ההבל השרוני רבץ עלי כמו שמיכה. לידי הופיע חתול והביט בי במבט שחישב מה הסיכויים לקבל ממני ליטוף במידה ויתקרב אלי והאם הם גוברים על העצלנות החתולית שלא פסחה על שוכני האשפתות של רעננה.
הפעם לא יכלתי לעשות אני את הצעד כי האוטובוס שלי היה אמור להגיע בכל רגע ועובדה הידועה לכל חובב חתולים מתחיל היא שבשום מצב אתה לא רוצה להוריד ממך חתול בבת אחת.
הוא העיף בי עוד מבט שאמר כולו "i don't give a fuck" וקפץ על הפח לחפש שאריות משבת.
אולי בגלל זה בשלב מסוים בחיים אנחנו מתחילים להתחבר לחתולים. לא מעניין אותם מי אתה. מה עשית. למה אתה פה. יש לך אולי דג או קצת גבינה?
גם כלבים עלולים להתנהג ככה אבל אצלם זה נובע משטיון ילדותי. כלב לא יפסיק לחייך לקפוץ ולרוץ. הוא ינסה להכריח אותך להתרגש ביחד איתו. אבל לא חתול. לכלב יש סקרנות ורגשנות של ילד משל הוא נשאר בגיל 5 לנצח. לחתול יש את הציניות והחוסר ציפיות מהעולם שבן אנוש רגיל צריך לעבוד שנים רבות כדי להשיג.
לכן כיף לגדל חתול. יש לו אופי של אחד שלא שואל שאלות. אתה יכול לאסוף חתול מהרחוב בלי יותר מידי הסברים ולמחרת בבוקר הוא יבוא בעודך ישן ויתיישב לך על הפנים אחרי שהוא עשה קקי בנעליים שלך.
הגברתי את העצמה של הרב קרליבך באוזן. אני לא יודע מאיפה המוזה שלו נפלה עלי. צריך יותר מכף יד אחת כדי לספור את השנים מאז הפעם האחרונה שהאזנתי לו. אולי אפילו צריך גם לחלוץ נעליים בשביל זה.
יש בו משהו מרגיע. הסגנון של פעם. הפשטות המוזיקלית. מידי פעם ירידה בחצי טון אל מחוץ לסולם כדי להכניס קצת מתח. אני חושב שזה מה שמניע את הציבור החרדי. הם גדלים על ברכי הנוסטלגיה. תמיד היה כיף פעם. איך היינו מדברים ביידיש ולובשים חליפות וכובעים והיינו נרדפים וכשהיו לנו צרות היינו הולכים לרבה והוא היה אומר לנו להתפלל חזק יותר. איזה כיף זה נוסטלגיה. היא לא מחייבת. אתה חווה מחדש צל של מה שעברת אבל בלי הרלוונטיות של החלקים השליליים. איזה כיף היה בצבא. השמירות. המחלקה. המפקד השוקיסט. השטויות של צהל. אנחנו משמיטים את הרגעים שפחות נעימים ונשארים עם זכרונות של ימים עברו על הזמנים הטובים כשהיינו צעירים ויפים. אפילו יש פרק כזה באיך פגשתי את אמא.
החלטתי שרגע לפני שאני עולה על האוטובוס אני רוצה לצלם את החתול שיהיה לי למזכרת. אבל כשהוצאתי את הפלאפון הוא הסתובב אלי ואמר "נשמה. ההזדמנות שלך עברה. אני לא מחכה לאף אחד" ונעלם בתוך השיחים.
בתמונה: חתול שלא אוהב להצטלם