לא נרדמת..עייפה מאוד. אולי תעודדו אותי?מהמרחקים
מתחילת השבוע אנחנו מחוץ לבית. ככה זה כשגרים רחוק מההורים, עד שיוצאים זה להרבה ימים ומתחלקים בזמן בין הצדדים.
אני ממש אוהבת את חמי וחמותי! הם אנשים חמים ודואגים והן עוזרים לנו המון! אבל...
כשאנחנו אצלם, הילדה (כמעט שנתיים) פשוט לא באחריותי וזה מעצבן אותי ברמות! חמותי אוהבת אותה מאוד. היא בוודאות הנכדה הפייבוריטית, והיא לא מסוגלת לומר לה 'לא'.
היא נותנת לה עוגות ועוגיות וכשאנחנו אצלם היא פשוט לא מוכנה להכניס כלום לפה כי יודעת שתקבל משהו טעים. אז מרוב רחמנות היא מביאה לה רק מתוקים למרות התנגדותי הנחרצת. (אין לי בעיה פה ושם עוגה. גם בבית אני נותנת אבל יש גבול!)
למשל- הילדה אוהבת יוגורט רגיל. חמותי נותנת לה תמיד גמדים. אפילו כמה ביום. 'כי זה טעים לה'.

היא לא ישנה נורמלי כי 'היא לא רוצה לישון'.
היא כל היום עם הטלפון או מול הטלויזיה 'כי היא רוצה'.

היום הגיע השיא כשאכלנו במסעדה. קנו לילדה צ׳יפס. נו שוין. נתתי לה קצת ושמתי גם עוף. חמותי שמה מולה עוד צ׳יפס (ואז כמובן לא נגעה בעוף). ביקשתי שלא תשים עוד. כמעט נגמר לה והיא ביקשה עוד. מייד חמותי שמה לה עוד. התעצבנתי כבר ממש. כאילו סליחה! היא הילדה שלי, ויש לי מילה, ואני לא שקופה. לקחתי בחזרה את התוספת, ואמרתי לה שעכשיו נגמר הצ׳יפס. היא אכלה את העוף כמו ילדה טובה.

ואילו תמיד בסוף אני יוצאת המכשפה. שלא מסכימה, שמאמללת את הילדה כי היא רוצה עוד עוגה/צ׳יפס/טלויזיה/לחגוג ולא לישון.
ובעלי לא אומר מילה.
עייפתי. פשוט עייפתי. אני עצובה ופגועה. למרות שאמרתי לבעלי הוא פשוט לא אומר להם כלום. ואני מרגישה אפסית.

הדבר היחיד שאמר לה שלא תיסע עם הילדה בידיים אלא רק בכיסא. אחרי שכמה פעמים הבהרתי שאין מצב.
תודה באמת שהתערב כדי שלא אזרוק את עצמי על הכביש.
בעלי הוא אחד כזה שקשה לו להעיר לאחרים או לומר 'לא' (למד ממישהו..)

אני אחרי יום ארוך על הרגליים, שיטוטים בקניון, לא מצאתי לעצמי כלום ואני מתוסכלת ממש כי בעלי בכלל לא אוהב את הבגדים שלי אבל אני לא מוצאת משהו שהוא גם נוח, גם יפה וגם צנוע.

ובערב גזרתי לתינוקת ציפורניים כי היא כבר ממש שורות את עצמה, וממש הכאבתי לה (בטעות גזרתי עמוק מידי. לא ירד גם אבל היא צרחה את נשמתה ואני נורא נבהלתי)
אני מרגישה אמא ככ גרועה.
אין לי כוח לעצמי
את אמא נהדרתבהריון שוב
ובאמת קשה להתארח... עם כל הכיף להפגש ולראות אנשים שאוהבים זה קשה. כי יוצאים מהשיגרה ודברים שעבדנו עליהם הרבה בבית לפעמים הולכים פתאום לאיבוד. ממש מבינה אותך גם לי קשה להתארח גם אצל הורים שלי וגם אצל הורים שלו.. ואצל כל אחד אחר. לילדים שלי יש סדר, יש שעות שינה מסודרות וכשהולכין לישון מאוחר לוקח להם הרבה זמן להרדם ובסוף גם קמות מוקדם יותר בבוקר. יש דרך. חינוכית שמתאימה לנו. יש דברים שמותרים, יש דברים שאסורים ויש דברים שמותרים רק לפעמים.. ומאוד קשה שמישהו מתערב בדברים האלו.
אין לי טיפים או משהו רק תרגישי טוב עם עצמך. זה קשה לראות איך הרגלים ודברים שחשובים לך סוג של נרמסים לנגד עינייך.
הי קודם כל את מקסימה ואתאני זה א
אמא נהדרת שסכה רוצה לשמור לילדה על הגבולות וזה טבעי ובסדר.
אני חושבת שיש לך שתי אופציות אם בעלך לא מעיר ומדבר את יכולה אחרי הביקור ליזום שיחה כזו עם חמותך. ולומר לה שכייף ומפנק ממש היחס שלה אבל את מבקשת שתביא רק יוגורטים רגילים או עוגיות וממתקים רק אחרי אוכל או זמן מסויים שמוסכם עליך. דעתי האישית אבל שאם זה לא בדמך לשחרר. אני לא יודעת כמה ימים אתם שם אבל לא נורא אם כמה ימים הכל משתבש גם ככה כשיוצאים מהבית זה משבש הרבה דברים אחרים. אני למדתי שכשאני נוסעת לאמא שלי למשל ויש שם כל מיני דברים שברגיל לא מרשה לאוו דוקא קשור לתזונה. אני לרוב משחררת גבולות והילדים יודעים שזה זמני וחוזרים אח"כ בלי בעיה להרגלים הרגילים. וגם כשרואים שאת רוצה משהו וחמותך או אמא אומרים משהו אחר זה פתח לייצור בעיות לכן עדיף להוריד את הראש בעיני איפה שאפשר ומבטיחה לך שהילדה יודעת שאת אמא שלה ואוהבת אותך ואת ממש לא מכשפה. ואם זה בלתי ניתן לוויתור אני הייתי נוסעת פחות ולמרות המרחק לזמן יותר קצר עם כל הקושי. אני יכולה לשתף אותך שגם לי נורא מורכב כבר ליסוע לאמא שלי אז החלטנו שנוסעים פחות אין ברירה. ודבר אחרון לגבי הבגדים לא תמיד מוצאים וזה מבאס נורא אבל בטוחה שתמצאי בסוף. בהצלחה לך אמא יקרה וטובה שכמותך שדואגת לגוזלים שלה כל כך.
אני הייתי משחררת בימים האלוליאן
גם ככה אמרת שיוצאים להורים פעם ב...
אז עזבי להיות שוטרת..
כמה ימים תאכל קצת פחות בריא לא יקרה לה כלום תאמיני לי.. ,😘
את באמת נשמעת טעונה ועייפהלכל זמן ועת
וזה טבעי.!!

אני חושבת שלפעמים הנסיון של כמה ילדים משפיע.

אם אתם נוסעים אחת לכמה זמן להורים בגלל המרחק, הגעגועים של שני הצדדים באים לידי ביטוי,

של הסבתא כלפי הנכדה, והנכדה כלפי הסבתא.
זו הדרך של הסבתא להביע את אהבתה. הייתי ממש משחררת ולא כועסת.
הימים האלו מוציאים משגרה נכון, אבל ילד יודע מהי השגרה בבית. עוד כמה ימים הוא יחזור למה שהיה רגיל.

הייתי ממליצה לך לשחרר בלב שמח!
ותתני לחמתך את ההרגשה הטובה שהיא התגעגעה לילדה. קחי את ההזדמנות לנוח, ולחפש בגדים בעוד מקום. זה גם ירגיע אותך וישמח אותך.

ומשהו שלמדתי... תבחרי 2 דברים שעליהם את לא מתפשרת בשום אופן.. אל תלחמי על הכל. זה שואב הרבה כוחות נפש.
אם אתם לא נוסעים הרבה וזה לא משהו קבוע פשוט תרפישאלהשאלה
תני לסבתא לפנק אותה יותר מידי, תני לה להתפנק יותר מידי, אל תדאגי היא מפרידה מצוין בין הגבולות היציבים שלך לבין האין גבולות של סבתא. סבתא בעיני אמורה לפנק ולחגוג עם הילדים. אצלנו זה ככה ואני נהנית מכל שניה. אחותי שגרה ליד ההורים ופוגשת אותם באופן יומיומי משתגעת מזה... אני רואה בזה חוויה מעצימה ומצמיחה לילדים שלי, חוויה של אהבה שאין לה גבול.
אוי את אמא מדהימההההההההההההמיואשת******

איך את יכולה לקרוא לאמא שרוצה לתת לבת שלה אוכל בריא אמא רעה?

אמא שרוצה שהתינוקת לא תשרוט את עצמה היא אמא רעה?

ה ישמוווווווור

חס ושלום!

את אמא מדהימה מדהימה

בזמנו כשהיינו זוג צעיר היה לי את אותו הדבר עם חמי שהיה מפנק מאד ובעלי לא אמר לו כלום, אחרי כמה שנים (!! ) אזרתי אומץ ויום אחד אמרתי לו שזה ממש מפריע לי, זה מאד לא בריא, וחשוב לי שהוא יגביל. ואני חייבת לומר שהוא קיבל את זה מאד יפה. זה לא שינה את הכל אבל בהחלט שיפר את המצב. אם יש לך קשר טוב עם חמותך מציעה לך לדבר איתה על הנושא

יתכן שבעלך לא מדבר על זה איתם כי הוא יודע שאין סיכוי לשנות את דעתם?

בכל מקרה להציב כללים של קינוחים רק אחרי אוכל, טלוויזיה רק עד שעה זו וזו זה , ככה זה אצלינו זה לגמרי לגיטימי אבל דורש ממך מאמץ לא פשוט

אם זה שלוש ימים פעם בשנה, אז עזבי את זה. שתאכל שלוש ימים שטויות

אם זה כל חודש זה כבר יותר בעייתי

חיבוק גדול

את אמא מהממת!

לדעתי תשחררימצפה להריון.
ככה זה, אצל סבא וסבתא אין גבולות
כמה ימים תני להם לפנק אותה , מנסיון זה לא נעים להם שמעירים להם.
אני עם הילד הראשון על כל דבר הערתי ולמדתי לשחרר
רק לגבי הנסיעה , לא הבנתי היא מחזיקה אותה ולא חוגרת אותה באוטו בכסא?? זה כבר משהו שלא הייתי שותקת.
ואת אמא מהממת. זה נורא קשה להיות מחוץ לבית ולא בפינה שלך
חייבת לומרהבוקר יעלה
שאצלי חמותי היא ההפך, לא שהיא לא מפנקת בכלל. אבל יותר תתן פירות וכאלה ואוכל בריא. ואני הוקסמתי מחמותך! למה? כי ככה סבתא אמורה להיות וזה כל הכיף.. לפנק, לתת מתוקים, לישון מאוחר אצלה, זה כיף!
עכשיו אמא שלי היא כמו חמותך ויודעת גבולות ברורים שאנחנו לא מרשים שזה ממש כמה דברים. אבל ממה שרשמת, מכל הלב ובאהבה, הייתי משחררת. שום דבר מזה לא קריטי בעיני, לא הצ'יפס, לא הגמדים, לא השינה.
את בעצמך כתבת שאתם רואים אותה פעם ב.. תני לה להיות סבתא אוהבת ומפנקת ואת תהני מהזמן שיש לך שם לנוח ולצאת קצת..
וואו איזו אמא מדהימה!!!הכל טוב.
מסורה, דואגת, אכפתית...
מקווה שישנת קצת.. כשעייפים הכול נראה הרבה יותר גרוע ממה שהוא באמת ❤
אמא גרועה?? אני מעריצה אותך !!ה' אלוקינו

אהובה , את ורק את יודעת את הטוב לילדים שלך . 
ב"הצלחה 

תודה לכולן על התגובות.מהמרחקים
אני לא חושבת שזה עניין של לשחרר, כי באמת אני כן נותנת לה לעשות אצלם דברים שבבית אנחנו פחות מרשים. אבל גם לזה יש גבול מסוים.
בהחלט לא מקובל עליי וזה לא עניין של פינוק, לראות טלויזיה כל היום. במשך 3 ימים.

ואחרי שהיא חוזרת מהם היא פשוט לא שמה עליי (ולא כמו שמישהי פה אמרה שהיא יודעת את ההבדל. היא לא.)
ועצם זה ששוברים את המילה שלי וכאילו אני שקופה, זה פשוט מעליב. גם ככה הילדה משובשת אז אני מנסה לצמצם את הנזק. ממש לא רבה על כל דבר, אבל יש גם גבול לדברים מסוימים.

ואני כל הזמן מבקשת ואומרת לחמותי. אין. זה כאילו משחק בשבילה- כמה היא תצליח לדחוף שטויות לילדה בלי שאני אשים לב.

בעלי גם ממש מרגיז אותי..כי כשאנחנו אצל ההורים שלי, הוא כל הזמן מצפה שאני אהיה השוטרת ואגיד להם לא להעביר את התינוקת מיד ליד/לשים את הגדולה לישון בזמן/ שהילדות לא צעצוע וכו'.

וכשאנחנו אצל ההורים שלו- הכל מותר. ואם משהו לא מוצא חן, אני שוב הופכת לשוטר הרע.
את לא שוטר רע. תוציאי את זה מהראשה' אלוקינו

ואולי בגלל זה אומרים שאין כמו אמא בעולם ...... אמא זה אמא.
אבל במצב שלך , פשוט תהיי שלמה עם עצמך , אנחנו תומכות בך , ובע"ה גם בעלך . 
ואת אומרת שזה האופי של בעלך , זה לא נגדך זה פשוט האופי שלו ... אולי ככה תתרככי .. ? בטוחה שבתוך ליבו הוא מבין אותך אולי קשה לו לדבר להורים שלו בקשיחות ועזות.

אז במצב כזה בכנות לא הייתיאני זה א
מגיעה לשלושה ימים. באה לשבת פעם ב וזהו..
ומסבירה לחמותך שככה את לא מוכנה להגיע אבל נשמע שזה יותר משהו שיש בינך לבין בעלך שצריך לפתור.
תראי זה טבעי שבסביבה שלו הוא יתנהג טיפה שונה. אני שמה לב עלי שלפעמים אצל ההורים שלי קל לי לשחרר דברים שבמקומות אחרים לא הייתי מרשה. אבל כמובן שזה לא מצדיק קיצוניות כזו שאצל צד אחד מותר הכל וצד שני שומרים על הגבולות. שימי לב גם את אצל ההורים שלך מן הסתם קצת יותר מאפשרת.. צריך להימנע משוואות כי זה מתכון רע לפגיעה בקשר שלכם. ממליצה לך ברוגע לא כשאתם אצל ההורים לשבת לדבר איתו ולקבוע מה הגבולות אצל ההורים שלו ומה הגבולות אצל ההורים שלך. זה לא חייב אגב להיות זהה. לדוגמא אם לו מפריע שמרימים ומעבירים את הקטנות מיד ליד אז תכבדי את הבקשה ותעמדי עליה. ואם לך מפריע עניין הטלויזיה הוא יכבד את הבקשה שלך וישמור עליה.. אל תהפכי את זה למשחק כוחות תהיי מאוד ברורה קודם כל ביניכם מה עושים ומי עושה איפה. אח"כ תבואי לחמותך או למשפחה שלך עם מה שהחלטתם וזה יהיה יותר ברור לכולם. כי תחשבי שאם את לא מוכנה שתראההטלויזיה כל כך הרבה ואת באה ומעבירה ובעלך יושב ושותק בצד חמותך קולטת שאתם לא אחידים בדעה וגם הילדה אגב ואז כולם עושים שרירים אבל אם את באה מעירה ובעלך קם ואומר יפה אבל בתקיפות סליחה למה אתם לא מקשיבים לה היא ביקשה לכבות אז כולם כולל הילדה מקשיבים יותר ומכבדים. אני אצל חמתי כשיש משהו עקרוני אני דואגת שבעלי יגבה אותי לפחות באותו רגע. אח"כ בבית יכולים לדבר בינינו אם היה נכון או לא אבל באותו רגע חייב אחידות שיבינו שזה חומה שזה גבול. ובדרך כלל זה עובד ואם צריך אני גם מרימה את הקול ודואגת שיקרה מה שאמרתי גם במחיר של לקחת את הילדים החוצה ולהעסיק אותם בעצמי. גם לי מפריע עניין הטלויזיה וכשחמצי קוראת להם כדי שיראו טלוויזיה אני אומרת להם וגם לה במפורש הם לא באים אליך כדי לראות טלוויזיה הם באים כדי להיות איתך.. רוצה בשמחה לא רוצה שלום.. סליחה על האורך מקווה שקצת עזרתי
זה שהיא לא שמה עליך זה בגלל ששוברים את המילה שלךמיואשת******
וזה ששוברים את המילה שלך זה בגלל שאת לא משחררת , שזה זכותך כן? אני רק מנסה להסביר. בגדול אם את מאפשרת לה אז זה לא שובר את המילה שלך, ואז את בבית מציגה עובדה שככה אצל סבתא וככה אצלינו והיא כן תשים עליך. צריך שיהיה ברור שמה שקורה אצל סבתא זה. באישור שלך. את מרשה לה אבל רק אצל סבתא.
ואז בהחלט יש יכולת להבדיל בין הבית למצב החופש.
ברגע שהיא רואה שאת אומרת משהו אבל לא מקשיבים לך אצל סבתא אז גם בבית היא לא תקשיב.
במצב הנוכחי שאת לא מצליחה לאכוף את המילה שלך אצל הסבתא הי טוב לשחרר שהילדה לא תראה שאין לך מילה שם אלא תבין שזה באישורך בלבד
מול בעלך זה סיפור אחר, אולי בגלל שאת תופסת את המושכות הוא משחרר. אולי אם תסתמי לגמרי אצל אמא שלו תתפלאי שגם לו יש גבולות על הילדה, לפעמים צריך לעזוב הכל וזהו.

בנימה אישית, אני אישית לא חושבת 3 ימים בשנה טלוויזיה כל היום וממתקים זה נורא. באמת שלא.
אני ממש ממש ממליצה לך לשמוע את הפודקאסט אמא אמאשאלהשאלה
של עינת נתן בנושא של סבא וסבתא.
ואם אין לך כח לשמוע אז האמירה היפה שאני לקחתי היא שהורים צריכים להבין שאצל סבא וסבתא מה שצריך להיות במרכז זה הקשר, כי זה קשר חשוב מאד ומתנה גדולה לילד. בניגוד להורות אין ולא צריכים להיות אלמנטים של גבולות, זה לא התפקיד של סבא וסבתא. אני ממש מבינה למה זה מעצבן אותך שהילדה רואה טלויזיה שלושה ימים ברצף ואוכלת ממתקים, באמת. אצלנו אין ממתקים ואין מסכים בכלל בכלל. אבל אצל סבא וסבתא יש ויש וזו אחת הסיבות שהילדים שלי כמהים ללכת לשם כל חייהם אבל יותר מזה הם פשוט מרגישים שם שאוהבים אותם כל כך מתפעלים מהם כל כך ומאפשרים להם כל כך. זאת אווירה שלדעתי אם יש אותה בבית זה נורא ומשחית אבל אם יש אותה 3 ימים פעם ב אצל סבא וסבתא זאת מתנה מדהימה לנפש.
במקומך הייתי מצמצמת ביקורים אצלם, מאודהש"ל

ואם שואלים למה, להגיד במפורש: נגיע יותר אם אקבל תחושה שמכבדים את הסמכות ההורית שלי. כל זמן שזה לא קורה, לצערנו בעייתי בשבילנו להגיע

אוי ואבוי מוגזם לחלוטיןליאן
נתת לה אחלה מתכון לסכסוך משפחתי
הסכסוך כבר קיים, לא היא התחילה אותוהש"ל

כשאמא מבקשת לא לשים לילדה משהו בצלחת, וסבתא מתעלמת ושמה - זה סכסוך. וזה באמת חבל מאוד. מקווה שיתעשתו במהרה, וכל הצדדים ירוויחו.

שטויות. אם זה סכסוך בעינייך ה ישמורמיואשת******
אם כזה דבר זה סכסוך תוך יומיים כבר לא מדברים עם כל המשפחה בכלל
אם אמא מבקשת לא לשים משהו בצלחת וסבתא מתעלמת זה יכול להוביל לכל מיני דברים. למשל זה הזדמנות לאמא להראות לילדה שלה איך מכבדים הורים ומבוגרים ולשתוק
זו גם הזדמנות לאמא להבין שלא מחנכים אשה שהיא אמא שלה/חמותה והיא כבר לא בגיל חינוך
הזדמנות לאמא לחשוב חזק כמה באמת הנזק שנגרם וכמה באמת צריך לריב והאם זה משהו שתדירות שגורמת נזק או שזו הגאווה שלה מכך שהמילה שלה נפגעה שמדברת ולא השקלול של הנזק האמיתי שנגרם לילדה מלאכול פעמיים בשנה גאנק ולא עוף.
המון הזדמנויות יש פה
וזה מאד תלוי סיטואציה, תדירות, בגרות, הכלה ואינטראקציה בין הצדדים
כן, אולי במצב שזה קורה כל שבת זה יוביל לסכסוך . זה לא מה ש פותחת מתארת וכמו שיצא לי להכיר את @מהמרחקים היא אשה חכמה ואמא מיוחדת ואין לי ספק שהיא תמצא את הדרך הנכונה *עבורה* להתמודד עם הסיטואציה המאד מעצבנת הזו בלי סכסוך ובלי לנתק קשרים. ❤️
עם דבר אחד שכתבת אני מסכימההש"ל

שאם זה משהו חד-פעמי זה באמת לא כזה סיפור, וההתייחסות שכתבתי היא למצב שזה יחס קבוע שהיא מקבלת אצל סבתא. האם מההודעה שלה הצטייר לך שזה לא היחס הקבוע? טוב נו, תחליט הכותבת. מה אנחנו יודעות.

אה, ואני מסכימה שלא מחנכים את סבתא, וזו לא כוונתי. כוונתי לא להגיע הרבה למי שעושה אותך שקופה, בגלל הנזק העכשווי והמיידי שזה גורם לך. ולילדה. אם סבתא 'תתחנך' מזה באמת אין לי מושג וזה לא בשליטתי.

חולקת בתוקף על מה שכתבת שככה מלמדים כיבוד הורים ומבוגרים. הכי לא הייתי רוצה שהבת תלמד ממני שאם מישהו שם עליה פס היא צריכה להעלים עין. זה ממש העיקר בעיניי כאן.

ולגבי הנזק מממתקים ומטלוויזיה (שבעיניי הוא לא העיקר כאן בסיפור, אבל גם הוא קיים, עדיין) - אז ברור שלכל אמא זה השיקול שלה מה המחיר והתועלת ואיפה עובר הגבול. ממתקים? כשרות? לקחת את הבת לנסיעה בלי אישור הורים (נדמה לי שאת עצמך התייחסת לדבר כזה בשרשור אחר אתמול)? ותשמעי, זה ממש לגיטימי שלאמא אחרת הגבול הזה עובר במקום שונה מאיפה שעובר אצלך. כל אחת ומערכת השיקולים שלה. אני כתבתי כאן מלכתחילה רק מה אני הייתי עושה (ולא 'ככה תעשי!'), בידיעה ברורה שלא כולן כמוני וזה בסדר גמור. רק כדי שהכותבת תרגיש בנוח עם היא כן כמוני. שתדע שגם זה לגיטימי.

אז את רוצה שהבת שלך תלמד לשים עליך פס?מיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך י"ד באב תשע"ט 09:09
כי זה מה שאת תלמדי אותה. כיבוד הורים זה משהו שלומדים על ידי דוגמא אישית.
וילדים לא מבדילים בין אמא לחמות שלך. הם רואים איך את מתנהגת לסבתא ומסיקים מכך איך הם אמורים להתנהג להורים שלהם
רואה את זה אצל גיסות שלי במוחש וזה מזעזע

לא, הילדה שלי לא תלמד שאם אמא אומרת לה משהו שלא מוצא חם בעיניה או עושה משהו נגד שיקול דעתה אז היא תתנהג אליה בצורה כזו.
היא לא לומדת מזה שסבתא שמה על אמא פס. ממש לא. איך אפשר לדבר על סבתא כמישהי מהרחוב? היא תלמד שלפעמים יש לסבתא דעה שונה מאמא ואמא תכבד את זה אפילו שהיא ממש לא אוהבת את זה

את זה שאמא אחר כך תנהל שיחה עם סבתא על הנושא בזמן אחר היא ממש מממש לא צריכה לדעת.

אני לא סובלת את חמותי אבל בחיים הילדות שלי לא ישמעו ממני כמה אני שונאת לארח אותה וכמה זה קשה לי ואיזה מעצבנת היא. ממש לא. הן יודעות שצריך לכבד אותה הכי בעולם
וכל חילוקי דעות שיש לנו נפתרים (או שלא) לא לנגד עיניהם

אני ממש לא מוכנה שהילדות שלי ילמדו שמכבדים את ההורים שנלמדים אלינו ומכבדים אותנו וקונים לנו וכו. לא, הורים מכבדים בכל מקרה ובכל מצב
ואל תתייחסי לגבול של ממתקים כמו דברים שמסכני חיים כדוגמת כסא בטיחות. גם בהלכות כיבוד הורים יש התייחסות שונה למצב שהורה מבקש מילד לסכן חיים או לעבור על חוקי התורה. וגם אז- יש צורה להתנהג וצריך ללמוד אותה
אין שום קשר בין גבול של כסא בטיחות או כשרות לגבול של ממתקים. בכיבוד הורים הולכים לפי התורה והליכותיה ולא לפי מה שבא ומתחשק ומעצבן.
זה לא הבוסית שלך פה שאת תלמדי את הילדה שלך לעמוד על שלה
זה אמא שלך או של בעלך ואיך שתלמדי את הילדה שאת מתנהגת בסיטואציות האלו כך היא תתנהג אלייך בחזרה בגיל התבגרות ולאורך כל חייה.

מזעזע אותי שאת כותבת את זה ״מישהו שם עליה פס״
זה לא מישהו! זה אמא! ולפי ההלכה מותר לה לחלוק עליך ואסור לך לומר לה לא נכון! אסור לך לחלוק על דעתה ואת צריכה לבטל את דעתך בפניה. זו ההלכה! ואת מתייחסת למי שמקיים את ההלכה (המאד מאד מאד קשה!) כמי שמלמד את הילדים שלו שהוא פראייר ושהוא נותן לשים עליו פס
זו גישה מזעזעת בעיני. לא פחות

מי שיודעת שיש אמא או חמות בעייתית ולא רוצה שישברו לה את המילה או שיראה כאילו שמים עליה פס צריכה לדבר אחרת. להציג את הבקשות לאמא בצורת שאלה- אולי אפשר לא לתת לה ממתקים עד שהיא מסיימת את העוף? ואז גם אם האמא מתעלמת לא עובר מסר של שבירך מילה בגלל שמלכתחילה נתת לאמא את האפשרות לסרב

כיבוד הורים זה אחד הקשיייייים. לא תמיד אני מצליחה . ממש לא. אבל להתיחס למי שמנסה ואולי מצליח כמי שמעביר לילדים את המסר ששמים עליו פס זה חורה לי.
זה לא בדיוקl666
אסור להגיד לא נכון, את לא צודקת
אבל מותר להגיד רופא אמר לי לעשות ככה וככה, או אני מעדיפה ככה וככה
בנוסף חייבים לבצע רק מה שקשור אל סבתא ישירות. מה שלא קשור אליה ישירות ממש לא חייבים אבל כדאי אם זה אפשרי
ואני לא רוצה שבעתיד בנות או כלות שלי יפחדו להגיד לי משהו או לבקש משהו. מספיק לי יחסים הלא תקינים האלו מול אימא וחמות. ואני באמת לא מבינה למה כל שינוי ממה שהן התרגלו צריך להיתפס כניסיון חינוך מחדש. אסור לי לאהוב משהו אחר? אסור לי להקשיב לעצמי או לרופא? רק בגלל שלאימא שלי יש איזו דעה מוזרה או היא סובלת מטראומת ילדות ומפחדת מפשרות או שונאת שינויים? אימא שלי הייתה תמיד נלחמת על הכל עד טיפת דם אחרונה וכל מוכנות לפשרה הייתה מפרשת החולשה. גם חמותי כזאת.
מה שיח אמור להיות שתיקה והקשבה בניסיון לא לענות? כשזה השיח קשר הופך להיות טכני , כי אין עם מי לדבר...
ולא נראה לי שסבתא כזאת באמת יכולה לתרום משהו טוב לנכדים. זה יותר נראה כמו ניסיון השתלטות חוזרת כדי להשאיר את הילדים בשליטה. אם היא לא יכולה להקשיב לבת או כלה גם לנכדה היא לא תוכל להקשיב באמת. אולי לפנק כדי להרגיש טוב עם עצמה.
לא מבינה כל כך איך מה שאת אומרת קשור למה שאמרתימיואשת******

את מביאה דוגמאות אחרות ואומרת דברים שלא אמרתי

שיח צריך להיות, וטוב שיהיה. ולא צריך לפחד לבקש דברים. אבל חלק מזה זה לדעת לבקש , בצורה מכובדת, ושיח זה אומר שהצד השני יכול לא להסכים איתך ואת תצטרכי להתמודד עם זה

וכן, מי שלומד הלכות כיבוד הורים מבין שלהורים יש עליונות בשיח הזה. אכן. לא קל, לא כיף, לא פשוט. זה ההלכה, ממתי היא פשוטה לקיום?

לא הבנתיl666
נגיד בן מבקש מסבתא לא לתת ממתק לפני האוכל וסבתא תענה לו " לא, זה לא מתאים לי, תתמודד ". זה בסדר? באמת צריך לקבל את זה? לסבא וסבתא אין עליונות בשיח הזה. רק מה שקשור אליהן. נגיד חם להם, אז מדליקים מזגן וכל השאר מתמודדים, דברים כאלו...
מה שלא קשור אליהם לא צריך להקשיב אם לא רוצים. זו ההלכה. וילד קודם כל חייב להקשיב להורים ורק אז לסבים לפי ההלכה. אם הורים במפורש לא מרשים משהו אסור לילד לעשות גם אם סבתא רוצה
אבל השאלה איך אומריםאני זה א
אם את בצד לא ליד הילדים אומרת לסבא או הסבתא אני מבקשת לא לתת ממתק לפני האוכל אז בסדר. אבל גם לא הייתי עכשיו בודקת לפרטי פרטים כי זה הכייף שסבתא קצת מפנקת ואם למשל אני כאמא לא אתן ממתק כשאמרתי רק אחרי האוכל. ועד שהילד יסיים בצלחת אני אעמוד על שלי. זה בסדר שסבתא קצת תוותר ותעגל פינות זה נותן סוג של חוזק אפילו בעיני לגבולות שאנחנו ההורים מציבים. כי בינינו לפעמים אנחנו יותר נוקשים וקשה להיות גם רך לפעמים אז זה מצויין. כמו שגם בין בני זוג לפעמים יש שוני וזה טוב מאוד ואפילו בריא. אני זוכרת כילדה שאמא שלי היצה יותר נוקשה בעיקר בקטע של אוכל ואבא היה מפנק יותר. אז נכון זה לא קרה הרבה אבל בימים שאבא שמר עלינו כשאמר שלי עבדה היה כייף להתפנק עם דברים שונים. אגב לאוו דווקא ממתקים.. וגם אצלי בבית זה ככה אני לפעמים רוצה לתקתק ארוחות ולבעלי שלא מכין באופן קבוע יש יותר סבלנות להכין לכל אחד את הדרישות שלו וזה לגמרי על דעתי. זה לא שהוא עושה מאחורי הגב שלי. אז כמו בכל דבר צריך איזון ובאמת אפשר להסתכל על זה כקרש קפיצה וכעזרה בחינוך. ובנימה אישית לפעמים יש לנו משהו פנימי שמתעורר להתנגדות אוטומטי ולא באמת כי זה נכון. ומבחינתי העבודה העיקרית והכי קשה זה ללמוד לשחרר את ההתנגדות הזו.
כן, באמת צריך לקבל את זהמיואשת******

הלכות כיבוד הורים זה לא פשוט

ובכלל לא נכנסת לקטע של הנכדים, ברור שהם צריכים להקשיב להורים לפני הסבים. 

אבל זה לא הנושא פה.

הנושא פה איך אני מול אמא שלי\שלו. 

אפשר לבחור לא לבוא

אפשר לנהל איתה דיוןמכובד על זה (לא לפני הילדים)

אבל לגמרי אם ביקשתי משהו מאמא שלי והיא לא מסכימה, אני צריכה לקבל את זה.

מותר לי לעשות עם זה מה שאני רוצה, ואני אחשוב איך לעשות דברים נכון ובצורה מכבדת מולה

אבל בשום מקום אין לי אפשרות לומר לה- את חייבת לעשות מה שאני רוצה כי אני מחליטה פה. (אלא אם כן זה מסכן את הילד כמובן)

ואני לא דנה בכלל איך להתמודד במצבים מאתגרים כאלו, זה באמת לא פשוט

אני הגבתי למישהי שאמרה שהבת שלה תלמד מזה שמותר למישהו לשים עליה פס

ולזה אני מתנגדת נחרצות!!!!

כשהבת שלי תראה- והיא רואה= שאמא עושה אצלי בבית דברים שאני לא אוהבת, שאמא שלי נותנת לה ממתקים אפילו שאני לא מרשה ממתקים לפני האוכל, ואני אומרת אמא בבקשה שיחכו הם עוד לא אכלו, והיא אומרת אבל אני סבתא שלהם עד שאני באה אני רוצה לתת שוקולד. ואני אומרת לילדות שלי - תאכלו, אם סבתא נתנה לכם והיא רוצה שתאכלו עכשיו אז תאכלו

אז נראה לך שהילדות שלי לומדות שמותר למישהו לשים עלי פס??? לא ולא! 

הן לומדות שאני מכבדת את אמא שלי, שאני מבטלת את רצוני בפני רצונה. שככה מתנהגים להורים.

וזה בעיני הדבר הכי הכי הכי חשוב

עצוב לי שמישהי בכלל חושבת שהתנהגות כזו מלמדת ילדות שמותר למישהו לשים פס עליהן.

לא. התנהגות הפוכה, כזו שאומרת - אמא תפסיקי לתת לילדות מה שאני לא מרשה! ילדות תביאו לי עכשיו את השוקולד הזה - אמא, אם תמשיכי לתת בניגוד לרצוני אני אקח להן\אזרוק את זה\לא ארשה לך לבוא יותר

שה' ישמור ויציל לאיפה התנהגות כזו תביא את הילדות האלו בעוד כמה שנים

אחר כך אנשים לא מבינים למה הילדים שלהם חצופים ועזי פנים אליהם, פשוט הם למדו את זה מהם...

כמו שאנחנו מתנהגים ומדברים להורים שלנו ככה יתנהגו אלינוף וזה בכלל בלי קשר אפילו למצוות כיבוד הורים. זה סתם חינוך

לגמרי מסכימה איתך והתגטבה היתה מיועדת כדי לחזק את דברייךאני זה א
היא שרשרה ל-1666, לא לך הש"ל

האמא כאן לגמרי לא נותנת לילדה דוגמה לשים פסהש"ל

אם סבתא מבקשת לא לדרוך על השטיח בנעליים, והאמא בכל זאת דורכת (או גרוע מזה - מעודדת את הבת לדרוך) - זה נקרא לשים פס על סבתא.

אם סבתא אומרת 'אל תחסלו את הפשטידה, צריך אותה גם לארוחה הבאה', ואמא נותנת לילדה עוד פרוסה שמנה - זה נקרא לשים פס על סבתא.

אם סבתא מבקשת מאמא "אל תיקחי את הבת שלי לקולנוע", ואמא בכל זאת מזמינה את גיסתה בת העשרה להצטרף אליה - זה נקרא לשים פס על סבתא.

כל הדברים האלה הם גרועים ביותר, וכמובן שגם דוגמה שלילית לילדה.

אני לגמרי לא בעד לשים פס על סבתא, וזה לא מה שהצעתי.

הצעתי לצמצם קשר, ומאחורי זה אני בהחלט עומדת, והמסר שהילדה תלמד כאן הוא נכון בעיניי.

אם זה יופנה גם כלפיי בהמשך? נראה לי שזה תלוי בעיקר בי, ואם אזכור תמיד להתנהג לילדה שלי כמו בן אדם. מקווה מאוד שכן...

אני לגמרי בעד שהילדה תלמד לצפות ליחס נאות גם מקרובים וגם מרחוקים. גם מבעלה לעתיד וגם מעובר אורח ברחוב. גם מהבוסית וגם ממני. וגם מסבתא. לא מזדהה עם החלוקה שעשית ו"לדבר על סבתא כמישהי מהרחוב". מה פתאום מישהי מהרחוב? גם מהאנשים החשובים בחיינו יש ציפייה שלא יזלזלו בנו.

ושוב אני אתייחס גם למה שאני מסכימה איתך במאה אחוז. כתבת: "בכיבוד הורים הולכים לפי התורה והליכותיה ולא לפי מה שבא ומתחשק ומעצבן". חותמת על זה. תבדקי ותראי שמה שכתבתי לא סותר הלכות כיבוד הורים. מותר לילד לצמצם קשר עם הורה כשהקשר פוגע בו. תשאלי רב אם את לא מאמינה...

וזה בכלל לא קשור רק למה שמסכן חיים או סותר חוקי תורה. גם אם אבא שלי דורש שאלמד מתמטיקה ואני מעדיפה פיזיקה, אין לי חיוב לשמוע בקולו. זו ההלכה.

סליחה אם קיבלת הרגשה שאני מתייחסת אלייך כפראיירית. חס וחלילה. אני מאוד מעריכה אותך ואת דרכך. דעתי היא שזו לא ההלכה הפשוטה, ומותר לכותבת לבחור אחרת.

ואגב, למה הזכרת כיסא בטיחות?הש"ל

זו לא אחת מהדוגמאות שנתי, אז מוזר לי שכתבת לי על זה לא להשוות.

כן רמזתי למצב שסבתא לוקחת את הבת לסיבוב קניות בלי אישור של אמא. לא סכנת חיים או משהו. האם זה עדיין בגבול הדברים שתקבלי מתוך תפיסה של כיבוד הורים (או מקסימום תשאלי אם היא מוכנה לא לקחת אותה עכשיו, ותשאירי לה אפשרות לסרב)? ממקום אחר שכתבת התרשמתי שזה לא יהיה מקובל עלייך, אבל אולי שגיתי. ואולי אני בכלל מבלבלת אותך אם אחרת. כך או כך - בעיניי לגיטימי שאצל כל הורה הגבול עובר במקום אחר.

מצאתי:הש"ל

"בכלל מילדה בת שמונה לא מבקשים כלום. רק מאמא שלה. הכל צריך לעבור דרך האמא לאיפה היא הולכת ומתי"

אז מבחינתך צריך לעבור דרך אמא לאן היא הולכת, אפילו שזו לא סכנת חיים - מבחינת הורים אחרים יש דברים אחרים שצריכים לעבור דרכם, אפילו שהם לא סכנת חיים. זה חלק מהזכות והחובה של הורים - לקבוע מה קריטי שיעבור דרכם ומה לא.

נראה לי שלא הבנת את הנקודה שלי בכללמיואשת******

בכלל לא מתווכחת על העובדה שעקרונית האמא קובעת על הילדים שלה

בוודאי

והיא קובעת אם לתת ממתקים

בוודאי

והסבתא צריכה להקשיב לרצונות של האמא

בוודאי שכל זה נכון, וזה המצב הרצוי.

אבל, לא תמיד המצוי

ואני דיברתי מה קורה במצב שבאותו רגע הדברים האלו קורים

מה אני אעשה לפני ואחרי, שאני אדבר עם אמא שלי לפני שנגיע או אחרי שנעזוב, או לבוא פחות וכו. זה לא הנקודה

הנקודה שלי היתה שבאותו רגע-  כשהאמא מבקשת לא לתת לילדה ציפס והסבתא בכל זאת נותנת, מה התגובה של האמא. ואני מדברת פה על סבתא נורמלית ולא כל מיני דוגמאות הזויות שהעלו פה תוך כדי השיח. אלא סבתא נורמלית ואוהבת בעיקרון,אבל שלא מצליחה לכבד את גבולות האמא. 

אז באותו רגע בשום פנים ואופן אני לא חושבת שהתנהגות נכונה היא שהאמא תאמר לסבתא- תפסיקי, אני לא אבוא יותר, אמרתי לך לא לתת וכו. ואפילו לא ניכנס לקטע ההלכתי של לסתור את דברי האם\אב

זו התנהגות שמלמדת את הילדה שלי שמותר וצריך לומר לאמא לא רוצה ולהתעצבן ולכעוס עליה אם היא לא עושה מה שהבת שלה אומרת לה

וזה קו אדום מבחינתי. ככה לא מתנהגים

יש את מה שאני חושבת שנכון שהסבתא תעשה

יש את מה שאני חושבת שנכון שאמא\אבא ידברו, יעשו, יפעלו יחשבו מה מתאים להם ויוציאו לפועל

ויש את מה שקורה בזמן אמת, את המצב שבו יש בת-אמא-סבתא ואיך האמא מראה לבת שלה שמתאים להתנהג להורים. וכשאני מורידה את הראש בפני הרצונות (המאד בלתי הגיונים לפעמים) של אמא שלי וההתנהגות שלה אני מראה לבת שלי שאמא היא אמא. קודם כל לפני הכל ואחרי הכל. היא אמא. ויש צורה לדבר אליה וצורה להתנהג אליה ואני מחויבת בכבודה ולא היא בכבודי.

וככה הבת שלי תלמד להתנהג.

ובכל מצב לא הייתי מגדירה מצב שאמא שלי עשתה משהו בניגוד לרצוני כ"סכסוך". אפשר לדבר לחשוב לתקשר לצמצם ועוד. לומר שברגע שאמא שלי שמה על הצלחת של הילדה שלי משהו שלא רציתי היא התחילה סכסוך זה גישה ממש בעייתית בעיני (בלשון המעטה)

מקווה שכוונתי ברורה יותר כעת

אה, לגבי להגיע פחות, אכן גם אני כתבתי שאם זה משהו יום יומי אני מבינה את הבעייתיות שבענין אבל בהודעה אחרת לגמרי הסברתי את דעתי על החסר בסבתא וסבא כשבוחרים להגיע פחות. וזה כבר נושא אחר

אולי בכלל לא הבנתי נכון את מה שכתבת מלכתחילה, מצטערת אם פירשתי לא נכון.

כן, אז מסתבר שאנחנו לא באמת נורא חלוקותהש"ל
עבר עריכה על ידי הש"ל בתאריך י"ד באב תשע"ט 23:16

כי אכן אני מסכימה איתך שזה לא במקום להגיד לסבתא אמירות בנוסח שכתבת. לכן רק כתבתי לצמצם ביקורים (אם זה היחס על בסיס קבוע), לא כתבתי להתווכח.

וטוב שהסברת על הרצוי בעינייך ועל המצוי. עוזר לי להבין אותך יותר. ושוב - להבין שאנחנו יותר קרובות בעמדותינו משחשבתי.

בכל זאת קצת מחלוקת נשארה, כי המצב הזה שבו אני ביקשתי לא לתת לילדה עוד צ'יפס והיא כן נתנה לה - בעיניי הוא בלתי קביל בעליל (כלומר - לא מצב שאני אגיד לעצמי יש את הרצוי ויש את המצוי), ובעינייך כנראה שפחות מזה.

וזה בסדר שנישאר במחלוקת... אבל מסקרנות גמורה וניסיון להבין אותך יותר טוב, אשמח לשמוע מה דעתך בסיטואציה קצת אחרת - בואי נגיד שלא מדובר בילדה גדולה ובממתקים, אלא בתינוקת ובמטרנה. נגיד שהתינוקת שלך בוכה, וסבתא אומרת "אני מכינה לה בקבוק" (יש אצלה מטרנה קבוע בשביל נכדה אחרת, נניח), ואת אומרת "בבקשה אל תיתני לה בקבוק, חשובה לנו הנקה בלעדית", והיא בכל זאת נותנת לה ("החלב שלך לא מספיק לה"). האם בסיטואציה הזאת כן תסכימי איתי שזה בלתי קביל בעליל?

זה בדיוק אותו דבר אצלנו!!!חביבית
מה שתיארת! מילה במילה! רק שאלו ההורים שלי שמתנהגים ככה ובעלי הוא זה שמתחרפן ששוברים לנו את הסמכות ההורית.אבל גם אצל ההורים שלו לא היה לנו פשוט בהתחלה.
אז משתפת אותך מהניסיון שלנו-ניסיון של שנים,
1. קודם כל הכלל הראשון הוא שהבן/בת מעיר להורים שלו ולא כלה לחמות. דיברתי עם בעלי וסיכמנו שאם יש משהו שמפריע- הוא אומר לי ואני אומרת להורים שלי, ולהפך עם ההורים שלו.
2. בחירת המלחמות- היו דברים שעליהם נאבקנו והצבנו גבול ברור. גם במחיר של 'פגיעה' בהורה לצערי- אבא- ממש לא מתאים שתביא להם ממתק כאילו בלי שאנחנו נראה, אחרי שאמרנו שאנחנו לא מרשים עכשיו.

3. מניסיון של שנים, אני יכולה להגיד לך, עם כל הכאב והצער של פגיעה בהם, ההורים, גם שלי וגם של בעלי, למדו מה הגבולות שלנו והם שואלים- אפשר לתת לו ממתק? בעיני- למדו לכבד את המקןם שלנו כהורים, מה שבילדים הראשונים היה להם קשה...

4. קווים אדומים- אצלנו זה היה הטלוויזיה- ממש לא מוכנים שהילדים יראו פה סרטים כל היום ואם זה ככה- אז לא נשאיר אותם פה שתשמרו עליהם בלעדינו. נכון, אנחנו נאלצנו לשאת במחיר הכבד הזה, אבל שוב- במבחן התוצאה- זה שווה את זה, והיום אנחנו יכולים להשאיר אותם ולדעת שהם לא רואים סרטים.

5. צמצום ביקורים- ןשוב, גם זה צעד מבאס, אבל עמו שהבנתי, במקרה שלך פחות רלוונטי כי אתם לא באים הרבה.
וואואמא וגם
לדעתי פשוט תסעו אליהם לזמן קצר יותר ובו תשחררי.
3 ימים זה באמת הרבה בשביל זה אבל יום יום וחצי עוד בסדר...
קשה, בעלך צריך להגיד להםl666
כולן כותבות פה לשחרר. אבל לא בטוח שזה נכון לטווח ארוך. וגם עכשיו. בן שלי בגיל הזה התבלבל בין יום ללילה ( באשמתי, הוא היה ילד שחייב שעת שינה קבועה שלו פלוס מינוס ) וזה היה סיוט רציני. קל לבלבל, קשה לתקן. אותו דבר גם עם הרגלי אכילה.
כולן כותבות פה שסבתות מפנקות מאהבה. אני חושבת שזה לא נכון, שזה באמת מעייפות. גם אני בתקופות עמוסות או מעייפות מרשה סרט במחשב או ממתקים. זה באמת מעייפות וצורך בשקט. שייקחו כבר מה שרוצים, שיצפו כבר בסרט... כנראה סבתות באמת עייפות מביקור ומנכדים אבל קשה להן להודות בזה, אפילו לעצמן. והן מעדיפות לפנק שיהיה שקט.
לכל אלו שכותבות לא להגיע. הגזמתן בענקמיואשת******
היו לכן סבא וסבתא שווים? אתם יודעות מה זה עם ומה זה בלי?
לי היתה רק סבתא. אחת.
ולילדים שלי יש זוג אחד של סבא וסבתא שווים וסבא וסבתא אדישים רצח
איך אפשר לכמת את הקשר עם סבא וסבתא לזמן טלוויזיה?

אין לכן מושג כמה ממי שאני היום אני חייבת לסבתא שלי. כן זאת שנתנה לי ממתקים בלי חשבון ולראות היפים והאמיצים בגיל 11. בלעדיה ובלי הקשר המיוחד איתה לא הייתי חצי ממי שאני היום . היא בנתה אותי .
אין לכן מושג כמה הילדות שלי צריכות את הסבר שלהן שמזלף עליהן ממתקים מלאים צבעי מאכל לא בריאים ומזלף עליהן חום ואהבה וביטחון ואמון ומה לא. עוגן בחיים שלהן לא פחות.

כן, אפשר לדבר ולבקש בצורה יפה אבל לא לבוא בגלל זה? הנזק שתעשו לילדים שלכן הרבה יותר גדול מהנזק של סוכריה או טלוויזיה
זה עוול לקחת מילד את הקשר המיוחד עם הסבא וסבתא שלו. עוול שעולה הרבה על כל העקרונות החינוכיים למינהם

וכן, גם אם תשגעו להם את השכל והם יכנעו לכם לקחתם מהם את חלק מהכלים ליצירת הקשר. יש גם דרך לדבר ולבקש ולהציב אולטימטומים ואיומים לא לבוא וכו גם אם הבקשות האלו יענו בסוף פגמתם בקשר המדהים הזה. הוא כבר לא יהיה מלא וספונטני ורק שלהם כי אתם נמצאים שם כל הזמן באמצע וכל דבר תריך לשאול את אמא והסבתא מפחדת לתת ממתק ובעתיד תפחד גם לומר מילה ולעזור בלי לשאול את אמא. אז יש גם צורה לשאול ולכבד את הסבא והסבתא.

יש המון מחקרים על קשר בין סבים וסבתות לנכדים וכמה הם נתרמים מזה
סבא וסבתא: כמה אתם חשובים בחיי הנכדים?

זה סתם דוגמא אבל אם תחפשו תמצאו המון
אל תתנו לעקרונות החינוכיים שלכם להרוס את הקשר המיוחד הזה. הוא שווה פי מליונים מכמה ימי טלוויזיה וגאנק פוד. הרבה הרבה הרבה יותר
ריגשת אותי!! והחזרת אותי אחורה עם היפים והאמיצים הכל טוב.
לא בטוח שזה נכוןl666
כי ילד לומד מזה שאהבה זה לתת דברים מזיקים כמה שבא לו העיקר שיהיה כיף.
בנוסף ממש לא חייבים לפוצץ את הילד עם ממתקים ולכבול אותו לטלוויזיה כדי לבנות קשר. אם זה מהות הקשר אז באמת לא צריך אותו. מכירה כמה מקרים של ילדים עם עודף משקל שהורים מנסים לעשות משהו ואז ילדים הולכים לסבתא ומתפוצצים שם בדברים מזיקים... עודף משקל בגיל ילדות מזיק גם לדימוי נפשי וגם לבריאות הגוף. טיפולי שיניים הם חוויה לא הכי כיפית, רק שסבתא לא תבוא לשם אלא אימא.
גם חינוך לשקרים ושבירת מילה של הורים.
לפני כמה שנים קבוע פגשתי בבוקר סבא נחמד עם נכדה בת שנתיים וחצי . והוא היה אומר לה במפורש, אנחנו עכשיו עכשיו נלך לסוסים, אל תגידי לאימא.
שאלתי אותו על זה. והוא ענה לי שהוא יעשה מה שנכון בעיניו. ככה הוא גידל את ביתו וככה הוא יגדל את הנכדה . הוא סיפר לי שביתו , אימא של ילדה, לא מרשה ללכת לחוות סוסים אבל לא אכפת לו.
לדעתי בן אדם סביר בגיל שישים יכול להבין מורכבות ולא לתת מה שלא ביקשו, וממש לא צריך איומים וסנקציות. ברגע שצריך איומים, סנקציות ואין עם מי לדבר, כנראה שבן אדם לא מעריך את הדעה האחרת, אי - אפשר לסמוך עליו ולא בטוח שזה טוב לנהל קשר קרוב איתו.
ואני אישית לא הייתי רוצה שסבתא תעזור או תתערב במשהו בלי ליידע את ההורים.
אני חולה מכדי להגיב באריכותמיואשת******

ואני מעריכה את התגובה שלך, אבל רק מהשורה האחרונה ברור לי שלא זכית ככל הנראה לקשר אמיתי ומיוחד עם סבא וסבתא. בהחלט צריך ורצוי במצבים מסוימים שיתערבו בלי ההורים, אם סבא וסבתא לא יעזרו לילד שמבקש שיעזרו לו בלי ידיעת ההורים אז בדכ האלטרנטיבה זה שהילד ילך למישהו אחר ושלא תדעי מצרות מי זה יהיה.

ושבירת המילה של ההורים זה בגלל שהם מתעקשים לשים את המילה שלהם. אם יאפשרו חופשיות לסבא וסבתא לא יצטרכו לשבור להם מילה.

אני הייתי ועודני שמנמנה

וגם טיפולי שיניים עברתי לרוב

ולא הייתי מוותרת על גרם אחד או חור אחד עבור סבתא שלי. לעולמי עולמים ולעד.

באמת סבתא גרה בעיר אחרתl666
אבל כשביקרנו אצלה היא מעולם לא שברה מילה של הורים שלי. היא הראתה תמונות ישנות וסיפרה סיפורים על משפחתה.
אבל סבתא של חברה שלי גרה קרוב, פיטמה אותה ( כולם שם ממש מלאים מגיל צעיר),אחר כך אמרה לה שהיא לא תתחתן לעולם כי היא שמנה מדי. בסוף בחורה הזאת נפלה לקשר עם ערבי, אחר כך היו לה כמה ערבים בו-זמנית. כי היא רצתה להוכיח שהיא נחשקת גם אם שמנה .
עוד סיפור. כשהייתי בכיתה ז' אחד הילדים היה ישן אצל סבתא פעם בשבוע. היא הייתה נרדמת והוא היה מוצא ערוצים כחולים בטלוויזיה וצופה בהם כל הלילה.
כמובן שבדרך כלל זה לא ככה אבל כן הורים כן צריכים להיות עם יד הדופק.
בעלי זכה בסבא וסבתא מקסימים ומעורבים , עדיין יש להם אותם תחומי עניין דווקא עם סבא. אבל הוא היה ילד מועדף וגיס שלי שהרבה פחות מוצלח קיבל הרבה פחות. ברמה שזה היה מורגש על ידי כולם. כן אהבו אותו אבל לא עד כדי כך. אגב, זה קורה המון.
יש המון סוגי סבים וסבתות בעולםמיואשת******

בואי נסכם את זה שלדעתי, אם יש סבא וסבתא אוהבים קרובים ומשקיעים , לשים להם אולטימטומים ולהרוס את הקשר בגלל טלויזיה(מותאמת גיל מן הסתם, לא סיפורים הזויים) או ממתקים זה חבל מאד מאד מאד. וגורם יותר נזק מתועלת

קשר עם סבא וסבתא טובים הוא דבר יקר מאד (ואם הם לא טובים זה כבר סיפור אחר אבל לא על זה אני מדברת)

ולשבור מילה של ההורים זה גם תלוי בהורים ובאיזה מילה הם שמים.

טוב אני חיבת להגיב כי נראה ליאני זה א
שהדברים קצת יצאו מפרופורציה.
כן גם אני כתבתי לצמצם מפגשים אם לא מצליחים לשחרר וזה נהפך למאבק כוח בין ההורים לסבתא והילד באמצע כמובן..
אבל נשמע שהסבתא לא אומרת לילדה בואי קחי ממתק אפילו שאמא לא מרשה כי אז בלי קשר לגבולות או לעניין שהאמא לא מרשה. זה קשור לתקשורת לא נכונה. המקרים שתיארת הם מקרי קיצון. הסבא עם הסוסים וגם הילדה עם הערבים.. ובלי קשר סבתא או כל אדם אחר לא צריך להגיד ככה לילד. ופה נשמע שהסבתא פשוט אוהבת ורוצה לפנק. לכן לשחרר זו העבודה בעיני לפחות. מבינה את הקושי והכאב אבל זה הכרחי. גם אני סומכת על צד אחד של סבא וסבתא יותר מהצד השני אבל יודעת שלפעמים לא הכל אני צריכה לדעת.. אם חמתי נותנת ממתקים שניה לפני ארוחת ערב בידיעה שעוד רגע אוכלים אז אני אגיד לה שאני לא מרשה אבל אם זה סתם הרבה ממתקים באמצע כלום אני משחררת זה התענוג שלהם לפנק וגם של הילדים שהם יודעים שסבתא מפנקת. ודבר אחרון נכון אפשר לפנק בדברים אחרים אבל זה עניין של אופי ולכן לא מתאים לכל אחד..
וואי, אני דומעת פה...כי לעולם חסדו
אין כמו סבא וסבתא בכל העולם כולו!
כל כך נכון מה שכתבת.אור לציון
כל זוגות הסבים שלי נתנו לנו ממתקים, ולישון בשעות מאוחרות וטלוויזיה עם היפים והאמיצים ( מה יש להם עם זה...)
והיום כשאין לי אותם הקשר והיום שלהם כ'כ חסרים לי.
אל תלחמי נגד סבא וסבתא. שום דבר טוב לא יצא מזה. אלא אם הם נותנים להם דברים לא כשרים וכאלה...
מכירה אחד שבגיל ההתבגרות היה לו כ'כ רע בבית (שלא היה שם רע בכלל אבל כשאתה בגיל ההתבגרות אתה חושב שכל העולם נגדך)שהוא פשוט עבר לגור למשך שנתיים שלוש אצל סבא וסבתא. וכך לפחות היה מישהו אחראי לפקח עליו להרגיש אותו ולתת לו חום מבלי עול.
אל תקחי מהם את המקום המיוחד הזה ששמור רק לסבים וסבתות.
וואי לגמרי מניסיון אישיאני זה א
בתקופות שעברתי קשיים עם ההורים גרתי ממש אצל סבא וסבתא וכל הדודים שלי וזה היה הצלה כל כך גדולה בשבילי. אחרת מי יודע איפה הייתי היום
כל כך מבינה אותךמחי
כתבו לך כל מיני דעות לכאן ולכאן מה לעשות, אני לא אכתוב שום דבר כי בעצמי עוד לא גיבשתי דעה בענין, רק אומרת שממש מבינה אותך כי אני במצב דומה מאוד.
הזדהיתי מאוד עם המשפט שכשאני אצלם הילדה פשוט לא באחריותי. זה בדיוק איך שאני מרגישה, וזו לדעתי הנקודה שהכי מקוממת. זה לא הממתקים, העוגות, השינה וחוסר הגבולות. זה הענין שהם עושים עם הילד מה שבא להם בלי לשאול ושוכחים שיש לו הורים. (יש לציין לזכותם של חמי וחמותי שהם שמו לב שזה מאוד מפריע לי וכן השתפרו קצת בענין)
אני מסכימה שיש דברים שעדיף לשחרר בהם ולא להילחם, אבל אני חושבת שבמקרה עם הצ'יפס את צודקת והייתי נוהגת כמוך. אז ויתרת פעם ופעמיים והילדה אכלה הרבה יותר צ'יפס ממה שהיית רוצה שתאכל, ואז ביקשת שלר יתנו עוד ומול הפנים שלך מוסיפים לה עוד אחרי בקשה מפורשת שלא. יפה מאוד שהצלחת לעמוד על שלך בעדינות אבל בעמידה ברורה על הגבולות, אותי זה היה מרתיח ואולי לא היה מסתיים כל כך יפה
אולי באמת תחשבי מה הכי חשוב לך - ממתקים רק אחרי שהילדה אכלה נורמלי (מנסיון קשה מאוד לעמוד על זה כשהבית מוצף ממתקים מול העיניים, אבל אפשר לנסות...), שינה בשעה נורמלית, או פחות טלוויזיה, רק אחד מהם, ותזמי שיחה רצינית עם חמותך ותסבירי לה בכבוד אבל בצורה שתבין שזה נורא חשוב לך, שעל הנקודה הזו את לא מתפשרת (בלי הזיות של איומים שלא תבואו יותר כמו שחלק הציעו כאן). ובאמת להתעקש רק על זה, ולשחרר בדברים אחרים. (וכן לשחרר זה לא אומר שזה יפסיק להפריע לך... זה אומר לנשוך שפתיים ולדעת שזו לא הדרך שלך ואת לא מסכימה עם זה, אבל כרגע את מוותרת למען השלום)
תודה לכל המגיבות. אתן נהדרות!מהמרחקים

אני באמת ממש במחשבות עם עצמי...

בעלי אמר לי שאמא שלו גם בכתה לו אחכ בטלפון ושהיא ממש משתדלת לא להתערב לי

והיא נעלבה שהתפרצתי עליה....

אני כבר בוכה בעצמי מכל הסיטואציה..ממש לא מה שהתכוונתי.מרגישה מרשעת..ואני מתביישת לדבר איתה על זה.
היא באמת סבתא מקסימה!! וככ אוהבת ונותנת גם רגשי וגם טכני. 

בשבוע הבא אנחנו נהיה איתם כל השבוע בנופש. צפוף צפוף..ואין מצב להבריז או לבוא לחלק מהזמן. הם ממש מצפים לזה.ואני לא יודעת איפה לשים את עצמי.

באותו זמן, דודות שלי שאני קרובה אליהן ולא התראינו המון זמן יהיו במרחק דקה נסיעה מאיפה שנהיה וממש ציפיתי להיות איתם גם קצת. וברור שיהיה לי יותר נוח להניק בנחת על ספה בצימר עם מזגן מאשר בשטח עם סינר שמבשל את שתינו מתחתיו.

בעלי ביקש שאני לא ירצה כל הזמן ללכת להיות איתם.

ולי כבר אין כוח..מרגישה שכל הזמן מנסה לרצות את ההורים שלו (שזה מהמם, כן?) ולא ממש אכפת לו איפה אני בתוך הסיטואציה (פחות מהמם בעיני). וחודשיים אחרי לידה זה כבר מספיק זמן לחזור לתפקוד רגיל.

אין לי כוחות. לאריזה, לנסיעה הארוכה, לעמוד מול ההורים, לנסות להשתלב בשיחה עם כל השאר, לרוץ אחרי הקטנה ולדאוג שלא תלך למים/שתאכל/שתישן..

בא לי להיכנס למיטה לשבוע. אני מרגישה מותקפת מכל כיוון.

ולא סיימתי את כל העבודות ללימודים. שה' יעזור לי גם אין לי זמן לשבת עליהן..

לכל מי שרשמה על סכסוכים וניתוקי קשרים- הלכתן רחוק..זו ממש לא המציאות. פשוט מצב מעצבן וזהו...

אויש איזה בלאגןמיואשת******
נורא קשה בחופשים המשפחתיים האלו לפעמים
מנסה לענות לך עניינית בלי להיכנס לכך מה שקורה רגשית בעסק

מבחינת להניק בצימר ולא בשטח אין מה לדבר בכלל. בקור שמותר לך ורצוי ובכלל תינוקת בת חודשיים צריכה להיות רב היום בתוך הצימר וזה מסוכן להיות איתה ביום הזה בחוץ
מבחינת ללכת לדודות מבינה את ההרגשה שלך וזה ממש מבאס אבל בעלך צודק. אם אתם בחופש עם המשפחה שלו אז את אחורה להיות איתם. לגיטימי בעיני ללכת להיות איתם פעם אחת כמה שעות מתוך שבוע, איזה אחהצ או משהו, אבל לא יותר מזה
ממליצה לעשות תיאום ציפיות ומשא ומתן עם בעלך. חודשיים אחרי לידה ממש לא זמן של תפקוד רגיל לרדוף אחרי קטנה לבריכה כל הזמן , לגמרי תפקיד שלו.
אני הייתי מסכמת איתו שאת הולכת לדודות רק פעם אחת אבל בתמורה הוא צריך להבין שרב הזמן שאתם עם המשפחה שלו את תישארי בצימר עם התינוקת מבחינת הנקה, זמן שלה בשמש ובחום וכו, ותפקיד הטיפול בקטנה ולרדוף אחריה וכו הוא שלו ממש. זה חלק מהחופש ששתיכם ביחד החלוקתתתפקידים הזו . אם את אמורה גם להיות עם התינוקת וגם איתה אז מה בעצם הוא אמור לעשות? בטן גב?

לגמרי לגיטימי חודשיים אחרי לידה לא להתלהב מאריזות ונסיעה ארוכה. לגמרי לגמרי

כן ממליצה לך לשחרר מחשבות על הקטנה. שתישן מתי שבא לה ותאכל מה שבא לה ותעבירי את האחריות הזו לבעלך לגמרי. הנסיון לשמר אוכל בריא ושגרת שינה בחופש יכול להוציא כל בן אדם דעתו לא כל שכן אשה אחרי לידה. צריך לצמצם נזקים ולבחור מלחמות. וצריך לתת לו להתמודד עם המצב החינוך וההשלכות של זה גם. לא שזה יהיה אכפת רק לך
באמת, בנימה אישית, ברגע שאת תשחררי לו את האחריות עליה תתפלאי שיהיה לו אכפת גם. את לוקחת את כל האחריות על עצמך והוא יכול לשחק אותה שלא אכפת לו.

ובנוגע לרצות את משפחה שלו. בעייתי. משהו שצריך לדבר עליו שוב ושוב ושוב יש גברים שלוקח להם הרבה זמן להבין שאת במקום ראשון אבל בסוף הם מפנימים. לא דווקא עכשיו זה הזמן להילחם על זה אבל במשך כל השנה. להבהיר את זה שוב ושוב שזה מנ שצריך ואת מצפה ממנו.
חיבוק גדול
וואי בהצלחה ומצטרפת למיואשתאני זה אאחרונה
תעשו תיאום ציפיות לפני. תגידי לו שאת נורא רוצה יום אחד ללכת לפגוש את דודות שלך ואני מניחה שאם תבואי בצורה כזו של רוב הזמן אני איתך ועם המשפחה שלך אבל קצת מתוך השבוע הזה אני הולכת למשהו של המשפחה שלי אז תהיה לו פחות התנגדות. נשמע שהוא בעיקר חושש שבגלל המתח שנוצר את בעצם לא רוצה להיות אתם ותברחי מתי שאפשר לדודות שלך.. וכמובן שלהניק בצימר זה לגמרי לגיטימי. הצעה שלי תני לו באמת להיותאחראי על הגדולה יותר ותתני לו לגמרי להתמודד עם הכל בלי להתערב לפעמים כשהם מתמודדים לבד כביכול בסיטואציה בלי תיווך שלנו הם מבינים הרבה דברים טובים. זה יכול לעזור גם אח"כ בהמשך עם כל התמודדות הביקורים אצל חמותך וגם אצל המשפחה שלך..בהצלחה ותהני מלא.
דיון שהיה לנו ואשמח לשמוע אתכןאנונימית בהו"ל

ראש ממשלה ספרדי, אקדמיות ופרופסורים ודוקטורים ספרדים,מרוקאים, תימנים, פרסים וכו' וכו', משהו שיקרה בטווח זמן הקרוב?

היו כאלו שטענו שכן ויש בשלות לעם

והיו כאלה שטענו שזה עוד רחוק בגלל כל החברה המקיפה..

מרגישה על חברות מוכשרות שלי שככ רוצה שיהיה להן תארים מתקדמים אבל נראה שהכל מוקף באשכנזים/אירופאים כמוני😢 הלוואי ויהיה שינוי! 

אנחנו נאלצות לנעול את השרשוריעל מהדרום
מאחר ואם אין תרבות דיון ויש מחיקה כזו של דעות שונות בצורה לא מכבדת, אין מקום לדיון בפורום.

ואין שום הצדקה לאנונימי.

סקר התקן לא הורמונליהריון ולידה

1. איזה התקן שמת?

2. האריך והכביד לך את הווסת?

3. היו לך דימומים/כתמים בין וסתיים? אם כן,קיבלת פסיקה מיוחדת ל7 נקיים?

4. היית מרוצה מהמניעה הזו?

בונוס

אשמח להמלצה לרופא.ה להתקנה במאוחדת באיזור השרון. 

עונהפרח חדש

1. נובה טי פעם אחת ופעמיים גיינפיקס

2. הנובה טי עשה כתמים כמה ימים לפני הוסת הגיינפיקס לא. חוץ מזה דימום רגיל עם שניהם

3. בהתחלה כן, וקיבלתי היתר גורף לבדוק מינימום בדיקות. הפסק יום ראשון ואחרון. כשראיתי שהכל בסדר אז כן בדקתי יותר

4. כן ולא.

כן כי זה מנע הריון

לא כי זה עשה לי בעיות גינקולוגיות אחרות ומסתבר שכנראה התקנים לא יושבים אצלי טוב..

עונה לךאחת כמוני

1. ג'ניפיקס

2. התקנתי אחרי לידה, כשהווסת חזרה האריך- כיומיים שלושה הכתמות לפני ועוד יום עד להפסק.

3. הרבה הכתמות, הקלות בשבעה נקיים

4.סהכ כן במיוחד שהייתי ללא ווסת מס' חודשים, אבל ברגע שהגיעה היה מבאס בגלל הנ''ל 

עונהאנונימית בהו"ל

1. נובה טי

2. הכביד במחזורים הראשונים אחרי ההתקנה, וקצת גרם להכתמות לפני הוסת בוסתות הראשונות. אחר כך היה די רגיל. ייתכן שהזמן להיטהר התארך ביום. לא בטוחה שזה קשור להתקן.

3. רק בהתחלה ואז באמת קיבלתי פסיקה מיוחדת אבל תוך פעמיים-שלוש זה הסתדר.

4. כן!

עונהממשיכה לחלום

1. מונה ליזה

2, האריך את הווסת ביום בערך והכביד את הדימום

3. אין דימומים בין ווסתיים ב''ה

4. במניעה הכי טובה שניסיתי

אני מאוהבת במחזור החודשי. זה משפיע פלאים על החשק;)

זה לא הורג לי את הספונטניות - מה שקרה עם הדיאפרגמה.

בקיצור

מבחינתי זאת המניעה הנבחרת

וניסיתי- גלולות הנקה, דיאפרגמה, שקפים ונרות

עונה גםאנונימית בהו"ל

1. מונה ליזה

2. לא

3. לא היו דימומים בין וסתיים.

4. מרוצה מאד. שגר ושכח.

עונה גםנויה12345

1. נובה טי

2. בהתחלה כן, מחזורין ארוכים יותר( האריך לי מ3 ימים ל5 ימים) וגם דימום כבד יותר אבל אחרי 4 חודשי הסתגלות הגוף שלי חזר לעצמו

3.היו ממש מעט, בהתחלה בהסתגלות קיבלתי היתר לבדוק רק הפסק, יום ראשון ויון אחרון

4. ממליצה מאוד. הייתי עם ההתקן תקוםה ארוכה מאוד וזה באמת שגר ושכח. מניעה מעולה בלי כל הבאלגן לש ההורמונים

בהצלחה

עונההמקורית

נובה טי

כן

כן. עם ליווי הלכתי צמוד הצלחתי לא להיאסר רוב הזמן

כן,עד שנהייתה לי דלקת באגן ונאלצתי להוציא, לא החזיק הרבה לצערי, 7 חודשים

עונהדיאן ד.

1. כנראה נובה טי, לא בטוחה

2. כן וכן. גם וסתות יותר כואבים יחסית

3. נראה לי שלא

4. הייתי מאוד מרוצה. מבחינתי היה הכי חשוב ללא הורמונים.

עונההתייעצות הריון
1. מונה ליזה

2. לא

3. מעט כתמים לפני

4. כן, עד שנכנסתי להריון עם ההתקן, חצי שנה אחרי שהתקנתי אותו! אז בדיעבד ממש לא מרוצה..

עונהעם ישראל חי🇮🇱

יצא לי לכתוב על זה כנה פעמים בשרשורים שונים

1. שמתי מירנה - דימומים לא פוסקים וכבדים כחודש ומשהו. ישמע יוזר אבל הרגשתי פיזית משהו זז לי בבטן .התייאשתי והוצאתי.

2. התקן נובה טי- גרם לי לדלקת חמורה באגן וברחם . לקחתי פעמיים טיפול משולב של אנטיביוטיקה בהפרש של כמה חודשים אחד מהשני . כמובן שזה גרם לבלגן רציני בגוף ובקיבה וזה גרם לי להקאות ושלשולים.

הרופאה המצליצה שכדי להפטר מהדלקת,צריך להכנס להריון. וזה מה שעשיתי...

בסוף זה עשה פעולה הפוכה ההתקן הזה 🤣מודה על הילד הזה אבל תכלס הגיע בזמן שלא הייתי בנויה נפשית... בקיצור

לא מתאים לכל אחת ....לרגישות שבינינו.

3. כל הזמן אומרים לשים תחתונים כהים .. קצת קשה לי עם זה

מה,אם יש דם אז מתעלמים ממנו כאילו לא ראיתי ?

ההתקן הזה ממש דפק אותי כי יש לי עד היום כל מני מכאובים טרום ובים וסתיים שלא היו לפני.

לגבי הדלקת שזה עלול לגרום, זה כתוב במפורש כתופעת לוואי לא שכיחה בעלון . שימו לב.

בהצלחה 

אני איתך עם הקטע של הכאביםפרח חדש

גם אני נהייתי עם כל מיני כאבים והרגשות מוזרות במהלך החודש

אולי סוג של דלקת כרונית (כמובן לקחתי אנטיביוטיקה לטיפול אבל כנראה זה לא ממגר לגמרי)

לא יודעת

התייאשתי לבינתיים מהתקנים

זה גוף זר לכל דברעם ישראל חי🇮🇱

אם תבינו את המשמעות

להכניס גוף זר לרחם

כדי שיגרום לסוג של "דלקת פעילה או לא פעילה"

וכך ימנע הריון. .. נשמע לי מזוכיזם

וזה באמת מתסכל

כי נשים דתיות אין להן ממש פתרון אחר ...

הלוואי שיהיה משהו כבר שמונע 100 אחוז בלי הורמונים וכשר הלכתית

אנימקקה

שמתי מונה ליזה

הרגשתי כאבי בטן לעיתים קרובות

עשה דימומים והכתמות כל.הזמן

אחרי חודשיים התייאשתי והוצאתי

עונהאנונימית בהו"ל

1. נובה טי

2. בהחלט

3. בהתחלה לא, בשלב מסוים כן. אבל אני לא יודעת אם זה קשור דווקא להתקן או לזריקות הרזיה שלקחתי במקביל. קיבלתי היתר לבדוק 3 פעמים, ראשון אמצע ושביעי.

4. היה ממש מעצבן לקבל כל חודש, וגם אז, הווסת היתה מאוד מאסיבית וארוכה. אבל אחרי 10 שנים של הריונות הנקות וגלולות סופסוף נהיה לי חשק נורמלי, מה שמשפיע עליי לטובה גם בהריון הנוכחי. אז בסוף זה שווה את זה. 

עונהשלומית.

1. מונה ליזה

2. ממש בקטנה

3. כן, להפחית בדיקות

4. כן. חוץ מאשר בתקופות עם הרבה כתמים 

עונה^כיסופים^

1. נובה טי

2. כן, אבל ככל שהחודשים עברו זה היה פחות משמעותי. בהתחלה היה איזור ה8 ולפעמים אפילו 9 ימים, ואחרי כמה חודשים (לא יותר מדי) היה סביב ה5-6 ימים

3. ב"ה לא היו

4. מאוד! המניעה שהכי אהבתי. הרגשתי שאני מחוברת לגוף שלי וזה נתן לי המון

עונהעל הנס

1.נובה טי כבר פעם שלישית,אז יש נסיון יש מה להשוות בין הפעמים

2.פעמים קודמות האריך ביום יומיים,הפעם לא תמיד הרבה פעמים יכולה לעשות הפסק ביום הרבעי.

3.בקודמים היו המון התמים בין ווסתיים השתדלתי להתנהל איתם נכון,רוב הפעמים הכתם היה דווקא ביום האחרון של ה7 נקיים,וזה היה באסה ממש.

הפעם אין שום דבר ממש.

זה כן גורם לי לכאבי תופת לפני המחזור ותוך כדי.וגם בקןדמים זה גרם לי לכאבים

4.אף פעם לא הייתי מרוצה משום מניעה אבל זה היה הכי פחות גרוע.עם גלולות נכנסתי להריון,והתופעות לוואי של ההורמונים הוציאו אותי מדעתי.

דבר נוסף אף פעם לא חיפשתי דווקא מומחה הלכתי למי שהיה פנוי באותו זמן.כולם היו בסדר.

עונהשמ"פ

1.נובה טי

2.כן וכן

3.קיבלתי פסיקה לעשות את המינימום בדיקות וללבוש שחור בשבעת נקיים. אחרי החודש הראשון לרב לא היה כתמים וכו'

4. מצד אחד ההורמונים היו קשים לי ממש מצד שני פה בלי הורמונים זה האריך לי את המחזור ל7-8 ימים וגם קיצר ל27 ימים שזה היה קשוח לי

היה דימום כבד מאוד וממש כאב לי כל ווסת ( לא יודעת אם קשור כי הוצאתי בווסת וב"ה נכנסתי להריון מיד אחרי )

אני שוקלת לעשות התקן הורמונלי אבל לדעתי אם זה לא היה הולך כן הייתי חוזרת לזה

מקווה שעזרתי 

עונהשיפור

1. התקן מונה ליזה

2. האריך את הוסת, אבל דווקא היה פחות כבד

3. היו דימומים רק בחודשיים הראשונים, והתקנתי כשהייתי טהורה אחרי לידה אז לא הייתה בעיה עם 7 נקיים

4. הייתי מרוצה מזה שלא הכנסתי לי הורמונים

עונהואילו פינו

מונה ליזה, היה מעולה כל עוד לא קיבלתי מחזור בגלל ההנקה. מהרגע שקיבלתי היה סיוט.

האריך מאוד. הכביד מאוד וגרם לי להיות ממש חלשה למרות שההמוגלובין היה תקין.

היו כתמים לפני ואחרי מחזור. היו הקלות לשבעה נקיים אבל לא תמיד זה עזר... וגם ההקלות היו אחרי אכזבות רבות. טבילה שנדחתה בשבוע בגלל בדיקה לא טובה ביום השביעי וכדו..

בגלל כל הכתמים לקחתי פרימולט נור כדי להאריך מעט את הזמן טהרה.  

והתחרפנתי מהכל.

הוצאתי את ההתקן ועברתי לגלולות..

אז ממש לא הייתי מרוצה.  

אני גםעוד מעט פסח

1. שמתי מונה-ליזה

2. כן וכן

3. היו קצת הכתמות לפני המחזור, לא אחרי.

4. היה זוועה. המחזורים הפכו לבלתי אפשריים, כי חוץ מדימום ארוך-ארוך הם לוו במיגרנות וכאבי מחזור ששיתקו אותי יומיים שלושה כל חודש. ויצא שהיינו מותרים בערך עשרה ימים בחודש.

אח''כ עברתי למירנה וקיבלתי את חיי בחזרה.

שמתי התקן נחושת, לא יודעת איך קוראים לוממתקיתאחרונה

זה מה שהרופאה המליצה לי...
2. המעיט דימום ביומיים הראשונים ואז פרץ של דימום ליום אחד- סיוט. וזהו
3. כן יש לי בין וסתיים אבל אצלי זה גם קשור לצוואר רחם רגיש, בהחלט יש לי פסיקות מיוחדות בגלל מצבי.
4. לא מרוצה, הייתי מעדיפה להימנע מגוף זר בגוף
אבל אין לי ברירה ואין לי משהו אחר. מרוצה כי אני לא בהריון ב"ה ותכלס מרגישה רגיל ומתנהגת רגיל כאילו אין לי כלום.

נסיעה מהמרכז לירושלים במצב הבטחוני הנוכחיאנונימית בהו"ל

הי בנות,

בעלי מאוד רוצה לסוע כולם לירושלים לבקר את המשפחה שלו ואני מפחדת שתתפוס אותנו אזעקה בדרך ורוצה להמנע, הוא אומר שאני מגזימה וכולם נוסעים...

מרגישה רע שאומרת לא אבל באמת מפחדת, מה אתן חושבות? אני מגזימה?

אני נסעתיoo

מירושלים למרכז ובחזרה

הרבה פעמים במלחמה הזו

אני לא מפחדת

אבל הרבה אנשים כנראה כן מפחדים

כי הכבישים יחסית ריקים

מה שחשוב אם נוסעים

זה להחליט על אסטרטגיה מראש

מה עושים בזמן התראה/ אזעקה

כדי לא להיכנס ללחץ

(אני ממשיכה לנסוע

זה מרגיש לי הכי בטוח)

היום יש כמות גדולה של אזעקות ואני הייתי נמנעתהמקורית

אני למעשה נמנעת מתחילת המלחמה לנסוע להורים שלי כי אזעקות ואין אצלם ממד, כי נהגים הרבה פעמים מגיבים בחוסר פרופורציה וזה יכול לגרום לתאונות

ולדעתי זה משו שיכול לחכות לימים רגועים יותר

אני נסעתי הרבה פעמיםבוקר אור

בעלי במילואים והמשפחה שלי במרכז

נסעתי אליהם כל שבת הלוך וחזור עם הילדים

וואלה לא כל כך מפחיד אותי,  לא יודעת. אגב בירושלים יש הרבה פחות אזעקות מבמרכז

לא הייתי נוסעת, אבל מאפשרת לו אם הוא מרגיש בנוחכורסא ירוקה
נסענו הרבה פעמים בהרכבים שונים..שומשומ
אי אפשר לעצור את החיים ולהיות סגורים בבית כל היום. לדעתי. 
אני נוסעת חופשישלומית.אחרונה

לא מסוגלת לתקוע את החיים שלי ברמה כזו.

אבל למרכז לא מגיעה בכלל ( בלי קשר למלחמה, פשוט אין לי מה לעשות שם)

לא יודעת מה באמת "נכון"

לא קשור לפסח, התייעצות קרעים בלידהכנה שנטעה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ט בניסן תשפ"ו 0:09

לא היה לי רעיון אחר לכותרת חחח

נקרעתי בלידה הראשונה ותפרו אותי כמה תפרים, עד היום אני ממש מרגישה את התפר של החתך ותפר של קרע אחד (שנה וכמעט וחצי אחרי).

הייתי אצל פיזיותרפיסטית והיא נתנה לי תרגילי קיגל (ככה קוראים לזה?) ואמרה לי לעשות עיסוי פרינאום כזה באזור התפרים. את התרגילים אני משתדלת לעשות, לא חשה שיפור (אולי קצת מבחינת רצפת אגן שגם היא לא במצב וואו), אבל את העיסוי אני לא מעיזהההה פשוט לא מסוגלת לעשות לעצמי, לגעת שם. עושה לי חלחלה וצמרמורת ביחד..

עכשיו ב''ה בהריון שני ומלבד חוסר הנוחות הרגיל אני גם די לחוצה שאקרע שוב בלידה וח''ו יהיה כמו אז אם לא גרוע יותר..

אשמח לשמוע מנסיונכן האם נקרעתן שוב בלידות חוזרות? חוויתן כאב שוב בתפרים ישנים? ורצפת אגן חזרה לכן מתישהו לתפקוד נורמלי? ואולי יש לכן טיפים להרגעה של הצלקות מהתפרים שלא יכאבו כבר?

סורי על באריכות תודה לעונות!

אני נקרעתי קצת רק בלידה 1 ב"ה. בשלוש שאחריה לאיעל מהדרום
יואו🤦‍♀️ הוספתי לך בכותרת את המילה "בלידה"יעל מהדרום
לק"י

כי חשבתי שאני בפורום אחר בניהולי, ששם מבקשים לכתוב בכותרת אם מדובר בהודעה על הריון/ לידה😅

במחילה, את צריכה פזיו אחרתממשיכה לחלום

לדעתי זה לא מענה מספק ,

היא צריכה לעשות עיסוי לצלקת,

מה שאת אמורה לעשות זה לתמיכה אבל לא מחליף..

הפזיותרפיסטית שהלכתי אליה אמרה שאפשר להגיע אליה לפני לידה והיא יכולה לעשות עיסוי כדי למזער את הסיכוי לקריעה של פתח הנרתיק כי זה מגמיש את השרירים.

נקרעתי פעמייםהמקורית

לאזור שלום ב"ה

לידה ראשונה ואקום וחתך יזום

לידה שנייה - ספונטני, לידת בזק

ב2 הלידות תפרים (אותו רופא אגב😅) והוא עשה עבודה טובה ב"ה

אצלימקקה

בלידה ראשונה קרעים רציניים

בלידה שנייה חתך יזום

ההחלמה מהחתך הייתה הרבה יותר קלה

בלידה שלישית ורביעית קרע ספונטני קטנטן

מצטרפת להמלצה להחליף פיזיו

לי היו תפרים בלידה שלישית שהרגשתי המון זמן אחרישאלה גנים

ברמה שחזרתי לרופאה מעל שנה אחרי הלידה. כאב לי שם ממש וגם הרגשתי את התפרים.

עברתי תהליך ארוך של פיזיו רצפת אגן וכמו שאמרת -

זה היה טוב לרצפת אגן, אבל לא עזר לתפרים.

מה שבאמת באמת עזר בסוף - היה ההריון והלידה הבאים 😅

מאחלת לך שזה יעזור גם.

מה שכן, בזמן הבדיקות הרופאה שלחה אותי לרופאה מומחית בתחום (דר' אושרת ברט המדהימה) שנתנה לי משחה הורמונלית למרוח שעזרה מאוד - אבל נקודתית, לא פתרה את הבעיה.

וכן אמרה לי שאם זה ימשיך - היא תפנה אותי לפתיחה של התפרים כי אולי עשו אותם מהודק מידי וזה מה שכואב. ב"ה שלא היה צריך בסוף...

בהצלחה ורק בריאות 🥰

היה לי ככה בלידה הראשונהגפן36

בראשונה נקרעתי היטב ותפרו כנראה חזק מידי/עקום/ משהו כזה. 

הרופאה אמרה שיש כמה דברים שיכולים לעזור-

או פיזיו שלא בטוח יועיל, או לתפור מחדש, או ללדת שוב. 

החלטתי לחכות. 

הלידה השנייה באמת סידרה את זה. אבל עד אז כאב לי. כנראה שנקרע ממש קצת, רק איפה שהיה תפור יותר מידי והכאיב לי.

אמרו לי שזה נפוץ שלידה חוזרת מסדרת את זה.

לא תפרו אותי בלידה השניה, רק בראשונה. 

האמת הייתי הולכת להתייעץ עם רופאשלומית.

מומחה לנושא.

אישית אני נקרעתי בכל הלידות (3) אבל תפרו אותי ב''ה בצורה טובה וחוסר הנוחות עבר תוך כמה שבועות.

יש לי חברה שסיפרה לי אחרי לידה שניה שמאז הלידה הראשונה היא סבלה מהקרעים ובלידה השניה אמרו לה שרואים תפר עקום ותיקנו לה...

לידה ראשונה חתך יזום אבלדיאט ספרייט

תפירה גרועה מאוד

לקח לי שבועות להתאושש, הציעו לי לתפור מחדש, אבל העדפתי לוותר.

לידה שניה חתך קטן ממש ממש, תפר קטנטן והחלמה מהירה.

לידות לאחר מכן ללא קרעים.

גם לי היתהשיפור
ממש רתיעה מהמגע בצלקת, הפיזיותרפיסטית עשתה איתי תהליך של התרגלות הדרגתית, אחרי הלידה השניה היה מספיק עם מאמנים, אחרי הלידה השלישית הייתי צריכה עם היד. זה היה לא פשוט, אבל שווה, כשהתמדתי הכאבים עברו לגמרי
חמש לידות,שגרה ברוכה

ארבע מתוכן עם תפרים. רק בראשונה הורגשו בכלל.. השאר היו קטנים ולא הורגשו בהחלמה. לגבי הראשונה, היה הרבה קרעים יחסית(לא חתך. ספונטנים  אבל לא עמוקים מאוד)

התפירה היתה טובה . אבל שבועיים ראשונים כואבים לשבת לשכב לקום וכו'.

לאחר מכן השתפר עד שעבר לגמרי. לא נשאר לי מזה משהו אחכ. לא זוכרת שהתעסקתי עם זה

תרגישי טוב❤️

עונהעם ישראל חי🇮🇱

לידה ראשונה תפרים כי חתכו

לידה שניה תפרים כי האיזור נקרע מעט מעצמו

מהלידה השלישית והלאה עד החמישית ב"ה ללא תפרים.

אני חושבת שזה משתנה מאישה לאישה

יש כאלו שאין להן בכלל תפרים באף לידה

יש כאלה שכל לידה

יש כאלה לפעמים כן ולפעמים לא תלוי איך הלידה מתקדמת ..

ויש גם מיילדות שסתם מתערבות וחותכות שלא לצורך כי אין להם סבלנות (קרה לי לצערי)...

בהצלחה !!

לידה ראשונהאנונימית בהו"ל

קרעים משמעותיים (דרגה 3). כאבים לא נורמליי. הלכתי למוקד ואחד התפרים היו הדוקים מידי וזיהום.

ב"ה אח''כ השתפר ועבר. מכירה כאלה שהיו צריכים לפתוח ולתפור מחדש.

ב"ה שתי לידות הבאות לידות וגינליות (למרות הלחץ מהרופאים לקיסרי) עם חתך יזום.

אחרי לידה שניה היה מאוד קליל ביחס לראשון (גם הזדהם), ולידה אחרונה בקושי מורגש.

אז זה משתפר אצלי מלידה ללידה ב"ה!

ממליצה ללכת לבדוק את זה אצל רופא מומחה לקרעים.

*מאנונימי כי לא מעט מכירים את הרקע לידה שלי

הוי,מקלדתי פתחאחרונה

היו לי מלא תפרים בלידה ראשונה. אחרי חצי שנה הגעתי למרפאה ייעודית בשערי צדק יש שם כירורגית שבודקת את זה, אצלי אכן היה משהו לתקן (בדקה ובמקום טיפלה, כל הסיפור היה 10 דקות בערך ...) רק אז התחלתי להתאושש. ומהר.

אולי שווה גם בזמן הריון ללכת לודא שהכל תקין. (רק כדי לא לסבול, לא בקטע של דחוף)

החלק המעודד שבלידה שניה היתה לי פתרונות קטנה ושירים מהיר, ובשלישית לא היו כאבים כבר אחרי שבוע.

שיהיה בקלות חוויה מתקנת! 

יש לכן רעיון מה במאכלי פסח גורם לכאבי בטן אצל הקטנאוהבת את השבת

הוא מתענה ממש..

אנחנו לא אוכלים קטניות..

אני חושבת שהתחיל לבכות עוד לפני שאכלתי מהמצות...

(והאמת גם לא יודעת איך להתנזר ממצות ...)

מצות על כל צורותיהןאמא לאוצר❤

כולל קמח מצה וכו'

לי זה עושה כאב בטן נוראי כל שנה

אני פשוט לא יכולה לעכל את המאכל הזה

אויש קשוח.. מה את אוכלת??אוהבת את השבת
קמח תפואאוזן הפיל

וכל מה שעשוי ממנו (עוגיות, עוגות, בלינצ'עס, קרקרים)

זה פשוט נהיה גוש בקיבה וגורם לכאבי בטן

וואוווו תודה חשוב..אוהבת את השבת
קרה לי עם אחד הילדים שהיה תינוק קטן ממש בפסחאורי8

אני חושבת שזה מהמצות. אחר כל השתדלתי לא לאכול מצות, חוץ ממה שחיבים

והתינוק היה רגוע. גם אנחנו לא אןכלים קטניות  מצאתי מה לאכול. 

מעניין.. מה אוכלים??אוהבת את השבת
זה באמת קשהאמאשוני

אוכלים דגים עם הרבה ירקות.

אפשר להקפיץ חזה עוף עם כרובית.

קציצות בשר עם רוטב וקינואה

בבוקר חביתה עם גבנצ וירקות.

תנסי מצות שיבולת שועל זה קצת יותר שפוי.

מרק עוף עם ירקות

עוד קצת וזה נגמר

לא אוכלים קטניות.. אבל תודה!אוהבת את השבת
יש דעות שקינואה זה לא קטניותקופצת רגע
לא שזה לא קטניות, אלא שזה קטניות שלא היו בגזירהיעל מהדרום
אכן. התכוונתי לא קטניות לעניין איסור קטניות בפסחקופצת רגע
רעיונות ממש טובים!אוהבת את השבת
אם אתם לא אוכלים קטניות, אולי יש יותר מוצרי חלבכורסא ירוקה
מהרגיל,והכמות הגדולה משפיעה  עליו?
נמנעת מחלבי..אוהבת את השבת
כי עושה לו כאבי בטןאוהבת את השבת
לאכול מלא חלבונים וירקותמחי

אני לא אוכלת מצות מחוץ לליל הסדר והסעודות כי זה עושה מלא כאבי בטן.

מתמלאים מעופות, דגים, בשרים עם ירקות חיים/אפויים/מבושלים וכמובן הרבה תפוחי אדמה. לא לשכוח לשתות הרבה מים. שקדים ואגוזים זה גם משביע. שייקים של פירות בין לבין.

ואיך בא לי להראות את זה לכל הטוענים בתוקף (ובתוכם רופאים) שהאוכל לא עובר בחלב אם ולהתנזר מחלבי וכו' זה מיתוס 🥴 

חיבוק לקטני!! מקווה שירגיש יותר טוב בקרוב!

לצערי יש הרבה רופאים שלא מבינים בזהרק טוב!

כולל רופאי גסטרו.

רופא התווכח איתי שהשילשולים של הבן שלי זה דבר נפוץ בגיל ולא קשור לאוכל שאני אוכלת. בפועל היתה מובהקות מוחלטת בין המאכלים הבעייתיים לו (לקח לנו זמן לעלות עליהם) לבין השילשולים. ברגע שגילנו את הכל לא היה שילשול אפילו פעם אחת! למרות שהיה במעון וזה גיל שילדים נדבקים הרבה אחד מהשני.

לפני כמה זמן הייתי איתו אצל רופא גסטרו אחר, אמרתי לו מה היה לו כתינוק, מיד כתב את זה בהיסטוריה הרפואית עם השם המקצועי. רופא שמכיר ומבין. 

תודה רבה על כל העצות!!!אוהבת את השבת
ועל החיבוק והדאגה חיממת ת'לב🩷

תאכליבשורות משמחות

חלבונים וירקות יחד

ולא לערבב עם מצה בכלל חוץ מסעודות שבת-חג מאוד יכול להקל על העיכול לאכול קודם מצה לסיים ואז לאכול ירקות ובסוף חלבון

או לאכול מצה עם ירקות בלבד גם אפשרות

מעניין ממש. תודה!!!אוהבת את השבת
תפוחי אדמה בכמות גבוהה!חוזרת בקרוב
מצות, אבל מיץ תפוזים מתקן את זהממשיכה לחלוםאחרונה
לאן הולכות לטייל בחול המועד?אוויר לנשימה

בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא

עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות… 

אולי אפשר לבקר בחוותפרח חדש
תסעו לדרום-לכיש-שומרון-בקעה-בית שאןפה משתמש/ת
שם לרוב שקט יחסית

אבל תלוי איפה אתם גרים ומה בדיוק מחפשים 

אנחנו לא מטיילים השנה…רוני 1234

עושים על האש

מתנפחים שהמועצה ארגנה בקרבת מקלט

חבל לקחת סיכונים מיותרים

לא כל טיול=סיכוןפרח חדש
אפשר לטייל בקרבת מקומות מוגנים
לא יודעתים...

אתמול טיילנו ליד הבית וכשהיתה אזעקה רצנו לבניין סמוך

קצת קשה גם עם תינוקת שצריך לסחוב....

אנחנו כנראה נטייל בבקעה מחר, הבנתי ששקט שםשיפור
אנחנו היינו היוםמקרמה

מהמם ושקט

קחו בחשבון ששומעים אזעקות הירדן

בארץ היו אזעקות בערד

וכל ירדן הפעילה סירנה....

הם כנראה לא ממקדים לאזור 

יש לך המלצה למקום ספציפי?שיפור
מה רמת קושי?מקרמה

אם אתם אוהבים מסלול קצת מאתגר

אז יש את תלכיד פיראן

אנחנו עשינו מסלול מעגלי

התחלנו בבאח נחל/פלס

ירדנו לואדי

טיפסנו לחווה של אורי

וחזרנו דרך הכביש לרכבים

הכל פורח ומקסים

יש ילדה בת שנתיים, אז כמה שיותר קלשיפור
אבל גם לך יש קטנים, נכון? זה התאים להם?
בן השנתיים היה במנשאמקרמה
אבל של אחי בן שנתיים ואבע הלך חלק ניכר מהדרך

בני הארבע- חמש כבר צעדו הכל לבד

לדעתי זה מסלול די קשהוהרי החדשה

עם קטנים

יש שם סולמות בקיר שצריך לטפס עליהם וזה מפחיד עם קטנים

תלכיד הוא קשה!מקרמה
אנחנו עשינו מסלול אחר באזור שפירטתי בהודעה הראשונה
אז פחות מתאים לנו, תודה בכל מקרה!שיפור
מצאנו באינטרנט מסלול קל שנקרא אירוסי מלכישוע, נראה לי נלך לשם.
ומה עם הדרך?חילזון 123
ועדיין יש שם אזעקות לעיתים רחוקות
בדר"כ אני לא מטיילתoo

לא אוהבת פקקים

אבל עכשיו הכבישים פנויים

אז לקחתי את הילד לחוף

תרפיה בחול

קצת טבל רגלים

אסף צדפים

היה כיף

ולא היו אזעקות

לא בדרך ולא בים

וואו איזה שווה!!!ממתקית

בא לי גם....!!!

איזה חוף?
מקום רגוע בכללי?

נסענו למקומות שאין בהם חשש אזעקותניק חדש2

איזורי העוטף שקטים יחסית.

לקחנו את הילדים לפארקים.

נהנו מאד.

מחר על האש עם המשפחה

שלישי אולי איזו חווה לשעתיים בבוקר.

טיילנו היום בחווה בשומרוןפרח חדש

הילדים מאוד נהנו

אחכ נכנסנו ליישוב ושיחקנו בגינות 

מזג אויר מעולה

ולא היו אזעקות

איזה טוב שיצאנו מהבית קצת

המצב בבית כבר הגיע לחרום 🙃

אנחנו חיפשנומדברה כעדן.
מקום שהוא בקרבת מרחב מוגן. לא היה לי אכפת איפה העיקר שיהיה מרחב לילדים לנשום ולהיפגש עם המשפחה... הבאנו אוכל לפיקניק וזהו... (איזור מודיעין) 
איפה טיילתם?אוויר לנשימה
אשמח לשמוע אפילו בפרטי
יצאנו היום לפארק בעיר קרובהדיאן ד.

לא משהו מיוחד,

הכי חשוב שקרוב למרכז מסחרי עם ממ"ד

הילדים נהנו עד השמים וגם אנחנו

ממליצה בחום על זהאנונימית בהו"ל

אם יוש רלוונטי לכם

היינו אתמול עם כל המשפחה המורחבת והיה מדהים!

בקושי יש שם אזעקות ויש שם מיגונית קרוב

מסלול שכונת אביעד

והאנשים שם ממש חמודים! היה מעניין לשמוע על המקום ולדבר איתם...

רק מזכירהמדברה כעדן.
שזה דרך שאם יש בה אזעקות זה לצאת מהרכב באיזור לא סימפטי... (ציר 60)
ההנחיות הן לנסות להיכנס לישוב הקרוב בהתרעהטארקו

ואם לא אפשרי(בהרבה מקרים זה רחוק מידי)

להמשיך לנסוע ולא לעצור בצד בדרכים מסוכנות בטחונית.

או לא להגיע לשם מלכתחילהמדברה כעדן.
לא מדברת על מי שנוסע להורים וכאלה... אלא מי שמחפש איפה לטייל... 
מצד שני יש שם (במיוחד באיזור יהודה)דפני11אחרונה

כמעט אפס אזעקות.....

אז זה קצת מצחיק לומר לא לנסוע דווקא לשם.

אם כבר הדרך היא מסוכנת באיזור כביש 6, או כבישי המרכז...

אנחנו לא יוצאים למסלולי טיול בדרכהמקורית

כן קובעים אבל עם חברים/ משפחה לעל האש בטבע/ בבית

השנה לא יצא לפועל, הן בגלל המלחמה והן בגלל שאני נאלצת לעבוד בחול המועד ולמי יש כח לארח אחרי יום עבודה

אבל לא מוותרת על להוציא את הילדים מהבית

אתמול היינו בחוץ בפארק, היום כנראה אקח אותם לחוף לשחק בחול

לא כמו חול המועד רגיל, אבל יותרטוב מלהיתקע בבית

את ה"על האש" עשיתי להם אתמול בבית בנינג'ה

יש לכם נינגה לפסח או שהכשרתם את הרגיל?רוני 1234
נשמע חלום…
לפסחהמקורית
 הבנתי שאת הרגיל אי אפשר להכשיר בלי ליבון
אין לי איפה לפרוקאנוונימית1

חזרנו משבת אצל חמותי.

אני מרגישה שאני פשוט מתפוצצת מבפנים.

אין לי יכולת לשתף אף אחד באמת.

חברות- לא שייך בכלל.

אמא שלי- לא באמת נעים.

את בעלי המתוק- למרות שהוא כל כך מבין, מסכים ומכיל, יש גבול כמה אני יכולה לשתף. אלה ההורים שלו.

אבל שנים על גבי שנים של מטענים, פערי מנטליות קיצוניים. אני יודעת בשכל שהן אנשים טובים אבל אני פשוט סובלת להיות איתם. מכל מיני סיבות.

כשנגמרת שבת אצלם אני מרגישה שהחמצן נגמר איתה.

פשוט יושבת בשירותים שלי עכשיו ובוכה כי אין לי איפה לפרוקקקקק

לי יש חברה אחתמתיכון ועד מעון

שלה אני פורקת הכל, פחות שייך לפעמים מול הבעל ואני חייבת לשתף, החברה הזו לא מכירה בכלל את הנפשות הפועלות אז מרגיש לי שזה פחות גרוע.

לפעמים אני פשוט חייבת כדי לא להתפוצץ

לחברה אני לא מרגישה בנוח מחשש שיום אחדאנוונימית1

היא תפגוש את חמותי או משהו...

כלומר אם מארחים אצלנו אז היא יכולה לפגוש את השכנות שלי.

וחברות טובות ממעגלים אחרים מכירות אותה...

אבל שמחה שמצאת לעצמך כתובת🩷

תפרקי קודם כל לתוך עצמךמדברה כעדן.

יומן, אולי פה...

הפריקה היא חשובה ממש ממש

לתת לעצמך להרגיש הכל...

ואז לחשןב איך את מתקדמת... לי זה עזר לפני כמה ימים... ואז חשבתי עם עצמי איך אני מתקדמת עם הרגשות שלי...

(בנושא אחר) 

אפילו פה יש לי טיפה היסוס.אנוונימית1

זה לא נעים לי לכתוב שאני לא סובלת את חמותי.

אבל זה המצב.

ומכיוון שאני יכולה רק לשנות את עצמי, אני מתוסכלת מזה שאני לא מצליחה להתקדם.

מנסה להיות בעין טובה. מנסה ללמד זכות.

אבל אפילו בלי קשר לדברים המורכבים ומטענים שיושבים שם שנים....

בכללי אני שונאת ליסוע אליהם. לא נוח שם בכלל, לא נקי, האוכל על הפנים, וגם.... זה קצת הזוי לומר- חמותי פשוט מריחה נורא. אני לא חושבת שהיא שמה דאודורנט מימיה. ואני סופר רגישה לריחות. היא אמרה פעם לגיסתי "אני לא מזיעה אז לא צריך לכבס את הבגדים שלי".

חברות- היא לא מכבסת את הבגדים שלה!!

ואתן לא מבינות כמה קשה לי לחבק אותה לפני שבת ואחרי. אני לפעמים יוצאת כדי לנשום אוויר כי רק להיות לידה זה טו מאצ' לעיתים.

בשבתות קיץ- ה' ירחם כי הם גם לא בקטע של מזגן.

וואי תקשיבו בחיים לא חשבתי שאני אכתוב את הדברים האלה

אוי, ממש קשה ריבוזום
אין לי מה לומר, רק שברור שקשה לך ושאת צריכה לפרוק אחרי ביקור שם. רק מה שפירית זה מספיק בשביל התגובה שלך, יחד עם עוד מורכבות ופערים מנטליים בכלל... תבכי ותשחררי לגמרי. למה את מרגישה לא בסדר? את ממש מובנת וזה באמת קשה, זה לא אומר שמשהו בך לא טוב!  
תודה על החיבוק♥️ אני חושבתאנוונימית1

שהקושי נובע מכל מיני דברים.

א. איך הגעתי למצב שאני לא סובלת בן אדם ככה? ועוד משפחה? לפעמים יוצאים ממני רגשות מפלצתיים על כל דבר שזז בהקשר של חמותי

ב. הניפוץ חלום. תמיד חלמתי שחמותי תהיה חמות כמו אמא שלי... זורמת, כייפית, שיח פתוח ומחכים. אין את הדברים האלה בשוםםםם צורה. אין לה חוש הומור, אין לה אינטליגנציה רגשית בכלל- למשל היא לא מבינה את כל השיח הזה של תיקוף רגשות. אז כשהילדה שלי נופלת ובוכה ואני אומרת "אוי מתוקה שלי זה באמת כאב" אז היא אומרת "לא לא, לא קרה שום דבר".

או שבכללי בעלי אמר שאין עניין להסביר לה שנפגעתי או שהוא נפגע כי היא לא מסוגלת לדבר על רגשות. השיח איתה מאוד שטחי כזה.. אז מתוך נימוס אני מפתחת איתה שיחה אבל אי אפשר לנהל איתה שיחות אינטלגנטיות או משהו כי היא לא מבינה (היא גם אומרת את זה). אז זה יכול להיות מאוד מעייף לקשקש סמול טוק שבת שלימה. ב"ה יש גיסים וגיסות מהממים שאפשר לדבר נורמאלי איתם

ג. הם באמת בסופו של דבר אנשים טובים. אני מבינה את זה היטב בראש. וזה עצוב לי שאני לא מסוגלת לעשות סוויצ' בלב כי הם לא עושים שום דבר מרוע. אז למרות שקשה לי, אני לא מעוניינת לפגוע בהם

זה נשמעאיזמרגד1

שהניפוץ חלום הוא החלק הכואב מבחינתך. שעוד לא השלמת עם זה שחמותך היא לא מה שחלמת.... כי סך הכל ממה שכתוב פה נשמע שהיא בנאדם טוב והכל, רק לא מה שחלמת עליו. אם תשלימי עם זה, אולי יהיה לך יותר קל.

ועוד משהו, יכול להיות שאת מעריכה אנשים לפי האינטליגנציה שלהם? ראיתי שהרבה פעמים לאנשים אינטליגנטים קשה להעריך אנשים שהם לא. אולי כדאי להתמקד בזה, למצוא את הדברים הטובים שיש בה (ובטוח יש אם היא גידלה את בעלך) ולמצוא מה בה ראוי להערכה.

בוודאי שזה משהו שאני צריכה להשלים איתואנוונימית1

חלק מהקושי שלי זה שהשכל מבין אבל הוא לא מצליח להשליט על הרגש...

אני חושבת אבל שזה באמת ערבוב של כמה דברים יחד. כלומר זה לא רק הניפוץ חלום. זה גם דברים שהיא עושה שלא קשורים לקשר שלנו.

לדוגמא, אני מגיעה מבית שמקפידים על ההלכה, וזה ממש חלק ממני באופן מובהק.

ב"ה בעלי הוא גם ככה וזה חשוב לו.

ההורים שלו, פחות. בלשון המעטה.

לכאורה זה בכלל לא קשור אליי! עבודת ה' שלהם ומה אני נדחפת.

אבל כשאני מתארחת, זה כן משמעותי.

כי יש דברים כל כך קריטיים בכשרות למשל שאין לה כח או שזה לא משנה בעיניה.

ואז זה כן משפיע עליי. אם זה לא היה משפחה בחיים לא הייתי אוכלת אצלם. ב ח י י ם.

פעם אחת שהיינו אצלם אז היא הוציאה עוגת שמרים. ואז שניה לפני שאכלנו היא זרקה שאחותה הכינה... אחותה לא שומרת שבת בכלל!! לא שומרת כשרות!! רק לא אוכלת בשר וחלב ביחד. מה נסגר שהיא הגישה את זה?!?!

עכשיו ברור שיש דברים שלא קשורים אליי בכלל אבל בגלל המנטליות שממנה אני מגיעה, קשה לי להעריך אותה.

אני מעריכה את זה שהיא משתדלת מאוד שיהיה קשר טוב בין הילדים. שהיא משתדלת להתעניין. שהיא סבתא אוהבת לנכדים.

אבל לצערי אני לא מצליחה שהדברים האלה יהיו הדומיננטיים בלב... השלילי גובר על החיובי

גלויה

וואוו...

חיבוק לך.

קשוחהמקורית

אם זה ינחם - אני אוהבת מאוד את חמתי, וגם היא לא בקטע של מזגן ולא בקטע של דאודורנט לדעתי😵‍💫

אבל יש לה אחלה אוכל והיא נקייה באוכל ולא מעניין אותי מה היא עושה עם הכביסה שלה האמת

למזלי בעלי שם לה תנאי שאם היא רוצה שנגיע שתדליק אותו ותוודא שהוא גם עובד (היו כמה חודשים שהיה מקולקל והיא מבחינתה הוא לא חסר לה וסבלתי נורא. סבלנו האמת, ואני עוד לא ישנה שם ולא מחבקת אותה או מתקרבת יותר מדי,רק בחגים שמביאה לה מתנה)

זה שאת אוהבת אותה כבר זכית במליון דולראנוונימית1
היא באמת זכייה כחמה האמתהמקורית
בעיניי זה זוטות לעומת המכלול, אבל כתבתי לשם ההזדהות😅
אוי זה קשה ממששמ"פאחרונה
ממש הגיוני שיהיה לך קשה בקרבתה בגלל הריח 
אולי פסיכולוגית?נעמי28
בכנות, זה עוד יותר יבאס אותי להוציאאנוונימית1
ג'ובות בגללה...

במיוחד שאחד הדברים שנפגענו ממנה זה שהיא לא מעוניינת לעזור לנו כלכלית לעומת האחיות של בעלי כי הם בונים על ההורים שלי לעזור לנו.

ונכוןןןןן שהם לא חייבים לנו כלום כלום כלום. ואפשר לזרוק עליי עגבניות שאני חצופה וכפויית טובה וכו

אבל בואו, אפשר גם להבין למה זה יכול להעליב היחס המבדיל הזה

וואי איך אני מבינה אותךאני=)

מתמודדת עם משהו מאוד דומה. צריך לדעת לעצמינו קודם כל שזה באמת לא מקרה קלאסי וההתמודדות לא פשוטה! אישית הפסקנו להגיע לשבתות.

ובקשתי בפירוש בלי חיבוקים. אני ממש נמנעת. מנסה להיות נחמדה ולעזור מרחוק בהרבה מורכבויות שיש במשפחה.

משתפת אותך בכנות שזה היה תהליך של כמה שנים להבין שאנחנו ממש בסדר ויש כאן מורכבות אמיתית שלא מאפשרת את הקרבה שדמיינתי, אלא מצריכה מסירות מסוג אחר.

מגעיל אצלם נורא. ממש הדוגמאות שהבאת. כשאנחנו מגיעים אנחנו שוטפים רצפה ומבינים שהפעם האחרונה שהיא נשטפה היתה פעם שעברה שהגענו. (ולא מגיעים הרבה כאמור) בקיצור..... חיבוק מבין ומזדהה. את גיבורה ואלופה שככה מתאמצת ומכבדת ונזהרת בכבודם.

נשמע טעון ומציף. מה עם לפרוק לצ'אט? אני עושה את זהאביגיל ##

הרבה

מתלבטת אם זה נחשב לשון הרע 🤔🤪אביגיל ##
חחחחחחחחחאנוונימית1
אוף זה כואב 🫂אוזן הפיל

אני שומעת ממה שאת כותבת שאת קצת דומה לי

מרגישה רגשות קשים, אבל הראש רציונלי ופרופורציונאלי, ולא "מאשר" את הרגשות.

והפער הזה קשה מאד, הוא גורם לנו להרגיש משוגעות, כח למה אני יודעת א ומרגישה ב, אני לא רוצה להרגיש ב. זה לא הגיוני להרגיש ככה, זה לא פיר להרגיש ככה.

אז אני כאן כדי לומר לך שאני מבינה, ומשהו שלמדתי זה שאין רגשות "רעים", רגשות נועדו שירגישו אותם. מותר וכדאי לשבת בתוכם, כן, גם אם זה לא נעים.

וכמו שאת בתור אמא מדהימה שמתקפת את הרגשות של הילדים שלך כמו שכתבת, תהיי קצת אמא לילדה שבתוכך ותתקפי גם את הרגשות שלה.

ואת יכולה לכתוב מכתב לחמותך, שלעולם לא תשלחי,  והוא יהיה קשה וכואב ואחכ תזרקי אותו. ואת יכולה גם לכתוב מכתב לעצמך - החמות העתידית,  שבו תספרי לעצמך איזה חמות את הולכת להיות

וואו איזו מהממת את. כתבת כל כך אמפתיאנוונימית1

ומחזק...

תודה רבה רבה!!

מרגישה שאת מבינה בול. ואיזה רעיון מקסים לכתוב לעצמי איזו חמות אהיה... זה ממש לנתב את המחשבות למשהו חיובי ובונה.

מעריכה מאוד!!

באהבה❤️אוזן הפיל
לפעמים אפילו לכתוב לעצמך או בפורום למשלים...

משחרר את הצורך לפרוק, עצם הכתיבה היא הפריקה.

קרה לי שכתבתי דברים בפורום ועצם הכתיבה כבר הקלה עלי, שלא הזדקקתי לתגובות בכלל

ויש לי מחברת שאני כותבת דברים, בכלל תובנות מחשבות,ף לעשות לעצמי סדר בראש. שמחה שבעלי לא יכול לקרוא את הכתב שלי חחח

נכון♥️אנוונימית1
אם הסבל קשהEliana a

להגיע פחות לשבת שלימה

ויותר לבקר מידי םעם

למה לא שייך לדבר עם חברה?ואז את תראי
אשמח להתייעץ - מטפלתאמא טובה---דיה!

המטפלת של הבן שלי (בן שנה) צריכה ללדת בעז"ה בערך בל"ג בעומר, ואני מתלבטת אם אחרי פסח להחזיר אותו אליה ואז אחרי שלושה שבועות הוא יעבור למישהי אחרת, שאז אני חוששת שההסתגלות תהיה קשה יותר (אני לא יודעת כמה הוא זוכר את המטפלת אחרי החופש הארוךךך הזה), או להעביר אותו מייד למטפלת החדשה.

למטפלת הרגילה יש ממ"ד בבית, והיא אמרה שהיא פותחת גם אם לא יחזרו למסגרות, ולמטפלת החדשה אין ממ"ד.

ואם אני מעבירה אותו למטפלת החדשה מייד אחרי פסח זה גם אומר לשלם כפול על הזמן הזה, אבל יש לי אפשרות כלכלית לזה, אז אם זו האפשרות הטובה אני אעשה את זה.

(וסתם מעצבן שהיא דורשת תשלום מלא על כל התק' של המלחמה, אבל זה נושא אחר...)

את צריכה לעדכן מעכשיו?איזמרגד1
אולי פשוט לחכות ולראות אם המסגרות יפתחו או לא ולפי זה להחליט
הייתי שולחת לשלושה שבועות עם ממדמקקה
גם אני, אבל לוקחת אותוכורסא ירוקהאחרונה
פעם פעמיים לפני להכיר את החדשה לקצת זמן, ומסבירה לו על השינוי

אולי יעניין אותך