שינה רצופה בלילהאנונימי (פותח)
שלום לכל האנשים והנשים בפורום. חיפשתי את השאלה שלי בפורום הזה ובפורום לידה והריון אבל לא מצאתי, אבל מה, אני בטוח במיליון אחוז שכבר כתבו את השאלה הזאת 20 פעם, והייתי רוצה להתייעץ עם ההורים שכבר עברו כמה וכמה ילדים, פשוט בגלל שזה ילד ראשון שלנו, ואני רוצה לנסות ללמוד מטעויות.

הבחור הקטן שלנו בן 3 חודשים וחצי [כן, אני מודע לזה שהוא עדיין קטנטן], ואנחנו משכיבים אותו קבוע כמעט בשעה 19:00 בערב, הוא ישן רצוף עד השעה 00:00 ולפעמים עד 01:00, 02:00, ובמקרה הכי טוב שהוא מאוד נדיר עד 03:00, ואז הוא יונק שעתיים, שלוש עד הבוקר. כמובן שהוא בהנקה מלאה.

השאלה שלי היא כזאת. אני רוצה שאישתי היקרה תוכל כמה שיותר לישון כדי שגידול הילדים יהיה כמה שפחות קשה, צריך גם לחשוב שאם רוצים לגדל משפחה גדולה ושהזוגיות תהיה בריאה צריכים להיות בריאים בנפש, ולישון, הרבה לישון. זה הקו שמנחה אותי כל הזמן, שלא מדובר כאן בילד אחד, אלא בגידול משפחה גדולה.

האם יש עניין לנסות להרגיל אותו שבלילה לא אוכלים? יכול להיות שזה מאוחר מדי? ואיך אתם עושים את זה, עשיתם את זה? איך? או שבכלל אתם מתנגדים לזה מכל וכל?

אני מאוד אשמח לתגובות מפורטות ומנומקות.

תודה רבה רבה מראש!!

חיים
תראה חייםבוזי נוזי
קודם כל לדעתי ההסתכלות שלך נכונה.
אם רוצים משפחה גדולה חשוב לעסור לאישהכמה שיותר.
קבל ח"ח.
חוץ מזה יכול להיות שהצ'וצ'יק שלכם פשוט ראעב ולא יכול להתאפק עד הבוקר, אז-
1. אפשר לשאוב לו במשך היום ובלילה אתה תקום לתת לו בקבוק, וכך אשתך תוכל להמשיך לישון, או משמרות של לילה לילה.
2. לתת מטרנה לפני השינה ואז בד"כ הוא ישן 12 שעות, בגיל כזה. (לפי הניסיון שלי עם 3 ילדים כ"י)

תנסו ליזום ארוחה ב22:30 - 23:00אמא לא מקצועית

תנסו ליזום ארוחה ב22:30 - 23:00 - כמה שיותר מאוחר אבל לפני שאמא הולכת לישון. לא להעיר אותו ממש, להניק בחדרו בחושך ואחרי ה"גרפס" להחזיר מיד למיטה. בגיל הזה הם יכולים לאכול פחות או יותר מתוך שינה. בתקוה שזה יחזיק אותו עד הבוקר. אצלנו זה עבד אחרי כמה לילות של הסתגלות של הבטן הקטנה לסדר הזמנים החדש.

הרעיון הוא של "הלוחשת לתינוקות" (יש ספרי הדרכה כאלה... לא חייבים לציית להם "כזה ראה וקדש" אבל לפעמים מוצאים רעיונות טובים בספרים)

הסתייגויות: 1. לי יש רק בנות - שמעתי שעם בנים זה קצת יותר קשה להביא לשינה של לילה שלם. (יותר רעבים...)

2. אם אתם רואים שזה מוציא אותו משינה עמוקה ואח"כ השינה שלו כבר לא טובה - אולי זה לא מתאים לכם.

ודרך אגב: אף פעם לא מאוחר מידי, 3 וחצי חודשים זה אולי אפילו מוקדם מידי (למרות שרבים כן ישנים לילה שלם בגיל הזה)

בהצלחה

תקשיב ללב שלךיוקטנה
כתבת "אני מודע לזה שהוא עדיין קטנטן" - הלב שלך אמר לך את זה - תקשיב ללב שלך! הוא באמת מאוד מאוד קטנטן, וצריך כל כך הרבה! אנחנו אמא ואבא, מבוגרים, חזקים, יכולים להתגבר ולהתמודד. תינוק כל כך קטנטן צריך אותנו חזקים, כדי לתת לו עוד ועוד, לתמוך בו עד שיגדל. לא אמרתי שזה קל! אבל זה התפקיד שלנו, ובשביל זה אנחנו כאן - בשבילו.
מבחינת הרגלי שינה - ילד לא "אמור" לישון לילה רצוף עד גיל שנתיים. יש ילדים שעושים את זה, אבל הם בדרך כלל ילדים של מישהו אחר עד גיל שנה, אמורים לתת להם אוכל בלילה כשהם מבקשים. חשוב לזכור שבשבילם זה לא רק אוכל, אלא גם שתיה. חשוב לתת להם את הנוזלים האלה. במידה והתינוק יונק, יפה לדעת ש"מישהו" סידר את זה ככה, שחלב האם בלילה הוא הרבה יותר נוזלי! בעיקר מים!
מאחלת כמה שיותר לילות קלים!
לחיים היקריהודית פוגל

השעה שבה אתם משכיבים אותו - 7 בערב - היא מוקדמת מידי לגיל הזה. מאוד מאוד מוקדמת. רצוי לתת ארוחה בסביבות 12 בלילה, ואם יישן עד 5 בבוקר זה יפה מאוד בגיל הזה. גם משקלו חשוב. ככל שהוא עולה במשקל יהיו לו יותר רזרבות בגוף כדי לשרוד יותר בלילה ללא אוכל. אבל מתחילים בדרך הזאת: ארוחה אחרונה לפני שאתם הולכים לישון משהוא כמו בחצות פלוס ואז שהוא יעשה "לילה"  עד 4-5 לפנות בוקר ולא משבע עד חצות פלוס. רצוי אפילו לא לתת לו להירדם חזק עד אחרי ארוחת חצות ואז כשהוא עייף ושבע יש לכם סיכוי לישון ללא הפרעה כחמש שעות.  ככל שהוא יגדל הזמן הזה יתארך. רק בגיל שנה פלוס אפשר לצפות לשינת לילה משבע עד שבע. כ"ט וגידול קל.

3 חודשים?קיווי
ברור שעדין צריך לאכול בלילה....
אנחנו בסביבות גיל שנה הרגלנו את הילד לא לינוק בלילה. וגם הבאנו לו מים כשהוא ביקש
הפרעות שינה אסור להזניח - חובה לפנות למומחה!אנונימי (פותח)
הבן שלי (היום בן 7 שיהיה בריא...) סבל מהפרעות שינה קשות. הייתי צעירה ועקשנית וסרבתי לקבל יעוץ מקצועי.
כשתינוק לא ישן, גם אמא שלו לא ישנה ויש לזה השלכות חמורות על שלום בית ועל הזוגיות (מנסיון...)
כשהתינוק שלי היה בן 4 חודשים כבר הייתי בדיכאון קליני עמוק.
אל תגיעי למצב שאני הגעתי אליו - פני ליעוץ מקצועי, הדברים האלה לפעמים מסתדרים מעצמם ולפעמים לא, אל תקחי צ'נס...
אני ממליצה לך בחום על יועצת שינה יראת שמים ומאוד נעימה ועדינה. היא חוללה פלאים עבור חברה שלי ויש לי עוד חברה שנמצאת עכשיו בטיפולה. אלה הפרטים שלה:
שירה קראוטהמר
אחות מוסמכת, התמחות בפגים וילודים.
יועצת שינה מוסמכת,
מנהלת שירותים לפני ולאחר לידה בבייבי לינק.
1-599-594-595
shira@babylink.co.il
http://www.babylink.co.il
לילה טוב ושינה ערבה....
סליחה טעיתי - לא התכוונתי לפרסם את התגובה הזאת כאןאנונימי (פותח)
את התגובה הנ"ל התכוונתי לפרסם בשרשור אחר, בטעות פרסמתי כאן
3 חודשים זה באמת צעיר מאוד - תזרמו איתו....
הורות - משימה לכל החייםפיגא
ב"ה

הרבה דברי חכמה נכתבו בתשובה לשאלתך, וארשה לעצמי להוסיף עוד כמה. 

ראשית, מעולה שהוא יונק הנקה מלאה.  (ולגבי ההצעה שהועלתה שיקבל בקבוק תמ"ל (תחליף לחב אם, דוגמת מטרנה), עדיף לוותר.  בקבוק תמ"ל אחד ביום משנה את הפלורה הבריאה והטבעית במערכת העיכול של התינוק היונק למשך 24 שעות, כך שבקבוק ביום גורר הפסד אדיר).

תינוקות יונקים קמים בדרך כלל כל שעתיים שלוש (והמרחמים על הוריהם, קמים בלילה עכל ארבע שעות).  מהתיאור שלך, זכיתם בפיס!!!  הוא ישן בודאות 5 שעות ואולי עד 8 שעות ברצף בלילה!!! אשריכם!!!

יתכן שבמקום לשנות אותו, אולי תשקלו לשנות את סדר הערב שלכם?  לסגור את הטלפון וכדומה כשהוא הולך לישון, ולטפח את הזוגיות שלכם אז?  תמיד ממליצים לאמא של תינוק קטן לישון כשהתינוק ישן.  אולי כדאי שאמא תידן גם היא בשבע, ותקום רעננה להיות רעיה בתשע?

יש אפשרות נוספת שהרבה הורים אוהבים והיא להשכיב את התינוק לישון בתחילת הלילה במיטתו, וכשהוא קם באמצע הלילה, לארח אותו במיטה ליד אמא.  כך אמא קמה רק פעם אחת בלילה (ואפשר שהאבא האוהב יקום ויביא אותו...).  את המשך הלילה מבלה אמא בשכיבה, תוך כדי הנקה ו\או שינה.  האפשרות הזו מאפשרת לאמא לנוח ולשמר כוחות לבוקר.  התינוק יכול לינוק ואמא יכולה לישון, בו זמנית.יחד עם זאת, ועדיןן, אמא פנויה להיות רעיה בתחילת הערב. 
כל זה, בתנאי שהמיטה של אמא ליד קיר או שיש מעקה בטיחות כלשהו בקצה המיטה של האמא, כך שהקטנציק לא יתגלגל חלילה לרצפה.

קחו את כל הרעיונות שמציעים לכם ושלבו ביניהם כך שיהיה טוב לכם.
בהצלחה! 
מחויבות לתינוקרקריקי
שלום, לנו יש ב"ה מספר ילדים ומילד לילד מתברר לי יותר עיקרון ששמעתי מזמן אך לצערי הוא מאד לא פופולרי בחברה ה"מודרנית" העקרון הוא (בערך) ככל שתשקיע ותיתן יותר בגיל הקטן ביותר אתה יוצר תינוק וילד פחות תלותי . במקום להילחם בצרכים הכי טבעיים של הילדים ולאפשר להם להתפתח ברוגע ושמחה, אנו מוצאים את עצמינו דואגים קודם לנוחות שלנו בטענה של "עלינו לשמור על עצמינו בשבילם".אך אנו צריכים לדעת ולהפנים שגידול משפחה הוא אינו דבר נוח ואינו קל, זה עונג גדול וברכה עצומה אך זוהי עבודה קשה, וזה אומר לקום בשעות לא שעות, ולטייל ולנדנד וכו'
עלינו לבחור לקבל את הצרכים של התינוקות ולא לעצב כל הזמן את ההתנהגות שלהם, ולהחליט לשמוח בכל פעולה קטנה וגם אם היא קשה ומעייפת, רק שינוי גישה כזה יאפשר לנו "לשמור על עצמינו" למען הזוגיות והמשפחה. שמחת הנתינה לילד הרך רק מעצימה את הקשר לילד ונותנת כח, ופתאום הקושי והעייפות מפנים מקום לרוגע, לשמחה ואפילו לעירנות גם אחרי לילה קשה במיוחד.בהצלחה
גיל מצוין להתחיל לישון לילה.יערית נ
העצה של הלוחשת עובדת גם אצל בנים.
מתחילים אחרי הצהרים להאכיל כל שעתיים ( בערך מהשעה ארבע)
מקלחת ארוחה ושינה בשבע.
באחת עשרה ארוחת חלום , לא צריך להעיר. תוך כדי שינה.
ובע"ה שש שבע שעות שינה.
תנסו ותגידו איך הלך.
בשלב מסוים הם חוזרים להתעורר וזה סימן שצריך להוסיף אוכל במהלך היום.

דרך אגביערית נ
יש תחנוקות שמתו מזה שישנו ליד אמא סחוטה מעייפות.
זה לא נכון.יוקטנה
כמו שאת לא מתגלגלת ונופלת מהמיטה, אפילו כשאת סחוטה מעייפות, ככה לא מתגלגלים על הילד. זו פשוט אמונה תפלה.
דווקא יש מקוריערית נ
עייני בספר מלכים. משפט שלמה.
וזה עוד בתקופה שנשים היו מחוברות לעצמן.
אוה! דוגמא מצויינת!יוקטנה
גם לאישה ההיא היה צריך לומר: "הרצחת וגם ירשת"
כי איך התחילה האמונה התפלה הזו? זה היה שקר נפוץ של הורים, כדי לפתור בעיה של הריון בלתי רצוי. פשוט מאוד: "אופס! בטעות מעכנו את הילד בלילה!". ניתן לשער שהגברת ילדה תינוק לא איכותי, או משהו כזה, ומצאה דרך לפתור את הבעיה. מי שיכולה לגזול תינוק מאישה אחרת, יכולה בקלות גם למעוך את שלה "בטעות", עלק...

ואם כבר חזרה למקורות - שתיהן ילדו בלידת בית ;)
אני דווקא בעד לידת בית..יערית נ
תודה לכולן על התשובות!!אנונימי (פותח)אחרונה
רציתי להודות על התשובות המפורטות שקיבלתי. אמממ.... את הארוחת חלום ניסינו והוא המשיך להתעורר, כך שלא ראינו מזה תוצאות, למרות שאולי כדאי לנסות שוב, אחרי הכל היום הוא יותר מבוגר מלפני חודש וחצי.

אני אישית בעד מטרנה לפני שינה, אבל אישתי מתנגדת מאוד, ואני מאוד מכבד אותה בהקשר הזה, ובינתיים אנחנו מחליטים שלא להביא מטרנה.

לגבי התשובה של יהודית פוגל להשכיב מאוחר את הילד, אנחנו לצערנו לא מסכימים בעניין הזה, הוא פשוט משעה 17:00 מתחיל להיות עצבני, ולאחר מכן פשוט נרדם עמוק לשנת לילה איפה שלא נשים אותו אפילו בלי מקלחת, ובגלל זה החלטנו על שעת ההשכבה הספציפית. וגם מבחינה עקרונית יכול להיות שנכון יותר להשכיב את הילד עם השמש, אבל זה בהחלט נתון לדיון.

העצה המעניינת של פיגא שהאמא תלך לישון בשבע ותקום בתשע היא מבריקה, אבל לא ברור שזה מציאותי עבור אישתי [ברגע שהיא הולכת לישון, היא הולכת לישון] .

נאמרו עוד כמה דברים אבל לבינתיים מבחינתי הגבתי. אני מודה לכן, ואני מרגיש שאכן גם אנחנו חושבים על כל העצות שנתתן, וזה נותן לי הרגשה טובה לדעת שאנחנו לא זורמים עם החיים אלא מנסים לתקן ולשפר אותם, כנראה שבמצב שלנו העכשווי נצטרך להישאר עם המציאות הקיימת עד לגיל שבו הוא יתחיל לקבל אוכל מוצק ואז אולי המצב ישתפר יותר. אפשר לכאורה לבוא ולומר לנו שאם אנחנו רוצים לישון יותר אז לתת מטרנה לפני שינה או להשכיב מאוחר, אבל מהסיבות שפורטו לעיל בחרנו שלא לעשות זאת. יוצא בעצם כשאני חושב על זה שמטרת השאלה שלי הייתה גם לבחון את דרכנו האם אנחנו הולכים בדרך נכונה, ובו בזמן לבחון דרכים אחרות של אנשים בעלי ניסיון ולראות אולי יש מה לשפר ולתקן, גם אם המסקנה שלנו נשארה אותו דבר, אני שמח ששאלתי ויכול להיות שבעתיד כן נשנה את דרכנו ע"פ מה שנאמר כאן....
מאוד שמחתי לראות תגובות רבות [לא ציפיתי שיהיו כל כך הרבה] ואני מודה לכן, ונראה לי שאמשיך בעז"ה להתייעץ בפורום הזה, זה נראה פורום מאוד חשוב, שהרבה הרבה ניסיון מסתובב כאן, וכדאי להיעזר בו, בדיוק כמו שאני נעזרתי מכן בשאלה הזאת.

במידה ויהיו עוד תגובות בוודאי אשמח לשמוע.

תודה רבה,

חיים
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך