לא נרדמת..עייפה מאוד. אולי תעודדו אותי?מהמרחקים
מתחילת השבוע אנחנו מחוץ לבית. ככה זה כשגרים רחוק מההורים, עד שיוצאים זה להרבה ימים ומתחלקים בזמן בין הצדדים.
אני ממש אוהבת את חמי וחמותי! הם אנשים חמים ודואגים והן עוזרים לנו המון! אבל...
כשאנחנו אצלם, הילדה (כמעט שנתיים) פשוט לא באחריותי וזה מעצבן אותי ברמות! חמותי אוהבת אותה מאוד. היא בוודאות הנכדה הפייבוריטית, והיא לא מסוגלת לומר לה 'לא'.
היא נותנת לה עוגות ועוגיות וכשאנחנו אצלם היא פשוט לא מוכנה להכניס כלום לפה כי יודעת שתקבל משהו טעים. אז מרוב רחמנות היא מביאה לה רק מתוקים למרות התנגדותי הנחרצת. (אין לי בעיה פה ושם עוגה. גם בבית אני נותנת אבל יש גבול!)
למשל- הילדה אוהבת יוגורט רגיל. חמותי נותנת לה תמיד גמדים. אפילו כמה ביום. 'כי זה טעים לה'.

היא לא ישנה נורמלי כי 'היא לא רוצה לישון'.
היא כל היום עם הטלפון או מול הטלויזיה 'כי היא רוצה'.

היום הגיע השיא כשאכלנו במסעדה. קנו לילדה צ׳יפס. נו שוין. נתתי לה קצת ושמתי גם עוף. חמותי שמה מולה עוד צ׳יפס (ואז כמובן לא נגעה בעוף). ביקשתי שלא תשים עוד. כמעט נגמר לה והיא ביקשה עוד. מייד חמותי שמה לה עוד. התעצבנתי כבר ממש. כאילו סליחה! היא הילדה שלי, ויש לי מילה, ואני לא שקופה. לקחתי בחזרה את התוספת, ואמרתי לה שעכשיו נגמר הצ׳יפס. היא אכלה את העוף כמו ילדה טובה.

ואילו תמיד בסוף אני יוצאת המכשפה. שלא מסכימה, שמאמללת את הילדה כי היא רוצה עוד עוגה/צ׳יפס/טלויזיה/לחגוג ולא לישון.
ובעלי לא אומר מילה.
עייפתי. פשוט עייפתי. אני עצובה ופגועה. למרות שאמרתי לבעלי הוא פשוט לא אומר להם כלום. ואני מרגישה אפסית.

הדבר היחיד שאמר לה שלא תיסע עם הילדה בידיים אלא רק בכיסא. אחרי שכמה פעמים הבהרתי שאין מצב.
תודה באמת שהתערב כדי שלא אזרוק את עצמי על הכביש.
בעלי הוא אחד כזה שקשה לו להעיר לאחרים או לומר 'לא' (למד ממישהו..)

אני אחרי יום ארוך על הרגליים, שיטוטים בקניון, לא מצאתי לעצמי כלום ואני מתוסכלת ממש כי בעלי בכלל לא אוהב את הבגדים שלי אבל אני לא מוצאת משהו שהוא גם נוח, גם יפה וגם צנוע.

ובערב גזרתי לתינוקת ציפורניים כי היא כבר ממש שורות את עצמה, וממש הכאבתי לה (בטעות גזרתי עמוק מידי. לא ירד גם אבל היא צרחה את נשמתה ואני נורא נבהלתי)
אני מרגישה אמא ככ גרועה.
אין לי כוח לעצמי
את אמא נהדרתבהריון שוב
ובאמת קשה להתארח... עם כל הכיף להפגש ולראות אנשים שאוהבים זה קשה. כי יוצאים מהשיגרה ודברים שעבדנו עליהם הרבה בבית לפעמים הולכים פתאום לאיבוד. ממש מבינה אותך גם לי קשה להתארח גם אצל הורים שלי וגם אצל הורים שלו.. ואצל כל אחד אחר. לילדים שלי יש סדר, יש שעות שינה מסודרות וכשהולכין לישון מאוחר לוקח להם הרבה זמן להרדם ובסוף גם קמות מוקדם יותר בבוקר. יש דרך. חינוכית שמתאימה לנו. יש דברים שמותרים, יש דברים שאסורים ויש דברים שמותרים רק לפעמים.. ומאוד קשה שמישהו מתערב בדברים האלו.
אין לי טיפים או משהו רק תרגישי טוב עם עצמך. זה קשה לראות איך הרגלים ודברים שחשובים לך סוג של נרמסים לנגד עינייך.
הי קודם כל את מקסימה ואתאני זה א
אמא נהדרת שסכה רוצה לשמור לילדה על הגבולות וזה טבעי ובסדר.
אני חושבת שיש לך שתי אופציות אם בעלך לא מעיר ומדבר את יכולה אחרי הביקור ליזום שיחה כזו עם חמותך. ולומר לה שכייף ומפנק ממש היחס שלה אבל את מבקשת שתביא רק יוגורטים רגילים או עוגיות וממתקים רק אחרי אוכל או זמן מסויים שמוסכם עליך. דעתי האישית אבל שאם זה לא בדמך לשחרר. אני לא יודעת כמה ימים אתם שם אבל לא נורא אם כמה ימים הכל משתבש גם ככה כשיוצאים מהבית זה משבש הרבה דברים אחרים. אני למדתי שכשאני נוסעת לאמא שלי למשל ויש שם כל מיני דברים שברגיל לא מרשה לאוו דוקא קשור לתזונה. אני לרוב משחררת גבולות והילדים יודעים שזה זמני וחוזרים אח"כ בלי בעיה להרגלים הרגילים. וגם כשרואים שאת רוצה משהו וחמותך או אמא אומרים משהו אחר זה פתח לייצור בעיות לכן עדיף להוריד את הראש בעיני איפה שאפשר ומבטיחה לך שהילדה יודעת שאת אמא שלה ואוהבת אותך ואת ממש לא מכשפה. ואם זה בלתי ניתן לוויתור אני הייתי נוסעת פחות ולמרות המרחק לזמן יותר קצר עם כל הקושי. אני יכולה לשתף אותך שגם לי נורא מורכב כבר ליסוע לאמא שלי אז החלטנו שנוסעים פחות אין ברירה. ודבר אחרון לגבי הבגדים לא תמיד מוצאים וזה מבאס נורא אבל בטוחה שתמצאי בסוף. בהצלחה לך אמא יקרה וטובה שכמותך שדואגת לגוזלים שלה כל כך.
אני הייתי משחררת בימים האלוליאן
גם ככה אמרת שיוצאים להורים פעם ב...
אז עזבי להיות שוטרת..
כמה ימים תאכל קצת פחות בריא לא יקרה לה כלום תאמיני לי.. ,😘
את באמת נשמעת טעונה ועייפהלכל זמן ועת
וזה טבעי.!!

אני חושבת שלפעמים הנסיון של כמה ילדים משפיע.

אם אתם נוסעים אחת לכמה זמן להורים בגלל המרחק, הגעגועים של שני הצדדים באים לידי ביטוי,

של הסבתא כלפי הנכדה, והנכדה כלפי הסבתא.
זו הדרך של הסבתא להביע את אהבתה. הייתי ממש משחררת ולא כועסת.
הימים האלו מוציאים משגרה נכון, אבל ילד יודע מהי השגרה בבית. עוד כמה ימים הוא יחזור למה שהיה רגיל.

הייתי ממליצה לך לשחרר בלב שמח!
ותתני לחמתך את ההרגשה הטובה שהיא התגעגעה לילדה. קחי את ההזדמנות לנוח, ולחפש בגדים בעוד מקום. זה גם ירגיע אותך וישמח אותך.

ומשהו שלמדתי... תבחרי 2 דברים שעליהם את לא מתפשרת בשום אופן.. אל תלחמי על הכל. זה שואב הרבה כוחות נפש.
אם אתם לא נוסעים הרבה וזה לא משהו קבוע פשוט תרפישאלהשאלה
תני לסבתא לפנק אותה יותר מידי, תני לה להתפנק יותר מידי, אל תדאגי היא מפרידה מצוין בין הגבולות היציבים שלך לבין האין גבולות של סבתא. סבתא בעיני אמורה לפנק ולחגוג עם הילדים. אצלנו זה ככה ואני נהנית מכל שניה. אחותי שגרה ליד ההורים ופוגשת אותם באופן יומיומי משתגעת מזה... אני רואה בזה חוויה מעצימה ומצמיחה לילדים שלי, חוויה של אהבה שאין לה גבול.
אוי את אמא מדהימההההההההההההמיואשת******

איך את יכולה לקרוא לאמא שרוצה לתת לבת שלה אוכל בריא אמא רעה?

אמא שרוצה שהתינוקת לא תשרוט את עצמה היא אמא רעה?

ה ישמוווווווור

חס ושלום!

את אמא מדהימה מדהימה

בזמנו כשהיינו זוג צעיר היה לי את אותו הדבר עם חמי שהיה מפנק מאד ובעלי לא אמר לו כלום, אחרי כמה שנים (!! ) אזרתי אומץ ויום אחד אמרתי לו שזה ממש מפריע לי, זה מאד לא בריא, וחשוב לי שהוא יגביל. ואני חייבת לומר שהוא קיבל את זה מאד יפה. זה לא שינה את הכל אבל בהחלט שיפר את המצב. אם יש לך קשר טוב עם חמותך מציעה לך לדבר איתה על הנושא

יתכן שבעלך לא מדבר על זה איתם כי הוא יודע שאין סיכוי לשנות את דעתם?

בכל מקרה להציב כללים של קינוחים רק אחרי אוכל, טלוויזיה רק עד שעה זו וזו זה , ככה זה אצלינו זה לגמרי לגיטימי אבל דורש ממך מאמץ לא פשוט

אם זה שלוש ימים פעם בשנה, אז עזבי את זה. שתאכל שלוש ימים שטויות

אם זה כל חודש זה כבר יותר בעייתי

חיבוק גדול

את אמא מהממת!

לדעתי תשחררימצפה להריון.
ככה זה, אצל סבא וסבתא אין גבולות
כמה ימים תני להם לפנק אותה , מנסיון זה לא נעים להם שמעירים להם.
אני עם הילד הראשון על כל דבר הערתי ולמדתי לשחרר
רק לגבי הנסיעה , לא הבנתי היא מחזיקה אותה ולא חוגרת אותה באוטו בכסא?? זה כבר משהו שלא הייתי שותקת.
ואת אמא מהממת. זה נורא קשה להיות מחוץ לבית ולא בפינה שלך
חייבת לומרהבוקר יעלה
שאצלי חמותי היא ההפך, לא שהיא לא מפנקת בכלל. אבל יותר תתן פירות וכאלה ואוכל בריא. ואני הוקסמתי מחמותך! למה? כי ככה סבתא אמורה להיות וזה כל הכיף.. לפנק, לתת מתוקים, לישון מאוחר אצלה, זה כיף!
עכשיו אמא שלי היא כמו חמותך ויודעת גבולות ברורים שאנחנו לא מרשים שזה ממש כמה דברים. אבל ממה שרשמת, מכל הלב ובאהבה, הייתי משחררת. שום דבר מזה לא קריטי בעיני, לא הצ'יפס, לא הגמדים, לא השינה.
את בעצמך כתבת שאתם רואים אותה פעם ב.. תני לה להיות סבתא אוהבת ומפנקת ואת תהני מהזמן שיש לך שם לנוח ולצאת קצת..
וואו איזו אמא מדהימה!!!הכל טוב.
מסורה, דואגת, אכפתית...
מקווה שישנת קצת.. כשעייפים הכול נראה הרבה יותר גרוע ממה שהוא באמת ❤
אמא גרועה?? אני מעריצה אותך !!ה' אלוקינו

אהובה , את ורק את יודעת את הטוב לילדים שלך . 
ב"הצלחה 

תודה לכולן על התגובות.מהמרחקים
אני לא חושבת שזה עניין של לשחרר, כי באמת אני כן נותנת לה לעשות אצלם דברים שבבית אנחנו פחות מרשים. אבל גם לזה יש גבול מסוים.
בהחלט לא מקובל עליי וזה לא עניין של פינוק, לראות טלויזיה כל היום. במשך 3 ימים.

ואחרי שהיא חוזרת מהם היא פשוט לא שמה עליי (ולא כמו שמישהי פה אמרה שהיא יודעת את ההבדל. היא לא.)
ועצם זה ששוברים את המילה שלי וכאילו אני שקופה, זה פשוט מעליב. גם ככה הילדה משובשת אז אני מנסה לצמצם את הנזק. ממש לא רבה על כל דבר, אבל יש גם גבול לדברים מסוימים.

ואני כל הזמן מבקשת ואומרת לחמותי. אין. זה כאילו משחק בשבילה- כמה היא תצליח לדחוף שטויות לילדה בלי שאני אשים לב.

בעלי גם ממש מרגיז אותי..כי כשאנחנו אצל ההורים שלי, הוא כל הזמן מצפה שאני אהיה השוטרת ואגיד להם לא להעביר את התינוקת מיד ליד/לשים את הגדולה לישון בזמן/ שהילדות לא צעצוע וכו'.

וכשאנחנו אצל ההורים שלו- הכל מותר. ואם משהו לא מוצא חן, אני שוב הופכת לשוטר הרע.
את לא שוטר רע. תוציאי את זה מהראשה' אלוקינו

ואולי בגלל זה אומרים שאין כמו אמא בעולם ...... אמא זה אמא.
אבל במצב שלך , פשוט תהיי שלמה עם עצמך , אנחנו תומכות בך , ובע"ה גם בעלך . 
ואת אומרת שזה האופי של בעלך , זה לא נגדך זה פשוט האופי שלו ... אולי ככה תתרככי .. ? בטוחה שבתוך ליבו הוא מבין אותך אולי קשה לו לדבר להורים שלו בקשיחות ועזות.

אז במצב כזה בכנות לא הייתיאני זה א
מגיעה לשלושה ימים. באה לשבת פעם ב וזהו..
ומסבירה לחמותך שככה את לא מוכנה להגיע אבל נשמע שזה יותר משהו שיש בינך לבין בעלך שצריך לפתור.
תראי זה טבעי שבסביבה שלו הוא יתנהג טיפה שונה. אני שמה לב עלי שלפעמים אצל ההורים שלי קל לי לשחרר דברים שבמקומות אחרים לא הייתי מרשה. אבל כמובן שזה לא מצדיק קיצוניות כזו שאצל צד אחד מותר הכל וצד שני שומרים על הגבולות. שימי לב גם את אצל ההורים שלך מן הסתם קצת יותר מאפשרת.. צריך להימנע משוואות כי זה מתכון רע לפגיעה בקשר שלכם. ממליצה לך ברוגע לא כשאתם אצל ההורים לשבת לדבר איתו ולקבוע מה הגבולות אצל ההורים שלו ומה הגבולות אצל ההורים שלך. זה לא חייב אגב להיות זהה. לדוגמא אם לו מפריע שמרימים ומעבירים את הקטנות מיד ליד אז תכבדי את הבקשה ותעמדי עליה. ואם לך מפריע עניין הטלויזיה הוא יכבד את הבקשה שלך וישמור עליה.. אל תהפכי את זה למשחק כוחות תהיי מאוד ברורה קודם כל ביניכם מה עושים ומי עושה איפה. אח"כ תבואי לחמותך או למשפחה שלך עם מה שהחלטתם וזה יהיה יותר ברור לכולם. כי תחשבי שאם את לא מוכנה שתראההטלויזיה כל כך הרבה ואת באה ומעבירה ובעלך יושב ושותק בצד חמותך קולטת שאתם לא אחידים בדעה וגם הילדה אגב ואז כולם עושים שרירים אבל אם את באה מעירה ובעלך קם ואומר יפה אבל בתקיפות סליחה למה אתם לא מקשיבים לה היא ביקשה לכבות אז כולם כולל הילדה מקשיבים יותר ומכבדים. אני אצל חמתי כשיש משהו עקרוני אני דואגת שבעלי יגבה אותי לפחות באותו רגע. אח"כ בבית יכולים לדבר בינינו אם היה נכון או לא אבל באותו רגע חייב אחידות שיבינו שזה חומה שזה גבול. ובדרך כלל זה עובד ואם צריך אני גם מרימה את הקול ודואגת שיקרה מה שאמרתי גם במחיר של לקחת את הילדים החוצה ולהעסיק אותם בעצמי. גם לי מפריע עניין הטלויזיה וכשחמצי קוראת להם כדי שיראו טלוויזיה אני אומרת להם וגם לה במפורש הם לא באים אליך כדי לראות טלוויזיה הם באים כדי להיות איתך.. רוצה בשמחה לא רוצה שלום.. סליחה על האורך מקווה שקצת עזרתי
זה שהיא לא שמה עליך זה בגלל ששוברים את המילה שלךמיואשת******
וזה ששוברים את המילה שלך זה בגלל שאת לא משחררת , שזה זכותך כן? אני רק מנסה להסביר. בגדול אם את מאפשרת לה אז זה לא שובר את המילה שלך, ואז את בבית מציגה עובדה שככה אצל סבתא וככה אצלינו והיא כן תשים עליך. צריך שיהיה ברור שמה שקורה אצל סבתא זה. באישור שלך. את מרשה לה אבל רק אצל סבתא.
ואז בהחלט יש יכולת להבדיל בין הבית למצב החופש.
ברגע שהיא רואה שאת אומרת משהו אבל לא מקשיבים לך אצל סבתא אז גם בבית היא לא תקשיב.
במצב הנוכחי שאת לא מצליחה לאכוף את המילה שלך אצל הסבתא הי טוב לשחרר שהילדה לא תראה שאין לך מילה שם אלא תבין שזה באישורך בלבד
מול בעלך זה סיפור אחר, אולי בגלל שאת תופסת את המושכות הוא משחרר. אולי אם תסתמי לגמרי אצל אמא שלו תתפלאי שגם לו יש גבולות על הילדה, לפעמים צריך לעזוב הכל וזהו.

בנימה אישית, אני אישית לא חושבת 3 ימים בשנה טלוויזיה כל היום וממתקים זה נורא. באמת שלא.
אני ממש ממש ממליצה לך לשמוע את הפודקאסט אמא אמאשאלהשאלה
של עינת נתן בנושא של סבא וסבתא.
ואם אין לך כח לשמוע אז האמירה היפה שאני לקחתי היא שהורים צריכים להבין שאצל סבא וסבתא מה שצריך להיות במרכז זה הקשר, כי זה קשר חשוב מאד ומתנה גדולה לילד. בניגוד להורות אין ולא צריכים להיות אלמנטים של גבולות, זה לא התפקיד של סבא וסבתא. אני ממש מבינה למה זה מעצבן אותך שהילדה רואה טלויזיה שלושה ימים ברצף ואוכלת ממתקים, באמת. אצלנו אין ממתקים ואין מסכים בכלל בכלל. אבל אצל סבא וסבתא יש ויש וזו אחת הסיבות שהילדים שלי כמהים ללכת לשם כל חייהם אבל יותר מזה הם פשוט מרגישים שם שאוהבים אותם כל כך מתפעלים מהם כל כך ומאפשרים להם כל כך. זאת אווירה שלדעתי אם יש אותה בבית זה נורא ומשחית אבל אם יש אותה 3 ימים פעם ב אצל סבא וסבתא זאת מתנה מדהימה לנפש.
במקומך הייתי מצמצמת ביקורים אצלם, מאודהש"ל

ואם שואלים למה, להגיד במפורש: נגיע יותר אם אקבל תחושה שמכבדים את הסמכות ההורית שלי. כל זמן שזה לא קורה, לצערנו בעייתי בשבילנו להגיע

אוי ואבוי מוגזם לחלוטיןליאן
נתת לה אחלה מתכון לסכסוך משפחתי
הסכסוך כבר קיים, לא היא התחילה אותוהש"ל

כשאמא מבקשת לא לשים לילדה משהו בצלחת, וסבתא מתעלמת ושמה - זה סכסוך. וזה באמת חבל מאוד. מקווה שיתעשתו במהרה, וכל הצדדים ירוויחו.

שטויות. אם זה סכסוך בעינייך ה ישמורמיואשת******
אם כזה דבר זה סכסוך תוך יומיים כבר לא מדברים עם כל המשפחה בכלל
אם אמא מבקשת לא לשים משהו בצלחת וסבתא מתעלמת זה יכול להוביל לכל מיני דברים. למשל זה הזדמנות לאמא להראות לילדה שלה איך מכבדים הורים ומבוגרים ולשתוק
זו גם הזדמנות לאמא להבין שלא מחנכים אשה שהיא אמא שלה/חמותה והיא כבר לא בגיל חינוך
הזדמנות לאמא לחשוב חזק כמה באמת הנזק שנגרם וכמה באמת צריך לריב והאם זה משהו שתדירות שגורמת נזק או שזו הגאווה שלה מכך שהמילה שלה נפגעה שמדברת ולא השקלול של הנזק האמיתי שנגרם לילדה מלאכול פעמיים בשנה גאנק ולא עוף.
המון הזדמנויות יש פה
וזה מאד תלוי סיטואציה, תדירות, בגרות, הכלה ואינטראקציה בין הצדדים
כן, אולי במצב שזה קורה כל שבת זה יוביל לסכסוך . זה לא מה ש פותחת מתארת וכמו שיצא לי להכיר את @מהמרחקים היא אשה חכמה ואמא מיוחדת ואין לי ספק שהיא תמצא את הדרך הנכונה *עבורה* להתמודד עם הסיטואציה המאד מעצבנת הזו בלי סכסוך ובלי לנתק קשרים. ❤️
עם דבר אחד שכתבת אני מסכימההש"ל

שאם זה משהו חד-פעמי זה באמת לא כזה סיפור, וההתייחסות שכתבתי היא למצב שזה יחס קבוע שהיא מקבלת אצל סבתא. האם מההודעה שלה הצטייר לך שזה לא היחס הקבוע? טוב נו, תחליט הכותבת. מה אנחנו יודעות.

אה, ואני מסכימה שלא מחנכים את סבתא, וזו לא כוונתי. כוונתי לא להגיע הרבה למי שעושה אותך שקופה, בגלל הנזק העכשווי והמיידי שזה גורם לך. ולילדה. אם סבתא 'תתחנך' מזה באמת אין לי מושג וזה לא בשליטתי.

חולקת בתוקף על מה שכתבת שככה מלמדים כיבוד הורים ומבוגרים. הכי לא הייתי רוצה שהבת תלמד ממני שאם מישהו שם עליה פס היא צריכה להעלים עין. זה ממש העיקר בעיניי כאן.

ולגבי הנזק מממתקים ומטלוויזיה (שבעיניי הוא לא העיקר כאן בסיפור, אבל גם הוא קיים, עדיין) - אז ברור שלכל אמא זה השיקול שלה מה המחיר והתועלת ואיפה עובר הגבול. ממתקים? כשרות? לקחת את הבת לנסיעה בלי אישור הורים (נדמה לי שאת עצמך התייחסת לדבר כזה בשרשור אחר אתמול)? ותשמעי, זה ממש לגיטימי שלאמא אחרת הגבול הזה עובר במקום שונה מאיפה שעובר אצלך. כל אחת ומערכת השיקולים שלה. אני כתבתי כאן מלכתחילה רק מה אני הייתי עושה (ולא 'ככה תעשי!'), בידיעה ברורה שלא כולן כמוני וזה בסדר גמור. רק כדי שהכותבת תרגיש בנוח עם היא כן כמוני. שתדע שגם זה לגיטימי.

אז את רוצה שהבת שלך תלמד לשים עליך פס?מיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך י"ד באב תשע"ט 09:09
כי זה מה שאת תלמדי אותה. כיבוד הורים זה משהו שלומדים על ידי דוגמא אישית.
וילדים לא מבדילים בין אמא לחמות שלך. הם רואים איך את מתנהגת לסבתא ומסיקים מכך איך הם אמורים להתנהג להורים שלהם
רואה את זה אצל גיסות שלי במוחש וזה מזעזע

לא, הילדה שלי לא תלמד שאם אמא אומרת לה משהו שלא מוצא חם בעיניה או עושה משהו נגד שיקול דעתה אז היא תתנהג אליה בצורה כזו.
היא לא לומדת מזה שסבתא שמה על אמא פס. ממש לא. איך אפשר לדבר על סבתא כמישהי מהרחוב? היא תלמד שלפעמים יש לסבתא דעה שונה מאמא ואמא תכבד את זה אפילו שהיא ממש לא אוהבת את זה

את זה שאמא אחר כך תנהל שיחה עם סבתא על הנושא בזמן אחר היא ממש מממש לא צריכה לדעת.

אני לא סובלת את חמותי אבל בחיים הילדות שלי לא ישמעו ממני כמה אני שונאת לארח אותה וכמה זה קשה לי ואיזה מעצבנת היא. ממש לא. הן יודעות שצריך לכבד אותה הכי בעולם
וכל חילוקי דעות שיש לנו נפתרים (או שלא) לא לנגד עיניהם

אני ממש לא מוכנה שהילדות שלי ילמדו שמכבדים את ההורים שנלמדים אלינו ומכבדים אותנו וקונים לנו וכו. לא, הורים מכבדים בכל מקרה ובכל מצב
ואל תתייחסי לגבול של ממתקים כמו דברים שמסכני חיים כדוגמת כסא בטיחות. גם בהלכות כיבוד הורים יש התייחסות שונה למצב שהורה מבקש מילד לסכן חיים או לעבור על חוקי התורה. וגם אז- יש צורה להתנהג וצריך ללמוד אותה
אין שום קשר בין גבול של כסא בטיחות או כשרות לגבול של ממתקים. בכיבוד הורים הולכים לפי התורה והליכותיה ולא לפי מה שבא ומתחשק ומעצבן.
זה לא הבוסית שלך פה שאת תלמדי את הילדה שלך לעמוד על שלה
זה אמא שלך או של בעלך ואיך שתלמדי את הילדה שאת מתנהגת בסיטואציות האלו כך היא תתנהג אלייך בחזרה בגיל התבגרות ולאורך כל חייה.

מזעזע אותי שאת כותבת את זה ״מישהו שם עליה פס״
זה לא מישהו! זה אמא! ולפי ההלכה מותר לה לחלוק עליך ואסור לך לומר לה לא נכון! אסור לך לחלוק על דעתה ואת צריכה לבטל את דעתך בפניה. זו ההלכה! ואת מתייחסת למי שמקיים את ההלכה (המאד מאד מאד קשה!) כמי שמלמד את הילדים שלו שהוא פראייר ושהוא נותן לשים עליו פס
זו גישה מזעזעת בעיני. לא פחות

מי שיודעת שיש אמא או חמות בעייתית ולא רוצה שישברו לה את המילה או שיראה כאילו שמים עליה פס צריכה לדבר אחרת. להציג את הבקשות לאמא בצורת שאלה- אולי אפשר לא לתת לה ממתקים עד שהיא מסיימת את העוף? ואז גם אם האמא מתעלמת לא עובר מסר של שבירך מילה בגלל שמלכתחילה נתת לאמא את האפשרות לסרב

כיבוד הורים זה אחד הקשיייייים. לא תמיד אני מצליחה . ממש לא. אבל להתיחס למי שמנסה ואולי מצליח כמי שמעביר לילדים את המסר ששמים עליו פס זה חורה לי.
זה לא בדיוקl666
אסור להגיד לא נכון, את לא צודקת
אבל מותר להגיד רופא אמר לי לעשות ככה וככה, או אני מעדיפה ככה וככה
בנוסף חייבים לבצע רק מה שקשור אל סבתא ישירות. מה שלא קשור אליה ישירות ממש לא חייבים אבל כדאי אם זה אפשרי
ואני לא רוצה שבעתיד בנות או כלות שלי יפחדו להגיד לי משהו או לבקש משהו. מספיק לי יחסים הלא תקינים האלו מול אימא וחמות. ואני באמת לא מבינה למה כל שינוי ממה שהן התרגלו צריך להיתפס כניסיון חינוך מחדש. אסור לי לאהוב משהו אחר? אסור לי להקשיב לעצמי או לרופא? רק בגלל שלאימא שלי יש איזו דעה מוזרה או היא סובלת מטראומת ילדות ומפחדת מפשרות או שונאת שינויים? אימא שלי הייתה תמיד נלחמת על הכל עד טיפת דם אחרונה וכל מוכנות לפשרה הייתה מפרשת החולשה. גם חמותי כזאת.
מה שיח אמור להיות שתיקה והקשבה בניסיון לא לענות? כשזה השיח קשר הופך להיות טכני , כי אין עם מי לדבר...
ולא נראה לי שסבתא כזאת באמת יכולה לתרום משהו טוב לנכדים. זה יותר נראה כמו ניסיון השתלטות חוזרת כדי להשאיר את הילדים בשליטה. אם היא לא יכולה להקשיב לבת או כלה גם לנכדה היא לא תוכל להקשיב באמת. אולי לפנק כדי להרגיש טוב עם עצמה.
לא מבינה כל כך איך מה שאת אומרת קשור למה שאמרתימיואשת******

את מביאה דוגמאות אחרות ואומרת דברים שלא אמרתי

שיח צריך להיות, וטוב שיהיה. ולא צריך לפחד לבקש דברים. אבל חלק מזה זה לדעת לבקש , בצורה מכובדת, ושיח זה אומר שהצד השני יכול לא להסכים איתך ואת תצטרכי להתמודד עם זה

וכן, מי שלומד הלכות כיבוד הורים מבין שלהורים יש עליונות בשיח הזה. אכן. לא קל, לא כיף, לא פשוט. זה ההלכה, ממתי היא פשוטה לקיום?

לא הבנתיl666
נגיד בן מבקש מסבתא לא לתת ממתק לפני האוכל וסבתא תענה לו " לא, זה לא מתאים לי, תתמודד ". זה בסדר? באמת צריך לקבל את זה? לסבא וסבתא אין עליונות בשיח הזה. רק מה שקשור אליהן. נגיד חם להם, אז מדליקים מזגן וכל השאר מתמודדים, דברים כאלו...
מה שלא קשור אליהם לא צריך להקשיב אם לא רוצים. זו ההלכה. וילד קודם כל חייב להקשיב להורים ורק אז לסבים לפי ההלכה. אם הורים במפורש לא מרשים משהו אסור לילד לעשות גם אם סבתא רוצה
אבל השאלה איך אומריםאני זה א
אם את בצד לא ליד הילדים אומרת לסבא או הסבתא אני מבקשת לא לתת ממתק לפני האוכל אז בסדר. אבל גם לא הייתי עכשיו בודקת לפרטי פרטים כי זה הכייף שסבתא קצת מפנקת ואם למשל אני כאמא לא אתן ממתק כשאמרתי רק אחרי האוכל. ועד שהילד יסיים בצלחת אני אעמוד על שלי. זה בסדר שסבתא קצת תוותר ותעגל פינות זה נותן סוג של חוזק אפילו בעיני לגבולות שאנחנו ההורים מציבים. כי בינינו לפעמים אנחנו יותר נוקשים וקשה להיות גם רך לפעמים אז זה מצויין. כמו שגם בין בני זוג לפעמים יש שוני וזה טוב מאוד ואפילו בריא. אני זוכרת כילדה שאמא שלי היצה יותר נוקשה בעיקר בקטע של אוכל ואבא היה מפנק יותר. אז נכון זה לא קרה הרבה אבל בימים שאבא שמר עלינו כשאמר שלי עבדה היה כייף להתפנק עם דברים שונים. אגב לאוו דווקא ממתקים.. וגם אצלי בבית זה ככה אני לפעמים רוצה לתקתק ארוחות ולבעלי שלא מכין באופן קבוע יש יותר סבלנות להכין לכל אחד את הדרישות שלו וזה לגמרי על דעתי. זה לא שהוא עושה מאחורי הגב שלי. אז כמו בכל דבר צריך איזון ובאמת אפשר להסתכל על זה כקרש קפיצה וכעזרה בחינוך. ובנימה אישית לפעמים יש לנו משהו פנימי שמתעורר להתנגדות אוטומטי ולא באמת כי זה נכון. ומבחינתי העבודה העיקרית והכי קשה זה ללמוד לשחרר את ההתנגדות הזו.
כן, באמת צריך לקבל את זהמיואשת******

הלכות כיבוד הורים זה לא פשוט

ובכלל לא נכנסת לקטע של הנכדים, ברור שהם צריכים להקשיב להורים לפני הסבים. 

אבל זה לא הנושא פה.

הנושא פה איך אני מול אמא שלי\שלו. 

אפשר לבחור לא לבוא

אפשר לנהל איתה דיוןמכובד על זה (לא לפני הילדים)

אבל לגמרי אם ביקשתי משהו מאמא שלי והיא לא מסכימה, אני צריכה לקבל את זה.

מותר לי לעשות עם זה מה שאני רוצה, ואני אחשוב איך לעשות דברים נכון ובצורה מכבדת מולה

אבל בשום מקום אין לי אפשרות לומר לה- את חייבת לעשות מה שאני רוצה כי אני מחליטה פה. (אלא אם כן זה מסכן את הילד כמובן)

ואני לא דנה בכלל איך להתמודד במצבים מאתגרים כאלו, זה באמת לא פשוט

אני הגבתי למישהי שאמרה שהבת שלה תלמד מזה שמותר למישהו לשים עליה פס

ולזה אני מתנגדת נחרצות!!!!

כשהבת שלי תראה- והיא רואה= שאמא עושה אצלי בבית דברים שאני לא אוהבת, שאמא שלי נותנת לה ממתקים אפילו שאני לא מרשה ממתקים לפני האוכל, ואני אומרת אמא בבקשה שיחכו הם עוד לא אכלו, והיא אומרת אבל אני סבתא שלהם עד שאני באה אני רוצה לתת שוקולד. ואני אומרת לילדות שלי - תאכלו, אם סבתא נתנה לכם והיא רוצה שתאכלו עכשיו אז תאכלו

אז נראה לך שהילדות שלי לומדות שמותר למישהו לשים עלי פס??? לא ולא! 

הן לומדות שאני מכבדת את אמא שלי, שאני מבטלת את רצוני בפני רצונה. שככה מתנהגים להורים.

וזה בעיני הדבר הכי הכי הכי חשוב

עצוב לי שמישהי בכלל חושבת שהתנהגות כזו מלמדת ילדות שמותר למישהו לשים פס עליהן.

לא. התנהגות הפוכה, כזו שאומרת - אמא תפסיקי לתת לילדות מה שאני לא מרשה! ילדות תביאו לי עכשיו את השוקולד הזה - אמא, אם תמשיכי לתת בניגוד לרצוני אני אקח להן\אזרוק את זה\לא ארשה לך לבוא יותר

שה' ישמור ויציל לאיפה התנהגות כזו תביא את הילדות האלו בעוד כמה שנים

אחר כך אנשים לא מבינים למה הילדים שלהם חצופים ועזי פנים אליהם, פשוט הם למדו את זה מהם...

כמו שאנחנו מתנהגים ומדברים להורים שלנו ככה יתנהגו אלינוף וזה בכלל בלי קשר אפילו למצוות כיבוד הורים. זה סתם חינוך

לגמרי מסכימה איתך והתגטבה היתה מיועדת כדי לחזק את דברייךאני זה א
היא שרשרה ל-1666, לא לך הש"ל

האמא כאן לגמרי לא נותנת לילדה דוגמה לשים פסהש"ל

אם סבתא מבקשת לא לדרוך על השטיח בנעליים, והאמא בכל זאת דורכת (או גרוע מזה - מעודדת את הבת לדרוך) - זה נקרא לשים פס על סבתא.

אם סבתא אומרת 'אל תחסלו את הפשטידה, צריך אותה גם לארוחה הבאה', ואמא נותנת לילדה עוד פרוסה שמנה - זה נקרא לשים פס על סבתא.

אם סבתא מבקשת מאמא "אל תיקחי את הבת שלי לקולנוע", ואמא בכל זאת מזמינה את גיסתה בת העשרה להצטרף אליה - זה נקרא לשים פס על סבתא.

כל הדברים האלה הם גרועים ביותר, וכמובן שגם דוגמה שלילית לילדה.

אני לגמרי לא בעד לשים פס על סבתא, וזה לא מה שהצעתי.

הצעתי לצמצם קשר, ומאחורי זה אני בהחלט עומדת, והמסר שהילדה תלמד כאן הוא נכון בעיניי.

אם זה יופנה גם כלפיי בהמשך? נראה לי שזה תלוי בעיקר בי, ואם אזכור תמיד להתנהג לילדה שלי כמו בן אדם. מקווה מאוד שכן...

אני לגמרי בעד שהילדה תלמד לצפות ליחס נאות גם מקרובים וגם מרחוקים. גם מבעלה לעתיד וגם מעובר אורח ברחוב. גם מהבוסית וגם ממני. וגם מסבתא. לא מזדהה עם החלוקה שעשית ו"לדבר על סבתא כמישהי מהרחוב". מה פתאום מישהי מהרחוב? גם מהאנשים החשובים בחיינו יש ציפייה שלא יזלזלו בנו.

ושוב אני אתייחס גם למה שאני מסכימה איתך במאה אחוז. כתבת: "בכיבוד הורים הולכים לפי התורה והליכותיה ולא לפי מה שבא ומתחשק ומעצבן". חותמת על זה. תבדקי ותראי שמה שכתבתי לא סותר הלכות כיבוד הורים. מותר לילד לצמצם קשר עם הורה כשהקשר פוגע בו. תשאלי רב אם את לא מאמינה...

וזה בכלל לא קשור רק למה שמסכן חיים או סותר חוקי תורה. גם אם אבא שלי דורש שאלמד מתמטיקה ואני מעדיפה פיזיקה, אין לי חיוב לשמוע בקולו. זו ההלכה.

סליחה אם קיבלת הרגשה שאני מתייחסת אלייך כפראיירית. חס וחלילה. אני מאוד מעריכה אותך ואת דרכך. דעתי היא שזו לא ההלכה הפשוטה, ומותר לכותבת לבחור אחרת.

ואגב, למה הזכרת כיסא בטיחות?הש"ל

זו לא אחת מהדוגמאות שנתי, אז מוזר לי שכתבת לי על זה לא להשוות.

כן רמזתי למצב שסבתא לוקחת את הבת לסיבוב קניות בלי אישור של אמא. לא סכנת חיים או משהו. האם זה עדיין בגבול הדברים שתקבלי מתוך תפיסה של כיבוד הורים (או מקסימום תשאלי אם היא מוכנה לא לקחת אותה עכשיו, ותשאירי לה אפשרות לסרב)? ממקום אחר שכתבת התרשמתי שזה לא יהיה מקובל עלייך, אבל אולי שגיתי. ואולי אני בכלל מבלבלת אותך אם אחרת. כך או כך - בעיניי לגיטימי שאצל כל הורה הגבול עובר במקום אחר.

מצאתי:הש"ל

"בכלל מילדה בת שמונה לא מבקשים כלום. רק מאמא שלה. הכל צריך לעבור דרך האמא לאיפה היא הולכת ומתי"

אז מבחינתך צריך לעבור דרך אמא לאן היא הולכת, אפילו שזו לא סכנת חיים - מבחינת הורים אחרים יש דברים אחרים שצריכים לעבור דרכם, אפילו שהם לא סכנת חיים. זה חלק מהזכות והחובה של הורים - לקבוע מה קריטי שיעבור דרכם ומה לא.

נראה לי שלא הבנת את הנקודה שלי בכללמיואשת******

בכלל לא מתווכחת על העובדה שעקרונית האמא קובעת על הילדים שלה

בוודאי

והיא קובעת אם לתת ממתקים

בוודאי

והסבתא צריכה להקשיב לרצונות של האמא

בוודאי שכל זה נכון, וזה המצב הרצוי.

אבל, לא תמיד המצוי

ואני דיברתי מה קורה במצב שבאותו רגע הדברים האלו קורים

מה אני אעשה לפני ואחרי, שאני אדבר עם אמא שלי לפני שנגיע או אחרי שנעזוב, או לבוא פחות וכו. זה לא הנקודה

הנקודה שלי היתה שבאותו רגע-  כשהאמא מבקשת לא לתת לילדה ציפס והסבתא בכל זאת נותנת, מה התגובה של האמא. ואני מדברת פה על סבתא נורמלית ולא כל מיני דוגמאות הזויות שהעלו פה תוך כדי השיח. אלא סבתא נורמלית ואוהבת בעיקרון,אבל שלא מצליחה לכבד את גבולות האמא. 

אז באותו רגע בשום פנים ואופן אני לא חושבת שהתנהגות נכונה היא שהאמא תאמר לסבתא- תפסיקי, אני לא אבוא יותר, אמרתי לך לא לתת וכו. ואפילו לא ניכנס לקטע ההלכתי של לסתור את דברי האם\אב

זו התנהגות שמלמדת את הילדה שלי שמותר וצריך לומר לאמא לא רוצה ולהתעצבן ולכעוס עליה אם היא לא עושה מה שהבת שלה אומרת לה

וזה קו אדום מבחינתי. ככה לא מתנהגים

יש את מה שאני חושבת שנכון שהסבתא תעשה

יש את מה שאני חושבת שנכון שאמא\אבא ידברו, יעשו, יפעלו יחשבו מה מתאים להם ויוציאו לפועל

ויש את מה שקורה בזמן אמת, את המצב שבו יש בת-אמא-סבתא ואיך האמא מראה לבת שלה שמתאים להתנהג להורים. וכשאני מורידה את הראש בפני הרצונות (המאד בלתי הגיונים לפעמים) של אמא שלי וההתנהגות שלה אני מראה לבת שלי שאמא היא אמא. קודם כל לפני הכל ואחרי הכל. היא אמא. ויש צורה לדבר אליה וצורה להתנהג אליה ואני מחויבת בכבודה ולא היא בכבודי.

וככה הבת שלי תלמד להתנהג.

ובכל מצב לא הייתי מגדירה מצב שאמא שלי עשתה משהו בניגוד לרצוני כ"סכסוך". אפשר לדבר לחשוב לתקשר לצמצם ועוד. לומר שברגע שאמא שלי שמה על הצלחת של הילדה שלי משהו שלא רציתי היא התחילה סכסוך זה גישה ממש בעייתית בעיני (בלשון המעטה)

מקווה שכוונתי ברורה יותר כעת

אה, לגבי להגיע פחות, אכן גם אני כתבתי שאם זה משהו יום יומי אני מבינה את הבעייתיות שבענין אבל בהודעה אחרת לגמרי הסברתי את דעתי על החסר בסבתא וסבא כשבוחרים להגיע פחות. וזה כבר נושא אחר

אולי בכלל לא הבנתי נכון את מה שכתבת מלכתחילה, מצטערת אם פירשתי לא נכון.

כן, אז מסתבר שאנחנו לא באמת נורא חלוקותהש"ל
עבר עריכה על ידי הש"ל בתאריך י"ד באב תשע"ט 23:16

כי אכן אני מסכימה איתך שזה לא במקום להגיד לסבתא אמירות בנוסח שכתבת. לכן רק כתבתי לצמצם ביקורים (אם זה היחס על בסיס קבוע), לא כתבתי להתווכח.

וטוב שהסברת על הרצוי בעינייך ועל המצוי. עוזר לי להבין אותך יותר. ושוב - להבין שאנחנו יותר קרובות בעמדותינו משחשבתי.

בכל זאת קצת מחלוקת נשארה, כי המצב הזה שבו אני ביקשתי לא לתת לילדה עוד צ'יפס והיא כן נתנה לה - בעיניי הוא בלתי קביל בעליל (כלומר - לא מצב שאני אגיד לעצמי יש את הרצוי ויש את המצוי), ובעינייך כנראה שפחות מזה.

וזה בסדר שנישאר במחלוקת... אבל מסקרנות גמורה וניסיון להבין אותך יותר טוב, אשמח לשמוע מה דעתך בסיטואציה קצת אחרת - בואי נגיד שלא מדובר בילדה גדולה ובממתקים, אלא בתינוקת ובמטרנה. נגיד שהתינוקת שלך בוכה, וסבתא אומרת "אני מכינה לה בקבוק" (יש אצלה מטרנה קבוע בשביל נכדה אחרת, נניח), ואת אומרת "בבקשה אל תיתני לה בקבוק, חשובה לנו הנקה בלעדית", והיא בכל זאת נותנת לה ("החלב שלך לא מספיק לה"). האם בסיטואציה הזאת כן תסכימי איתי שזה בלתי קביל בעליל?

זה בדיוק אותו דבר אצלנו!!!חביבית
מה שתיארת! מילה במילה! רק שאלו ההורים שלי שמתנהגים ככה ובעלי הוא זה שמתחרפן ששוברים לנו את הסמכות ההורית.אבל גם אצל ההורים שלו לא היה לנו פשוט בהתחלה.
אז משתפת אותך מהניסיון שלנו-ניסיון של שנים,
1. קודם כל הכלל הראשון הוא שהבן/בת מעיר להורים שלו ולא כלה לחמות. דיברתי עם בעלי וסיכמנו שאם יש משהו שמפריע- הוא אומר לי ואני אומרת להורים שלי, ולהפך עם ההורים שלו.
2. בחירת המלחמות- היו דברים שעליהם נאבקנו והצבנו גבול ברור. גם במחיר של 'פגיעה' בהורה לצערי- אבא- ממש לא מתאים שתביא להם ממתק כאילו בלי שאנחנו נראה, אחרי שאמרנו שאנחנו לא מרשים עכשיו.

3. מניסיון של שנים, אני יכולה להגיד לך, עם כל הכאב והצער של פגיעה בהם, ההורים, גם שלי וגם של בעלי, למדו מה הגבולות שלנו והם שואלים- אפשר לתת לו ממתק? בעיני- למדו לכבד את המקןם שלנו כהורים, מה שבילדים הראשונים היה להם קשה...

4. קווים אדומים- אצלנו זה היה הטלוויזיה- ממש לא מוכנים שהילדים יראו פה סרטים כל היום ואם זה ככה- אז לא נשאיר אותם פה שתשמרו עליהם בלעדינו. נכון, אנחנו נאלצנו לשאת במחיר הכבד הזה, אבל שוב- במבחן התוצאה- זה שווה את זה, והיום אנחנו יכולים להשאיר אותם ולדעת שהם לא רואים סרטים.

5. צמצום ביקורים- ןשוב, גם זה צעד מבאס, אבל עמו שהבנתי, במקרה שלך פחות רלוונטי כי אתם לא באים הרבה.
וואואמא וגם
לדעתי פשוט תסעו אליהם לזמן קצר יותר ובו תשחררי.
3 ימים זה באמת הרבה בשביל זה אבל יום יום וחצי עוד בסדר...
קשה, בעלך צריך להגיד להםl666
כולן כותבות פה לשחרר. אבל לא בטוח שזה נכון לטווח ארוך. וגם עכשיו. בן שלי בגיל הזה התבלבל בין יום ללילה ( באשמתי, הוא היה ילד שחייב שעת שינה קבועה שלו פלוס מינוס ) וזה היה סיוט רציני. קל לבלבל, קשה לתקן. אותו דבר גם עם הרגלי אכילה.
כולן כותבות פה שסבתות מפנקות מאהבה. אני חושבת שזה לא נכון, שזה באמת מעייפות. גם אני בתקופות עמוסות או מעייפות מרשה סרט במחשב או ממתקים. זה באמת מעייפות וצורך בשקט. שייקחו כבר מה שרוצים, שיצפו כבר בסרט... כנראה סבתות באמת עייפות מביקור ומנכדים אבל קשה להן להודות בזה, אפילו לעצמן. והן מעדיפות לפנק שיהיה שקט.
לכל אלו שכותבות לא להגיע. הגזמתן בענקמיואשת******
היו לכן סבא וסבתא שווים? אתם יודעות מה זה עם ומה זה בלי?
לי היתה רק סבתא. אחת.
ולילדים שלי יש זוג אחד של סבא וסבתא שווים וסבא וסבתא אדישים רצח
איך אפשר לכמת את הקשר עם סבא וסבתא לזמן טלוויזיה?

אין לכן מושג כמה ממי שאני היום אני חייבת לסבתא שלי. כן זאת שנתנה לי ממתקים בלי חשבון ולראות היפים והאמיצים בגיל 11. בלעדיה ובלי הקשר המיוחד איתה לא הייתי חצי ממי שאני היום . היא בנתה אותי .
אין לכן מושג כמה הילדות שלי צריכות את הסבר שלהן שמזלף עליהן ממתקים מלאים צבעי מאכל לא בריאים ומזלף עליהן חום ואהבה וביטחון ואמון ומה לא. עוגן בחיים שלהן לא פחות.

כן, אפשר לדבר ולבקש בצורה יפה אבל לא לבוא בגלל זה? הנזק שתעשו לילדים שלכן הרבה יותר גדול מהנזק של סוכריה או טלוויזיה
זה עוול לקחת מילד את הקשר המיוחד עם הסבא וסבתא שלו. עוול שעולה הרבה על כל העקרונות החינוכיים למינהם

וכן, גם אם תשגעו להם את השכל והם יכנעו לכם לקחתם מהם את חלק מהכלים ליצירת הקשר. יש גם דרך לדבר ולבקש ולהציב אולטימטומים ואיומים לא לבוא וכו גם אם הבקשות האלו יענו בסוף פגמתם בקשר המדהים הזה. הוא כבר לא יהיה מלא וספונטני ורק שלהם כי אתם נמצאים שם כל הזמן באמצע וכל דבר תריך לשאול את אמא והסבתא מפחדת לתת ממתק ובעתיד תפחד גם לומר מילה ולעזור בלי לשאול את אמא. אז יש גם צורה לשאול ולכבד את הסבא והסבתא.

יש המון מחקרים על קשר בין סבים וסבתות לנכדים וכמה הם נתרמים מזה
סבא וסבתא: כמה אתם חשובים בחיי הנכדים?

זה סתם דוגמא אבל אם תחפשו תמצאו המון
אל תתנו לעקרונות החינוכיים שלכם להרוס את הקשר המיוחד הזה. הוא שווה פי מליונים מכמה ימי טלוויזיה וגאנק פוד. הרבה הרבה הרבה יותר
ריגשת אותי!! והחזרת אותי אחורה עם היפים והאמיצים הכל טוב.
לא בטוח שזה נכוןl666
כי ילד לומד מזה שאהבה זה לתת דברים מזיקים כמה שבא לו העיקר שיהיה כיף.
בנוסף ממש לא חייבים לפוצץ את הילד עם ממתקים ולכבול אותו לטלוויזיה כדי לבנות קשר. אם זה מהות הקשר אז באמת לא צריך אותו. מכירה כמה מקרים של ילדים עם עודף משקל שהורים מנסים לעשות משהו ואז ילדים הולכים לסבתא ומתפוצצים שם בדברים מזיקים... עודף משקל בגיל ילדות מזיק גם לדימוי נפשי וגם לבריאות הגוף. טיפולי שיניים הם חוויה לא הכי כיפית, רק שסבתא לא תבוא לשם אלא אימא.
גם חינוך לשקרים ושבירת מילה של הורים.
לפני כמה שנים קבוע פגשתי בבוקר סבא נחמד עם נכדה בת שנתיים וחצי . והוא היה אומר לה במפורש, אנחנו עכשיו עכשיו נלך לסוסים, אל תגידי לאימא.
שאלתי אותו על זה. והוא ענה לי שהוא יעשה מה שנכון בעיניו. ככה הוא גידל את ביתו וככה הוא יגדל את הנכדה . הוא סיפר לי שביתו , אימא של ילדה, לא מרשה ללכת לחוות סוסים אבל לא אכפת לו.
לדעתי בן אדם סביר בגיל שישים יכול להבין מורכבות ולא לתת מה שלא ביקשו, וממש לא צריך איומים וסנקציות. ברגע שצריך איומים, סנקציות ואין עם מי לדבר, כנראה שבן אדם לא מעריך את הדעה האחרת, אי - אפשר לסמוך עליו ולא בטוח שזה טוב לנהל קשר קרוב איתו.
ואני אישית לא הייתי רוצה שסבתא תעזור או תתערב במשהו בלי ליידע את ההורים.
אני חולה מכדי להגיב באריכותמיואשת******

ואני מעריכה את התגובה שלך, אבל רק מהשורה האחרונה ברור לי שלא זכית ככל הנראה לקשר אמיתי ומיוחד עם סבא וסבתא. בהחלט צריך ורצוי במצבים מסוימים שיתערבו בלי ההורים, אם סבא וסבתא לא יעזרו לילד שמבקש שיעזרו לו בלי ידיעת ההורים אז בדכ האלטרנטיבה זה שהילד ילך למישהו אחר ושלא תדעי מצרות מי זה יהיה.

ושבירת המילה של ההורים זה בגלל שהם מתעקשים לשים את המילה שלהם. אם יאפשרו חופשיות לסבא וסבתא לא יצטרכו לשבור להם מילה.

אני הייתי ועודני שמנמנה

וגם טיפולי שיניים עברתי לרוב

ולא הייתי מוותרת על גרם אחד או חור אחד עבור סבתא שלי. לעולמי עולמים ולעד.

באמת סבתא גרה בעיר אחרתl666
אבל כשביקרנו אצלה היא מעולם לא שברה מילה של הורים שלי. היא הראתה תמונות ישנות וסיפרה סיפורים על משפחתה.
אבל סבתא של חברה שלי גרה קרוב, פיטמה אותה ( כולם שם ממש מלאים מגיל צעיר),אחר כך אמרה לה שהיא לא תתחתן לעולם כי היא שמנה מדי. בסוף בחורה הזאת נפלה לקשר עם ערבי, אחר כך היו לה כמה ערבים בו-זמנית. כי היא רצתה להוכיח שהיא נחשקת גם אם שמנה .
עוד סיפור. כשהייתי בכיתה ז' אחד הילדים היה ישן אצל סבתא פעם בשבוע. היא הייתה נרדמת והוא היה מוצא ערוצים כחולים בטלוויזיה וצופה בהם כל הלילה.
כמובן שבדרך כלל זה לא ככה אבל כן הורים כן צריכים להיות עם יד הדופק.
בעלי זכה בסבא וסבתא מקסימים ומעורבים , עדיין יש להם אותם תחומי עניין דווקא עם סבא. אבל הוא היה ילד מועדף וגיס שלי שהרבה פחות מוצלח קיבל הרבה פחות. ברמה שזה היה מורגש על ידי כולם. כן אהבו אותו אבל לא עד כדי כך. אגב, זה קורה המון.
יש המון סוגי סבים וסבתות בעולםמיואשת******

בואי נסכם את זה שלדעתי, אם יש סבא וסבתא אוהבים קרובים ומשקיעים , לשים להם אולטימטומים ולהרוס את הקשר בגלל טלויזיה(מותאמת גיל מן הסתם, לא סיפורים הזויים) או ממתקים זה חבל מאד מאד מאד. וגורם יותר נזק מתועלת

קשר עם סבא וסבתא טובים הוא דבר יקר מאד (ואם הם לא טובים זה כבר סיפור אחר אבל לא על זה אני מדברת)

ולשבור מילה של ההורים זה גם תלוי בהורים ובאיזה מילה הם שמים.

טוב אני חיבת להגיב כי נראה ליאני זה א
שהדברים קצת יצאו מפרופורציה.
כן גם אני כתבתי לצמצם מפגשים אם לא מצליחים לשחרר וזה נהפך למאבק כוח בין ההורים לסבתא והילד באמצע כמובן..
אבל נשמע שהסבתא לא אומרת לילדה בואי קחי ממתק אפילו שאמא לא מרשה כי אז בלי קשר לגבולות או לעניין שהאמא לא מרשה. זה קשור לתקשורת לא נכונה. המקרים שתיארת הם מקרי קיצון. הסבא עם הסוסים וגם הילדה עם הערבים.. ובלי קשר סבתא או כל אדם אחר לא צריך להגיד ככה לילד. ופה נשמע שהסבתא פשוט אוהבת ורוצה לפנק. לכן לשחרר זו העבודה בעיני לפחות. מבינה את הקושי והכאב אבל זה הכרחי. גם אני סומכת על צד אחד של סבא וסבתא יותר מהצד השני אבל יודעת שלפעמים לא הכל אני צריכה לדעת.. אם חמתי נותנת ממתקים שניה לפני ארוחת ערב בידיעה שעוד רגע אוכלים אז אני אגיד לה שאני לא מרשה אבל אם זה סתם הרבה ממתקים באמצע כלום אני משחררת זה התענוג שלהם לפנק וגם של הילדים שהם יודעים שסבתא מפנקת. ודבר אחרון נכון אפשר לפנק בדברים אחרים אבל זה עניין של אופי ולכן לא מתאים לכל אחד..
וואי, אני דומעת פה...כי לעולם חסדו
אין כמו סבא וסבתא בכל העולם כולו!
כל כך נכון מה שכתבת.אור לציון
כל זוגות הסבים שלי נתנו לנו ממתקים, ולישון בשעות מאוחרות וטלוויזיה עם היפים והאמיצים ( מה יש להם עם זה...)
והיום כשאין לי אותם הקשר והיום שלהם כ'כ חסרים לי.
אל תלחמי נגד סבא וסבתא. שום דבר טוב לא יצא מזה. אלא אם הם נותנים להם דברים לא כשרים וכאלה...
מכירה אחד שבגיל ההתבגרות היה לו כ'כ רע בבית (שלא היה שם רע בכלל אבל כשאתה בגיל ההתבגרות אתה חושב שכל העולם נגדך)שהוא פשוט עבר לגור למשך שנתיים שלוש אצל סבא וסבתא. וכך לפחות היה מישהו אחראי לפקח עליו להרגיש אותו ולתת לו חום מבלי עול.
אל תקחי מהם את המקום המיוחד הזה ששמור רק לסבים וסבתות.
וואי לגמרי מניסיון אישיאני זה א
בתקופות שעברתי קשיים עם ההורים גרתי ממש אצל סבא וסבתא וכל הדודים שלי וזה היה הצלה כל כך גדולה בשבילי. אחרת מי יודע איפה הייתי היום
כל כך מבינה אותךמחי
כתבו לך כל מיני דעות לכאן ולכאן מה לעשות, אני לא אכתוב שום דבר כי בעצמי עוד לא גיבשתי דעה בענין, רק אומרת שממש מבינה אותך כי אני במצב דומה מאוד.
הזדהיתי מאוד עם המשפט שכשאני אצלם הילדה פשוט לא באחריותי. זה בדיוק איך שאני מרגישה, וזו לדעתי הנקודה שהכי מקוממת. זה לא הממתקים, העוגות, השינה וחוסר הגבולות. זה הענין שהם עושים עם הילד מה שבא להם בלי לשאול ושוכחים שיש לו הורים. (יש לציין לזכותם של חמי וחמותי שהם שמו לב שזה מאוד מפריע לי וכן השתפרו קצת בענין)
אני מסכימה שיש דברים שעדיף לשחרר בהם ולא להילחם, אבל אני חושבת שבמקרה עם הצ'יפס את צודקת והייתי נוהגת כמוך. אז ויתרת פעם ופעמיים והילדה אכלה הרבה יותר צ'יפס ממה שהיית רוצה שתאכל, ואז ביקשת שלר יתנו עוד ומול הפנים שלך מוסיפים לה עוד אחרי בקשה מפורשת שלא. יפה מאוד שהצלחת לעמוד על שלך בעדינות אבל בעמידה ברורה על הגבולות, אותי זה היה מרתיח ואולי לא היה מסתיים כל כך יפה
אולי באמת תחשבי מה הכי חשוב לך - ממתקים רק אחרי שהילדה אכלה נורמלי (מנסיון קשה מאוד לעמוד על זה כשהבית מוצף ממתקים מול העיניים, אבל אפשר לנסות...), שינה בשעה נורמלית, או פחות טלוויזיה, רק אחד מהם, ותזמי שיחה רצינית עם חמותך ותסבירי לה בכבוד אבל בצורה שתבין שזה נורא חשוב לך, שעל הנקודה הזו את לא מתפשרת (בלי הזיות של איומים שלא תבואו יותר כמו שחלק הציעו כאן). ובאמת להתעקש רק על זה, ולשחרר בדברים אחרים. (וכן לשחרר זה לא אומר שזה יפסיק להפריע לך... זה אומר לנשוך שפתיים ולדעת שזו לא הדרך שלך ואת לא מסכימה עם זה, אבל כרגע את מוותרת למען השלום)
תודה לכל המגיבות. אתן נהדרות!מהמרחקים

אני באמת ממש במחשבות עם עצמי...

בעלי אמר לי שאמא שלו גם בכתה לו אחכ בטלפון ושהיא ממש משתדלת לא להתערב לי

והיא נעלבה שהתפרצתי עליה....

אני כבר בוכה בעצמי מכל הסיטואציה..ממש לא מה שהתכוונתי.מרגישה מרשעת..ואני מתביישת לדבר איתה על זה.
היא באמת סבתא מקסימה!! וככ אוהבת ונותנת גם רגשי וגם טכני. 

בשבוע הבא אנחנו נהיה איתם כל השבוע בנופש. צפוף צפוף..ואין מצב להבריז או לבוא לחלק מהזמן. הם ממש מצפים לזה.ואני לא יודעת איפה לשים את עצמי.

באותו זמן, דודות שלי שאני קרובה אליהן ולא התראינו המון זמן יהיו במרחק דקה נסיעה מאיפה שנהיה וממש ציפיתי להיות איתם גם קצת. וברור שיהיה לי יותר נוח להניק בנחת על ספה בצימר עם מזגן מאשר בשטח עם סינר שמבשל את שתינו מתחתיו.

בעלי ביקש שאני לא ירצה כל הזמן ללכת להיות איתם.

ולי כבר אין כוח..מרגישה שכל הזמן מנסה לרצות את ההורים שלו (שזה מהמם, כן?) ולא ממש אכפת לו איפה אני בתוך הסיטואציה (פחות מהמם בעיני). וחודשיים אחרי לידה זה כבר מספיק זמן לחזור לתפקוד רגיל.

אין לי כוחות. לאריזה, לנסיעה הארוכה, לעמוד מול ההורים, לנסות להשתלב בשיחה עם כל השאר, לרוץ אחרי הקטנה ולדאוג שלא תלך למים/שתאכל/שתישן..

בא לי להיכנס למיטה לשבוע. אני מרגישה מותקפת מכל כיוון.

ולא סיימתי את כל העבודות ללימודים. שה' יעזור לי גם אין לי זמן לשבת עליהן..

לכל מי שרשמה על סכסוכים וניתוקי קשרים- הלכתן רחוק..זו ממש לא המציאות. פשוט מצב מעצבן וזהו...

אויש איזה בלאגןמיואשת******
נורא קשה בחופשים המשפחתיים האלו לפעמים
מנסה לענות לך עניינית בלי להיכנס לכך מה שקורה רגשית בעסק

מבחינת להניק בצימר ולא בשטח אין מה לדבר בכלל. בקור שמותר לך ורצוי ובכלל תינוקת בת חודשיים צריכה להיות רב היום בתוך הצימר וזה מסוכן להיות איתה ביום הזה בחוץ
מבחינת ללכת לדודות מבינה את ההרגשה שלך וזה ממש מבאס אבל בעלך צודק. אם אתם בחופש עם המשפחה שלו אז את אחורה להיות איתם. לגיטימי בעיני ללכת להיות איתם פעם אחת כמה שעות מתוך שבוע, איזה אחהצ או משהו, אבל לא יותר מזה
ממליצה לעשות תיאום ציפיות ומשא ומתן עם בעלך. חודשיים אחרי לידה ממש לא זמן של תפקוד רגיל לרדוף אחרי קטנה לבריכה כל הזמן , לגמרי תפקיד שלו.
אני הייתי מסכמת איתו שאת הולכת לדודות רק פעם אחת אבל בתמורה הוא צריך להבין שרב הזמן שאתם עם המשפחה שלו את תישארי בצימר עם התינוקת מבחינת הנקה, זמן שלה בשמש ובחום וכו, ותפקיד הטיפול בקטנה ולרדוף אחריה וכו הוא שלו ממש. זה חלק מהחופש ששתיכם ביחד החלוקתתתפקידים הזו . אם את אמורה גם להיות עם התינוקת וגם איתה אז מה בעצם הוא אמור לעשות? בטן גב?

לגמרי לגיטימי חודשיים אחרי לידה לא להתלהב מאריזות ונסיעה ארוכה. לגמרי לגמרי

כן ממליצה לך לשחרר מחשבות על הקטנה. שתישן מתי שבא לה ותאכל מה שבא לה ותעבירי את האחריות הזו לבעלך לגמרי. הנסיון לשמר אוכל בריא ושגרת שינה בחופש יכול להוציא כל בן אדם דעתו לא כל שכן אשה אחרי לידה. צריך לצמצם נזקים ולבחור מלחמות. וצריך לתת לו להתמודד עם המצב החינוך וההשלכות של זה גם. לא שזה יהיה אכפת רק לך
באמת, בנימה אישית, ברגע שאת תשחררי לו את האחריות עליה תתפלאי שיהיה לו אכפת גם. את לוקחת את כל האחריות על עצמך והוא יכול לשחק אותה שלא אכפת לו.

ובנוגע לרצות את משפחה שלו. בעייתי. משהו שצריך לדבר עליו שוב ושוב ושוב יש גברים שלוקח להם הרבה זמן להבין שאת במקום ראשון אבל בסוף הם מפנימים. לא דווקא עכשיו זה הזמן להילחם על זה אבל במשך כל השנה. להבהיר את זה שוב ושוב שזה מנ שצריך ואת מצפה ממנו.
חיבוק גדול
וואי בהצלחה ומצטרפת למיואשתאני זה אאחרונה
תעשו תיאום ציפיות לפני. תגידי לו שאת נורא רוצה יום אחד ללכת לפגוש את דודות שלך ואני מניחה שאם תבואי בצורה כזו של רוב הזמן אני איתך ועם המשפחה שלך אבל קצת מתוך השבוע הזה אני הולכת למשהו של המשפחה שלי אז תהיה לו פחות התנגדות. נשמע שהוא בעיקר חושש שבגלל המתח שנוצר את בעצם לא רוצה להיות אתם ותברחי מתי שאפשר לדודות שלך.. וכמובן שלהניק בצימר זה לגמרי לגיטימי. הצעה שלי תני לו באמת להיותאחראי על הגדולה יותר ותתני לו לגמרי להתמודד עם הכל בלי להתערב לפעמים כשהם מתמודדים לבד כביכול בסיטואציה בלי תיווך שלנו הם מבינים הרבה דברים טובים. זה יכול לעזור גם אח"כ בהמשך עם כל התמודדות הביקורים אצל חמותך וגם אצל המשפחה שלך..בהצלחה ותהני מלא.
בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולה
כתבו פה לא מזמן שאפשר לדגום את עצמךמרגול
כשלי הרופאה עשתה זה היה עם ספקולום

אבל כתבו פה נשים שיש בחלק מהמקומות ערכה לבדיקה עצמית, כלומר שאת עושה את הפעולה הפיזית לבד. אז מן הסתם זו אופציה ללא ספקולום….

נכון. אני עשיתי לעצמי עם הערכה והיה ממש פשוט ועדיןכבתחילה
התקשרתי לכל בריאות האישה בכללית באיזורבאתי מפעם..
ואמרו לי שאין דבר כזה
אולי שם אין...במכבי ישיעל מהדרום
במכבי? אולי התבלבלת עם gbs?מתחדשת111
לא התבלבלתי. הם התקשרו אלי והציעו לייעל מהדרום
אני בכלליתרק רגע קט

והרופא  נצנה לי ערכה לעשות בעצמי.

היא גם הסבירה לי שלא צריך דווקא את צוואר הרחם, אלא מכל איזור הנרתיק.

לי עשו בליחנוקה

וגם ראיתי שכבר יש ערכות שעושים לבד

(צריך להגיע לצוואר אז אם הוא אחורי יתכן וזה יותר קל לרופא עם ספקולום. אם עושים לבד בעמידה זה יותר בקלות)

אני עשיתי בערכה ביתית- היה מצויןממשיכה

תנסי לבקש, אין דבר כזה שבכללית אין. כולם מחזיקים את זה למיטב ידיעתי.

הרופאה בעצמה אמרה לי שכדאי לי לעשות את הביתי כי היא הרבה פחות פולשנית מהבדיקה שהרופאים עושים.

בהצלחה!

אז מה הקטע שאצל רופא זה יותר פולשני?!יעל מהדרום
אמרה לי שהבדיקה שהם עושים היא שונהממשיכה

והם מגיעים ממש עד לרחם. לא יודעת למה באמת הם עושים את המעמיק אם אפשר אחרת

הבדיקה הביתית היא פשוט להכניס ולסובב, מאד עדין.

באמת מעניין מה הסיפוריעל מהדרום
אז מה לעשות ? יש לי תור היוםבאתי מפעם..
אצלי הרופא עשה ולא היה פולשני מידיפה לקצת
נגע רק בצוואר הרחם ולא הגיע לרחם
כי לוקחים דגימה מהצוואר. זה לא בדיקה מטמאתמתחדשת111
האמת שגם לי לא זכור שהיה ככהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

זוכרת שנוגעים עם מן מברשת בפנים. לא זוכרת שהיה עמוק. 

יכול להיות תולעים בגיל שנה ו4?רקאני

אמצע הלילה צרחות אימים

שום דבר לא הרגיע אותה

לא הצלחתי להבין מה מציק לה

היה סיוטטט

בסוף שמנו לה נר אקמול והיא נרדמה מתוך בכי אחרי מלא זמן

אני מנסה להבין מה זה יכול להיות

אשמח לרעיונות

היא אכלה הרבה שטויות בשבת לצערי כי התארחנו אז חשבתי אולי תולעים- הגיוני?

בטח שיכול להיותכבת שבעים
יואו אז מה עושים?רקאני

מותר ורמוקס בגיל הזה?

אם היא עם טיטול ולא מכניסה ידייםיעל מהדרום

לק"י

להבנתי, רוב הסיכויים שזה ייעלם לבד.

וכשהיא צורחת יש משהורקאני

שיכול לעזור?

ניסינו להסתכל עם פנס בלילה ולא ראינו כלום

אבל האמת אני לא ממש יודעת מה אני אמורה לראות

חיפשתי תזוזה

ב"ה אני לא מבינה בזהיעל מהדרום
לק"י

אבל ממליצים לשים גוש של משחה סמיכה בפי הטבעת.

אפשראפרסקה

לנו הרופא רשם מינון נמוך יותר לפי משקל גוף של התינוק. אבל הוא נתן רק כשממש ראיתי תולעת, לפני זה כשאמרתי שלא ראיתי וזה בטוח תולעים הוא אמר שהוא לא רושם

כן, הרופאים נותנים במינון נמוך יותרכבת שבעים
פחות הגיוני שזה תולעים בעקבות הגאנקאמאשוני

בסוף צריך להידבק ממישהו.

אם התארחתם עם ילדים שפחות שומרים על הגיינה אז אולי אולי היא אכלה משהו, וגם אז הסיכוי שזה מיד יופיע,

לא יודעת.

בד"כ נדבקים בשירותים, ארגז חול, אחים שהשהייה איתם ממושכת.

תינוקת עם טיטול (בכורה?) שהייתה בסביבת בוגרים

פחות סביר

הרבה יותר סביר שזה מערכת העיכול שהכבידה עליה.

לא הייתי מביאה סתם וורמוקס במצב הזה

אלא אם תראי סימנים יותר אופייניים.

(כמו אי שקט בלילה ורוגע ביום)

לגבי מה רואים, זה כמו חוט לבן דק שזז.

תודה לךרקאני

היא כן הייתה בחברת ילדים קטנים בשבת

אבל באמת היא תמיד עם טיטול וגופיה עם תיק תק אז אין לה איך להכניס ידיים

הגיוני שזה היה באמת בבטן

היא קמה עם טיטול מלא ממש

כשמכניסים ידייםכבת שבעיםאחרונה

לטיטול זה מדביק, לא מידבק.

ככה שמאוד הגיוני שתינוקת בגיל שלה תידבק אבל לא תדביק. אז אם היתה בחברת גדולים ממנה יש לה סיכוי להידבק.

כעסתי עכשיו על בעליאובדת חצות

לא אכפת לו שהילדים מגיעים כל לילה לישון אצלנו

ולי נשבר!

אני לבד בזה.

הוא מדהים איתם אבל בלילה אין לו כוח להחזיר אותם ובתת מודע זה לא מפריע לו שהם באים אבל אם לא נהיה צוות בזה ונעמוד על זה אז עד שלילה אחד ישנו במזרן הם שוב באו אלינו אני מרגישה שעושים צעד אחד ואז ארבעה אחורה. אני קולטת שאנחנו צריכים עזרה אז איימתי שאני לוקחת יעוץ שינה לילדים במלא כסף או שהוא מתחיל להיות נחוש בנושא. שנינו עייפים ומותשים ואני מרגישה חצי בנאדם. גם מבאס אותי שהוא חננה מולם וחסר עמוד שדרה בנושא. זהו! 

את יכולהoo

להפריד את המיטות

ולהעביר למזרון רק מי שבא אליך למיטה

מהצד של האישה שלא אכפת לה...לפניו ברננה!

ולבעלי מאוד מציק

מבינה אותך ומבינה גם אותו.

מתסכל ממש!

חיבוק ❤️❤️

מקווה שתצליחו למצוא פתרון בקלות.

ייעוץ שינה לא צריך להיות איום.שיפור

נראה לי צריך לדבר ביניכם בזמן רגוע מה היחס של כל אחד מכם לנושא. מה חשוב לכל אחד מכם. ואיך מתקדמים ביחד. וייעוץ שינה זאת אופציה לגמרי הגיונית ולגיטימית. זה מפריע לך כבר המון זמן ומשפיע על איכות החיים שלך. שווה להשקיע בזה גם סכום משמעותי של כסף. מה שכן, אם הנושא לא מפריע לו צריך לדבר מראש- כמה הוא מוכן להשקיע ולהיות שותף בתהליך הזה בשבילך או שאת תעשי את עיקר התהליך אם זה לגיטימי בעינייך.

(נגיד אצלינו בעלי ישן ממש חזק בלילה ויצא שעשיתי את רוב תהליכי הרגלי השינה בעיקר לבד)

גם לבעלי פחות מפריע שהילדים באים לישון איתומתואמת

אז אם הם באים, אני מוודאת שהם ישנים רק איתו/עליו ומרחיקה אותם ממני.

אבל האמת שעם השנים גם הוא למד שזה פחות נוח לישון עם ילד במיטה, אז עכשיו הוא פחות מאפשר את זה, ומקסימום מרשה לישון בשמיכה על הרצפה לידינו... (הוא פשוט יותר מדי עייף בשביל לקום להחזיר אותם...)

בכל אופן, זה עניין שצריך לדבר עליו בצורה נעימה ולא מתחמקת בזמנים רגועים, לא באמצע הלילה כשזה קורה, וגם לא בבוקר הלחוץ... מקווה שתמצאו את הזמן, ותגיעו להחלטות משותפות שיהיו טובות לשניכם❤️

מבאסשומשומ

אבל אני עם בעלך

מעדיפה לישון רציף עם ילדים במיטה במקום לקום בלילה..

אם זה לא מפריע לו- שישן איתם.

הם לא ישארו שם עד הבר מצווה הכל בסדר 

למה חננה?חילזון 123

אולי הוא מאמין שככה יותר נכון להתנהל?

דיברתם על זה?

אתם נשמעים ממש ממש עייפיםמתיכון ועד מעון

יש לכם אפשרות לשוחח בזמן רגוע, בנחת על מה אתם רוצים מבחינת חינוך הילדים? בשינה וגם בנושאים אחרים.

אם הוא לא רואה עין בעין איתך אז יהיה קשה לגייס אותו לשינוי ובטח שדברים לא ישתנו, ממש כדאי להתחיל מהחלטות משותפות

גם אצלנו לבעלי פחות אכפתממצולותאחרונה

הילדים פשוט באים רק אליו

וזה לא מפריע לי

כמה תמל נותנים בגיל 3-4 ימיםחנוקה

בביח הם אומרים 15 מל זה מנה

וכשמגיעים הביתה?

זכור ליהשם שלי

שביום הראשון זה 10, ביום השני 20,

וככה עולים כל יום עד שמגיעים ל 60 ועם זה נשארים יותר זמן.

תראי גם לפי הצורך של התינוק.

יאאאאאא מזל טוב??????אוהבת את השבת
מזל טוב!!השקט הזה

יש איזו נוסחה לא?

בחודש הראשוןoo

הם עולים בהדרגה

בגלל שקשה להכין במדויק כמויות קטנות

הכנתי בהתחלה 30

והוא אכל כמה שהוא רצה

כשהתחיל לגמור את ה30 עברתי להכין 60 וכך הלאה

חשוב להאכיל בבקבוק עם פטמה מותאמת ולהחזיק את הבקבוק במאוזן

כדי שלא תהיה זרימה חזקה ואכילת יתר

תודה, איך מכינים 30?חנוקה

בנתיים מכינה 60 וזורקת

יש גם כפיות של 30השם שלי
לא יודעת איך משיגים.

אני הייתי מכינה כמות של שני בקבוקים שומרת חצי במקרר לארוחה הבאה.

חצי כפיתoo

לי זה היה קל למדוד חצי

אם זה קשה ואין כפית ייעודית אז צריך להכין 60 ולזרוק

אל דאגה הם אוכלים בהתחלה קצת ככה שזה לא בזבוז גדול 

במוקד שירות לקוחות של מטרנהחשבתי שאני חזקה

אפשר לבקש כפית של 30 ושלחים לך בחינם בדואר.

בטלפון קצרצר.

או בהזמנה באתר 😉 בחינםאולי בקרוב
או בחלק מחנויות מוצציםפה לקצתאחרונה
לפחות פעם זה היה
מזל טוב!! הרבה נחת ושמחה!מתואמת
(לא יודעת לענות על השאלה... את כבר בבית או עדיין בבית החולים? אם עדיין שם - אז תשאלי את האחיות...)
בגדול כל יום זה קופץמחכה להריון

אם נותנים בבית חולים 15

לפי מה שזכור לי שהגענו הביתה כבר אכלו 30 סיסי אפילו 40 סיסי  בכייף

נתקעו על 60 סיסי בחודש הראשון..

^^כורסא ירוקה

כשחוזרים הביתה זה כבר 40 מל, ואחכ עולים ל60.

תאכילי לאט בנחת, והוא אמור להפסיק מעצמו כששבע. לי אמרו שאינדיקציה טובה לכמה הוא צריך זה שישאר 10-20 מל בבקבוק

תודה לכולם, כן ב"ה בסוף ילדתיחנוקה

ברביעי, ואז השתחררתי בשישי.

פעם ראשונה שלא מניקה 

וקצת אבודה בקטע הזה של תמ"ל

(יצא לי לתת אבל לילדים גדולים שז יותר ממתק מאשר אוכל. ופה היא כל כך קטנה שזה מלחיץ)

כנראה שהיתה לה קפיצת גדילה הלילה כי אכלה מלא אבל עכשיו נרגעה ו'חזרה לעצמה'

יואו מזל טוב יקרה!!!אוהבת את השבת

מרגששש

בשעה טובה!!

תגדלי אותה בנחת שמחה ובריאות בע"ה!!

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67
לבוא כל חודש וחצי
גם כשזה לא הריון ראשון?כבת שבעים
גם כשזה לא הראשון. הרופאה עוקבת אחרי כל הבדיקותיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ט בטבת תשפ"ו 9:09

לק"י

ונותנת הפניות חדשות.

אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.

מה ההבדל?רקאני
זכור לי שבראשון נבדקים בתדירות גבוהה יותרכבת שבעים
אני עכשיו בהריון שנירקאני

והרופא אמר לי לעשות בדיוק את אותו מעקב כמו בהריון הראשון....

זכור לי שהראשון היה יותר אינטנסיביכבת שבעים
מלא בדיקות דם ושתן... לא יודעת, כבר הספקתי לשכוח... 
כנראה הקפדת יותר 🤭רקאניאחרונה
תודה לכולן!כבת שבעים
הריון או לא?חדשה כאן :)

רואים פס או שאני מדמיינת?

כן!!Pandi99
וואו מתרגשת!חדשה כאן :)

הפס לא יצא מיד בבדיקה אלא אחרי שתי דקות כזה.

אני עדיין לא באיחור היום אמורה לקבל. 

השתמשתי בבדיקה של 4 ימים לפני של "בדיקה כנה" 

אז ממש מתאים בשעה טובה ובהצלחהPandi99אחרונה
בשעה טובה!!!רקאני

חיובי לגמרי

עזרה טבעית לקליטת הריוןהריון ולידה

לא צעירה כבר....... אחרי הפסקה ארוכה שלא ברצוני, סוף כל סוף הפסקנו למנוע. 2 חודשים לא נקלטנו

בבדיקות ב"ה הביוץ והכל תקינים. יתכן שבשלב ההשתרשות צריך חיזוק......

מקווה שהזרע בסדר- כרגע אין לנו אפשרות לבדוק.

מה אפשר לקחת טבעי ומיידי שיכול לחזק ולסייע?

הבנתי שיש טיפות הרב?

יקרה, מקווה שזה בסדר שכותבת לךחנוקה

כי זה לא מנסיון אישי מהסיטואציה שלך

אבל לנסות פעמיים ולא להיקלט- זה תקין בגיל 20, עם זרע וביצית פוריים וחזקים!

במיוחד אם מנעת הורמונלית וזה קצת משבש את הגוף, לפעמים לוקח 3 חודשים רק לחזור למסלול.

אני מכירה דברים טבעיים שעוזרים באופן כללי, כמו דיקור, צמחי מרפא

אבל לפני הכל להוריד לחץ זה הכי חשוב.

ולהתפלל לה', אתם רוצים משהו טוב

היא לא כתבה גיל כזה...אוהבת את השבת
כן אבל אני בא להגיד שבוודאי שזה תקיןחנוקה

אם בגיל 20 זה תקין

כשהפוריות קצת יורדת זה עוד יותר סביר

הבנתי שיש ממליצים על דיקןר, לא מניסיון..אוהבת את השבת

ולנסות שני חודשים זה ממש מעט.. הכי חשוב הנחת..

זה מעצבן להגיד את זהמתיכון ועד מעוןאחרונה

אבל חודשיים זה ממש פרק זמן תקין לא להיקלט, בעיקר אם את אחרי מניעה שלפעמים משבשת את הביוץ.

הייתי כרגע נחה, נהנית מהזמן (כמה שזה קשה) ולא חושבת על כלום לפני שעוברת חצי שנה

בהצלחה 

מה אתן עושות ביומיום שהוא לעצמכן, ממלא אתכן?עצובהה

שאתן באמת מרגישות שזה עושה לכן טוב ובעקבות זה אתן טובות יותר לסביבה שלכן? 

אני מחפשת משהו כזה.. 

ואין לי.. 

מרגישה שאין משמעות לשום דבר. 

שאין לי כשרונות בכלל. לא באפיה, לא בציור, בבישול יוצא טעים אבל זה לא מרגיע אותי.. 

ניקיון- זה כישרון? זה כן עושה לי טוב, אבל וואלה אין לי כוחות להתחיל את זה! 

אוהבת לרקוד אבל אין לי אינטרנט בבית אז זה הופך את זה למסורבל- להוריד לי, ואז בבית כשהילדים ישנים אני צריכה לקנות לי אוזניות ואז לפחד שאולי אני לא שומעת את הילדים בוכים.. אז זה מוריד לי מהחשק. 

לקרוא ספרים- אחלה, אני לא מגיעה לזה. 

סוף יום- מה שבאלי זה לרבוץ בספה ולראות את אותם פרקים של משחקי השף, המטרה- לא לחשוב, לא לעשות כלום. 

אין לי כוחות,

אני עצובה. 

כמובן שיש רגעים/זמנים טובים ביום אבל בגדול הכל מרגיש שאין לי כוח לכלום. 

ללכתoo

להליכה עם מוזיקה אהובה באוזניות

(מישהו אחר עם הילדים)

לשבת על שפת הים (או מקום אהוב אחר) בלי או עם מוזיקה (למצוא לזה זמן)

ליצור זמנים ביום שלא צריך לעשות בהם כלום (כולל לא לשמור על הילדים) עצם השחרור מנקה את הנפש

לדבר עם אנשים שעושים טוב

לכתוב (לעצמך)

על דברים טובים

על דברים שמפריעים

בעיניי זה בסיסי

לפני חיפוש אחר תחביב

ספורט, שמש, מוזיקהאמאשוני

תמיד יש מגבלות שמורידות את החשק. את הלא כבר יש לך.

החכמה היא לנצח את המגבלות, לגרום לכך שיהיה אפשרי.

לראות משחקי השף יכול למלא, ויכול ליצור ריקנות.

אם בעקבות הצפייה נפתחו לך רעיונות, יש לך השראה, מוטיבציה, משמעות- מעולה.

אם סתם הגיע הזמן לישון- לא טוב.

אם את צריכה דרבון ממליצה על הפודקאסט "חשיבה פורצת דרך" או פרקים מ"חושבים טוב"

ודברים בסגנון הזה.

אני אוהבת ערכות יצירהאיזמרגד1אחרונה

מזמינה הרבה סוגים מאלי אקספרס וזה ממש נחמד. כל מיני סוגים של רקמה, לגו להרכבה, בניית מיניאטורות...

מקלחת זה זמן שקט לעצמי

אבל- אם התחושה שלך בכללי היא שאין לך כוח לכלום, וגם כשאת כן עושה משהו לעצמך זה ממלא לזמן קצר או לא ממלא בכלל, הייתי בודקת קודם כל בכיוון של דיכאון...

אולי יעניין אותך