שרשור חדש
היי אנשים בואו תציצו כמה רגעים, זה חשוביעל
עבר עריכה על ידי אני הנני כאינני בתאריך ט"ו באב תשפ"ב 01:38

יש לי כמה מילים (טוב, כמה פסקאות) לומר לכם, גם מתוך היכרות עם הפורום וגם מתוך דברים שאנשים מכאן אמרו לי. תנסו להחזיק ראש:

הפורום הזה הוא אחד הפורומים הפעילים של פסיפס, ולא סתם. כתיבה היא האומנות הכי קלה - לוקחים דף או פותחים תזכיר בפלאפון וכותבים מה שעולה לראש. לפעמים טורחים קצת על חרוזים או מבנה, מוסיפים קישוט של מקפים כפולים (- -) והופ, יש לנו שיר.

נכון, לפעמים זה עובד. אבל ברוב הפעמים זה פשוט לא מספיק.

מכירים את נתן אלתרמן? אחד המשוררים המוכרים והמוערכים בספרות העברית, נהג לכתוב אינספור טיוטות לכל שיר. הוא כתב, ואז קרא ושינה משפט, ואז קרא שוב ושינה חרוז, וקרא שוב וגנז. ואחרי תקופה ארוכה קרא שוב ומחק ותיקן והוסיף. ושוב גנז, ושוב קרא, וככה עד שהוא קיבל תוצאה מושלמת ויצירה איכותית ומחושבת שראויה להתפרסם.

לאלתרמן היו כנראה עצבים של ברזל ויכולת נדירה של ביקורת עצמית. לא כולנו יכולים לעשות את זה, אבל כולנו בהחלט צריכים ללמוד ממנו מהי אומנות. שירה (וכל כתיבה אחרת) היא מלאכת מחשבת לכל דבר, שדורשת חשיבה עמוקה ועין אומנותית. היא דורשת קריאה חוזרת, תשומת לב לפרטים ונכונות לשנות את הטקסט אחרי שהוא כבר יצא ממך.

אני זוכרת שפעם הייתי בסערת רגשות והוצאתי את הפלאפון כדי לכתוב מתוך הסערה. יצאה לי פסקה מרשימה, מלאה ברגשות טעונים וכאב חשוף, והיא הייתה מרגשת והכול, אבל אחרי כמה דקות קראתי אותה שוב ומשהו היה חסר לי. נכון, כתבתי אותה בשיא הסערה והיא כולה אני וזה היופי בה, אבל בשבילי זה לא היה מספיק. העתקתי אותה למקום אחר והתחלתי לעבור משפט משפט ולשלב חרוזים עדינים בין המשפטים. שיניתי כמעט חצי מהקטע, אבל התוצאה הייתה מרשימה בהחלט, וביטאה את כל מה שהיה שם בהתחלה ואפילו יותר.

מה אני מנסה לומר? אל תחששו מתיקונים. לשיר יש שני צדדים - הצד של הכותב והצד של הקורא. הצד של הכותב הוא חשוב מאוד, אחרי הכול אנחנו מנסים לכתוב כמה שיותר מתוך עצמנו, אבל הצד של הקורא הוא לא פחות חשוב. שיר במגירה הוא לא כמו שיר שיוצא החוצה לעולם ופוגש אנשים. אחת המטרות שלנו בכתיבת שיר או סיפור טוב היא שהקורא יבין, יזדהה ויתרגש, אנחנו רוצים שמשהו יזוז אצלו בלב ויגרום שינוי.

הרבה מהכותבים, גם כאן וגם בכל מקום אחר, טוענים שאין מה לבקר שירה כיוון שאומנות היא ללא גבולות ותלויה לגמרי ברצון הכותב. האמירה הזו נכונה חלקית. אף אחד לא ישב וכתב רשימת כללים שכל יוצר חייב לעמוד בהם, ואם מישהו עשה את זה הוא לגמרי פגע באומנות. אבל היי, במוזיקה - שהיא אומנות לכל דבר - לא שומעים זיופים לפעמים? וזיוף, לרוב, הוא לא אומנות. הוא יכול לבטא את הרגשות של המלחין עד מחר אבל אף אחד לא ישמע אותו מרצונו החופשי. (וכיוון שאומנות היא בכל זאת חופשית, אתם תמצאו מלחינים שכן משתמשים בזיופים לשם האומנות. תוכלו לשמוע את זה בתחילת השיר "לונה פארק" של שלמה גרוניך. אני אוהבת את השיר הזה מאוד והזיוף בהתחלה הוא אומנות גאונית בעיניי, אבל רק כי היא עשויה בחוכמה ומתוך כוונה מפורשת.)

גם בכתיבה יש זיופים.

יש זיופים שקל מאוד לאתר ויש זיופים שרק עין מקצועית תשים לב אליהם. ידעתם שכל משורר שרוצה להוציא ספר שירים יושב לפני כן עם עורך שירה? דיברתי עם מישהי שעובדת בזה, והיא סיפרה לי שהרבה כותבים מתרעמים על ההערות שהיא נותנת להם. זה השיר שלי, הם אומרים, זה מה שרציתי שיהיה בו. והיא עונה להם בדיוק את מה שכתבתי קודם - אם אתם מוציאים את השיר הזה מהעולם הפרטי שלכם, הוא צריך להיות נקי מזיופים. מרגע שפרסמתם אותו הוא כבר לא שלכם וכלום לא משנה.

בדיוק בשביל זה נועד הפורום.

אנחנו מעלים לכאן שירים כדי לקבל עליהם ביקורת, כדי שנדע איזה חלקים בו הם אולי יפים וברורים בעולם שלנו אבל נשמעים כמו זיופים כשהם יוצאים לעולם הגדול. לא את כל הביקורות שכותבים לנו נקבל, אחרי הכול השיר הוא שלנו. אבל הביקורות הן חשובות מאוד בעולם האומנות ובדרך כלל הן גורמות לשיר להישמע הרבה יותר טוב והרבה יותר שלם. לכן אין מה להיפגע כשכותבים לכם ביקורת - תודו על הזכות לדעת איך אחרים תופסים את האומנות שלכם ותשקלו אם לקבל את הביקורת או לא.

ומכאן אני עוברת לנושא האחרון - פסיפס.

לא הרבה יודעים, אבל הפורומים האומנותיים נבנו כדי ליצור שיח חופשי סביב היצירות וכדי לתקן ולשפר אותן לפני שהן עולות לפסיפס. הפורום הזה הוא בעצם תחנת ביניים בדרך לדבר האמיתי, ועם השנים הוא הפך לדבר עצמו וחבל שכך. הבמה של פסיפס רק מחכה ליצירות הטובות ביותר שלכם. אומנם בחצי שנה האחרונה היא העלתה אבק וחלודה, אבל היום היא חוזרת לזהור. תכתבו כאן טיוטות, תקבלו חיזוקים וביקורות ואת היצירה הסופית והמוגמרת תשלחו לפסיפס. זו במה ראויה לאומנות שלכם.

(אני הנני כאינני - כמדומני שהפסיפס יותר אינו פעיל).

פרוייקט לקידום - מוזמנים להשתתף.אני הנני כאינני
רשימת קישורים לאתגרי כתיבהאני הנני כאינני
עבר עריכה על ידי אני הנני כאינני בתאריך ט' בחשון תשפ"ג 21:21

לנוחותכם, להלן רשימת קישורים לאתגרים שעלו בפורום בעבר.

אתגר שבועי לעידוד כתיבה - שבוע שני! - פרוזה וכתיבה חופשית

אתגר שבועי לעידוד כתיבה - שבוע שלישי! - פרוזה וכתיבה חופשית

אתגר שבועי לעידוד כתיבה- שבוע חמישי! - פרוזה וכתיבה חופשית

האתגר השבועי!!!! - פרוזה וכתיבה חופשית

האתגר השבועי מספר 2 - פרוזה וכתיבה חופשית

האתגר השבועי מספר 2!!! - פרוזה וכתיבה חופשית

אתגר פתוח? - פרוזה וכתיבה חופשית

אתגר - סתם כי בא לי, נראה אתכם... - פרוזה וכתיבה חופשית

(אתגר) אסיים להבוקר - פרוזה וכתיבה חופשית

תרגיל פרשת ואתחנן - ט' באב - פרוזה וכתיבה חופשית

תרגיל לפרשת עקב - אוּפְּס! - פרוזה וכתיבה חופשית

תרגיל לפרשת ראה - אלול!! - פרוזה וכתיבה חופשית

תרגיל לפרשת שופטים - פרוזה וכתיבה חופשית

תרגיל פרשת כי תצא - מלחמה! - פרוזה וכתיבה חופשית

תרגיל פרשת כי תבא - תכלה שנה וקיללותיה - פרוזה וכתיבה חופשית

תרגיל שבת שובה - קְחוּ עִמָּכֶם דְּבָרִים - פרוזה וכתיבה חופשית

***אתגר שבועי - שירת האזינו*** - פרוזה וכתיבה חופשית

*** האתגר השבועי - ושמחת בחגך *** - פרוזה וכתיבה חופשית

📣📣📣 האתגר השבועי! - להתחיל מבראשית 🌄 - פרוזה וכתיבה חופשית

האתגר השבועי - תיבת נח - פרוזה וכתיבה חופשית

📣📣📣 האתגר השבועי - לך לך! 🚶🏃🌄 - פרוזה וכתיבה חופשית

ומה יהיהטהרה

וּמָה יִהְיֶה עַל כָּל אֵלּוּ,

שֶׁמָּסְרוּ אֶת הַנֶּפֶשׁ

וְאַפְאֶחֶד לֹא לָקַח,

וְעַכְשָׁו הֵם כָּאן בַּחֲזָרָה,

מִתְהַלְּכִים בְּעוֹלָם

קְצָת אַחֵר

וְלֹא יוֹדְעִים

לָמָּה

שירי נתניהאני הנני כאינני

קפה מהול בויסקי

מתפקח משתטה

ריח שרוף של לחם

מתגלגל אל ההרגל

וזיעה קרה של חופש

נשימה עמוקה של ים

מתהפך מצד לצד

מיטה ריקה, נרדם

אורות נמל, ניידת

רפורט צמוד אל השמשה

שעת זהב של קסם

מישהו מנגן על הספסל

זוגות זוגות, שמלה דקה

חושפת בושת, מזרקה

מי קובע מה הסדר

מתעורר, פסנתר, שתיקה

נערה דקת הגו

מעייני אז נפתחו

מה הדרך לאכזב

בלי אשמה, עיני פיקחו

זה מאולץ, כמו שתיקות

שאון הים אז יתפלא

מעידות לקול דפיקות

מי בדלת יתגלה

הבית השלישי אלתרמניליפא העגלוןאחרונה
יפה! 
בריחת מוחותליפא העגלון

בריחת מוחות 
מדדים על רגליהם הקטנות, האפורות
מכירים בקטנותם המגלמונית
באפסותם האינסופית
שטים על סירות קטנות 
מצטופפים בכסאות זולים בטיסת לואו קוסט
צופים במסכים הקטנים ומתלוננים שאין
מספיק מבחר
והקליטה על הפנים
וגם הרזולוציה
נאדה

💪💪אני הנני כאינניאחרונה
פחםסוידריגאילוב

בעיפרון ובמכרות

כותבים וגם כורים

בcoalי coalות

וסימונים על הקירות

סימומים ועקירות

היינו צריכים לכתוב, אתה מבין?

לפרוק, נהיה כבד מאוד לחיות

למה המדענים לימדו על היסודות?

למה גילו את הסודות

ציפור שרה על ענף

אך בקרני המיקרוסקופ

מתלכדים מרבית תאיה:

פחם

פחם

תנו כבוד לחקלאי העיראקיסוידריגאילוב

תנו כבוד לחקלאי העיראקי

צעק המטורף על פתח המדרגות הנעות

כמה כאב לו לראות את העוברים והשבים

דמעות זלגו מעיניו מנחיריו

תנו כבוד! תנו כבוד!

כמה כבדים היבולים

כמה קופחת השמש

מה מתפתל בעבותות זקנו הלבן

שומעים את העור הפריך מיטגן בשמש הקופחת

המטורף לופת כתף של איזה עובר והוא מתנער באימה

חתיכת פסיכופת!

המטורף לא עומד בזה יותר

הוא בורח מהם, נוהרים לפניו

פרצופיהם האטומים, עיניהם המזוגגות

נערות מתפקעות בצחוק והוא מתגונן:

החקלאי העיראקי קם השכם בבוקר

עצמותיו חורקות

הוא שומע את ההרים העתיקים שרים שיר כבד

הוא חובש את חמורו ונוהם בגרון סדוק

למה אתן צוחקות

תנו כבוד

הן מביטות זו בזו בתמיהה מוגברת וצחוקן נכפל ומשתלש

לאיש לא אכפת

ששוקעת השמש בערב בעיראק

והחקלאי העיראקי חרש ורתם

שנצרב עורו בשמש

שנשחקו עצמותיו

גם הלילה יישתה ויבכה בדממה

תנו כבוד

מוצא חן בעינינחלת

מעניין מה הרקע לשיר הזה

מעניין. המשך לכתוב.נחלת
ארכנהסוידריגאילוב

אני רוצה שנבנה בית. נגור יחד, סוף סוף. נגד הפחדים, נגד הרוחות, בלי להסתתר במערות חשוכות. ניתן לי גב חזק, אפשר להעמיס אבנים כבדות. אני אשמח, אני אשמח לסחוב אבנים כבדות. מה דרוש לבנייה, אלמד ואבנה, קרשים אבנים מלט טיח חצץ לבנים יסודות? אלמד אבנה אחפור אעמיס, נבנה בית יפה תוכלי לדור בו. תחייכי, יפה, תשמחי! הנה קצה חיוך, הנה האופטימיות הדרושה, בואי עוד, אני כבר מתחיל

למה אני רועד? הברכיים עייפות, קצת לנוח, קצת לנוח. הבית מתקדם, מתקדם, לא חשוב. האגודל נשבר אז מחכים קצת. לא תמתחי רגליים? כל כך נעים בחושך? בואי נצא. אולי נכין אוכל יחד? שתיקה! אז נזמין שליח. כשאני ישן אני חולם רק על אבנים

ילד אין נשים, אינן קיימות. קח, תקנח את האף מה אכפת לי. כמה רגליים! כל הלילה חלמתי על האבנים המטפסות על הקירות! אין נשים, זדון!

לא צריך בתים, נעים במערות. לא השתקם האגודל, יש שתי ידיים. העיניים נעצמות לי, אני רואה עוד ועוד אבנים

קח את הממחטה ולך, מה אכפת לי.

התנים מייללים הרבה הלילה

ציפור שרה על ענףליפא העגלוןאחרונה

לקח אותי, לפי ההקשר, לכך שהשתמשו בעבר בקנריות בתור אינדיקטור לגזים רעילים במכרות. מעניין לשחק עם זה קצת.

קדמךָליפא העגלון

תפילת יתושה.

מזמור מזמזם, מהמהם

חולף ליד אוזן, מרפרף

נוגע ולא

מרימה ע' קלין

(קלין מאד)

ותצילני מיד מנופפת

ומברק חשמל

ומתרסיס של מיתה

וכל מיני מנורות סגולות המתרגשות

ותשלח ברכה

וכו'

עוד חיים. טריגר אולי.ריק סאנצ'ז

התעייפתי מחיפושים, ואם נהיה כנים אלוהים, עייפת גם. אולי תמיד היית, כשהתרוצצתי ונשברתי אתה רק הסתכלת בעייפות אדישה.

ואני שוב פה רק איתך ועם העקבות היפות והפתייניות שלך.

הייתי פה אינספור פעמים, ועדיין לא יודעת איפה אני.

אני זוכרת את אבא בעיקר. בעיקר בלילות אני נזכרת אבא. והוא אומר לי לבוא לפה.

לא, הוא אף פעם לא אומר. הוא צועק. עד שאני מייחלת למות, אתה יודע.

אני קצת עייפה אמרתי כבר? 

היא התקשרה אתמול ואמרה לי לא לחזור. או אולי לא ללכת. אני נשבעת שניסיתי להקשיב אבל זה קצת קשה.

אתה זוכר אותה? לא מאשימה אותך אם לא, כן זה קצת קשה להחזיק ראש. אני נאנחת לאט לראשונה.

הרבה אנשים הרבה תפקידים, לא אני ולא הם מבינים מי אני ומה הם ומה קורה בינינו. אז איך אתה תבין. אולי מעט אנשים. ממש מעט. ועדיין. הם שם והם פה ואני כבר לא זוכרת אם זה אמא או המורה שהכתה אותי שניסיתי.

אני משפשת את העיניים ומנסה להתמקד בחדר החשוך.

זה רק הריח שלך, אתה לא באמת פה, אף פעם לא היית. אף פעם לא הקשבת. אולי לא רצית. אולי רצית. אולי אתה כמו חירש נבוך לשאגותי. מנסה להבין את תנועת שפתי בלי יכולת.

אני מדליקה סיגריה לאט. פעם קצת כעסתי, אתה יודע, איך לא.

חיפשתי אותך בעיקר כדי שאוכל להטיח בך הכל. לירוק עליך קצת מהאפלה השחורה בעמקי נשמתי. אולי לקבל קצת נחמה תמורת כאב.

אני יונקת מהסיגריה בערפול חושים מענג. 

אחותי רוצה חיבוק לפעמים. פעם היא רצתה חיבוק. למה אני מספרת לך את זה בכלל.

היא היתה ילדה מתוקה כזאת, והיא לא שנאה אותי.

אני מחייכת קצת בין השאיפות, עיני עצומות.

אתה יודע הייתי רעה אבל. הייתי מגעילה, הייתי חולה. והיא עדיין תמיד רצתה חיבוק. גם כשהפסיקה להגיד את זה.

אני נוגעת קלות בקצה הבוער של הסיגר, נהנית מאנקותיהם חסרות הישע של האצבעות.

זה קצת בגללך, וקצת בגללי, וקצת בגלל אבא. וגם הרבה באשמתי בעצם. רציתי קצת שתעניש אותי לפעמים. אולי הרבה. 

קול של צעדים נשמע, אני אפילו לא טורחת לפתוח עיניים.

מישהו הגיע שוב, לא שזה משנה. הם באים והולכים יחד עם עליית וירידת השמש. ואני מרחפת לי פה ושם כשהם מדברים. וצועקים. ולוחשים. ונוגעים.   ומשלמים.

נוגע. עצוב ומפחיד.נחלתאחרונה
האם מותר להמציא מושגים עבור שירהזכרושיצאנולרקוד

גם אם אין להם אחיזה במציאות?

את התהייה הזאת תהיתי לאחר ששלחתי

קטע שירה שלי למנקדת, ובין היתר הופיע שם

הביטוי "חול שמיים" והיא שאלה אותי מה זה.

אמרתי לה שזה מושג מופשט שהמצאתי לצורך השיר

והיא ניקדה מה שניקדה.

מה דעתכם?

בשירים של שלמה ארצי זה מאוד מצוי, צירופי מיליםנייקיי

מוזרים..

לשלמה ארצי יש סגנון כתיבה אסוציאטיבי, כמעט סוריאליסטי, שבו הוא מחבר מילים שלא תמיד יוצרות היגיון תחבירי או מציאותי, אבל הן מייצרות אימג' או רגש חזק.

"חתולים מחשבנים את קצם לאחור" (מתוך: "תגידי")

"גבר הולך לאיבוד דרך מרפסת" (מתוך: "גבר הולך לאיבוד")

"במטוס סילון, בתוך תא זכוכית, ראיתי את העיר שותה מכוס קפה" (מתוך: "שיר חייל")

"פתאום כשלא באת, הלכתי לאיבוד בתוך הדיאטה של עצמי" (מתוך: "פתאום כשלא באת")

ברי סחרוף (יחד עם דן תורן או מיכה שטרית שכתבו לו) משתמש בצירופים שמרגישים כמו חלום קדחת:

"חלליות": "חלליות רודפות אחריך, חלליות קוראות לי לחזור". השיר כולו מערבב מציאות תל-אביבית עם מדע בדיוני.

"הזיות": "הזיות, הלב פועם בתוך קופסת קרטון". תמונה פיזית מאוד מוחשית ותלושה בו זמנית.

(נעזרתי בגוגל כדי לנסח את התשובה) 

מעניין מאודזכרושיצאנולרקוד

תמיד תהיתי מה זה "גבר הולך דרך מרפסת"

פעם אמרו לי שזה שיר שהוא לא מוכן לפרש, לא יודע אם נכון או לא.

רק יודע שהוא גורם לי לבכות

ברור שמותר...צדיק יסוד עלום
למה שיהיה אסור
שאלה מעניינת🤔...תמימלה..?

לדעתי אפשר כל עוד מבינים מה הביטוי אמור להביע, אני הבנתי שהמושג חול שמים הוא סוגשל ערבוב בין חול על שפת הים(שמבטא הרבה) לבין ביטוי לרוחניות, אנלא יודעת אם לזה התכוונת אבל זה מה שעלה לי בראש...

מה שכן, כשעושים את זה(ובעצם בשירה בכלל...) צריך לזכור שכל אחד יפרש את זה בצורה שונה....

מוסיפה עוד תהייה משלי...

כשכותבים סיפור מציאותי אבל לא אמיתי(כזה שמבוסס על נתונים אמיתיים ולא על סיפור שקרה...) אפשר להמציא מושגים?

אני כותבת סיפור על התקופה של יציאת מצרים והתלבטתי האם ללבן לבנים(לייצר, להכין... לא מצאתי כל כך מילים אחרות...) יהיה בסדר כי ליבון זה משהו אחר אבל..

לשאלתך השניה-צדיק יסוד עלום

אסור.

"הבה נלבנה לבנים" זה ביטוי מהתורה במגדל בבל, אז זה מונח בסדר בהקשר שהזכרת.

אם זו עלילה בדיונית (או עתידית או פנטסטית [=קסם]) או סתם שהמצאת מושג / פועל, אז כל עוד הקורא מבין מה כתבת זה בסדר.

אבל!

אם רצית לשנות את חוקי העברית ולהשתמש בפועל הלא מתאים עבור פעולה מסוימת, או לעשות שילוב בין שני מושגים שאינם קשורים (חול ושמים) במטרה שהקורא יבין - לא טוב.

ממש כדאי להקפיד על העברית 

אז מה אפשר לכתוב במקום?תמימלה..?
להכין, לייצר, זה פחות מתאים... יש לך רעיון אחר?
ממליץ להתיעץ עם A.Iצדיק יסוד עלום

למשלב גבוה לדעתי המילה "לקרוץ" יכולה לעבוד.

אם את נעזרת בתבנית - אפשר "לצקת" חומר לתוך תבנית.

להכין וליצור הן בסדר לדעתי...

וגם ללבן לבנים זה בסדר בהשאלה מהתורה

רעיון, תודה🙏תמימלה..?
...אילת השחר

לענ''ד, לקרוץ לא מתאים למה שהיא מבקשת לתאר.

כשמסתכלים על ההקשר הכללי של הפעולה שהיא מבקשת לתאר, ועל המשמעות המילולית של המילה לקרוץ - לחתוך מתוך דבר קיים, לחצוב - וידוע שהכנת הלבנים במצרים לא נעשתה באופן כזה, זה לא יהיה מדויק להשתמש בפועל הזה.

אם כבר הגבתי פה, משתפת פה מה שרציתי להגיב לך למעלה @תמימלה..?:

לשאלתך איך לקרוא לפעולת הכנת הלבנים, מניחה פה הצעה למה שעשיתי עכשיו, ואת יכולה להיעזר בזה גם למקרים אחרים.

ניסיתי להבין קודם כל מה ההגדרה הכי מתאימה למילה שאני מחפשת (מה שם הפעולה...), ואז חקרתי קצת מה זה אומר, מה עושים שם בפועל. לצורך העניין החיפוש שלי היה איך קוראים לפעולת הכנת הלבנים. ואני מתבוננת במילים שעולות שם שמתארות את ההכנה - ערבוב, יצירה, יציקה, הכנה...

מפה כבר אפשר לבחור מה שמתיישב לך בהתאמה עם המשפט בטקסט הכללי. ואם עדיין לא מתיישב, לפחות יש לך שורשים קבילים לפעולה שאת מבקשת לתאר, ואת יכולה גם לבחור לנסח את המשפט אחרת בעזרתם, להרחיב את התיאור ולפרוט את הפעולות במקום לקצר לאחת .

ואגב, בדקתי לך במילון אבן שושן מעתיקה לך מהספר -

הפועל לָבַן - עשה לבנים, שם חומר נלוש בדפוסים ויבשו בשמש או שרפו בכבשן: ''הבה נלבנה לבנים" (בראשית יא ג).

- ''אין שורין טיט ברשות הרבים, ואין לובנין לבנים" (בבא מציעא י ה). - [לִלְבֹּן, לוֹבֵן, יִלְבֹּן]

ותבורכי על הרצון להביא דיוקים, זה חשוב כל כך. 

וואו, כתבת כל כך ברור וטוב!!תמימלה..?

העתקתי לי את זה ובע"ה משערת אשתמש בזה עוד הרבה, אינסוף תודות❤️

ועם זה שבדקת בשבילי במילון והבאת לי את זה ממש מחמם את הלב, מעריכה מאוד מאוד🙏

בשמחה ובאהבהאילת השחר

התלבטתי מוקדם יותר, אם להרחיב את התפיסה שלי על כמה זה חשוב מה שאת מבקשת לעשות במציאת המילים המדויקות, וכמה זה יכול להשפיע על השימוש התקין בשפה בהמשך ע''י הקוראים (או המקריאים...).

אבל הרגשתי שזה מיותר כרגע, אז השתדלתי לעשות את מה שיכולה במקומי כדי לתמוך בהשפעה שלך, וזה די לעשות מה שאני אוהבת, לחפש תשובות ולחקור שורשים...

אז החכמתי בדרך גם אני בזכותך.

(בסוגריים אגיד שהיה חשוב לי לעשות את החיפוש הזה, גם עבורי ולא להשאיר תשובות ברמת החיפוש בגוגל/ai...

המציאות מוכיחה שכמה שזה יכול לקצר תהליכים ולסייע, זה לא אותו דבר בכלל...

לפעמים גם ברמת התשובות שמתקבלות וכמה שמקיפות ונכונות, ובעיקר בגלל הרצון העמוק יותר לתמוך את העבודה בכלי הבינה שלנו.)

בהצלחה! ואם תרצי עצה מתישהו מוזמנת לתייג אותי או לכתוב לי.

מעריכה מאוד מאוד🙏🙏תמימלה..?
תודה רבה
או שלאנחלת

הבנתני נכון או ש..

מדוע אי אפשר "ללבן לבנים"?

איזו שאלה יפהאילת השחר

אז קודם כל, יצירתיות זה שם המשחק, ובמיוחד במילים זה מדהים לראות ולפגוש אותה.

דבר שני, לא יודעת אם הכרת שבעולם הספרות ובכלל בעולם הכתיבה יש מושג שנקרא אמצעים רטוריים, כלומר אמצעים ספרותיים.

חלקם מוכרים יותר בשמם הספרותי ושכיח למצוא אותם בשדה היצירה, ואת חלקם נפגוש אולי בלי לדעת שזה מה שהם. כמו כן, חלק מהאמצעים ישתייכו לגזרת התוכן של היצירה (דימוי, מטאפורה, משלב לשוני וכדו'), וחלקם יתבטאו במבנה היצירה (חריזה, אקרוסטיכון, פיוט, בלדה, מחזה וכדו').

כמעט כל דבר שקורה ביצירה אפשר להכניס לתוך אחת מהגדרות האמצעים הספרותיים, ואת הביטוי ''חול שמיים'' אפשר להכניס תחת הגדרת מטאפורה.

אפשר להעמיק רבות במונח אבל בהגדרה הפשוטה והקלה (הבאתי מאתר מטח)

ההגדרה של מטאפורה ''היא השאלה, וסוג של דימוי. היא יוצרת זהות משתמעת בין שני יסודות, ללא כ' הדימוי. יסוד או תכונה מועתקים משדה סמנטי אחד לאחר ונוצר צירוף מילולי חדש, ציור בעל משמעות מפתיעה.

המטאפורה היא צירוף מילולי שנוצר על ידי המשורר בדרך חדשה בכדי לבטא נתון בדרך שאינה מקובלת. מטאפורה היא צירוף שבו לפחות מילה אחת מופיעה בשינוי מובנו או משמעותו הליטרלית, מילונית. ישנה העתקה משימוש רגיל לשימוש בעל משמעות חדשה.

לא תמיד ברורה המשמעות העולה מתוך צירוף המילים המרכיב את המטאפורה ולכן יש לחפש משמעות שאינה מובנת מתוך ההגיון והלשון. למשל: כוכבי עיניה, צינת בדידותך, חיק הילדות.

בשפת היום יום נוצרה מטאפורה שחוקה, כלומר שימוש בפתגמים, בהשאלות נדושות משימוש, עד שאין שמים לב לכך שהן מטאפורות. למשל: יד הגורל, לב ים. '' עד כאן הציטוט.

ומעניין לקרוא את הביטוי בתוך השיר המקורי.

מעניין מאודזכרושיצאנולרקוד
תודה רבה על הפירוט.

ביום מן הימים אעלה אותו אף לכאן.

כן, ודאי שאפשרמתואמת

לסוג הביטוי שהמצאת קוראים מטאפורה - לקחת את המושג של חול על שפת הים והשתמשת בו בהשאלה לשמיים.

כמובן, יש גבול להמצאות... מילים שלא מתיישבות טוב עם כללי הדקדוק פחות נכון להמציא.

בשביל זה יש להביא את השירים לעורך לשון שהוא גם מנקד, ועדיף אחד כזה שמבין גם בשירה, כדי לקבוע אילו המצאות תקינות ואילו לא.

(גילוי נאות: אני עוסקת בזה.)

אובך, זה לא נקרא חול שמיים???🤔בחור פגז
מעניין, לא מכירזכרושיצאנולרקוד
אסור. זה לא מוסרי.ריק סאנצ'זאחרונה

שאנשים לא יגידו לך מה לאכול ואיך ליצור את האומנות שלך.

אתה שואל אם אנשים יאהבו את זה?

אני מניח שקשה לדעת אבל כנראה שכן אם תשתמש בזה מספיק טוב.

טיוטת סיכום גרסה 14ליפא העגלון

והייתי ער וישן ומתנמנם

ונופל וקם

ומתחיל ומהאמצע וברגע

מגיע לסוף

ומתנקז להתחלה גאה, קהה

עומד על רגליי וידיי, נגד

כל רוחות שבעולם, רוח ים

רוח אדם ובהמה

ואלוהי הרוחות.

והחזקתי בכל ציפורן

מתנודד

מת - נודד

עד המסגרת השחורה

המשחררת,

עד עלות השחר

המסגרת השחורהסוידריגאילובאחרונה

יפה. המשחקי מילים

למה טיוטה מספר 14 שהשיר , כל כך זורם ונובע...

גם הצלחת לעשות אווירה של לילה ,עם הרוחותוהמסרת השחורה

והשינה

יש פלטפורמה חדשה לכתיבת וקריאת סיפוריםסופר צעיר

דני - פרק 1

קישור לסיפור בהמשכים שאעלה אליו פרק ביום (לא כולל שישי ושבת).

רוב הסיפור כבר כתוב, אני עורך אותו ומעלה, כשאגיע לחלק הלא כתוב, גם אכתוב וגם אערוך.

אני מתכנן להוציא את הספר לאור באמזון, אבל עוד חזון למועד. עד אז - מוזמנים לתת לי את חוות דעתכם הכנה ולעזור לי להשתפר!

תוכל לפרט יותרשלג דאשתקד
לאיזה גיל זה מיועד וכדו'
אני חושב שלגילאי נוער ומעלהסופר צעיר

אך בסתר ליבי אני מקווה שכל מי שיקרא יהנה

קראתי, ממש יפהתמימלה..?

כאילו, יש רק שלושה פרקים בינתיים ואני די במתח אז אולי אם באלך להעלות יותר מפרק ביום-אני ממש אשמח😅

הכתיבה מאוד יפה, הסיפור מעניין ואני נהנית לקרוא...

תודה רבה על המילים החמות סופר צעיראחרונה

אשתדל לעבוד קשה יותר ולהעלות יותר!

אל תשאירוזכרושיצאנולרקוד

אַל תַּשְׁאִירוּ אוֹתָנוּ לְבַד

לְהִתְמוֹדֵד עִם הַפְּחָדִים

אַל תַּשְׁאִירוּ אוֹתָנוּ לְבַד

עִם רְסִיסֵי חַיִּים

אַל תְּפוֹצְצוּ לוֹ אֶת הַשִּׂמְחָה

וְתַשְׁאִירוּ רַק זִכְרוֹנוֹת

מִקּוֹלוֹת הַפְּצוּעִים, הַצְּעָקוֹת,

וְהַמֵּתִים בַּתְּעָלוֹת

אַל תַּחְזִירוּ אוֹתָנוּ לְשָׁם

לָמוּת שׁוּב בְּיַחַד אִתָּם

תִּהְיוּ חֲכָמִים וְתַקְשִׁיבוּ גַּם לָנוּ

הַפְּצוּעִים שֶׁקּוֹלָם נָדַם

כִּי אֲנַחְנוּ הָיִינוּ שָׁם

בְּסֻגְ'עִיָּה אוֹ לְבָנוֹן

וְנִשְׁמָתֵנוּ לָעַד תְּדַמֵּם

אֶת מַשְׁבְּרֵי הַשִּׁגָּעוֹן

אֲנַחְנוּ הִקְרַבְנוּ הַכֹּל

שֶׁתּוּכְלוּ לִחְיוֹת כָּאן בְּשַׁלְוָה

אָז לָמָּה עַכְשָׁו אֲנִי צָרִיךְ

לִצְרֹחַ אֶל הַדְּמָמָה

בְּבַקָּשָׁה תִּהְיוּ רְגִישִׁים

בְּבַקָּשָׁה תַּרְגִּישׁוּ גַּם אוֹתָנוּ

שֶׁמִּסְתּוֹבְבִים בָּעוֹלָם כְּמוֹ מֵתִים

נוֹשְׂאִים אֶת שְׁאֵרִית חַיֵּינוּ

אַל תַּהַרְסוּ לָנוּ אֶת שִׂמְחַת הַחַג

אַל תִּפְתְּחוּ אֶת הַצַּלָּקוֹת וְהַפְּצָעִים

תְּנוּ לוֹ לִישֹׁן בְּשֶׁקֶט

לְלֹא רַעֲמֵי הַנַּפָּצִים

מצמררררררתמימלה..?אחרונה
כתוב מעולה עם חרוזים מדוייקים ומסר מאוד נכון וחודר ללב❤️
✨שרשור היכרות תשפ"ו!!✨אני הנני כאינני

1. הכינוי שלי שהכי רחוק מהשם המקורי - 

2. באיזה שישית מ-120 שנותי אני נמצא? - 

3. איזה תחביב או כשרון נוסף יש לי מלבד כתיבה? (מצליחים לשלב ביניהם בפועל? שתפו!) - 

4. מה מייחד את הכתיבה שלי? - 

5. מה אפשר או כדאי לקדם בפורום? - 

6. מה האתגר הגדול ביותר שחוויתי בכתיבה? - 

7. זמר לא מוכר אהוב – 

8. הדומם האהוב עלי בבריאה (בתיאור שִירִי בבקשה) - 

9. פרגן ותייג לניק שאתה מעריך את הכתיבה שלו (עדיפות לניק שעוד לא הגיב פה)...

לזכור תמיד – להעמיד עקרונות לפני האישיות.

דוגמא אישית וזה...אני הנני כאינני

1. הכינוי שלי שהכי רחוק מהשם המקורי - מרי.

2. באיזה שישית מ-120 שנותי אני נמצא? - 2/6 

3. איזה תחביב או כשרון נוסף יש לי מלבד כתיבה? (מצליחים לשלב ביניהם בפועל? שתפו!) - ציור, משלב באמצעות קליגרפיה.

4. מה מייחד את הכתיבה שלי? - בעיקר חריזה שלימה (לא שור וחמור) ונושאים שמחים ומוארים.

5. מה אפשר או כדאי לקדם בפורום? - כתיבת סיפורים מתגלגלת.

6. מה האתגר הגדול ביותר שחוויתי בכתיבה? - שהיה לי צמאון עז לכתוב ופשוט לא מצאתי על מה.

7. זמר לא מוכר אהוב – אביב בכר (חפשו את השיר 'ואם יש אהבה בתוכי').

8. הדומם האהוב עלי בבריאה (בתיאור שִירִי בבקשה) - ענני גשם עבים הנדמים קלים כנוצה, משוטטים להם בנחת בשמי תכלת, משתעשעים בשמש על הארץ במשחקי אור וצל.

9. פרגן ותייג לניק שאתה מעריך את הכתיבה שלו (עדיפות לניק שעוד לא הגיב פה)... @מוריה. 

~~אברהם א
עבר עריכה על ידי אני הנני כאינני בתאריך כ"ו בחשוון תשפ"ו 15:04

1. הכינוי שלי שהכי רחוק מהשם המקורי -  אברהם איבגי

2. בן 21 (להתחיל לחשוב שלישיות מ120? למזלי סיימתי כבר את הבגרות במתמטיקה)

3. איזה תחביב או כשרון נוסף יש לי מלבד כתיבה? (מצליחים לשלב ביניהם בפועל? שתפו!) - להיות בדיכאון תמידי ובכל זאת לשכנע את עצמי ואת הסביבה שאני בסדר? כישרון אדיר. ציניות שעוזרת לי לחפות על כל הבלאגן? מדהים. לשלב ביניהם זה כמו.. בדידות כנראה.

4. מה מייחד את הכתיבה שלי? - שום דבר לא מיוחד בי או בכתיבה שלי. בסך הכול עוד בן תמותה.

5. מה אפשר או כדאי לקדם בפורום? - רק את עצמנו כנראה. וזה לא ייגמר לעולם.

6. מה האתגר הגדול ביותר שחוויתי בכתיבה? - לקבל את זה שהכתיבה שלי היא בינונית כמו האדם שכתב אותה. ואת כל הרעיונות שאי פעם חשבתי עליהם חשבו לפניי. וגם אם לא - הם עד מהרה יישכחו.  שזה בכלל לא אמור להפריע לי כי בכל מקרה כולם מתים וכבוד זה חסר משמעות.

7. זמר לא מוכר אהוב – שתי זמרים שהכרתי לאחרונה. Nina Simone ו pale jay ובאופן כללי מוזיקת dream pop ואלטרנטיבי.

הווו אדממה

את אומנם פולי סויה וזה צומח

אך כעת לאחר בישול את אוכל קולח

אוכל אני אוהב

אוכל זה דומם.

(מחיאות כפיים סוערות)

9. פרגן ותייג לניק שאתה מעריך את הכתיבה שלו-

@תות"ח! 

מה פירושנחלת

הכינוי שלי שהכי רחוק מהשם שלי? זו לא הכוונה לכינוי שלי כאן, נכון?

דוגמאאני הנני כאינני

ישראל - שרוליק - שְׂרוּל.

לא שם הניק שלך.

הנניימח שם עראפת

1. הכינוי שלי שהכי רחוק מהשם המקורי - אבא דידה

2. באיזה שישית מ-120 שנותי אני נמצא? - 6/1

3. איזה תחביב או כשרון נוסף יש לי מלבד כתיבה? (מצליחים לשלב ביניהם בפועל? שתפו!) - נגינה. ממש לא, פעם הייתי מנסה לנגן שירים שאני כותב, אבל נחלתי כישלון חרוץ

4. מה מייחד את הכתיבה שלי? - אממ.. חרוזים? עצבים? אורך?

5. מה אפשר או כדאי לקדם בפורום? - תרגילי כתיבה, השתתפתי בפורום אינטרנטי אחר בתרגילי כתיבה, בהם ניתנה לנו מילה והיינו צריכים לכתוב סיפור המשלב אותה, כנושא וכדו'. מנהל הפורום ההוא מסתובב כעת בערוץ, אבל אני אתן לו לחשוף את עצמו אם יחפוץ בכך

6. מה האתגר הגדול ביותר שחוויתי בכתיבה? - שכתבתי סיפור, כבר כמה פרקים, ולא הצלחתי להמשיך אותו. לא כי לא היו לי רעיונות, פשוט לא הצלחתי להוריד אותם לכתב.

7. זמר לא מוכר אהוב – לא נראה לי שהוא לא מוכר, אבל אני אלך על אליעזר בוצר.

8. הדומם האהוב עלי בבריאה (בתיאור שִירִי בבקשה) - הדשא, בחורף הסגריר,

כשהוא כל כך ירוק והכל סביב קריר,

כשהמים נוצצים על גבעוליו ברוך,

והוא נשמט, כמו מזמין אותי לדרוך.

9. פרגן ותייג לניק שאתה מעריך את הכתיבה שלו (עדיפות לניק שעוד לא הגיב פה)... אמנם אני לא תמיד מבין את הכתיבה שלך, אבל אני מרגיש את העומק שבה @צדיק יסוד עלום

לזכור תמיד – להעמיד עקרונות לפני האישיות. אה אחי?

באתימוריה.

1. הכינוי שלי שהכי רחוק מהשם המקורי - מיני

2. באיזה שישית מ-120 שנותי אני נמצא? - בשישית השניה

3. איזה תחביב או כשרון נוסף יש לי מלבד כתיבה? (מצליחים לשלב ביניהם בפועל? שתפו!) - אני אוהבת הרבה תחומים של אמנות ציור, מוזיקה, בישול ועוד..

4. מה מייחד את הכתיבה שלי? - אממ לא יודעת מה מייחד אותה.. יכולה לומר שאני כותבת בד''כ את התובנות שלי מתוך התבוננות. לעיתים התבוננות בעולם, לרוב התבוננות בתוכי פנימה, שזה גם עולם..

5. מה אפשר או כדאי לקדם בפורום? - האמת שהתחילו פה לנתח את השירים והיתירות שהמילים וזה נפלא ומרתק בעיני

6. מה האתגר הגדול ביותר שחוויתי בכתיבה? - אחד האתגרים שלי הוא חריזה. כשאני מנסה לכתוב בחרוזים זה יוצא ארוך ומסורבל ולא מבטא את התחושות שלי בדיוק מספק..

7. זמר לא מוכר אהוב – הכי פחות מוכר שמצליחה לחשוב עליו זה הרב דוד רפאל בן עמי

8. הדומם האהוב עלי בבריאה (בתיאור שִירִי בבקשה) - דוממים אהובים עלי יש הרבה, מהם קטנים, מהם גדולים, מהם קרובים, מהם רחוקים.. והמכנה המשותף הוא שהם מרחיבים את ליבי ומביאים אותי אל עצמי. ישנו הבית שלי, ישנו הים על גליו, וישנה המחברת הזו, עליה אני כותבת כעת (לא ממש כעת, אבל העיקרון;))

9. פרגן ותייג לניק שאתה מעריך את הכתיבה שלו (עדיפות לניק שעוד לא הגיב פה). @בין הבור למים שהכתיבה שלה שובה אותי

ה' מלך ה' מלך ה' ימלוך לעולם ועד ♧◇♡♤צדיק יסוד עלום

1. הכינוי שלי שהכי רחוק מהשם המקורי - פקוקי

2. באיזה שישית מ-120 שנותי אני נמצא? - חשבונות של מעלה, אני בן 26 תובב"א

3. איזה תחביב או כשרון נוסף יש לי מלבד כתיבה? (מצליחים לשלב ביניהם בפועל? שתפו!) - נגינה

4. מה מייחד את הכתיבה שלי? - לא יודע להגיד. אני יודע שהייתי מזהה טקסט שכתבתי בערימה של 400 טקסטים אחרים. הסגנון שלי פרוע, האסוציאציות מולידות משחקי מילים באסתטיקה אהובה עלי. בכתיבה ספרותית אני מאוד משתדל להבליט אלמנטים ריאליסטיים

5. מה אפשר או כדאי לקדם בפורום? - אני חושב שככל שיותר יגיבו על הטקסטים המתפרסמים, זה יהיה יותר טוב. תגובה טובה היא תגובה שבה הקורא מספר לכותב מה הוא פגש בקטע. זה יכול להיות ארוך, זה יכול להיות קצר; זה יכול להיות עמוק, זה יכול להיות קל. אבל כשיש מפגש בין כותב לקורא יש חיבור שעבורו שווה לכתוב.

6. מה האתגר הגדול ביותר שחוויתי בכתיבה? - גבורת ההתמדה. כל כך קל זורם וכיפי לפרסם קטע לירי נטול צורה מסגרת וחוקים. כל כך קשה להתמיד בשיר עם חריזה ומשקלים קבועים או להתמיד בכתיבת סיפור בהמשכים. זה דורש גבורה! אגב, שמתי לב שכתיבת דיאלוגים היא אולטרה מאתגרת. שבח לתסריטאים

7. זמר לא מוכר אהוב – אביב גדג' ומהר

8. הדומם האהוב עלי בבריאה (בתיאור שִירִי בבקשה) - "בנפול העוגן שפרוח-שפראח בטראח אחד של שוס, הטיל הזה מותך ברזל צלל לי בום לראש" [דני סנדרסון, נחירה פומבית]

בין הבור למים שכבר תויגה

כיוון שאתם לא מספיק מגיבים לדעתי 🤔אני הנני כאינני

ויש אנשים שאני מאוד סקרן לשמוע עליהם (קחו את זה כהזמנה לפרט יותר), אז אתייג...

@נחלת 

@רחל יהודייה בדם 

@זיויק 

@הוד444 

@נקדימון 

@זכרושיצאנולרקוד 

ועוד כמה תיוגים של אנשים שהיו פהאני הנני כאינני
...כנר✍️

@אני הנני כאינני מעריך את המילים היפות

האמת כבר הרבה זמן לא יצא לי לבקר בפורום או לכתוב בכללי אולי זה יחזיר לי קצת.

'פולקע',  הכינוי ברובו יצא לגמלאות עוד לפני שערוץ מאיר לילדים היה משהו כך שאין קשר 

2. באיזה שישית מ-120 שנותי אני נמצא? - 

2

3. איזה תחביב או כשרון נוסף יש לי מלבד כתיבה? (מצליחים לשלב ביניהם בפועל? שתפו!) - 

לא חושב שיש לי 

שאלה מצויינת, לא מרגיש כרגע שיש משהו ספציפי

כמו שכתבתי למעלה די התנתקי לאחרונה כך שאין לי תגובה

כמה אני מוכן לתת למחשבות האפלות דרור לנייר וכמה להיאבק בהם תוך כדי הכתיבה

7. זמר לא מוכר אהוב – 

Jorge Rivera-Herrans  ממליץ במיוחד על העבודה שלו epic the musical 

קצת רמאות כי זה שילוב של 3 דוממים: תה ספר וספה.

@אני הנני כאינני 

ברשותך..זיויק
הרשות תמיד נתונהאני הנני כאינני
ואני צופה ;)
***קפיץ

מעדיפה להישאר קפיץ כאן

תיראו מופתעים - אבל זה לא באמת השם שלי

2. באיזה שישית מ-120 שנותי אני נמצא? -  2? 3? התבלבלתי בחישוב

אין לי כישרון בכלום (זה

שאני עצלנית מדי לכתוב אז היא כמעט ולא קיימת

לא נמצאת פה מספיק כדי לדעת

@ימח שם עראפת, הוא כותב מעולה ומצחיק אותי מאוד רוב הזמן אפילו שאני שמאלנית

סבבההוד444

1. הכינוי שלי שהכי רחוק מהשם המקורי - קפיברה

2. באיזה שישית מ-120 שנותי אני נמצא? - 2

ציור לצערי ממש לעיתים רחוקות

בלגן

יותר אתגרים

..

7. זמר לא מוכר אהוב – 

אוהד מנשרי

הוא גיטרה ישנה נושנה

9. פרגן ותייג לניק שאתה מעריך את הכתיבה שלו @ימח שם עראפת 

נראה שאתה מאוד מוערך כאן ;)אני הנני כאינני
מפתיע גם אותי😅ימח שם עראפת
אבל תודה לכם אנשים🙏🏻
חחחהוד444
כדי לגבור על הזרותבין הבור למים

1. בין הבור למים? אני לא אדם מכוּנה מאוד, לרוב פשוט נקראת בשמי.

2. ממש פעוטה של השישית השנית

3. אני אוהבת מאוד אומנות, כך שמוצאת אותה בתחומים רבים אך לא כישרונית די בכדי לפתח את כולם. אני נוגעת מעט בציור צילום ועריכה, נמשכת בעבותות לעולם המשחק והתיאטרון, ניגנתי תקופות שונות על כלים שונים ופרשתי, בדיוק מתנסה בחליל, כל הקשור לנפש הוא תחביב שלי, וזו אומנות שאני פוגשת ומצליחה/נדרשת לשלב בעיקר בלימודים.

4. לא אכפת לי להיות לא מובנת, זה גם החיסרון שלי. אני באה לגלות סוד, לעיתים אני נבוכה לחלוק אותו אז אני עוטפת אותו בשכבות של מליצה וסתר. לעיתים איני יודעת אותו בעצמי ולכן מסתובבת סביב לנקודה, לרוב אני לא מוצאת דרך אחרת להמתיק.

5. רק על עצמי לספר ידעתי, אולי עקביות, רציפות, אני נוטה להגיח ולהעלם.

6. לסלק רעשים, לדבר אמת, לזקק, לזכך

7. HOZIER (לפניו היה אביתר, שהוא כמובן מוכר, אך לשם המחשה, הוא השתווה לו.)

8. אבל דבר לא דומם

9. נמלאת באושר על כל כותב וכותבת שפוגשת. מעריכה כל מתבונן ומתאבק ומתעקל אל תוך הדף או הפתקים בטלפון. כיף וממלא היה לי לשמוע שיש מי שננגע מכתיבתי. רוצה לומר שאינה שלי אבל היא ממני.

אמממ, אני קצת בהצתה מאוחרת אבל בסדר, שנתמודד......תמימלה..?

1. הכינוי שלי שהכי רחוק מהשם המקורי - עוגיה

2. באיזה שישית מ-120 שנותי אני נמצא? - ראשונה, כן,כן, אני קטנה🍼😅

3. איזה תחביב או כשרון נוסף יש לי מלבד כתיבה? (מצליחים לשלב ביניהם בפועל? שתפו!) - אני אוהבת מאוד מוזיקה וציור אבל לא ממש יוצא לי לשלב ביניהם, המקסימום זה לשמוע שירים תוך כדי שאני כותבת😅

4. מה מייחד את הכתיבה שלי? - ארוכה מאוד, דוגרית ולפעמים לא לגמרי סגורה על עצמה, כמוני😜...

5. מה אפשר או כדאי לקדם בפורום? - יותר דיונים והמלצות על כתיבה, יש פה אנשים שאוהבים לכתוב ואני בטוחה שיש לכולם הצעות ייעול לכתיבה מניסיון אישי שלהם אז תשתפו...

6. מה האתגר הגדול ביותר שחוויתי בכתיבה? - צרות של עשירים ברוך ה' אבל מלא רעיונות שיש לי ואני לא מצליחה לכתוב אותם כי אני  לא עומדת בקצב...

7. זמר לא מוכר אהוב – הוא כן מוכר אבל אני אוהבת מאוד מאוד מאוד את הכתיבה של ישי ריבו, כל פעם כשאני שומעת שיר שלו אני מתפעלת מחדש...

כותל, לרדת במדרגות, לראות אותו מרחוק, להתקרב, לגלות כמה הוא עצוםםם, להתפלל, להתחבר, לשמוח, להעיף מבט על קליפת הסלע ולגחך, קיר של אבנים מול כיפה של זהב, אבל באבנים יש קדושה ובזהב טומאה, ברור מה עדיף.....

9. פרגן ותייג לניק שאתה מעריך את הכתיבה שלו (עדיפות לניק שעוד לא הגיב פה)... אמממ, @ריק סאנצ'ז לא הגיב פה עדיין ואני מתחברת לכתיבה שלו, אם אני עניתי על זה שלושה חודשים אחרי שזה עלה-גם אתה יכול😉

ואו רוגשתי🥹ריק סאנצ'ז
אני אכתוב מתישהו
היה כיף לקרוא ולהכיראני הנני כאינני

אני לא מסוגל לשמוע שירים ולכתוב במקביל

כן, טוב, יתרונות של אנשים עם הפרעות קשב😉תמימלה..?
גם שיעורי בית אני עושה עם שירים ואם היה אפשר-הייתי עושה ככה גם מבחנים😅
אף אחד לא הזמין אותי, אז הזמנתי את עצמי :-dאשר ברא

2. 2/6

3. ציור..  לפעמים מצליחה לשלב כשיוצא לי לעשות פרוייקט מגניב.

4. הרבה סביב אמונה והקשר עם הקב"ה.

5. אולי כן ליצור יותר שיח ותגובות בשרשורים.

6.להצליח לכתוב תקופה ברצף.. גם אם זה סתם 'יומן'.

7.אין.. אז מוכר- פורת נוב. 'חוס אלוהי'.

8.פרח קטן נפתח לאור,

לוחש סודו בלב טהור.

צובע עולם בגוון עדין,

מרפא בשקט כל כאב בפנים.

וכמו הפרח, גם הלב-

צומח, אוהב, ושוב מתקרב.

🌷🌻🌱

ובכן....נחלתאחרונה

מ1.  הכינוי - פוקי

2.  הרבה הרבה יותר קרובה ל120 ממה שאתם -סליחה - מכם.

3. לצייר (אבל לא מציירת), לטייל בטבע, בני אדם (מרחוק), בעלי חיים (מקרוב),ללמוד שפה...  כן. הכל משתלב בסופו של דבר.

4. כשנחה עלי הרוח, הכל מאוד זורם  ופתוח, בא "חלק", ציורי (נראה לי), עולץ . במצב רוח רע, לא כותבת. 

5. יותר כתיבה נשית, נדמה לי. רגשות, מחשבות, לאו דווקא שירים.

6. לכתוב על מה שאני מרגישה. לעצמי. קשה לי.

7. מנדי ורדיגר, אורה זיטנר.

8. שבילי עפר זניחים בין עצים ועשבים פשוטים וספסל אחד בודד. מעץ.

9. נוגע לא נוגע.

התבודדות.אשר ברא

אתה דורש ממני לצאת לשוח בשדה-

ואני צועקת וצועקת וכלום לא קורה.

רב'ה הצילו! זה לא מספיק. מה עוד עכשיו?

לדבר עם מי שאמר והיה העולם?

מי אמר שהוא מקשיב לי? הרי יש הרבה לפניי בתור-

ולמה דווקא תיבות 'ריבונו של עולם' שלי יעמוד מול כיסא הכבוד?

מי אני בכלל? למה אני בכלל חשובה?

ואיך אפשר לכעוס על המלך? וגם לאוהב אותו בלי סיבה?

הולכת לאיבוד בשדה,

מאיפה מתחילים? למי פונים?

היי.. סליחה.. מישהו רואה פה אנשים?

ממשיכה ללכת. מחזיקה חזק את התיק.

מה אמורים לעשות?

טוב אז רק רציתי,

לבקש להתחזק באמונה.

להרגיש בטוחה. להרגיש שיש מי ששומע אותי גם כשאני אבודה.

לבקש שתחזיק אותי, שאמשיך להיות אובדת עצות בקדושה- ושלא אפול לשאול תחתיות כשאספת אותי משם בבושה.

תהיה גאה בי אבא.

גם משה רבנו השתדל... אבל איך כעסת עליו, שבעצמו הוא העז לזלזל!

ואמונה בעצמי יש לי? אז איך בך אני יכולה להאמין?

הרי גם רבנו הוכיח את התלמיד שחשב לעצמו שהוא מבין.

והאם אני תלמידה? האם אני בכלל ראויה?

ורק מתחננת להוציא זעקה מהלב-

"אבאל'ה הצילו.

הצילו אבאל'ה."

ואיך כולם יודעים באיזה שביל ללכת? ורק אני מטפסת על הגבעות- מלאה בשריטות וצלקות.

ככה נראת בת של מלך שאמורה להיות עשויה מאבנים טובות?

אבאל'ה, אם לא זעקה.

אז רק בקשה, לפני הקריאת שמע שעל המיטה.

בבוקר אם תחליט שאני הקטנה עדיין ראויה-

תעשה שיהיה לי טוב. שאצליח לפתוח את הסידור.

שאצליח ללחוש בקשה חרישית. שאצליח להיות אני. שאצליח לאהוב את כל מי שסביבי.

שאהיה בריאה ולא אפול לבורות של עצמי. שאעריך את כל השפע שנתת בתוכי.

שאזכור שאתה כאן ולא אתייאש. שאאמין שיש בשביל מה להתאושש.

שיאהבו אותי. יעריכו. יהיו אמיתיים.

שיזכרו שגם אני בן אדם שעוברים עליו דברים.

אל תעזוב אותי. אל תשחרר. אל תוותר.

אם אסק שמיים. שם אתה?

אני מאמצת את הזעקה שלךנחלתאחרונה

כל כך אמיתית כואבת, כנה.

נראה לי שכולם באותו מצב פחות או יותר.

אין ספק שהוא מקשיב לך ואוהב אותך  ואכפת לו ממך.

אין לי ספק בכלל!

יש לי הרגשה שאת אחת היהודיות החביבות עליו ביותר. באמת!

"ולמוות לא נתנני"תמהון לבב
עבר עריכה על ידי תמהון לבב בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ו 18:16

ראיתי כופר אחד, מת באיוולתו,

קרבן על מזבח מולדתו.

שורות שורות באו לסופדו ולבכותו.

"זה העלם! הצעיר בשנים – בכיר בניו של ריבון העולמים!

והוא כתכשיט בהיכלו! קדוש יאמר לו!"

ואני מהרהר...

הרי בחייו היה כה שחור,

ובמותו – הרב אומר: "אין כמוהו צחור!"

"אם פשע וסרח – כעת הריהו מלאך!"

"מותו – כפרתנו, מותו – כפרתו, ונפלאית נחלתו"

ואני??

אלוהים, יודע תעלומות

– האין אני כופר, פושע וסורח??

ומה לי בעולם כזה להיות גורלי כאורח

בשבט עברתך מזדעק וצורח?

אם גם למעלה יש ניסים ואנשים הופכים לקדושים

בגופה מחוללת

– לכזאת נפשי מייחלת.

ואם על כל פשעים יכסו חיים המשתתקים

– הנה כל סעיפיי משתוקקים.

אלוהים אתה ידעת,

גופי ונפשי – כבר שבורים...

אך רוחי ונשמתי עדיין רק אליך הם עורגים,

קח אותי אליך! כאותם ההרוגים.

אם זו המשמעות, להיות רק שלך,

טהור, נקי, דבוק בשלימות

– אני כבר לא יכול לחכות למות...

...רחל יהודייה בדם
יש בזה משהו שמעביר רטט
מעניין.נחלתאחרונה
וואו.. רמה גבוהה.אני הנני כאינני

נקודה שאני חושב כולם חושבים עליה. אנחנו יודעים בעצמנו את הנקודות שאנחנו לא בסדר בהם, מי יותר ומי פחות, וכולנו באופן מסוים מייחלים למות על מזבח כפרה, למסור את נפשנו בעם העם, התורה, הארץ - האלקים, ולא כעבדים המשמשים את הרב שלא על מנת לקבל פרס, אלא לקבל את פרס הכפרה. 

ויש בזה תחושה של משהו פגום, אחרי הכל - לקבל פרס, אבל זו לא באמת קבלת פרס, זה שיסירו ממנו את העונש, את הריחוק שלנו מה', זה באמת מה שכואב לנו, והכאב הזה בעיננו גובר על כל כאב אחר של מוות על קידוש ה'. ענראה שיש כאלה, ואולי גם בכל אחד מאיתנו איזה צד כזה, שפוחדים מהעונש הרוחני, שתמיד מתואר כגדול פי כמה מהעונש הגשמי, אבל לדעתי זה מתגמד מול הריחוק.

ר' עקיבא, "כל ימיי הייתי מצטער...תמהון לבב

על פסוק זה: "בכל נפשך" - אפילו נוטל את נפשך. אמרתי מתי יבא לידי ואקיימנו" (וההמשך שם בברכות).

סדר מחדשאני הנני כאינני

למילים יש משחק מיוחד

הן יודעות להעלם כשאין אף אחד

ובמקום לעזור להפנים

משנות את סדרן ועומדות בצפנים

הלב מתבונן מהצד

מחפש בַטירוף מעט כאוס לבד

רק ביחד הוא פועם כרגיל

ובשאר כל הזמן לא שקט בעליל

איך הכל רק נהיה מתוסבך

לקמט את הכל ולקלוע לפח

אך יש אור שעולה בין שורות

תווים הוא טווה ומתחיל שוב לפרוט

זו סמפוניה בכלל לא מוכרת

קצת כינור ופסנתר, גיטרה בס וקאנון

לא סיפרו לי על דרך אחרת

ו-נו... בכל מקרה לא היה לי תיכנון.

...רחל יהודייה בדם

מעניין.

מרגיש עמוק

מנסה לרדת לעומק 

יפה!נחלתאחרונה
..מוריה.

כשהייתי קטנה רציתי לי בית.

שאלתי, חיפשתי, התאמצתי.

בסוף נמצא הבית המיוחל, שלו ומתוק

ושלי!

יום אחד בא הטרקטור, הרים את הבית, אני בתוכו, העמיס על העגלה, ונסע לו,

ואני לא ידעתי לאן.

הנסיעה טלטלה אותי, נפלתי, כאבתי.

עם כל מהמורה שבדרך התכווצתי, כמו מחכה למכה שתבוא. 

בכל עליה שעברנו חששתי שמא היא תלולה מידי, שמא ניפול בדרך.

בירידה פחדתי שהנה אנו יורדים עד לתהום,

ובנסיעה במישור לא פסק ליבי מלפעום באימה-

לעולם לא נגיע.

עלינו למעלה, ירדנו למעלה, היו גם זמנים של עמידה במקום.

''לאן אתה לוקח אותי? לאן אתה לוקח את הבית שלי?'' שאלתי את הנהג, והוא לא השיב.

עד היום אני נוסעת. 

בלי לדעת לאן,

כמה זמן תארך הנסיעה 

והאם בסופה ישאר לי בית, 

אשאר אני.

אך הוא הנהג, ואני הנוסעת,

ואין לי אלא להאמין בו, שבסופו של דבר אמצא את עצמי,

בתוך ביתי,

בין שני שיחים בָּצֶל.

מעניין.אני הנני כאינני

קצת התקשתי לעמוד על התוכן הפנימי של הכתוב. בכללי מזכיר את תחילת הסיפור של 'הקוסם מארץ עוץ'. בהתחלה נשמע מין קונטקסט של פינוי התנחלויות, שדי מהר נאבד. 

יש משהו אבסורדי באי-הריאליסטיקה בזה. טרקטור שלוקח איתו בית לנצח, אדם שגר בביתו ולא יוצא החוצה.

ניכרת מין תחושה של הסכמה מאורע, להרגשת שותפות עם הטרקטור (ונהגו, שבתחילה לא מוזכר כלל, רק מתייחסים לטרקטור, ופתאום בסוף ניכר ש"הוא הנהג" [קצת באופן.. מוזר. כאילו, היה אפשר לטעות שהטרקטור הוא הנהג, מין האנשה שכזו], שישנו מין מכוון).

את הסיומת לא הבנתי.  

ואו, חשבתי שזה יצא מובן יותר..מוריה.

בגדול לא ממש אוהבת להסביר את הכתיבה שלי, אבל אנסה..

מה שניסיתי לתאר פה זו חוויה פנימית של חיפוש בית שליו וטוב, ואחרי שהבית נמצא, פתאום משהו בו מתערער ומיטלטל, ואיפשהו מגיעה ההבנה שאני צריכה לסמוך על הנהג (בנמשל- הקב''ה) ולדעת שהסוף הטוב יגיע.

הנהג מגיע בסוף בכוונה, כי לוקח זמן להסכים לשחרר שליטה ולומר שיש פה נהג, ועוד יותר לוקח זמן להסכים לבטוח בו..

יותר מובן?

(אני מקווה שהיה מובן שהבסיס לקטע זה הסיפור 'הבית של יעל')

אני הבנתי בדיוק ככהרקאני

יפה מאוד

אהבתי ממש

וואו יפה ממשהוד444
...רחל יהודייה בדם

יפה..

מעט מוחשי כזה.

אהבתי.נחלתאחרונה
התכוונתי לזה. בקינוח הראשון התערבב קינוח אחר....נחלת

אוהבת קינוחים כאלה, למרות שאיני יודעת להכין אותם בעצמי.....

קינוח קל . עתיק אבל עדיין טרי ויפה (בעיני)!נחלת
חבלכנר✍️

חבל

שרשרת על צווארי,
זוהי אינה שרשרת חי.
מחרוזת על גרוני,
וחיי חולפים מול עיניי.

משא כבד על כתפיי,
משאו של אטלס כמדומני.
יעידו שמיים עלי,
הם העומדים למוחצני.

הכיסא נע ונד,
כאילו חוכך בדעתו.
הוא זז מצד לצד,
האם באה שעתו?

העולם, חיוור ודומם.
אני, כבוי וגלמוד.
העולם, ערירי ושומם.
אני? כבר תלוי על עמוד.

נ.ב

לא לדאוג הפסיכולג כבר שותף😉

וואו, חזקקקתמימלה..?
אולי לא לזה אני אמורה להתייחס אבל החרוזים מעולים!
תודהכנר✍️

בדיוק לזה צריך להתייחס😊

שיר נעיםצדיק יסוד עלום

וזה מה שמפריע לי

קודם כל צר לי שאתה מרגיש הרגשות בלתי נעימות כאלה ומהרהר כך, על החבל הצוואר והכיסא. משום מה אחוזים גבוהים כל כך מהאנושות מהרהרים באובדנות (גם אני לא חף מכך). מתישהו האנושות תבריא...

אני מהרהר בקול רם ואם בא לך אשמח להרהוד (שילוב של הרהור והדהוד, אפרופו השרשור לעיל) - על האלמנט הספרותי של כתיבה אדישה ולקונית המתארת חוויות קצה. האלמנט האסתטי מובן - יש כאן דיסוננס בין קור הרוח ובין האקסצנטריות... אבל מה זה בא להעביר?

השיר לא בדיוק הלך עד הסוף על האדישות. המילים שנבחרו בבית האחרון הן כן קשות (שומם, ערירי, כבוי, תלוי)... אבל עדיין האווירה שומרת על מתינות.

האיפוק הזה מרגיש לי קשור לסיפא (אם יורשה לי), קריאה מאוד מאופקת לעזרה וליחס. כולנו כאן בפורום ובכתיבה כמעט תמיד כותבים בשביל שידעו מה עובר עלינו בלב ובראש. אבל אני חושב שהאפקט של הכתיבה המאופקת הוא להחזיק במקל משני קצותיו: לשתף את הקושי שעובר עלי מחד, ומאידך לא להיות חשוף ופגיע.

- בבית הראשון יש הומור יבש: שרשרת, אבל לא שרשרת חי (=של ערסים + הולך למות).

- בבית השני יש דרמה: המיתוס של אטלס מוסיף אווירה מיתית ודרמטית

- בבית השלישי יש אלמנט שאהבתי: עזבנו את הגיבור העומד על הכיסא והתמקדנו בכיסא עצמו. מושג כאן רווח כפול:

א) אימה - אנחנו עזבנו את הצוואר החנוק ואת השמים העומדים למחוץ, ואנחנו מתמקדים במשהו שולי. זה גורם לנו להרגיש צורך עז ומלחיץ לבדוק מה קורה בהתרחשות המסוכנת...

ב) משהו שולי הוא למעשה הרה גורל - הכיסא לא משמש רק להסחת דעת מהסיטואציה האלימה, אלא הוא גם מהווה אותה. הכיסא התמים הרוקד מצד לצד הוא הוא זה שעלול להוביל למוות אכזרי. פתאום ריקוד קטן של כיסא גורם לפחד נורא.

- הבית הרביעי הוא זה שעורר אותי להגיב, כי הוא להרגשתי מבאא ביתר שאת את האווירה האדישה הלקונית הישירה והעגומה בשיר. אני לא יודע מה דעתי על האלמנט הזה, ואני חושב שהוא יותר מרגיז אותי מאשר מעניין. משהו בו מרגיש לי חמקני...

אשמח לתגובה קצרה או ארוכה, מה שייתחשק

אולי הכותרת קשורה לאווירהצדיק יסוד עלום

המילה חבל (rope) קשורה למילה חבל (too bad)

בכך הרווחנו בכפיפה אחת גם תיאור אינפורמטיבי (השיר הזה עוסק בחבל) וגם פרשנות אדישה וצינית (אי אפשר להגיד על אדם שעומד למות "חבל"... אבל האדישות שבשני הבתים האחרונים גורמת למוות לאבד מהדרמטיות שלו ולהרגיש "מיותר"...

תודה רבהכנר✍️
עבר עריכה על ידי כנר✍️ בתאריך י"ד בשבט תשפ"ו 20:23

הבאת כן פרשנות מאוד יפה ממש שמחתי ששמת לב לכפל משמעות של הכותרת

ה"חבל" היה מכוון שיתפרש ע"י הקורא לאיפה שהוא ירצה לקחת אותו

זה לא תוכנן להיות שיר נעים אבל עם כך אתה קורא אותו מי אני שאגיד אחרת.

בעיני השיר מחבר אותך לסיטואציה של האדם עם החבל על הצוואר עומד על כיסה ומנהל בדקה האחרונה של חייו את הערעור האחרון לפני הביצוע, הוא מתחיל בכך שהוא מסתכל באירוניה יבשה על ה"שרשרת" שלו שהיא לא שרשרת חי וממשיך משם בלנסות לתת למאבקו הפרטי נופך יותר אפי ודרמטי (בצדק או שלא בצדק) ובמקביל להכניס את הקב"ה לסיפור "יעידו שמיים עלי"(שזה כמובן רץ גם על המיתוס של אטלס) משם האדם ממשיך בהאנשה של הכיסא כאילו הוא זה שמחליט מה יקרה הלאה דבר זה הוא גם סוג של בריחה מהמציאות וגם מאבק לגבי מה הוא יחליט בסוף, בבית האחרון מגיע סוג של קביעה שכן היא לקונית , אבל לא בהכרח אדישה. אני לא ממש התכוונתי ללכת לשם הלקוניות מבחינתי היא ויכוח שכלתני המוביל להשלמה או ליתר דיוק לרצון בהשלמה הייתי אומר שאם כבר זה אדישות משוחקת על מנת להעמיד פנים אמיצות בפני הלא נודע.

מצחיק שאתה מעיר על שיר של מתאבד שיש שם משהו חמקני הרי אדם שמתאבד בחור להתחמק מן העולם עקב סיבותיו נראה לך שבאקט האחרון שלו לא יהיה לכך שום רמז?

דבר אחרון בעיני זה לא איפוק זה פשוט גישה אחרת לחיים יש אנשים שיסיימו ברעש ופצצות יש שיסיימו בקול דממה דקה.

כןנחלת

מקווה שאתה לא כועס, אבל אין לי שום כוונה לנתח את השיר הזה

מבחינה מספרותית. מחילה מכבודך.

מבקשת ממך בקרוב שיר יותר שמח או הגיג יותר שמח או אני לא יודעת מה, אבל שיהיה שמח!

טוב?

למה שאכעס?כנר✍️

זכותך לעשות כרצונך ואינך חייבת לי מאומה😊

אני לא מבטיח הבטחות.

לא שהתכוונתינחלת

שהשיר אינו טוב.

אלא, אם זה מצב רוחך - אז עדיף מבחינתי מצב רוח טוב, פרקטי , עם שתי רגליים 

על האדמה מכל כשרון, מופלא ככל שיהיה;   לחם וגבינה לבנה עם זיתים...

עדיף על קוויאר....

מדברת עלי כמובן. מקווה שזה שיר של רגע עצוב. לא יותר מזה.

לאנחלת

הבנתי.

אמרת "נעים"?

נראה לי שאני קצת סתומה; בגלל שאני מדור אחר אני לא מבינה לפעמים את הניסוחים כאן. 

אני, בלי שום קשר לאיכות השיר, ממש לא הרגשתי נעים כשקראתי את השיר.

התוכן לא נעים, ההגשה כן להרגשתיצדיק יסוד עלוםאחרונה

זה לא כזה מתוחכם

הטענה היתה ששיר שמדבר על נושא כה אפל צריך להיות עם הרבה לכלוך, כעס, זפת וכאוס, בעוד שהשיר הזה (להרגשתי) שמר על איפוק וחיוך נימוסי עד הרגע האחרון

@כנר✍️ טען שלהרגשתו השיר לא כל כך נעים כמו שהרגשתי ונימק יפה

וואו. אהבתי.אני הנני כאינני

משחקי מילים יפים. מה עומד מאחורי באמת?