אוקיי, לכל מי שמתבייש להגיע למפגשי פסיפסיעל

קבלו ציטוט מפוסט שפורסם היום בפייסבוק על ידי ניקית אנונימית שהיא ממש אבל ממש לא אני:

"במפגש הראשון שלי הייתי ביישנית מאוד וכולם שם היו גדולים וחכמים ומבינים כאלה והגעתי ולא העזתי להיכנס וחיכיתי בחוץ חצי שעה. בסוף מישהי הבינה שאני שם ובאה להציל אותי, וזה היה מפגש מביך כי כאמור כולם היו גדולים וחכמים ומבינים ואני הייתי ביישנית מאוד.
למפגש הבא הגעתי בשלה יותר וגם הכרתי קצת יותר אנשים, עדיין הייתי ביישנית ושקטה אבל לפחות נהניתי מהסדנאות ומהאווירה.
במפגש אחר כך כבר איבדתי כל טיפת ביישנות.
ובמפגש הזה? יש לי תחושה שהפכתי להיות חלק מהאנשים הגדולים החכמים והמבינים האלה שילדות קטנות מפחדות מהן, אבל זו רק תחושה שלי, יכול להיות שאני עדיין ביישנית ושקטה והפעם גם חיה בסרט."

בקיצור, המישהי שהיא לא אני רוצה להגיד לכם שזה יכול להיות מביך פיצוצים אבל זה משתפר, ואם באים מלכתחילה בגישה הנכונה זה אפילו לא מביך בכלל. וכבר במפגש השני מרגישים חלק כי מכירים אנשים, ואחר כך זה ממש שכונה וכולם חברים שלך חוץ מאלה שלא.

@רק בשמחה. בעיקר לך אבל לא רק

ברור שזו לא את...ימ''ל

ביישנית ושקטה?

כן, אין מצביעל

מאז ומתמיד כולי רעש וצלצולים

האמתימ''ל

ששמתי לב שהרבה פעמים האדם במציאות שונה ואפילו הפוך לחלוטין מהחזות שבאה לידי ביטוי בעולם הוירטואלי, כאילו כאן משתחרר כל מה שעצור ובלום אצלו במציאות.

(בלי קשר אלייך, אותך אני לא מכיר במציאות)

זה נכון בהרבה מקריםיעל

פגשתי לא מעט כאלה.

וזה היה נכון גם לגביי עד ממש לא מזמן (ועדיין, בסביבות מסוימות)

ובמקרים כאלהימ''ל

השאלה היא אם ההתנהגות הוירטואלית היא הביטוי האמיתי של האדם שמסיבה כלשהי חסומה מלבוא לביטוי במציאות, או שלהפך והוא מאמץ לעצמו בסביבה הוירטואלית התנהגות שלא תואמת את מי שהוא (גם בזה נתקלתי).

(ואולי יכול להיות שהאמת באמצע - שמדובר בהקצנה של תכונות שקיימות אבל בצורה מאוזנת יותר)

סליחה על הניצלוש

זו שאלה מעניינתיעל

מצריך מחשבה.

הנחת שיש 'התנהגות אמיתית' בלי להגדיר מה זה אומררובין הוד
שטבעית לאופי של האדםימ''ל

לא תחפושת או התנהגות מאולצת.

שוב הגדרות לא ברורותרובין הוד
כרגע מה שידוע זה שהאדם מתנהג בהתאם לסביבה שלו ובכל פעם מציג פרסונה בהתאם.

השאלה אם יש בסיס שממנו יוצאים תכלס אין באמת דרך לדעת בכל מקרה אם כן יש הייתי מהמר על הפרסונה שהוא מציג כלפי בן/ת זוגו.
לדעתי זה ברורימ''ל

מישהו עדין שמציג חזות קשוחה כי הסביבה מחייבת את זה מתנהג בצורה מאולצת.

כנ''ל מישהו חיוני שמתנהג בצורה מופנמת רק בגלל שהסביבה מאיימת עליו וכו' וכו'.

אופי אמנם יכול להשתנות במידה כזו או אחרת, אבל בזמן הנתון יש בסיס (אולי שסובל טווח מסוים של התנהגויות אבל לא רחב) שממנו יוצאים לדעתי.

או אדם שיש לו אופי מופנםקוד אבל פתוחאחרונה
ולכן בסביבה חברותית הוא יהיה שקט, אבל יש לו יכולת גבוהה בהבעה בכתב, ולכן בעולם הווירטואלי הוא יראה אדם מאוד אקטיבי ו'מסמר הערב'.
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך