שינה רצופה בלילהאנונימי (פותח)
שלום לכל האנשים והנשים בפורום. חיפשתי את השאלה שלי בפורום הזה ובפורום לידה והריון אבל לא מצאתי, אבל מה, אני בטוח במיליון אחוז שכבר כתבו את השאלה הזאת 20 פעם, והייתי רוצה להתייעץ עם ההורים שכבר עברו כמה וכמה ילדים, פשוט בגלל שזה ילד ראשון שלנו, ואני רוצה לנסות ללמוד מטעויות.

הבחור הקטן שלנו בן 3 חודשים וחצי [כן, אני מודע לזה שהוא עדיין קטנטן], ואנחנו משכיבים אותו קבוע כמעט בשעה 19:00 בערב, הוא ישן רצוף עד השעה 00:00 ולפעמים עד 01:00, 02:00, ובמקרה הכי טוב שהוא מאוד נדיר עד 03:00, ואז הוא יונק שעתיים, שלוש עד הבוקר. כמובן שהוא בהנקה מלאה.

השאלה שלי היא כזאת. אני רוצה שאישתי היקרה תוכל כמה שיותר לישון כדי שגידול הילדים יהיה כמה שפחות קשה, צריך גם לחשוב שאם רוצים לגדל משפחה גדולה ושהזוגיות תהיה בריאה צריכים להיות בריאים בנפש, ולישון, הרבה לישון. זה הקו שמנחה אותי כל הזמן, שלא מדובר כאן בילד אחד, אלא בגידול משפחה גדולה.

האם יש עניין לנסות להרגיל אותו שבלילה לא אוכלים? יכול להיות שזה מאוחר מדי? ואיך אתם עושים את זה, עשיתם את זה? איך? או שבכלל אתם מתנגדים לזה מכל וכל?

אני מאוד אשמח לתגובות מפורטות ומנומקות.

תודה רבה רבה מראש!!

חיים
תראה חייםבוזי נוזי
קודם כל לדעתי ההסתכלות שלך נכונה.
אם רוצים משפחה גדולה חשוב לעסור לאישהכמה שיותר.
קבל ח"ח.
חוץ מזה יכול להיות שהצ'וצ'יק שלכם פשוט ראעב ולא יכול להתאפק עד הבוקר, אז-
1. אפשר לשאוב לו במשך היום ובלילה אתה תקום לתת לו בקבוק, וכך אשתך תוכל להמשיך לישון, או משמרות של לילה לילה.
2. לתת מטרנה לפני השינה ואז בד"כ הוא ישן 12 שעות, בגיל כזה. (לפי הניסיון שלי עם 3 ילדים כ"י)

תנסו ליזום ארוחה ב22:30 - 23:00אמא לא מקצועית

תנסו ליזום ארוחה ב22:30 - 23:00 - כמה שיותר מאוחר אבל לפני שאמא הולכת לישון. לא להעיר אותו ממש, להניק בחדרו בחושך ואחרי ה"גרפס" להחזיר מיד למיטה. בגיל הזה הם יכולים לאכול פחות או יותר מתוך שינה. בתקוה שזה יחזיק אותו עד הבוקר. אצלנו זה עבד אחרי כמה לילות של הסתגלות של הבטן הקטנה לסדר הזמנים החדש.

הרעיון הוא של "הלוחשת לתינוקות" (יש ספרי הדרכה כאלה... לא חייבים לציית להם "כזה ראה וקדש" אבל לפעמים מוצאים רעיונות טובים בספרים)

הסתייגויות: 1. לי יש רק בנות - שמעתי שעם בנים זה קצת יותר קשה להביא לשינה של לילה שלם. (יותר רעבים...)

2. אם אתם רואים שזה מוציא אותו משינה עמוקה ואח"כ השינה שלו כבר לא טובה - אולי זה לא מתאים לכם.

ודרך אגב: אף פעם לא מאוחר מידי, 3 וחצי חודשים זה אולי אפילו מוקדם מידי (למרות שרבים כן ישנים לילה שלם בגיל הזה)

בהצלחה

תקשיב ללב שלךיוקטנה
כתבת "אני מודע לזה שהוא עדיין קטנטן" - הלב שלך אמר לך את זה - תקשיב ללב שלך! הוא באמת מאוד מאוד קטנטן, וצריך כל כך הרבה! אנחנו אמא ואבא, מבוגרים, חזקים, יכולים להתגבר ולהתמודד. תינוק כל כך קטנטן צריך אותנו חזקים, כדי לתת לו עוד ועוד, לתמוך בו עד שיגדל. לא אמרתי שזה קל! אבל זה התפקיד שלנו, ובשביל זה אנחנו כאן - בשבילו.
מבחינת הרגלי שינה - ילד לא "אמור" לישון לילה רצוף עד גיל שנתיים. יש ילדים שעושים את זה, אבל הם בדרך כלל ילדים של מישהו אחר עד גיל שנה, אמורים לתת להם אוכל בלילה כשהם מבקשים. חשוב לזכור שבשבילם זה לא רק אוכל, אלא גם שתיה. חשוב לתת להם את הנוזלים האלה. במידה והתינוק יונק, יפה לדעת ש"מישהו" סידר את זה ככה, שחלב האם בלילה הוא הרבה יותר נוזלי! בעיקר מים!
מאחלת כמה שיותר לילות קלים!
לחיים היקריהודית פוגל

השעה שבה אתם משכיבים אותו - 7 בערב - היא מוקדמת מידי לגיל הזה. מאוד מאוד מוקדמת. רצוי לתת ארוחה בסביבות 12 בלילה, ואם יישן עד 5 בבוקר זה יפה מאוד בגיל הזה. גם משקלו חשוב. ככל שהוא עולה במשקל יהיו לו יותר רזרבות בגוף כדי לשרוד יותר בלילה ללא אוכל. אבל מתחילים בדרך הזאת: ארוחה אחרונה לפני שאתם הולכים לישון משהוא כמו בחצות פלוס ואז שהוא יעשה "לילה"  עד 4-5 לפנות בוקר ולא משבע עד חצות פלוס. רצוי אפילו לא לתת לו להירדם חזק עד אחרי ארוחת חצות ואז כשהוא עייף ושבע יש לכם סיכוי לישון ללא הפרעה כחמש שעות.  ככל שהוא יגדל הזמן הזה יתארך. רק בגיל שנה פלוס אפשר לצפות לשינת לילה משבע עד שבע. כ"ט וגידול קל.

3 חודשים?קיווי
ברור שעדין צריך לאכול בלילה....
אנחנו בסביבות גיל שנה הרגלנו את הילד לא לינוק בלילה. וגם הבאנו לו מים כשהוא ביקש
הפרעות שינה אסור להזניח - חובה לפנות למומחה!אנונימי (פותח)
הבן שלי (היום בן 7 שיהיה בריא...) סבל מהפרעות שינה קשות. הייתי צעירה ועקשנית וסרבתי לקבל יעוץ מקצועי.
כשתינוק לא ישן, גם אמא שלו לא ישנה ויש לזה השלכות חמורות על שלום בית ועל הזוגיות (מנסיון...)
כשהתינוק שלי היה בן 4 חודשים כבר הייתי בדיכאון קליני עמוק.
אל תגיעי למצב שאני הגעתי אליו - פני ליעוץ מקצועי, הדברים האלה לפעמים מסתדרים מעצמם ולפעמים לא, אל תקחי צ'נס...
אני ממליצה לך בחום על יועצת שינה יראת שמים ומאוד נעימה ועדינה. היא חוללה פלאים עבור חברה שלי ויש לי עוד חברה שנמצאת עכשיו בטיפולה. אלה הפרטים שלה:
שירה קראוטהמר
אחות מוסמכת, התמחות בפגים וילודים.
יועצת שינה מוסמכת,
מנהלת שירותים לפני ולאחר לידה בבייבי לינק.
1-599-594-595
shira@babylink.co.il
http://www.babylink.co.il
לילה טוב ושינה ערבה....
סליחה טעיתי - לא התכוונתי לפרסם את התגובה הזאת כאןאנונימי (פותח)
את התגובה הנ"ל התכוונתי לפרסם בשרשור אחר, בטעות פרסמתי כאן
3 חודשים זה באמת צעיר מאוד - תזרמו איתו....
הורות - משימה לכל החייםפיגא
ב"ה

הרבה דברי חכמה נכתבו בתשובה לשאלתך, וארשה לעצמי להוסיף עוד כמה. 

ראשית, מעולה שהוא יונק הנקה מלאה.  (ולגבי ההצעה שהועלתה שיקבל בקבוק תמ"ל (תחליף לחב אם, דוגמת מטרנה), עדיף לוותר.  בקבוק תמ"ל אחד ביום משנה את הפלורה הבריאה והטבעית במערכת העיכול של התינוק היונק למשך 24 שעות, כך שבקבוק ביום גורר הפסד אדיר).

תינוקות יונקים קמים בדרך כלל כל שעתיים שלוש (והמרחמים על הוריהם, קמים בלילה עכל ארבע שעות).  מהתיאור שלך, זכיתם בפיס!!!  הוא ישן בודאות 5 שעות ואולי עד 8 שעות ברצף בלילה!!! אשריכם!!!

יתכן שבמקום לשנות אותו, אולי תשקלו לשנות את סדר הערב שלכם?  לסגור את הטלפון וכדומה כשהוא הולך לישון, ולטפח את הזוגיות שלכם אז?  תמיד ממליצים לאמא של תינוק קטן לישון כשהתינוק ישן.  אולי כדאי שאמא תידן גם היא בשבע, ותקום רעננה להיות רעיה בתשע?

יש אפשרות נוספת שהרבה הורים אוהבים והיא להשכיב את התינוק לישון בתחילת הלילה במיטתו, וכשהוא קם באמצע הלילה, לארח אותו במיטה ליד אמא.  כך אמא קמה רק פעם אחת בלילה (ואפשר שהאבא האוהב יקום ויביא אותו...).  את המשך הלילה מבלה אמא בשכיבה, תוך כדי הנקה ו\או שינה.  האפשרות הזו מאפשרת לאמא לנוח ולשמר כוחות לבוקר.  התינוק יכול לינוק ואמא יכולה לישון, בו זמנית.יחד עם זאת, ועדיןן, אמא פנויה להיות רעיה בתחילת הערב. 
כל זה, בתנאי שהמיטה של אמא ליד קיר או שיש מעקה בטיחות כלשהו בקצה המיטה של האמא, כך שהקטנציק לא יתגלגל חלילה לרצפה.

קחו את כל הרעיונות שמציעים לכם ושלבו ביניהם כך שיהיה טוב לכם.
בהצלחה! 
מחויבות לתינוקרקריקי
שלום, לנו יש ב"ה מספר ילדים ומילד לילד מתברר לי יותר עיקרון ששמעתי מזמן אך לצערי הוא מאד לא פופולרי בחברה ה"מודרנית" העקרון הוא (בערך) ככל שתשקיע ותיתן יותר בגיל הקטן ביותר אתה יוצר תינוק וילד פחות תלותי . במקום להילחם בצרכים הכי טבעיים של הילדים ולאפשר להם להתפתח ברוגע ושמחה, אנו מוצאים את עצמינו דואגים קודם לנוחות שלנו בטענה של "עלינו לשמור על עצמינו בשבילם".אך אנו צריכים לדעת ולהפנים שגידול משפחה הוא אינו דבר נוח ואינו קל, זה עונג גדול וברכה עצומה אך זוהי עבודה קשה, וזה אומר לקום בשעות לא שעות, ולטייל ולנדנד וכו'
עלינו לבחור לקבל את הצרכים של התינוקות ולא לעצב כל הזמן את ההתנהגות שלהם, ולהחליט לשמוח בכל פעולה קטנה וגם אם היא קשה ומעייפת, רק שינוי גישה כזה יאפשר לנו "לשמור על עצמינו" למען הזוגיות והמשפחה. שמחת הנתינה לילד הרך רק מעצימה את הקשר לילד ונותנת כח, ופתאום הקושי והעייפות מפנים מקום לרוגע, לשמחה ואפילו לעירנות גם אחרי לילה קשה במיוחד.בהצלחה
גיל מצוין להתחיל לישון לילה.יערית נ
העצה של הלוחשת עובדת גם אצל בנים.
מתחילים אחרי הצהרים להאכיל כל שעתיים ( בערך מהשעה ארבע)
מקלחת ארוחה ושינה בשבע.
באחת עשרה ארוחת חלום , לא צריך להעיר. תוך כדי שינה.
ובע"ה שש שבע שעות שינה.
תנסו ותגידו איך הלך.
בשלב מסוים הם חוזרים להתעורר וזה סימן שצריך להוסיף אוכל במהלך היום.

דרך אגביערית נ
יש תחנוקות שמתו מזה שישנו ליד אמא סחוטה מעייפות.
זה לא נכון.יוקטנה
כמו שאת לא מתגלגלת ונופלת מהמיטה, אפילו כשאת סחוטה מעייפות, ככה לא מתגלגלים על הילד. זו פשוט אמונה תפלה.
דווקא יש מקוריערית נ
עייני בספר מלכים. משפט שלמה.
וזה עוד בתקופה שנשים היו מחוברות לעצמן.
אוה! דוגמא מצויינת!יוקטנה
גם לאישה ההיא היה צריך לומר: "הרצחת וגם ירשת"
כי איך התחילה האמונה התפלה הזו? זה היה שקר נפוץ של הורים, כדי לפתור בעיה של הריון בלתי רצוי. פשוט מאוד: "אופס! בטעות מעכנו את הילד בלילה!". ניתן לשער שהגברת ילדה תינוק לא איכותי, או משהו כזה, ומצאה דרך לפתור את הבעיה. מי שיכולה לגזול תינוק מאישה אחרת, יכולה בקלות גם למעוך את שלה "בטעות", עלק...

ואם כבר חזרה למקורות - שתיהן ילדו בלידת בית ;)
אני דווקא בעד לידת בית..יערית נ
תודה לכולן על התשובות!!אנונימי (פותח)אחרונה
רציתי להודות על התשובות המפורטות שקיבלתי. אמממ.... את הארוחת חלום ניסינו והוא המשיך להתעורר, כך שלא ראינו מזה תוצאות, למרות שאולי כדאי לנסות שוב, אחרי הכל היום הוא יותר מבוגר מלפני חודש וחצי.

אני אישית בעד מטרנה לפני שינה, אבל אישתי מתנגדת מאוד, ואני מאוד מכבד אותה בהקשר הזה, ובינתיים אנחנו מחליטים שלא להביא מטרנה.

לגבי התשובה של יהודית פוגל להשכיב מאוחר את הילד, אנחנו לצערנו לא מסכימים בעניין הזה, הוא פשוט משעה 17:00 מתחיל להיות עצבני, ולאחר מכן פשוט נרדם עמוק לשנת לילה איפה שלא נשים אותו אפילו בלי מקלחת, ובגלל זה החלטנו על שעת ההשכבה הספציפית. וגם מבחינה עקרונית יכול להיות שנכון יותר להשכיב את הילד עם השמש, אבל זה בהחלט נתון לדיון.

העצה המעניינת של פיגא שהאמא תלך לישון בשבע ותקום בתשע היא מבריקה, אבל לא ברור שזה מציאותי עבור אישתי [ברגע שהיא הולכת לישון, היא הולכת לישון] .

נאמרו עוד כמה דברים אבל לבינתיים מבחינתי הגבתי. אני מודה לכן, ואני מרגיש שאכן גם אנחנו חושבים על כל העצות שנתתן, וזה נותן לי הרגשה טובה לדעת שאנחנו לא זורמים עם החיים אלא מנסים לתקן ולשפר אותם, כנראה שבמצב שלנו העכשווי נצטרך להישאר עם המציאות הקיימת עד לגיל שבו הוא יתחיל לקבל אוכל מוצק ואז אולי המצב ישתפר יותר. אפשר לכאורה לבוא ולומר לנו שאם אנחנו רוצים לישון יותר אז לתת מטרנה לפני שינה או להשכיב מאוחר, אבל מהסיבות שפורטו לעיל בחרנו שלא לעשות זאת. יוצא בעצם כשאני חושב על זה שמטרת השאלה שלי הייתה גם לבחון את דרכנו האם אנחנו הולכים בדרך נכונה, ובו בזמן לבחון דרכים אחרות של אנשים בעלי ניסיון ולראות אולי יש מה לשפר ולתקן, גם אם המסקנה שלנו נשארה אותו דבר, אני שמח ששאלתי ויכול להיות שבעתיד כן נשנה את דרכנו ע"פ מה שנאמר כאן....
מאוד שמחתי לראות תגובות רבות [לא ציפיתי שיהיו כל כך הרבה] ואני מודה לכן, ונראה לי שאמשיך בעז"ה להתייעץ בפורום הזה, זה נראה פורום מאוד חשוב, שהרבה הרבה ניסיון מסתובב כאן, וכדאי להיעזר בו, בדיוק כמו שאני נעזרתי מכן בשאלה הזאת.

במידה ויהיו עוד תגובות בוודאי אשמח לשמוע.

תודה רבה,

חיים
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך