מקצועות שניתן אשכרה להתפרנס מהםאריק מהדרום
אוקי אוקי.

ישנם מקצועות שמפרסמים אותם והם בבחינת "לפני עיוור לא תיתן מכשול" במשמעות הכי פשוטה של המילה.

לא שאי אפשר להתפרנס מלהיות חוקר מגדר או "תלמודאי" אבל בסוף מסכת קידושין יש המלצות ודיס המלצות למקצועות אז נראה שכדאי לתת את הדעת למקצועות שאפשר יהיה להתפרנס מהם ושווים את הנזק.

אתם מוזמנים גם לדון כאן בכל מה שקשור לנושא החשוב הזה להוסיף ולגרוע לסתור ולבנות מחדש על מה שארחיב כאן.

ראשית לחלקכם כבר ידועה חיבתי למקצועות טכניים עם הכשרה קצרה ותלוש שמן שבא אחריה בכלל זה כל מקצועות הבניה הרבים, בניין זה ענף רווחי מאוד אפילו רק בשל העובדה שעובדיו לרוב חייבים לצאת מאזור הנוחות ולא עובדים במשרה מנווונת שרירים במשרד ממוזג, מישהו צריך לבנות את המשרד, להתקין מזגן, לחבר חשמל, מים, ביוב וכו' כדי שלפראייר שיעבוד במשרד בעבור שכר זעום יהיה איפה לעבוד.

דבר שני, 12 שנים בחינוך בישראל בבגרות עיונית, לא מכשיר אדם להיות עובד אלא להיות סטודנט, אני אומר את זה בכאב לב שהסאב טקסט של בית הספר המאוד מוצלח שלמדתי בו שידרו לי שאם אלמד ממש ממש טוב אתקבל לאוניברסיטה (אולי אפילו לטכניון וואאאאא...) ואז אלמד ממש ממש טוב שם אוכל להיות כל כך חכם עד שכל חברה תרצה להעסיק אותי בשביל לא לעשות דבר רק כי אני חכם.

סאב טקסט לחוד ומציאות לחוד, כל חברה שתעסיק אתכם תיתן לכם כסף בעבור עבודה כלשהי, אף שלא בהכרח בעבודת כפיים ויציאה מאזור הנוחות, יש משהו אחד יכול לפרנס אתכם בעבודה משרדית זה עבודה שבהם תצטרכו להצטיין במתמטיקה ואנגלית (אולי גם פיזיקה) ותכנות ברמה גבוהה, בגדול כל תואר עתיר מתמטיקה יכול להביא אתכם להסבה לתכנות ברמה גבוהה במכללות היי טק מיועדות לכך כולל כימיה והנדסות חסרות ביקוש.

הנדסות חסרות ביקוש הן נושא כואב אף הוא, למעשה הן חלק גדול מההנדסות המוצעות ללמידה באקדמיה והן עונות הכי הרבה בעיני ל"לפני עיוור " באים סטודנטים שלא מבינים דבר בשוק העבודה, לומדים 4 שנים ובקושי רב מסיימים אחרי שחלק גדול מחבריהם נשר או עבר חוג ומוצאים את עצמם בלי עבודה, בגדול הם לרוב יעדיפו לעבוד בשכר יחסית בסדר אחרי שחרשו את החיים שלהם ומסתפקים בכך, או שיעשו הסבה לתכנות או תואר שני בהנדסת חשמל מי שיוכל.

מדעי הרוח, לרוב יש להם שם של פקולטה לא רווחית למעט חוג אחד יוצא מן הכלל בודד-חינוך, וזה בזכות הבריונות של הסתדרות המורים וארגון המורים אבל אנשים לרוב לא נשארים מורים עד הפנסיה פשוט כי המקצוע שוחק, המורים נהיו שק חבטות של המנהלים, ההורים, התלמידים וכל העולם ואשתו ובגדול כל מה שאתם עשיתם למוריכם אז התלמידים היום לא נחמדים יותר בדרך כלל אבל לפחות המשכורת והתנאים סבבה.

בגדול אם מתאים לכם להיות מורים תוכלו ללמוד כל דבר ולהיות מרצים.

מדעי החברה, מעט יותר רווחית מהפקולטה למדעי הרוח ברוב המקצועות אבל גם הפקולטה הכי גדולה בארץ וכמו שהסטודנטים לכלכלה בפקולטה זו יוכלו להסביר שכשהיצע הבוגרים מתפוצץ אזי הביקוש יורד דרסטית ולכן מכיוון שלרוב בוגר החינוך הישראלי יחפש תואר אקדמי בלי יותר מידי מתמטיקה וואלה מדעי המדינה נשמע מעניין כי אני מתעניין בפוליטיקה וזה אזי יש סבירות די גבוהה שבסוף התואר הבוגרים יעסקו במקצוע שלא קשור למה שלמדו כי צריך להתפרנס...

רפואה, רפואת חרום, רוקחות וסיעוד הם מקצועות שיחסית בלי יותר מידי מתמטיקה ביחס למדעים, שכר נאה בצידם אבל גם דורשות שעות עבודה לא סבירות שלרוב לא תמצאו גם בהיי טק, האחריות כבדה והלחץ אדיר- לא מקצועות לאנשים שלא יכולים לתפקד בלחץ גבוה- וכן יש את העניין המכוער ההוא של אלימות כלפי צוותים רפואיים.

ראיית חשבון, חשבות שכר, משפטים, מנהל עסקים, כל המקצועות האפורים ההם שהיו פסגת ההצלחה במאה העשרים התהפכו במאה העשרים ואחת והן די המיץ של הזבל, הרבה מהם עובדים כפקידים זוטרים או מנהלים עמותות (כלומר עוסקים בקיבוץ נדבות) לא הייתי ממליץ ללמוד מקצועות אלה אלא אם כן יש לכם פרוטקציה בפירמה מכובדת או במסלול של מצטיינים באוניברסיטאות שיכול להקפיץ אתכם למשרות בכירות.

העיתון שהפורום הזה הוא בעליו מפרסם הרבה פעמים קורסים ללא תגמול וזה דבר שמכעיס אותי הרבה פעמים חברים, ספרות סת"ם-השוק מוצף, ליצנות רפואית- השוק איננו מוצף כי אין שוק בכלל, רפואה אלטרנטיבית- פונה לקהל מאוד מאוד מאוד מצומצם בארץ וכל מי שכן מאמין בזה רואה משום מה צורך לעשות גם קורס, אימון אישי-כנ"ל, יועצי נישואין-כנ"ל, שווקים שיש בהם יותר עוסקים מקהל יעד הם מסוכנים לפרנסה של העוסקים בהם.

מוזמנים להגיב
אין חולק?אריק מהדרום
איןפעם הייתי ניקית

כתבת יפה

אודה לך אם תפרט אילו תחומי הנדסה אינם נדרשים לשוקעל הדרך

אני סטודנטית להנדסה בתחום שהוא ממש קשה (לי לפחות), אני כבר לא אעזוב את הלימודים כי נשארה לי שנה אחת לסיום. 

אך בתור אחת שלומדת במקום לימודים שכל מסלולי הלימוד שם הם הנדסה מעניין לדעת מה אינו רלוונטי לשוק העבודה.

מקצועות ההנדסה המוצעים במכללה: הנדסת חשמל, מכונות, חומרים מתקדמים, תרופות, תעשיה וניהול ותוכנה

מעשיה וטיול בדרך כלל לא נותן הרבה, לא?ירושלמית טרייה

דווקא תעו"ן נחשבת לתחום עם יחסית הרבה ביקושאריק מהדרום

האמת שלא. מעט מאוד משרות הנדסה דורשות תואר כזה.ספק

מעט מאוד משרות הנדסה אבל הרבה משרות ניהולאריק מהדרום
זה היתרון המרכזי שלו, הוא מועדף על פני מנע"ס.
משרות שהדרישה עבורן היא לרוב אחד מאוסף של תארים לא מקצועייםספק

והתנאים בהתאם. 

ניהול זוטר.אנונימי (4)
נסי לפתוח לוח דרושים או לינקדאין כדי לראות מה הביקושאריק מהדרום

מטבע הדברים במצב הלא הכי טוב של חברת טבע לאחרונה- הנדסת תרופות תהיה בעייתית מאוד, הנדסת חומרים מתאימה יותר למחקר מאשר לתעשיה, הנדסת חשמל צריך בכל מקום כל הזמן, גם מכונות צריך אבל הנדסת מכונות בדרך כלל משתלמת פחות כי הנדסת חשמל מתאימה גם להיי טק ותעשיית הסיליקון בארץ (תעשיית שבבי המחשב).

ספציפית בהנדסת חשמל אני יודעת שדווקא יש ביקוש44444
גבוה אבל ל"מהנדסים טובים".
מהנדסי חשמל ימצאו עבודה בכל מצבאריק מהדרום
לאו דווקא בתנאים של אינטל אבל כל מהנדסי החשמל "טובים" לתעשיה, פשוט צריך עבודות חשמל בכל מקום ומכל סוג מה שאין כן במהנדסי אוירונאוטיקה או אלקטראופטיקה שצפויים לקבל עבודה במקומות מאוד ספציפיים או מהנדסי טכנולוגיות מים וכימיה שיצטרכו להתאמץ במציאת עבודה אם לא יצטיינו.
בהנדסאים מה שת'כלס שווה-אנונימי (6)

עובדת במכללה ללימודים הנדסאים.

מה שבאמת נחשב זה:

חשמל, תוכנה- סייבר, מיכשור ובקרה, אדרכאלות ועיצוב פנים.

כל השאר, כולל בניין, פחות ממליצה.

בניין, מתחילים מניהול הבנייה שזה אומר פיקוח על מבנה עד 4 קומות,

ורק אחרי זה אפשר להמשיך לתיכנון הבניין שזה ממש שווה.

לא בדיוק. גם הנדסאי תכנון יכול לתכנן עד 4 קומות בהתחלה.ארגוב

ניהול ותכנון אלו 2 מגמות שונות. דווקא הנדסאי בניין וחשמל מובילים בדירוג שכר ההנדסאים על פי הפעם האחרונה שבדקתי. אצלי עובדים הנדסאי בניין בתחום הניהול שמרוויחים לא רע בכלל.

הנדסאים דוקא בניין נחשב טובאריק מהדרום

וכן חשמל, קירור ומיזוג אויר, מכונות, אדריכלות, ובגדול עדיף להיות הנדסאי מצטיין ולא הדס בינוני.

אינטל מחפשת לאחרונה הנדסאי כימיה.

אתה כותב מידיעה?dn5754

ידיעה אמיתית אני מתכוון, ולא סתם ניזון מכתבות באינטרנט או במקומות אחרים?

כי, בתור סטודנט שלומד אחד מהמקצועות שציינת בדבריך, ובירר קצת עם אנשים מהתחום לפני שהכריע על לימודיו - הדברים שלך ממש לא מדוייקים, בלשון המעטה. (אני יכול לפרט לך יותר באישי, אם אתה רוצה...)

ובאופן כללי - אני לא יודע בדיוק מה המטרה שלך בקטע הזה שכתבת, אבל בתור אחד שבאמת מאוד מעריך בד"כ את סגנון הכתיבה שלך - ממש התאכזבתי. ממש לא נראה לי מכבד גולשים אחרים, בפורום סטודנטים - כך שסביר שחלקם אולי לומדים בדיוק את המקצועות האלו- לכנות רשימה לא קטנה של מקצועות "המיץ של הזבל".

אינך רוצה ללמוד ולעסוק בתחומים האלו? תפדאל, זכותך. אבל למה להתבטא בצורה מזלזלת כלפי המקצועות האלו (ובמשתמש במידה מסוימת גם באלו שלומדים אותם)? חשבת על זה שאולי יש כאלה שלומדים למקצועות שציינת ואתה מעורר בהם חששות, לא בהכרח נכונים?

ונקודה אחרונה - לא הכל זה כסף. לפעמים אנשים מעדיפים ללמוד מקצוע עם תגמול כספי אולי לא הכי גבוה, אזל  זה מה שמתאים להם...

^^אנונימי (3)

אני כותב מידיעה, לא מעט חברים שלי סיימו מנע"ס, הנה"ח וכו'אריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ג באלול תשע"ט 00:06

והתאכזבו קשות מהתנאים והשכר המוצע להם, רבים מהם כלל לא עובדים בתחום, חבר שלי שסיים משפטים הלך אחר כך לעבוד כרכז שכבתי בתיכון והוא לא היחיד, רבים עובדים בלית ברירה במ שלמדו כי לא יוכלו למצוא משהו אחר מתגמל יותר ומקווים שהשכר ישדרג את עצמו בהמשך, לא בטוח בכלל שזה יקרה, אבל אני מקווה בשבילם.

לא כתבתי את כל זה כדי לבעס את אלה שכבר לומדים אלא כדי להזהיר את מי שמתכוון ללמוד את המקצועות האלה בהמשך לבל יתפתה ליפול בידי "יועצי לימודים" (אגב באתר אולגובס  "יועצי לימודים" נמצאים תחת הקטגוריה "שיווק, מכאן תוכל להבין מה שווים ההתייעצויות איתם) שיכוונו אתכם להוציא כסף על תואר שלא יתן לכם פרנסה.

אני לא כותב בצורה מזלזלת, אני מנסה לכתוב את האמת, אני מנסה להזהיר אחרים כשהאזהרה שלי תהיה רלוונטית לפחות לחלק מהם, אני דווקא הייתי מאוד רוצה לעסוק בתחומים האלה הבעיה היא מסתבר שיש יותר מידי אנשים כמוני שרוצים משרד, מחשב, חליפה, מזגן ותלוש שמן ואי לכך קמו הרבה מאוד בתי ספר שמלמדים את המסלולים האלה בלי לחשוב על כך שזה יהפוך את המקצוע לנחות, זאת ועוד קיוויתי שיתפתח דיון שלא רק אני אנאם בו את דברי לאומה אלא שעוד אנשים כמוך ידעו לתת תגובות נגד, להסביר היכן טעיתי ולמה, אולי לדבר גם על חקלאות או על הדברה או על עבודה סוציאלי ושאר מקצועות- למה לא? זה פורום פתוח.

נכון, תגמול כספי זה לא הדבר היחיד שחשוב אבל זה בהחלט אחד הדברים החשובים, במיוחד בכל מה שקשור לבחירת מקצוע, אני יכול להבין חקלאי בתחושת שליחות שהוא שומר על הגבולות של המדינה בשדותיו, מפריח את הארץ, מחובר לאדמה, בעל מקצוע הרבה יותר בריא מלה שתמתנוונים מול מסך על כסא במשרד, ועוסק גם במצוות התלויות בארץ, עם זאת המשכורת שלו איננה גבוהה כלל ומצד שני הוא לא חייב לבוא לעבודה עם חליפת שלושה חלקים של גוצ'י, בהחלט לא הכל זה כסף, אבל כסף זה בכל זאת חשוב, כשלמעלה משמונים אחוזים ממקרי הגירושים נוצרו בגלל בעיות כספיות או גם בגלל בעיות כספיות- ובכן, עושר יכול גם להיות פרמטר חשוב בהשגת האושר.

נראה לי שאתה מסתכל לטווח קצר מדיירושלמית טרייה

בניה לא טובה לטווח ארוך. 

חלק מההנדסות (אלה שדורשות ידע אמיתי ושכל) דווקא כן. גם אם לא מקצועות סופר רווחיים, לפחות יציבים.

מסכימה איתך בכל מילה לגבי הקורסים המפורסמים בעיתונים! אם אתה רוצה להתרגז באמת לך לקרוא עלוני פרסום חרדיים..

יציבות זה חשובאריק מהדרום

אני התמקדתי דווקא בפרנסה ויש עוד הרבה מה להוסיף אבל אני מקווה לא להיות הדובר היחיד כאן.

בעידן של מימוש עצמיאנונימי (2)

נראה לי שצריך להבהיר כמה נקודות, לפני שמתחילים בכלל ללמוד:

א. למה הולכים לעבודה?

האם מטרתה לפרנס את המשפחה?

אם כן, האם שיקולים כמו שעות העבודה והחופשים נכנסים למערכת השיקולים? בהנחה שמדובר על משפחה, האם על אחד מבני הזוג לעסוק במשרה בתחום החינוך כדי לדאוג לילדים בחופש של מערכת החינוך?

ואם אני כרגע רווק, האם אלו דברים שאצטרך לקחת בחשבון?

האם מטרתה לממש אידיאלים?

לבדוק מה הצורך הכי גדול של עם ישראל, וללכת לשם? ואם אין תגמול כספי?

האם המטרה לממש את עצמך? שוב, בלי השלכות כלכליות? הרי אם אני טוב בזה, אצליח להרוויח.

או אולי זה תמהיל של הדברים, ואז על מה שמים יותר דגש?

ב. תארים מתקדמים

יש לא מעט עבודות שאפשר לעבוד בהם אחרי תואר ראשון. יש עבודות שסתם דורשות תואר במשהו כדי לקבל דרגה בעבודה (בעיקר מגזר ציבורי), ויש כאלה שזה ממש עבודה, כמו סיעוד, אופטומטריה, ראיית חשבון, עריכת דין, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, רוקחות, מדעי המחשב, הנדסות למינהם, טכנאות, הנדסאי ועוד.

יש תארים שכדי למצוא בהם עבודה כדאי מאוד להחזיק בתואר מתקדם.

אבל יש גם עבודות שלא צריך בשבילם תואר בכלל. תארים בהם הניסיון שווה הרבה יותר מאשר הנייר של התעודה.

ג. היצע וביקוש

יש עבודות שתמיד תמיד רואים מודעות של דרושים. בד"כ השכר לא הכי גבוה, למרות שיכול להיות תנאים טובים. האם מה שנכון היום נכון לעוד שלוש-ארבע שנים לכשתסיים את התואר?

או אולי להגיד שאני אעשה מה שמעניין אותי כדי שיהיה לי כיף לקום כל בוקר לעבודה, ונסתדר איכשהו?

ד. ניסיון, ניסיון ושוב ניסיון.

במגזר הפרטי, שבו עושים היום הרבה יותר כסף, יש חשיבות מכרעת לניסיון.

לא עברתי על הרשימה שנתת אחד לאחד, אבל כדאי לבחון מהם השיקולים שדוחפים אנשים לבחור במסלול מסוים להכשרה מעשית.

א. אני חושב שהפרנסה היא דבר חשוב בבחירת המקצועאריק מהדרום

קשה להשאר אידאליסט אחרי גיל 30 כשיש לך ילדים לפרנס אבל בסדר.

ב. המגזר הציבורי כשהוא גדל יותר מידי הוא מפיל את השוק- ראה משל השמן והרזה של אש הממשלה נתניהו, כשהאונבירסיטאות גורמות למגזר הציבורי להתעצם, האיש השמן על גבי האיש הרזה מתפטם ואיש הרזה (המגזר הפרטי) קורס יחד עם האיש השמן, יש אנשים שרוצים כל באמת לשרת את הציבור אבל רוב מי שהולך למגזר הציבור לא עושה זאת מתחושת שליחות אלא כ אלו שרות נוחות עם אופציה לקביעות, תנאים נוחים ויש יותר מידי אנשים על כל משרה.

ג. נכון, זה בעיקר עבודות סטודנטים- מוקדנים של שירות לקוחות, עובדים בסופר מרקט, וכיוצ"ב, מעולה, אני לא חושב שקיימת אשה שכשהיתה ילדה חלמה להיות קופאית, עשיתי תואר ראשון, אחרי זה תואר שלי במדעי הדשא ובגיל שמונים היתה לי עדנה וצלחי לממש את חלומי הגדול להיות קופאית בסופר, יכול להיות שיש אשה כזאת אבל אני סקפטי בעניין זה.

אז אתה רוצה עבודה שיהיה לך כיף קום בבוקר? מעולה, אני כאן התמקדתי דווקא בפרנסה אבל אתה מוזמן להרחיב בדיון הזה.

ד. נכון אז מה תה אומר עצם? לא ללמוד בכלל?

באופן כללי זה נכון, אבל -dn5754

אני מסכים מאוד שפרנסה זה שיקול חשוב בבחירת המקצוע, אבל :

1) 'פרנסה' זה לא דבר כל כך חד משמעי. כך נראה לי. האם משפחה עם 3-4 ילדים צריכה את אותה גובה של פרנסה כמו משפחה עם 7-8 ילדים ומעלה? אדגיש שאני כותב זאת מבלי להיכנס לדיון לגבי גודלו/או תכנון המשפחה. אני לא שם. אבל נראה לי שמבחינה כלכלית ומתמטית פשוטה, משפחה שיש בה יותר ילדים ממילא גם סך הוצאותיה גבוה יותר. נכון שיש גם חריגים ויוצאים מן הכלל מסיבות שונות, אך בד"כ נראה לי שמוסכם שזה המציאות. (ואם יש מישהו שחישב ויצא לו אחרת - אשמח לשמוע).

בנוסף, חשוב לזכור: יש אנשים שהם בעלי אופי יותר 'חסכני' וגמיש או שהתחנכו להיות כך, ויש כאלו שהם בעלי יד יותר 'פתוחה' ופחות מדקדקים על כל שקל. ולמה זה משנה?

כאמור, אני מסכים שצריך 'פרנסה' אבל לענ"ד גם ל'פרנסה' יש טווח לא צר ואפשרות תנודה (סתם זורק בשביל הדוגמא - משפחה עם 3-4 ילדים יכולים להתפרנס גם מ12000 וגם מ160000). זה כמובן תלוי בהברה גורמים ומשתנים - האם כשאני עורך/ערכת קניות בסופר אני מתעקש קנות דווקא מותגים או מוכן גם לקנות מחברותנ'פושטיות' פחות מוכרות אך הרבה יותר זולות? האם אני מוכן להתפשר במידת מה על אזור מגורים/גודל דירה וכדו/'?

יש עוד מה להרחיב בנידון,

בלנ"ד אחזור לכאן ואמשיך...

לא אמרתי שלא ניתן לחיות מחקר מגדר או תלמודאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ג באלול תשע"ט 00:07

לא אמרתי שלא ניתן להתנהל בצמצום אם רוצים, לא אמרתי שחייבים להביא לעולם משפחה ברוכת ילדים אבל התמקדתי לטובת הציבור לפתוח דיון על מקצועות שניתן להתפרנס מהם, השכר הממוצע בישראל הוא עשרת אלפים שח ברוטו וההכנסה הממוצעת היא סביב 13-14 אלפי ש"ח למשפחה ברוטו, זה אומר בגדול שמשפחה ממוצעת יש מפרנס עיקרי אחד ועוד מפרנס משני שמכניס מעט פחות, הממוצעים האלה לא מציגים הרבה כמובן אבל אפשר למצוא תמונת מצב כללית שאם יש לך בת זוג שיכולה לפרנס אתה יכול לעסוק גם במקצוע לא כל כך רווחי ואני מכיר הרבה מאוד זוגות כאלה.

בגדול יש כאלה שמחשבים כל ילד כהוצאה של סביב אלפיים שח, אבל זו טעות כי העלות השולית פוחתת בכל ילד, הילד הראשון ואולי השני עולים 2000 שקל כל אחד אבל אתה לא קונה עוד חדר ועוד מכונית ועוד חשמל עבור כל ילד, אפילו הסיר הוא אותו הסיר ומכינים בגדול אותה כמות אוכל עבור הילד השלישי והרביעי והחמישי הילד השישי כבר ממש לא עולה 2000 ש"ח בחודש אבל זה כבר עניין אישי לכל משפחה ומשפחה.

היה מעניין לקרוא.תפוחית 1
אפשר שתפתח שרשור של מקצועות אותם שווה ללמוד?
כי נשמע שנשאר רק הייטק ומחקר.
אני פתחתי שרשור כדי לדון, לא כדי לתת רשימה שחורה ולבנהאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך כ"ה באב תשע"ט 10:38
בגדול זה גם לא נכון, יש שחקנים, זמרים ואומנים שעושים ים של כסף אבל רובם יהיו מאוד רחוקים מזה.

יש כאלה שילמדו מנהל עסקים ובאמת ינהלו עסקים אבל הרוב לא, כאשר יש לבעל עסק עובדים בפס יצור והוא יודע שיש לו עובד בפס שעובד אצלו כבר כמה שנים ושהוא יכול לסמוך עליו, ושהוא מחכה כבר כמה שנים שיעלו לו את המשכורת בשניים עד חמש שקל לשעה הוא יעדיף לקדם את העובד המוכר שלו על פני לתת לאיזה בוגר מכללה חדש להיות על הפס שלו לכן אם אתם רוצים לנהל עדיף להתחיל מלמטה.

אני גם לא אוכל לתת לכל מקצוע בעולם מקום, לתת להם פלוסים ומינוסים,וזה גם לא המטרה, רציתי ליצור דיון על פרנסה וכדאיות ובגדול רוב המקצועות שאני רואה לנכון שמתגמלים היום הם מקצועות הבניין וההיי טק ומקצועות טכניים בעלי הכשרה קצרה.

וגם בזה יש חסרונות יש מקצועות טכניים מאוד עונתיים שמרוויחים בהם יפה לעונה כמו שיפוצניקים, וכן מדבירים ולוכדי נחשים וצריך למצוא עיסוק לשאר השנה.

חוץ מזה יש עוד מקצועות שציינתי כרווחיים כמו סיעוד ורפואה וחינוך ועוד.
הבנתי. צודק. אני חושבת שזה משתנה בין בנות לבנים גםתפוחית 1
רפואה הופך בשנים האחרונות למקצוע מאוד נשיאריק מהדרום
ההנדסה נותרת מאוד גברית, גם מקצועות החשמל ונהגי משאיות ואינסטלציה נותרו מקצועות מאוד גבריים והם מקצועות עם שכר גבוה כולם.

מה שכן, טיפול מלבד הרפואה נשים החלו להכנס גם לאדריכלות, ליבוא וליצוא, לניהול מלונאות ולעוד מקצועות רווחיים גם כן, בכללי נשים לאחרונה החלו להשתכר הרבה יותר מבעבר.
באמת? הם עם שכר גבוה כולם?dn5754

א. לא כל ההנדסות הן עם שכר גבוה. אולי הנדסה אזרחית והנדסת חשמל (והנדסת תוכנה...שזה כבר הזכרת בהייטק) כן, אבל הנדסות אחרות - בכלל לא בטוח.

ב. לגבי מקצועות החשמל והאינסטלציה - אני לא חולק עליך, אבל גם אתה תסכים שאחוז גבוה (באינסטלציה לפחות) של המשרות בתחום הם פחות 'שכירים' ויותר עצמאיים (או שכיר אצל בעל עסק קטן). עכשיו, זה כמובן לא מוריד מגובה התלוש, אבל האם באמת מתאים לרוב האנשים לעסוק בהם?

א. נכון, התייחסתי גם לזהאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ג באלול תשע"ט 00:08

ב. נכון, בלי קשר לצורת ההעסקה, בכל מקצוע יש אנשים שלא יתאימו לעבוד בהם, אבל השרשור זה מתמקד בפרנסה.

יש הרבהקוול

גם מקורסים שמוצעים חינם אין כסף לכל תושב ישראלי בלשכת התעסוקה יכולים להוביל לפרנסה נאה .

למשל, נגרות. למשל, קורס ריצוף וחיפוי. זה קורס רציני של כמה חודשים, ואפשר להגיע למשכורות גבוהות מאד בענף הבניין.

המשכורות בענף הבניין באמת לא רעות, אבל זה בהחלט לא ענף שמתאים לכולם. להרבה מן האנשים , מגע יומיומי עם האנשים בתחום , יגרום להם לסבל ולתסכול . פלח גדול מהשוק סובל ממה שאנחנו קוראים לו 'רמה נמוכה'.

גינון, איטום, בטחון, מוסכים, אפילו פנאלים סולאריים, בכולם יש אופק מקצועי ופרנסה לא רעה. לפעמים אפילו בלי השכלה פורמלית, אולי רק עם הסמכות \ רשיונות.

אדם צריך להכיר ולהבין את עצמו, זה א'. ב',  לקבל מידע אמין לגבי מה שיש בשוק העבודה, ולהיות החלטי ונחוש , זה ג'.

לא לכולם הכל מתאים. מי שילך ללמוד הנדסאי חשמל או חשמלאי מוסמך, יצטרך להתחיל מלמטה ברוב המקרים, ולפעמים זה כולל הרבה עבודה שחורה ומגעילה, שמה לעשות, לא מתאימה לכולם, גם לא לכולם יש יכולות טכניות בידיים.

במשפטים אגב, יש נישות שבהחלט חסרים בהם אנשים [מוכשרים]. כמו ליטיגציה מסחרית, מסים, קניין רוחני, כאלה. התחומים העמוסים הם דיני עבודה , פלילי, כאלה. גם בחשבונאות יש מה לעשות עדיין.

אפור ומשעמם, זה כבר עניין אחר.

מחילה שרק עכשיו אני מגיבארץ השוקולד

ראשית, כתבת דברים מעניינים.

שנית, ביחס לתוכן הדברים:

א. סטף ורטהיימר בספרו "איש ליד מכונה" מתלונן גם על זה שבתי ספר לא מכשירים אנשים לעבודות כפיים ושאין בתי ספר כאלה.

ב. ביחס לסוגי המקצועות שפירטת, 

1. דיברת מאוד בהכללה על הרבה תחומים, מכיוון שכך זה לא מדויק. לדוגמא, כימיה זה לא מקצוע עתיר מתמטיקה בכלל. מי שילמד מתמטיקה יהיה לו עבודה בתחום ממה שהבנתי, בכימיה ופיזיקה סביר שקשה יותר. חינוך, נכלל במדעי החברה ולא במדעי הרוח, אבל מה שכתבת על חינוך נשמע נכון. אתה צודק שיש הרבה מקצועות שאנשים לומדים רק כי מעניין אותם בהתחלה והם לא יודעים מה הם יעשו עם זה, ולכן אני חושב שחשוב שאנשים יבררו אודות אפשרויות תעסוקה עם המקצוע שאותו הם רוצים ללמוד.

בהרבה מקצועות אין באמת ביקוש לעבודה, בחלק מהמקצועות יש הרבה ביקוש ובחלק יש ביקוש אבל לפעמים פחות מההיצע ולכן זו נקודה שכדאי לברר.

2. אולי באמת נכון יותר שאנשים יחפשו עבודה שמעניינת אותם ולפי זה יבחרו אם צריך ללמוד ואם כן מה ללמוד.

3. אתה צודק ביחס לקורסים, זו אכן בעיה להירשם לקורס שלא יתן לך כלום אם המטרה שלך לעבוד בעקבות הקורס, ולכן כדאי לעשות ש.ב לפני שנרשמים לקורס ולראות אם יש עבודה בתחום. (ולגבי ההערה על יותר עוסקים מקהל יעד, מסכים ממש) 

מדעי הטבעמחויבים ללמוד מספר קורסים במתמטיקהאריק מהדרום
ומכיוון שאין יותר מידי עבודות בשכר גבוה בכימיה לבוגרי תואר ראשון חלק חלקם עושים הסבה לתכנות במכללות פרטיות כמו מהנדסים ללא ביקוש.

אני חושב שראיתי בכמה מקומות שהחוג לחינוך הוא בפקולטה למדעי הרוח אבל לא עקרוני מידי.
אבל הרמה של המתמטיקה בחלק מהמחלקות למדעי הטבע נמוכהארץ השוקולד

לדוגמא יש לי חברים שלמדו/לומדים ביולוגיה, מדעים ביו רפואיים, כלכלה, מנהל עסקים, מדעי המחשב, ביופיזיקה, הנדסה, פיזיקה, כימיה.

והרמה של המתמטיקה בכימיה, ביולוגיה, מדב"ר באותה רמה של מתמטיקה של מנהל עסקים שהיא נמוכה בהרבה מכלכלה. (מדעי המחשב ופיזיקה לומדים ברמה גבוהה מכלכלה אבל בהפרש הרבה פחות משמעותי מההבדל בין כלכלה לאותם מדעים.)

צודק שזה לא עקרוני מדי

אני מכיר גם בוגרת מנע"ס שעשתה קורס הסבה לתכנותאריק מהדרום

מה אגיד לך, לפחות יש קצת מתמטיקה התואר הזה כדי שישתלם.

שרשור מעולה וישר כח על הכתיבה המושקעת, עוקבתוואוו
אפשר יותר פרטי ולא כל כך כוללני.סופרייטינג

נשמע שאתה טוב בזה, מהיכן אתה מביא את זה?

כמה מרוויחה לוביסטית מקצועית? פובליציסטית בידיעות אחרונות ותקציבאית במשרד פרסום?

אשמח לדעת כי אני לא קיבלתי עליהם עדיין תשובה.

אני לא יודע כמה מרוויחים שם.אריק מהדרום
עשית קצת סלטרפואה שלמה
נתחיל מרפואה, הבעיה העיקרית היא להתקבל. לא חסרות התמחויות קלות יחסית.
רוקחות מקצוע מעניין בלימודים סופר משעמם בעבודה. אין בכלל מה להשוות.
סיעוד, לצורך הדיון מתחיל להתקרב לעבודה בבניין.. חוץ מהשכר.

משפטים מזמן לא מקצוע אלא תואר.
ראיית חשבון - קשה מאד לעבור את המבחנים. משעמם ורווחי למי שעבר.
הנהלת חשבונות - דרישות לא גבוהות שכר בהתאם.

מדעי הרוח לא נועדו לפרנס. זה תואר כבוד.

קיים בארץ מחסור אדיר בעובדי צווארון כחול. בניין מסגרות חרטות וכו וכו. לכן השכר גבוה.

הפסקה האחרונה שלך בעניין יועצים וכו - מסכימה
דווקא לצווארון כחול יש תחליף זוליוניס

קורים לזה ערבים.............

קצת (הרבה) יותר מבוגרת מסטודנטיםמדי פעם פה

ורוצה להעיר כמה נקודות קטנות:

עבודת כפיים - אני בספק לכמה אנשים מעל גיל 40 היא יכולה להתאים. זה אולי נחמד כשצעירים. (ואני יודעת שיש כאלו. אבל השאלה אם מתאים לרוב האנשים).

ואני מסכימה שיש מקצועות עם הכשרה קצרה ומשכורת גבוהה (כמו טכנאי מזגנים וכו') - הקושי הוא למצוא משרה כשכיר בתחום הזה. כדי שישתלם להיות עצמאי צריך להרוויח יותר מהשכר הממוצע במשק (מיסים גבוהים, ביטוח לאומי גבוה בהרבה משל שכירים, אין הפרשות לפנסיה מלבד אלו שלך ועוד).

לגבי הנדסות - זה שלא רואים מודעות באתר דרושים, וזה שחבריך הסטודנטים לא מצאו עבודה - זה משקף רק חלקית. גם בהוראה לא מוצאים מיד עבודה. מי שמוותר והולך לעבוד כמוכר בחנות - כנראה לא ימצא, אבל לדעתי בסוף מוצאים. זה לוקח אולי כמה שנים, דורש להתפשר על סוג העבודה, על מרחק, משרה חלקית, שכר וכו' - אבל ככה זה, כולם רוצים נסיון, ומי שאין לו צריך לעבוד קשה כדי לצבור.

לגבי חינוך - ששייך למדעי החברה, זה לא קשור למורים. מורים לומדים תואר בהוראת ה___- (מתמטיקה/תנך/ מדעים/ ספרות וכו'). ואני לא בטוחה שהשכר כל כך משתלם. אולי רק למי שלא בונה על להרוויח כמו שכר ממוצע במשק. הרבה פעמים (במיוחד ביסודי) המשכורות הן על 5000-7000 ש"ח (בתקווה שתקבל משרה באחוזים סבירים).

גם בהייטק קשה לשרוד אחרי גיל 40סודית
פועל בניין טוב יהפוך למנהל עבודה בגיל 40.
הפותח צודק שעבודות כפיים מפרנסות טוב - אבל
יש חסם מחשבתי אצל הרבה אנשים ונשים.
מי לדעתך תרוויח טוב יותר - תופרת מקצועית או טלפנית בסלולר? (מענה לקוחות, בשם נאה יותר)
למי יש עתיד מקצועי?
בעלי עובד בהייטק בחברה גדולה ויש הרבה עובדים מעל גיל 40.44444
ברור שיותר קל לעבוד בהייטק אחרי גיל 40, מאשר בעבודה פיזיתאורין

ברגע שהגוף לא מספיק חזק לעבודה פיזית אתה נזרק החוצה.

בהייטק יש יותר בעיות של ניוון ולחץ נפשי שגם מקשה בגיל 40אריק מהדרום
מי שעובד בהייטק יצטרך מעבר לשעות הרבות לשמור על כושר, לעסוק באיזון נפשי ובמדיטציות, תזונה בריאה וכו'
זה לא נכון. אנשים חושבים כך מסיבה פשוטה: התחום צעיר.ספק

לפני עשרים שנה לא היו מהנדסים מעל גיל 40 כיוון שכל תחום ההייטק הוא צעיר מאוד - ואז משום מה אנשים התחילו לחשוב שאי אפשר למצוא עבודה בהייטק מעל גיל 40. 

בחברה שבה אני עובד - סטארטאפ בן כמה שנים, לא אינטל או חברה מאוד גדולה - אני חושב שרוב האנשים כבר עברו את גיל 40. 

ממש עכשיו יושב לידי חבר צוות בן 46. 

במיוחד בהייטק, אין תחליף לניסיון. 

מתכנת טוב יישאר מתכנת טוב. תמיד יצטרכו מתכנתים טוביםעוקר הרים

אצלי בעבודה אחוז משמעותי מהעובדים הם בני 40+.

מתכנת שמתקדם יצליח להישאר בתחום. מתכנת שנשאר במקום, כבר 5 שנים אחרי סיום התואר הוא יכול להיות בבעיה.

תודהנאור97
אם אתה מזכיר את הגמרא בקידושין, תביא אותה לגמרי...נתנאל וייס
תניא רבי אומר אין לך אומנות שעוברת מן העולם אשרי מי שרואה את הוריו באומנות מעולה אוי לו למי שרואה את הוריו באומנות פגומה. אי אפשר לעולם בלא בסם ובלא בורסקי אשרי מי שאומנותו בסם ואוי לו מי שאומנותו בורסקי... ר"מ אומר לעולם ילמד אדם לבנו אומנות נקיה וקלה ויבקש רחמים למי שהעושר והנכסים שלו שאין עניות מן האומנות ואין עשירות מן האומנות אלא למי שהעושר שלו שנאמר (חגי ב, ח) לי הכסף ולי הזהב נאם ה' צבאות:
...תניא ר"ש בן אלעזר אומר מימי לא ראיתי צבי קייץ וארי סבל ושועל חנוני והם מתפרנסים שלא בצער והם לא נבראו אלא לשמשני ואני נבראתי לשמש את קוני מה אלו שלא נבראו אלא לשמשני מתפרנסים שלא בצער ואני שנבראתי לשמש את קוני אינו דין שאתפרנס שלא בצער? אלא שהרעותי את מעשי וקיפחתי את פרנסתי שנאמר (ירמיהו ה, כה) עונותיכם הטו:
...תניא רבי נהוראי אומר מניח אני כל אומנות שבעולם ואיני מלמד את בני אלא תורה שכל אומנות שבעולם אין עומדת לו אלא בימי ילדותו אבל בימי זקנותו הרי הוא מוטל ברעב אבל תורה אינה כן עומדת לו לאדם בעת ילדותו ונותנת לו אחרית ותקוה בעת זקנותו בעת ילדותו מהו אומר (ישעיהו מ, לא) וקוי ה' יחליפו כח יעלו אבר כנשרים בזקנותו מהו אומר (תהלים צב, טו) עוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו:

======

נכון שצריך לבחור את האומנות, אבל אוי לו לאדם שבוחר את האומנות לפי יכולת ההכנסה שבה ולא לפי תפקידו ושליחותו בחייו. הפרנסה משמיים ורואים את זה בחוש.
אפילו אנשים שאמורה להיות משכורת מאוד מסודרת מעידים שלרוב קורה אחד מהשניים (או שניהם) -
א. מסיבות אלו ואחרות אף פעם התלוש לא זהה, פעם יותר ופעם פחות (תוספת מפתיעה או ניכוי לא צפוי)
ב. מסיבות אלו ואחרות יש שפע של ברכה בבית או ההפך חלילה, זה יכול להתבטא בהוצאות הזויות שגומרות את כל המשכורת או פתאום רואים שהברכה מצוייה, שהמעט מספיק או שנכנס שפע גשמי ממקום לא צפוי (ולאו דווקא בכסף).

הכל תלוי בנקודת המבט של האדם וכמה הוא מחפש את ההשגחה הפרטית עליו.
אבל לתלות את הכל במשכורת הצפויה במשלח יד זה או אחר, אם הייתי קיצוני הייתי אומר שזה גובל בחוסר אמונה בסיסי ביותר...
האמירה "פרנסה מן השמים" היא צעד ראשון בדרך להדרדרות כלכלית.אריק מהדרום
זה נכון שיש ל"שמים" חלק בפרנסה אבל אמירת המשפט הזה היא הטלת האחריות לעוני שלך על ריבונו של עולם.

אם אדם מעדיף לחיות כמו המשנה באבות: "לחם במלח תאכל ומים במשורה תשתה ועל הארץ תישן" שיהיה לך בכיף אבל שלא יגיד שזה מן השמים אלא זה הוא שהחליט לחיות כך.

אדם בכתובה לאשתו מתחייב לפרנס אותה, לא "להשתדל" לפרנס אותה, אדם לא אמור "להשתדל" לעבוד, אדם אמור לעבוד (לא נכנס לסוגיית "עמל תורה או עמל מלאכה" כי אני לא אצא מזה וגם כי זה לא הנושא כאן וזאת גם הסיבה שלא הבאתי את הגמרא כי זה לא הנושא, יש לך את פורום בית המדרש לדון שם בגמרא הזו אם לא נשברו עליה מספיק קולמוסים ומקלדות לדעתך ויש מה לחדש שעוד לא חידשו).

חוסר אמונה בסיסי? אין בעיה, תכנס למערה ותתפלל שיצמח לך עץ חרובים ומעיין מים שבשבת יהפוך לעץ תאנים ומעיין יין ותתכסה בחול, שיהיה לך בהצלחה עם האמונה הבסיסית שלך רבינו.
אדם אמור להשתדלעוקר הרים

פשוט רצחו את המונח השתדלות.

כשהראשונים אומרים השתדלות הכוונה היא לעשות פעולות שלפי הטבע אמורות לעזור. לא פעולות שבשילוב ניסים או מזל אמורות לעזור.

לא פסלתי את המאמץ והשתדלות המקסימליתנתנאל וייס
אבל בד בבד עם המקסימום, בראש ובראשונה צריך לזכור למי הכסף והזהב
שאר המתכות שייכות למי?אריק מהדרום
למי שמתאמץ להשיג אותן.
השתדלות כוללת בחירת מקצועעוקר הרים

ושיקול מרכזי בבחירות מקצוע הוא האם אפשר להתפרנס בו בכבוד.

אדם שלא חושב על פרנסה שהוא בוחר מקצוע לא עושה השתדלות. הוא מהמר. אולי ייפול משמים בונוס.

אני אגיד את זה יותר בחריפות - יצא לי לראות כבר אנשים שבחרו עבודה לפי אידאלים וסופם שנצרכו לבריות.

כל זה הוא השתדלות - דהיינו עשיית הדברים לפי הטבע בלי לסמוך על נסים.

ולפני ואחרי כל זה, צריך לזכור את ה' שנותן לנו כח לעשות חיל (כפשוטו, ולא כפי הדרש הנפוץ).

אין הכי נמי. "ואמרת(!) כחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה"נתנאל וייס

בתנאי ש"וזכרת כי ה' אלוקיך הוא הנותן לך כח לעשות חיל".

אנחנו בסך הכל מציגים מטבע של אותו הדבר

אתה טענת:אריק מהדרום

"אוי לו לאדם שבוחר את האומנות לפי יכולת ההכנסה שבה ולא לפי תפקידו ושליחותו בחייו. הפרנסה משמיים ורואים את זה בחוש."

בחוש שלי ראיתי בדיוק הפוך.

בחוש ראית שהפרנסה לא משמים?!נתנאל וייס

בחוש ראיתי הרבה חבר'ה שלא בחרו מקצוע על פי פרנסהאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ג באלול תשע"ט 00:09

ונתקעים עם תעודות יפות וחסרות תועלת, ראיתי את זה כל כך הרבה פעמים שהחלטתי לפתוח את השרשור הזה, כן, ראיתי בחוש שהאמירה "פרנסה מן השמים" גורמת לאנשים להדרדר כלכלית.

אז אולי הבעיה מי שלא מרגיש זאת בחוש?מושיקו
ברכת המזון אומרים שאל תצריכנו . . כי אםלידך המליאה הפתוחה והרחבה
וחותמים עם שם ה'.

שעושים כלים השפע מגיע.
שעושים חורים הוא בורח

אל תצריכנו כן?אריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באלול תשע"ט 23:16

למה להשמיט את העיקר? ואל תצריכנו לא לידי מתנת בשר ודם ולא לידי הלוואתם, כי אם לידך הלאה הפתוחה וכו'

אז אם אתה עובד במקצוע מתגמל נהנה מיגיע כפיך ולא נצרך לידי ישהו שיתקצב אותך, מישהו שיתן לך מתנה או הלוואה, ככה אתה עובד ולא נצרך לבריות.

עושים כלים- בוחרים מקצוע מתגמל- השפע מגיע.

כשעושים חורי- בוחרם מקצוע פח- שפע בורח.

תודה על החיזוק לדברי מושיקו.

זה יד ה'! זה זה! גדול הנהנה מיגיע כפיו מהעוסק בתורה, זה בדיוק זה! האמירה "פרנסה מן השמים" היא הדרך הבטוחה שתוביל אותך לדוכן פעל הפיס להתבטל שם ולשחק בקוביא, כידוע מפעל הפיס הוא קנס לאנשים שהתעצלו ללמוד סטיטסטיקה, תרתי משמע!

מתגמל זה מקצוע שאתה נהנה ממנומושיקו

ואז יש לך מינימום שחיקה.

כל מי שאמר לך אחרת, עבד עליך..

במקביל צריך לבדוק שזה באמת על פי הלכה..

לפעמים המקצוע הנחשק לא הולך על פי כללי ההלכה, כך שאתה צריך למצוא מסגרת מתאימה לרצונות שלך ומובטח שיגעת ומצאת תאמין וכך יש לך גם מקצוע שאתה נהנה ממנו וגם הוא על פי הלכה

לעניות דעתי, רוב האנשים נהנים גם כשיש להם אוכל בבית וקורת גגאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ג באלול תשע"ט 01:00

לישון תחתיה וכשהם לא נרדפים על ידי נושים, יכול להיות שעבדו עלי, יכול להיות שעבודה כמלגזן שוחקת ולא ממש מהנה אבל אם תגיד לאדם שמתחיל עכשיו לימודים מפרכים בתואר מהנדס אבטלה שהיות ויש לו רישיון רכב פרטי (או טרקטור) הוא במרחק של של קורס של שלושה ימים כדי להוציא רישיון לכלי שתספק לו פרנסה יציבה, בכל מקום בארץ כמעט, בכל מחסן במפעל או סופר, במשכורת לא רעה בכלל, האם הוא ימשיך ללמוד הנדסת אבטלה?

שלושה ימים, מחפשים מלגזנים בכל הארץ.

אז נכון, שוחק, גם מכאיב בצוואר, אבל המינוס לא שוחק? לא מכאיב?

לגבי ההלכה, נו בשביל מה יש תלמידי חכמים לדבר איתם? אז אם יש בעיות הלכתיות פה ושם לא נעבוד? היה לי חבר שלמד הנדסת תוכנה ובהיותו סטודנט מילצר בשבתות, מבעס אבל יש משפחה לפרנס, אז אפשר למצוא פתרונות, וגם לא כולם חייבים לעבוד בהבלעה בשבת, יש עוד פתרונות לשלל בעיות, בשביל זה יש רבנים.

אני סופר סתם ואתה לא יודע על מה אתה מדבר.נחשון מהרחברון
מי שמגיע לרמה טובה מכניס למעלה מ100 ש''ח לשעה נטו אחרי שאני עוסק לבן.
השוק לא מוצף לכתב טוב. הוא מוצף לרמות נמוכות.
אני דוחה הזמנות בלי סוף ומכיר עוד הרבה סופרים ככה.

נכון שגרמה הנמוכה יש הצפה.
אני בביקוש מטורף. ולא כי מכירים אותי.
אלא כי לכתב יפה יש ביקוש
כמו שמקצועות מסויימים יש ביקוש למי שטוב. ככה גם כאן
הבהרה. אתה לא יודע בתחום הסתם על מה אתה מדברנחשון מהרחברון
מוסיף.
לפני כמה חדשים שיגעו אותי איזה 20 סוחרים תביא לי מזוזות ב''י. העלו מחירים כי לא היה בשוק סופרים שכותבים ב''י ברמה יפה.
גם ספרדי יפה יש חוסר.

צריך להתמקצע. ללמוד אצל מורה טוב. ויש פרנסה ב''ה
אפשר בשעתיים שלוש ביום להכניס 5-6 אלף.
אתה מהצפון לפי הניק שלךאריק מהדרום
כל מי שגר סמוך לבני ברק, נתיבות או ירושלים מתקשה למצוא בזה פרנסה בגלל עודף היצע של סופרים, יתכן מאוד שבאזורך יש ביקוש.

מה גם שאתה אומר שהתמקצעת, יפה, אפשר להתפרנס גם משירה אם אתה מקצועי, אני בטוח שעומר אדם גם כן לא בא לכל בר מצווה שרוצים אותו ואף גובה מחיר גבוה למי שכן רוצה לשמוע אותו אבל האם הייתי ממליץ על קריירה בשירה? לא.
הניק לא השתנה. אני גר ביו"ש. קרוב לירושליםנחשון מהרחברון

הסוחרים שאני מוכר להם הם מירושלים.

אני לא מדבר על להתמקצע ברמה פסיכית. (לא ברמה של אחד מה100הטובים. ממש לא כך שההשוואה לעומר אדם לא נכונה)

הבעיה שאנשים עושים קורס ומתחילים לכתובכאילו הם כבר מומחים. מי שהולך למורה אחרי תקופה שהוא כותב לשפר את הכתב יכול תוך שנה וחצי שנתיים להגיע לרמה שלי.

אני מלמד כתיבה. יש לי תלמיד שעוד לא סיימנו ללמוד אותיות (4 חדשים) וכבר כותב יפה הרבה יותר מהרמה הממוצעת בשוק. הרמה הקיימת היא הזויה ונמוכה.

יש מורים שלוקחים 5000-10000 שח עך שיפור הכתיבה לרמה יותר גבוהה ממה שאנ י נמצא בה תוך כמה חדשים.

חסרה למי שמץחיל לכתוב הההבנה שכשאתה יודע אותיות אתה לא יודע לכתוב ואתה צריך להשתפר. זה דורש להתאמן  זה דורש "לבזבז" זמן על תירגול של טכניקה ולא רק לכתוב ולהרוויח. ולכן הם לא משתפרים הם רק כותבים.

שיקדישו ביום חצי שעה לתירגול איטי לא בשביל לכתובכמה שיותר מהר כדי למכור - יעלו רמה ממש.

יש לי חבר שכתב 5 שנים בקושי התקדם. אמרתי לו שאני לא מרשה לו למכור עכשיו שם דבר. ואני מתעקש שיכתוב לאט. כתב עשר מזוזות ומגילה לאט, לקח לו  חדשים שבהם הוא לא מכר כלום וכתב לאט - והכתב קפץ לשמיים. גם אחר כך כשכתב מהר הכתב השתפר.

הם לא מבינים בכלל כמה המהירות שהם מנסים לכתוב מהר כדי למכור פוגע בהם. מי שרוצה להשתפר ולהרוויח צריך לעבוד. וזה לא קשה.

אני אומר כל הזמן זה כמו עבודה מעשית עובדים קשה יותר מהרגיל ולא מקבלים תשלום ואז יודעים לעבוד

מצטרף לנחשון. אתה לא מכיר את השוק.הרש

השוק הזה לא מוגבל לאיפה שאתה גר.

מי שטוב - מוכר גם לרחוקים, ומתפרנס בצורה יפה ומכובדת.

וכמו שנחשון כתב - אנשים לא משקיעים בשביל להיות טובים, אלא חושבים שאפשר להתפרנס בכבוד מאיזה קורס אינטרנטי מסכן.

מי שלומד רציני כמו כל מקצוע - יכול להרויח יפה מאוד.

אני חושב שאת השוק שלכם אני דווקא מכיר לא רע מחברים ומשפחהאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ג באלול תשע"ט 00:04

ומבין השורות אל מה שאתם כותבים אפשר גם לראות שגם אתם לא עפים על פרסומים של קורסים לספרות סת"ם שמתפרסמים מפעם לפעם, אתם טוענים שאפשר להרוויח יפה אם עושים זאת נכון? אני מקבל.

בהחלט כןנחשון מהרחברון
צריך להבין, השוק של הכתב היפה הוא שוק שונה לגמרי מהשוק של הכתב הפשוט.
אפשר לקבל מסוחר! 200 ש''ח למזוזה (פחות משעתיים) 1300 שח לתפילין (כ11 שעות) על ספר תורה אפשר לקבל 100 אלף. ולכתוב כמה שאתה יכול - ייקח הכל
לפרטי המחירים אחרים. מזוזות שלי עולות 240 ש''ח אשכנזי ו185 ש''ח ספרדי.
תפילין אני מוכר ב2000 ש''ח פרשיות אשכנזי וב1600 ספרדי.
ואני מוכר בכל הארץ. אנשים מחפשים.
המכונים זה בדיחה עלובה. נכנסים 10 אנשים לכיתה ל15 שיעורים פעם/פעמיים בשבוע יוצאים עם מינימום ידע הטכניקה והם מקבלים תעודה מפוארת שלא שווה כלום.
סורי שאני נדחפת אבלאנונימי (5)

בשנה הבאה אני אסיים שירות לאומי  בעז"ה , רציתי לדעת מה אתה חושב על תואר בביוטכנולוגיה ? (אני דווקא אוהבת את הסגנון הלא מתנצל שלך אז אני אעריך מאוד את דעתך הכנה) ואם יש מישהי / מישהו שכבר סיים את התואר / מכיר מישהו שסיים אשמח לדעת אם באמת יש ביקוש והאם אתם מרוצים (:  

את בנויה לרוץ למרחקים ארוכיםאריק מהדרום
יהיה לך קשה למצוא עבודה בביוטק עם תואר בודד, עדיף שתלכי לביואינפורמטיקה במקום ביוטכנולוגיה, שזה למעשה תואר דו חוגי של מדמ"ח וביולוגיה, רבים הולכים אחרי תואר ראשון לעסוק במדעי המחשב ויש גם אופציה להמשיך למחקר בביולוגיה או ביוטק אם זה מעניין אותך.
יש לי 2 חברות שסיימו לפני 10 שנים בערך.44444
אחת מצאה עבודה במשמרות כמו רוב המשרות בתחום.44444
היא לא נהגה ולא היתה לה תחב"צ בשעות שהיא היתה צריכה. היא היתה חייבת רכב להגיע+ שבעלה יקח אותה בשעות שבהם התינוקת ישנה. הם ביקשו משכנים בייביסיטר בשעות מוזרות כמו 6 בבוקר ו-11 בלילה ולא להרבה זמן. זה הפך לכולם את היום. היו ימים שהיא לא ראתה את הבת שלה יום שלם כי היא עבדה אחה"צ.
בסוף התפטרה.

השניה לא הסכימה מלכתחילה ועשתה תעודת הוראה והיום היא מורה למדעים. יש מחסור במורים למדעים ככה שיחסית היא יכולה לסדר לעצמה מערכת נוחה.

מקצועות פרא רפואייםלהשתמח
כמו פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת וכו', אפשר להתפרנס מהם, לא יפה כמו הייטק, אבל בכל זאת. אבל בשונה ממה שכתבת על רפואה, שעות נורמליות- ואפשר גם לעבוד במשרד החינוך כדי להתאים ימי עבודה לחופש של הילדים. וברור שיש אחריות גדולה, אבל פחות מרפואה וגם פחות לחץ.

ולא נראה לי שמי שמתאים לו להיות מורה יכול ללמוד כל דבר ולהיות מרצה. אמנם שניהם עוסקים בהעברת חומר, אבל שאר הכישורים הנדרשים הם שונים. מורה צריך השלטת משמעת, גישה לילדים או נוער וכו' ואילו מרצה צריך בד"כ יותר מתואר ראשון, וכל הזמן להתעדכן בספרות מחקרית ונראה לי שלפחות באוניברסיטה גם צריך לעשות מחקרים..
אין הצפה בשוק של מקצועות אלה?אורין

לאלהשתמח
להפך, יש מחסור בכל הארץ כי המלגה מגביל את כמות התקנים שכל מקום יכול לקבל. ובמקהיל יש עלייה במודעות לצורך ועלייה במספר המבוגרים
לגבי קלינאית תקשורת אני בטוחהלהשתמח
לגבי ריפוי בעיסוק ופיזיוטרפיה אני חושבת, אבל אני לא בטוחה.
תזונאיות- באמת יש הצפה
בקלינאות תקשורת ספציפית יש ממש ביקוש.44444
לא יודעת על השאר. הבנתי שהמצב דומה.
אכן יש ביקוש גבוה אבל השכר ממש לא גבוהקטנה67
בכלל לא בר השוואה לשכר ההייטק, יותר דומה לשכר בהוראה
והעבודה קשה ודורשת המון
והשעות אולי נוחות אבל כמעט ולא ניתן למצואקטנה67
משרה מלאה כך שצריך לתזז בין כמה מקומות, דבר מתיש בפני עצמו..
כואבת מניסיון קשה וכואב
למה בטח במרכז להתפתחות הילד/ מרכז שיקומי/ גן עיכוב התפתחותיאנונימי (7)
זה משרה מלאה לא?
אני בדיוק מבררת לגבי ריפוי בעיסוק, דיברתי עם כמה מרפאות בעיסוק וכולן היו נשמעות מאוד מרוצות מהעבודה, אולי עשיתי טעות שלא שאלתי על תנאים ומשכורת אבל זה הרגיש לי חסר טקט
לא, ממש לא משרה מלאהקטנה67
תראי, העבודה עצמה מאוד מספקת אבל קשה ולא מתגמלת
לשיקולך
בהצלחה!
תודה! סגרתי בסוף ריפוי בעיסוק.אנונימי (7)
מקווה שתהיה לי סייעתא דשמייא
(מבחינת יכולות אני בהחלט יכולה ללמוד הייטק, אבל זה לא מרגיש לי מדויק בשבילי)
בהצלחה רבה! אני בטוחה שיהיה לך הרבה סיפוק!קטנה67
אמן! תודה ⁦אנונימי (7)
די להשוות את כל המשכורות להייטק!באורות
זה לא ריאלי וסתם גורם לא שים לאכזבות
הייטק זה תחום שבו המשכורות שונות מכל שאר היקום. אין מה להשוות אליו. אפשר להשוות לשכר החציוני בישראל ועל פי זה להבין האם המשכורות בתחום סבירות/גבוהות/נמוכות
אני השוואתי כי אלו שמעלי השוו..קטנה67
מסכימה איתך בגדול
אם מדברים על מקצועות פרא רפואיים, אז כן השכר נמוך גם אובייקטיבית
שימו לב שגם להייטק יש בעיה שיתכן והחברה בה עובדיםאנונימי (9)
לא תשרוד לאורך זמן, ויש סיכוי גבוה יותר להיות מפוטר ולהחליף עבודות בתדירות גבוהה יותר.

חוץ מזה שקושי הלימודים להייטק גדול הרבה יותר משאר המקומות
כשאתה כותב לאנשים שמוכשרים בהוראה שהם יכולים להיות מרצים -מ.א.

אתה מתכוון למרצים באקדמיה, או לאנשים שמעבירים הרצאות לציבור? 

אם התכוונת לאפשרות הראשונה - למיטב ידיעתי ברוב מוחלט של התחומים יש פער ענק בין ההיצע לביקוש. זה סביר כמו לכתוב לאנשים שינסו לפתח קריירה מוזיקלית. 

אם התכוונת לאפשרות השניה - אני לא יודעת כמה זה רווחי, אבל צריך לקחת בחשבון שזה שוק לא פשוט. מצריך עבודת שיווק אינטנסיבית (שלא בהכרח קיימת אצל כל אחד שמוכשר בהוראה), והרבה מהעבודה בתחום היא עם מוסדות חינוך שמשלמים בשוטף+. 

אז הניסוח שלך לחלוטין לא רלוונטי למרצים באקדמיה,מ.א.

וזה ממש לא "מקצוע שניתן אשכרה להתפרנס ממנו" (כלומר, אם אתה מיחידי הסגולה שמצליחים למצוא עבודה כנראה שכן, אבל לתכנן מראש קריירה כזו זה רעיון גרוע).

אני לא מאוד מכיר את תחום הבנייה, אבל...אדם כל שהוא

מהמעט שאני מכיר [באמת מאוד מעט], לא ממש התרשמתי שהמשכורות שם כ"כ בשמיים.

התרשמתי דווקא שגם בעבודות כפיים מקצועיות השכר יכול להיות באיזור שכר המינימום, בנוסף על קשיים נוספים שלפעמים יש [המאמץ ולפעמים הסביבה החברתית בעבודה].

יכול להיות שעבודה כעצמאי בתחומים אלה היא יותר רווחית, אבל זה דורש גם כישורים מסוג שונה.

אתה יכול לפרט על סמך מה הגעת למסקנות שלך?

מגיע מתחום הבנייה, מסכים בעיקרון אבל כמה נקודות.ארגוב

המשכורות במקצועות הטכניים לא תמיד מזהירות כמו שנשנמע מההודעה שלך. בתחום הבנייה יש יחסית משכורות טובות יותר, אבל לתחום הבנייה יש את המחירים שלו, זו עבודה שוחקת, והעבודות שמרוויחים בהם טוב לרוב כוללים עבודה באתרי בנייה ובתנאים לא כל כך נוחים. בנוסף העבודה בבנייה דורשת אינטראקציה עם אנשים קשים יותר בדרך כלל.

גם מי שרוצה לעסוק בתחום הבנייה, ההמלצה שלי היא שאם הוא יכול, שישעה תואר מהנדס. עם תואר מהנדס הוא פותח לעצמו הכי הרבה דלתות, והמשכורות יחסית טובות, כמובן שגם מנהל עבודה, הנדסאי ואפילו מנופאים וכד' יכולים להגיע למשכורות לא רעות בכלל.

מה שכן, וזה נוגע לכל המקצועות הטכניים- המשכורות הטובות מגיעות עם הניסיון. בוודאי בתחום הבנייה, עובד צעיר שווה הרבה פחות מעובד מבוגר, ולוקח זמן להתברג למקום טוב. צריך הרבה סבלנות.

איזה עבודות נכללות ב'תחום הבנייה' שאתה מדבר עליו?אדם כל שהוא

בעיקרון אפילו בעבודות יחסית פשוטות מרווחים נחמדארגוב

מנופאים למשל מרוויחים לא רע, טפסנים, ושלדאים גם. אבל אלו עבודות קשות ושוחקות כמו שאמרתי. מי שיכול אני ממליץ לו ללכת ללמוד הנדסה, או לפחות קורס מנהלי עבודה. אלו מקצועות מאוד מבוקשים, חסרים הרבה אנשים. 

מצד שני, אני יכול לספר לך שאני סיימתי את הלימודים לפני עשור, וכשיצאתי לעבוד פעם ראשונה לעבוד באתר חטפתי הלם. עבדתי בתור נער בשיפוצים, ולמדתי 4 שנים במקום נחשב, ושום דבר לא הכין אותי למה שקורה באמת באתר בניייה. בדיעבד אולי הייתי עובד חצי שנה-שנה לפני הלימודים. בסופו של דבר הסתדרתי, ועד היום כל פרויקט חדש אני לומד דברים חדשים, כל יום זו עבודה מעניינת ומלאת אחריות ואתגר. מבחינתי אין לעבודה הזו תחליף. אבל צריך באמת לאהוב את התחום כדי להצליח, וכמו שאמרתי צריך הרבה סבלנות.

לכו לעבוד בחברת החשמל.Reminder
מרויחים שם מעולה
לא מכיר מספיקאריק מהדרום

שמעתי שהשכר לחדשים לא להיט.

הישנים מרוויחים משכורות עתקעוקר הרים

החדשים מרוויחים משכורות סבבה. לא משהו יוצא מגדר הרגיל.

אני חושב שאלו דברים שתלויים גם בבנאדםה-מיוחד

ניקח לדוגמא שתי מהנדסים שסיימו את אותו התואר באותה אוניברסיטה וממוצע זהה. האם זה אומר שהם יצאו לשוק ויקבלו משכורת זהה? ממש לא בטוח. אם אחד מהם יש לו כושר מנהיגותי, בטחון עצמי גבוה, יודע להזיז עניינים הוא ירוויח (או יתקדם) הרבה יותר מבחינת תפקידים ומשכורת. 

אז נכון שאם ניקח מהנדס תוכנה ונשווה למכונאי או ספר אז בדרך כלל המהנדס תוכנה ירוויח יותר. אבל אם המכונאי הוא מומחה בתחומו ויכולת ללמוד ועוד כמה כישורים אחרים הוא יכול להרוויח לא מעט. כנ"ל ספר, מן הסתם לספר תל אביבי יש סיכוי לעשות הרבה יותר כסף מספר דימונאי.

לא רק התואר\המקצוע אלא גם האישיות והיכולות האחרות שיש לבנאדם. 

חח ואם הוא ספר כלבים בתל אביב אז בכלל..נאור97
הוא יכול להפסיק לעבוד בגיל חמישים..
מה לגבי ייעוץ משכנתאות?יהיהטוב

לא מספיק מכיר את התחום.אריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ג באלול תשע"ט 00:29

נראה לי שבבנקים דורשים גם תואר במנע"ס או חשבונאות וגם אז השכר לא גבוה אבל כיועץ פרטי אני לא יודע.

שלום. לא למדתי יותר מידי בחיים אבל החיים לימדו אותייחקלאי מהדרום
עיקר עיניין הפרנסה זה שאדם יעסוק במה שבאמת הוא יכול לתת לחברה ואז הוא יזכה להנות מיגיעה כפיו וגם יוכל להתמיד בטלטלות החיים. בסוף החברה גם תתגמל אותו על כך... לכן חשוב לדעתי שאדם יתנסה בפועל במגוון עבודות אפילו בהתנדבות (מקווה שזו לא מילה מגונה...) ולו רק כדי שיברר לעצמו למה באמת הוא נמשך ואיפה הוא פורח ואז יהיה לו הרבה יותר קל לבחור מה ללמוד . אני יכול להוסיף גם כמעסיק שאי אפשר להעסיק לאורך זמן עובד שכל מה שעומד לנגד עיניו זה תלוש המשכורת...
וואו כמה שאני מסכימה.ירושלמית טרייה
שלום חקלאי יקראריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ג באלול תשע"ט 00:29

התייחסתי למקצוע החקלאות בשרשור זה גם כאן ובאופן כללי לא אוכל להתיחס לכל מקצועות העולם גם כי אני לא מכיר מקרוב את כולם גם כי קצרה היריעה, אשמח אם תוכל להרחיב וכן שאר הגולשים כאן כי אני יודע שאי נראה ככה אבל זה שאני צבוע בירוק לא אומר שאני יודע הכל.

החברה לא חייבת לתגמל אף אדם שלא דואג לעצמו, אתה לא תוכל להאשים את החבר שלא מתגמלת אותך פתאום כרעם ביום בהיר כי בחרת במקצוע לא מתגמל,בטח של את נבחרי הציבור, אבל בהחלט יש למקצוע שלך ערך לאומי ודתי חשוב.

זה לא מגונה לעסוק בהתנדבות זה רק מאוד לא חכם לעשות את זה כשיש לך משפחה לפרנס או דברים אחרים על הראש שקודמים להתנדבות אבל כל אחד יקבע לעצמו סולם ערכים משלו ובלבד שלא יכפה את דעתו על האחר.

כמעסיק עליך להבין, קשה להעסיק, הדור הגדל היום בארץ קשה לו שיש לו בוס על הראש, ואם אין לו אינטרס להשאר אז הוא לא ישאר.

התכוון התנדבות רק כדי לקבל הזדמנות להתנסות בסגנונות שוניםירושלמית טרייה

אם הבנתי נכון..

רק אל תלכו ליזמות נדלן ושוק ההון בלוף מצוץאנונימי (8)
בתור אחד שלמד שם, הקורסים של יזמות נדלן ושוק ההון הם עבודה בעיניים, אם אין לך מיליון שקל אין לך מה לעשות, ואם יש לך מיליון הם כבר ידאגו לגנוב לך אותו.. בוא תצטרף לפלטפורמה שלנו.. תשקיע אצלנו... ביזמות נדלן המרצה אשכרה אומר לכו לבנק תקחו הלוואה .. ?!?! כאילו באתי לקורס נדלן בשביל שמרצה יגיד לי תקח הלוואה בשביל נדלן ? הכל מסודר בצורה שלא תשימו לב איך הם לוקחים שכר לימוד, ממחזרים שיעורים שאין בהם כלום מיליון פעם, וכל הכסף הולך להשקעות של המרצים עצמם בנדלן שלהם ובשוק ההון שלהם, תזהרו מהקורסים האלה
קידום אתרים באינטרנטnissimkalif
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ' בכסלו תשפ"א 20:17

ללא ספק אני עוסק בתחום האינטרנט ויכול להעיד על כך שמדובר בהכנסה גבוהה ויפה למי שיודע איפה למצוא את העבודה הכסף הוא גדול (ומאוד).
זה גם תחום כיפי שאתה יכול לעשות אותו מהבית בזמן שלך.
למי שמעוניים להיכנס לתחום, יש הרבה חומר ואתרים באינטרנט.

עריכת מנהל: הפורום לא נועד לפרסומים דרך הפורום, ניתן לפרסם עם תשלום לאתר.

הנהלת חשבונות או אבחון דידקטי והוראה מתקנתענברי

היי אריק

תודה על הפוסט העשיר והמדוייק שלך.

למרות כל זאת הנסיבות מאפשרות לי ללמוד מקצועות שיהיה אפשר לשלב עם גידול ילדים.

מה היית ממליץ? הנהלת חשבונות או אבחון דידקטי והוראה מתקנת?

יש הרבה משרות בהנהלת חשבונות באזור שאני גרה, אז מבחינת ביקוש יש עבודה וזה חשוב אם הולכים ללמוד מקצוע.

באבחון דידקטי זה יותר למורות שעובדות בבתי ספר אבל להוראה מתקנת במגזר הפרטי יש הרבה ביקוש

אשמח לשמוע את דעתך.

תודה לך

בנוסףענבריאחרונה

גם בנוסף אין לי בכלל תעודת הוראה - זה גם עוד כסף וזמן שאצטרך להשקיע בשביל להיכנס למשרד החינוך או אפילו לסקטור הפרטי כי זה חובה. יש לי רק תואר ראשון במדעי ההתנהגות. אז השאלה אם לעזוב את עניין ההוראה וללכת ללמוד הנהלת חשבונות שזה מקצוע שדיי רחוק ממני אבל מספק יציבות תעסוקתית, שכר טוב, שעות נוחות, יש משרות אם וכו'

מכללת אורות ישראל ברחובותלומד

מישהו למד?.או לומד? או מכיר מישהו שנמצא שם ויכול לספר קצת על המקום?

שואל לגבי תואר ראשון בהוראה (כנראה תנ''ך)

תודה מראש.

למדתי תואר שני בהוראת המקרא שםאנונימי (2)אחרונה

היתה אווירה טובה.

לא ממש קשה

רוב המרצים היו טובים ומובנים

פסיכומטריהודיה כהנא

היי

רציתי לשאול - ממליצים על קורס הכנה לפסיכומטרי משהו טוב ממש מנסיונכם?

פליז תעזרו לי זה ממש דחוףהודיה כהנא
ממליצה ממש מניסיון אישיאנונימי (2)

הפסיכומטרי של המדינה.

קורס מקוון חינמי שנמצא באתר קמפוס IL.

הקורס בנוי בצורה מעולה ואיכותית, לומדים את הדברים לפי הסדר, עם שיעורים מוסברים היטב, הרבה תרגול וסימולציות.

אבל צריך לדעת לשבת ללמוד מול המחשב לבד. יש להם גם מסגרות בתשלום של ליווי בכמה מסלולים ואז את יותר מחוייבת לקצב של קבוצה, יש שיעורי זום וגם הדרכות פרטניות.

מצטרפת להמלצה!!⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
ממליץ לעשות מבחני עברארץ השוקולד
יואל גבעמה כבר ביקשתי

אמנם יקר יחסית אבל שווה כל שקל (אם נכנסים לזה ולוקחים את הדברים ברצינות)

של המדינהשמיניסט באמ"ש
מומלץ מאוד, אני עשיתי הוצאתי 782
ואו! זה כמעט המכסימוםאורין
אם את רוצה עזרה, אני יכול לעזורשמיניסט באמ"ש
הפסיכומטרי של המדינה ברמה גבוהה לפסיכו ראשוןפופניק2

אם את צריכה ציון גבוה, צאי מנקודת הנחה שתצטרכי לעשות כמה.

אני עשיתי עם הפסיכו של המדינה ואחכ שיפרתי עם הקורס של מד ג'ניוס שהוא מומלץ מאד בשביל שיפור בציונים גבוהים (650+)

בהצלחה רבה!

אני עשיתי אחד, אז זה לא הרכח שצריך כמהשמיניסט באמ"ש
ברור לך שאתה יוצא דופןאנונימי (3)
אז למה להציק? 
אני יודע, זה כיף להציקשמיניסט באמ"ש
בתור אחת שמאד התאמצה על הפסיכומטריפופניק2

שתדע שזה סתם לא נעים

קיבלת מתנה מטורפת מה' זה לא שלך בכלל

תהיה בענווה 

יש לך מושג כמה השקעתי?שמיניסט באמ"ש

למדתי אולי אלפיים שעות בשביל זה

ראוי מאוד להגיד על זה כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה

🫣 אוי ואבויאנונימי (4)
כדאי לך לקרוא שוב את ההודעה אליה הגבת

אם השקעת ככ הרבה שעות זה רק אומר שקיבלת חוץ משכל גם כוח רצון התמדה ומשמעת עצמית

סתם סקרנותאנונימי (2)
מה רצית ללמוד בשביל זה השקעת כל כך הרבה בפסיכו?
אני חכם, עדיף להשקיע את הזמן הפנוי בתיכוןשמיניסט באמ"ש
עבר עריכה על ידי שמיניסט באמ"ש בתאריך ח' בחשוון תשפ"ו 17:16

ולעשות רק מבחן אחד, מאשר לנסות להשקיע אחרי ולעשות כמה

אגב, מי שרוצה אני יכול לעזור לעבור על הפעם הראשונה

השקעתי את הזמן בתיכון(אולפנה)אנונימי (2)
ובקורונה ועשיתי פעם אחת שקיבלתי ציון מצוין ב"ה. אבל לא נראה לי שזה התקרב אלפיים שעות. סתם תהיתי לעצמי למה צריך כזה ציון גבוה, חשבתי ש700 וקצת מספיק להכל.
אין דבר כזה "לעבור" פסיכומטריאנונימי (5)

כל אחד צריך ציון אחר. כתלות במה רוצה ללמוד ובממוצע הבגרויות.

יש מקצועות שמספיק 550-600

מנגד, לרפואה למשל, גם 720 מומלץ מאוד לשפר כמה שאפשר (גם אם הבגרויות מעל 115)

ולפותחת - כמה את צריכה בערך? כמה זמן וכסף יש לך להשקיע? האם יש לך משמעת עצמית?

בגדול חושבת שמי שיש לו משמעת לגמרי יכול לבד בעזרת הפסיכו של המדינה, ולהשיג ספרים (מסירה/יד2)

קודם כל תודה לכולם!!הודיה כהנא

אני צריכה באזור ה600 [עוד לא סגורה סופית על המקום לימודים שארצה... אבל 600 אמור להספיק]

האמת שתכננתי להשקיע את השנה הזו בעיקר בפסיכומטרי כי אין לי זמן לעשות כמה... מקווה בעז"ה להצליח בראשון ולכן רציתי לקחת קורס טוב...

והאמת הופתעתי מהמחירים היקרים... ולכן מתלבטת על הפסיכו של המדינה כי הוא בחינם - וגם אם אקנה את התוספות למיניהם הוא יוצא זול משמעותית ממש לעומת קורסים אחרים...

אבל מתלבטת גם לגבי המשמעת העצמית שלי 😉

כל הכבוד לך אבל אתה חריג..פופניק2

רוב האנשים צריכים לעשות כמה ומשתפרים לאט לאט

אין לי זמן 🥵הודיה כהנא

האמת היא שהתלבטתי אם לעשות את הפסיכומטרי במרץ או ביולי...

מצד אחד אם אעשה במרץ אוכל לעשות גם את של יולי במידה ולא אגיע לציון הרצוי...

מצד שני ליולי יהיה לי יותר זמן ללמוד...

לכל הממליצים לעשות בקמפוס IL - עברתם בפעם הראשונה? לכמה הגעתם?

תודה גדולה לכולם!!

עברתי בפעם הראשונהאנונימי (6)אחרונה

הגעתי ל600+. הספיק למה שרציתי

(האנגלית שלי היתה מזעזעת וזה ממש הוריד לי את הציון)

תואר שניחירטטתי
עם ילדים בבית, יש מקום מומלץ, באיזור השומרון, טוב,עם לא הרבה מפגשים באוניברסיטה?
תואר במה?ברגוע
שכחתי לציין😂חירטטתי
מדע המדינה 
רציתי להמליץ על הפתוחהברגועאחרונה

אבל אני לא בטוח אם יש את התואר הזה שם

מה מטרת התואר? איזה תואר?ארץ השוקולד
לא בדיוקלא שלם,משתלם

קשור לפה,

אני אחרי צבא עם אנגלית בסיסית  ממש ממש.

יש רעיונות איך לשפר?

קורסים מומלצים?

מישהו היה ברמה כזאת  והצליח לעבור את"הקיר"?

תתחיל לקרוא כל ערב 10 עמודיםאריק מהדרום

ותתחיל להקשיב ביוטיוב להרצאות באנגלית של מה שמעניין אותך וכן פודקאסטים בספוטיפיי.

מניסיוני אל תיקח קורסים ואל תשתמש באפליקציות ללימודי שפות, לא מכיר קורס או אפליקציה טובים כמו ספר, וזה גם לא טוב וגם לרוב מאוד יקר.

אם יש לך גם אופציה ליסוע לתקופה למדינה דוברת אנגלית זה הכי טוב כי תהיה חייב להתמודד באנגלית ותספוג אנגלית מכל מקום.

ספרים זו אכן הדרך הטובה ביותר. אם קשה לך תתחילאוריןאחרונה

מספרים עם הסטייג'ם הכי נמוכים ותתקדם. יש הרבה לתלמידים והם מעניינים. וגם לעשות אנסינים של בגרות זה טוב.

יש לכם רעיונות לעבודות קטנות שאפשר לשלב במקביל⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
ללוז עמוס?
חונכות/שיעורים פרטיים/תרגוליםארץ השוקולד
ניסיתי תקופה, אבל כל שיעור דורש הכנה⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
וגם כשאני חזקה בחומר לא תמיד מצליחה ללמד אותו 
אז עדיף משהו אחרארץ השוקולד
כמה שעות יש לך בשבוע?

האם מטרת העבודה היא כסף או ניסיון בתחום?

המטרה היא כסף⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩

בהנחה שיש לי לימודים + עבודת סטודנט,

ואני מחפשת עוד עבודה קטנה מהצד, השלמת הכנסות..

יכולה להקדיש לזה 5-10 שעות שבועיות

כלומר, יום בשבוע+-ארץ השוקולד

מה לגבי מלגת פרח?

עבודה בחנות כמוכרת?

או אריזה למשלוחים

מעדיפה משהו שאפשר לעשות שעה שעתיים ביום⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩

ולא משמרת שחייבת להיות כמה שעות ברצף.

פרח זה אולי רעיון טוב, תודה

אולי קלדנית עבור האגודה למען החרש?ארץ השוקולד
עזרה עם ילדים קטניםרוממה

יש אמהות שמחפשות. תפרסמי באזור שלך.

להוציא מהגן\לעזור בבוקר בפיזור לגן. להיות עם הילדים בבית ולסייע בעבודות בית קלות.

מה זה אריזה למשלוחים?⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
סופרים המבצעים משלוחים צריכים עובדיםארץ השוקולד
שיארזו אותם מהמדפים לארגזים
צריך לדעת שבכל תחום יש התחלה ויש צבירת נסיוןזיויק
ולכן כדאי לצבור נסיון בתחום שישרת אותך בהמשך
בייביסיטר איכותיהיום הוא היום
חברה שלי עובדת בטלפנותרקאני
שעתיים ביום 40 לשעה
משלוחיםאריק מהדרום
אם לא תתקבלי במקרה לפרחהרמוניה

מחפשים חונכים וחונכים לילדים של נכי צה"ל

הבנתי שזה בדיוק אותו רעיון של פרח

2800 ש"ח לשעתיים ביום. מתאים?בננה צהובה

ראיתי אתמול הצעה לעבודה בנקיון בנק (כפר גנים,פתח תקווה). שעתיים ביום 2800 ש"ח.
אם מתאים לך - זה הטלפון 0505305916

2800 לחודש, כן?אנונימי (2)
תודה רבה!אנונימי (3)
קורס אנגלית של פטוראנונימי (פותח)
מכירים? ממליצים? ממש ממש רוצה להגיע לרמת פטור מאנגלית…
בשביל מה זה חשוב?גבר יהודי
תגיע לרמה שלך, ואז תיקח את הקורסים במוסד האקדמי שבו תלמד...
מכון נועםאנונימי (3)
גם ממליצה על נועםרקאניאחרונה

וגם אם לא פטור לגמרי, כמה שפחות קורסים יותר טוב

רוצה לפרוש מהתואר.אנונימי (פותח)

אני בסוף שנה א' והתואר הזה ברובו לא מעניין אותי והוא גם ממש קשה וגורם לי להרגשה שאני פשוט לא טובה, בגלל שכנראה התחום הזה הוא פחות התחום שלי.

מרגישה גם שהוא גם לא יהיה לי שימושי כל כך וחבל לי להשקיע את השנים הקרובות במלא חישובים מתסכלים, לא מעניינים ולא שימושיים.

זהו גמרתי עם ימי התיכון שהייתי לומדת כי "חייב בגרות". לא הגיע הזמן ללמוד משהו שאני אוהבת??

אז תגידו, מכירים לימודי אומנות במסגרת דתית לא קשים מידי עם תעודת הוראה? (אמונה הבנתי שאינטנסיבי ממש).

אוף...ארץ השוקולד

מבאס,

אבל טוב שיש לך כיוון וזה לגיטימי לגמרי להחליף מקצוע, אחוז מאוד מכובד מחליף בשנה א.

אולי משהו מפה יועיל:

https://www.study.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA/

כל הכבוד על היכולת להגיד שלא מעניין אותךאנונימי (3)

ולחשוב על לעזוב.

אני ממליצה אם באמת ככה את מרגישה, שזה לא בשבילך ולא מתאים לך, באמת לעזוב. את בדיוק בזמן שיכולה לעזוב אחרי שניסית מספיק זמן והכרת מספיק את המקצוע, ושיכולה למצוא משהו כבר לשנה הבאה.

בתור אחת שעזבה לקראת אמצע שנה שניה ועברה מקצוע, אחרי שהקודם לא התאים לי בכלל ברמה שסבלתי, ועכשיו אני פורחת- זו אחת ההחלטות הטובות שקיבלתי.

ממליצה לא לפחד מזה ולמצוא באמת מה את רוצה.

בהצלחה

שאפו על האומץאנונימי (פותח)
איך הגעת למסקנה שנכון לך לעזוב?
פשוט היה לי ממש לא טובאנונימי (3)
מההתחלה כבר באמת. פשוט אז הגעתי למצב שלא הייתי מסוגלת יותר להמשיך. היה לי רע כל רגע.

אבל ממש לא צריך להגיע למצב קיצון כזה. לא טוב לך? יש משהו שיותר מעניין אותך? לא רואה את עצמך ממשיכה ללמוד ולעבוד במקצוע הזה? לא נהנית? אז אל. פשוט להפסיק. 

ואני שואלת את עצמי האם יש דבר כזה להנות מלימודיםאנונימי (פותח)
אולי כל לימודים זה סיוט וצריך פשוט ללמוד ולבלוע את הרוק. השאלה איפה הגבול בין זה קשה ואת צריכה להתאמץ לבין זה קשה ברמה מוגזמת שאת צריכה לעזוב?
בהחלט כן!!אנונימי (3)
לא כולם נהנים עד הגג, וכמובן שלימודים זה קשה ודורש.

יש שתי נקודות. לא טוב, או לא קל.

לימודים הם לא קלים. וגם קשים. אבל אם הם קשים ברמה שאת מרגישה שאין לך אוויר- זו אומר שיכול להיות שזה לא המקצוע בשבילך.

אם לא טוב לך- ולא בגלל משהו זמני שמתרגלים (או משהו שיהיה בכל מקצוע, הרבה שעות לצורך העניין) פשוט מרגישה שלא טוב לך- לדעתי זה אומר שכדאי לעזוב. אל תגיעי למצב שאת קורסת. 

למה הגעת לתואר הזה?אנונימי (4)
אני לקראת סיום תואר באלקטרוניקה- הגעתי לתואר כי התחום עניין אותי, ועדיין הקורסים המתמטיים של שנה א' היו לי מאד קשים ולא עניינו אותי (ועדיין), בהמשך המצב מאד השתפר
טוב לשמועאנונימי (פותח)
מקווה שזה יהיה ככה בהמשך. הבנתי שתמיד שנה א' הכי קשה, כי זה המבוא להכל.. אבל לא יודעת. מי יכול לחתום לי ששנה הבאה יהיה יותר מעניין? אם אני בונה על זה אני אפסיד עוד שנה
אף אחד לא יכול לחתום, אבל הייתי מדבר עםאנונימי (4)
סטודנטיות משנים יותר מתקדמות ושומע
תסתכלי על הסילבוס של קורסי הבחירה בשנה גארץ השוקולד
האם משהו מהם נראה מעניין שהיית רוצה להקדיש לו זמן פנוי?
יש מצבאנונימי (פותח)

תודה לכולם! אני פשוט קצת במשבר לימודים בעז"ה זה יעבור לי..

באמת עזרתם לי. שוב תודה!!

בשמחה ובהצלחה רבה!ארץ השוקולד
אמונה לא כזה איטנסיביאנונימי (5)

ברור שהרבה פחות מתארים יותר עיוניים, אבל זה שריר אחר.

במקום לעשות מלא חישובים מתסכלים, את תצטרכי לצייר/ לעצב/ לעשות חזרות בתאטרון שעות. זה יכול להיות מהנה, אם יש לך משיכה לתחום, אבל זאת עדיין עבודה.

ובתור מישהי שלומדת שם, אני אגיד שהרמה הדתית לא כזאת הרמטית. בעיקרון לא יראו לך דברים לא צנועים במפורש, אבל עדיין רוב המרצים חילוניים והבנות שם לא שיא הדוסיות. במחלקת אומנות המצב בעיקרון הרבה יותר טוב.

נשמע הרבה יותר כיףאנונימי (פותח)
שווה לשקולאנונימי (6)אחרונה

אני לא יודעת כמה זמן לוקח התואר שלך ואם זה עוד הרבה זמן אז אולי באמת לא תצליחי לסבול אבל אולי שווה לך לגמור אותו ואז לעשות הסבה אקדמית... לפעמים זה חוסך בזמן...

בכל אופן בהצלחה!!

היי אני מתעניינת בקורס מזכירות...אנונימי (פותח)

אשמח אם יש למישהו מידע או טיפים

תבדקי בלוחות דרושיםאריק מהדרום
מה הדרישות למזכירה, בדרך כלל הקורס איננו נחוץ.
...אנונימי (3)

אני התחלתי לעבוד בעבר בלי ללמוד....

עשיתי כמה ימי חפיפה עם זו שהחלפתי אותה וזהו...

תלוי כמובן איזו סוג מזכירות את מחפשת אבל שווה לברר

תודה רבה אנשיםאנונימי (פותח)אחרונה

אולי יעניין אותך