ישנם מקצועות שמפרסמים אותם והם בבחינת "לפני עיוור לא תיתן מכשול" במשמעות הכי פשוטה של המילה.
לא שאי אפשר להתפרנס מלהיות חוקר מגדר או "תלמודאי" אבל בסוף מסכת קידושין יש המלצות ודיס המלצות למקצועות אז נראה שכדאי לתת את הדעת למקצועות שאפשר יהיה להתפרנס מהם ושווים את הנזק.
אתם מוזמנים גם לדון כאן בכל מה שקשור לנושא החשוב הזה להוסיף ולגרוע לסתור ולבנות מחדש על מה שארחיב כאן.
ראשית לחלקכם כבר ידועה חיבתי למקצועות טכניים עם הכשרה קצרה ותלוש שמן שבא אחריה בכלל זה כל מקצועות הבניה הרבים, בניין זה ענף רווחי מאוד אפילו רק בשל העובדה שעובדיו לרוב חייבים לצאת מאזור הנוחות ולא עובדים במשרה מנווונת שרירים במשרד ממוזג, מישהו צריך לבנות את המשרד, להתקין מזגן, לחבר חשמל, מים, ביוב וכו' כדי שלפראייר שיעבוד במשרד בעבור שכר זעום יהיה איפה לעבוד.
דבר שני, 12 שנים בחינוך בישראל בבגרות עיונית, לא מכשיר אדם להיות עובד אלא להיות סטודנט, אני אומר את זה בכאב לב שהסאב טקסט של בית הספר המאוד מוצלח שלמדתי בו שידרו לי שאם אלמד ממש ממש טוב אתקבל לאוניברסיטה (אולי אפילו לטכניון וואאאאא...) ואז אלמד ממש ממש טוב שם אוכל להיות כל כך חכם עד שכל חברה תרצה להעסיק אותי בשביל לא לעשות דבר רק כי אני חכם.
סאב טקסט לחוד ומציאות לחוד, כל חברה שתעסיק אתכם תיתן לכם כסף בעבור עבודה כלשהי, אף שלא בהכרח בעבודת כפיים ויציאה מאזור הנוחות, יש משהו אחד יכול לפרנס אתכם בעבודה משרדית זה עבודה שבהם תצטרכו להצטיין במתמטיקה ואנגלית (אולי גם פיזיקה) ותכנות ברמה גבוהה, בגדול כל תואר עתיר מתמטיקה יכול להביא אתכם להסבה לתכנות ברמה גבוהה במכללות היי טק מיועדות לכך כולל כימיה והנדסות חסרות ביקוש.
הנדסות חסרות ביקוש הן נושא כואב אף הוא, למעשה הן חלק גדול מההנדסות המוצעות ללמידה באקדמיה והן עונות הכי הרבה בעיני ל"לפני עיוור " באים סטודנטים שלא מבינים דבר בשוק העבודה, לומדים 4 שנים ובקושי רב מסיימים אחרי שחלק גדול מחבריהם נשר או עבר חוג ומוצאים את עצמם בלי עבודה, בגדול הם לרוב יעדיפו לעבוד בשכר יחסית בסדר אחרי שחרשו את החיים שלהם ומסתפקים בכך, או שיעשו הסבה לתכנות או תואר שני בהנדסת חשמל מי שיוכל.
מדעי הרוח, לרוב יש להם שם של פקולטה לא רווחית למעט חוג אחד יוצא מן הכלל בודד-חינוך, וזה בזכות הבריונות של הסתדרות המורים וארגון המורים אבל אנשים לרוב לא נשארים מורים עד הפנסיה פשוט כי המקצוע שוחק, המורים נהיו שק חבטות של המנהלים, ההורים, התלמידים וכל העולם ואשתו ובגדול כל מה שאתם עשיתם למוריכם אז התלמידים היום לא נחמדים יותר בדרך כלל אבל לפחות המשכורת והתנאים סבבה.
בגדול אם מתאים לכם להיות מורים תוכלו ללמוד כל דבר ולהיות מרצים.
מדעי החברה, מעט יותר רווחית מהפקולטה למדעי הרוח ברוב המקצועות אבל גם הפקולטה הכי גדולה בארץ וכמו שהסטודנטים לכלכלה בפקולטה זו יוכלו להסביר שכשהיצע הבוגרים מתפוצץ אזי הביקוש יורד דרסטית ולכן מכיוון שלרוב בוגר החינוך הישראלי יחפש תואר אקדמי בלי יותר מידי מתמטיקה וואלה מדעי המדינה נשמע מעניין כי אני מתעניין בפוליטיקה וזה אזי יש סבירות די גבוהה שבסוף התואר הבוגרים יעסקו במקצוע שלא קשור למה שלמדו כי צריך להתפרנס...
רפואה, רפואת חרום, רוקחות וסיעוד הם מקצועות שיחסית בלי יותר מידי מתמטיקה ביחס למדעים, שכר נאה בצידם אבל גם דורשות שעות עבודה לא סבירות שלרוב לא תמצאו גם בהיי טק, האחריות כבדה והלחץ אדיר- לא מקצועות לאנשים שלא יכולים לתפקד בלחץ גבוה- וכן יש את העניין המכוער ההוא של אלימות כלפי צוותים רפואיים.
ראיית חשבון, חשבות שכר, משפטים, מנהל עסקים, כל המקצועות האפורים ההם שהיו פסגת ההצלחה במאה העשרים התהפכו במאה העשרים ואחת והן די המיץ של הזבל, הרבה מהם עובדים כפקידים זוטרים או מנהלים עמותות (כלומר עוסקים בקיבוץ נדבות) לא הייתי ממליץ ללמוד מקצועות אלה אלא אם כן יש לכם פרוטקציה בפירמה מכובדת או במסלול של מצטיינים באוניברסיטאות שיכול להקפיץ אתכם למשרות בכירות.
העיתון שהפורום הזה הוא בעליו מפרסם הרבה פעמים קורסים ללא תגמול וזה דבר שמכעיס אותי הרבה פעמים חברים, ספרות סת"ם-השוק מוצף, ליצנות רפואית- השוק איננו מוצף כי אין שוק בכלל, רפואה אלטרנטיבית- פונה לקהל מאוד מאוד מאוד מצומצם בארץ וכל מי שכן מאמין בזה רואה משום מה צורך לעשות גם קורס, אימון אישי-כנ"ל, יועצי נישואין-כנ"ל, שווקים שיש בהם יותר עוסקים מקהל יעד הם מסוכנים לפרנסה של העוסקים בהם.
מוזמנים להגיב