עזרה.דור צמא.

אשמח שתכתבו רעיונות לסיבות למה אנחנו לומדים (בבית ספר). פחות צריכה מבחינה טכנית, כמו לתעודת בגרות, מקצוע בעתיד וכו'.

אלא מה הרעיון הערכי של הלימודים. מה תורם לנער זה שהוא קורע את עצמו על מתמטיקה חצי חיוך ועוד ככל העולה על רוחכם.

אם מישהו מכיר מקור תורני כלשהו שמסביר על זה- אפילו יותר יעזור!

תודה רבה!!

להתרגל ללמודefraim37
מי שיתרגל ללמוד במשך הרבה שנים, אח"כ יהיה לו יותר קל ללמוד מקצועות שיהיו נצרכים לו למעשה.
לדוג׳ אני.
למדתי 12 שנות לימוד בגרות מלאה.
אח"כ 5 שנים בישיבה
קורס CNC (לא חשוב מה זה)
קורס תכנות כלשהו.
למעשה מה שאני עושה היום לא קשור בצורה ישירה לאף אחד מהנ"ל, אבל במשך 20 שנה התרגלתי ללמוד וההייתי בכושר למידה גבוהה ולכן אני מצליח.
לפני כשנה דיברתי טלפונית עם מעסיק להצעת עבודה שלא קשורה לאף אחד מנושאי הלימודים שלי, אך הוא התעניין מאוד בכמה מהדברים כיוון שזה מלמד על יכולת למידה שיעזרו לי להתעקלםעבעבודה המוצעת.

בפן יותר רעיוני דעת זאת המתנה הגדולה ביותר. כל דבר שאנחנו לומדים משפיע עלינו באיזו שהיא צורה. ואכמ"ל.
2 דבריםנעה ונדה

השכלה בסיסית שבלעדיה אין תעודת בגרות וגם זה מחשל לחיים (לא ידעתי איך לנסח..)

מתמטיקה? אין באמת סיבה נראית לעיןפרץ בן דמה

להתרגל ללמוד אני יכול גם ליד הסטנדר, ולפתח את החשיבה אפשר עם התוספות והמהרש"א ורבי עקיבא איגר. אז למה בכל זאת אנחנו לומדים מתמטיקה ולא גמרא (הבנים עכ"פ)?

-כי חלקנו נהיה מורים למתמטיקה

-כי המצב העגום בישיבות התיכוניות הוא שמוכנים לעמול עליה יותר מאשר על הגמרא, וצריך סוףסוף לעמול על משהו משתי הסיבות הנל

-כי ככה הגוים עושים, ואנחנו אוהבים לחקות אותם. ולרובם הרי אין גמרא, למעט הקוריאנים, ומהם אף אחד לא שומע אף פעם בכ"מ

ככה אני רואה את המצב... אפשר לעיין במאמרים של מרן בעל החפץ חיים שמודפסים בסוף מאמר תורת הבית - מאמר "עת לעשות" ומאמר "עלבונה של תורה" - ולהזדעזע מהיכולת של החפץ חיים זצוקל לראות את הרעה שעומדת לתפוס את עם ישראל אם ימשיכו להיסגר ישיבות וחיידרים לטובת לימודי ההשכלה, ולשלוח את הילדים שלנו לחינוך תורני

יש שיחלקו עליי בשם ההגות הכללית של הרב קוק זצוקל... אני אישית חושב שזו לאו דווקא סתירה וכך אמר לי גם ר"מ בישיבה תיכונית שלמד את הרב יותר ממני

סליחה אם חפרתי יותר מדי... עכשיו אני רואה שהשואלת בת בכל מקרה... אבל לי זה עושה טוב

ברכה והצלחה

אם את רוצה, יש אפשרות לסיים מתמטיקה בכיתה יא - אם עושים שאלון 806 ומגישים אותו כשני שאלונים של ארבע יחידות.

ככה אני עשיתי אחרי שהבנתי שאין סיבה הגיונית שאני אישית אלמד מתמטיקה (מי שרוצה להוציא תעודת בגרות טובה כן צריך בכל מקרה ללמוד מתמטיקה... פשוט זו לא אחת מהשאיפות האישיות שלי בדרך לקבר )

עזרתם. תודה!דור צמא.

הרמב"םחתולה פרסיתאחרונה
הרמב"ם תמך מאוד בלימודי "חכמה יהודית " . הכוונה למקצת ענינים אשר אינם קשורים באופן מעשי לתורה . כדוגמת , מתמטיקה . (למרות , שכאשר מופיע בפסוקים על בניית כיור בית המקדש והעמודים , מופיעה שם נוסחה שלפיה הם בנו אותם . כיום כול הגויים משתמשים בנוסחא זו , שהופיעה גם במקום אחר בגמרא)
היו רבנים גדולים שלא היה להם הרבה מושג בלימודי חול , אבל הם ידעו הרבה מתמטיקה רק מהגמרא והתנך . לפי דעתי התורה עוזרת לנו להבין את המתמטיקה ולהפך . כי כאשר אני לומדת בתורה על איך חישבו את העמודים ואיך בנו אותם , אני מבינה את זה באמצעות הידע המתמטי שלי .
ובלי קשר - במכולת , בסופר , בעבודה - יש מתמטיקה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך