נדבר על חרדיםsimple man

אז קראתי את השרשור מלפני שבועיים והיה בא לי להגיב.

@חוני המעגל פינות קודם כל מה זה אומר כשמדברים על ה"חברה החרדית", הרי למי שמכיר יש כמות גדולה מאד של תתי מגזרים, בדרך כלל כשמדברים ומגדירים "מיינסטרים חרדי", אם תלך לחפש את אותו מיינסטרים תמצא שחלק גדול ואולי אפילו רוב מי שמגדיר עצמו חרדי הוא לא כזה בכלל.

2. אם נרצה כן לדבר על מיינסטרים אתה כנראה צודק בטענות 1 2 3 ו5 לגבי 4 יש הרבה גדולים בתורה בחברה החרדית, ודוקא בחברה הזאת משקיעים בזה שהאנשים לא יהיו מחשבים שידעו לזמר אלא ללמוד כדי להבין וכדי לקיים ולא כדי לעשות קרדום לחפור או לעבור את הבחינות לרבנות.

3. מה בעצם גרם לזה שהחרדים נאלצו להסתגר בתוך הכוללים, גם למי שמתאים וגם למי שלא ומסוגרים מידע ומחשבה ונשים שהם גברים וההפך? התשובה היא במילה אחת מגזריות, הרי בעולם מתוקן אדם אמור לגדל את עצמו כפי תכונותיו ומה שמתאים לו, וכיון שאין אדם שדומה לחבירו, לכל אדם מתאים מסלול קצת שונה בחיים, הבעיה במגזר בעצם היא הענין הזה שכל דבר יהיה חייב להיות מוקצן לצד של המגזר הזה, כי הרי ברגע שאדם תופס צד, אז עכשיו חלק מזה שהוא תפס צד הוא בעצם אמר שהוא גם שולל את הצד השני, ועכשיו האדם כבר לא חושב באופן חופשי אלא בהתאם למגזר שלו בלבד, וכך נהיה מצב שאם החרדים מחליטים שהם נגד צבא או עבודה, אז עכשיו בן אדם כיחיד, וכמובן שיהיו הרבה יחידים שהמסגרות האלו כן יתאימו להם כי הרי בני אדם הם לא שווים, כבר לא יוכל לעשות את זה, העניין הוא שזה לא אשמה דוקא של המגזר החרדי, אלא בעיה של כל מגזר באשר הוא שקודם קובע לעצמו כמה כללים מטופשים ואז פועל אך ורק על פי זה, ולכן נהיה מצב שמישהו שולח שאלה לרב מלמד על הלל עם ברכה/בלי ברכה ביום העצמאות, והדבר הראשון שהוא מגיב זה שמי שלא אומר הלל ביום העצמאות הרי הוא כופר בטובתו של מקום ומחלל שם שמיים ועוד כל מיני דברים שלא קשורים בכלל לשאלה, כאילו, אתה יודע שיש אנשים גדולים שחושבים אחרת ממך, אבל ברגע שאתה תופס צד ואתה מאלו שכן אומרים הלל, אז ישר אתה חייב להקצין ולתקוף את מי שלא, והענין לנסות כל הזמן יותר להתקרב למדינה וללאומיות מאשר לדת כי תפסת צד אז צריך להתרחק כמה שיותר מחרדים. הבעיה כאן היא לא בחרדים, הבעיה היא בישראלים, שמשום מה לא מסוגלים לחיות כאן בלי מגזרים, (יש לי חבר שעובד כמוכר בחנות, והוא אמר לי שפעם היו מגיעים אליו ואומרים לו אתה כזה נחמד ויש לך פתיחות וכו' אפילו שאתה חרדי, והוא כאילו לא הבין מה הקשר חרדי? אז אמרו לו יש לך כיפה שחורה זה אומר שאתה חרדי, לך תסביר להם שהבחור עלה מצרפת ובחו"ל אין דבר כזה כיפה סרוגה, למה שמישהו יחליף את הכיפה שלו כשהוא מגיע לארץ? זה מה שהוא עשה בסוף כי לא היה נעים לו שממתגים אותו כחרדי), אז לדעתי הטענות לא צריכות להיות על חרדים, כל מגזריות היא בעייתית.

@Admin לפי מה בוחרים רב, הרי למעשה 99 אחוז גודלים וחיים כפי שהם חונכו ולפי הסביבה שלהם, זה אומר שזה אמת? לא. וכך גם זה בדרך כלל עובד עם רב זה בדרך כלל לפי ההורים מקסימום שינוי קטן לכאן או לכאן, לכן לדעתי זה לא באמת משנה איזה רב בן אדם בוחר לעצמו כל עוד הוא אדם ראוי והוא מתחבר לסגנון וכו, אז שילך על פיו וינהג כמוהו, אכן יש שבעים פנים לתורה, ואין מה לעשות בן אדם צריך לבחור את הדרך שנראית מתאימה לו וללכת לפיה.

@יש ויש... להאשים את הבחורים מחברון שלוקחים חצי מיליון שקל זה מגוחך, אם הם גדלו לזה שהם אמורים להישאר בכולל והם מגלים שיש אנשים שאשכרה מסכימים לשלם להם חצי מיליון בשביל שיתחתנו עם הבת שלהם, מה אפשר לתבוע מהם הבעיה היא בהורים שמסכימים לתת את הכסף (בשביל כלום חוץ מאשר שישתעמם בכולל בהרבה מהמקרים), אז זה בעיה שלהם לא של הבחורים.

הבעיה היאחוזר

שאני יודע שהוא קיים

כאילו אני לא אצליח באמת למחוק את קיומו מהראש והרגשות שלי

ואז

יש את תורתו ומצוותיו

ואם לא

אז שאלות פילוסופיות

שבסופן 

הרבנים תמיד צדקו וכל מה שהם השתילו לי

ואז הבחירה לצאת

לשחרר מהכל

תמיד תהיה מלווה באשמה. 

ואז זה כבר לא שווה את זה

ואז אני נשאר באותו מצב

לופ.

מה דעתכם על הסיפור של הנובה והדתל"שים שם?זיויק
מה היה?נעמי28
היו שם הרבה דתל"שיםזיויק
חלק על הרצף
נו ו?נעמי28
באסון מירון היו רק חרדים ובשואה נספו קהילות שלימות של יהודים מאמינים כולל אדמורים.

השאלה אם לדעתך זה האיר זווית בלתי מוכרת לציבורזיויק
ואם יש לך תובנות מזה
לא ראיתי התייחסות מיוחדתנעמי28

למגזר שממנו הגיעו.

אני לא חושבת שנכון לקשר בין רמה אמונית ודתית לבין אסונות.

לא היה הקשר כזהזיויקאחרונה
שימי לב שזו פרשנות לשאלה שלי ולא גוף השאלה
שאיבדתי ואיבדנו אנשים נהדריםruthi
והקהילה שלנו חסרה היום את האנשים האלה. 
ברורזיויק
הי"ד
איבעיא להוימח שם עראפת
מה גרם לכם לדתל"ש? וכשהחלטתם לדתל"ש, מה עשיתם? מה הייתה 'שבירת הקערה' שלכם?
איך אתם מסתדרים עם אלולהגיבן מנוטרדהם

תשובה סליחות וכו' ועם כל המחשבות והרגשות בלב?

כבר אין לי אותםנעמי28

השנה לא (או עדיין לא) התמודדתי עם הרגשות האלה.

כנראה הזמן עושה את שלו, ויותר ויותר ברור לי שהסליחות הן לא כלפי ה' או ביחס למצוות.

אני גם לא מאמינה במצוות או שמישהו בודק אותן, וכל הצ'ק ליסט הזה לא בשבילי ומרגיש לי קטנוני .

אם כבר אווירת סליחה אז יותר ביני לבין עצמי והסובבים אותי, לא כלפי אלוקים.

למה בעצם?אדם 12
מצחיק ממשמאן דאמר
השבוע בדיוק לא היה לחברה מניין אז הם ביקשו ממני להשלים ולא היה אף אחד שיודע לעלות חזן אז עליתי חזן סליחות ומנחה 
חזק!הגיבן מנוטרדהםאחרונה
נראה פורום פעיל יחסיתמקפיצים נטושים

לכזה שלא מופיע בתפריט הראשי.
בעז"ה תכף תשובו , טוב לראות שלא כותבים פה הרבה...

טוב לי יום בחצרךהגיבן מנוטרדהםאחרונה
..דתיה?
עבר עריכה על ידי דתיה? בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ה 17:09

.

כנראה שלא🤭פשוט אני..
התייאשה מהרהגיבן מנוטרדהםאחרונה
או שטעתה בנו
כל כך עייפה מלהחזיק את הכללביטה

בא לי כבר לשחרר.

לתת להכל לקרוס.

להישיר מבט אל המציאות ולהפסיק להתחבא. 

מבין את הקושימתנחל חייכן
הרצון להשתחרר...
נשמע קשה ❤️נעמי28אחרונה
מה מונע ממך לשחרר? מה יקרה אם הכל יקרוס?
איזה חג מוגזםנעמי28

סיימנו עכשיו סדר שני.

מעדיפה פעמיים כיפור מאשר פעמיים ליל הסדר😶

יו'ט שני של גלויות?משה
אוי ואבוי
ממש קשוחמתנחל חייכן
הבן שלי כשהיה באוסטרליה באמת סיפר שהלילה השני יותר ארוך
זהו כמעט נגמרנעמי28
הצעת חוק -  אם החג מתחבר עם שבת, אפשר לוותר על החג השני.

תודה לאל שיש את מי לארח.

אי אפשרהגיבן מנוטרדהם

לעשות רק יום טוב אחד?

אתם ישראלים לא?

לא, בעלי לא.נעמי28
וזה לא מעבר לזמן קצר.
ואיי איזה באסההגיבן מנוטרדהם
שככה חווית את זה

תאמת אני ניסיתי לקחת בכיף את ליל הסדר והכנתי להם קסמים על עשר המכות אז היה ממש כייף ומצחיק

אפשר גם להגיד לבעלך להריץ קצת להבא שיעבור יותר מהר ובשמחה

נשמע כיף!נעמי28אחרונה
כן, יש לנו שנה לחשוב על דרכים יותר טובות לעבור את זה.

אולי יעניין אותך