אז אני שואלת ותענו בכנות.
אתם באמת חושבים שהמשיח יגיע היום?
אתם באמת מנקים ומסרים מחצות היום בשביל המשיח?
אני מרגישה כופרת, אבל אני באמת לא חושבת שהוא יגיע היום.
אז אני שואלת ותענו בכנות.
אתם באמת חושבים שהמשיח יגיע היום?
אתם באמת מנקים ומסרים מחצות היום בשביל המשיח?
אני מרגישה כופרת, אבל אני באמת לא חושבת שהוא יגיע היום.
ח לא עכשיו..
לא שאני כופרת או משו אני רק מנסה להסתכל על המציאות בצורה נורמלית
ע"פ התנ"ך חייב להאמין שהוא יגיע, ואם לא זה ממש כפירה בי"ג עיקרים.
אם את רוצה ופשוט לא מצליחה, לדעתי את צריכה לקרוא על הנושא
וע"פ י"ג עיקרים, אכן צריך להאמין שהוא יגיע מתישהו, אין חובה להאמין שהוא יגיע דווקא היום.
"התורה ניבאה מראש את הגלות של בני ישראל, ומספרת שיש לימים הללו אחרית: "בצר לך ומצאוך כל הדברים האלה באחרית הימים, ושבת עד ה' א-לוהיך ושמעת בקולו" (דברים ד, ל). ראה גם בספר דברים פרק ל' על הבטחתו של ה' כי לאחר הגלות תהיה גאולה, שבה עם ישראל יזכה לתשובה שלמה ושלום וטוב רב: "ושב ה' א-לוהיך את שבותך ורחמך, ושב וקבצך מכל העמים אשר הפיצך ה' א-לוהיך שמה, אם יהיה נדחך בקצה השמים משם יקצבך ה' א-לוהיך ומשם יקחך, והביאך ה' א-לוהיך אל הארץ אשר ירשו אבותיך וירשתה, והטיבך והרבך מאבותיך, ומל ה' א-לוהיך את לבבך ואת לבב זרעך לאהבה את ה' א-לוהיך בכל לבבך ובכל נפשך למען חייך", וכדאי לקרוא את הפרק כולו. גם הנביאים ששלח ה' לעם ישראל הוסיפו להתנבא על סוף הגלות ובוא הגאולה השלמה, וביאת משיח צדקנו: "ויצא חוטר מגזע ישי... ונחה עליו רוח ה', רוח חכמה ובינה... ושפט בצדק דלים... והיה ביום ההוא שורש ישי אשר עומד לנס עמים - אליו גויים ידרושו, והיתה מנוחתו כבוד" (ישעיהו פרק יא). "וְדָוִד עַבְדִּי נָשִׂיא לָהֶם לְעוֹלָם" (יחזקאל פרק לז)".
(שו"ת אתר הדברות).
אין חובה להאמין שהוא יבוא בכל יום, אבל ראיתי שמישהו פעם כתב - שמעתי פעם מהגר"ד יפה שליט"א, שהכוונה לחכות תמיד - שיבוא בזמנו. וכלשונו: כשאתה מחכה לאוטובוס, ויודע שהוא לא יבוא בדקות הקרובות, אתה לא מחכה לו עכשיו?"
הנביאים לא מדברים על התקופה של עכשיו. ולכן ציטוט שלהם הוא לא רלונטי. ייתכן שהם מדברים על מאורעות שיתרחשו בעוד אלפי שנים.
ואין לי כח עכשיו להוכיח כל משפט שאני כותבת, תסתכל בויקיפדיה. אנחנו לא יודעים מתי הוא בדיוק יבוא אבל אנחנו תמיד מחכים לו, כמו שבואר במשל האוטובוס
אבל בין אם זה נכון ובין אם לא, זה לא כתוב בתנ"ך.
אנחנו צריכים להאמין ואנחנו מנסים, עד כמה מצליחים? כל אחד ודרגתו שלו. אני ספציפית לא הצלחתי כמעט בכלל
זה לא סביר בעיני להניח שהוא יגיע היום. ולא ידועה לי שום מצווה להניח בניגוד להיגיון שדווקא היום הוא יגיע.
כשמתסכלים על כל הימים שבהם הוא יכול להגיד. שזה יהיה דווקא היום זה נראה לי סיכוי די נמוך.
וחוץ מזה, נראה לי יותר סביר שהמשיח יגיע בתהליך מתמשך, ולא בין רגע, לא היום ולא בכל יום אחר.
אם נסתכל ככה, אז לאף יום אין הסתברות הגיונית שהוא יגיע
אני לא כופרת, אני פשוט מנסה לחיות במציאות של היום, וזה לא כ"כ נראה.
אנחנו חייבים להאמין במסורת בלי קשר לשום דבר
שמנסים להפוך את התורה לימינו, שזה הכי נורא! אני מדברת על התקופה של עכשיו, לא ככ נירא סביר שהמשיח יבוא
גם אם הגיוני מאוד שהוא לא יבוא בזמן הקרוב
נכון, ובכל זאת כנראה שהוא יגיע באיזשהו יום.
זה כמו שאם מטילים קוביה, הסיכוי שהיא תיפול על 1 הוא די נמוך, וכך הסיכוי שהיא תיפול על 2, וכן הלאה, ובכל זאת בטוח שהיא תיפול על איזשהו מספר.
הגעת אוטבוס היא תופעה טבעית ורגילה, לעומת הופעת המשיח דורשת קיום של הרבה תנאים שנראים בימינו בלתי אפשרים לביצוע, כך שהגר"ד יפה לא ענה על הקושיה הנ"ל.
אנחנו תמיד צריכים לחכות
אלא רק בעתיד בזמן כלשהו.(שיכול להיות עוד מאה שנה.)
על זה דיברנו בשרשור אחר והגענו להסכמה
מאחר וזו לא לשון הרמב"ם.
אבל מי שאומר - אני מחכה למרות שעכשיו באופן ספציפי לא נראה לי שהוא יבוא, זה בסדר לגמרי
רבי הילל לא האמין בביאת המשיח ולא היה כופר.
לפחות לפי כמה מגדולי הראשונים.
ואם לא נגיע למסקנה שתשעה באב יכול לחול בניסן. עלינו להסיק שלאף אחד אין שמץ של מושג מתי הוא יגיע.
וחוץ מזה, יש הרבה תשעה באבים, למה דווקא בתשעה באב הזה?
וחוץ מזה, עכשיו בכלל לא תשעה באב, עכשיו סוף עשרה באב.
הוא יכול לבוא גם בתאריך אחר
והוא יגיע היום. אני פשוט לא מאמין שרוב הסיכויים הם שהוא יגיע היום.
מציאות, ולכן זה לא כזה נראלי הגיוני

מצד אחד זה יכול להיות "תראי כמה חיכינו, ככ הרבה בטוח שהוא יבוא עכשיו"
מצד שני זה יכול להיות "תראי כמה חיכינו, ככ הרבה מה הסיכוי שהוא יבוא עכשיו?"
אבל אני מסכימה איתך
זה לא כוחות
ובואו נשתדל לא לריב
בסיעתא דישמיא.טוב בסדר
נשמע מגניב
תוכלי לכתוב לי בפרטי חלק מהעובדות העיקריות שכתובות שם?
בסיעתא דישמיא.אני ממש אשמח אם כן
בנוסף לנבואות הפורענות, ישנן גם נבואות נחמה
שאני מחפשת אחריו בנרות
חפשי בדברי שיר.נפש חיה.
בסיעתא דישמיא.בכל מקרה יש אפשרות לבדוק באינטרנט, אולי יום אחד כשיהיה לי כח

אבל גם לא כ"כ מרגיש כופר.
בסיעתא דישמיא.אז כופר אתה לא
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד