סקר...עדיאל
האם לדעתכם היה צריך להיות מאבק אלים במטרה לעצור את הגירוש?

1 כן
2 לא
3 לא יודע
כן!! בטח!!אי''ה
הסבר [ציטוט מהודעה שלי בפורום שלנ"ו]אי''ה
בגלל כל החיבוקים המטופשים האלה, בגלל כל הגישה של "יש לנו אהבה והיא תנצח"  אז נחרב הגוש
אם הינו יוצאים למלחמה אמיתית, לא להתפרסות מטופשת, היינו מצליחים למנוע את הגרוש...
אפילו איזה מישהו אחד בדרג בכיר במשטרה אמר שאם כל כמות האנשים [שמשלנו] שהיו בגוש היו נלחמים ולא נותנים לחילים חיבוק והולכים לאוטובסים, הם בחיים לא היו מצליחים לגרוש... לזה כמובן שותפה מועצת פש"ע,
ומי שלא ראה את הסרט "המרגלים" נראה לי שזה הזמן....
עכשיו אתה מכה על חטא?אלעד
לדעתי מאבק אלים.
מה זה מאבק אלים?~א.ל
עם החיילים? שכולל אלימות פיזית? שכולל עמידה נחרצת מול העקרונות שלנו?

לא מובן לי. ואם הכוונה לאלימות פיזית , אז אולי כדאי להזכר בשרשור על החרדים בי-ם ועל כמה שההתנגדות הפיזית הזו למול משהו שהם מאמינים לנכון, הייתה קשה למגיבים

אני כן חושבת שצריך להתנגד בכל הכח ולעשות את כל המאמצים האפשריים. כשזה נוגע לחיילים- אני לא מאמינה שאני אישית אתנהג אליהם באלימות ,אבל במקביל אני לא חושבת שאאפשר להם בקלות
3. לא יודעת..צבע אדום
שאלה קשה מדיי לאחת שנגד אלימות אבל גם נגד פשרות וויתורים...

בא נגיד שאם הייתי במקום של מגורשת לא הייתי מזיזה את עצמי מטר,וכדי להוציא אותי לא היה שום שיתו"פ מצדי...
תן לי לענות לך בעוד שבועמשה
תגידו אתם שפויים ???אנונימי (פותח)
בס"ד

מה זה מאבק אלים?!

בחיי שאני בהלם.

כמעט כל רב ששאלתי אמר  - עדיף שיפנו את כל ארץ ישראל ובלבד שלא תיפול שערה אחת מראשו של חייל.

גם אני חושב ככה.

ממתי הפכנו להיות כמו הגויים ולומר שצריך להילחם בחיילים ?

אתם יודעים מה הבעיה בציבור שלנו?

שאנחנו אלופים בלהאשים את כולם, את שרון, את דן חלוץ, את כל העולם ואשתו חוץ מאת אשר עצמנו.

אתם באמת חושבים שאם היו עושים מאבק אלים הגזרה הייתה מתבטלת? נראה לכם שהקב"ה צריך את המאבק שלכם ולא יכול היה למנוע את הגירוש בעצמו בלי מאבק?

"ה' ילחם לכם ואתם תחרישון" זה לא סתם פסוק ששייך לפעם. הפסוק הזה מדבר אלינו יום יום מול האויבים שלנו. רק מה, כמו שאמרתי קודם - אנחנו תמיד אלופים בלהאשים אחרים.

חברים תתעוררו !!!!!!!!

אני לא יודע למה גוש קטיף נחרב, אבל בטח לא בגלל שהיינו כ"כ צדיקים !!

אנחנו הציבור הדתי לאומי צריך לעשות חשבון נפש גדול אחרי שדבר כזה קורה, להבין איפה טעינו ומה היינו לא בסדר.

בפרשת בראשית פרק א' פסוק א' רש"י מפרש ואומר שהקב"ה נותן את דעתו בלב המלאכים והשרים ולפי המעשים של ישראל הוא קובע אם המלך יהיה צדיק או רשע.
וגם יש את הפתגם הזה שאומר "לב מלך ושרים ביד ה'". מבינים ? אם אנחנו נעשה את הטוב בעיני ה' , הוא יתן לנו מנהיגים שיעשו לנו טוב, ואם לא אז ההפך ידוע.

שימו לב גם ע"י מי בוצא הגירוש - אריאל שרון. אם היינו אומרים לליכודניק שאריאל שרון יפנה שטחים מה הוא היה אומר? הוא בטח היה צוחק והיה אומר שאיו מצב שאדם כזה יהפוך את העור שלו פתאום ויהיה לאיש שמאל.

כנ"ל לגבי מבצע עופרת יצוקה. מישהו האמין שאולמרט יפגע בבתי ספר, מסגדים ויתן מכה קשה לחמאס? אף אחד לא חשב ולא האמין. זה רק מראה שהקב"ה הוא זה שמחליט מה יהיה ואיך יהיה גם אם זה לא נורמאלי.

הבאנו מכות לשוטרים בעמונה וגם אנחנו חטפנו מכות. זה עזר במשהו? חוץ מלהרוס את התמיד של הציבור הדתי- לאומי זה לא ממש עזר. ואני בטוח שמלחמה בכוח גם לא הייתה עוזרת בגוש קטיף. מה שהיינו צריכים לעשות וחבל שלא כולם עשו את זה - זה לשבת בתוך הבית ולבקש מאותו חייל או שוטר שמגיע, שירים אותנו בידיים ויקח אותנו לאוטובוסים. היו כאלה שביקשו זאת והם קיבלו.

לסיכומו של דבר: מלחמה מנצחים בכוח - רק אם מדובר במלחמה מול גויים. המושג להילחם ביהודים לא קיים בכלל ולכן בגוש קטיף היו  כמה וכמה רבנים שאמרו שצריך להתפנות בסופו של דבר, ללא אלימות רק מה? גם אותם אנחנו בסופו של דבר ידענו להאשים שהם משתפים פעולה עם "האויב".

אני בעד שכל יהודי יעשה חשבון נפש, במיוחד בימים האלו וינסה לחשוב מדוע הצרות האלו באות על עם ישראל. ואם חס וחלילה ושלום יצטרך להיות עוד פינוי, גם אז נצטרך להבין שזאת גזירה משמיים שיש בכוחנו לבטל אותה רק בעזרת תפילות ומעשים טובים ולא על ידי מלחמה מול יהודים חלילה וחס !!!!!

צום מועיל,

אבידן.

נראה לי שמישהו אחר צריך להתעוררעדיאל
שיפונה כל ארץ ישראל ולא תיפול שערה מראשו של חייל? דם החיילים שנלחמו לכבוש אותה לא יקר בעיניך?

מי שבא לפנות ולגרש יהודים מאדמתם הוא אויב! וכך צריך להתיחס אליו (ברגע שיתיחסו אליו ככה אני מאמין שהוא יפסיק עם הנחישות..)
כמו שאם אדם בא לגנוב לך מהבית מותר לך להרוג אותו פה המקרה חמור עוד יותר כי הוא בא למסור ממונךואת ארץ ישראל לגויים.

יש ועוד איך רבנים שאמרו שצריך להלחם בינהם הרב שפירא זצ"ל רק שכל מיני בעלי אינטרסים מעונינים שזה לא ישמע.

אכן יתכן שה' רצה שנלחם, יתכן שהוא רצה שנראה מסירות נפש על הארץ במעשים ולא רק בדיבורים...
אתה טועה ומטעה.אנונימי (פותח)
בס"ד

דם החיילים שנשפך במלחמות על הארץ הוא חשוב לאין ערוך, ובכל זאת - גם הדם של החיילים החיים חשוב לא פחות.
וסתם חשבתי הרגע על הפתגם - כל המרים יד על חברו נקרא רשע.. לא נראה לי שתמצא באיזשהוא ספר הלכות או פוסק הדור שיגיד לך שיש מקרים שמותר להרביץ לחיילים ולשוטרים. גם הרב שפירא  זצ"ל לא אמר שצריך לתת להם מכות. הוא אמר שצריך לסרב פקודה ולהתנגד. איך להתנגד ואיך מראים מסירות נפש על הארץ? יש מספיק דרכים לעשות את זה אבל מסירות נפש לא אומרת לתת מכות לחיילים, מה לעשות.

"כמו שאם אדם בא לגנוב לך מהבית מותר לך להרוג אותו" (ציטוט שלך)
מה לעשות שאין לנו סנדהרין ? אנחנו לא יכולים לקחת אדם שחילל שבת ולהרוג אותו נכון? יש דברים שלצערנו הרב לא נתונים בידנו, אל בידי מי שהקב"ה החליט שהם יהיו.

הקב"ה לא צריך שתראה לו את המסירות נפש שלך כדי שהוא ישאיר אותך בישוב שלך. הקב"ה רוצה דבר אחד - שנדע לומר את המילים  - חטאנו. היינו לא בסדר. טעינו. עברנו על רצון ה'.

ואיך אנחנו מכפרים? איך אנחנו משפרים את המעשים שלנו?

ואת זה לצערי לא שמעתי אף אחד אומר!!!

אז אתה תבוא עכשיו ותטיף לי מוסר ותגיד לי שצריך להתנהג באלימות כלפיי חיילים?

אני בז לאותם אנשים כאלה. גם אם יש להם זקן וכיפה.
שכחתי להוסיף עוד משהו:אנונימי (פותח)
בס"ד

כשחיילי צה"ל הורגים מחבלים, מסכלים פיגועים, אתה וכל חבריך רושמים מן הסתם "כל הכבוד לצה"ל" ועוד שאר פנינים כאלו ואחרים. למה אתה לא כותב "כל הכבוד לאויב"? הרי "האויב" הזה הוא זה שגירש אותנו מהגוש לפני 4 שנים. מדוע כשהוא הורג מחבלים אז הוא בסדר?

לא, אני לא שמאלן חלילה וחס, אני איש ימין בדעותי, אבל מהימין השפוי שלא בעד להרביץ ולהיות כפויי טובה כלפי זה ששומר עליי ומוכן להקריב את עצמו בשבילי.

נגדדדדאמונה ובטחון
"אין המטרה מקדשת את האמצעים"
מי אמר שקדושת הארץ מתירה להרים יד על חיילים?!
לא מספיק מה שקורה בירושלים (וכל זה בצדקת קדושת השבת) 
התירוצים משתנים עם השנים אבל השנאה בינינו נשארת...
אתה טועה ומטעהעדיאל
(דם החיילים שנשפך במלחמות על הארץ הוא חשוב לאין ערוך, ובכל זאת - גם הדם של החיילים החיים חשוב לא פחות.)
נכון! אבל הם באו להזיק לך לא אתה להם. 

(וסתם חשבתי הרגע על הפתגם - כל המרים יד על חברו נקרא רשע.. לא נראה לי שתמצא באיזשהוא ספר הלכות או פוסק הדור שיגיד לך שיש מקרים שמותר להרביץ לחיילים ולשוטרים).

תתפלא יש הרבה פוסקים כדאי שתברר לפני שאתה זורק שאין. המרים יד על חברו נקרא רשע? איך שאתה תופס את זה זה תפיסה נוצרית.. מי שמכה אותך מצוהלהכות אותו בחזרה

(גם הרב שפירא  זצ"ל לא אמר שצריך לתת להם מכות. הוא אמר שצריך לסרב פקודה ולהתנגד. איך להתנגד ואיך מראים מסירות נפש על הארץ? יש מספיק דרכים לעשות את זה אבל מסירות נפש לא אומרת לתת מכות לחיילים, מה לעשות)
תברר שוב אני שמעתי ממקור ראשון בשיחה סגורה (של המארגנים) שהוא היה בעד..
"כמו שאם אדם בא לגנוב לך מהבית מותר לך להרוג אותו" (ציטוט שלך)
(מה לעשות שאין לנו סנדהרין ? אנחנו לא יכולים לקחת אדם שחילל שבת ולהרוג אותו נכון? יש דברים שלצערנו הרב לא נתונים בידנו, אל בידי מי שהקב"ה החליט שהם יהיו. )

אין קשר לסנהדרין!!!! אדם שבא לגנוב לך מותר לך להרוג אותו בלי סנהדרין.. כדאי שתרענן את הלימוד

(הקב"ה לא צריך שתראה לו את המסירות נפש שלך כדי שהוא ישאיר אותך בישוב שלך. הקב"ה רוצה דבר אחד - שנדע לומר את המילים  - חטאנו. היינו לא בסדר. טעינו. עברנו על רצון ה'. )

חלק מהתשובה להזכירך זה עזיבת המעשה.. במקרה שלנו עזיבת אי המעשה. וכל התורה כולה מלאה מעשים שהקב"ה רוצה שנעשה אז מאיפה לך שהוא לא רוצה רק שנגיד "אשמנו בגדנו"???

(אני בז לאותם אנשים כאלה. גם אם יש להם זקן וכיפה)
תבוז זה לא עושה אותך חכם יותר או צודק יותר
השקעת כ"כ יפה...אנונימי (פותח)
בס"ד

נכון! אבל הם באו להזיק לך לא אתה להם. - הם באו לעשות את השליחות של הקב"ה, עד שלא תלמד ותבין את זה, תמיד תחיה במלחמות עם עצמך.

תתפלא יש הרבה פוסקים כדאי שתברר לפני שאתה זורק שאין. המרים יד על חברו נקרא רשע? איך שאתה תופס את זה זה תפיסה נוצרית.. מי שמכה אותך מצוה להכות אותו בחזרה - תראה לי פוסק אחד שמתיר זאת. אח"כ תבוא ותגיד שיש לי תפיסה נוצרית.

אין קשר לסנהדרין!!!! אדם שבא לגנוב לך מותר לך להרוג אותו בלי סנהדרין.. כדאי שתרענן את הלימוד - ומה אח"כ? לשבת בכלא לכמה שנים טובות ולהפקיר את הילדים ואת האישה לבד כל השנים האלה? אנחנו לא מדינת הלכה לצערנו הרב. לכן אנחנו מתפללים כל יום "השיבה שופטינו כבראשונה". כשנהיה מדינת הלכה- אז זה יהיה רלוונטי. לפי דעתי כרגע זה לא .

חלק מהתשובה להזכירך זה עזיבת המעשה.. במקרה שלנו עזיבת אי המעשה. וכל התורה כולה מלאה מעשים שהקב"ה רוצה שנעשה אז מאיפה לך שהוא לא רוצה רק שנגיד "אשמנו בגדנו"??? -

חכמים שאלו, מדוע בית המקדש הראשון נחרב ונבנה לאחר 70 שנה ואילו בית המקדש השני נחרב ועדיין לא נבנה?

ומשיבים - מפני שבתקופת בית המקדש הראשון ידעו לומר - חטאנו. ואילו בבית המקדש השני לא אמרו זאת, אלא רק תרצו את כל התירוצים שבעולם שהם היו בסדר ולא חטאו. ככה זה גם עכשיו ידידי ולכן בית המקדש עוד לא נבנה. הקב"ה לא רק רוצה שנגיד חטאנו, הוא גם רוצה שנעשה חשבון נפש אחרי מעשים שכאלה ולא לקרוא לחיילי צה"ל נאצים או נבלות. מה לעשות.

תבוז זה לא עושה אותך חכם יותר או צודק יותר - אני לא מראה את עצמי כצדיק או חכם, פשוט מפריע לי שאותם האנשים שאומרים שצריך לתת מכות לחיילים, חלק מהם קוראים לעצמם רבנים.

תברר שוב אני שמעתי ממקור ראשון בשיחה סגורה (של המארגנים) שהוא היה בעד.. - אתה יודע מה זה רס"ן שמועתי? אני גם יכול לספר לך ממקור ראשון ששמעתי שהוא היה נגד. בכל הפעמים שדיברו איתו, גם בתקשורת, הוא לא אמר ולו פעם אחת שצריך להרים יד על חיילים. צריך להתנגד בכוח, עם זה אני מסכים ומה הכוונה לכוח? הכוונה היא לשכב על הארץ ולא לזוז ולתת להם להרים אותך.

ובכן..עדיאל
נכון! אבל הם באו להזיק לך לא אתה להם. - הם באו לעשות את השליחות של הקב"ה, עד שלא תלמד ותבין את זה, תמיד תחיה במלחמות עם עצמך.-
אתה מבין איזה תפיסה נוראית ומבולבלת זו? גם הערבים עושים שליחות של ה' אז מה?? לא נלחפם בהם? אין קשר בין זה שהם עושים שליחות לבין זה שצריך להלחם!

תתפלא יש הרבה פוסקים כדאי שתברר לפני שאתה זורק שאין. המרים יד על חברו נקרא רשע? איך שאתה תופס את זה זה תפיסה נוצרית.. מי שמכה אותך מצוה להכות אותו בחזרה - תראה לי פוסק אחד שמתיר זאת. אח"כ תבוא ותגיד שיש לי תפיסה נוצרית.

"הבא להורגך השקם להורגו" כל הרבנים שאמרו להלחם בגרוש בינהם הרב טל הרב דודקביץ הרב ישראל אריאל ועוד רבים

אין קשר לסנהדרין!!!! אדם שבא לגנוב לך מותר לך להרוג אותו בלי סנהדרין.. כדאי שתרענן את הלימוד - ומה אח"כ? לשבת בכלא לכמה שנים טובות ולהפקיר את הילדים ואת האישה לבד כל השנים האלה? אנחנו לא מדינת הלכה לצערנו הרב. לכן אנחנו מתפללים כל יום "השיבה שופטינו כבראשונה". כשנהיה מדינת הלכה- אז זה יהיה רלוונטי. לפי דעתי כרגע זה לא .

אתה טוען טענה של נוחיות- לא נח לך לשבת בכלא לכן אתה לא מקיים את התורה. אני אומר את דרכה של תורה מי שבא לגנוב לך אתה יכול וצריך להורגו!!!!!! ולכן מי שאומר שאסור להרים יד על חייל פושע במגורשים

חלק מהתשובה להזכירך זה עזיבת המעשה.. במקרה שלנו עזיבת אי המעשה. וכל התורה כולה מלאה מעשים שהקב"ה רוצה שנעשה אז מאיפה לך שהוא לא רוצה רק שנגיד "אשמנו בגדנו"??? -

חכמים שאלו, מדוע בית המקדש הראשון נחרב ונבנה לאחר 70 שנה ואילו בית המקדש השני נחרב ועדיין לא נבנה?

ומשיבים - מפני שבתקופת בית המקדש הראשון ידעו לומר - חטאנו. ואילו בבית המקדש השני לא אמרו זאת, אלא רק תרצו את כל התירוצים שבעולם שהם היו בסדר ולא חטאו. ככה זה גם עכשיו ידידי ולכן בית המקדש עוד לא נבנה. הקב"ה לא רק רוצה שנגיד חטאנו, הוא גם רוצה שנעשה חשבון נפש אחרי מעשים שכאלה ולא לקרוא לחיילי צה"ל נאצים או נבלות. מה לעשות.

בודאי שצריך גם אשמנו בגדנו איש לא חולק על זה. אבלללל חז"ל גם חיפשו את החטא ולא וידוי על ריק....

תבוז זה לא עושה אותך חכם יותר או צודק יותר - אני לא מראה את עצמי כצדיק או חכם, פשוט מפריע לי שאותם האנשים שאומרים שצריך לתת מכות לחיילים, חלק מהם קוראים לעצמם רבנים.

ואני אומר שמי שאמר לא להתנגד ולא בא להקדיש את חייו לטפל במגורשים  הוא חוצפן

תברר שוב אני שמעתי ממקור ראשון בשיחה סגורה (של המארגנים) שהוא היה בעד.. - אתה יודע מה זה רס"ן שמועתי? אני גם יכול לספר לך ממקור ראשון ששמעתי שהוא היה נגד. בכל הפעמים שדיברו איתו, גם בתקשורת, הוא לא אמר ולו פעם אחת שצריך להרים יד על חיילים. צריך להתנגד בכוח, עם זה אני מסכים ומה הכוונה לכוח? הכוונה היא לשכב על הארץ ולא לזוז ולתת להם להרים אותך.

זה ממקור ראשון אתה אם לא מתיחסים למקורות ראשוניים אז אי אפשר להאמרין לאפחד

אפשר להמשיך ככה עד צאת הצום .. מצידי בכיף.אנונימי (פותח)
בס"ד

ולתגובות שלך אחי היקר:

אתה מבין איזה תפיסה נוראית ומבולבלת זו? גם הערבים עושים שליחות של ה' אז מה?? לא נלחפם בהם? אין קשר בין זה שהם עושים שליחות לבין זה שצריך להלחם!

כשמדובר ביהודי, זה שונה. אתה רוצה הסבר יותר טוב? תשאל את הרב שלך.

הבא להורגך השקם להורגו" כל הרבנים שאמרו להלחם בגרוש בינהם הרב טל הרב דודקביץ הרב ישראל אריאל ועוד רבים - הם אמרו בפה מלא שמותר להרביץ לחיילים? באמת ? אתה בטוח? תשאל אותם שוב, כי לא נראה לי.

אין קשר לסנהדרין!!!! אדם שבא לגנוב לך מותר לך להרוג אותו בלי סנהדרין.. כדאי שתרענן את הלימוד - ומה אח"כ?

וואלה. זהו. אם אני רואה מישהו בשבת שנוסע בכביש, בל"נ אני אעצור אותו ואהרוג אותו. כנ"ל גם בחורה שמתלבשת לא צנוע. (תבין מהדברים שלי עד כמה אתה טועה).

בודאי שצריך גם אשמנו בגדנו איש לא חולק על זה. אבלללל חז"ל גם חיפשו את החטא ולא וידוי על ריק.

תלמד את המדרש לעומק, על כל מפרשיו, לאחר מכן תבין יותר את דבריי.

ואני אומר שמי שאמר לא להתנגד ולא בא להקדיש את חייו לטפל במגורשים  הוא חוצפן - את זה אתה קבעת, ואם אנחנו נתווכח על זה זה לא יגמר היום לכן אני אומר לך שוב, שאל את הרב שלך. ואם הרב שלך אומר שצריך לתת מכות לחיילים, אז תשאל רב אחר.

זה ממקור ראשון אתה אם לא מתיחסים למקורות ראשוניים אז אי אפשר להאמרין לאפחד
אותי לימדו להתייחס למקור רק אם יש לו הוכחה. מצטער.

אתה צודק אין לדבר סוף כרגעעדיאל
עדיאל. סליחה על השאלה~א.ל
אבל אתה בטוח שאתה עונה ממקום של אמת או ממקום של כעס?
בטוח לגמריעדיאל
אני חושש שאתם אלה שעונים מרגש ומפחד
אל תשכח שאף אחד לא תוקף אף אחד~א.ל
ולכל האחים שלך, כשם שאני מאמינה שיש לך את זה, יש את הרצון שיהיה כאן טוב
לא הבנתי...עדיאל
יש תחושה מהדיון הזה שאנחנו מתקיפים אחד את השני~א.ל
ושוכחים שלכולנו יש רצון פשוט שיהיה כאן טוב!
לזה אני מסכיםעדיאל
למרות שהתרגלתי שלמגרשים הרשעים מתיחסים באהבה וסלחנות אבל למי שחושב אחרת מתקיפים אותו בלי סוף.. נו שויין
אתה חושב שאם היתה אלימותשרבוב
לא היה גרוש?????

היה גרוש כי לצערינו חטאנו, וכדי לעורר אותנו לא היתה לה' הרבה בררה אלא לכרות לנו אבר חי,
דבר שיזעזע אותנו!

אז אם הינו מרביצים לחיילים זה היה עוזר?
ולכן התשובה היא 2.

וזה לא סותר את זה שאני חושבת שזאת טעות לקום וללכת לאוטובוס,
צריך להתנגד והראות התנגדות...
ולא ללכת לבד לבחוץ,
אבל להרביץ????????????????????????????????
להזיק לחייל???????????????????????????????
לפגוע באח טועה??????????????????????

כן אני חושב כךעדיאל
וזה לא סותר (למפרע) שחטאנו. כמו שאם יבואו להכות אותך לא תאמרי שזה כי חטאתי אלא תנסי להתנגד.

כמו שעמונה עצרה את המשך פינוי המאחזים לאותו הזמן, כך הגירוש שהיו בו עשרות אלפים רבים היה  נעצר בהתנגדות שלהם וכמו שאמרו כבר מובילי המהלך שאם הייתה התנגדות לא היה להם סיכוי...

אכן להכות חייל שבא לגרש אותך, שבא למרר לעשרות אלפים את החיים הוא פושע גמור וזכותך להגן עליך!!!
אחרי עמונה פינו עוד מאחזים. סתם שתדע.אנונימי (פותח)
ובכל זאת המאבק קיבל פנים אחרות לגמרי.הביצה שהתחפשה
באמת? איזה פנים?אנונימי (פותח)
בס"ד

שהנוער שלנו לומד יותר ויותר איך להיות אלים כלפי חיילים? כלפיי יהודים?

פשש. ממש גאווה.

גברת, אם את לא שמה לב, בימים האלו ממש מדברים על עוד פינוי מאחזים, אפילו את הבית של רס"ן רועי קליין הי"ד רוצים לפנות. נראה לך שאלימות כזאת או אחרת תעצור אותם? לא.

אני שומע בכלי התקשורת על המנתחלים "שמכינים" את עצמם למלחמה מול צה"ל ואני מזדעזע.
אלו אנשים שלא אהבת הארץ מעניינת אותם, אלא דברים אחרים לצערי הרב. אדם שאוהב את הארץ ילך ויצעק אל הקב"ה, יארגן עצרות תשובה ולא יחשוב איך אני בכוח שלי יכול לעצור את הפינוי הבא.
הנוער שלנו לומדתולתול
איך לעמוד על שלו בלי להתיחס למה שאומרים עליו בתשקורת.
בלי לנסות להתייפייף.
להבין שלא כל מה שהמדינה מחליטה זה קודש קודשים.שצריך להיאבק על עקרונות.
אומנםשרבוב
אחרי עמונה היתה "הפסקה" בגרושים,
אבל אני לא חושבת שזה בגלל האללימות...

אחרי עמונה היה מי שאמר, הם באו עם אלות, גם אנו נבוא עם אלות...
ואז אמרו לו אז הם יבואו עם רובים...
(לא זוכרת במדוייק, אבל זה רוח הדברים)

מלחמת אחים זה לא מה שהיה עוזר,
צריך להראות שדעתי ממש לא נוחה מזה, וזה כואב לי מאוד,
אבל להם זה לא אכפת להשתמש בכל אמצעי,
ולהם זה לא אכפת שיהיו יהודים שיהרגו בגלל זה.
כן.הביצה שהתחפשה
בס"ד

באהבה ובחיבוקים לא השגנו דבר.
להפך, עכשיו יש לגטימציה לגירושים נוספים.
בהחלטאליסף ט
שימוש בכל האמצעים ונשק קר. (בל יריות וכדו'- לא שזה לא מגיע למגרשים,פשוט לא משתלם.)
רק בגלל האמירות האלה- מגיע לנו שנשב עוד 2000 שנהאנונימי (פותח)
בס"ד

בגלות.

אני בהלם מהתגובות שלכם נגד חיילים. פשוט בהלם.
מסכים עם אליסףעדיאל
תסכים. נראה לאן המדינה הזאת תגיע עם האהבה שלכם.אנונימי (פותח)
בנתיים התפיסה שלכם החריבה אותהעדיאל
באמת ? והתפיסה שלכם גרמה פעם למניעת גירושאנונימי (פותח)
בס"ד

כזה או אחר ?

תוכיח לי.

בנתיים הוכח שהאלימות מנעה גירושעדיאל
גם בעמונה וגם אתה יכו ללמוד מהמחשימויניקים
וואלה. ומה שמתכונן לזמן הקרוב,אנונימי (פותח)
בס"ד

זה גם בגלל המעשים של עמונה?

יש לך מושג כמה מאחזים הולכים לפנות בקרוב? רק בגלל שאנחנו "צודקים" בדרך שלנו?

ידידי, הגיע הזמן שתדבר מהשכל ולא מהרגש. להלחם בכוח בחיילים זוהי טעות.

ד"א, אני בטוח שאתה מכיר את הרב הרוש (מחבר ספר בגן האמונה) הוא אומר שראשי תיבות צה"ל זה "צעק לה'!" והוא אומר בכל פעם שרק באמונה ובמעשים טובים נוכל לנצח את כל האויבים שלנו ולבטל את כל הגזירות.

זה עצר להרבה זמןעדיאל
אום היה מאבק קשה יותר היו חושבים 100 פעם לפני. וגם עכשיו אני ואמר לך  שאם ילחמו זה יעצור ואני מאמין שילחמו
נגיד ואתה צודק,אנונימי (פותח)
בס"ד

המראות האלה של יהודים פצועים עם דם על הפנים, עשה לך טוב?

זה מה שאתה אוהב ורוצה שיהיה? דם ?....
אתה ציניעדיאל
אני מציאותי אח שלי.אנונימי (פותח)
אז אני יחדש לךעדיאל
שאני לא סובל לראות דם
לפי מה שכתבת עד עכשיו אני מבין שלצערי אתה כן.אנונימי (פותח)
מה זה שייך?יהודי מרמ"ג
הוא לא סובל לראות דם. אבל
בשביל א"י הכל שווה.
אז למהשרבוב
שניה אחרי עמונה דברו על גרושים?
אומנם לא בצעו, אבל דברו...

אני ממש לא מאמינה שזאת הדרך לעצור גרוש
לא רק שדברו, אמרו שצריכה להיות "התכנסות"אנונימי (פותח)
שרבובעדיאל
עמונה הייתה ראשונה ברשימה מיידית לפינוי ושם זה נעצר.
כל עוד החיילים לא הכתיבו את המדיניות~א.ל
זה לא יפסק.

וזו תמימות לדעתי לחשוב אחרת.

אז תפגע בחיילים ( מה שלדעתי טעות יסודית) -השלטון ימצא פתרון אחר.

כמו שהזכרתי: אתה מנסה לכרות את היד שמבצעת ושוכח שהיא מתפקדת בגלל פעולות שמעביר המח
אפחד לא חסיןעדיאל
וחוץ מזה גם החיילים יתמרדו וגם הממשלה תבין שלא כדאי לה. ראי ערך חרדים,בדואים,ערבים,דרוזים,ערבים ישראלים

ואני לא משווה את החרדים לנ"ל חלילה
עצוב לי שככה אתה חושב.אנונימי (פותח)
בס"ד

אתה חושב שבאמת החרדים או כל אחד אחר שנהג באלימות ניצח?

להפך, אנחנו רק הורסים לעצמנו את השם הטוב שבנינו לעצמנו כל השנים האלה.

במלחמה נגד יהודים לא משיגים שום דבר. אנשי הגוש שגרו שם עשרות שנים הבינו את זה ולא התנגדו בכוח ובאלימות, והגיע הזמן שגם אתה תבין את זה.
כן.יהודי מרמ"ג
מה שייך השם הטוב? צריך לפעול ע"פ התורה,
בכל מצב גם אם יגידו עלינו דברים רעים.
בין להגיד שהחיילים יתמרדו לבין לפגוע בהם-יש הפרש~א.ל
וכאן בדיוק הגעת לנקודה שאני מסכימה איתה: (אולי מבלי ששמת לב)

יש צורך להרחיב את התודעה בציבור , בשביל להשפיע על השלטון- שהוא המח המבצע.

כך שלגרום לחיילים להתמרד זה אולי פתרון טוב יותר-להרחיב את התודעה על חשיבות הארץ.
כי ברגע שהעם יסתכל על דברים אחרת, הבחירה של השלטון תהיה אחרת וכך ההחלטות שלו.

ושוב הגענו לנקודה העיקרית שפגיעה לא חיונית. שבשביל להשפיע העבודה העיקרית היא על המח דרך העם.

לא הבנת אותיעדיאל
התכוונתי שאם נלחם בהם הם יתמרדו כי הם יחשבו כמה פעמים בשביל מה הם סובלים.
בנתיים לא כזה איכפת להם העיקר שלא ישבו בכלא
טוב.לדעתי זה מיותר להלחם באחים שלך~א.ל
וככה לפספס את המטרה העיקרית.

אז יקרה כמו שאמרתי: תפגע בהם,תלחם בהם,הם יתמרדו. כל עוד יש שלטון שמחזיק בתפיסות כאלה הוא ימצא פתרון אחר.
האמת היתה רק פעם אחת...יהודי מרמ"ג
ודווקא היא די עזרה.
לא הבנתישרבוב
מה לא משתלם?
בזבוז כח אדם של צבא?

ומה הכוונה?
להתחיל לדקור חיילים?
ושהם ירו עלינו בשנק חם?

???
לא יודעת לאיזה רבני VRS הולך,אבל עדיף שתיפול שערהמשואה7586
מראשם של המגרשים הרשעים ביניהם מג"ב וצה"ל מאשר שתוחרב ולו התנחלות אחת קדושה מארץ קודשנו...
ואת זה מי קבע? הרב יצא משליט"א? או שמה הבבא תור.?אנונימי (פותח)
אבל תבינושרבוב
שאם תפול שערה מראשיהם של המגבניקים זה אומר שבצד "שלנו" יהיו גם נופלים על קדושת א"י...
....
זה מה שאנו רוצים?
גם פלגנות וגם שפיכות דמים?
בצד שלנו וגם שלהםעדיאל
נפלו רבים וטובים לצערינו.. ואת זה אנחנו רוצים לעצור גם אם זה כואב ובטווח הקצר עולה ביוקר
וד"א, אני מוכן לתת לך את המספר של הרב שליאנונימי (פותח)
בס"ד

ולכל מי שרוצה , אני בטוח שהרב יוכל להסביר לכם בצורה הרבה יותר טובה ממני עד כמה כל מי שכתב פה שצריך להתנהג באלימות - טועה.
והרב שלי יסביר לך שאתה טועהעדיאל
זה לא פורום לרבנים פה.. אם היינו רבנים אולי לא היינו פה
אגב מי הרב שלך?עדיאל
רב מקרית שמונה. אתה לא מכיר.אנונימי (פותח)
בס"ד

וד"א, את הרב דרורי ראש ישיבת הסדר ק.שמונה, הוא והרב שלמה אבינר יצאו נגד אותם האנשים שאמרו שצריך להתנהג בכוח !
אז יצאו אז מה?עדיאל
והרבנים שלנו יצאו נגד אלה שאמרו שלא צריך להתנגד
בגלל זה ביקשתי ממך,אנונימי (פותח)
בס"ד

שתגיד לי שמות של רבנים, שאמרו שצריך לצאת בכוח נגד החיילים ולהשתמש באלימות.

אגב, שאתה אומר שם של רב , תגיד לי גם במה הוא עוסק חוץ מזה שהוא רב, מעניין אותי לדעת.

(במידה ואתה יודע..)
כתבתי לך למעלה.. כנראה פספסתעדיאל
הרב טל ראש ישיבת תורת החיים הרב דודקביץ רב יצהר הרב ישראל אריאל רב מכון המקדש
זה ידוע שהרב אבינרשרבוב
יצא נגד מי שרוצה להשתמש בכח, הם הרי חבריו הטובים....

מי לא ראה את הסרט "המרגלים"?
סרט חובה

לצערינו
שרבוב לא רציתי לומר אבל אמרת...עדיאל
נו ברור.אנונימי (פותח)
בס"ד

הסרט הזה הרי הונפק על ידי מי .... ?????

יש שם המון דברים שיצאו מהקשרם. תאמין לי שאם תתן לי מצלמת וידאו ואני אעשה עליך סרט, אחרי שעה כל הפורום יחשוב שאתה מרגל בעצמך. זה הכל תלוי איך אתה מציג זאת.

בסרט הזה לא ביקשו תגובות של אותם המואשמים אגב.

אני מסכים איתך שהיה שיתוף פעולה מצד אנשים כאלו ואחרים, אבל מפה ולהאשים את הרב אבינר כאילו הוא סוג של משת"פ, זה כבר טיפשות. הרב אבינר הוא בין היחידים שעוד נשארו שפויים בקרב הרבנים של הציבור הדתי.
אני לא אמרתי כלום ולא מתיחס לסרט כאןעדיאל
אז ללמה אתה מתייחס ? שוב פעם לשמועות ..?אנונימי (פותח)
אני אומר שוב.. לא מתיחס אליו פהעדיאל
בסדר.אנונימי (פותח)
בס"ד

אני מסיים לעת עתה את הויכוח הזה, (יש מנחה תכף).

בוא נסכים על דבר אחד - שנוכל להגיע לדרגה שנוכל לאהוב את כל אחד באשר הוא, ושנזכה לביאת המשיח במהרה בימנו אמן !

המשך צום מועיל.
סופ סוף אנחנו מסכימיםעדיאל
vrs יקר...Curious
קודם כל, גם אם לא מסכימים איתך - בבקשה אל תדביק תויות  של שפויים/לא שפויים כפי ראות עיניך. אם רוצים ללכת בקטע של אהבת חינם - מכאן זה מתחיל.
ולמה שאני חושבת:
 אף אחד לא מת על מלחמת אחים בלשון המעטה - אך יש פעמים שאין ברירה וצריך. בטוח אתה מכיר את פרשת "כי תשא" - שבט לוי עשה את אותו הדבר, כאשר היה ברור לו שמדובר בשפיכות דמים של 100% כל החוטאים (בגירוש, אם היה מאבק אלים - עדיין לא היתה וודאות של הרג, מה שעושה את ההחלטה פחות כבדה)
ולהזכירך,  הרב אברהם שפירא ז"ל היה בעד סירוב פקודה. אז אם חייל היה אמור לסרב לפנות, מדוע שמתיישב לא יסרב?
אגב, גם אני ראיתי את הסרט "המרגלים" ובדיוק כמוך הפריע לי שלא רואים "מי האבא של הסרט" (הוכחות - ב"ארץ מולדת") . אך מכאן ועד להצדיק את משתפי הפעולה - חס ושלום. (נראה לי שגם אתה לא מצדיק אותם).
אך יחד עם זאת - חיילי צה"ל אינם קדושים בכל מצב (שאפשר ללמוד עליהם "בכל קודש לא תגע"...) ברגע שבאים לפנות (לצערנו יכול לקרות ועוד איך) לדעתי יש להיאבק בהם בכל מחיר.
יקירתי,אנונימי (פותח)
בס"ד

לא הדבקתי תווית לאף אחד, אמרתי שלפי דעתי לתת מכות לחיילים זהו מעשה לא שפוי.

את יכולה לקחת פסוק ולפרש אותו ל-100 פירושים, זה לא אומר שאת צודקת...

הרב אברהם שפירא זצ"ל היה בעד סירוב פקודה, ואשריו על כך! אני חושב שכל חייל היה צריך לסרב פקודה ולא לעשות את המעשה הזה. אבל הרב שפירא לא אמר ללכת לפגוע בחיילים ועל זה הויכוח שלנו בעצם, אם צריך לפגוע בהם או לא. לא הצדקתי גם בסרט את כל משתפי הפעולה, רק אמרתי שחבל שלא הלכו ולקחו תגובות מאותם האנשים שהאשימו אותם ועשו להם משפט ללא אפשרות להגיב.
אני יכול לומר לך שזמביש למשל, אם יש אחראי אחד שבגללו קמו כל הישובים האלה, זה בגללו וכל ציבור המתנחלים יוכל לחתום על זה. אבל זאת רק דוגמא.

חיילי צה"ל, שוטרים, וכל יהודי באשר הוא, הוא קדוש. לא משנה במה הוא עוסק.
אינני יקירתך...Curious
(מכסימום "יקרה" ולא רק לך....)
לומר על משהו "שפוי" או לא - זה להדביק תוית. אתה יכול לומר "לא מסכים" "לא רואה את ההגיון, אבל לומר לא שפוי - זה כבר סוביקטיבי (נכון שיש לפחות אחד שכתב הרבה יותר בבוטות - אבל אליו כבר הגיבו בענין הזה.
אינני יודעת על איזה פסוק אתה מדבר. אם זה מה שהרב שפירא אמר - אני מבינה אותו רק פעם אחת.
(אגב, אני יכולה להשיב לך באותה מטבע "אתה לא צודק" - אבל זה יהיה רק לדעתי ולא יוביל לאף מקום, ולכן לא נראה לי לדבר באופן כזה).
הרב שפירא קרא לחיילים לסרב פקודה. כלומר הגירוש איננו מעשה ראוי.
אז אם אני מבינה אותך נכון, חייל שעושה דבר שאינו ראוי - הוא קדוש?
ואם הוא יצית בית כנסתו/או ויירה במתנחלים זה גם קדוש בעיניך?
אתמהה....

אחותי,שוברת גלים
בע"ה

הסרט ההזה לא מביא ולא יביא שום דבר טוב לעם ישראל.
ותהיו קצת ביקורתיים, הסרט מביא נקודת מבט מאוד מאוד מסויימת, ומי אמר שהוא לא ערוך?? ואיפה האמינות? למה לא חתום שם אף אדם??
חבר'ה,
לפתח קצת צפיה ביקורתית, לא יזיק לאף אחד.
[אני מרגישה כמו המרצה שלי לתקשורת..חח..]

איזה דוגמאאליסף ט
רבנים שגם דברו נגד סירוב פקודה. אגב כאשר זה מגיע לשימוש בכח נגד המתנחלים זה כבר בסדר לשיטת הרבנים שלך? כי פשוט יש לי חברים שחטפו מכות מתלמידים בעטרת כהנים כשפנצ'רו גלגלים של ג'יפים.
אם היינו רבנים בטוח לא היינו פה...תולתול
אולי הרב שלך הוא רפורמי ולא כל כך בקטע של ארץ ישראמשואה7586
מה אמר הרב צבי יהודה??מסירות נפש למען ארץ ישראל גם במחיר של גופינו!!!
כן,תולתול
זה לא היה עוזר. אבל כן.
אז למה כן?~א.ל
מצטרפת לליטלשרבוב
אם את רוצה להתנגד והראות את זה את לא חייבת לחבק חיילים, את יכולה רק לבעוט בעדינות,
ולא לצאת מהבית ברצון
נכון.~א.ל
ומה זה מוכיח? שאת מוחה?אליסף ט
אנחנו לא רוצים רק למחות,אנחנו רוצים להעניש. הטמטום הזה של הנחמדות יתר משגע אותי. אם מישהו יבוא לגרש אותי מהבית על לא עוול בכפי אני אתנגד באלימות הנדרשת,אין שום הגיון שכאשר זה הופך לכמות רבה יותר של אנשים ההתנגדות תפחת. אנשים חיים בקראוונים,מחוסרי עבודה,משפחות התפרקו וילדים התחרפנו,אבל הציבור הדתי לאומי חי במן בועה של טמטום שאם הוא יהיה נחמד לכולם כל הזמן אז יאהבו אותו,איזה חרטוט.

השאלה היא איפה צריך להשקיע את הכוחות~א.ל
היא לא אמרה,(אני מרשה לעצמי לדבר בשמה כי היא הצטרפה אליי. שרברוב- אם את לא מסכימה אז מחילה ממך ), שלא צריך למחות בכח או שלא צריך לאפשר התנגדות טוטאלית.

אם חייל יבוא לפנות אותה- היא לא תתפנה מרצון.  היא תתנגד,תלחם וכו'
אבל בין זה לבין לפגוע בו ברמה קיצונית- יש הבדל
כי כשיש משהו שחשוב לךתולתול
שהוא חלק מהעקרונות הכי בסיסיים, אז נאבקים בכל הכח.
כן, אולי כדי שהממשלה תחשוב בפעם הבאה כמה וכמה פעמים האם כדאי לה להסתכן בפינוי נוסף, לאור המאבק האלים.

וגם, זה מעלה את הרוח של האנשים  כשרואים שלא מוכנים לוותר כ"כ בקלות.

מאבק אלים.חשבשבת
ולמה? כמו שכולם כתבו מעלי ^^^^^

כי אם זה האמת והיינו ע"י כך מראים שזה באמת חשוב לנו והיינו מוחים עד חורמה (כמו בנעלין להבדיל) אז אולי אולי היה אפשר למנוע במשו את החרפה. ולהגיד נלחמנו באמת עד הסוף ומה שה' רצה זה מה שהיה

אבל בציקצוקי לשון וחיבוקים לא מנצחים מלחמה וחבל שאנחנו לומדים את זה מאוחר מידי.........
את אומרת שתשובי גוש קטיף ואלו שהצטרפו לעזרה~א.ל
לא מחו בצורה קשה???
ברור שלא ליטלעדיאל
שני דבריםעדיאל
עם ההתחלה אני לא מסכים לא בכל דבר יש דעה ולעמים עדיף לא לדעת מלדבר שטויות.

דבר שני אני מוחה על הירידות על האנשים פה גם אם הם טועים
לא אהבתי את הסיפור בסוףשרבוב
(זה מה שבעיקר קראתי)
למה לדבר על אנשים בורים בצורה כזאת.?
קצת כבוד ההדי!

סליחה
מה זה הסרט "המרגלים"?משואה7586
"מדינת היהודים" במיקרוסקופט'
מאבק אלים. לכתחילה לא בדיעבד כן.אנונימי (פותח)
הכל לפי גדרי התורה. ולאלים יש הרבה פירושים שפיכות דמים יהרג ואל יעבור. אבל לזרוק אבנים או כל מיני דברים אחרים זה לא מחייב מוות. כואב לשמוע את זה וזה אפילו מזעזע. אבל יש מציאות שצריך להפעיל כוח לדוגמא עמונה. פיצצו אותנו מכות פשוט שצריך להגן על עצמינו גם בזריקת אבנים. שמעתי מרב גדול.
יהרג ואל יעבור? זה ממש לא נכוןעדיאל
כמו הדוגמא שהבאתי מותר לאדם לעמוד על ממונו ולהרוג מי שבא לגנוב לו
אבל מותר לו להרוג את מי שבא לקחת את ממונו?~א.ל
ביסוס?~א.ל
בבקשה ביסוסעדיאל
הבא במחתרת, בין ביום בין בלילה--אין לו דמים:  אלא אם הרגו בעל הבית או שאר האדם, פטורין.  ורשות יש לכול להורגו בין בחול בין בשבת, בכל מיתה שיכולין להמיתו--שנאמר "אין לו, דמים
אברר עם רב ~א.ל
לא צריך. זה כתוב בתורה פרשת משפטים.יהודי מרמ"ג
תתפלא אבל ביררתי והוא כתב כך~א.ל
"בשום אופן אסור להרוג מי שרוצה לקחת את ממונך, אלא אם ברור לך "כשמש" שברגע שיבחין בך- יהרוג אותך"

מה שאומר ש"ההלכה" שהסתמכתם עליה להכות או לנהוג באלימות כזו קיצונית לגבי חיילים-איננה רלוונטית

העקשנות משתלמת
והרשו לי להוסיף- יחי השפיות!~א.ל
זה תלוי בפוסקים.יהודי מרמ"ג
יש פוסקים שאומרים כמו שאת אמרת,
ויש שאומרים, שרק אם הוא יודע שהוא לא בא להרוג אותו,
אז רק אז, יהיה לו אסור להורגו. 
אוקייגון דו
א. ובמקרה זה ברור כשמש שהם לא הולכים להרוג. אלא אם כן כמובן נהיה טפשים
מספיק לגרום להם לחוש מאויימים.
ב. לענ"ד זו טעות להשתמש כאן בדין 'הבא במחתרת' אחד לאחד,
יש כאו המון שיקולים אחרים, למשל:
1. מטרתו אינה לגזול את ממונך(למרות שבפועל הוא מעביר אותו
ממקום למקום בלי הסכמתך), אלא לגרש אותך מביתך. זה אולי לא פחות חמור
אבל זה פשוט אחר. הגזילה כאן היא תוצאה של הרצון לגרש,
היא לא הכוונה מלכתחילה.
2. ההשלכות כאן הרבה יותר רחבות, יכולה להיווצר כאן תגובת שרשרת
ארוכת טווח עם נזקים הרסניים ביותר. שגם הם חייבים להילקח בתור שיקול.
3.באופן כללי הרי לא מדובר כאן
בקבוצה של עשרת אלפים חיילים- שניים באים לביתו של זה,
שניים באים לביתו של זה.לא מדובר כאן בשאלה הלכתית פרטית
למרות שלכאורה עבור כל אחד מהאנשים החווים אותההיא פרטית, אלא בשאלה כללית
יש כאן קבוצה(משטרה+חיילים) שהם 'שלוחים של מדינת ישראל'.
שבאה לעקור יישוב מסוים. המאבק כאן הוא בין המדינה לבין היישוב.
המפגש בין האנשים הפרטיים(חיילים ומתיישבים למשל) הוא מקרה פרטי של מאבק כללי.
בשאלות כלליות כל כללי המשחק אחרים לגמרי, לכן למשל
"מלך יכול לפרוץ לו גדר ואין מוחין בידו". באופן עקרוני למלכות
(ויש שאלה האם למדינת ישראל יש תוקף של מלכות)
יש סמכות גם לגזול את התושבים אם הדבר נעשה לטובת הכלל.
כאן הדבר אסור משום שזה:
1.מסירת שטחי ארץ ישראל
2 ופיקוח נפש
אבל במצב אחר באופן תיאורטי שבו זה היה דבר שהוא לטובת כלל האומה
המדינה(בהנחה שהיא נחשבת מלכות שזו הנחה מטא-הלכתית שנויה במחלוקת
שמכוננת את היחס לכול הדיון עצמו) יכולה גם לגזול ולגרש את תושביה.
אסור להיות שליח לדבר עבירה.יהודי מרמ"ג
איך זה קשור?גון דו
לא טענתי שצריך לעזור למגרשים חלילה
אפילו רוב הרבנים שמתנגדים לסירוב פקודה לא אומרים את זה
(עיין גישת 'לא לעשות אבל לא להגיד שאתה מסרב')
טענתי רק שאסור להרביץ להם
התכוונתי שזה לא משנה ש"המדינה" החליטה.יהודי מרמ"ג
זה משנה ולא משנהגון דו
זה לא משנה לעניין שהשליחים הם שליחים לדבר עבירה.
זה כן משנה, שהשאלה היא אחרת לגמרי.
הם אמנם עוברים עבירה בכך שהם חלק מעקירת יישוב
יהודי בארץ ישראל, אבל זה לא "בא במחתרת".
קשה מאוד להגדיר את מה שהם עושים כגניבה
שחלים עליה דיני בא במחתרת, כפי שכתבתי בהודעות למעלה.
ממילא לא נכון להגיד שמתקיים בהם דין "בא במחתרת"
דהיינו-> כשהוא בא בלילה מותר להרוג אותו.

אולי צאו מזה כבר??????????????????..........חשבשבת
זה ממש לא ויכוח ענייני כל אחד בא עם הדעות שלו מהבית ומנסה לפרוש אותם

אפחד פה לא יצליח לשכנע אפחד

אז די- גון דו הבנו את דעותיך פרומן גמ אותך הבנו.

ועכשיו להרגע.

שבשלום
מה ההבדל בין מה שאמרתי למה שאתה אומר?~א.ל
נראה כמו שני צדדים של המטבע.

האמת, אני מאוד שמח שכתבת את זה,אנונימי (פותח)
בס"ד

זה רק מראה לי את הרמה שלך ואת הרמה של אנשים כמוך שמצדדים בעד אלימות כלפי יהודים אחרים, אני לא אגיב למה שכתבת, אתה לא ראוי לכך, אבל בשונה ממך - אני בטוח שאתה יהודי טוב וכתבת זאת בגלל הצום אולי שקצת השפיע עליך לכן אני דן אותך לכף זכות.

המשך ערב נעים ושבעז"ה נזכה למשיח צדקנו אמן!!
אתה מוכן להסביר?שרבוב
מה להסביר?אנונימי (פותח)
וואו איזה נוסטלגיה...    ברוךש
כמה שדיברנו ושוחחנו (והתווכחנו..) בנושא

אני עוד זוכר, שהתווכחנו אם יהיה גירוש או לא יהיה בחודש תמוז של אותה השנה...

זה משעשע, כשהגעתי למרכז, גיליתי שכל הוויכוחים והדיבורים של החבר'ה נעשים עלל חשבון השינה. וכך כול המתווכחים (במלרע) היו נתקעים כל פעם מחדש. השיקול היה פשוט- שינה או להמשיך להתווכח. (מי יכול לעזוב וויכוח טוב ולפרוש לשינה??? אבל מצד שני, מה יועיל וויכוח?) למסקנה, תהיו בריאים.

אני יודע שאני לא קשור לשרשורילה שלכם, אבל אני לא מתכוון להביע דיעה. זה מיותר.
מהצד השני הרגש הנוסטלגי מתפשט בכל נימי נפשי. היו ימים.

מה זה אלים?גון דו
האם הכוונה לאלימות אקטיבית? בוודאי שלא.
מעבר לשאלה ההלכתית של "האם מותר להשתמש באלימות"
ולהשלכות החמורות שיכולות להיות לצעד שכזה,
מדובר בדבר לא יעיל.
ברגע שתפעיל אלימות נגד צה"ל, גם הם יפעילו נגדך אלימות.
ומדובר באנשים חזקים יותר, מאומנים יותר ומצויידים יותר.
ואם הם ירגישו מאויימים, הם גם יישתמשו בנשק.
ואז ממש לא יהיה סיכוי.
מי שחושב שאפשר לנצח את צה"ל בכוח,
פשוט לא מבין איפה הוא חי.
הדרך הפיזית היחידה שמאבק כזה יצליח(וגם זה רק אם תהיה נחישות במאבק
כמו גם מאסות רציניות, בגוש קטיף היו רק עשרים אחוז מהכמות המינמלית הנדרשת)
היא במלחמת התשה דהיינו- מאבק פסיבי אבל עיקש, וכול מי שמורידים אותו
מנסה חוזר למקום, עד שייתכן שהמדינה תתייאש או תנסה להגיע לפשרה כלשהי.
אלימות לא תפתור דבר-רק תגרום לעשרות הרוגים ומלחמת אחים.

לא יודע אלים לא אלים אבל....בנדא מצוי!!
דבר ראשון אלימות תהיה ולא משנה מאיזה צד היא תתחיל!
והיא תהיה הרבה יותר קשה מעמונה.....וזה במקרה שיתחילו לעקור ולגרש עוד ישובים(אני לא מדבר על מאחזים)!
דבר שני לא אמור להיות אלימות עם חיילים הם אמורים לסרב פקודה כמו שאמרו גדולי הדור רב אברום שפירא זצוק"ל והרב מרדכי אליהו שליט"א יבדל"א!
ואם הם יהיו זבשם!
מי שמוסר חלקים מארץ ישראל לגויים מגיע לו שנגיב כלפיו באלימות קשה!

סתם בהערת סוגרים......לדעתי הפעם הולך להיות גם אש חיה בנשק חם!......מקווה מאד שלא אנחנו נשתמש בו ולפחות לא ראשונים כי אם אנחנו נהיה ראשונים אנחנו נפסיד את המערכה!

ושבעז"ה הקב"ה לא יצריך אותנו לכל מלחמת האחים הזאת!
מצטרפת בכל לב לבנדא ועדיאלחשבשבת
ויש להוסיף שמה שנאמר שעדיף שכל א"י תפונה ולא תיפול שערה וכו'...

זה לא שעת תורה אמיתית אלא, זה דעת תורה של מישהו שנגוע בדבר כי המשולש צריך להיות א"י עמ"י ותורת ישראל ולולי אחד מהם אז זה לא שוה דבר.

והמצוה של ישבתם ומחלתם היא אחת מהמצוות העקיריות בתורה.שרוב המצוות תלויות בארץ.

ורואים גם שמי שרצח (המדינה) בעבר עשרות יהודים שהתנגדו דעתו (כמו אלטלנה) הוא רוצח נפש של אלפי מגורשים.
ולכן אין שום קטע לרחם על חייל שנקלע למשימה כי הפקודה באה ממניע לא טהור לא לפי התורה ככה שאפשר לנהוג בו כמקרה מומר ורשע ומוסר כי ברגע שמגרש הוא עושה חילול ה' גדול וכל שניה מהגירוש הוא עובר על 44 איסורי תורה- ובידינו הדבר למנוע זאת.

.

אמירה חסרת אחריותגון דו
"אלימות תהיה ולא משנה מאיזה צד היא תתחיל"
עובדה שבגוש קטיף למרות שהיתה אלימות היא לא הגיעה למימדים שאתה מתאר.
עובדה שאפילו בעמונה לא היה שימוש בנשק חם.
אמירות לא נאמרות בוואקום. ברגע שאתה נערך לתרחיש מסוים,
אם ע"י אמירות  נוסח: "מי שמוסר שטחי א"י מגיע לו שנגיב כלפיו באלימות קשה"
או "לדעתי הפעם הולך להיות גם אש חיה בנשק חם"
(ואתה עוד מאוד עדין פה ביחס להתלהמות הכללית וחוסר שיקול הדעת)
שלא לדבר על היערכות פרקטית(כי אם הולך להיות שימוש בנשק חם
אולי גם נעשה תרגול לכל נערה בת 15 מלאת "מסירות נפש" על ארצנו הקדושה
על m-16 ונארגן רכזי אספקת נשק ומחסני חירום)
וממילא הצד השני נערך בהתאם.

אולי במקום זה נחשוב הפוך: שכול אחד ייקח אחריות על עצמו ועל סביבתו, מתוך הכרה שאולי
את השלטון ואת הצבא כרגע אנחנו לא יכולים לתקן לחלוטין, אבל לפחות את עצמנו כן.
אז נכון שיש אלימות מצד כוחות המשטרה והצבא-לא כולה מתוכננת בהכרח,
אבל גם זו שכן נשמרת בפרופורציות מסויימות גם אם מסוכנות. עד לנקודה
שבה חייל ירגיש מאויים לא יהיה שימוש בנשק. אבל אם אתה מראש מייצר אווירה
אלימה(וגם מילים יכולות להיות אלימות) והצבא ומקבלי ההחלטות מכירים את האווירה שאתה מנסה לייצר
הם יורידו לשטח הנחיות בהתאם, ואז היד של החיילים בשטח תהיה הרבה יותר קלה על ההדק.
הוא יבוא לגירוש במקום עם אמפטיה(כמו שהיתה להרבה מהחיילים שהיו בגוד קטיף גם אם לא לכולם)
עם "רצח בעיניים" ועם ידיעה שהוא הולך עכשיו להילחם על החיים שלו.
את הגירוש זה לא יעצור, להפך זה רק יאיץ אותו, אתה לא באמת חושב שיש לך איזשה סיכוי
נגד כוחות מאומנים ומתואמים ומצוידים הרבה יותר טוב ממך. מצטער להרוס את האשליות פה למישהו.
מה שייקרה זה שלא רק שנאבד את א"י אלא נאבד כמה עשרות הרוגים בתקריות כאלו, שלא לדבר על כלל
עם ישראל. תרחיש כמו שאתה מתאר ייצר פה טראומה לאומית. הוא ייצור שנאה עצומה(רק תחשוב איך התקשורת תחגוג על זה) לדתיים, למתנחלים,כול חובשי הכיפה הסרוגה ואולי אפילו כול חובשי הכיפה באשר הם.
(לא כולם יודעים להבדיל בין תתי המגזרים השונים כידוע) אנחנו נהפוך למוקצים. היכולת שלנו להשפיע
תרד כמעט לאפס. אין דבר שפגע במאבק על ארץ ישראל יותר מרצח רבין . שיהיה ברור לכולם.
ואתה מנסה ליצור כאן "מאזן אימה" שיוביל לטראומה גדולה יותר. בטווח רחוק זה עשוי להיות אירוע
שיגרום לכך שכלל הציבור לא יימאס רק ביהודה ושומרון(מה שבוודאי ייקרה) אלא בארץ ישראל בכללה. כל המעפל הציוני יימאס עליו לגמרי.אנשים יירדו מהארץ בהמוניהם. התרחיש שציירתי כרגע  אולי נשמע לך דמיוני, אבל זה מה שקורה באירועים שידוע איך הם מתחילים ואף אחד לא יודע איך הם מסתיימים. מי שלא יודע איך מתנהלים מאבקים ציבוריים מי שאין לו ראייה ארוכת טווח ומסוגל לראות רק את ה"כאן ועכשיו"(מבלי לזלזל באהבה הכנה שלו לארץ ישראל) ואת גורלו של יישוב כזה או אחר(מבלי להמעיט בחשיבותו)
שלא ייתיימר להנהיג את הציבור. אם המאבק יגלוש לפסים כאלו(מצד אחד מן הצדדים) אנחנו עלולים להישאר לא
עם מדינה מוקטנת(עם כל הצער שבדבר) אלא בלי מדינה בכלל.

עם ישראלעדיאל
מעטים מול רבים שרד את כל המלחמות וידו על העליונה...

אל תפחידו אותנו מצבא חזק אנחנו נחושים מהם וחלק מהצבא זה אנחנו
ה' ישמורגון דו
אתה באמת לא מבחין בין מלחמה בצבא שהוא האחים שלך
לבין מלחמה בצבא זר? גם אם "ניצחת" וגם אם "הפסדת" בכול מקרה כולנו הפסדנו ובגדול.
חוץ מזה שהאבחנה שלך לא מדוייקת: המרד הגדול נכשל למשל
וגם מרד בר כוכבא. חז"ל אומרים שהדור היה לא ראוי.
המלחמה שאתה מציע היא מלחמה לא צודקת ולכן היא גם תכשל. היא לא צודקת משום שאתה לא מבין את ההשלכות.ניצחון בקרב כאן הוא הפסד במלחמה. הפסד במלחמה התודעתית של ארץ ישראל
(ולא מדובר כאן רק על יהודה ושומרון כפי שאמרתי-אנשים פשוט ייברחו מפה, והצעד הבא
הוא התבוללות בחו"ל)וגם  הפסד פיזי-מי יישאר פה בדיוק להילחם נגד אויבינו מבחוץ.
בניגוד למרד בר כוכבא, שבו היינו גם נטולי עצמאות פיזית לחלוטין, או למרד הגדול שבו היתה העמדה של צלם בהיכל(כלומר בנוסף גם חילול הקודש), כך שבמקרה הכי גרוע לא הפסדנו הרבה,
המצב גם ככה היה בקאנטים-גם פיזית וגם רוחנית,
כאן אתה לוקח מציאות חלקית(גם פיזית וגם רוחנית-ב"ה יש התחזקות גדולה בשנים האחרונות בכלל העם) כנקודת פתיחה, ומוביל אותנו לאבדון מוחלט. בתנ"ך כתוב שהקב"ה הוא 'קורא הדורות מראש'.
מי שלא מסוגל לקרוא את המציאות שני מהלכים קדימה, שלא יתיימר להציע הצעות כל כך מסוכנות.

אתה ממש נביא וגם חוזהעדיאל
בחנוכה ניצחו האמוניים את המתיוונים וכך יהיה גם במלחמה הזאת (שלא תיהיה בעז"ה).

בודאי שכולנו נפסיד מוטב לכולם שיחזרו ממעשיהם השפלים והנבזים אך אם יצרם ינצח אותם לא תיהיה ברירה אחרת יהיה רע ומר לאויבי ישראל
אני לא נביא ולא חוזהגון דו
רק מנסה לחשוב מה יהיו ההשלכות של מעשיי. יש מקרים בהם זה די ברור
ורק מי שהוא מנותק לחלוטין מהמציאות לא רואה את זה.
והמנותק יכול להיות גם תלמיד חכם,אגב.
יש הרבה חוסר דמיון ביו היחס לבין האמוניים למתיוונים בתקופת בית שני
למה שקורה היום. אותו מעשה שאז הביא גאולה, היום יביא חורבן,
משום שאין דבר שהעם שונא יותר מכפייה, זהו עניין מהותי בדורות של גאולה.
(עיין בבלוג שלי בפוסט 'לא לכפייה דתית'). מי שיאיים היום בכוח הזרוע
פשוט יקבל זרוע חזקה יותר כנגדו. זה לא יציל שום דבר ובטח שלא יחזיר את העם בתשובה
ולו באופן זמני כמו מה שקרה אז. שלא לדבר על כך שרובם המוחלט של 'החילונים'
היום, בניגוד ל'מתיוונים' של פעם אינם בוגדים בעמם. הם פועלים לדעתם לטובת עמם,
גם אם אנו חושבים אחרת מהם. המתיוונים ביקשו 'לא להיות יהודים'.רובם של הבוחרים
מעוניינים במעשי הגירוש דווקא משום שהם רוצים להיות יהודים!(כדי לאפשר רוב דמוקרטי במדינה יהודית)
גם אם צעדיהם מוטעים להשוות אותם למתיוונים של פעם זו פשות שטות(אפשר למנות עוד כמה הבדלים). מי שלא מכיר את העם שלא יתיימר להנהיג אותו.

מה לעשותחשבשבת
שזו דעת תורה.
ואתה במקרה זה שם יד אחת עם המתיוונים.

כי מי שמוכר ילדים מגרש בסופו של דבר יהודים הורס בתי"כ ומנתץ מצבות.

את זה אמר אחד מגדולי הדור  לפני בערך 50 שנה.אז זה היה נראה הזוי היום ממש לא.

וכמה הוא צדק ואנו טעינו............
זו דעת תורה?גון דו
של מי?
כמה רבנים אם בכלל את מכירה(חוץ מהרב טל אולי שהוא תלמיד חכם
גדול אמנם אבל מגדולי הדור הוא לא) שיורו להפעיל אלימות פיזית במהלך כזה?
אני מכיר הרבה מאוד מהצד השני שאוסרים זאת בכל תוקף.

לגבי אמירתו של אותו גדול דור,יש לי הרבה מה להגיד לגבי עצם האמירה,
אבל לדעתי כאן היא מוצאת מהקשרה.  במחילה, האמירה כפי שהיא מובאת כאן היא פשוט דמגוגית.
אם הממשלה היתה פועלת באופן שיטתי למען החרבת בתי כנסת ניחא.
אבל את רואה בבירור שהיא לא עושה את זה. היא אמנם גם לא מסייעת יותר מדיי
אבל גם לא פועלת למען 'השחתת מצבות' כדברייך.
אם כן מדוע דווקא כאן היא השחיתה מצבות?(אגב את בתי הכנסת המדינה לא הרסה
בסופ של דבר מי שהרס אותם הם הערבים). משום שהיא רצתה לצאת מגוש קטיף,
וחששה שהקברים יחוללו ע"י הערבים.
לצייר את זה כאילו מדובר באוסף של רשעים עוכרי ישראל(לא נדבר כרגע על אדם ספציפי
כזה או אחר כמוו אריק שרון שמניעיו הם דיון בפני עצמו אלא על כלל הציבור-אלו שתמכו
ואלו שביצעו), שכול עניינם בעולם הוא להרוס בתי כנסת ולחלל מצבות-זה פשוט הוצאת שם רע.
האם יש כאן למישהו ספק שכשהרב הצבאי הראשי( שאמנם היה צריך לסרב פקודה
כדברי הרב שפירא אבל בכל זאת) הורה לפנות את הקברים, הוא עשה זאת מתוך כאב לב נורא?
אז יש אנשים שחושבים אחרת ממך. חלקם מאוד יראי שמיים. חלקם אפילו רבנים.
ייתכן והם טועים. מכאן לחשוב שכולם כופרים ורשעים הדרך ארוכה מאוד. אותה גישה
גרמה לחורבן בית שני(עייני הקדמת הנצי"ב לספר בראשית, שחטא שנאת חינם היה שחשבו
שכל מי ששונה מהם ביראת שמיים הוא אפיקורוס מזכיר לך משהו?) והגישה שלך
תוביל לחורבן בית שלישי.

כל התגובה שלךחשבשבת
חסרת יסוד אכן המדינה לא החריבה אך בטיפשוטה גרמה להחריב וציטוט מדוייק אביא בהמשך היום בעז"ה.

וגדולי הדור הם כל הרבני הלא ממלכתיים. כוול רבני א"י השלימה ועוד.........

איך אני מת על הגישה הזוגון דו
עזבו אתכם מכול התורה שלמדו. גדולי ישראל
נבחנים בשאלה האם הם חושבים כמוני בנושא מסויים.
מדובר בשאלה אחת שעליה כל התורה כולה עומדת ולפיה אני
אחלק לגדולי התורה ציונים.כך הרב עובדיה או הרב ליכטנשטיין
למשל, אינם רבנים כלל, אך כול מי שקרא להקמת מדינת יהודה
גם אם זה הרגע קיבל מינוי לר"מ בישיבות שחושבות נכון הוא גדול
הדור באופן וודאי.מעניין האם הרב טל היה חותם על החלוקה שאת עכשיו נתנת?

ולגבי תחילת תגובתך, יש הבדל מהותי: שאלת הכוונה היא קריטית בכדי לקבוע האם אדם
או ארגון מסויים הם רשעים, וכיצד יש להתייחס אליהם.
ובנוסף השאלה היא איך את מגדירה רב לא ממלכתי?
האם כול רב שקרא לסירוב פקודה(שבו אני תומך אגב) גם ייקרא לאלימות פיזית?
קשה לי מאוד להאמין.
אבל בבקשה אשמח אם תביאי ראיות.
חבוביחשבשבת
הרבנים הממלכתים שלצערי הקשבנו להם לאורך כל הדרך פוסקים הלכה כפי ראות עיניהם לא רק בקטע של א"י.
זה מתחיל במשו קטן איזה משנה סתומה במסכת נידחת וממשיך במשו גדול שקשור ומסכן מיליוני יהודים.
והרבנים שאתה מזלזל בהם פשוט לא מתביישים ולא מפחדים ממה יגידו בניגוד לרבנים אחרים.
את מעולה! לגמרי!ט'
תודה ט'חשבשבת
את לא יכולה לזלזל ברבנים....זה פשוט לא שייך.~א.ל
מסכים אסור לזלזל ברבניםעדיאל
בדגש על רבנים ולא מתחזים
שיטה ידועה בלשון הרעגון דו
כבר כתב על זה הרב אבינר(שאני מניח שאתה לא מחשיב אותו כי הוא 'ממלכתי' אבל בכל זאת)
שזו שיטה ידועה להכפיש תלמידי חכמים: "זה לא שאני מבזה תלמידי חכמים
אלא הוא בכלל לא תלמיד חכם" לא רציתי לרדת לרמה האישית אבל טול קורה מבין
עיניך לפני שאתה מבזה תלמידי חכמים שאתה לא מגיע לקרסוליהם.
ותמהני האם הרבנים ה'לא ממלכתיים' היו מסכימים להגדרות שאתה נותן להם.
זה ביזיון תלמיד חכמיםגון דו
מה שאת כותבת כאן.וגם הכללה חסרת אחריות וביסוס.
אני מכיר אולי רב אחד שיש הטוענים כלפיו דברים כאלה.
להגיד על כלל הרבנים את זה זה לא רציני.
מעבר לזה מה הקשר לממלכתיים לא ממלכתיים?
מה הקושי להבין שלא כל מי שתומך בסירוב פקודה(כמו הרב שפירא זצ"ל,
הרב אליהו שליט"א והרב ליאור שליט"א)
תומך בהכרח באלימות פיזית? לא ברור לך שזה לא אותו דבר?

כבר אמרתי שהרב שפירא אמר להלחם רקעדיאל
אתם מעדיפים להאמין למי שנח לכם עם הדעה שלו
לא נכוןגון דו
ראש הישיבה שלי תלמיד של הרב שפירא והוא אומר שהרב שפירא זצ"ל מעולם לא דבר כזה.
אך מאחר שאתה מתעקש, חפרתי ומצאתי בעזרת הרב גוגל שו"ת שבו נשאל הרב זלמן מלמד
(שלהזכירך הוא תלמיד מובהק של הרב שפירא זצ"ל) וענה שאין לנהוג באלימות  כלל נגד חיילים ושוטרים20090803191527.doc
זה נמצא שם בשאלה עשרים ומשהו לא זוכר בדיוק, תוכל למצוא את זה בלי בעיה.
אני מקווה שהרב זלמן מלמד מספיק 'לא ממלכתי' בשבילך.
בכול מקרה, לסיכום הדיון, אני מפציר בך עדיאל ובעוד כמה אנשים פה לעשות תשובה.
ביזיון תלמיד חכמים הוא עבירה חמורה ונוראה,
שהעובר עליה אין לו חלק לעולם הבא.
בכנות תחשבו האם האמירות כליפ כל רב שלא חושב כמו הרב שלכם,
חלקם מגדולי תלמידי החכמים בדור.תראה לי רב אחד שאומר למשל שהרב ליכטנשטיין
לא אחד מגדולי הלמדנים בדור,שהרב עובדיה לא אחד מגדולי הפוסקים בדור-כולל הרב שפירא זצ"ל שכינה אותו 'שר התורה', או תלמיד חכם שאומר שהרב טאו אינו מתלמידי חכמים הגדולים בדור
ואת זאת יאמרו גם אלו שחולקים עליו-ואת זה אני אומר בתור אחד שתומך בסירוב פקודה-תלמדו
למען ה' שלא כול האמת נמצאת אצלכם-גם לא אצלי כמובן, לכן אני נזהר בכבוד תלמידי חכמים
שדרכם אינה דרכי, למשל הרב טל שליט"א שלא זלזלתי בו כלל כפי שטענו פה קודם,
רק זלזלתי בטענה שעל פי עמדה הלכתית בסוגיה אחת, אקטואלית וחשובה ככול שתהיה,
כל אדם, לא משנות ידיעותיו בתורה ויראת השמיים שלו-נחשב לתלמיד חכם. זה עיקום ועיוות התורה
צרות מוחין שאין כדוגמתה. אני מוחה נגד הניסיון להפוך את כול התורה כולה ש"ארוכה היא מארץ מידה ורחבה מני ים"(ככתוב באיוב) שאפילו משה רבינו לא ידע את כולה!(מדרש תנחומא כי תשא טז)
כמסתכמת בשאלה אחת בלבד: כמה כוח צריך להפעיל נגד חייל\שוטר בשעת עקירת יישובים!

זה נושא עקרוני שגם עולה בפגישות...?ברוךש
אם כל ההבדלים האחרים שבין בני הזוג אפשר להתסדר, לעבוד וכו..
אבל אם הוא ממלכתי והיא לא, או להיפך,זהו! הפרדו! חבל על הזמן. לא יהיה מנוח לאדם בביתו. 

אלא אם כן, יהיה שם חוש הומור (אז אתה בכלא הה? ואתה רוצה שאני אבוא לשחרר אותך? המממ... אני אחשוב על זה... אתה מוכן להודות שטעית?)
טעיתי(מתישהו)!!!יהודי מרמ"ג
ואתה לא תרביץ לשוטרים, ותתגייס לצבא? (ה)ברוךש
אני לא אתגייס לצבא וארביץ לשוטרים.יהודי מרמ"ג
אם אתה מתעקש, אני מוכן להתגייס לצבא של מלך המשיח.
אניאנונימי (פותח)
3
אני -שתי צמות
4 - הנושא סבוך מכדי להגדירו בכן / לא / לא יודע

^^^ יעיד אורכו של השירשור מעלי.
כן.אנונימי (פותח)
אני רוצה להעיר הערה לגבי גדולי הרבניםיהודי יקר
בס"ד
ברשותכם, את דעתי לגבי הדיונים פה אני שומר לעצמי, אבל,
אני רואה פה בוויכוחים שכל הזמן עולים טענות על גדולי הדור מצד אחד לעומת גדולי הדור מצד שני,
אז רציתי קצת להסביר מי נחשב בעולם התורה גדול דור, גדול דור זה אדם שישב שנים בישיבה ולמד גמרא ופוסקים ראשונים ואחרונים שו"תים וכו' שימש וספג תורה מת"ח מובהקים ושימש בתפקידי רבנות למיניהם קרי: רב יישוב/רב שכונה/רב עיר/דיין וכו' ומתוך ניסיונו הרב בהתמודדות עם שאלות כבדות משקל הגיע במשך השנים לדרגתו הרבנית,
(בכוונה השתמשתי בלשון קצת זורמת כדי שאנשים יבינו בקלות, הדברים מבוססים על דברי ר' אברום שפירא זצ"ל בספרו מורשה), לפי זה יוצא שיכול להיות רבנים ת"ח רציניים שמלמדים עיון ברמה גבוהה מאד אבל הם בשום אופן לא נחשבים גדולי דור! כמו כן בודאי שרבנים שעיקר עיקר התעסקותם הרבנית היא לימוד אמונה וכתבי הרב זצ"ל לא נחשבים גדולי דור.
ואגב החשיבה של חלק מהאנשים פה שהם מכירים את כל הרבנים בארץ קצת מטעה את ציבור קוראי הפורום, לדוג' אמירה שיש רק רב אחד שאומר להשתמש בכוח בפינויים- היא פשוט לא נכונה, וכל מי שמכיר קצת ישיבות ולא רק מחצר "הישיבה בעין כרם" יודע את זה. 
ישועות לכולם.
לא נכוןגון דו
יש בתורה תחומים שונים. אתה תיארת כאן היטב מי יכולים להיחשב
כגדולי הפוסקים. יש בתורה תלמידי חכמים שמתמחים יותר בתחומים מסויימים
וכאלו נדירים שגדולים בכל התורה כולה. למשל יש גדולים בתורת הנסתר(הרב כדורי זצ"ל
או הרב אליהו שליט"א לדוגמה) גדולים בלמדנות(הרב ש"ך זצ"ל הרב שפיר"א זצ"ל הרב סולובייצ'יק זצ"ל הרב האזרחי
שליט"א,הרב ליכטשנטיין שליט"א לדוגמה) גדולים בפסיקה( הרב דב ליאור שליט"א הרב עובדיה שליט"א הרב אלישיב שליט"א הרב וואזנר שליט"א)
גדולים במחשבה(הרב טאו שליט"א, הרב קלנר שליט"א, הרב חיים וידל שליט"א, הרב שג"ר זצ"ל)
גדולים בתנ"ך(הרב בכרך זצ"ל פרופסור אליצור זצ"ל הרב מדן שליט"א הרב יגאל אריאל שליט"א)
כמובן שיש כאלו שגדולים במספר תחומים, ויש רבים רבים שלא הזכרתי, זה היה רק לצורך המחשה.

הרב אבינר........חשבשבת
זה שמחר אותנו בגירוש
סליחה מכר אותנו.חשבשבת
אני לא סומכת על רב עם נגיעות אישיות שמביע דעתו בהלכה
ודיעה זוגון דו
את מביעה כמובן מתוך הכרות מעמיקה עם הרב
עם ידיעה ברורה על מניעיו, מחשבותיו ודעותיו,
וכמובן גם דיברת אתו ושאלת אותו מדוע הוא נהג
בזמן הגירוש כפי שנהג...
כי אם לא, זה סתם לשון הרע.
בלי בכלל לדון בשאלה הקריטית שלעצמה: איפה את ואיפה
הרב אבינר שאת מרשה לעצמך להביע עליו ביקורת אישית(את הרי לא רק חולקת על דעותיו את
טוענת שהוא מסלף את ההלכה ממניעים אישיים )
אפילו ללא הסתייגות נוסח: למיטב הבנתי או כך נראה לי
או "קטונתי מלבקר את הרב אבינר" אבל...
כמו שאמרתי-את מבזה תלמידי חכמים
ומי שלא מבין את חומרת הדבר, לא מבין את ערכה של תורה
ויש לו פגם משמעותי ביראת שמיים("את ה' אלוקיך תירא"-לרבות תלמדיי חכמים-הגמ' במסכת מכות)
ואחרי זה הוא כמובן מתיימר לחלק ציונים לגדולי ישראל.
וכן הוא תלמיד חכם גדול, ירא שמיים עצום יותר מכולנו,
ואחד האנשים הכי ענווים שפגשתי בחיים. וזאת למרות
ש"הוא לא כוס התה שלי" בלא מעט נושאים, ואין לי שום כוונה
ללמוד בישיבה שלו או משהו כדומה, אבל ההגינות של כול אדם שפוגש אותו
מחייבת לומר זאת. האנשים שמוציאים את דיבתו של הרב אבינר
לא מגיעים כולם ביחד לקרסוליו.

חבר'ה בואו לא נכנס למחלוקת הידועה בענינועדיאל
מימלא לא הוא הנושא
יש משו אחד שכולנו מסכימים איתוחשבשבת
שגירוש נוסף אסור שיהיה.
בוודאיגון דו
כמו גם שכולנו מסכימים ש"חילול שבת אסור שיהיה"
אבל נניח ויהיה בשבת הקרובה חילול שבת לא עלינו(מה שמאוד סביר ויקרה)
מה נעשה אז?
נוציא להורג בלי משפט כל מי שנוסע באוטו?
המציאות מורכבת, ולא פשוטה ובעיקר לא מושלמת
השאלה היא מה אנחנו עושים איתה?
האם אנו מבינים שבשביל להביא את המציאות יום אחד לשלמות,
לעתים צריך להתאפק בטווח הקצר, למרות שזה מאוד כואב לנו,
בכדי להשיג מטרות בטווח הארוך במקום להרחיק אותן.
(כל זה כתוב בהנחה שאלימות אכן יכולה לעזור, לענ"ד אין לזה שום סיכוי
אבל גם אם נניח שיש לזה אז...)
רבי נחמן קורה לחוסר יכולת האיפוק הזה יצר הרע של צדיקים
(ליקוטי מוהר"ן,ע"ב).
הפתרון הוא לא לצעוק שאבס ולזרוק אבנים,
בוודאי בדור שלא יחזור בתשובה מפחד אלא רק מאהבה(מאמר הדור,עקבי הצאן)
יצירת 'מאזן אימה' לא מרשימה פה אף אחד.
אמנם אסור שהאיפוק החיצוני יקהה את הזעזוע הפנימי- כיצד
עם ישראל הגיע למצב שהוא לא מבין את ערכה של ארץ ישראל
עד כדי כך שהוא מוכן למסור אותה בעבור שיקולים דמוגרפיים\ביטחוניים\כלכליים\פוליטיים
אבל הדרך שאת מציעה לא רק שלא תפתור את המצב היא תרחיק אותנו שנות
דור מהפתרון

מספרים על הרב צבי יהודה שהיה הולך ברחוב ורואה חילול שבת היה
אומר לעצמו בשקט 'שבת היום', בכדי שלא יישכח את גודל האסון
שיש בכך שיהודים מחללים שבת. אבל מי שרוצה שיום אחד יהודים באמת
לא יחללו שבת, במקום לזרוק אבנים שיבליג, יגיד לעצמו בשקט 'שבת היום'
וייקבע אצלו בבית שיעור לעשרה אנשים(או יכתוב בלוג לכמה מאות אנשים, אהמ.אהמ )
שיסביר להם למה לשמור שבת. לטווח הרחוק זה הדבר היחיד שיכול לעבוד.

הוא לא הנושאגון דו
הוא הסימפטום, לגישה בעייתית מאוד שייבאנו מחלק מהציבור החרדי(במקום לייבא מהם את הטוב
מייבאים את הרע) שמניחה שכול האמת נמצאת אצל הרב שלי, וכול שאר הרבנים
לא מבינים שום דבר, וכול מי שחושב אחרת הוא אפיקורוס, לא תלמיד חכם
משת"פ של המדינה וכו'. יש הרבה אנשים חכמים בעולם, בייחוד תלמידי החכמים
ולרוב ישנה סיבה מדוע הם מחזיקים בדיעה מסויימת. הרבנים ה'ממלכתיים'
לא טיפשים, גם לא הרבנים החרדיים(בוודאי אותם אלו שביררו את שיטתם באופן רציני
הרבי מלובאוויטש למשל)וישנה סיבה מדוע הם מחזיקים בעמדות אותם הם מחזיקים.
במקום לנסות לחשוב למה אותו אדם חושב אחרת ממני מה שורש האמת שיש בדבריו,
הרי הוא לא טיפש, אולי יש לו שיקולים שלא חשבתי עליהם, אולי הוא גדל בחברה אחרת
ויש לו הנחות יסוד שונות,אויל הוא נוטה להדגיש שיקולים אחרים ולתת להם יותר חשיבות ממני, ייתכן שאף שורש נשמתו שונה משלי(עיינו הזוהר הקדוש שמסביר
את מחלוקת בית הילל ובית שמאי בכך ששורש נשמתם של בית שמאי הוא ממידת הדין,
ושל בית הילל הוא ממידת החסד). במקום זה הכול הופך להיות מין דיון קטנוני, ברמה של
גן ילדים ואף למעלה מזה, מלא בלשון הרע וביזוי תלמידי חכמים גדולים
שכול מי שדיבר נגדם בצורה כזו לא היה מחזיק חמש שניות בוויכוח רציני מולם.
אגב גם בציבור ה'חילוני' יש הרבה אנשים חכמים שישנה סיבה טובה לכך שהם חילונים
לא כולם סתם נכנעים ליצרם הרע, או לא שמעו על היהדות.(נסה פעם לשמוע את אב. יהושוע
ברצינות ותווכח שהוא אדם רציני ומעמיק, למרות שאתה לא תסכים כמעט עם שום מילה שהוא אומר,
וכאן האתגר, לנסות להקשיב לדעות אחרות, וליצור מתוכן אמת שלמה יותר וגדולה יותר).
אבל אני אפילו לא מדבר עליהם, כי ברמה הבסיסית, אפילו כבוד לרבנים שחושבים כמוך
ב-99.9% ורק על היתר חולקים עליך אין לחלקים בציבור 'שלנו' עיין ערך מה קרה בפילוג של מרכז והר המור
ע"י כמה חסידים שוטים. הוודאות המוחלטת בה אנשים מדברים, כאילו הם למדו את כול התורה כולה,
אין שום שאלות או קושיות על שיטתם ומי שלא מבין את זה הוא או מפחד ממה יאמרו עליו
או פשוט לא הגיע לנשגבות הבנתנו העמוקה לאחר ששמענו כמה שיעורי תורה בישיבה\אולפנה
היא פשוט מגוחכת. כמו שאומרים אם זה לא היה מצחיק זה היה עצוב. אם צריך לשים את האצבע
על הבעיה הכי חמורה של הציבור 'שלנו' זו הבעיה. המחשבה שכול מי שחושב אחרת ממך הוא מוקצה מחמת מיאוס-לא יושבים אתו באותה מפלגה, לא מתחתנים אתו, חלילה לא נלמד באותה ישיבה כי הוא לא
באותו 'קו' מה שכמובן אומר שהוא משומד, כופר ואפיקורוס: זה פשוט ההפך מדרכה של תורה-בית הילל ובית שמאי לא נמנעו מלהתחתן אחד עם השני
למרות עוצם המחלוקת ביניהם, ואף כבדו אחד את השני, לפחות גדוליהם(למרות שישנם מקרים של מעט חוסר כבוד כמו שמזכירה הגמ' בביצה כ:-כא. אבל לא ברמה הזאת, וגם אז לא מצד ה'מבוגרים')
כול המלחמות האלו והרטוריקה מלאת השנאה היא לא לכבודה של תורה, ומרחיקה הרבה אנשים מתורה
(גם נוער דתי וגם את הציבור החילוני). יש לנו בעיה רצינית בשני מישורים:
1. חוסר ההכרה בערך האחדות
2. חוסר ההכרה בכך שאנחנו לא יודעים הכול
כי מי שמבין שלא כול האמת נמצאת אצלו, מבין שכשהשני חושב אחרת ממנו, אז דעתו היא לא קשקוש מוחלט אלא כנראה יש משהו בדבריו(ייתכן והוא טועה הלכה למעשה אבל מכאן ועד להשמצות הנמוכות האלו יש פער עצום)
אכןחשבשבת
מספיקה לי פסיקה אחת מעוותת שלו על נושא עקרוני כדי לדעת את כל מניעיו וכו'.........
את באמת מקשיבה לעצמך?גון דו
א. יש הבדל בין דעותיו  של אדם לבין מידותיו ויראת השמיים שלו. מפסיקתו את יודעת
את דעותיו, עליו עצמו את לא יודעת כלום,פשוט כלום.בשביל זה זקוקה היכרות יותר מעמיקה.
ב. יש כשל לוגי בדברייך. את מניחה את מה שאת רוצה להוכיח. ההנחה אומרת בערך כך:
חייבים לסרב פקודה. כול מחשבה אחרת, כלל לא תתכן וממילא מי שלא פוסק כך מדבר שטויות
או מפחד ממה יגידו עליו. ההנחה בעייתית, הרב שפירא זצ"ל העיד על עצמו שהוא התחבט קשות
לפני שפסק שיש לסרב פקודה, כלומר הרב שפירא שבמחילה לא היה פחות חכם ממך, כן הבין את
ההגיון בדיעה שסוברת שאין לסרב פקודה או לפחות לא להכריז על כך בפומבי(גם הרב אבינר לא אמר
שיש לבצע), ומשום כך הוא התלבט.אם טענתך נכונה שמדובר בשאלה פשוטה כמו 'האם השמש תזרח מחר בבוקר?' מדוע התלבט? כלומר גם מי שאומר שאסור לסרב פקודה יש יסוד של אמת בדבריו
ולא ניתן לפטור אותנו בטענות כגון-פסיקתו מעוותת, ומפסיקתו ניכר שהוא כלל לא תלמיד חכם, ואין בעיה לבזותו וכו'. ומאחר שמחשבה אחרת תתכן, משום שישנם פוסקים גדולים כמו הרב עובדיה שליט"א
והרב עמאר שליט"א שפסקו כך, ממילא אדם שחושב כך קשה להגיד על פסיקתו שהיא מעוותת ומשוללת
יסוד. אני  מציע לך לחפש באינטרנט את ההתכתבות בין הרב סלבצקי(תלמידו של הרב שפירא)
לבין הרב ליכטשנטיין בכדי שתביני קצת, איזו שאלה הלכתית מסובכת זו. מדובר בשאלה מאוד, מאוד
לא פשוטה.
ושוב אתה מטעהיהודי יקר
"עצם הדבר שייתכן כיום שאנשים שומרי תורה ומצוות יחשבו וגם יכתוב דברי פקפוק, אם באמת מחייבים פסקי תורה והלכה את אנשי הצבא כשהם סותרים פקודות הצבא, הדבר הוא בשבילי הפתעה עצומה, וכמעט שלא האמנתי לדברים שקראתי. האם יתכן שאדם שומר תורה ומצוות יחשוב שמותר לעבור על דברי תורה משום שישנה הוראה צבאית נגדה, ועדיין יחשוב את עצמו לאדם דתי, הרי זה דבר והיפוכו! זה היה, מאז ומעולם מהדברים הפשוטים ביותר לכל יהודי מקטנותו, שהדבר העליון לכל יהודי הוא קיום ציווי דבר ה', כפי שנפסק בהלכה...... ואם כי לפי הדין יש תוקף עצום ומכריע לשלטון ולצבא, אבל במקרה ודעתם מנוגדת להלכה אין לזה כל תוקף." (מתוך "מורשה" לרב שפירא זצ"ל עמ' קכה')
אפשר לראות שבלשון המעטה הרב שפירא זצ"ל לא התלבט במאומה לגבי סירוב פקודה בצבא!
גון דו היקר, בנית תאוריה שלמה על סמך נק' שהיא לא נכונה בעליל!!!
במחילה פשוט לא הבנת את דבריגון דו
אין רב שחולק על כך(כולל הרבנים 'הממלכתיים' אם למישהו היה ספק
שמעתי מאחד מהם במו אוזניי)
שפקודה צבאית לא יכולה לסתור הלכה
זה דבר פשוט כמו שכותב הרב שפירא וממילא הוא לא התלבט בו.

אבל הוא כן התלבט לגבי שאלה אחרת: מהי ההלכה ?
משום שישנה סברא שאינה מגוחכת לחלוטין, שסירוב פקודה
יגרור סירוב נגדי ויערער את מבנה הצבא כולו
ואז אנו עלולים הישאר לא רק ללא גוש קטיף אלא ללא כול ארץ ישראל.
זה שיקול הלכתי שיש לקחת בחשבון.
ואנשי צבא רבים כמו גם רבנים שהתנגדו לסירוב פקודה התריעו על כך.
(כמובן שישנם שיקולים נוספים זו היתה רק דוגמה אחת)
זו סברא שהוא הכריע נגדה, אבל וודאי ששקל אותה בכובד ראש.
לאחר שהכריע מהי ההלכה בוודאי שלעובדה שהיא מנוגדת לפקודות
הצבא אין שום משקל כלל והיא חסרת חשיבות.
כך ניתן ליישב את דברי הרב שפירא בשני המקומות
אתה טועהחשבשבת
מפסיקתו אני יודעת גם את יראת השמים שלו.

אם זה דעת תורה אמיתית כזו שאין עליה חולקים אשרינו

אך אם זה דעה של פיקוח נפש- שמעוותים את פסק דינט זה מראה גם מראה על האדם עצמו.

ואגב עצם הוויכוח הנוכחי דווקא על אותו רב  מראה עד כמה הוא "צודק".
אם כבודה של תורה נר לרגלךחשבשבת
אז איפה אתה שהיא נרמסת?

מחבק את רומסיה???

וכבר אמרתי שכולם מסכימים: שאסור שיהיה גירוש נוסף אבל על זה הגבת שזה לא הנושא.

נו.........אשרינו.

וקשר לרב אבינר כבר הבהרתי שכשרב מעוות את התורה כדי שהתקשורת תאהב אותו אז זה בעיה גם בלימודו הבנתו וגאונותו בכל מקצועות תורה- כי הפסיקה כאן קריטית לטובתי שאראה ליברל או דעת תורה אמיתית.
וכשרואים בפסיקה קריטית זו את הפסיקה המעוותת אז מבינים שכל שאר הפסיקות היתה בהם נגיעה אישית.
ולידיעתך לפני הגירוש היה לי קשר מאוד טוב עם בית הרב.
ואין אפשרות לגישת ביניים?גון דו
האם הגישה היא או 'חיבוק מוחלט של הממסד'
או 'לשבור את כל הכלים ולהחליט שלא משחקים'.
יש הבדל בין לא לחבק את המגרשים, לבין ללכת אתם
לקרב יריות בסגנון המערב הפרוע.

לאחשבשבת
כי אין כזאת

דרך האמצע במקרה הזה היא שקר אחד מוחלט.

זה כמו לשאול האם אתה חי? אז יש 2 אופציות או כן או לא.
וכידוע את מלאך המוות לא מחבקים.
נוגון דו
אז אם היית מקורבת לבית הרב
וודאי ראית את מסירות הנפש שלו, את ענוותנותו
את יראת השמיים שלו,את  מידותיו הטובות.
אדם כזה יעוות את התורה כדי שהתקשורת תאהב אותו?
וכמו שאמרתי בשביל להתיימר לקבוע שהפסיקה היא מעוותת
צריכים מעבר לבירור מעמיק עם הרב שפסק, גם קצת
ידיעה באיך לומדים סוגיה הלכתית, ובאיך פוסקים הלכה.
מבלי לזלזל בכבודך, קשה לי להאמין שלמדת עשר שנים בישיבה לפחות
ואף שימשת תלמידי חכמים העוסקים בפסיקה בכדי לקבוע דבר כזה.

כן...חשבשבת
ועם עובדות לא מתווכחים.

ואגב רואים שאתה לא מגורש.
המשך....חשבשבת
הצגות לא משחקות אצלי תפקיד. ושחקנים על במה תמיד נראים אחרת מאשר במציאות.

ואם בנקודה קריטית מגלים זאת זה עוד יותר כואב.

אני מסכים איתךגון דו
רואים שאני לא מגורש(אם כי הייתי בגוש בזמן הגירוש אבל
וודאי שזה לא אותו דבר).
אני לעולם לא אהיה מסוגל להבין את עומק הכאב שלך
בנושא הזה, למרות שהוא כואב גם לי.
אין לי ספק שלך הדבר קשה יותר ממני.
אבל זאת בדיוק הבעיה בכול הדברים שאת כותבת:
את מדברת מהבטן .
הכעס שלך והתסכול שלך על ה: מדינה,רבנים, צבא וכו'
מונע ממך לחשוב באופן הגיוני.
להגיד דברים הרסניים ביותר.
דווקא מי שנמצא מ'רחוק' יכול לשפוט את הדברים בצורה יותר שקולה.
אתה שוב מטעהיהודי יקר
הנושא שדובר בו באשכול שלעיל הוא מאבק אלים עם שוטרים/חיילים או לא- זה שאלה של מותר או אסור, כמו ששאלת סירוב הפקודה היא שאלה של מותר או אסור, וכמו גם שאלת התרת אישה לבעלה וכו', גדול הדור הוא האדם שהולכים אליו בשאלות מסוג זה והוא שמכריע בהם בסופו של דבר כאשר הדברים מוטלים בספק אצל רבנים אחרים, בנושא שלנו (אלימות בפינויים או לא) יש הרבה שחוו את דעתם אבל ברגע שגדולי הדור חוו דעתם קצת מצחיק להסתמך על גדולים בתנ"ך, מחשבה או למדנות.

נ.ב. אני חושב שהרשימה שהכנת על הרבנים קצת לא מדויקת ומאוד מצד אחד מקטינה חלק מהם ומצד שני מגדילה חלק מהם. ולא נציין שמות מפאת כבודם. רק דוגמא אחת, למשל הרב שפירא זצוק"ל אמנם היה גדול גם בלמדנות אבל ודאי שעיקר עניינו בעשרות שנותיו האחרונות היה ביה"ד הגדול בירושלים וכן עשרות אם לא מאות רבני ערים ויישובים שבאו להתייעץ איתו בפסיקת הלכה.
מופנה ל"גון דו"יהודי יקר
אז אין לנו וויכוח עקרוניגון דו
א. בוודאי שבשאלה הלכתית יש לפנות רק לרב שעוסק בפסיקה.מה שקומם אותי יה ניסיון לתאר גדול בפסיקה
כגדול הדור האם התורה מסתכמת בהלכה בלבד?
ב. לגבי סוף דבריך-1. אתה יכול לא להסכים בדיוק, זה בסדר גמור.
                        2. כבר כתבתי שישנם תלמידי חכמים שגדולים במספר תחומים,
פשוט ניסיתי לתת דוגמה טובה לגבי מגוון התחומים הדוגמה בהקשר זה של הרב שפירא זצ"ל
גם נכונה מאוד-הוא בהחלט היה מגדולי הפוסקים, כמו גם הרב אליהו שליט"א על אף שצייניתיו כרב מקובל
הוא נחשב לאחד מגדולי הפוסקים. אם תקרא שוב את ההודעה שלי תראה שלא שללתי את ההבנה הזו.
ספציפית לגבי הרב שפירא זצ"ל האם להחשיב אותו קודם כפוסק או קודם כלמדן- תראה קשה מאוד להכריע
ולקבוע מסמרות אבל מדובר בתלמיד חכם שהוא קודם כל 'זקן וישוב בישיבה' כפי שהספידו אותו.
בסופו של דבר העיסוק הקבוע שלו היה להיות ר"מ וראש ישיבה במשך 75 שנה.
ייתכן שבאמת הקדיש את רוב יומו לפסיקה, אם כי הדבר תמוה. לא הכרתי אותו עד כדי כך.
שוב, כמו שכתבתי קודם, כתבתי הודעה כללית, לא ערכתי מחקר מדוקדק עד כדי כך.
לא לאלימות!!!אבא שמואל
"אם במחתרת ימצא הגנב והכה ומת - אין לו דמים. אם זרחה עליו השמש - דמים לו..."

מה לנו מסקרים-שקרים

הבה נתבונן בתורה הקדושה ונלמד כיצד עלינו להגיב...

זו לא אלימות - זו תורה!!!
הפכת את ההבנה של הפסוקגון דו
"אין לו דמים"-מי שהורג את הגנב אינו אשם-ההסבר הפשוט,
וזו אחת משיטות הראשונים הוא שאיננו יודעים מה הגנב ייעשה
כאשר ייתקוממו נגדו על שפרץ לחצר בעל הבית. ולכן מתירים להרוג אותו.

"דמים לו"-כאשר זרחה השמש ונתבררה דעת הגנב
אסור להרוג אותו מפני שאפשר לראות אם יש ביכולתו\כוונתו
להרוג במקרה של מאבק. ולכן מי שהורג אותו נשפט.

הפסוק מדבר על בעל הבית לא על הגנב.
אם כבר זו ראיה מדוע אסור להשתמש באלימות,
אלא אם כן הם באים באמצע הלילה.

אשריך על הדיוק!אבא שמואל
{
"אין לו דמים"-מי שהורג את הגנב אינו אשם-ההסבר הפשוט,
וזו אחת משיטות הראשונים הוא שאיננו יודעים מה הגנב ייעשה
כאשר ייתקוממו נגדו על שפרץ לחצר בעל הבית. ולכן מתירים להרוג אותו.

"דמים לו"-כאשר זרחה השמש ונתבררה דעת הגנב
אסור להרוג אותו מפני שאפשר לראות אם יש ביכולתו\כוונתו
להרוג במקרה של מאבק. ולכן מי שהורג אותו נשפט.

הפסוק מדבר על בעל הבית לא על הגנב.
}
עד כאן אני מסכים איתך!

לגבי המסקנה: "אם כבר זו ראיה מדוע אסור להשתמש באלימות,
אלא אם כן הם באים באמצע הלילה."

יכולת לנסח בצורה נכונה יותר..
גון דו ואבא שמואל..עדיאל
הניסוח המדויק של המסקנה הוא כך....

הבא במחתרת, בין ביום בין בלילה--אין לו דמים:  אלא אם הרגו בעל הבית או שאר האדם, פטורין.  ורשות יש לכול להורגו בין בחול בין בשבת, בכל מיתה שיכולין להמיתו--שנאמר "אין לו, דמים

ואחד הבא במחתרת, או גנב שנמצא בתוך גגו של אדם, או בתוך חצרו, או בתוך קרפפו--בין ביום בין בלילה.  ולמה נאמר "במחתרת" (שמות כב,א), לפי שדרך רוב הגנבים לבוא במחתרת בלילה.

זהירות עם המסקנות...
כבר אמרתי שיש כמה שיטות ראשונים בענייןגון דו
זה הרמב"ם כמדומני.
אם תדקדק בשיטת רש"י בסנהדרין (דף ע"ה שם בסוגיה)
או תראה את הטור תראה שהם מפרשים אחרת, שישנה חשיבות דווקא ללילה.

כך או כך גם אליבא דהרמב"ם לא בהכרח מדובר על אדם
שבא סתם כך לביתו של אדם באמצע היום.
גם ,גגו חצירו וקרפיפו"  הם לא בהכרח סתם מקומות(לא זוכר מי מפרש ככה
למדתי את הסוגיה לפני שנתיים וחצי-אבל אחד הראשונים מפרש כך) אלא הם מקומות שבהם
לא מצוי בעל הבית ולכן הגמ' ציינה דווקא אותם. כלומר מדובר על אדם שבא
או במחתרת, או מתוך כוונה לא להתגלות- ולכן יש כאן חשש
נפשות כשהוא חוצה גבול מתוך מטרה לא להתגלות. קרפף-מקום לאיסוף עצים(ע"פ פירוש אחד)
כלומר, סוג של מחסן.
במקרה דנן המגרשים הולכים בראש מורם ובטורים ישרים,
הדבר לא דומה כלל(למעט עקירות מאחזים שיהסמניקים באים באמצע הלילה.
אז אולי הדין שונה).

מעבר לעניין העקרוני שכתבתי כבר בתגובות קודמות:
1. מטרתם אינה לגזול אלא לגרש. הגזילה(על מנת להחזיר שעדיין היא גזילה)
היא רק אמצעי כחלק מהגירוש. הבא במחתרת מטרתו לגנוב.
2. כל הדיון של בא במחתרת הוא על אדם פרטי כנגד אדם פרטי. למלכות יש דינים אחרים
ומותר לה גם לגזול לטובת כלל התושבים. לנסות להתייחס את המאבק של
"המדינה" נגד "המתיישבים" בכלים של דיני ממונות פרטיים זה לא רציני.
לכאורה(וצריך לדקדק בעניין אבל קטונתי) לו היתה המדינה עושה מצווה ולא עבירה
(למשל מגרשת ערבים המורדים בריבונותו על הארץ או מסרבים לקיים שבע מצוות בני נוח)
מותר לה 'להעביר את רכושם' למרות שכשאדם פרטי עושה את זה זה גזל.

העם עם הגון (דוהקולה טובה
אופס.. נשלח..הקולה טובהאחרונה
אני מסכימה איתך לגמרי.
ויש עוד משהו- 
1. אוקטובר 2001. אינטיפדה, מחבלים מתפוצצים ברחובות יריות בכל כבישי יש"ע. ערבים זורקים בקתבי"ם על חיילים ובתגובה חוטפים אש חיה, 13 הרוגים, 3 מהם מכדורי גומי. 
הצבא לא טיפש, אין לו כח ל"חוכמעס" תתחילו להיות אלימים- תחטפו חזק, וכבר היה מקרה של חייל שירה באויר בפינוי של יצהר דרום והתקשורת נדמה (חוץ מאיזה הצויפה שכתב בכותרות ענקיות...) לאט לאט לעם לא אכפת מאיתנו, הצבא, המשטרה והתקשורת מכינים אותו למצב שהם יוכלו לירות עלינו וכולם ישתקו. ואתם עוזרים להם.

2. ממש לפני עמונה הייתי בשכונת שלהבת בחברון, רצו לגרש שם משפחות מהבתים. החבר'ה שם היו קיצוניים פאנטים, הגיעו כמה פלוגות של היס"ם והם התחילו לזרוק עליהם אבנים, נורות מלאות צבע וכל מני דברים כאלו. רעולי פנים. נעצרו שם כמה חבר'ה. כשהיסמניקים התקרבו אליהם הם הרימו מקלות (את כל זה אני ראיתי, הייתי בבית של אחת המשפחות שם וראינו הכל מהחלון) אין לי שום הוכחה, אבל לדעתי זאת היתה אחת מהסיבות שהביאו לעמונה את הסוסים והאלות. האנשים בפיקוד ראו שזה הנוער שלנו- אז הם הגיבו בהתאם. 

מתסכל אותי שאנשים עושים דברים בלי לחשוב ואח"כ כל עמ"י סובל. 
אחים שלי, באמת שאני אוהבת אתכם למרות שלדעתי אתם עושים טעות גדולה שכולנו נשלם על זה ביוקר...
(ואני מדברת כאן לאותם פאנטים שבגללם הפסקתי להגיע לפינויים...)
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

מסכימה אבל איך זה נראה בפועל?מישהי 1

אני אומרת תחזרו לעולם הישן והטוב שלא מבקשים תמונות

הלואי

המציאות כבר נסעה משם

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

תמונה טובה זה תמונה טובהמישהי 1אחרונה

לא משנה מארוע או לא

מה שיותר טוב מוכיח את עצמו.

לגבי מה שכתבת אחר כך אני לא מכירה את זה

צודקת..בנות רבות עלי

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסאאחרונה

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך