חייביםמחליטים!!

להסדיר את עניין הריצה של עוצמה!

אני מצביעה ימינה אבל שופטי בג"ץ ממש עשו לי חשק להכניס את עוצמה!

והבעיה שהריצה של עוצמה תשיג את מה שהשמאל רוצה- בזבוז המוני של קולות שעלול לעלות באיבוד השלטון!

חשבתי על זה שאולי שאנשי עוצמה יפרסמו עצומה ויחתימו כל מי שמוכן להצביע להם במידה ויתעקשו לרוץ עד הסוף

ואם הם יגיעו עד יומיים-שלושה לפני הבחירות למס' החתמות שיעביר אותם את אחוז החסימה אז כן להירתם להצביע להם וכך גוש ימין כולו ירוויח,

ואם לא- לא להצביע להם בשום אופן!

מה דעתכם??

יש הרבה שחושבים על זהסמיילי...

אז פשוט כל אלה שמסתייגים יצביעו ועוצמה יעברו

הבעיה שכל אחד מצביע אסטרטגיתמחליטים!!

באופן פרטי והתוצאה יכולה להיות הרת אסון...

צריך להסדיר את זה ברמה הציבורית. מי שמתעקש להיות ראש בקיר בעיה שלו וחבל.

צריך לחשוב על טובת עמ"י  ואין גרוע כממשלת טיבי-גנץ- לפיד-הורוביץ-פרץ לא משנה כמה ביקורת יש על ממשלת הימין

ואין את בג"ץ והפקידים למיניהם שיאזנו אותם..

מרזל ניסה את זה פעם - לא עבדהסטורי
הרבה יותר 'התפקדו' לו ממה שהצביעו בפעל.
אני מאמינה שהפעם הזאתמחליטים!!

מתוך אחריות לאומית אפילו חלק ממצביעי ליכוד יהיו מוכנים להצביע לעוצמה הצבעה אסטרטגית כדי להצליח להקים ממשלת ימין.

אני בטוחה שיש הרבה אנשים כמוני שיהיו מוכנים ,שלא לדבר על הרבה שמסתייגים מחלק משמעותי מהחברים שמרכיבים את רשימת ימינה אבל יצביעו להם..

הפעם צריך להיות רציניים, הרבה מוטל על הכף.

די, זה לא יקרההסטורי
לפי ההערכה המקסימלית, לעוצמה יש שבעים אלף מצביעים. זו ההערכה שלהם, סביר שהם מגזימים. אבל, אפילו אם נקבל את ההערכה הזאת - היא צריכה לקבל פי שנייים, זה לא יקרה.

אכן הרבה על כף המאזניים ולכן כל המפלגות הקיקיוניות, צריכות לקחת אחריות ולפרוש. יפה שעה אחת קודם.
אגב, מי שפגע בבג"ץ באמת.. זו איילת שקד. ראש ימינה.אריך וייס
עוצמה עסוקים בעיקר בלדבר ....
פגע? מתי בדיוק?נחשון מהרחברון
בתקופה הפרקליט הראשי התחזק בגץ התחזק היועמשים התחזקו חוקים נפסלו.
מה בדיוק היא עשתה שם? ברית עם אפי נווה?
היא עשתה יותר מכל אחד לפניההסטורי
ועדיין שופטי בג"ץ וראשי הפרקליטות המשיכו ביתר שאת בהתפרעות.
על זה שהיא עשתה יותר מכולם, גם בן גביר מודה.

היא מינתה שופטים שמרנים. היא סידרה שעתירות בנוגע להתיישבות יתנהלו בבית משפט בו מביאים ראיות (וממילא יהודים שרכשו אדמות, יכולים להוכיח את זה). ועוד ועוד. כל מי שמבין, יודע שהיא עשתה הרבה.

יתכן שהיה אפשר יותר? סמוטריץ' ובן גביר טוענים שכן, אני חשבתי שהיא נזהרת לא להכנס למקום של דניאל פרידמן ואחרים שהתנגחו במערכת ויצאו בלי כלום.
אמנם לפני הבחירות הקודמות, היא פתאום שלפה תכנית מאה ימים - לשינוי דרסטי. ואז אכן, אחרי שמודים ביושר, שהיא אכן עשתה, נשאלת השאלה למה לא יותר?
צר לי, אתר מידה בכלל ומשה איפרגן בפרט - לא נאמניםהסטורי
רבים מאוד, כולל מתנגדים פוליטיים שלה, אומרים שעשתה הרבה ובוודאי יותר מכל קודמיה (גם אם לא מספיק), לצמצום המהפכה של החונטה המשפטית.

אתר מידה, שכותב בהרבה נושאים מעניינים וחשובים (גם אם לא תמיד אני מסכים איתם), מעלה לסדר היום הרבה דברים. רק שאחרי מעקב של כמה חודשים, גיליתי תגלית מעניינת - יש פוליטיקאים, שגם כשהם עושים דברים שמתאימים לעמדות האתר, לעולם לא יקבלו קומפלימנט חייובי ותמיד יופיעו הסברים מפולפלים, למה זה בעצם לא זה.

ויש אחרים, (בעיקר אחד אחר...) שגם כשהם האחראי הראשי למחדלים עלייהם האתר צועק (למשל חסימת כל נסיון לצמצום כוחה של החונטה המשפטית) - זה נעלם מראייתם של כותבי האתר המכובדים.

זה שהם מאתגרים את ביבי זה ברור.נחשון מהרחברון
זה שיש שם עובדות זה גם ברור.
תנתק את הפרשנות. תתייחס לעובדות.

כמה חוקים בגץ ביטל בתקופתה? כמה כוח צברו היועמשים והפרקליטות כשהיא איתרגה אותם? למה הפילה את חוק היועמשים?
אז נכון עשתה דברים נקודתיים טובים אבל את התגברות המהפכה השיפוטית לא רק שלא עצרה אלא גיבתה...
אני חוזר על דברי - היא עשתה צעדים חשוביםהסטורי
שאף אחד לפניה לא עשה, מתחילת המהפכה השיפוטית. בזה מודים גם מתנגדים פוליטיים שלה, שמבינים דבר אחד או שניים בפוליטיקה ומשפט ועסקו הרבה במורכבות הזאת (למשל סמוטריץ' ובן גביר, משנייהם שמעתי את אותם דברים בנושא, יותר מפעם אחת). חשוב לזכור שלא הכל תלוי בה. בממשלה הקודמת היה ווטו של כחלון, על כל חוק שיצמצם את סמכויות בג"ץ, חבל שנזקקנו לו.

האם היה אפשר לעשות יותר? כנראה שכן. מכאן ועד לבטל את כל הישגיה הדרך רחוקה.

אתר מידה לא רק מאתרגים את נתניהו (בשלל נושאים שהתנהלותו נוגדת את הקו האידיאולוגי אותו האתר מוביל), אלא גם תוקפים את בנט ושקד, בין כשהדברים מוצדקים (למשל הקביעות למפמ"רית באזרחות, הוא אכן כשלון של בנט) ובין כשלא.
לגבי המפמ"רית היא כבר התפטרה/פוטרהסי שארפ

כך שזה לא רלוונטי, ובנט מינה במקומה ראש אולפנה.

מפמ"רית אזרחות חדשה: מנהלת אולפנה - כיפה

Shirit Avitan Cohen on Twitter: "פרסום ראשון: מפמ"רית אזרחות יעל גוראון מתפוטרת מתפקידה במשרד החינוך."

כך שגם אם בנט טעה בהתנהלותו בנושא, הוא תיקן את הטעות בסוף.

הצבעה לעוצמהkamenker
להצביע לעוצמה זאת הצבעה האסטרטגית הכי טובה לממשלת ימין... כרגע אין ממשלה בכל מקרה, 4 מנדטים של עוצמה יצילו... זה סיכון אבל בסוף אין במלא ממשלה.. 🤔
זה שטות.jurgen

אתה אומר בעצמך שתשים את הקול בפח.

אז לפחות תתן את מה שאתה יכול. 

הדרך היחידית שתיהיה ממשלת ימין זה עם עוצמה ופייגלין יפרשו מהמירוץ....

שטותkamenker
אם עוצמה יפרשו הבסיס מצביעים שלה לא ילכו להצביע וישארו בבית! הפוך אם יעזרו להם לעבור הם יעברו...
יש סחף אדיר לכיוונם בגלל מה שקרה עם בג"ץ וצריך לעזור להם לעבור.
אופציה נוספת, כמו עם זהות שבן דביר יקבל שר בכיר ואז יפרוש..
מצביעיו ילכו להצביע בשביל שיהיה שר בכיר.
ראינו את הסחף לאיחוד הימין אחרי פסילת בן ארי...אריאל יוסף

תוצאה סופית: חצי מנדט מעל אחוז החסימה.

מרזל כבר הודה שיש בערך חצי מנדט שיישאר בבית אם הוא לא ירוץ (לענ"ד אפילו פחות).
חבל לשרוף עוד חצי מנדט-עד מנדט וחצי בשביל שהם לא יישארו בבית.

כבר כמה פעמים הצביעו להם "כדי לעזור להם לעבור" ורק זרקו יותר קולות.

עוצמה לא תעבור. נקודה.

בן גביר לא יהיה שר אם הממשלה לא תעמוד בקווים האדומים שלו,

ואם לא יהיה ח"כ, כשיפרוש מתפקידו כשר בממשלה יישאר בלי כלום.

דעתי היא שאפשר לעשות מפקד גדול ובמקביל מבצע יוסף עליכםאביתר יעקב

כמו ש"ס, שכל אחד ישכנע כמה שיותר חברים ומכרים.

חוץ מזה, אם לא הפחד מאחוז החסימה ימינה היתה שווה כמה מנדטים פחות.

כבר היינו בסרט הזה...אריאל יוסף

היה מפקד, ובכל זאת קיבלו 60% פחות מהנדרש:

הבחירות ההן נגמרו בפחות מ-25 אלף קולות שהלכו לפח.
איפה נעלמו עוד 32 אלף?

אבל זה גם לא באמת משנה:
באיחוד הימין עוצמה+מפד"ל"+תקומה קיבלו חצי מנדט יותר מאחוז החסימה.
איך עוצמה תקבל כעט את כל הקולות הללו לבדה?!
מתמטיקה פשוטה.
צריך עבודה מאסיבית יותר, מחקרי עומק רציניים והחתמות עם ת.זאביתר יעקב

שלא יחתמו ילדים קטנים.

במקביל אמרתי על מבצע יוסף עליכם ככם

זה היה מסיבי מאוד.אריאל יוסף

עם פיקוח של עו"ד, רו"ח ורבנים.

המבצע הזה לא באמת מועיל. גם בנט ניסה אותו בתשע"ג.

ש"ס לא באמת תעלה משמעותית אא"כ אחוזי ההצבעה בריכוזים שלה יהיו גבוהים בפער גדול מאחוז ההצבעה הכללי.

אבל קולות היא לא תקבל הרבה יותר.

בכל מקרה, הבחירות עוד פחות משלושה שבועות והמבצעים האלה לא נעשים.

ושוב - באיחוד הימין עוצמה+מפד"ל"+תקומה קיבלו חצי מנדט יותר מאחוז החסימה.

איך עוצמה תקבל כמעט את כל הקולות הללו לבדה?!

מתמטיקה פשוטה.

הרב משה צוריאל: הצבעת "ימין" וקבלת לפיד כראש ממשלה - סרוגים

עוצמה לא תעבור. נקודה.

התמונה בתהליכי השתנות:אביתר יעקב

1. פייגלין בסיכויים גבוהים לפרישה.

2. גם נעם בסיכויים גבוהים לפרישה.

3. עוצמה יהודית הולכת ונהיית פופולארית (בלע"ז) יותר ויותר.

4. שלושת הפסילות בבג"ץ.

חוץ מזה, מי שמפחד, לפחות שלא יבחר במי שפוגע ביהדותה של המדינה (בנט).

1. מצביעי פייגלין הצביעו למפלגה ליברלית וקפיטליסטיתאריאל יוסף

הם לא יצביעו למפלגה שמרנית וסוציאליסטית.

2.  נעם לא היתה בבחירות הקודמות.

3. עוצמה מאבדת גובה עם השטויות שהיא עושה.

4. גם בבחירות הקדמות היתה פסילה.

אני מסכים שג' היא אופציה.

אזכיר שבבחירות תשע"ה עוצמה הלכה עם הקו ופורשי ש"ס וזהות לא היתה בגזרה.

הפעם היא לבדה.

לא זוכר שטות אחת של עוצמה מאז סגירת הרשימות שפגעה בהמרדכי
לפחות אתה מודה שעד סגירת הרשימות היו כאלה. גם משהו.אריאל יוסף

ואתה מודה שאתה משמיץ סתם. גם משהומרדכי
לדעתי הם עשו שטויות גם מאז סגירת הרשימות ועד עכשיו.אריאל יוסף

דעה זה יפה, אבל עדיף להצמד לעובדותמרדכי
אלו העובדות, אבל "אין אדם רואה חובה לעצמו".אריאל יוסף

לכן איני מצפה שתזכור "שטות אחת של עוצמה".

הדלפת השיחה של בן גביר והגברת פרץ...סי שארפ

למשל. גם לזה רמזתי, אך יש עוד.אריאל יוסף

תודה, חיכיתי שמשהו יאמר את זהמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ט באב תשע"ט 07:22
בס"ד

אני מסכים שלמראית עין זאת נראת הדלפה של עוצמה יהודית, אבל חשוב לזכור את מה שפרסם יהודה שלזינגר ביום למחרת בישראל היום. על פי הפרסום אלישיב עמיצור, מקורב לשקד, הקליט מספר פעמים שיחות בין הרבנית פרץ לבין אנשים שונים.

אני מזכיר שעוד לפני סגירת הרשימות גם הודלפה שיחה בין שרה נתניהו לבין הרבנית פרץ. גם לגביה בן גביר אשם בהדלפה? לא, פשוט יש בתוך ימינה גורמים שרוצים לסכסך בין המנהיגים. ראינו דברים דומים בעבר שהיה מע שסכסך בין הרב פרץ לבין סמוטריץ'. את הבדק בית צריך לעשות שם, אבל הם בחרו בדרך הקלה ולהפנות אצבע מאישמה לבן גביר.

העיתוי כמובן לא היה מיקרי. באותו הסוקר פורסם הסרטון המעוות והמסולף מהראיון עם מרזל. לכן רצו ליצור מצג של נקמה, אבל האמת היא שהשיחה בין צוותי הדוברות באותו היום עסקה בכלל באיזו תגובה ניתן על מנת שיובן שזה לא אנחנו (עקיבא נוביק פנה אלינו מראש עם הדברים וביקש תגובה כי התגובה של ימינה תקפה אותנו).

אגב, הסיבה שלא שמעתם את ההסבר הזה אלא תגובה קצרה של בן גביר זה כי ההנחיה של בן גביר לצוות הדוברים הייתה פשוטה - לתת לאירוע להתמסמס, ורק אם יוצאים עלינו למתקפה להגיב. אם בן גביר היה עומד באמת מאחורי ההדלפה הוא לא היה רוצה שהסיפור ירד מהכותרות כי זה בסופו של דבר זה שימינה נפגעים יכול לשרת אותו, אבל הוא בחר לא להגיב בשביל שהסיפור ירד מהכותרות.

בקיצור, באמת קל להפנות אצבע מאשימה לבן גביר, אבל לא הוא הכתובת.
בטח גם זאת הדלפה של בן גביר -מרדכיאחרונה
בס"ד

או שכבר אפשר להודות בכך שיש בעלי אינטרסים שמנסים לרערע את ימינה ולכן פעם אחר פעם מודלפות שיחות של הרבנית פרץ?!
מכיוון שלא הובןמרדכי
בס"ד

כתבתי בכוונה מאז סגירת הרשימות כי רק מאז אני ממש בצוות ויודע היטב על כל דבר שיוצא מטעמנו.

אגב, אם בכל זאת מחפשים בנרות טעויות בקמפיין, אז אתמול בטעות שחררנו סרטון עם טעות בתאריך.
לא צריך לחפש בנרות...אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך א' באלול תשע"ט 01:31

להיכנס בעורך אתר החדשות החזק במגזר באמצע מערכת בחירות,

זו טעות שמשלמים עליה הרבה מאוד, ובמזומן.

כנ"ל לגבי איום בתביעה כלפי עיתונאי בכיר ואהוד (שבסה"כ אמר את מה שברור לכולם).

איתמר לא מבין שהוא זקוק להם יותר מאשר הם זקוקים לו?!

אבל כרגיל, העיקר האגו - שחלילה עוצמה לא תצא ילדת כאפות...

ולגבי אלישיב עמיצור - יהודה שלזינגר עסק בהקלטות אחרות,

כמו שכתוב שם בפירוש.

מי פרסם את הקלטות מיכל פרץ? החפרפרת נחשפת | ישראל היום

אין קשר להקלטות של שיחות הרבנית פרץ עם בן גביר.

הגיוני מאוד שבן גביר יעדיף לתת לזה לשקוע,

אחרי שהוא קלט שהפרסום הזה חוזר אליו כמו בומרנג.

מלבד זאת, כמובן, יש הבדל בין הדלפה של נהג,

לבין הודעות יח"צ של מפלגה.

והעיקר: למי בימינה יש עניין כרגע לפרסם שיחה בין איתמר לרבנית פרץ?!

בכל מקרה, לא חסרות דוגמאות נוספות לטעויות קשות של עוצמה.

נענה על הדברים אחד אחדמרדכי
בס"ד

לגבי ערוץ 7, לא היה לנו שום דבר להפסיד. גם כך הערוץ מתנהל באופן מגמתי נגדנו ולא מפרסם תכנים שלנו. הייתה גם פגישה עם מנהלי האתר, אבל גם היא לא הועילה ולכן אין שום הפסד. לעומת זאת הרווח הוא שהערוצעים המתחרים, כיפה וסרוגים, מפרגנים לנו מאז הרבה יותר בראיונות והכנסת תכנים. כך שלא הייתי מגדיר את זה כטעות.

לגבי עמית סגל, הוא הצליח לגרום לכולם להבין לא נכון את הדברים. הטענה לא הייתה על כך שהוא טען שיש מי מראשי המפלגה שחושב שנכון היה לפרוש. דבר שלא היה מעולם. כמו כן שלחנו תגובה לפרסום והם התעלמו, ולכן נשלחה לו מכתב התראה. זה בכלל לא קשור לטענה שלו שאנחנו לא עוברים את אחוז החסימה. אתה יכול לחשוב שזאת שטות, אבל אנחנו לא יכולים לשתוק על כך שכלי התקשורת הגדול בישראל מכפיש אותנו ולא נותן לנו את הדבר הכי בסיסי - להגיב.

בקיצטר, מאחורי כל החלטה יש חשיבה עמוקה בשביל לבדוק מה הכי נכון, ורק לאחר מכן מחליטים. פשוט צריך לדעת מהם השיקולים.

לגבי ההקלטות, תרשה לי לנחש שמקורב שקד לא זה שפרסם את ההקלטות בין הרבנית פרץ לבין שרה נתניהו. גם הוא לא קשור לשיחה ובכל זאת השיחה הודלפה. אז או שכולם מקליטים אותה ופעם אחר פעם ביא נופלת בזה, או שיש פה חלק מנסיון פנימי לפגוע בתוך ימינה.

מי רוצה? אני חושב שהשיחה דיברה בעד עצמה - מי שבמפלגה לא רוצה את האחדות עם בנט ושרוצה להפרד ממנו ביום שלאחר הבחירות.
אתה מנהל בפורומים כאןהסטורי
ואף אחד לא מפריע לך לכתוב את דעותיך
זאת כבר היתממותמרדכי

בס"ד

אף אחד לא מדבר על הפורמים, אנחנו מדברים על החדשות, ששם יש מגמה ברורה. החלק הכי הזוי היה ביום שבו עוצמה יהודית הגישה בקשה לפסול את הרשימה המשותפת אז שחלילה לא יהיה מבזק מפרגן לעוצמה יהודית, אז הם רשמו שהליכוד הם אלו שהגישו ורק בתוכן הזכירו את עוצמה יהודית.

ואם צריך תזכורת איך נראה דף הבית ביום סגירת הרשימות, אז הנה התזכורת: 

זה לא סיקור מגמתי?! 

בשבוע שעבר דיברתי והתכתבתי לא מעט עם חזקי ברוך, הוא עוד יחסית הגון כלפינו, אבל גם זה לא יותר מידי.
פורום זה פורוםחופשיה לנפשי
זה לא איזור החדשות.

אני אישית מתקשה לקרוא את הפוליטיקה בבשבע בשבועות האחרונים
קיבלתם הרבה יותר לפני כן.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך א' באלול תשע"ט 18:31

כך שבהחלט הפסדתם.

סרוגים פרגנו כבר קודם וכיפה לא ממש מפרגנים.

בכל מקרה, אין התחלה של השוואה בין החשיפה שלהם לזו של ערוץ 7.

סגל לא אמר "ראשי המפלגה" ודו"ק ואכמ"ל.

"לא יכולים לשתוק כשמכפישים אותנו" = אנחנו לא ילדי כאפות. מ.ש.ל.

מי שרוצה להיפרד מבנט מיד אחרי הבחירות יכל לפרסם דבר כזה אחרי הבחירות.

בשלב הזה, לאף אחד שם לא אמור להיות עניין להוציא דבר כזה.

גם השיימינג האישי והמכוער נגד פעיל של ימינה ביממה האחרונה הוא טעות לא קטנה של עוצמה.

בכל מקרה, יכול להיות שיש הסברים מפולפלים שהציבור לא מבין.

בשורה התחתונה, היא מפסידה ציבורית, גם אם יש לה נימוקים שרק היא מבינה.

לכן אלו טעויות.

בוא תלמד אותי עוד קצת על החשיפה של עוצמה בתקשורתמרדכי
בס"ד

להזכירך, אני יודע על כל הודעה שאנחנו מוציאים לתקשורת, את חלקם אני אישית זה שמוציא. אז בבקשה תאמין לי שאני עוקב היטב מה מתפרסם ואיפה. והנתון הוא חד משמעי: מרגע סגירת הרשימות ערוץ 7 לא נותן לנו כמעט ובכלל במה. נקודה.

זה היה הדיווח של סגל כפי ששכתבתי אותו בשידור חי:
עמית סגל:
"ימינה ונתניהו משקיעים את זמנם לפגוע במפלגות הקטנות. נתניהו הזמין את פייגלין לביתו והציע לו תפקיד שר, קנאבס וחובות. פייגלין הגיב בהודעה שכנראה מוכיחה את פני הדברים: אם תהיה הצעה כזאת נביא להצעה של מועצת המפלגה.

מצד שני ימינה משקיעים בלפגוע בעוצמה יהודית. הם הוציאו מכתב של חב"ד שקורא לא להצביע למפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה. בעוצמה אומרים שזה דווקא למנוע הצבעה לימינה. אך כנראה ברור כנגד מי המכתב מיועד.

בעוצמה יהודית ישנה מחלוקת האם לרוץ עד הסוף או לא. מצד אחד הסיכון הוא גדול מצד שני הם רוצים שיקחו אותם ברצינות. ככל הנראה התקבלה ההחלטה לרוץ עד הסוף למרות שהסיכויים לעבור את אחוז החסימה הם קלושים".

אז נכון הוא לא אמר את המילים ראשי עוצמה, אבל הוא גם לא התכוון למחלוקת בין הפעילים. כולנו יודעים היטב מה הייתה כוונתו של סגל, ומן הראוי היה לאפשר לנו להגיב על זה תוך כדי שידור. אולי זה מאוד יפתיע אותך לשמוע, אבל גם לעוצמה יהודית יש את הזכות לסיקור הוגן.

אבל למה אני בכלל מתווכח איתך, בטח אתה בגישה שגם לא היינו אמורים להגיב לסרטון המסולף והערוך שימינה הוציאו נגד המפלגה. הרי לנו מותר רק לחטוף אסור לנו להגיב.

על פי ההגיון שלך, גם אסור לנו לתקוף את מי שתלה נגדנו שלטים בכל רחבי יו"ש בלילה שבין חמישי לשישי. הרי כאמור לנו מותר רק לחטוף, אסור להגיב, ואם נגיב אז זה כמובן - טעות של הקמפיין.

בינתיים לא רק שאנחנו לא מפסידים, אלא שאנחנו מתחזקים ומגיעים ליותר קהלים חדשים שלא חשבו לפני כן בכלל להסתכל לכיוון עוצמה יהודית. מבטיח כמה הפתעות בדרך.

תגיבו נגד ימינה.אריאל יוסף

תקיפה אישית מכוערת של פעיל זה דבר חסר תקדים.

אתה לא מבין שזה מלכלך אתכם. זכותך.

ציבורית עוצמה מפסידה נקודות.

תתפלא, אבל יש פעילים שהלכו עם ברוך לא מעט מערכות בחירות שאומרים לו לפרוש (בחב"ד, למשל).

גם בין הרבנים שמיכאל וברוך מתייעצים איתם ושתומכים בהם יש שאומרים להם לפרוש.

ההפתעה הגדולה בשבילכם תהיה, כנראה, ששוב לא תעברו...

תקיפה אישית מכוערת זה שילוט נגד מרזל וסילוף דברים שלומרדכי
בס"ד

אבל ששש... אסור להזכיר את זה.

לגבי רבני חב"ד, כולנו יודעים מי מוביל את זה ומה המטרות שלו, כמובן שזה בסדר גמור, אבל אנחנו לא מתרגשים מזה. אגב, עד כה כבר התגלה רב אחד שהופתע לגלות את שמו מתנוסס על המודעה הזאת.
יש הבדל בין תקיפה של דמות ציבוריתאריאל יוסף

לתקיפה של פעיל.

עאכו"כ לשיסוי תומכים בפעיל.

כנראה בעוצמה לא מבינים את זה...

רק להם מותר לתקוף את מי שהם רוצים כמה שהם רוצים.

לאחרים אסור.

שני דבריםמרדכי
בס"ד

לא מדובר בסתם פעיל של ימינה, אלא בהרבה יותר מזה.

דבר שני, בינתיים אנחנו המותקפים פה. לימינה אין בכלל קמפיין חוץ מלא להצביע לעוצמה יהודית. לא היינו מתחילים בקמפיין נגאטיב אם לא היו מתחילים נגדנו.
גם "לא סתם פעיל".אריאל יוסף

אין שום תקדים למתקפה אישית על פעיל.

יש הבדל בין מתקפה על דמות ציבורית לבין פעיל. גם אם הוא לא "סתם פעיל".

יש גם הבדל בין הודעת יח"צ לבין שיימינג מכוער ושיטתי ברשת.

אף אחד לא משסה את התומכים שלו בפעילים של היריב.

אף אחד!

לכן לא שייך "הם התחילו".

בכללי, מי שמלכלך כאן זה בעיקר איתמר, לכל אורך מערכת הבחירות.

אבל אתה מאשים בחלק מהלכלוכים שלו את אלישיב עמיצור...

הקמפיין של ימינה הוא נגד זריקת קולות לפח.

הקמפיין של איתמר זה "ימינה שמאלנים (אא"כ הם היו נותנים לי מקום 5)"...

יש כאלה שאכפת להם מהמדיני-בטחוני, ומבג"ץ.אביתר יעקב

1. עוצמה אינה סוציאליסטית.

2. הפעם הקודמת לא רלוונטית.

3. אילו שטויות? האם עוצמה צריכה להיענות להצעות מבזות?

4. נכון, אבל הפעם בנוסף יש תוספת רצינית.

אני מעריך שיש כמות גדולה של אנשים שלא בוחרים עוצמה בגלל אחוז החסימה, אפילו כמות שווה או גדולה יותר מהמצביעים כרגע בפועל.

הצעות מבזות שלפחות יתנו לה יותר סיכוי להיכנס מאשר לבד...אריאל יוסף

הצעות מבזות שישאירו אותה "ילדת כאפות".אביתר יעקב

לא ייתכן.

עוצמה היא לא ילדת הכאפות שלהם, היא שווה יותר מהבית היהודי לחוד, ואת זה הרבה יודעים. אז למה הם דורשים כל כך הרבה ומשאירים לעוצמה כ"כ קצת?!

למה הם מקבלים 3 מושבים בעשירייה ועוצמה 1? מה ההיגיון?

הבית היהודי-האיחוד הלאומי בבחירות הקודמות היו אולי לפני ריצה לבד בלי עוצמה. אני לא חושב שהם היו נענים לקריאות לפרוש.

הבית היהודי שווה יותר מעוצמה.אריאל יוסף

ועדיין עדיף להיות ילדת כאפות מאשר להישאר מחוץ לכנסת...

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויקאחרונה
הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליההסטורי

ובשאר הקהילות שעדיין בוחרות בגלות:

https://www.makorrishon.co.il/opinions/article/222773

@סיעתא דשמייא1 וכל פיצוליו

הדרשה מתחברת בטבעיות להפטרה:

(הציטוט מהכוזרי, מאמר שני)

(כג) אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מְקַצֵּר בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה מֵשִׂים מְגַמָּתְךָ הַמָּקוֹם הַזֶּה וּתְשִׂימֶנּוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתֶךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה שָׁבָה אֵלָיו, וְאִלּוּ לֹא הָיָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָהּ בְּאֹרֶךְ תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה הָיָה מִן הַדִּין שֶׁתִּכָּסַפְנָה הַנְּפָשׁוֹת הַיְקָרוֹת לָהּ וְתִזַּכְנָה בָהּ, כַּאֲשֶׁר יִקְרֶה אוֹתָנוּ בִמְקוֹמוֹת הַנְּבִיאִים וְהַחֲסִידִים, כָּל שֶׁכֵּן הִיא שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ כָל הָאֻמּוֹת עַל זֶה. הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים, שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִין אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַיִּשְׁמְעֵאלִים אוֹמְרִים, כִּי הִיא מְקוֹם עֲלִיַּת הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם מַעֲמַד הַדִּין, וְהוּא לְכָל מָקוֹם כַּוָּנָה וָחָג. אֲנִי רוֹאֶה, שֶׁהִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיָעְתָך נֶגְדָּה חֹנֶף, אוֹ מִנְהָג מִבִּלְתִּי כַוָּנָה, וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִכָּל מְקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מִשֶּׁיִּהְיוּ אֶזְרָחִים בִּמְקוֹמוֹתָם. כָּל זֶה עִם שֶׁלֹּא הָיְתָה בָעֵת הַהִיא נִרְאֵית הַשְּׁכִינָה בָהּ, אֲבָל הָיְתָה מְלֵאָה זִמָּה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְעִם כָּל זֶה לֹא הָיְתָה לָהֶם תַּאֲוָה אֶלָּא לַעֲמֹד בָּהּ, וְשֶׁלֹּא לָצֵאת מִמֶּנָּה ְּבִעּתֹות הָרָעָב אֶלָּא בְמִצְוַת הָאֱלֹהִים, וְהָיוּ מְבַקְשִׁים לִנְשֹׂא עַצְמוֹתָם אֵלֶיהָ.

(כד) אָמַר הֶחָבֵר: הוֹבַשְׁתַּנִי מֶלֶךְ כּוּזָר, וְהֶעָוֹן הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת מַה שֶּׁיְּעָדָנוּ בוֹ הָאֱלֹהִים בְּבַיִת שֵׁנִי, כְּמָה שֶׁאָמַר: "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת־צִיּוֹן", כִּי כְבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָחוּל כַּאֲשֶׁר בַּתְּחִלָּה אִלּוּ הָיוּ מַסְכִּימִים כֻּלָּם לָשׁוּב בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל שָׁבוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וּגְדוֹלֵיהֶם בְּבָבֶל, רוֹצִים בַּגָּלוּת וּבָעֲבוֹדָה – שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וְעִנְיָנֵיהֶם. וְשֶׁמָּא עַל זֶה אָמַר שְׁלֹמֹה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְהַלֵּב הָעֵר הַתְמָדַת הַנְּבוּאָה בֵינֵיהֶם. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת הָאֱלֹהִים לָשׁוּב. "שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא־טָל" עַל הַשְּׁכִינָה שֶׁיָּצְאָה מִצִּלְלֵי הַמִּקְדָּשׁ, וּמַה שֶּׁאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", עַל עַצְלוּתָם לָשׁוּב. "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן־הַחוֹר", עַל עֶזְרָא שֶׁהָיָה פוֹצֵר בָּהֶם וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים, עַד שֶׁהוֹדוּ קְצָתָם לָשׁוּב הוֹדָאָה בִלְתִּי גְמוּרָה, וְנָתַן לָהֶם כְּמַצְפּוּן לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ חָל עַל הָאִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט – מְעָט וְאִם הַרְבֵּה – הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵבָב שָׁלֵם וּבְנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, הָיִינוּ פוֹגְעִים מִמֶּנּוּ מַה שֶּׁפָּגְעוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרָיִם. וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ: "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ", וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לְהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ"הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְצִפְצוּף הַזַּרְזִיר, שֶׁאֵין אֲנַחְנוּ חוֹשְׁבִים עַל מַה שֶּׁנֹאמַר בָּזֶה וְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ מֶלֶךְ כּוּזָר.

בעברית פשוטה: היעודים שקראנו עליהם הבוקר, לא התקיימו בגדלותם בגלל אלו שנשארו בגלות כשהיתה אפשרות לעלות לארץ וליישב אות.

כי בארץ יותר בטוח כיום?מתוך סקרנות
אני מאוד בעד ארץ ישראל, רק לא רואה איך הטיעון הבטחוני יכול לשכנע מישהו...
כי בארץ זה המקום שלנו ואנחנו עומדים על נפשינוהסטורי
וחז"ל לימדו אותנו שארץ ישראל נקנית ביסורים. לעומת זאת אין שום עניין ביסורים על אדמה טמאה.
מי יתרום למדינת ישראל אם…סיעתא דשמייא1
… כל היהודים יעלו לארץ ישראל?
אם כל היהודים יעלו לארץ אז הכלכלה תתחזק,קעלעברימבאר
ולא יהיה צורך בתרומות
אם כל היהודים ישמרו שבת, מאיפה יהיה כסף?הסטורי

לא יודע איך אדם שבכל הזדמנות מטיף על 'השגחת השם', טוען שאם כל היהודים יעשו רצון הקב"ה ויעלו לארץ, ד' לא ישגיח עליהם.

לגופם של דברים, לא אתה המצאת את הטענה הבזויה הזו. כבר הרב אונטרמן לפני עשרות שנים נפגש עם קבוצת עשירים יהודים מארה"ב ולתדהמתם במקום לבקש תרומות, הוא דיבר איתם על כך שהם צריכים לעלות לארץ.

אחד מהם שאל את הרב, אם כולנו נעלה לארץ, מי יתרום לכם?

ענה לו הרב: כשלאשה יש ילדים, יש לה חלב...

השגחת השם זה שאנחנו בגלות!!!!…סיעתא דשמייא1
…הזחיחות של אנשים כמוכם ממסכת את המציאות הזאת. רוב תושבי ארץ ישראל עדין לא יהודים ורוב היהודים בארץ ישראל רחוק מלשמור תריג מצוות.
מי שמפר את ציווי ד', שלא ינאם לאחרים על השגחת ד'!הסטורי

ומי שמפר את מצוות ישוב ארץ ישראל, שלא יקטרג על האוחזים בה. בוש והכלם

47 אחוז לזכרוני מיוהדי העולםקעלעברימבאר

חיים בארץ. רוב אזרחי ישראל יהודי. גם בימי שלמה כמעט כל תושבי לבנון (שהיא חלק מגבולות המצומצמים של הארץ) היו גוים. אבל נתיני מלכות ישראל היו יהודים.

ובכלל איך אתה מחשיב את "רןב תושבי הארץ"? לפי גבולות עולי בבל? עולי מצרים? פרשת מסעי? גבולות ההבטחה?

מעולם לא שמענו עיסוק ב"האם רוב תושבי הארץ (לא המלכות) יהודים" אלא "האם רוב יהודי העולם נמצאים בארץ" . רוב יושביה עליה - הכוונה לכולי עלמא 51 אחוז מיהודי העולם נמצאים בחלק מהארץ.

אין קשר בין גאולה לשמירת מצוות. "אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות"

אז עדין אנחנו בשעבוד מלכויות…סיעתא דשמייא1
אתה בחרת להיות שםהסטורי
אנחנו במלכות שחזרה לישראל.

כן, הרמב"ם מדבר על יותר ממאתיים שנה, למרות שהוא ידע היטב מי היה ינאי ומי היה הורדוס. על זה אנחנו אומרים כעת שמונה ימים הלל.

נכון. ומכאן שאפילו מלכות ישראל המעלהקעלעברימבאראחרונה
מס לאומות, נקראת עצמאית (למרות שאפשר ללמוד זאת גם מהתנך או מדברי חזל שראו רק ביצחאת מצרים ובחנוכה יציאה משעבוד מלכויות. סימן שממצרים ועד גלות בבל לא מקרי שעבוד)
אנחנו עצמאיים בארצינו, לפחות בתוך הקו הירוקקעלעברימבאר
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)

אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.

לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.

אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.

העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאר

לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.

בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש

נכון, אבל כל עוד שהפרט הוא חלק מהאידיאולוגיה הזאתהסטורי
כל עוד שהוא משתתף בנאומי ההסתה במסגדים, כל עוד שהוא שולח את בניו לבית ספר על שם רוצחים שפלים, כל עוד שהוא מאמין שהנביא לא יכל לטעות ומה שהוא עשה - מוסרי, הוא חלק מזה עד שיוכיח אחרת.
מסכים, לא באתי לחלוק. רקקעלעברימבאר
ציינתי שלכלל אין כל כך בחירה, ושזה שהאסלאם רצחני זה קשור לטבע האומה, כמו הלכה שעשיו שונא ליעקב
אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
ללמוד דברים לא קשורים ממקרים ולהסיק מסקנות להתנהגות בפועל מהם, זה כמעט "לא תנחשו".

אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה

יפה, אז אולי…סיעתא דשמייא1

… כדאי לעודד את זה מהצד שלנו?

לא. אני מבין, ברגע שהקיצוניות תדעך יהיה לנו בעיה נצטרך להתפשר. הרי החמס הוא נכס.

מה הקשר?!קעלעברימבאר
בהשוואה לרוצח אבו מאזן, חמאס הוא אכן נכס.איתן גיל
בערב שמחת תורה היה לחמאס מודיעין טוב יותר, ועם המודיעין הטוב יותר הם גילו שצהל במקרה הטוב ישן בעמידה, או שהיתה בגידה במקרה הפחות טוב... וחלויווה בדרך לאילת. וכו'. וכל השאר כתוב עלי ספר.
מי אמר את זה? מתי? מה היה ההקשר?נקדימון
ומה הוא אמר לפני זה? ומה הוא אמר אחרי זה?

אל תשתמש בשקר שאתה לא יכול לגבות.

רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
זה תלוי פרשנות, בדובאיקעלעברימבאר

יש זרם גדול של פרשנים מוסלמים שתומכים במדינת ישראל בשם האסלאם, כי כתוב בקוראן שארץ ישראל היא הארץ אשר *כתב* הבורא לבני ישראל. ובדרך כלל לפי האסלאם כשכתוב "כתב" הכוונה נשבע לנצח.

הרב שרקי נפגש עם אנשים כאלה בדובאי, והוא מקווה שהזרם שתומך בישראל יגדל באסלאם , במגמה עתידית שיצמח זרם באסלאם שייטען שעם ישראל הוא עם האלוקים הנבחר והתורה תקיפה ליהודים, שזה תחילת תיקון האסלאם שבן השפחה יודה שיצחק הוא בן הגבירה והמוביל, כמו שאומרים חזל "ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו" שנתן ישמעאל קדימות ליצחק, ומכאן שישמעאל עשה תשובה בסוף. או כמו שאומר הכוזרי שעיקר בעית האסלאם היא שהם לא מתפללים לכיוון ירושלים.

יחד עם זאת אסור להיות שאננים, ולדעת שאנו במלחמת דת מול רוב האסלאם שרוצים להשמיד את ישראל, ולהלחם נגדם מלחמת חרמה

זה יגיע בסוף, אבל אז הם יפסיקו להיות מוסלמיםהסטורי
אור החיים הקדוש, בראשית כ"ה ו':

ולבני הפילגשים וגו'. ולישמעאל לא אמר הכתוב שנתן לו מתנות ושלחו כי לפי מה שכתבנו (לעיל ט"ז ה') כי ישמעאל משפט קנייה יש בו ליצחק משולח ועומד הוא. ויש יום לאל איום משפט יעשה ויכיר נקנה לקוניו.

בסוף בני השפחה יכירו שהזכות שלהם היא לשרת אותנו, כמו שישמעאל עצמו בפטירת אברהם עשה תשבה. בנתיים אולי אותו אחד שעצר את המחבל, הוא מהיחידים שמקדימים את זמנם.

אין לנו שום צורך שישרתו אותנו, יש כן ענייןקעלעברימבאר

שהמעצמות יתמכו כלכלית בעם ישראל, מכיוון שעם ישראל הוא קטן ואף פעם לא יהיה בעל עצמה כלכלית של המעצמות, וטובה הכלכלית של עם ישראל היא טובת העולם כולו.  וזה כמו שהאומן מסייע חמרית לתינוק כי התינוק חלש מדי חמרית. "והיו מלכים אמניך ושרותיהם מניקותיך, אפים ישתחוו לך ועפר רגליך ילחכו".

לא יודע כמה הערבים יכולים לתמוך כלכלית בישראל,מאחר ואין להם כסף חוץ ממדינות הנפט.

כשהתכוונתי שיכרו שהם בן השפחה, הכוונה שיבינו מי מוביל את העולם מבחינה רוחנית - עם ישראל. ושהם מקסימום תפקידם זה להפיץ את המונותאיזם של ישראל בעולם, בחינת "דולה ומשקה מתורת רבו לאחרים".

(ואגב מבחינה משפטית לא נראה שישמעאל הוא העבד של יצחק מאחר שהוא בן האדון אברהם ולא עבד לאברהם. כשם שבני בלהה וזלפה לא עבדים של בני הגבירות)

עיין אור החיים הקדוש בראשית ט"ז ה'הסטורי
שמוכיח באריכות מדיוק הפסוקים, שישמעאל נשאר עבד ולא מיוחס כבן אברהם אלא כ"בן האמה", בעוד השבטים הם "בני יעקב".

השאלה אינה מה הצורך האישי שלך. חלק מתיקון העולם, זה שכל אחד יכיר את מקומו. חלק מהתשובה של בני ישמעאל, זה שיכירו שהם קנויים לבני יצחק.

עיין בראשית כ"ה, ט'איתן גיל

ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו, וכו'.

ובכן, ישמעאל מוגדר בן אברהם. וצע"ג.

אור החיים מתמודד עם זההסטורי
לא כתבתי שום דבר מעצמי
כדאי לשמוע הרצאה של הרב שרקי בנושא…סיעתא דשמייא1אחרונה
הם מיעוט נדיר וחסר השפעהנקדימון

ממש כמו הפליט הסורי מאוסטרליה.

חסר משמעות באופן מוחלט.

מה שהופך את התגובה מרובת המילים שלך למיותרת. כשהמוסלמים האלה יהיו בכמות והשפעה כמו אוונגליסטים, תחזור לדבר איתנו.

כרגע הם מיעוט,גם הפרוטסטנטים בתחילתקעלעברימבאר

דרכם היו מיעוט. וראוי לטפח כאלה. כל תנועה מתחילה מקומץ.

שלא תהיה טעות. למרות שהרב שרקי נפגש עם האלה מדובאי, הוא בעד לכסח את כל אויבי ישראל המוסלמים ומבין שהמלחמה היא דתית. זה לא סותר בד בבד לעשות את זה, שזה לא ניסיון פשרה שמאלני-ליברלי נוסח "שיח בן דתי" של רבנים ליברלים או רפורמים (לעיתים גם רבנים גדולים משתתפים בזה בצדק מפני דרכי שלום, בדיעבד), אלא העלאת המימד הלאומי-אוניברסלי של עם ישראל כעם הנבחר עם האלוקים, שעניינו בין השאר להיות אור לגוים. גם הרב טאו תומך ברב שרקי בתנועתו של בני נוח

מה שהופך את הטקסט שלך למיותרנקדימון
בהקשר שבו אנחנו מדברים *כאן* עם המטומטם האוסטרלי. שחרר מהדחף שלך לשרבב מילים לכל מקום.
ברור שצריך להכלילזיויק
ולכל כלל יש יוצא מהכלל
הירא ורך הלבב ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו כלבבוהסטורי
אכן טיל עשה את זה.

בחסדי שמים ובהשתדלות של הרבה אנשים בהנהגת ראש הממשלה - רוב הטילים הושמדו על הקרקע וגם אלו שכן נורו- רובם יורטו באוויר.

אגב גם במבצע מדהים של צה"ל בהוראת ראש הממשלה - לפני שנה תוך 72 שעות, הושמד כל הנשק הכבד של סוריה, זה שעשרות שנים הפחידו אותנו איתו. זאת אחרי שבמהלך השנה שלפני צה"ל בהכוונת הממשלה חיסל את ארסנל הטילים שחיזבאללה בנה עשרות שנים.

למה הכותרת השלילית?פ.א.
הכתבה מחזקת את ההשקעות האדירות בטכנולוגיה, במחקר ובפיתוח מתוחכם, מצדיקה לחלוטין את המחיר העצום של כל טיל יירוט - כי בהשוואה לנזק, עלות היירוט היא זניחה ושולית.  
כי הפותח באופן קבוע וסדור מתאמץ לייאש אותנוהסטורי
אתה צודק שבניגון אחר זה נשמע אחרת. אם הוא יבהיר שכוונתו לא היתה לייאש - אשמח להתנצל.
אתה מפרסם את ynet כאן?!נקדימון
לא הבנתי
מעניין אם הוא והטוען לאוסטרליות אותו אדםארץ השוקולד

סתם תוהה,

תוהה גם האם יש שמשלמים להם מצד אויבינו.

נראה לי אתה מפליג בחשדות שווא🙂קעלעברימבאר
אגב מי ישלם בשביל פורום ש50 איש משתמשים בו? אם כבר משלמים זה לרשתות החברתיות. לא שווה להשקיע פה
הסגנון מאוד שונההסטורי
כל פעם שהאוסטרלי פתח פצל"ש, הוא הצליח להחזיק מקסימום 3 הודעות בלי שיזהו. בהודעה הרביעית הוא נחשף, תמיד. הסגנון זועק.
אתה כנראה צודקארץ השוקולד
אין שני ניקים מתנבאים בסגנון אחד🙂קעלעברימבאראחרונה
מטרת הפוסטרועישםטוב
עבר עריכה על ידי רועישםטוב בתאריך א' בטבת תשפ"ו 7:31

מטרת הפוסט להראות את הרוע של ביבי שבמקום לחסל את איראן כשהיה את ההזדמנות

של פעם ב-50 שנה במבצע, והיה יכול להמשיך פשוט עוד כמה שבועות והאיום היה מוסר,

עצר באמצע ולפי דיווחים איראן כבר מילאה את המלאי שלה כפי שהיה לפני.

ועכשיו יש לה את כל הלקחים ותובנות איך להשתמש בטילים יותר טוב.

ואם זה מה שטיל אחד עושה (הרס מלא או חלקי של 120 בניינים!!! + ראינו מה טיל אחד עושה בסורוקה, תל אביב, וייצמן, חיפה ועוד), אז דמיינו

מה יקרה פעם הבאה אם יפלו מאות או אלפי טילים.

ציטוט מ: 3,000 טילים בחודש: ישראל עשויה לקבל החלטה דרמטית באיראן 

כל חודש עוד 3,000 טילים! עוד שנה מעכשיו - 36,000 טילים!!!

הכל בגלל ביבי הרשע!!!

כשיפלו פה חלילה אלפי טילים לא יעזרו כל ה"יהיה בסדר" הטיפוסי, ויהיה פה אסון אמיתי.

בעז"ה ובהשתדלות רבים וטובים, בהנהגת ראש הממשלההסטורי
לא נפלו 'מאות ואלפי טילים'.

לא נפלו 'מאות ואלפי טילים', לא בגלל טוב ליבם של האירנים, הם דווקא ניסו. לא נפלו 'מאות ואלפי טילים' כי צה"ל בהוראת ראש הממשלה השמיד את רובם על הקרקע ואת רוב האחרים, אלו שכן נורו, צה"ל השמיד באויר בזכות פיתוחים שפיתח בעז"ה לאורך השנים, בעיקר בשנות השלטון של נתניהו ובהכוונתו. גם מדינות זרות, עזר לנו ליירט את 'מאות ואלפי הטילים' בזכות קשרי החוץ שראש הממשלה עמל לפתח.

ההתעקשות שלך שכל ההצלחות לא קשורות לראש הממשלה בכלל וכל מה שעדיין לא הסתיים משלל שיקולים מדיניים, ציבוריים, צרכי מילוי המחסנים, צרכי מנוחת החיילים והציבור ועוד ועוד - זה 'הרוע של ביבי', פשוט מביכה.

המשך לפוסט "מטרת הפוסט"רועישםטוב

לפי מקור אחר זה 3000 בשנה ולא בחודש, נקוה שזה המקור הנכון עם ארה"ב - או בלעדיה: האופציות שיציג נתניהו, והמעקף האיראני בגלל הרכיב החסר

חוסר הבנה מציאותיארץ השוקולד

האיראנים בונים ארסנל טילים כי הם שונאים אותנו ולא בגלל ראש ממשלה זה או אחר,

ההתנהלות של ראשי ממשלה ושל כוחותינו תלוי בנו בעיקר, אבל היא משפיעה על אופן ההתמודדות ולא על הסיבה לטילים.

- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאר
אכפת לי
אבל אסור "בגצ חלאות". רקאומרנקדימון
בגצ צודק כאןארץ השוקולד

די הזוי שהמשטרה חושבת שהיא יכולה לאסור על אנשים ללבוש חולצות שמגנות אותם.

האם הם עקביים?

לא יודע, אבל זה לא סיבה למנוע מאזרחים להסתובב עם מה שבא להם על החולצות.

זה לא כזה פשוטהסטוריאחרונה
יש חוק נגד העלבת עובד ציבור. הביטוי הזה כמו שהוא - הוא בהחלט העלבת עובד ציבור. כל עצור בתקופת הגירוש, קיבל בסעיפי המעצר בנוסף למה שהוא אולי עשה (חסימת כביש וכד') גם סעיף כזה, כי השוטר הרגיש שפגע בו...

כמובן, לא אומר שבכל מצב זה מוצדק. אבל יש בעיה קשה אם חולצות כאלו שמבזות את אלו ששומרים על כולנו ומעבר לכך, מחלישות את מוראה של מלכות.

אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
וואי אתה באמת לוקה בהבנת ההשגחה,קעלעברימבאר

במחילה. אני מבין שאתה נסער אחרי הפיגוע ומאחל שלווה ❤️, אבל באמת אין קשר בין מה שכתבת למציאות

אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם

אולי יעניין אותך