איפה עובר הגבול?אור שמחה
מדברת בעיקר על גילאי 17-18, אז מי שמתחת בבקשה לא לענות כי זה ממש חשוב לי ..
מתי אתם נותנים להורים שלכם להתערב בחיים/בדברים אישים ולפעמים בהכי קטנים שיש, ומתי לא? באילו מקרים, ומתי עובר הגבול בעצם? מתי אנחנו יכולים להגיד את דעתנו מבלי לפחד שזה יסתור את מה שהם אומרים ולהגיד את דעתנו בביטחון גם אם זה לא מוצא חן בעיני ההורים..?
אם העיצה שלהם מהותית אני אקשיב. ואפעל לפיהנפש חיה.
לרוב הם יודעים מה טוב לילד שלהם
איך את יודעת האם העצה שלהם מהותית או לא?חתולה פרסית
כשאני יודעת שהנושא הוא מספיק חשוב כדי לשמוע לדעתםנפש חיה.
כיוון בחיים
השקפה או דרך חיים
המלצה בנושא מסויים שאני מתלבטת בו

בכללי
הניסיון שלהם בחיים נותן להם מבט רחב יותר על החיים וממילא איפה העיקר ואיפה טפל
לא חייבים לספר הכול ,כול זמן שאין סכנה נפשית או גופנית.mom

avid;">הורים בד"כ בחוש החמשי יודעים הכול , מעדפים לשתוק ולחכות שיבואו לספר. אם יש דבר שבאמת צריך לדעת הורים מעודדים את הילד ליפתח לטובתו. יחסים טובים מובנים וזורמים מעצמם. 

avid;">לדעתי בענין של זוגיות, כדאי לערב את ההורים יש להם הרבה נסיון והבחנה אוביקטיבית וזה חשוב מאד.

האמת שאין גבולאנונימיות
תמיד טוב להקשיב טלתת להם להביע את דעתם. הם יושעים טוב מאיתנו גם אם לפעמים זה מעצבן. אפשר להקשיב ולא לקבל
לדעתי זה משנה אילו דבריםלהשתמח
דברים שקשורים לבית: איזה אוכל אפשר לקחת, איזו מוסיקה משמיעים בבית, עד מתי אפשר לחזור וכו' - אני חושבת שזה הבית שלהם וזכותם להחליט
דברים שקשורים להמשך החיים- לדוג' איפה לעשות שירות, מה ללמוד ומתי וכדו' זה בחירה שלי. תמיד כדאי להקשיב להורים, לנסות להבין מה ההיגיון ולקחת בחשבון. אבל אלו החיים שלי ואני אצטרך לחיות עם הבחירות האלו.
דברים קטנים, באופן כללי לדעתי לא שווה להתווכח. אם זה קורה יותר מדי ברמה שמפריע לתחושת העצמאות, אז אולי אפשר לדבר איתם בצורה פתוחה, בלי כעס, ולהסביר איך את מרגישה.
באופן כללי, אם את מחליטה לא להקשיב להורים, כדאי לנסות לדבר על זה איתם בתזמון רגוע, בצורה רגועה, להסביר מה את חושבת בנושא, לא לבוא אליהם בהאשמות ולנסות שלא יהיה בצורה של פיצוצים וכעס.
עונה בתור הורההעני ממעש
חשוב שיהיה ערוץ פתוח הורים- ילדים
מעיר מה שנראה לי לנכון, במשקל שנראה לי נכון, ושוב- לא תמיד כ'הורה תעשה כי אמרתי',
מדרבן את ילדיי לחשיבה עצמית וביקורתית, וגם אפשרות להעיר- בכבוד- לאבא ואמא

תלוי גם ספציפית כל ילד ומתבגר וענייניו, בגרותו, וכו'.
שאלה יפה
ללמוד להחליט לבדאילון
אפשר וכדאי להתייעץ עם ההורים אבל לראות שלא נופלים למניפולציות

לכל הורה קשה לראות שהילד האהוב שלו לא שמח אבל מה לעשות שלפעמים אדם נכנס לתהליך כמו ישיבה/שירות לאומי/קשר זוגי/מסלול צבאי קשה ועוד... ובהתחלה קשה לו והוא לא שמח אבל בהמשך כשהוא מצליח אז הוא שמח
יש הורים שמבינים ושיתמכו ויחזקו
יש הורים שיגידו מראש "מה אתה צריך את זה?" "לא מגיע לך!" "מגיע לך יותר!" "אמרתי לך שלא יהיה לך שם טוב" וגם דברים יותר חריפים ויפגעו בביטחון של הבן שלהם

צריך להתרגל שההחלטה תהיה שלך ולא שלהם
הרב צבי יהודה כותב על זה שאדם צריך לצאת מהשיעבוד הזה שבחורים לא מחליטים על עצמם ושיש הורים שלא מאפשרים לבן שלהם ללמוד תורה

אישית ראיתי כמה שההורים שלהם ממש פגעו להם בעצמאות צריך להזהר לא להגיע לשם ואם מגיעים למקרים לא טובים אפילו צריך להביע עמדה נחרצת גם אם ההורים עלולים להיפגע

כמובן בכבוד אבל לזכור שבסוף בהחלטות גדולות זה החיים שלך ולא שלהם ואתה בסוף תתמודד עם התוצאות של ההחלטות ולא ההורים
אכן. וכפי שרשמתיהעני ממעש
צריך לדעת למצוא את הגבולות הנכוניםמזמור לאל ידי
דווקא בגיל כזה חשוב ורגיש.
לדעת למצוא את המקום שלך בעולם
מבלי לפגוע או לקחת בכוח את המקום
של ההורים בחייך.

לדעת שזאת תקופה לא פשוטה
לא לך ולא להם
שבה את מעצב המון מהשקפותייך העתידיות
על החיים בכלל.

תחיה את חייך מבלי לדרוס אחרים בדרך
זה לדעתי הכי חשוב.
@מזמור לאל ידיאור שמחה
איך עושים את זה?
למה אנלא מצליחה לתייג?אור שמחה
אי אפשר לתייג בכותרת. רק בתוכן אפשרנפש חיה.
הלוואי שהייתי יודע...מזמור לאל ידיאחרונה
לא חושב שנשאר גבול בגיל כזה.קדושה-אני מבקש!
זה נשאר בגדר המלצה וחינוך שהנער קיבל.
ותלוי באופי של הנער.
חשוב לא לוותר על הדעה שגיבשת לעצמך ומצד שני לא להיות חצוף ומסוגר ולשמוע את ההורים.
בסופו של דבר את המילה האחרונה רק אתה יכול להגיד.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך