החלטתי לברוח, השאלה לאן ?אנונימי (פותח)
היי חבר'ה אני חדשה פה ..
ואני  צריכה עצות ..

אז ככה אין שום בעיות עם ההורים הכל בסדר..
פשוט לא מזמן אני וחבר לשעבר נפרדנו .. אני עדיין אוהבת אותו והוא גם אותי ..
למה נפרדנו ? תקופה של ריבים  בגלל חוסר אמון מהצד שלי , בקיצר הרסתי הכל ..
מאז כל הריבים הוא ישתנה .. ואיך אומרים הוא גם התחיל לפגוע וככה הריבים נמשכו חודש חודשיים..
עד שעדפתי לנתק ת'קשר לגמרי .. כי הייתי כ"כ אובססית אליו.. זה הגיע למצב שהוא בקושי דיבר איתי ..
ולא הכי התייחס יפה .. אז לקחתי ת'אומץ וניתקתי קשר לגמרי ..
וכך עברו להם שלושה שבועות .. אני עוד חודש וחצי מתגייסת .. לא עובדת ..
ואני  משתגעת בבית.. ממחשבות עליו ..
שהייתי באילת לא מזמן היה לי כיף בקושי חשבתי עליו ..

והגעתי למסקנה ..  שלברוח למקום שיהיה לי שם כיף ויעסיק אותי.. כך התמודדות  במצב שלי תיהיה קלה..

השאלה שלי חבר'ה.. לאן אפשר לברוח לבד ?
לאן הייתם בורחים ?

דרך אגב אני לא קטנה אני בת 18+

אני אשמח לעצות !

אוהבת 3>
וואו!!! נכון שאני לא הרבה פה,SIMI
(אם בכלל),
אבל יש לציין שהודעה כזאת מעניינת (סליחה, לא מצאתי מילה אחרת... ) לא קראתי כבר הרבה זמן.

ולמי שכתבה את זה :

אני תוהה לעצמי אם זה אמיתי או שאת סתם ילדה בת 10 שיושבת בבית מתה משיעמום.
בשני המקרים, לדעתי הכי טוב יהיה לך אם תפני לטיפול.
(כי
אם זה אכן אמיתי, אז- מה למען השם את עושה פה??? (הגיל שלך, והרקע שלך.)
ואם זה לא אמיתי, טוב, אני מאמינה שאת כבר תביני לבד למה...
איזה נחמדים אנחנו...אוסנת
כבר אמרתי פעמים רבות, אולי לא בפורום זה - אין זה משנה אם האדם דובר אמת או לא. אם הוא שואל, משמעו שהוא רוצה תשובה. שזה מעניין אותו מה נגיד. וגם אם לא, אנשים אחרים קוראים ואותם זה מעניין...
ובכלל, מה לנו להתחיל לפקפק באנשים.

מה דעתי? למען האמת, אני עייפה ואין לי כח להתנסח... מי יתן ותצליחי להבין את הכיוון.
יש לך חוסר עצום עכשיו בלב, וזה גורם לך לחשוב עליו כל הזמן.
אז מה עושים? ממלאים את החוסר.
עושים דברים. ממלאים את הזמן. מעסיקים את המוח והנפש בדברים אחרים.
היית בחופש באילת, והיה לך הרבה מה לעשות - ובכלל, כל האוירה השונה והחום שלא נותן לחשוב... מילא אותך בדברים אחרים. לא היה לך זמן יותר מדי להרגיש את החסר.
ומה עושים עכשיו?
התנדבות, עשיה, או לימוד.
ללמוד, להעמיק, לגלות תחומים נוספים - זאת אחלה דרך להתמלא.
ובלי קשר לצורך הזה להתנתק מהחבר, אני חושבת שזה חשוב. ביחוד לפני צבא...

אם את רוצה לימודים "רגילים" - לכי לתחום שאת אוהבת. יש בספריות חדרי עיון עם המון חומר.
אם לימוד תורני - תמיד אפשר למצוא אנשים שיעזרו, מרכזי לימוד, ואתרי אינטרנט נפלאים...
זאת הבריחה האידיאלית לדעתי. בריחה אל עצמך.
אם תחזרי לאילת, כבר יתחיל לשעמם אותך, ושוב יחזרו המחשבות...

לילה טוב.
ואולי אני כן אסכם קצת, כי לא בטוח שסידרתי טוב -
א. את צריכה להעסיק את עצמך.
ב. תנסי ע"י לימוד תורני.
ג. כל הכבוד לך על ההפרדות מהחבר.
נכוןSIMI
אנחנו באמת נחמדים!!!SIMI
נשמה-קוגל ירושלמי
פה זה נוער וגיל ההתפגרות אז חוץ מלחפור לך ולתת סיבות למה לא לברוח אנ'לא יודעת
 כמה יעזרו לך פה...
אבל יש פה אנשים יותר נחמדים ממני
בכולופן-
שיהייה לך בהצלחה ובס"ד בכל אשר תפני!
יאו.. רעה.. התלהבת על הסמיילי החדש..המלכה של העולם
ואת-
בגלל שביקשת עצות איך ליברוח ולא איך לא ליברוח,
אז..
אינלי עצות בשבילך.. אולי תיסעי לטיול של כמה ימים..
להיות קצת לבד.. אולי תיסעי לדודים שאת אוהבת..
אנערף.. בחיים לא ניסיתי דבר כזה..
חברה למה לברוח????..חוצניקית!!
תגידי..אולי אני לא בת שמונה עשרה ואני יותר קטנה אבל שאלה לי אלייייך..אם החייים קשים אז צריך לברוח מהם? והתשובה -לא!!! צריך להתמודד איתם..זה שהחבר שלך עזב אותך או שאתם לא ביחד ולא טויייב לך איתו אז זה בסדר גמור..לכי תמצאי לך.גבר שיאהב אותך..ויכבד אותך ובעז"ה תתחתנו...מה את חושבת שהפיתרון זה לברוח?ממש לא!תקחי את עצמך בידייים!תמצאי עבודה!!!!!!!!ותתחילי לחיות את החייים......שמעי גם לי היו משברים ולקחתי חופשה ונרגעתי אבל הפיתרון היחיד הוא להתמודד ולהיות בוגר ולא לברוח.....קיצור נשמה אני מקוווה......שתביני ותפנימי!!!!אז כל עזרה אני פה!!
יקירה, כנסי.להבת-כוח
זה ניראה שיותר משאת רוצה לברוח מהבית, את רוצה לברוח מהמחשבות.
זה מזכיר לי את הסיפור של יונה שברח לננוה. הקטע הוא שלא משנה עד כמה הוא ירוץ רחוק וינסה לברוח, הקב''ה נמצא איתו תמיד! ויכול למצוא אותו בכל מצב, ועל כן אין בזה שום בריחה מהמקור שממנו הוא בורח. אלא רק מא''י. לזכותו יאמר שהוא חשב שאי אפשר להתנבא בחו''ל.
בכל מקרה, השכל שלך הוא כמו הקב''ה, הוא תמיד איתנו! אי אפשר להשאיר יד אחת בבית וללכת עם שאר הגוף לחופשה. את מחוברת לשכל שלך, למחשבות שלך ולזכרונות שלך.
מה שאת יכולה לעשות זה לצאת לחופשה קצרה, ללכת למקום שבו את יודעת שתהיי מאוד עסוקה. אולי תלכי ותתנדבי איפשהו שמאוד זקוקים לעזרה, למקום שבו תהיי עסוקה 24 שעות ביממה.
אבל.. אני חושבת שהבריחה האמיתית שאת רוצה לעשות, הבריחה מעצמך- לא יכולה להיות. כי את, והנשמה שלך תמיד יהיו חלק ממך ולא משנה כמה תרוצי, הם יישארו איתך.
נשמע פסימי קצת, אבל אם תסתכלי על זה בצורה אחרת.. אולי תראי שזה לא כזה נורא.
ברור שלהיפרד מחבר זה דבר קשה, במיוחד שהניתוק איתו היה אגרסיבי ואחרי תקופה ארוכה של המון מריבות והיתקלויות איתו. אז מה שאת יכולה לעשות זה לנסות לעבוד עם עצמך על איך להתגבר על מה שאירע.
לשבת, לכתוב, לחשוב קצת. לזכור את כל הזמנים הטובים. אבל גם לזכור למה נפרדת, להבין שהוא פשוט לא מתאים לך בכדי להיות אישך, ועל כן במוקדם ובמאוחר הניתוק הזה לצערך היה צריך להיעשות.
תחשבי, שבעז''ה טמון לך בחור נפלא ומדהים שהולך להיות בעלך, ושהכאב הזה רק יעשה אותך יותר מוכנה לאותו בחור.
אולי תלכי ותסיימי את ההכנות בשביל הגיוס, קניות, פרידות מחברות, מסיבות גיוס כהנה וכהנה. לדעתי יהיה לך טוב למלא את הימים שלך בהרבה דברים. אבל גם אל תפחדי מהמחשבות, המחשבות יבואו ואת תקבלי אותן באהבה. תצחקי על הזמנים הטובים, ותהני מהמחשבות על הצחוקים שהיו ביניכם.
שיהיה לך המון ב''הצלחה! שבעז''ה תזכי לראות את האור בקרוב ממש.
אני לא חוקרת אותך אבל המלצה-נקודות של כיסופים
חוות יישוב הדעת! אלא אם כן את לא יכולה לסבול אורח חיים בריא,צמחוני ואקולוגי.
להבת -כוח מקסים! ו..-Rעות-
בס"ד

התחברתי מאוד לתגובה של להבת-כוח יפיפיה!

לענ"ד-מהמחשבות אי אפשר לברוח אבל יש בידנו הכוח לנווט אותם לכיוון החיובי..
בדיוק כמו שאמרה להבה-תנסי להזכר ברגעים טובים שהיו לכם..-כדי שאפיק המחשבה היה קליל ונוח יותר..

לאט לאט תנסי למלא את הראש במחשבות טוהרות ונקיות..
אולי תנסי לספק לנפש שלך דברים רוחניים זה יעזור לך להתגבר..ממקום נכון ובריא -ולא לברוח לפה ואז לשם -זה אולי יגרום לך טיפה להתנתק אבל זה ניתוק גשמי-רגעי...הוא לא ישיג את המטרה ורק יגרום לך להסתבך בתוך עצמך..
הבריחה הכי נכונה ויעילה שאת יכולה לעשות במצבך -זה בריחה לעצמך לתוך "האני" שלך..
הרי לא תוכלי לברוח לכל החיים יגיע יום ותצתרכי לעמוד מול האמת!
לנסות להתגבר..
עובדה-היה לך באילת טוב-התנתקת=אבל לא התנקת לגמרי- כך שמהר מאוד חזרת למחשבות שמטריפות את הדעת!

כחי יום יומיים-תנסי להגיע לבריחה מהרגשות מתוך עצמך-שיגיע מהעומק מבפנים..שיספק את הנשמה את הנפש שלך!-כך באמת תתגברי על זה בצורה יעילה ואמיתית!

מהמציאות אי אפשר לברוח צריך לדעת להתמודד איתה!

המוון בהצלחה אחותי!

גיוס נעים..
אני ינסה לעזור..מוקי
נראה לי שאנשים לא הבינו את הבעיה שלה, היא נפרדה מחבר שלה והיא רוצה להפסיק לחשוב עליו!! (או אולי לחזור אליו)

אני חושב שכדאי לך לדבר איתו, לבקש סליחה ולסגור את כל מה שאולי נשאר פתוח. ואם את רוצה שתחזרו להיות חברים תגידי לו שאת רוצה שתחזירו להיות חברים, יכול להיות שזה לא יזיק לך הוא ישמור עלייך שלא תעשי שטויות בצבא. את צריכה בשביל זה הרבה אומץ אבל נראה לי שזה עדיף מהמצב שאת נמצאת בו עכשיו.
טוובב תשובה לשאלה..סתם אחת!אחרונה
ברור שאפשר לחפור לך על שלא צריך ליברוח וזה..אבלל.

1.אם יש לך כסףף טוסי לחול..להודו..

2.אבל אם כבר הית באילת לכיי לצפון לכינרתת היא מדהימהה!!ולכול מיני מעינות..ותישני  או באוהל או בכול מיני זולות שם..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך