גם אני לא התחברתי לעניין ההנקה, זה הגעיל אותי ממש. גם לא גדלתי בסביבה תומכת או מעודדת הנקה, יותר בסגנון של '' התינוק נשאר רעב, תני לו בקבוק''.
לעומת זאת במשפחה של בעלי הנקה זה קודש קודשים.
אז אחרי שתי לידות אני יכולה לומר, לקח לי זמן להתחבר, למדתי להינות מזה מדי פעם, ומבחינה רפואית כשנאלצתי לוותר זה היה לי ממש קשה, כי התינוקת הייתה ממש קטנה ורציתי להרגיש שאני עושה בשבילה הכל גם אם לא נוח לי. אבלללל... וזה אבל גדול.. היום אני בדעה של '' לא בכל מחיר''. אפשר. הרבה פעמים שנאתי את זה ועשיתי מתוך כעס אך לא יכולתי לוותר על '' ההכי טוב בשביל הילד שלך.. ''
היום מקדשים את ההנקה אבל יש לי חברות (וגם אותי) שזה הופך אותם לאישה אחרת, עצבנית מאוד או דיכאונית.
מציעה לך לנסות ולהגיע ללידה עם הרבה הכלה עצמית, וסלחנות, לנסות ולראות התפתחויות, לומדים את זה, עושים השתדלות, אם הולך תודה לה', אבל הרבה פעמים זה לא הולך, או יש קשיים בדרך, וזה מציק, מסורבל, לא הכי אסתטי ומריח טוב. בהחלט מצריך תנאים מאוד ספציפים. לפעמים עדיף אפילו הנקה חלקית. בקיצור זה ממש אינדיבידואלי ומה שחשוב הוא שיהיה לך נוח עם עצמך ומול בעלך. ושתהי רגועה ושמחה, שההתנהלות עם ההנקה תהיה בנחת ולא בכעס, זה לא פחות יתרום לתינוק מאשר הנקה מלאה.
תרגישי בנוח, זה ממש ניסיון, לא ברור מאליו ולא בטוח שאנו מצופות לזה כמו כל המניקות המצליחות שזה הכי טבעי אצלן.