אין למי להצביעסימנס מהוא
נכון. אבל אסור לאבד אף קולאריאל יוסף
איפה כתוב שאסור?סימנס מהוא
מוזמן לעשות את זה ולקבל ממשלת שמאל, על כל המשתמע.אריאל יוסף
הרב טאו לא חשש להצביע פתק לבן כמה פעמיםסימנס מהוא
הוא דעת יחיד בזה. שאר ת״ח מצביעים, כל אחד לרשימה התורניתעם הארץ
הוא לא חשש מעוד כמה דבריםהסטורי
לא אלמן ישראל!!! בכל מצב גם עם ביבי וגם עם טיביאוהב א"י והעם
ממשלת שמאל היא לא אוייב העם. אישית ביבי עדיף על לפיד או גנץ אבל הלואי ולפרץ מהימין החדש או פרץ מהעבודה גשר היה סיכוי להיות ראש ממשלה. מפלגה זה לא קבוצת כדורגל שצריך לתמוך בכל מצב.
אני אחזור שוב על מה שאמרתי לגבי הליכוד ואני אבקש ממך להתיחס לדברים:
הליכוד לקח את כל החלאים שעליהם הוא נבחר ב77 בזכות הקול שלי ושל אחרים ועוד חלאים שהוא אסף בדרך, מינף ושיפר אותם לטובתו
ובכל קמפיין בחירות הלהיב את ההמונים בסגנון " טול קיסם-טול קורה" לבחור בו מחדש.
דוגמאות:
ועדי עובדים- רובם פעילי ליכוד כיום
משרות בכירות בשירות הציבורי- רובם פעילי ליכוד כיום
שלום תמורת שטחים-רק הליכוד יכול.
פינוי ישובים-רק הליכוד יכול.
שחיתות- שר השיכון לשעבר אברהם עופר זל התאבד, רבין התפטר והיום יש עזות מצח.
מערכת המשפט- לראשי הליכוד נוח להאשים ולהסיט ולכן חוק ההתגברות לא יעבור,
כניעה לטרור- ישום החלטות ועדת שמגר לא נראות באופק.
פער עדתי- אף מועמד מעדות המזרח לא נבחר לראשות הליכוד.
ולבסוף הדובדבן שבקצפת
הסכם אוסלו- עם השתלטות חמס על עזה היה לגיטימי לבטל את ההסכם, אמה מה, בנסטיות ערמומית
ליכודניקית אופיינית מונף המצב:
1. כל עוד ההסכם קיים אפשר להאשים.
2. כל עוד חמס בעזה אין צורך לזוז מדינית (על חשבון תושבי העוטף כמובן).
3. יש תיאום בטחוני לכאורה כי למעשה פה ושם יש ידוי אבנים, ירי או סתם זריעת פחד ביהודה ושומרון.
לא מדוייק. נכון שאין אף רשימה שכולה אנשים שאנו רוציםהסטורי
תן לי רשימה אחתסימנס מהוא
לא הבנתי אותך, או שאתה לא הבנת אותיהסטורי
אתה רוצה נשים? על מה ההתעקשות?הסטורי
עוצמהאמלתרא
איתמר בן גביר עולה להר הבית.אריאל יוסף

בהמשך הרשימה יש כמה פעילי הר הבית מובהקים.
ובכל מקרה, אין לנו קולות לבזבז.
ברוך השם!אמלתרא
מקיים מצות הבורא:
"וביום השלישי בשבת ארבעה ימים לירח מר חשוון שנת ששה ועשרים ליצירה יצאנו מעכו לעלות לירושלים תחת סכנה ונכנסתי לבית הגדול והקדוש והתפללתי בו ביום ה' ארבעה ימים לירח מר חשוון.. ושני ימים האלו שהם שישי ו.. למר חשוון נדרתי שיהיה לי כמו יום טוב ותפילה ושמחה בה' ואכילה ושתיה אלקים יעזרני על הכל ויקוים נדרי לה' אשלם אמן. וכשם שזכיתי להתפלל בה בחורבנה כך אראה אני וכל ישראל בנחמתה.
"אם אין ישראל מקריבין עולה לפני הקב"ה אין ציון וירושלים נבנית, לפי שאינן נבנות אלא בזכות קרבן עולה שיהיו ישראל מקריבין לפני הקב"ה" ע"כ
מדרש תנחומא (צו פרשה י"ד)
"עורי צפון ובואי תימן מה עבד לה ר' יוסי בר חנינא: לכשיתעוררו הגלויות (בני ישראל הנמצאים בגלות) שהן נתונות בצפון ויבואו ויבנו בית המקדש שהוא נתון בדרום" ע"כ
ירושלמי מגילה פרק א' הלכה יא
ו [ג] "אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח, צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחייה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטיפשים אומרים; אין הדבר כן--שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך, והוא היה אומר עליו, שהוא המלך המשיח. ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו משיח, ולא שאלו ממנו חכמים, לא אות ולא מופת."
רמב"ם הלכות מלכים ומלחמות פרק יא הלכה ו
"מצות עשה לעשות בית לה' מוכן להיות מקריבים בו הקרבנות וחוגגין אליו שלוש פעמים בשנה שנאמר "ועשו לי מקדש" (שמות כה, ח)
רמב"ם הלכות בית הבחירה א' א'
הלכה א מצות עשה ליראה מן המקדש שנאמר ומקדשי תיראו ולא מן המקדש אתה ירא אלא ממי שצוה על יראתו:
הלכה ב ואי זו היא יראתו לא יכנס אדם להר הבית במקלו או במנעל שברגליו או באפונדתו או באבק שעל רגליו או במעות הצרורין לו בסדינו ואין צ"ל שאסור לרוק בכל הר הבית אלא אם נזדמן לו רוק מבליעו בכסותו ולא יעשה הר הבית דרך שיכנס מפתח זו ויצא מפתח שכנגדה כדי לקצר הדרך אלא יקיפו מבחוץ ולא יכנס לו אלא לדבר מצוה:
הלכה ג וכל הנכנסין להר הבית נכנסין דרך ימין ומקיפין ויוצאין דרך שמאל חוץ ממי שארעו דבר שהוא מקיף על השמאל לפיכך היו שואלין לו מה לך מקיף על השמאל שאני אבל השוכן בבית הזה ינחמך שאני מנודה השוכן בבית הזה יתן בלבבך ותשמע לדברי חבריך ויקרבוך:
הלכה ד כל שהשלים עבודה ונסתלק לו אינו יוצא ואחוריו להיכל אלא מהלך אחורנית מעט מעט ומהלך בנחת על צדו עד שיצא מן העזרה וכן אנשי משמר ואנשי מעמד ולוים מדוכנן כך הם יוצאין מן המקדש כמי שפוסע אחר תפלה לאחוריו כל זה ליראה מן המקדש:
הלכה ה לא יקל אדם את ראשו כנגד שער מזרחי של עזרה שהוא שער ניקנור מפני שהוא מכוון כנגד בית קדש הקדשים וכל הנכנס לעזרה יהלך בנחת במקום שמותר לו להכנס לשם ויראה עצמו שהוא עומד לפני י"י כמו שנאמר והיו עיני ולבי שם כל הימים ומהלך באימה וביראה ורעדה שנאמר בבית אלהים נהלך ברגש:
הלכה ו ואסור לכל אדם לישב בכל העזרה ואין ישיבה בעזרה אלא למלכי בית דוד בלבד שנאמר ויבא המלך דוד וישב לפני ה' והסנהדרין שהיו יושבין בלשכת הגזית לא היו יושבין אלא בחציה של חול:
הלכה ז אע"פ שהמקדש היום חרב בעונותינו חייב אדם במוראו כמו שהיה נוהג בו בבניינו לא יכנס אלא למקום שמותר להכנס לשם ולא ישב בעזרה ולא יקל ראשו כנגד שער המזרח שנאמר את שבתותי תשמורו ומקדשי תיראו מה שמירת שבת לעולם אף מורא מקדש לעולם שאף על פי שחרב בקדושתו עומד:
רמב"ם הלכות בית הבחירה ז-ז'
המצווה הכ"א הציווי שנצטווינו ליראה אותו הבית הנזכר מאוד מאוד עד שנקבע לו בלבנו מקום היראה והרעדה - וזו היא מוראת מקדש. והוא אומרו יתעלה: "ומקדשי תיראו" (שמות יט, ל) והגדרת יראה זו כמו שהזכירו בספרא:"איזה הוא מורא? לא יכנס להר הבית במקלו ובמנעלו ובאפונדתו ובאבק שעל רגליו, ולא יעשנו קפנדריא, ורקיקה מקל וחומר.וכבר נתבאר בכמה מקומות בתלמוד, שאסור בהחלט לשבת בעזרה אלא למלכי בית דוד בלבד; וכל זה לפי שאמר יתעלה: "ומקדשי תיראו" וזו חובה לעולם, אפילו בזמן הזה שהוא חרב בעוונותינו שרבו. ולשון ספרא:"אין לי אלא בזמן שבית המקדש קיים, בזמן שאין בית המקדש מנין? תלמוד לומר: את שבתותי תשמרו ומקדשי תיראו - מה שמירת שבת לעולם, אף מורא מקדש לעולם".ושם אמרו עוד:"לא מן המקדש אתה ירא, אלא ממי שפקד על המקדש".
ספר המצוות כ"א
"מסכת מידות היא אחרי מסכת תמיד, ענינו הוא ספור שהוא זוכר מדת המקדש וצורתו ובנינו וכל ענינו, והתועלת שיש בענין הוא כשיבנה במהרה בימינו יש לשמור ולעשות התבנית ההוא והתבנית והצורות..."
רמב"ם בהקדמה לסדר זרעים
אמרו חכמים, אין בין העולם הזה לימות המשיח, אלא שיעבוד מלכויות בלבד.
רמב"ם הלכות מלכים ומלחמות פרק י"ב הלכה ב'
"ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המלך המשיח יבוא אלייהו. וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא יידע אדם היאך יהיו עד שיהיו שדברים סתומים הן אצל הנביאים גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו ועל כל פנים, אין סידור הווית דברים אלו ולא דקדוקן, עיקר בדת" עכ"ל
רמב"ם הלכות מלכים ומלחמות פרק י"ב הלכה ד'
"לשכנו תדרשו ובאת שמה" (ראה) "שתלכו לו מארץ מרחקים ותשאלו 'אנה דרך בית ה', ותאמרו איש אל רעהו: 'לכו ונעלה אל הר ה''.. ובספרי: דרוש על פי הנביא, יכול תמתין עד שיאמר לך נביא. תלמוד לומר "לשכנו תדרשו" דרוש ומצא ואח"כ יאמר לך נביא."
(רמב"ן ראה)
הנראה אלי, כי המלואים שהקריבו על הכהנים למלא את ידם לכהן לא היו אלא לשעה... עוד יש לי ראיה על הענין הזה, שפירשתי אמרם ז"ל בראשון שליומא 'כיצד הלבישן לאהרן ולבניו בימי המלואים', ותמהו 'כיצד הלבישן מאי דהוה הוה', אלא 'כיצד מלבישן לעתיד לבא', לעולם הבא נמי צריך, הכא נמי 'כשיבואו אהרן ובניו משה רבינו עמהם', כלומר נשאל לו. הנה סוברין כי לתחיית המתים יקדשו אהרן ובניו עצמן במילואים, לפי שכבר בטלה משיחתן ממנו ומזרעו בשעת המיתה, ויהיו אנשים מחודשים יצטרכו להתקדש כראשונה, ויהיו המילואים האלה נוהגין בם, אם כן המילואים במזבח ובמקדש לאחר החרבן כשנעשה אחרים יצטרכו למילואים ועשו אותן בימי עזרא, וכן נעשה לימות המשיח אמן במהרה בימינו
רמב"ן בהגהותיו לספר המצות (שורש ג)
רמב"ם מפורש בהלכות ביאת מקדש פרק א' הלכה ד'
שכותב ו"צריכים לידע הדינים, וגם היום אפשר שאם יתנו המלכויות רשות לבנות בית המקדש, מצווה לבנות, כמבואר במדרש דבימי יהושע בן חנניא ניתנה רשות והתחילו לבנות, ועיין בספר כפתור ופרח שרבינו חננאל בעל התוס' רצה לילך להקריב קרבנות בירושלים, א"כ הוא הדין לבניין בית המקדש" עכ"ל.
מנחת חינוך מצווה ה'
נראה לי דכל עיקר לימוד מסכת זו, הוא שנשמור בלבנו תבנית ואופן בניינו, למען דעת באיזה אופן נבנה... וכן כתב הרמב"ם בהקדמה למסכת זו, ואף על גב דבניין שלעתיד יבנה בידי שמים מאליו, על כרחיך צריך לומר דהך תנחומא שהביאו התוס', דברי הגדה הוא ואין למדין ממנה, אלא רצה לומר שהקב"ה יסייעם בדרך נס שיבנוהו" עכ"ל
התפארת ישראל בפירוש המשנה למסכת מידות פרק א' משנה א.
"מה"ר ברוך ז"ל אמר אלי שרבנו יחיאל מפאריס ז"ל (מבעלי התוס') אמר לבוא לירושלים, והוא בשנת שבע עשרה לאלף השישי, ושיקריב קרבנות בזמן הזה"
בספר כפתור ופרח פרק ו'
כיון שאין נותנין להקריב קרבן
הגר"מ גלאנטי
http://www.hebrewbooks.org/pagefeed/hebrewbooks_org_723_69.pdf
האידנא בזמן הזה שאומות העולם מקפידין בעלה שלא מניחין לנו לבנות המזבח ואז אין מקריבי קרבן
הגה"ק רבי אהרן שמואל קאידנאוו זצ"ל ברכת הזבח
ברכת הזבח - קאידנובר, אהרן שמואל ב"ר ישראל (page 1 of 430)
כתב וז"ל: "כקש"ת מו"ה עקיבא (איגר) נ"י אב"ד פזנא יע"א, יקרת קדשו הגיעני, ומה שכתב מורי וחמי הגאון נ"י לבקש משרי ירושלים ליתן רשות להקריב. הוא קפדן גדול, כי הוא אמר לבל יקרב שם מי שאינו מאמונת ישמעאל"
בשו"ת חתם סופר סי' רלו
כתב וז"ל: "כי שמע מרבו הגאון מה"ר חיים מוולאז'ין, ששמע כמה פעמים מפי הגר"א זצללה"ה שאמר: "יתנו לנו הר הבית להקריב בו פעם אחת, ויהיה כבר לאחר הפעולה" כלומר: נזכה מיד לגאולה האמיתית והשלימה)
בספר קרנות המזבח עמוד מח
ומלמידי הגאון רבינו חיים מוולאז'ין זצ"ל ספרו שרבינו הגדול הגר"א זלל"ה אמר שבאם יזכינו ה' להעלות קרבן תמיד פסח תושע יהודה וישראל וכו'"
"ומקריבין אף על פי שאין בית וכו' כן פסק ברמב"ם וכו' וכן פסקו כל הראשונים"
בעל החפץ חיים זצ"ל בספר ליקוטי הלכות, זבח תודה
משא"כ היום אם רוצים להקריב בלי בית, רק לבנות מזבח לבד ובלי הוספה על מזבח של בית שני, בודאי יכולים לכוין מקום המזבח ע"י סיוע והיכר של היסודות אשר נשארו עדיין בקרקע ואחר העיון בספרים הרבים המדברים מציור המקדש יכולים בנקל לבא למטרה המבוקשת וזה אמת...
משא"כ עתה אחר חורבן טיטוס דנשארו הר הבית וכל היסודות במקומם, ומקום המזבח נודע לנו גם באורך וברוחב ע"פ המשנה והברייתא והתלמוד מדוע לא יהיה לאל ידינו לבנות היום המזבח על מקומו הראשון
שו"ת מהר"ץ חיות סימן ע"ו
ז"ל: "טמא מת אפילו המת עצמו מותר להיכנס להר הבית שנאמר ויקח משה את עצמות יוסף עמו , עמו במחנה לוויה"
"ולכן היה נראה לענ"ד דוודאי בית המקדש לעתיד לבוא יבנה ממש בידי אדם, ומה שנאמר "מקדש ה' כוננו ידיך" שנדרש בתנחומא שירד למטה, הוא בית המקדש רוחני שיבוא לתוך בית המקדש גשמי כנשמה בתוך הגוף, וכמו שירד במשכן ובבית המקדש אש של מעלה תוך האש של הדיוט שנבער בעצים, וכן נראה במכילתא" עכ"ל
ערוך לנר פרק ג' דסוכה דף מ"א עמוד א' (על רש"י ד"ה אי נמי" ]
כתב וז"ל: "לכן בזמן הזה אי איתיהיב רשות להקריב קרבן פסח אין לבטל בשביל שאין לנו כהן מיוחס וסגי בבדיקת ד' אמהות אף שאין לנו יחוס אבות עד כהן שעבד"
בספר החזון איש הלכות פריה ורביה סימן ב' דף יא
"אבל אם יש מזבח אפילו אין בית כלל למאן דאמר קדושה ראשונה קדשה לעתיד לבוא מקריבין אף הבכור וכל הקדשים ונאכלין"
בספר חמד משה הלכות תענית סימן תקנ"א
כתב וז"ל: "ועל דבר אשר הודיענו כבוד הרב וכ' שחכמי הספרדים וליטא רצו להקריב בערב פסח העבר קרבן פסח הבא בטומאה הנה זה אינו חדשות וכבר הובא בספר כפתור ופרח
שו"ת בית שלמה (דרימר) יו"ד חלק ב' סקכ"ה
.כותב: "אין ספק כי האבן הזאת אשר תחת הכיפה היא אבן השתיה אשר עליה היה הארון בקדשי הקודשים הילכך מי שעולה בעליות אשר לרוח מערב או נכנס לראות מהפתח אשר לצד מערב צריך לשער שיהיה בינו לבין הכיפה יותר מאחד עשר אמה וכו'
שוב ראיתי וכן אמרו לי בני אדם היודעים לשער שאין לך פתח ולא עלייה שלא תהא רחוקה מהכיפה כשיעור אשר כתבתי הילכך מותר להתקרב אל הפתחים ולעלות אל העליות כ"ש בהצטרפות הספיקות שכתבתי וכתב עוד שם : "והמנהג פשוט שנכנסים לשם"
בשו"ת הרדב"ז חלק ב' סימן תרצ"א
וז"ל: "שמותר להתקרב אל פתחי בית המקדש ולהיכנס לעליות אשר סביב בית המקדש"
בספר "שערי תשובה" על השולחן ערוך הלכות תשעה באב סימן תקס"א
"כקש"ת מו"ה עקיבא (אייגר) נ"י אב"ד פוזנא יע"א, יקרת קדשו הגיעני, ומה שכתב מורי וחמי הגאון נ"י לבקש משרי ירושלים ליתן רשות להקריב. הוא קפדן גדול, כי ההוא אמר לבל יקרב שם מי שאינו מאמונת ישמעאל"
חתם סופר סי' רלו
ע"ז נאמר "והביאותים אל הר קדשי ושמחתים בבית תפילתי עולתיהם וזבחיהם לרצון על מזבחי כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים"
בגמרא בבא בתרא דף ד' מובא הסיפור של הורדוס, והגמרא אומרת שם שקירות הבית היו עשויים מכמה סוגי אבנים "ועם חתכות עץ בין שורת אבנים אחת לחברתה"
"הראיתי בראיות ברורות כי החלטת הגאון רבי שמעון בן צמח במאמר הגדה המכונה יבין שמועה והגאון יעב"ץ בשו"ת שלו סימן צ"ט כי גם לאחר חורבן בית שני לא נמנעו השרידים מלהקריב הפסח במועדו בירושלים"
תשובות מהרי"ץ חיות דף תתמ"ד
אמר ומכר מאחוזתו, ירצה על המשכן משכן העדות אשר הוא אחוזתו יתברך שבו השרה שכינתו, ובעונותינו נמכר הבית ביד האומות, וכמאמרם ז"ל (שוחר טוב עג) בפירוש פסוק מזמור לאסף באו גוים וגו':
והודיע הכתוב כי גאולתו היא ביד הצדיק אשר יהיה קרוב לה', על דרך אומרו (לעיל י ג) בקרובי אקדש, הוא יגאל ממכר אחיו, כי האדון ברוך הוא יקרא לצדיקים אח כביכול (זוה"ק ח"ג קס
דכתיב (תהלים קכב ח) למען אחי ורעי, והגאולה תהיה בהעיר לבות בני אדם ויאמר להם הטוב לכם כי תשבו חוץ, גולים מעל שלחן אביכם, ומה יערב לכם החיים בעולם, זולת החברה העליונה אשר הייתם סמוכים סביב לשלחן אביכם, הוא אלהי עולם ברוך הוא לעד, וימאיס בעיניו תאוות הנדמים ויעירם בחשק הרוחני, גם נרגש לבעל נפש כל חי עד אשר יטיבו מעשיהם, ובזה יגאל ה' ממכרו, ועל זה עתידין ליתן את הדין כל אדוני הארץ גדולי ישראל, ומהם יבקש ה' עלבון הבית העלוב
אור החיים הק' על פרשת בהר - ויקרא כה, כה,
רבי שמעון בן גמליאל עלה אחרי החורבן וברור שהוא היה טמא מת.
בגמרא מכות דף כד: "שוב פעם אחת היו עולין לירושלים, כיון שהגיעו להר הצופים קרעו בגדיהם. כיון שהגיעו להר הבית ראו שועל שיצא מבית קודשי הקדשים התחילו הן בוכין, ור"ע מצחק, אמרו לו מפני מה אתה מצחק אמר להם מפני מה אתם בוכין אמרו לו מקום שכתוב בו "והזר הקרב יומת" ועכשיו שועלים הלכו בו ולא נבכה, אמר להם לכך אני מצחק דכתיב וכו' אמרו לו עקיבא ניחמתנו עקיבא ניחמתנו (סליק מסכת מכות
מצינו בחידושי הר”ן לסנהדרין .בגמרא (שם יא ,ב) מסופר "מעשה ברבן גמליאל שהיה יושב על גב מעלה בהר הבית והיה יוחנן סופר הלז עומד
:,לפניו ושלוש אגרות חתוכות לפניו מונחות ,אמר לו ,טול איגרתא חדא וכתוב ...לאחנא” (בני גלוותא בבבל ולאחנא דבמדי ולשאר כל גלוותא דישראל שלומכון יסגא לעלם מהודעין אנחנא לכון דגוזליא רכיכין ואימריא עדקין) הגוזלות רכים והכבשים קטנים .”וזימנא דאביבא לא מטא) זמן האביב לא הגיע (ושפרא מלתא באנפאי ובאנפי חביריי :ואוסיפית על שתא דא יומין תלתין, מהגמרא שם מוכח שהמעשה היה ברבן גמליאל דיבנה ,לא ברבן גמליאל הזקןץ
והקשה הר”ן - אם כן הרי היה זה לאחר החורבן ,ומה להם לגוזלות בשביל מחוייבי תורים ובני יונה לקרבן ,ומה להם לכבשים בשביל קרבן פסח ,שבשבילם מעברים את השנה? אלא - אומר הר”ן שאף לאחר החורבן היו מסתכלים בדברים הצריכים אילו בית המקדש היה קיים .”שאם יבנה הבית בימיהם יהיו הענינים על מכונם ,כמו שאמר לעניין יום הנף שיהיה” כולו אסור מטעם מהרה יבנה המקדש
1. תוס' יו"ט מעשר שני פ"ח מ"ב וז"ל: "כי בניין ביהמ"ק קודם למלכות בית דוד, כדאיתא בירושלמי אמתניתין וכל שכן קודם לתחית המתים",
2. ובתוס' אנשי שם "בניין ביהמ"ק קודם לקיבוץ גלויות" (שם)
3. הרדזינער רבי זיע"א בספרו מאמר פתיל תכלת עמוד קס"ה
וז"ל: "אלא ע"כ שמע מינה, שבית המקדש עתיד להבנות קודם ביאת המשיח ואז לא יהיה עדיין ב"ד הגדול כלל, שלא יהיה עדין השבת השופטים".
4. הרדב"ז כותב על שני הפרקים האחרונים של הרמב"ם בהלכות מלכים המדברים בעניין המשיח וז"ל: "כיון שאין דברים אלו לעניין הלכה ולא לקיים עיקר מן העיקרים אין ראוי לדק דק בהם"
(רדב"ז בפירושו על הרמב"ם הלכות מלכים פרק י"ב הלכה ב')
הדברים ברורים שאי אפשר להביא ראיה ממה שכותב הרמב"ם "ובונה מקדש", ולעכב בכך את מצוות עשה דאורייתא "ועשו לי מקדש", שהיא מצווה מהתרי"ג, כיון שזה "נבואה" שנתנבאו הנביאים (שהרמב"ם מצטט מהם), ודברי הגדה, ואינם להלכה ולא לקיים עיקר מן העיקרים כלשון הרדב"ז שם.
5. וכדברי הרמב"ם עצמו באיגרת השמד וז"ל: "וחיוב המצוות אינו תלוי בביאת המשיח, אלא מחויבים אנו להתעסק בתורה ובמצוות ולהשתדל להשלים עשייתן, אבל אם יעמוד אדם במקומו ויאמר אשאר אני עד שיבוא משיח ואצא מזה שאני בו, אין זה כי אם רוע לב ואבוד גדול וביטול הדת והדעת" עכ"ל.
מי עולה להר הבית בעשירייה הראשונה של הימין המאוחד?אריאל יוסף
(יש שעלו פעם אחת וזהו בערך).
פעם אחת יותר מידיסימנס מהוא
אז תצביע ג' או ש"סהסטורי
אין נשיםסימנס מהוא
ועדיף להצביע לרשימה המשותפת מאשר לשס, הרשימה המשותפת תדאג רק לרשימה המשותפת, שס תדאג להעביר את הכסף שלי לכל הערבים.
למה אתה יכול להצביע רק לרשימה עם נשים? כדי לעשות הפוךעם הארץ
כשהרמב"ם יקום לתחיה, אם ירצה לרכוש אזרחות ישראליתסימנס מהוא
למה צריך נשים ברשימה? גם בזה אתה בונה על אותו רב?הסטורי
לא בונה על שום רבסימנס מהוא
מי קבע את סדרי העדיפויות הללו?!הסטורי
ומאיפה הוצאת שחייבים נשים ברשימה?
אני קבעתי, יש לך בעיה?סימנס מהוא
לי ניתנה הזכות להצביע לפי מה שאני רואה לנכון, יש לך בעיה? לא מעניין אותי שיש לך בעיה.
מיתת בית דין חמורה מכרת...הסטורי
מי אמר לך שזה לא מטריד?סימנס מהוא
אני כנראה לא באמת הולך להצביע למחנה הדמוקרטי
דיברתי על הימין המאוחד...הסטורי
מרץדעתן מתחיל
נראה לי
<צ>
אתה ציני אבל התחלתי לשקול ברצינות להצביע להםסימנס מהוא
מי מהליכוד עולה להר הבית? סתם לידע כלליסודית
חוטובלי, אולי גם קלנרמשה
הציפיה הזו שפוליטיקאים יהיו מושלמיםמשה
נו באמת.
הם בני אדם. הם עושים חטאים, (או לא נוהגים כמוך).
לא מיניתי אותם להיות שומרי המוסר שלי. התפקיד שלהם זה לעשות את העבודה שלהם במינימום נזק, ולעאזאל החיים האישיים שלהם.
לא אכפת לי למה מינית אות, אין למי להצביע וזה מבאססימנס מהוא
גם אחנחנואמלתרא
פעילים ופעילות יקרים,
גם היום דוכני זהות שוטפים את הארץ ומארחים את יו"ר זהות משה פייגלין והמועמדים לכנסת.
בואו לחזק ולהתחזק, להשמיע ולשמוע.
#רק_זהות
אריאל – מתחם רמי לוי, משעה 10:00
חיפה - מרכז זיו, משעה 10:00
תל אביב – שוק הכרמל, משעה 12:00
כרמיאל – אקדמיה, משעה 10:00
ערד – מרכז מסחרי ליד המזרקה, משעה 10:30 - מארחים את ארקדי מוטר
נתניה - קניון עיר ימים משעה 10:30 – מארחים את חגי גרינצייג
עפולה – צומת בית השיטה, משעה 11:00 - מארחים את הרב דודי שפיץ
רעננה – ברחבה של אחוזה 124, משעה 9:00 – מארחים את משה פייגלין
נהריה – שדות הגעתון מול העירייה, משעה 11:00 - מארחים את חגי בן עמי
ירושלים - בשוק מחנה יהודה, משעה 11:00
בית שמש – בשכונת שמונה קומות, משעה 11:30
גבעת שמואל – רחבת קניון עמי, משעה 10:30
מודיעין – צומת שילת מול רמי לוי, משעה 11:30
טבריה – טיילת, משעה 10:00
פרדס חנה – דידו סנטר, משעה 11:00
חצור – קניון חצור, משעה 11:00
גוש עציון – מתחם רמי לוי בצומת גוש עציון, משעה 9:30 - מארחים את רונית דרור שתגיע ב13:00
טירת הכרמל - רחוב הרצל 16, משעה 10:00
בית חירות - קניון אם הדרך, משעה 9:00
שבת שלום!
יש עניין נוסף בהצבעהdaniel052
אני הצבעתי שס..
אז נגיד שס גורמת שיפתחו מקווה באיפה שהוא בארץ
אני מקבל גם מהזכויות של המקווה, כי בחרתי בהם..
מה יהיה בממשלה? שמאל ימין?
נשאיר את זה לבורא עולם,הכל מלמעלה
צריך לעשות מה שגדולי הדור אומרים ..
ואם יש שהולך למקוה בשביל זהות?...אמלתרא
ואם הם מוסרים חלקים מארץ ישראל אז יש לך גם עבירות..אריך וייס
שמעdaniel052
מי אני שאכניס את הראש שלי בן שני הרים?
זה מחלקות? אני לא יודע לא מכיר טוב תנושא
אבל זה הרב שלי גדול הדור, נקודה.
אגב שמעתי משהו כזה, מי יודע מה הסיבה האמתית
אתה יודע למה הרב עובדיה זצ"ל התיר לתת תחלק הזה?
אחרי שהתיר יותר מ1000 עגונות השם ישמור
כמעט איבד את הראיה שלו מרוב שבכה..
אז כן, היה עדיף לתת שטח בשביל שיהיה שלום ושזה ח"ו לא יקרה שוב
ואני בטוח שהרב עובדיה זצ"ל הרבה יותר פוסקים משנינו ביחד בנושא גם..
הרב עובדיה כתב את דבריו, רק בהנחה שבאמת יבוא מזה שלוםק"ש
אבל שוב, דבריו היו בהנחה שבאמת העניין יביא שלום. כך עסקני ש"ס בראשות דרעי עבדו עליו שבזכות הסכמי אוסלו יבוא שלום. בפועל הם רק הביאו אלפי הרוגים, מהנשק שמדינת ישראל מסרה להם, 'בזכות' אריה דרעי שרצה למשוך זמן עם חסינות.
גם לכל זה אחראי מצביע ש"ס...
אני לא בקיא בפרטים בזהdaniel052
אחי, בלי קשר לכל זה, ניזהר מלשון הרע,
אנחנו לא בקיאים 100% בכל הפרטים..חבל שזכויות יתבזבזו סתם
אדם יכול ללמוד יום שלם תורה להתאמץ לעמול בתורה במילה אחת הלך הכל..
אני לא מכיר תפרטים באמת, אבל אני בטוח וסומך על מרן זצ"ל
זהו.
לא הנחש ממית, החטא ממית..
בע"ה שבורא עולם ישלח לנו משיח צדקנו במהרה ברחמים..
לא אמרתי לא לסמוך עליו, למדתי את תשובתו בנושאק"ש
הרב עובדיה התיר למסור שטחים, בתנאי שברור שמזה יצא שלום אמת ויחסכו הרוגים. במציאות, הסכמי אוסלו שעברו בעזרת ש"ס שהחזיקה את ממשלת רבין, הביאו הרבה יותר הרוגים. כלומר ש"ס איפשרה הסכם נוראי, שאפילו לפי ההיתר של הרב עובדיה (שרוב הגדולים שעסקו בנושא חלקו עליו) אסור.
כך כתב הרב עובדיה בכתי"ק בנושא זה:אריאל יוסףאחרונה

שלומכם ישגא לעד.
ברצוני להבהיר את עמדתי בעניין יש"ע. לא פעם הסברתי מכבר כי פסק ההלכה אשר נתתי
בזמנו "שטחים תמורת שלום" אינו תקף כלל לרגל המצב הנוכחי. אני התכוונתי אך
ורק לשלום אמת, בו ירושלים וסביבותיה ישכנו לבטח, בשלום ושלווה. אולם
עתה, עינינו רואות וכלות כי אדרבה מסירת שטחים מארצנו הקדושה גורמת
לסכנת נפשות. לא לשלום כזה ייחלנו ולא לנער הזה התפללנו. לפיכך
הסכם אוסלו בטל ומבוטל, כי אני שלום, וכי אדבר המה למלחמה.
ואין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים.
והנני מברך אתכם בכל לב ונפש, יוסף ה' עליכם ככם אלף פעמים
ויברך אתכם כאשר דיבר לכם. ה' ישמור צאתכם ובואכם
לחיים טובים ולשלום מעתה ועד עולם. בימיכם ובימנו תוושע יהודה
וישראל ישכון לבטח, ושב יעקב ושקט ושאנן ואין מחריד.
באהבה רבה דו"ש וטובתכם בלב ונפש
עובדיה יוסף
צריך לעשות מה שגדולי הדור אומרים?סימנס מהוא
קודם כל גדולי הדור לא אומרים למי להצביע כי אסור להם, מקסימום הם יכולים לתמוך ברשימה כלשהי.
דבר שני מי קובע מי הם גדולי הדור? אתה תקבע לעצמך מי הם גדולי הדור שלך ואני לא אתערב לך בתנאי שאתה לא תקבע לי מי הם גדולי הדור שלי.
דבר שלישי, העניין של בניית המקווה והזכויות זה על גבול הלא חוקי שכן אסור להבטיח שכר תמורת הצבעה למפלגה מסויימת, לא בעולם הזה ולא בעולם הבא.
דבר רביעי, בורא עולם נתן לך שכל למה שלא תשתמש בו? אתה רואה רשימה שהעומד בראשה מאדריכלי אסון אוסלו ושרבים מתוכה גנבים בפועל וגם שערבים מצביעים לה בכמויות כי רק היא דואגת לתקצב אותם, אתה מתעסק במקווה ועולם הבא הפרטי שלך, אין לי בעיה רק אני מכבד.
מה?daniel052
מחילה, אני לא מכיר אותך ואתה לא אותי..הבנת את זה בדרך שרצית להבין ולא כמו שהתכוונתי.
כל אחד לפי רבו, רבך זה הרב X תעשה מה שהוא אומר
הרב שלי הרב Y אני אעשה מה שהוא אומר
ועשית ככל אשר יורוך
אפילו אומר על שמאל שהוא ימין וכ'
מסכים?חולק? אין נפקא מינה כל אחד ודרכו
בקשר לשלישי, הם לא הבטיחו כלום, אבל בפועל המפלגות הדתיות שומרות על הדת במדינה? זה שנתנו להם כוח בשמיים נקבל על זה שכר
הזהרו בגחלתם של צדיקים..סה"כ זה בחירות, להגיד על זה וזה, זה הימור מסוכן, הזכויות שלנו בגלל כמה דברים שאנחנו שומעים
אתה מוזמן לקבל, ואם לא אז לא נורא כמו שאני שומע אבל לא מקבל את דעתך.
שנזכה להרבות אהבת חינם אמיתית ולראות בבניין ירושלים במהרה.
אגב . למחשבה
אנחנו סומכים על רבנים שלנו בדברים של ח"ו כרת, חילולי שבת..
אז על הצבעה בכנסת לא נסמוך עליהם?
ליאחד שקורא
חכה אני פותח מפלגה בשבילך
בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל
עתידות:
סקר ערוץ 12: 55 מנדטים
סקר מעריב: 66 מנדטים.
בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים
חחחחחשלג דאשתקד
אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...
ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣
בהחלטאיתן גילאחרונה
מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב
בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez
יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק??
שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.אחרונה
אם אני יקים איש צררות אני יכל להזמין עסקית משולבת?קעלעברימבאר
למה לאחתול זמני
בשנת 1946 הכיסא כשל בהוצאה להורג של וילי פרנסיס, שלפי הדיווחים זעק "עצרו! תנו לי לנשום!" ("Stop it! Let me breathe!") בעת שבוצע ניסיון ההוצאה להורג. התברר שהכיסא (הנייד) הותקן שלא כהלכה על ידי אחראי שיכור. התיק הובא בפני בית המשפט העליון של ארצות הברית, כשפרקליטיו של פרנסיס טוענים שאף שפרנסיס לא מת, הוא למעשה הוצא להורג. הטיעון נדחה, ופרנסיס הוצא להורג בשנית בכיסא החשמלי בשנה שלאחר מכן.
יש פה צוועיי דיני!
זו הסיבה ששחיטת חיות יותר הומנית מחשמול (ברצינות),קעלעברימבאראחרונה
לפחות ככה שמעתי.
כי חשמול חיות יכול להשתבש ורק לגרום להם כאב עז כי יש תקלות במכונות גדולות ופסי ייצור המוניים. בעוד ששוחט חייב להיות עירני, לבדוק כל פעם שהסכין חלקה ללא פגימות, ולשחוט כמ ושצריך אחרת יטריף את הבהמה ויפסיד הרבה כסף. בנוסף כנראה החיה לא מרגישה את השניה הראשונה של השחיטה כי חתך חלק לא מרגישי םאותו בשניה הראשונה, ובשניה השניה כבר לחץ הדם שלה במוח יורד משמעותית כי הדם יוצא מהמוח דרך עורק הצוואר הראשי והיא מאבדת את ההכרה תוך שניה
סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik
זה דווקא נעים לקריאהצדיק יסוד עלום
היתה בגידה ב7.10?זיויק
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ
כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים
בוודאיזיויק
בגידה של מי?ברגוע
של כל מערכת הביטחון?
הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה
של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע
אתה באמת חושב שיש אפשרות שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים?
למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?
אתה רציני??זיויק
והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!
לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.
...ברגוע
אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.
זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.
חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.
אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.
לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai
תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇
הנה איך הגיעו לזה...
אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.
סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.
אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.
להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.
סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.
ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.
ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.
טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X
והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinai
אתה לא תדע לעולםנקדימון
נוטה לחשוב כמוךזיויק
בימים הראשונים הייתי בטוח שהייתה בגידהנקדימוןאחרונה
והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,
כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.
הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.
ייתכן מאוד שוועדת חקירה לאסון מירון היה הטריגרhamedinai
קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.
1. ועדת מירון כמודל פוליטי
התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.
2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית
למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.
3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה
כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.
4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון
על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:
* האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.
* הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".
* התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.
לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.
ואני חשבתי שכלי ai הם הרבה יותר חכמים...שלג דאשתקד
מר מדינ-ai יקר, יש כמה בעיות בתיאוריה שלך, ואכתוב לפי הסדר של המספרים:
1. הכלי של ועדת חקירה ממלכתית לא התגלה ככלי רב עוצמה אלא להיפך. הרי למרות מסקנות הועדה לא קרה כלום, לא בדעת הקהל ותוצאות הבחירות, לא בפיטורין וכו' בפועל.
2. הציבור החרדי לא היה קונה את זה בכל מקרה, כי יודעים היטב מי האשמים לאסון מירון... הם הרי יודעים איך מתנהלות עצרות והילולות והם נהנו מזה כבר בלווית הרב וואזנר וכל קדושים עמו.
3. מה יעזור לשסות את תושבי העוטף? הרי הם שנאו את ביבי עוד קודם והם בכל מקרה מיעוט קטן במדינה.
4. אתה מתכוון שגם אסון מירון וגם הטבח בשמחת תורה תוכננו מראש נגד ביבי? זה כבר מעניין מדי...
5. על הסיכום וגם על ההקדמה: הרבה יותר כדאי לומר את התיאוריה הזו, בהנחה שבשני המקרים זו רשלנות ולא בגידה...
אבל כל הכבוד על היצירתיות. אני לא הייתי מצליח להוציא כזה מאמר יפה מהai.
עלה והצלח!!
הAI עזר בשגיאות כתיב ותחבירhamedinai
וזה גם לא משנה, קבל את האמת ממי שאמרו.
ועל השאלה הראשונה עניתי בגוף הכתבה:
הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.
ועל יתר השאלות, אם תחשוב קצת תוכל לענות לבד.
מצטער, לא אוכל לענות להצעתךשלג דאשתקד
ותודה על תגובתך
"איך את נראית בלי איפור?"hamedinai
מספרת אישה על התקופה כאשר נפגשה לשידוכים, שהיה בחור ששאל אותה "איך את נראית בלי איפור?" היא לא נבהלה וענתה "עוד יותר יפה".
אם אתה רוצה לראות את הכתבה לפני השיפוצים של AI. הנה...
לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון.. - אקטואליה וחדשות
אכן, הרבה יותר יפה!שלג דאשתקדאחרונה
אני לא מסכים עם הכתבה הזאתרועישםטוב
אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר
הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות
אויש תנוחאיתן גיל
כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.
איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.
שם רשעים ירקב.
רפואה שלמההסטוריאחרונה
חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר
אבל למה הוא לא מדמם?
"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים
למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?
הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר
אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי
כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))
אולי הוא כבר סיים את תקופת הגיהנום שהוקצבה לו?קעלעברימבאר
לא אין מצב. עם כל הנזק שהוא עשה, יש לו עוד הרבה..ל המשוגע היחידי
לא בטוח שהזמן בעולמות הרוחניים עוברקעלעברימבאר
בקצב של הזמן של העולם שלנו.
אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.
כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.
והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.
ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו
יש עדותשלג דאשתקד
לא רק של רחל אימנו?קעלעברימבאר
צדיק אתהשלג דאשתקדאחרונה
ניסיתי לרמוז לעדויות של נשים שהסיקו שיש"ו יצא מקברו.
כנראה ללא הצלחה 🙈