להתרגל ללמוד אני יכול גם ליד הסטנדר, ולפתח את החשיבה אפשר עם התוספות והמהרש"א ורבי עקיבא איגר. אז למה בכל זאת אנחנו לומדים מתמטיקה ולא גמרא (הבנים עכ"פ)?
-כי חלקנו נהיה מורים למתמטיקה
-כי המצב העגום בישיבות התיכוניות הוא שמוכנים לעמול עליה יותר מאשר על הגמרא, וצריך סוףסוף לעמול על משהו משתי הסיבות הנל
-כי ככה הגוים עושים, ואנחנו אוהבים לחקות אותם. ולרובם הרי אין גמרא, למעט הקוריאנים, ומהם אף אחד לא שומע אף פעם בכ"מ
ככה אני רואה את המצב... אפשר לעיין במאמרים של מרן בעל החפץ חיים שמודפסים בסוף מאמר תורת הבית - מאמר "עת לעשות" ומאמר "עלבונה של תורה" - ולהזדעזע מהיכולת של החפץ חיים זצוקל לראות את הרעה שעומדת לתפוס את עם ישראל אם ימשיכו להיסגר ישיבות וחיידרים לטובת לימודי ההשכלה, ולשלוח את הילדים שלנו לחינוך תורני
יש שיחלקו עליי בשם ההגות הכללית של הרב קוק זצוקל... אני אישית חושב שזו לאו דווקא סתירה וכך אמר לי גם ר"מ בישיבה תיכונית שלמד את הרב יותר ממני
סליחה אם חפרתי יותר מדי... עכשיו אני רואה שהשואלת בת בכל מקרה... אבל לי זה עושה טוב
ברכה והצלחה
אם את רוצה, יש אפשרות לסיים מתמטיקה בכיתה יא - אם עושים שאלון 806 ומגישים אותו כשני שאלונים של ארבע יחידות.
ככה אני עשיתי אחרי שהבנתי שאין סיבה הגיונית שאני אישית אלמד מתמטיקה (מי שרוצה להוציא תעודת בגרות טובה כן צריך בכל מקרה ללמוד מתמטיקה... פשוט זו לא אחת מהשאיפות האישיות שלי בדרך לקבר
)