מאיפה מגיעה השנאת חרדים הזאת?!אהבת ישראל בנשמה

מן המוח והלבמתיישב בנשמה
(מתוך השיר עמלק הסתלק)
הם לוקחים מהמדינה הרבה יותר ממה שהם מכניסים מאידיאלרובין הוד
למה שמישו יאהב בנאדם שגוזל אותו והוא גאה בזה?!
השאלה היא:עלה שלכת
מה אנחנו יותר,
אנשי מדינת ישראל או אנשי תורה..
אם אנשי מדינת ישראל אז זה פשיטא למה לא בדיוק לאהוב אותם.
אם אנחנו אנשי תורה אז הפוך, קודם כל צריך לאהוב אותם כמו שצריך לאהוב כל אדם בישראל, וחוץ מזה צריך לשמוח על כל המצוות שאין ספק שהם מוסיפים לעמ"י, על צביון המדינה היהודית שנשמר בזכותם, ועל עולם התורה המופלא שהם הקימו פה.
יפה אמרתאלפאחורס.
השאלה אם מה שהם עושים זה תורהרובין הוד
אסור לו לאדם להפיל את עצמו על הציבור רמבם מפורש

וכאן זה לא רק להפיל אלא לכפות. הילכתית אני לא רואה צד היתר.

אה. ואם היית קצת מכירה את החברה החרדית היית יודעת שרוב האברכים הם או עובדים בשחור ומקבלים כסף מהמדינה סתם ולא משלמים מיסים או סתם מתבטלים
לפני שכבודו מצטט רמבםמבשר שלום
בפרק ג בהלכות תלמוד תורה שיסתכל בביאור הלכה על אורח חיים סימן רל"א.
חות מזה תסתכל על הכס"מ על הרמב"ם,ובשו"ע הוא לא נפסק
לכן הוספתי שהם לא רק מפילים אלא כופין שכאן ברור שהדין קייםרובין הוד
הבנת הנקרא
מה הם כופים?מבשר שלום
הממשלה לא חייבת להיכנס איתם,כפ מה שהם השיגו זה בדרכים כשרות בלי לעבור על חוקי התורה
כל יחיד ויחיד כופה עצמו על הציבוררובין הוד
ועדין לא התייחסת לרובם שהם סתם גנבים
מה?מבשר שלום
איזה רובם גנבים?
אתה מוציא שם רע על יהודים
כי רובם לא באמת לומדיםרובין הוד
ורובם מעלימים מיסים
כבודו צריךמבשר שלום
לשתוק.
אתה מדבר שטויות בקצב.
כבודו לא מכיר את המציאות וזה די משעשערובין הוד
בכמה כוללים כבר היית? בכולל של הרב אליהו שהוא עוד נחשב דגל אני לא רוצה לדבר מה הלך שם שלמדתי...
בוא נדבר מה הולך אצלך. אתה מוציא שם רע על כוללים.עברי אנכי

נדבר כמה איסורים זה?

טול קורה מבין עינך.

אני בטוח שבגלל שילד משועמם כתב זה משנה משו כלפי המציאותרובין הוד
בכל מקרה תודה על השמוס
אה. בסדר.עברי אנכי

כל הפוסל.

דמגוגיה טיפשיתרובין הוד
שבמקרה גם שמה לך רגל כי אתה הרגע פסלת אותי...

לא שחשבתי לרגע שהיגיון זה מה שמדבר אליך...
בגלל שאתה אמרת משהו שטותיעברי אנכי

ואני אמרתי לך שהפוסל במומו פוסל

אתה עושה כאילו עוד הפוסל ואומר שאני פסלתי אותך במום שלי.

כן.

במום שלי.

חבר,

די ללשון הרע. גם על הכולל. גם על ה"ילדון המשועמם". וגם עלי.

אני לא דיברתי לשון הרע. אתה כן.

הוכח תוכח את אמיתך זו מצוה. ברגע שהצד השני פתאום יגיד שהמוכיח הוא הבעייתי זה רק מראה על חוצפה והתעלמות מהגיון.

נכון לגמריאלפאחורס.

רק תערוך , זה עמיתך.

רובין הוד
בדיוק בגללך הוא לא יכול לערוך...
עזוב ילד. בסוף תפגש עם המציאות.רובין הוד
מאחל שלא יכאב

העיקר שתמשיך להינות בשיכנוע העצמי שלך
שאלתי פעם את ראש הישיבהדוס בדם

שלכאורה האידאל הוא שכולם חצי יום ילמדו וחצי יום ילמדו תורה,
הרב ענה  שיכול להיות שכך היינו רוצים, אבל אם נניח לחלק את המדינה לגוף לא כל אחד יכול להיות ראש,
כמו גם שלא כל אחד יכול להיות רגל, ואם הרגל מנסה להיות ראש אז, זה לא עובד,
אז צריך שתהיה חלוקת תפקידים.

קודם כל,עלה שלכת
מצחיק אותי שאתה מזמין אותי להכיר את החברה החרדית לעומק, כי אני *לומדת* במוסד שלהם. אז וול, נראה לי שאני מכירה יותר ממך.

אם אנחנו מסתכלים כאנשי תורה, אז זה לפרנס ציבור אברכים ולומדי תורה, ובוודאי שצריך למחול על ה"כפייה", למרות שיש מצב שאתה בכלל טועה ברמבם הזה אבל אני צריכה ללמוד אותו קודם לעומק. אז לא יודעת לגבי זה. אבל מן הראוי למחול ולא לשנוא חס וחלילה
איך אפשר לטעות ברמב"ם הזה?יחידי
כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה – הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא; לפי שאסור ליהנות בדברי תורה בעולם הזה.

אמרו חכמים, כל הנהנה מדברי תורה, נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו: לא תעשם עטרה להתגדל בהם, ולא קורדום לחפור בהם. ועוד ציוו ואמרו: אהוב את המלאכה, ושנא את הרבנות. וכל תורה שאין עימה מלאכה, סופה בטילה; וסוף אדם זה, שיהא מלסטם את הבריות.
(הלכות ת"ת ג י)

(מציין שאני לא מצטרף לטענות האחרות ולא שונא חרדים)
אפשר לטעות ברמבםsimple man

במקרה שזה ההלכה היחידה שמכירים, מה עם ההלכה ברמבם שמי שחשקה נפשו לעשות עצמו כשבט לוי ולהקדיש עצמו לתורה ולא לעסוק בפרנסה הרשות בידו?

לטעות ברמבם וכן לטעות בחזל זה להשתמש רק בחלק ממה שנאמר בלי לדעת הכל ולהבין תמונה כללית.

אעתיק ממאמר "זאת תורת ההסדר" לר"א ליכטנשטייןיחידי
מקור שני הזוכה לתפוצה רבה הוא סיום ספר זרעים ב"משנה תורה" להרמב"ם. לקראת סיום, הרמב"ם משרטט את אופיו הרוחני של שבט לוי כהסבר להפקעתו מנחלה וביזה, ואחר כך מותח את היריעה:
"ולמה לא זכה לוי בנחלת ארץ ישראל ובביזתה עם אחיו? מפני שהובדל לעבוד את ה' לשרתו ולהורות דרכיו הישרים ומשפטיו הצדיקים לרבים, שנאמר 'יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל'. לפיכך הובדלו מדרכי העולם: לא עורכים מלחמה כשאר ישראל, ולא נוחלין ולא זוכין לעצמן בכח גופן. אלא הם חיל השם, שנאמר 'ברך ה' חילו'. והוא ברוך הוא זוכה להם, שנאמר 'אני חלקך ונחלתך'. ולא שבט לוי בלבד, אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להבדל לעמוד לפני ה' לשרתו ולעובדו לדעה את ה' והלך ישר כמו שעשהו הא-להים, ופרק מעל צוארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם, הרי זה נתקדש קדש קדשים, ויהיה ה' חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים, ויזכה לו בעולם הזה דבר המספיק לו, כמו שזכה לכהנים ללוים. הרי דוד עליו השלום אומר: 'ה' מנת חלקי וכוסי אתה תומיך גורלי'" (הלכות שמיטה ויובל פי"ג הלכה יב-יג).

לכאורה, שורות אלו אמנם מאשרות פטורו המוחלט של בן תורה משירות צבאי. אך לאמיתו של דבר, זיקתן לענייננו היא, לכל היותר, קלושה. במישור אחד, הרי מתעורר קושי בולט: כיצד מתיישבים דברים אלה עם תולדות הרמב"ם עצמו ועם פסקו החריף - המופיע בניסוחים שונים בכמה מקומות (הל' ת"ת פ"ג ה"י; פיהמ"ש אבות ד,ה) - כי "כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חלל את השם ובזה את התורה וכבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא".

אך גם אם נצטמצם להלכה שלפנינו, ניווכח כי מעמדה כמקור חלק ומוסמך לפטור הוא די מפוקפק. ראשית, להנחת היסוד אין, לפי מיטב ידיעתי, מקור בחז"ל 13. אדרבה, היא נוגדת את פשטות המשנה בסוטה (מד,ב) המחייבת יציאה למלחמת מצוה בפסקנות מקיפה:
"במה דברים אמורים במלחמות הרשות, אבל במלחמות מצוה הכל יוצאין אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה".

כמו כן, כפי שכבר ציינו כמה אחרונים, אם נבין שאמנם לדעת הרמב"ם אין לכל שבט לוי שיח ושיג עם מלחמה, הרי שניתן להקשות עליה מגמרא מפורשת בקידושין (כא,ב) הדנה בהיתר כהן ביפת תואר *14. שנית, קשה להאמין שפיסקה זו אמנם קולעת למיוחס לה. אילו התכוון הרמב"ם לקבוע פטור מוחלט לבני לוי ובני תורה, האם היה מנסחו ומציגו בצורה ובהקשר שלפנינו? לאור משמעתו המיוחדת וחרדתו לסדר, האם לא היה משלבו ב"הלכות מלכים ומלחמותיהם" יחד עם שאר דיני מלחמה, במקום להסניפו כמפטיר לספר זרעים?

מסתבר שלפנינו נקודת מוסר והתעוררות, המקבילה לסיומי כמה ספרים ב"משנה תורה", הראויה, כמובן למשקלה המלא בתור שכזו - סוף סוף, חזי מאן חתים עלה - אף שאין להגדירה כפסק הלכה מובהק. הקטע מגולל הערכה מרהיבה וססגונית של אישיות נשגבה, אך אינו מכתיב כיצד עליה ועל אחרים לפעול. והבה נשאל את עצמנו בכנות: האם בן תורה ירא שמים היה סומך על משענה כזו כדי לפטור עצמו מציצית או שופר?

אך גם אם טיעון זה יידחה מכל וכל, אין לדברי הרמב"ם זיקה לבעיית ההסדר כיום. שכן יש לציין כי ייעוד הלוי אינו מפקיעו מכל שירות צבאי. הרמב"ם רק פוטרו מלערוך מלחמה "כשאר ישראל" 15; ולכל היותר, על כל שלוחותיה ומרכיביה. אך אין לפטור זה זיקה לחובת לוי ללחום או למנוע מלחמה הגנתית המאיימת על קיום קהילתו ועמיתיו. כלום פטור הוא מערך רוחני מהצלת נפשות? במידה וחובת מלחמה כזו מעורה בחיוב גמילות חסדים, ברור שהיא רובצת על כל אחד ואחד. גם עולמו של בן תורה עומד על שלשה דברים. אמנם אין להציע כי כל בני הישיבות יפרשו מתורה ויפנו לקרדיולוגיה. אך קיים הבדל ברור בין הימנעות ממשימת הצלה מיומנת ומצומצמת, אשר בכל מקרה תישאר נחלת בודדים, לבין התעלמות ממאמץ כולל; ובכל אופן, בהסדר לא מדובר, חס ושלום, בהפניית עורף לתלמוד תורה אלא באיזונו והשלמתו.

ולבסוף, גם אם נניח שמדברי הרמב"ם משתמע בפסקנות שקיים פטור ברור ומקיף *16, משמעותם המעשית עדיין די מוגבלת. טרם ביררנו מי זכאי לו. בן לוי מוגדר על פי סדר יוחסין מגובש; אך בן תורה המושווה אליו מוגדר על פי מכלול תכונות רוחניות, ועבורן קבע הרמב"ם רמה גבוהה ביותר. הוא מצייר תמונה אידיאלית של אדם המשוחרר לחלוטין מכל שאפתנות אישית וכל שמץ של לגרמיה; המרחף אי שם בין זירות שמים וארץ; המתעלה מחישובי זמן ומקום ומידבק בזירת הנצח מאחר ו"נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להבדל לעמוד לפני ה' לשרתו ולעובדו לדעה את ה' והלך ישר כמו שעשהו האלקים ופרק מעל צוארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם". לאיזה חלק של הקהילה התורנית - וקל וחומר, של כל קהילה אחרת - תיאור נשגב זה תואם? לשני אחוזים? לחמשה?
האם יוכל אדם המנהל מו"מ על תנאי עבודה - אולי אף על נדוניא או "קעסט" - להסתכל בראי ולהצהיר לעצמו שאל לו להתגייס מפני שהוא "נתקדש קדש קדשים" במובן הרמב"ם?
האם אברך עם אפילו שמץ קל של גאווה או תשומת לב לכבוד יכול לטעון שהוא "פרק מעל צווארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם"? למנוע כל אי הבנה, ברצוני להבהיר כי, בתחום הסבירות, אין לי טענות נגד שאיפה כלכלית או חולשה טבעית כשלעצמה; וודאי שאין לי כל כוונה להפליג בדרישות מוסריות ומתוך כך להפנות בביקורת בלתי מוצדקת דווקא כלפי בני ישיבות. אך האמת והיושר מחייבים כי הטוען לפטור ייחודי מחיובים כלליים על יסוד קדושה יתירה, יבחן את זכאותו על פי אמות מידה מתאימות.
וזה נקרא פרשנות ברמבםsimple man

אין לי בעיה עם זה וכנראה שזה אפילו נכון, אבל יש כאלה שמפרשים אחרת ברמבם, ולכן זה טעות לבוא עם הלכה אחת ולהגיד אין מקום לטעות.

זה נקרא דעת הרמב"םיחידי
כמו"כ עלה שלכת התייחסה ל"רמבם הזה" ובו באמת קשה לטעות
כמו שאמרתיsimple man

לטעות הכוונה לא לדעת לקחת מכלול של הלכות או מאמרים ולפרש לתמונה ברורה. ולהביא הלכה אחת זה נקרא לטעות ברמבם בהנחה שיש הלכה אחרת שמשמע לא כך.

ושוב, את המאמר שהבאת צריך רק בגלל שלא ברור מה בדיוק דעת הרמבם ולכן צריך את כל הפרשנות. 

למה נכנסתי לזה יחידי
לטעות בשיטת הרמבם זה באמת להביא מקור אחד בלי להתייחס למקורות שונים שמהם משמע משהו אחר.
לטעות ברמבם מסויים זה דבר אחר ואליו התייחסתי בהודעה הפותחת כמו שכתבתי בפירוש
חזרתי עם קצת תשובותעלה שלכת
ככה, שאלתי את אח שלי שמבין קצת יותר ממני.
הוא אמר שהכסף משנה, הרב שך ועוד הרבה פוסקים אחרונים חולקים על הרמב"ם. וההלכה הולכים גם לפי הרוב וגם לפי האחרונים.

ככה שהרמבם הזה לא רלוונטי להלכה למעשה.. אז זה לא נקרא גזלנים וגנבים וכו
קצת צורםsimple man

לכתוב שהרב שך חולק על הרמבם. אולי הוא פירש אחרת או שסמך על ראשונים אחרים

אולי לא ניסחתי טובעלה שלכת
אין דבר כזה 'הרמב"ם הזה לא רלוונטי להלכה למעשה'.רק בשמחה.
הרמב"ם תמיד רלוונטי הלכה למעשה, זה שלא פוסקים כמותו זה דבר.
ואולי הפוך, הרמב"ם יותר רלוונטי מהפוסקים האחרונים.
לא הבנתיעלה שלכת
אם לא פוסקים לפיו, אז הוא לא רלוונטי לדיון
כל הפוסקים חוץ ממי שאתה פוסק לא רלוונטים הלכה למעשהרק בשמחה.
לא רלוונטי אומר שאי אפשר לפסוק כמותו, מה שלא נכון.
אוקי הבנתיעלה שלכת
שוב ניסוח לא מוצלח
נניח שזה מותריחידי
עבר עריכה על ידי יחידי בתאריך י"ג באב תשע"ט 23:27
תמיד היה ברור שזה לא מיועד לכולם. להפוך את זה לאופן של חיי ציבור זה דבר שלא מתקבל על הדעת וגם חסר סיכוי להצליח (כי כל ציבור מורכב מאנשים חזקים וחלשים, ולא לכולם חיים כאלה מתאימים)

וצריך להתמודד עם הטענות של מנהיגי הציבור החרדי בדור האחרון כדי להגיע למסקנה שזו ההלכה. אי אפשר לומר שבגלל שיש רבנים שמביעים דעה מסויימת שבמקרה מתאימה לאידיאולוגיה של הציבור שאני משוייך לו אז בוודאות מה שהם אומרים נכון בלי לדבר על הטענות
גם הם לא מתירים לכפות את עצמו אלא רק להפיל את עצמורובין הוד
לכמה כוללים נכנסת בחיים שלך?רובין הוד
קנאה בהצלחה החינוכית שלהם ועולם התורה הגדולמבשר שלום
אתה מאמין לעצמך?רובין הוד
מחוסר היכרות אמיתית ובעיקר המון סטיגמותיהיה בסדר....
מי שאשם בזה זה החברה החרדית שמסתגרת...רובין הוד
גם אם זה נכון ההסתגרות...יהיה בסדר....
אתה שונא אדם שמסתגר רק כי הוא מסתגר?
אולי תנסה אתה להיפתח ולהכיל מישהו שונה ממך?יהיה בסדר....
סליחה באמת שאני לא מכיל גנביםרובין הוד
תמיד שמח לשמוע מוסר
שינאה לא נוצרת מחלל האוויר. שינאה נצרת מהתנכרותרובין הוד
שיוצרת חשדנות.

די ברור מי אחראי לזה
מה עם שנאת חינם?יהיה בסדר....
מה איתה?רובין הוד
שנאה לשונה ממך רק כי הוא שונהיהיה בסדר....
זה מה שנשמע

גם היו לך פה ושם התנגשויות זה לא סיבה לפסול את כל המגזר
וזה תקף לכל מגזר
למה שמישו ישנא מישו אחר כי הוא שונה? זה אידיוטי...רובין הוד
אני לא שונא טנזנים ואני מעריך שאני די מיינסטרים... אין סיבה לשנוא את מי שאין סיבה לשנוא...

מעולם לא היו לי התנגשויות. פשוט יש לי מהם לא מעט חברים וראיתי את המציאות...

לך תרכוש חברים ותראה בעצמך
מוזריהיה בסדר....
אתה קורא להם חברים שלך,
אתה אומר שאין סיבה לאהוב אותם
ואתה מלא ביקורת נגדם

רק לי משהו לא מסתדר?
מה הבעיה? אני מאוד מבין את מי ששונא אותםרובין הוד
וגם אני לא מחבב בכלל את החברה החרדית אבל האנשים עצמם הם אחלה חברה
לידיעתךיהיה בסדר....

האנשים אלו הם שמרכיבים את החברה

להגיד אני לא חבב את החברה אלא את האנשים זה הכי סטיגמתי שיכול להיות

זה כמו לומר

אני לא אוהב את העיר תל אביב אבל את התושבים שלה אני אוהב

זה אבסורד

אם אתה בסדר עם האנשים אז מה בתור חברה מפריע לך?

שואלת כי זה באמת תמוה איך שאתה מציג את הדברים

אתה פשוט לא מכיר את החברה החרדיתרובין הודאחרונה
מה שיוצר את חברת הטפילים זה קומץ אנשים שקוראים לעצמם רבנים שמכרחים בצורה מאוד חכמה את דרכם על כולם.

כמובן שברוך ה הם לא מצליחים ב10אחוז מהמקרים...
לאsimple man

זה אנשים כמוך שאין להם בעיה פשוט לכתוב "רובם מעלימים מיסים" מאיפה לקחת את החארטה הזאת?

אני מדבר איתם... והם מתגאים בפני...רובין הוד
לך לבני ברק תמצא חברים ותגלה ישועות...
מסתגרתאלפאחורס.

גוזלת , מוציאה שם רע, מה שתגיד

אבל עובד להם לא רע בכלל

מה עובד להם?רובין הוד
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך