יכול להיות שזה מה שיגרום לעוצמה לעבור.
אני יודע שבנושאים הכלכליים זהות ועוצמה די הפוכים, אבל יש מצב שיש שם הרבה מצביעי ימין מדיני שלא רוצים להצביע ליכוד וימינה ויצביעו בסוף עוצמה..
יכול להיות שזה מה שיגרום לעוצמה לעבור.
אני יודע שבנושאים הכלכליים זהות ועוצמה די הפוכים, אבל יש מצב שיש שם הרבה מצביעי ימין מדיני שלא רוצים להצביע ליכוד וימינה ויצביעו בסוף עוצמה..
מפלגת יחד התמודדה בלי זהות ובלי נעם,
כשרבני הקו תמכו בה בגלל שטבון, מצביעי עוצמה בגלל מרזל, ופורשי ש"ס בגלל אלי ישי.
כולנו יודעים איך זה נגמר...
א. מרזל היה מקום 4. כרגע בן גביר מקום 1. יש הבדל.
ב. בראש הבית היהודי עמד בנט-אדם דתי (והיה יותר פופולרי מהיום). רוב הדתיים לאומיים הקלאסיים, וגם רוב החרדלניקים הצביעו לה. כרגע בראש עומדת שקד - אשה לא דתיה. ובנט מעורר הרבה אנטי.
ג. היה קמפיין אגריסיבי של "גוועלד" של ביבי, שנגס גם ביחד. כיום הציבור יותר מחוסן. ויש סיכוי שגם ביבי בעצמו יתמוך באופן שקט בעוצמה, אם יראה שיש לה סיכוי.
להגיד שבטוח הם עוברים? ברור שלא.
יש להם סיכוי? לדעתי כן.
כפי שכתבתי, צריך להמתין ולראות לאן הדברים מתפתחים.
איתמר טוען שהבייס שלו הצביע ליחד ולאיחוד הימין.
מאיפה הוא יביא יותר קולות עכשיו?!
וראינו כמה הציבור מחוסן...
הימין החדש, זהות ואפילו איחוד הימין הוכיחו שהציבור לא מחוסן.
הפעם זה רק יהיה חזק יותר, אחרי שנתניהו לא הצליח להרכיב ממשלה.
ובכל מקרה, את הגוואלד לא רואים אפילו בסקרים האחרונים.
למה יש לחכות?
והכי בטוח להצביע לעוצמה שיש לה בסיס גדול שאפשר לבנות אותו ולהגדיל אותו עם אסטרטגיית קמפיין נכונה.
בור כרה ויחפרהו ויפול...
עם השותפים הכי רציניים שלה.
ואולי הליברלים האלה לא ירצו פתאום להצביע לרפי פרץ אחרי שישמעו בתקשורת שהוא עושה הדתה במשרד החינוך? ייתכן שאם תצרוף את טב כצרוף כסף לא ישאר מהם מאומה. עוצמה לעומת זאת מתהדרת בבסיס ברור שלא עוזב אותה גם בשעות הקשות. אתה אשכרה מאמין שזה חסרון לעומת האווריריות של בנט? לא נראה לי. זה פשוט talking point ברשימה שהגישו לך מהמטה.
עוד לא יודע למי אצביע. אבל ברור לי שלזרוק קולות לפח זו לא אופציה.
אני מבין שכבר החלטת בשבילי...
ה"בייס" של איתמר זעום ומונה רבבות בודדות. רוב הקולות שלו הם מצביעי ש"ס או ליכוד מהשכונות.
ראינו כמה עוצמה קיבלה בתשע"ג בשכונת התקווה אחרי שבמשך שנתיים מיכאל חרש אותה לאורך ולרוחב.
ה"בייס" של מפלגת הציונות הדתית חזק יותר; מדובר בחתך סוציולוגי שזו מפלגת הבית שלו.
נחמד, אבל זה הטריק הכי ישן בספר
אני מניח שאתה מאלה שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם,
אבל לא הצבעתי לבנט - לא בבחירות האחרונות ולא באלו שלפניהן וכו'.
מרזל, בן גביר ובן ארי יודעים היטב כמה פעלתי עבורם שלוש מערכות בחירות.
אבל שוב - לא נראה שזה מעניין אותך. התאוריה שלך נכונה בלי קשר למציאות.
לא יודע אם אתה עט להשכיר או פשוט הולך בעוורון אחרי עסקני תקומה, זה לא באמת משנה כי אתה משקר כשאתה אומר שאתה קול צף.
רק מקומות שהסברתי למה לא עוצמה,
או לכל היותר למה בצלאל נהג נכון במו"מ עם איתמר.
מצד שני, אתה תמצא כמה הודעות בהן כתבתי שג' היא אופציה מבחינתי.
אבל שוב - העובדות לא מבלבלות אותך...
אבל כשיחד רצו היה אחוז הצבעה מאוד מאוד גבוה, ומתוך כך גם אחוז חסימה גבוה, והם היו מאוד קרובים לעבור (אאל"ט אחד המדגמים אפילו אמר שהם עוברים).
עכשיו מדובר בבחירות מועד ב', מה שיכול מאוד להוריד את אחוז ההצבעה, וזהות ונועם יכולים לפרוש....
ולראות כמעט מאות תגובות שלך שכל כולם להסביר בכל מיני אופנים למה אין להם שום סיכוי...
הוא לגמרי מתלבט, כאילו כזה כאילו. הוא בכלל לא יודע לאיזו מפלגה הוא יצביע! זאת אומרת, כל עוד זו מפלגה שמתחילה ב"י" ומסתיימת ב"ה" ובאמצע יש "מין".
שלעוצמה יש סיכוי בכל מיני ספקולציות שאין להן שום אחיזה במציאות...
אתה מנסה לרדת לפסים אישיים?
לאינטנסיביות שלך, וגם בדרך כלל זה היה רק כתגובה לנחרצות שלך ושל היסטורי..
אני גם לא טוען שהם בטוח עוברים, אלא שיש להם סיכוי.
אני בהחלט פתוח לראות לאן הדברים יתגלגלו ולא נעול על שום דבר.
אני לא מצליח להבין את האובססיה לכתוב בכל מקום ופינה שאין להם שום סיכוי בעולם בשום אופן.
לא התכוונתי לפגוע בך. ואם נפגעת אני מתנצל.
כפי שכבר כתבתי לך, זה זכותך, ואם אתה חושב שבזה אתה מציל את עם ישראל יערב לך.
אבל נראה שסימנת את המטרה ואתה עכשיו יורה חיצים כל הזמן סביבה.
והבנתי שהם מפספסים את המטרה.
ה"אובססיה" הזו נועדה למנוע ממשלת אחדות או שמאל.
אני מניח שלו היית מרגיש גזרת נסיגה כלשהי לא היית פועל אחרת.
אני משתדל לראות את הנולד.
אני לא מנסה בכח להעביר אותם... ונראה לי שגם אם הם יהיו קרובים אני לא אצביע להם.
אני מנסה רק לומר עניינית - זה לא נשמע לי כזה מופרך.
על עצמו לדורותיו
האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.