדי לבחור את המועמדים שם.

אני אעשה את זה פעם הייתי ניקית

מאיזה גיל אפשר? 18?

17משה

התפקדות ליחיד

(זה סתם כי הם חברים שלי, אבל מרגע שהתפקדת את לא מחוייבת אליהם או לאף אחד אחר).

רק שכדאי לדעת שזה מביא להם כוח שמתפקדים דרכםמרדכי
בס"ד

אז אם לא רוצים לחזק את המטה הליברלי אלא מטות אחרים בליכוד (יש מלא, יש כמה של ההתיישבות, יש תורניות וכו') אז כדאי להתפקד דרכם.
אפשר להצביע אחר כך מה שרוציםמשה
לא תלויים בהם
נכון, אבל זה נותן כוח לקבוצהמרדכי
בס"ד

הרי אח"כ באים הליברלים לח"כים ואומרים שיש להם כך וכך מצביעים שיצביעו להם לפריימריז רק אם הם יקדמו ערכים ליבלים. אנשי ההתיישבות יבואו לח"כים ויגידו להם שיש להם כך וכך מצביעים שיצביעו להם אם הם יקדמו את נושאי ההתיישבות. וכן הלאה וכן הלאה.

כך זה.בליכוד ולכן כן יש כאלה שזה חשוב להם למי לתת את הכוח.
בליכוד יש חצי מניין מקומות ריאליים לציונות הדתיתאיתן גיל
ובימין המאוחד אין יותר. רק אמרתי.
אני בעצמי התפקדתי לאחרונה לליכודמרדכי
בס"ד

רק הסברתי שכדאי לשים לב לאיזה קבוצה בתוך הליכוד נותנים כוח. זה הכל.
שאלה: התגובות שלי מיד אחרי הבחירות הקודמות שמורות איפה שהוא?איתן גיל
אני לא מוצא אותם.
אתה זוכר מה אמרתי?
הכל נמצא בכרטיס האישי שלךמרדכי
בס"ד

תלחץ כאן - @איתן גיל
רק שזוכרים שהם צינות דתית, רק חדשיים לפני הבחירותהסטורי
בארבע השנים שבין בחירות לבחירות, הם אצבעות ארוכות של נתניהו לכל דבר ועניין.

דווקא נציגי 'הליכודניקים החדשים' - הם אלו שמגלים עצמאות.
למה לא לחזק את המפלגות הקטנות?kamenker
מסכים עם כל אלא שאמרו פה שעדיף להצביע לליכוד במקום לאיחוד, כי מה שחשוב זאת המפלגה הגדולה.
אבל אני גם מסכים עם האמירה שכל מי שלא מסכים עם בנט שיצביע לזהות או לעוצמה. הם יקבלו כל אחד בערך מאה אלף אם נתגייס כדי להציל אותם הם יעברו את אחוז ההצבעה ואז בטוח תיהיה ממשלת ימין!!
לדעתי זה הכי חכם לחזק אותם,
זהות ועוצמה לא יעברו, אין לזה סיכוי בכלל...No Name 11
הם פשוט לא לומדים מטעויות
לזהות היה חסר 20 אלף... למה שלא יקבלו את הקולותkamenker
למה שלא יצליחו לקחת את הקולות הנ"ל מהימין החדש שויתר על הליברליות??
כי זהות איבדה את המומנטום ומתפרקת לתוך עצמה.אריאל יוסף

היא כבר לא תקבל את מה שקיבלה, אז תקבל את שלא קיבלה?

כמו שכתבתי, את הניסוי הזה עשו כבר כמה פעמים.אריאל יוסף

הוא נכשל. הפעם זה עלול להיגמר כמו שזה נגמר בתשנ"ב.

אתה מוזמן לקחת את ההימור. אני לא מהמר על דבר כ"כ יקר.

לא זה ולא זה יעזרוהסטורי
הם לא יעברו. נקודה. חבל באמת על עוצמה, יש להם אמירה חשובה. על זהות פחות חבל לי, אבל חבל על הקולות שישרפו, שיכלו ללכת למקומות טובים.

אין שום חשיבות למלגה גדולה, רה"מ יהיה מי שיהיו לו יותר ממליצים ויצליח להקים ממשלה.
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)

אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.

לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.

אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.

העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימוןאחרונה
רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צעאחרונה
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
אידיוט.ימח שם עראפת
אדרבה, הערבי ההוא עשה פיגוע רציני בכך שהציל אותך.
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.

אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי

לגופם של דברים:

א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.

אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.

ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.

ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.

ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן  אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.

ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.

ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.

את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).

שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.

אולי יעניין אותך