מחשבות ותהיות על החיים, מוצלחות, קנאה, הורים...מיואשת******

סליחה, זה ממש לא קשור לפורום

מקווה שזה מענין עוד בנות. אשמח לשמוע דעות ותהיות והרגשות

מלכתחילה יצא לי מבולבל כי אני לא סגורה על עצמי מה מפריע לי בדיוק

בעלי פתח משהו מאפס. ממש מאפס בכוחות עצמו בגיל צעיר עבד מאד קשה והיום הוא ב"ה מנהל משהו מצליח מאד וכל מי שמכיר אותו ואת המקום יודע ומעריך.

אממא הוא איש מאד עדין ולא שוויצר, לשיבחו הגדול! במשפחה שלי פחות מכיר את כוחו ויכולותיו. יודעים שהוא מנהל ועושה כך וכך אבל לא מכירים מקרוב כמה המקום מוכר ומצליח, לא יודעים כמה אנשים באים אליו הוא בחיים לא מספר בשבחי עצמו ואני מספרת פה ושם כי הרי בא לי להשוויץ בבעלי, אבל כנראה גם אני לא מאד מוצלחת בהשווצות 

ההורים שלי אנשים מיוחדים ומקסימים,אבל מאד מושפעים מהשווצות. אחים שלי, וגם כמה אחיינים גדולים שלי הם סוג שתמיד מספר על עצמו. כל דבר שהם עושים מיד מספרים ומאדירים ושולחים ווטסאפים ותמונות וסרטונים של כמה הם מוצלחים והנה הם עשו ככה  וככה 

סתם דוגמא לא מזמן אחיין שלי החליט לגדל זקן וסיפר לכולם שהוא מגדל זקן כי הוא מוסר שיעור תורה. וכולם מתפעלים ומצקצקים בהתפעלות וכו. אחרי איזה שבוע במקרה יצא לנו להבין שמדובר בשיעור פעם בשבוע של 5 דקות בבית כנסת במקום מתחזק שאין בו מנין בד"כ. לא שאני מזלזלת בזה כן? זה מאד מאד חשוב אבל לספר לכל העולם שאתה מוסר שיעור ובגלל "המעמד" היית חייב לגדל זקן...

זה רק דוגמא לרמת השוויץ וההתפארות שהולכת במשפחה שלי 

וזה בכל התחומים,  אחים שלי שולחים תעודות מושלמות וחלקות של הילדים שלהם , סרטונים של עצמם וכו.

וההורים שלי מתפעלים ומספרים, ושואלים מה עם התעודות של הילדות שלי? (טובות אבל ממש לא חלקות, תודה ששאלתם) ולא מתייחסים למוצלחות של הבעל שלי בגרוש בגלל שהוא לא משוויץ

ממש ממש קשה לי!

קשה לי לשמוע את אמא שלי מספרת לי בהתלהבות שX מוסר שיעור והחלטתי לקנות לו חליפה חדשה בגלל זה ותמיד ידעתי שהוא מדהים וכו וכו

כשX הוא בן 22 בקושי ואת השיעור שהוא מוסר כבר תיארתי למעלה. ואף מילה על בעלי שבנוסף לעבודתו נגיד גם מוסר שיעור פעם בשבוע ל50 איש ולא חשב מעולם שהוא צריך להתלבש במיוחד, לגדל זקן, להסריט את עצמו מוסר שיעור ולספר על זה לכולם....

אוף

ואני מקנאה כן. אני מקנאה ומתעצבת שהכבוד מגיע למי שמקשקש בזנב ובקול ובווטסאפ ולמי שאבא שלו נתן לו תפקיד ניהולי בחברה שלו ברגע שהוא יצא מהאוניברסיטה בלי טיפת מאמץ או יכולת ואמא שלי חושבת שזה ממש ווווווווווואו אבל זה שבעלי בנה מקום מאפס מאופס היא לא מדברת ומתפארת על זה לחברות שלה. 

ולא אנחנו לא נתחיל להשוויץ ולשלוח סרטונים ושות. לפעמים אני מרגישה שאני כן קצת מספרת ומדגישה יותר וכבר אמרתי להורים שלי כמה פעמים לבוא לבקר במשרדים של בעלי להכיר את המקום והם קצת מתעלמים 

אולי כיהוא רק חתן ולא נכד או בן

לא יודעת

כמושאמרתי, מבולבלת, מתוסכלת, לא רוצה להיות שוויצרית ולא רוצה לקנאות 

ואני יודעת שההורים שלי הכי אוהבים אותו בעולם ומעריכים אותו כבן אדם אבל מרגיש לי שהם לא מבינים כמה הוא מוצלח פי אלף מכל הצוציקים האלו , כאילו, מחילה, אני אוהבת אותם ואולי עוד כמה שנים הם גם יהיו מוצלחים כמוהו אבל כרגע מה זה אין השוואה...

ואיך אמא שלי מעריכה אחד מהם שכל שנה נולד לו ילד אבל לא מצליח להתקיים בלי התמיכה שלהם או של ההורים של אשתו, וכל הכבוד לו איך הוא חי בצמצום היא אומרת לי, חייבים לעזור לו.

ולמה לא כל הכבוד לי ולבעלי שאנחנו עובדים כמו חמורים לממן את עצמינו בלי עזרה?

מבינות

אוף 

מקווה שהסברתי קצת את התסכול שלי

תודה על המקום לפרוק

ממש ממש ממש אשמח לקבל עצות איך לא להיות קנאית ולא לקחת קשה את הגישה של ההורים שלי שמי שמדבר על עצמו יותר שווה יותר.

ליבי ומחשבותי איתך, בסיטואציה המשפחתית הזו.קרן-הפוך
זה טבע העולם, והיכולת לפתח כישורים חברתיים, הכרה, הוקרה, מעמד, מבוססת על זה - עשית ולא פרסמת, כאילו לא עשית.

מי שלא חי איתו בצמידות, לא יכול לדעת את העולם העשיר שלו ואת כשרונותיו הגדולים.

במקור נאמר:
יְהַלֶּלְךָ זָר וְלֹא פִיךָ.

בעידן המודרני: יהללך זר, ואם לא... - פיך.

צריך לדעת לבלוע ולקבל בקלות התנהגות מוחצנת וריקנית של אנשים.

מול אמא שלך, ההורים שלך, את צריכה לטפטף בהזדמנויות שונות את העוצמות והכישורים של בעלך, וגם לדעת להגיב בביטול ולהעמיד אותם על המציאות האמיתית בהתפעלות שלהם מאחרים שמשוויצים על ריק.
לגבי המשפט האחרון שלך מאד קשה לי לעשות את זהמיואשת******

אני מטפטפת על בעלי אבל מרגישה שכל עוד אני מספרת את זה להם, ולא שולחת איזה סרטון או צילום של תעודת הוקרה שהוא קיבל או מכתב מעריך של עובדת וכל דבר כזה שאחים שלי שולחים לכולם למען יראו... אז ההורים שלי פחות מתייחסים

לבטל את ההישגים של השני, גם אם הם פחותים בעיני, מרגיש לי צר עין ומלא קנאה, למרות שמה זה בא לי לעשות את זה לפעמים!!!!

תודה על ההבנה

אני לא מסכימה אשת 'צריכה' לטפטף על עצמכםשוקולדד ציפס

אתם אחרים. אתם כנראה מדהימים לא פחות

אתם לא אנשי תקשורת.

תאמיני לי אתם הרבה יותר נעימים.. (בטוחה בזה..)

יוצא לי לראות את זה הרבה במקום העבודה שלי

אנשים שעסוקים בלשבח את עצמם

וואי הם בלתי נסבלים

ואנ/שים עדינים וצנועים שפשוט עובדים.

אני לא אגיד לך 'העולם לומד להעריך' כי זה לא נכון-

אנחנו עולם השקר והחיצוניות והוואו.

אבל אני מעדיפה להיות איש טוב

ולא איש נראה טוב.

אבל יש הרבה צורות לטפטףמיואשת******

וגם, אני לא אשבח את עצמי, אלא את בעלי ומעשיו. אני חושבת שאשה מספרת להורים שלה כמה בעלהמוצלח זה לא נראה ומרגיש רע

ושוב, כל האמור זה רק מול ההורים, ממש לא מול אנשים אחרים בחיים\סביבה שלנו. מכירה את האנשים שאת מדברת עליהם... ככה האחים שלי. זה מחליא.

אבל חשוב לי שההורים שלי ידעו  קצת מי הוא ואם אני לא אספר להם זה לא יקרה, מסתבר שזה דרך התקשורת היחידה שיש לי אליהם

מאד מתסכל

אני לא בטוחה שתצליחי לשנות תפיסה שלהםשוקולדד ציפס

מהצד השני ואני אצא אישה ממש מגעילה-

בעלי הוא המוצלח של המשפחה.

המוכשר השנון האהוב המצליח הכל. אמא שלו מתה עליו. באמת.

ויש לו אח שהוא הדפוק.

מין 'אתה סתם בטעות פה'

ולא פעם אני מסתכלת ותוהה אם באמת יש בינהם כזה פער..

אין. מכל הלב- בעלי מדהים!!! אבל השני לא פחות מוכשר ומוצלח אולי יש תחומים שיותר.

רק מה לעשות- בעלי מאד דומה לאמא שלו

ולדעתי לכן היא כ"כ משוגעת עליו.

אין הצדקה לתפיסה הזאת,

אבל כבר 20 ומשו שנה כולם יודעים שאח שלו דפוק והוא מוצלח.

(ולא, בעלי לא מיחצן את עצמו. הוא גרוע בזה ביותר, כמו שאני רואה בתוך המשפחה שלי... ביחס לגיסים שלי שמפארים את עצמם ועלו לי בראש כששמעתי את התאור שלך....)

את לא מגעילה. את לא אשמה במה שחמותך עושהמיואשת******

ואולי אני לא אצליח לשנותאת התפיסה שלהם. כנראה שלא

הלוואי הלוואי הלוואי שהייתי מפסיקה לרצות להצליח. 

באמת הלוואי שזה לא היה אכפת לי בכלל.

אני כן מצליחה מאד להזדהות איתךשוקולדד ציפס

ב'הלואי שלא אכפת לי'

הלואי!!!

אבל בנתיים, לפחות תזכרי שאת מוצלחת.

את פחות מוצלחת בלהראות את זה...

חחחחחחח. הצחקת אותי. תודה!!מיואשת******

קשוח לגדול ככה...התמסרות
בחיים לא הייתי מאמינה שזה המשפחה שלך. איך יצאת ככ שונה? בטח עשית עבודה מטורפת על עצמך זה מהמם!
באמת מצב מבאס, גם אני מכירה קצת מקרוב אין לי יותר מידי עצות חכמות רק באמת כל הכבטד לך!
מדהים שהבנות שלך יגדלו ויראו את הענווה שלכם למול כל זה!

בטוחה שיש לכם שכר עצום על זה, להתגאות יתר על המידה רק גורם לקנאה של אחרים ומזל שזה לא עליכם שעשיתם כך לאחרים.

אישית, אני מאמינה שברגעים כאלו כדאי לנצל לתפילה, כל פעם שכואב לך לבקש בקשה, כל פעם שלא שלחת השווצה לבקש בקשה.
הרגעים הכואבים שאנחנו שותקים בהם יש בהם ממש רגעי חסד בשמיים.

לא ככ עזרתי אבל את בהחלט מהממת!!
תודה על המילים החמות!מיואשת******

איך יצאתי אחרת, לא נעים, אבל ההוריםשלי לא האדירו אותי ואת היכולות שלי כמו אחים שלי. אף פעם לא שמעתי מהם כמה אני מדהימה ומוצלחת בחיים.. (דווקא היום הם אומרים לי את זה יותר. אבל בתור נערה, ממש גדלתי בצל) זה בעלי לימד אותי לראות את עצמי כמו שאני ואיזה יכולות יש לי. 

אז אולי בגלל זה יצאתי אחרת, ואולי בגלל זה כל כך קשה לי לראות את הדפוס הזה ממשיך וממשיך 

בא לי לפעמים לקפוץ באויר ולצעוק- הי! אנחנו פה! אנחנו מוצלחים לפחות כמוהם! תראו אותנו!

<וואי יש לי דמעות בעיניים עכשיו, הכתיבה על הנושא כנראה גורמת לי להבין יותר לעומק מה מפריע לי ועד כמה>

חיבוק!!!! ענק!!חדשה ישנה
את הבת היחידה וכולם בנים?
אולי זה קשור?
תודהמיואשת******

לא יש לי עוד אחות ותמיד אמרו לי שהלוואי שאהיה יותר כמוה... מטורלל

יוצא שההורים שלי דפוקים מהתיאור הזה אבל באמת שהם לא! הם הורים מדהימים, עוזרים נותנים תומכים ואוהבים

אבל משום מה הם חשבו כנראה שאני פחות מוצלחת ונתנו לי להרגיש את זה

היי.. דבר ראשון זה ממש טבעי להרגיש ככה במיוחדבתי 123
בעידן הוצאפ שרואים ושומעים הכל
בקשר להורים הרבה פעמים הורים מפארים ועוזרים כי הם חושבים שהילד הזה צריך כי הוא יותר חלש וכו ואולי הם חושבים שאתם זוג מוצלח ומסתדר ופחות צריכים את עזרתם.

בקשר לעזרה כספית האם בקשת והם סרבו לעזור? גם אם הם אחים שלך את לא יכולה לשפוט ולהגיד שיעבדו קשה כמונו לא כולם מצליחים מוצלחים ועם כוחות כמו האדם השני

בקשר לקנאה ... גם אנחנו שולחים הרבה דברים אבל לא בשביל המחמאות אלא כדי לשמח את ההורים שלנו כי מה לעשות נכד עם תעודה טובה או בן/ נכד שהולך למסור שיעור תורה ולא משנה כמה דקות זה עושה להם נחת אמיתי... וכל התגובות של פששש וכפיים וכו זה תכלס רק בשביל הנימוס

אני כן משתדלת לסנן דברים שיכולים לגרום לקנאה אצל שאר האחים (למרות שאין להם על מה לקנא אבל כל אחד והרגישויות שלו..לא אפרט פה כדי שלא יזהו)

אז עצתי היא כזו אם את רוצה קצת לגרום נחת להורים שלך בוצאפ המשפחתי אני בטוחה שאת יכולה למצוא משהו אפילו סתם תמונה משותפת של כל המתוקות או משהו טוב שהם עשו או ציון במקצוע אחד שכן טוב וכו
בנוגע לבעל ממש לא הייתי מפארת אותו בפני כל המשפחה זה נראה לי מיותר אבל כן חשוב שתדברי עם ההורים שלך תספרי להם כמה הוא מוצלח את יכולה גם לפתוח עם אמא שלך את העניין של הקנאה אולי היא תאיר את עינייך.. אולי יש לה מצפון שכשהייתן ילדות היא החסירה מהאחרים ועכשיו מנסה לפצות אולי היא ממש לא מודעת.. בקיצור תדברו

ואם את צריכה עזרה כספית פשוט תבקשי בלי קשר למה האחרים מקבלים

חוץ מזה חיבוק ענק זו הרגשה לא קלה בכלל מקווה מאוד ששיחה עם ההורים תעזור
חס ושלום. אנחנו ממש ממש לא צריכים ולא מבקשים עזרה כספיתמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך י"ב באלול תשע"ט 13:06

וההורים שלי מהממים ומפנקים במתנות 

ואם היינו צריכים היו נותנים

זה לא הענין ,זה ההערכה הגדולה למשהו שהוא בעיני מזויף או הרבה הרבה פחות ממה שאנחנו עושים אבל מקבל הערכה ופרסום הרבה יותר, כן, זה קשה לי. אני לא מלאך...

לגבי מה שאת מתארת על הווטסאפ אצליכם, אז סליחה שאני אומרת לך אבל הנה את שומעת את הצד השני של הענין. זה לא כל כך יפה לדעתי לשלוח בווטספא משפחתי תעודות ודברים שגורמים קנאה

אני שולחת להורים שלי המון דברים, אבל בווטסאפ אישי. למה משפחתי? הנה עכשיו בחרו את הבת שלי למשהו ממש מביא גאווה בתיכון, ומיד ידעתי את ההורים שלי-אבל בפרטי. גרמתי להם המון שמחה ונחת בלי קנאה לשאר האחים

אני לא מבינה למה לשלוח את הדברים האלו בווטסאפ המשפחתי, לי זה מרגיש שרוצים שכל האחים יראו- וואי וואי הנה הילד שלי מוצלח שכל האחים יראו גם. זה מאד מעורר קנאה, הרי לא לכל הנכדים יש את אותן יכולות ומה שאפשר באישי למה לשלוח במשפחתי? נקודה למחשבה עבור כולם.

לדבר עם אמא שלי, יצא לי לנסות אבל זה לא עבד טוב אז הפסקתי

תודה על ההבנה!

העניין הוא שהאחים שלך לא אמורים לנחש שכשהם שולחיםבתי 123

תעודה טובה זה גורם לך לתחושה לא טובה כי גם אם לבנות שלך קשה בלימודים מן הסתם יש להן כישרונות אחרים 

יש דברים שהם מובנים מאליהם שהם מעוררים קנאה אבל יש דברים שלו

ובקשר לתגובות של האחרים כמו שרשמתי יכול להיות שההורים שלך יודעים בדיוק מה המצב אבל זה מאוד מתבקש לפאר מישהו בתגובות בוצאפ כי אם הוא שלח כנראה זה מה שהוא מצפה לקבל

ואני לא מכירה את המשפחה שלך אבל אני די בטוחה שאף אחד לא שולח כדי לגרום לך לקנא

אני בהחלט חושבת שאמורים להבין.מיואשת******

אז מה אם יש להם כשרונות אחרים. לא לכולם יש תעודות חלקות ו- וואללה את האחים שלך ממש לא אמור לענין התעודות של האחיינים שלהם. בשביל מה הם צריכים לראות את זה?

אם המטרה היא לשמח את ההורים- שולחים באישי

מה בדיוק המטרה שכל הדודים יראו? זה לא משמח אותם

מה שלא מעורר קנאה זה תמונות נחמדות, טיולים, כל מיני. ציונים תעודות סיפורים שמפארים את הילדים- את זה שולחים באישי. 

אממ.. אותי זה מאוד משמח לראות שאחיניות שלי מצליחותבתי 123

אני ממש גאה בהם

לגבי תעודות אצלך זה נושא חשוב בינך לבין עצמך אבל אני מכירה הרבה אנשים וגם אצלנו זה ככה שתעודה לא טובה היא בכלל לא אישיו 

אולי גדלת בבית שמאוד היה חשוב הציונים ואת חווית את זה אחרת משאר האחים שלך   אצלנו היו תמיד פערים גדולים (לא לטובתי) אבל לא עשו מזה עניין אף פעם לעומת זאת יש בינינו קנאה על דברים אחרים ואני יכולה להגיד לך שאם לא מדברים על זה הצד השני לא יכול לנחש

ארשום לך דוגמה באישי שתביני עד כמה זה יכול להראות מגוחח לצד השני

מהתבוננות ארוכת שנים במשפחה של בעלי-...שמחה
לדעתי זה לא רק מי שמשוויץ ושולח סרטונים וכו'. אלא זה מעמד שמתקבע בתודעה.
בתודעה שלה הבחור הזה הוא משהו מדהים ותמיד היא ידעה שהוא מוצלח ומדהים, לכן ברגע שהוא מעביר שיעור של 5 דקו' הוא כבר נהיה כמעט גדול הדור.
ואילו בעלך מבחינתה הוא, נגיד, "אדם טוב עם מידות טובות" ככה התקבע אצלה מאז שהיא מכירה אותו. ולא משנה כמה סרטונים תשלחי וכמה הם יהיו במשרדים שלו או ישמעו עליו בתקשורת- זה לא ישנה את ההערכה שלה, כי במוח נצרב אצלה משהו מסוים.

בעלי הוא כבשה שחורה במשפחה שלו. כשאמא שלו מונה את ההצלחות של הילדים שלה- היא לא תזכיר אותו. למרות שהוא בנה משפחה יפה, ומצליח במה שעושה, ויש לו תארים אקדמיים יותר מכל האחים שלו- מבחינתה הוא פשוט לא יוצלח. ככה זה צרוב במוח שלה מאז שהוא ילד קטן. ולא משנה מה הוא יעשה. כי זה לא הוא, זה היא.

אז מה המסקנה?
לא להתקבע. לא להכניס אף אחד למגירות, להסתכל בעין טובה על כל אחד, לחשוב לעומק ולראות לעומק, לא להגדיר הגדרות שטחיות.
בעיקר לילדים שלנו, אבל גם לכל אדם.
לפחות שאנחנו נתקן איפה שאחרים נכשלו.
תודה רבה רבה! הגדרת מדהיםמיואשת******

כל כך נכון מה שאת אומרת

ממש נכון

ממש קלעת לנקודה

זה הם, לא אנחנו

אבל זה כואב לי! זה ההורים שלי! מאמינה שאם זה היה חמי וחמותי פחות היה קשה לי, אבל מהורים תמיד מצפים להערכה וההכרה הזו

חשוב לי ממש לומר שהם הורים מדהימים! מפנקים, עוזרים, הכי. באמת. אבל ההערכה הזו לא שם וזה מכאיב לי.

איך בעלך מתמודד ומרגיש עם זה?

וואו...שמחה
לבעלי זה ממש ממש קשה.
כל מה שאמרתי לך- הוא לא יכול להגיד. כי מבחינתו ההורים שלו הם חצי אלוקים, ומה שהם עושים/אומרים/חושבים- זה מובן מאליו. ולכן מבחינתו אם יש מישהו לא בסדר בסיפור הזה- זה הוא.
כואב כואב כואב.
גם לי לקח שנים להבין איפה הבעיה. ומאז אני לא מוכנה כמעט להגיע אליהם, או לשלוח את הילדים, כי מרגישה שזה פשוט פוגע (כי מתייחסים אליו ממש כלא יוצלח. זה אחרת מאצלכם).
לשמחתי המרחק כן עשה הרבה לבעלי, והוא כן מתחיל להסתכל על הדברים אחרת. וגם המשפחה שלי מאוד מעריכה אותו, ועם השנים זה מחלחל.
אבל כן, זה כואב מאוד כשזה הורים.
זה פוגע בציפור הנפש...שמחה
והתחושות מאוד מבלבלות וקשות.
צריך עבודה תודעתית רבה כדי לצאת מזה. כדי להרגיש מוצלח למרות שההורים לא מסתכלים עליך ככה.
תראי כמה השפעה יש לנו כהורים.... כמה צריך להיזהר....
נכון. לקח לכולנו באמת.מיואשת******

אוי . חיבוק גדולמיואשת******

אני רוצה לומר לך שאם לא בעלי היה עובד ממש ממש קשה + טיפול פסיכולוגי שעשיתי במשך שנתיים, גם אני הייתי במקום הזה כמו בעלך

כשהתחתנתי חשבתי שאני סתם בחורה רגילה ונחמדה, אבל לא שווה חצי מהאחים שלי.

למזלי סבתא שלי תמיד חשבה שאין כמוני בכל היקום כולו, וזה נתן לבעלי בסיס לבנות עליו

סבתא שלי היא הדבר הכי מדהים שקרה לי בחיים.

בעלי עבד כל כך קשה להראות לי איזה מדהימה וחכמה אני, באמת

אבל אני מאמינה שזה הרבה יותר קל מהכיוון של גבר-לאשה, כי אשה באמת נבנית על ידי בעלה ובכיוון השני מאד קשה גברים פחות נוטים לקבל נראה לי

כל הכבוד שאת תומכת ומחזקת ככה את בעלך, זה כואב מאד.

ואגב יש לי שתי אחייניות מחוננות בגילאים של הילדות שלי וזה ממש ממש בעייתי עם ההורים שלי אבל זה כבר נושא לשרשור אחר...

קשה לי להתחבר לזה..אם כל כך טוב לכם מה זה משנה?פעם שנייה2

אם בעלך יותר מוצלח, אתם עובדים יותר קשה וכדומה - למה את צריכה "כל הכבוד" של אחרים??

היית רוצה שיגידו עלייך "חייבים לעזור לה?" לא הצלחתי להבין..

תודה לאל שאתם במצב טוב! וזהו. כל השאר זה ממש רעשי רקע לא הייתי נותנת לזה שום מקום בחיים שלי.

אין לי עצה כי זה לא האופי שלי...מספיק שטוב לי לא צריכה שיכירו בזה, שישבחו אותנו ..גם ככה זכינו .

מודה לאלוהים שתמיד אהיה בצד הזה של המטבע ולא בצד השני.

אני לא צריכה כל הכבוד של אחרים. אני צריכה כל הכבוד של ההוריםמיואשת******

הורים זה לא אחרים

וכן זה כואב מאד שהורים מעריכים אחים אחרים\בני זוגם\ילדיהם ולא אותך\בעלך

ממש ממש כואב. 

אשרייך שזכית לא להבין את זה. באמת זכית.

עכשיו אני יותר מבינה מאיזה מקום כתבתאורית13
אז אגיד לך, שלהפך, בגלל שאני ממשפחה הרוסה, אפשר להגיד שגדלתי ללא מעורבות הורית מגיל צעיר, זה כנראה עזר לי לפתח מגננה כזאת, לא להיות זקוקה לאף אחד , חוץ מבעלי -יקירי.
רק בגיל בוגר הגעתי למצב של יחסים טובים עם ההורים, אבל זה כבר לא זה, כבר אין לי את התלות הזאת והקרבה עם ההורים שיש לילדים שגדלים במשפחה נורמלית. לטוב ולרע.
אז כן,זה קשה כשלא מקבלים מההורה את הערכה, כמה שאנחנו גדלים, תמיד נשארים הילדים של ההורים.
קשה לי להאמין שתוכלי לשנות משהו, לגרום להם להעריך אתך ואת בעלך יותר. כמה שזה עצוב וקשה.
להפך, אפשר להפגע אפילו יותר, אם להשקיע בנסיון לספר , להשוויץ , ולמרות זאת להמשיך לקבל מהם התעלמות
תנסי ללמוד להרגיש טוב גם ללא האישור מהם שאת טובה ומוצלחת. כי את כן!!!
ואני אישית מאוד אוהבת לקרוא את התגובות שלך כאן בפורום;)
לבי איתך, אני רואה את הילדה, שמתאמצת להיות טובה, להצליח, כדי שהההורים ישימו לב אליה, יגידו לה מילה טובה ומתאכזבת כל פעם מחדש.
מה שחשוב, שאת בטח יודעת לשבח ולרומם ולחזק את הילדים שלך!
וואי תודה. מילאת אותי דמעותמיואשת******

לבי איתך, אני רואה את הילדה, שמתאמצת להיות טובה, להצליח, כדי שהההורים ישימו לב אליה, יגידו לה מילה טובה ומתאכזבת כל פעם מחדש.

ממש ככה. אין לי מה להוסיף. זה קשה מאד. תודה על ההבנה! 

בגדול רב הזמן אני משתדלת לא להתעסק ולהרגיש את זה

רק כשאני מקבלת טלפון מאמא שלי כמו עכשיו (זה מה שגרם לי לפתוח את השרשור הזה) "X קיבל משרה מדהימה! שמעת איזה מוצלח בלה בלה בלה" כשX יצא אתמול מהאוניברסיטה עם ממוצע בינוני ומטה ואבא שלו הכניס אותו לעסק המשפחתי לתפקיד ניהולי... קשה. וזה מציף הכל. ואני לא מבינה איך היא מתלהבת מזה כל כך הרי אבא שלו היה נותן לו משרה גם אם הוא היה בעל מנת משכל של קופיף.... וטוב שכך. אבללמה את מתקשרת להתלהב על זה ולמה לא שמעתי אותך מתלהבת מזה שבעלי הגיע למשרה הזו בכוחות עצמו בלי אבאלה כלשהו?

רק חיבוק עעעענק!אורית13
אני, לא הייתי מנסה לא להגיד ולא לטפטףאורית13
ולא להתחרות באף אחד.
מה שסמויי מן העין שורה עליו הברכב, אף פעם. לא מחפשת להדגיש כמה הבעל שלי מוצלח, והוא סופר מוצלח!
מספיק לי שאני יודעת כמה הוא מדהים, לא זקוקה לאישורים מהסביבה כדי להרגיש מישהו או משהו.
זאת המחלה של הדור הזה- אם לא צילמת- זה לא היה , אם לא שיתפת בוואטספ, זה לא קרה.
יתרה מזאת, בעלי הוא כן קצת יותר מוחצן, ויש לו את זה- קצת "להשוויץ" כדי שלא יזלזלו בו, ואני תמיד מתרגזת עליו- בישביח מה לספר? זה רק מושך עין וקנאה.
כן מדי פעם שולחת סרטונים ותמונות של ילדים להורים, ( לא בקבוצות המשפחתיות) , אבל אך ורק כדי לשמח אותן ולגרום נחת.
והדוגמה של האחיין שלך...סליחה שאומרת, אבל מאנשים כאלו ממש סולדת, ומרחמת עליהם- הם אנשים מסכנים, שזקוקים לכל השופופו הזה על מנת להרגיש בן אדם, מישהו שווה, זה רק מראה כמה שהם ..כלום. מי שמרגיש את עצמו שווה בפנים, בתוככו, יודע שהוא יהודי, מעצם להיות יהודי הוא כבר שווה, בנו של מלך..בן אדם כזה לא יצטרך את האישור מהסביבה להיותו אדם. לא יצטרך חליפה מיוחדת ולא זקן- זה הבן אדם המאושר והשלם והבריא בנפשו. מה שחשוב לי- זה מה חושב עלי בורא עולם, אינני זקוקה לתשבוחות מאף אחד אחר.
כל מילה!!! מדויקפעם שנייה2

את ממש צודקת בגישה שלךמיואשת******

אבל מה לעשות שאני לא שם

לכן כתבתי אתזה, בשביל לקבל עצות איך להגיע למצב הזה

בהתנהגות אני מתנהגת כמוך, אבל בפנים אני מקנאה ממש

וחשוב לי ממש ממש להדגיש למי שלא הבינה שזה לא צורך ב"אישורים מהסביבה" אני ממש לא צריכה ולא מקנאה בסביבה 

הענין הוא פה מול ההורים שלי, ואני לא חושבת שזה נכון להשוות את הסביבה להורים

כן, לילד חשוב להרגיש שההורים שלו מתגאים בו, במשפחה שלו, בבן זוגו. ואני מרגישה נחותה מול האחים שלי שלא בצדק בקטע הזה מול ההורים שלי

כל הקנאה והרגשות האלו זה אך ורק מול ההורים. ממש לא הסביבה.

מבינה אותך מאוד ומזדהה...חדשה ישנה
גם בעלי ב''ה עושה מלא ר דברים ומצליח בהם.
ומבאס אותי מאוד שההורים שלי לא מספיק מודעים לכך
כי ממש בא לי שיעריכו אותו יותר..
אבל גם אני לא ממש יודעת להשוויץ... מסתבר שזה לא כזה פשוט להיות שוויצר😜
אבל אני מאמינה שזה באמת לא ממקום רע, אני חושבת שכן צריך להשוויץ בעיני ההורים כי הם רוצים רק בטובתינו, ואם נתפאר בבעל שלנו זה רק נחת בשבילם! כמו שלספר '' כמה מהממת הילדה שלי, ואיזה משפטים מתוקים יש לה, ואיך היא נדיבה ומחלקת במעון לכולם מהבייגלה שלה...'' אני לא אלך לספר לשכנה אבל לאמא כן, כי זה הנחת שלה! זה משמח אותה.
אז לדעתי כן צריך לספר *בשביל בעלך* וגם בשבילם שזה משמח אותם שלבת שלהם יש בעל מוצלח בפני ההורים, אבל אני מ-זה מבינה אותך שזה לא נעים וקשה להשוויץ.
גם אני הייתי רוצה יותר להגיד שיעריכו אותו וישמחו בו, ושהוא ירגיש יותר 'מקובל' במשפחה (לא מצאתי מילה יותר מתאימה)..

אפשר אולי, סתם בזמן שאת ואמא/אבא יושבים יחד בשבת עם כוס תה להגיד, את זוכרת איך *** הקים את המשרד שלו? איזה הזוי זה היה ממש להקים מאפס... את זוכרת.. לא היה שם כלום! אף אחד לא האמין שזה יחזיק.. בדיוק השבוע הוא קיבל תעודת הצטיינות או לא יודעת מה....
תודה על ההזדהות!!!מיואשת******

עוזר לדעת שיש עוד בסירה

הענין הוא שכן ניסיתי פה ושם לספר להורים שלי, לבקש מהם שיבואו לבקר, לראות, לספר על הישגים פה ושם

אבל זה תחום שהם לא מבינים בו כלום, והם לא מבינים כמה הוא קשה ואיך מה שבעלי עשה נחשב הצלחה מטורפת. אז עד שלא יבוא מישהו שהם מכירים ויגיד- ווואי זה החתן שלכם מנהל את זה? מדהיייייייייייייים  אז כאילו הם לא מספיק מתייחסים

הם מאד מעריכים אותו כאדם, אבל הוא כזה עניו ועדין שהםמעריכים אותו על זה שהוא איש טוב ואבא טוב, ולא מצליחים להפנים שהוא גם מוצלח. ממש כמו ש@...שמחה כתבה

כן, בדיוק כמו שאת אומרת "מקובל" במשפחה .. כולם במפגש משפחתי יעמדו ויספרו כמה הם מדהימים מה ההישג האחרון העסקי שלהם מה הם עשו ובעלי יושב ומקשיב ולא יספר על עצמו. זה מעלה עצומה לאופיו אבל מתסכל שזה שם אותו בצד במשפחה שלי 

אני רק חיבוקהרקולסית
את מתוקה ומקסימה
וגם אגב אני ממש בעד טיפול פסיכולוגי. גם כשזה לא אישו גדול
תודה יקרה!מיואשת******

קודם כל את מדהימה ואני נהנת כך כךאני זה א
לקרוא כל פעם את התובנות שלך בהמון נושאים. אני חושבת שזה באמת לפעמים קשה ולא נעים ומעבר לזה שזה אצלם ולא קשור לבאמת כמה בעלך יוצלח או לא זה גם עבודה פנימית שלנו לא לחפש אישורים מבחוץ.
אם אני מבינה נכון את באמת לא דוויצרית וגם בעלך כי אתם מבינים שהמדג לאדם ערכי וטוב לא תלוי בכמה תשוויצו וזה משהוא נורא פנימי ואישי. ואולי יחזק אותך לדעת שבזה שאת מתנהגת בענווה ולא גורמת לקנאה בהשווצות מול המשפחה את מראה לבנות שלך דוגמה מהממת והם יספגו את זה בעזרת ה ורק ירוויחו בחיים בזכות המידה הזו. חיבוק גדול יקרה...
תודה!!מיואשת******

את צודקת בקשר לבנות, כל כך חשוב לי שלא יצאו ככה ולא ילמדו ככה. 

ואפילו שאני יכולה לספר לכולם איזה תפקיד הבת שלי קיבלה בתיכון ושהיא בחמש יחידות מתמטיקה עושה חיל.... אז אני מספרת באישי ולא אגרום לאחים שלי לקנא

בע"ה שהם ילמדו מזה. אמן.

תודה רבה

חיזקת מאד!

קודם כל שאת לא יודעת מה אמא שלך מספרת עליךים...
לשאר האחים והאחיות. ולדעתי יש מצב שהיא אומרת שכל הכבוד לכם שכך וכך וכמו שאת שומעת על האחרים. האחרים שומעים עליכם.

דווקא נשמע שההורים מאוד מפרגנים ואפילו מחפשים איפה לפרגן
תנסי להיות שמחה ומאושרת במקום שלך ללא צורך בהכרה מהסביבה
רעיון מעניןמיואשת******

מעולם לא שמעתי דשים כאלו, אבל אולי. אין לדעת.

אני לא מחפשת הכרה מהסביבה, רק מההורים

אם אין אני לי מי לי נכון שהכי כיף לשמוע פידבק חיובי מאחרים11אמא

אבל אם זה לא מגיע משם, צריך לתת את זה מכאן-כלומר מעצמך. תגידי לבעלך שביחד אתם הולכים לחזק אחד את השני. ולומר אחד לשני -כל הזמן- כמה שדרוש לכם- כמה אתם מוצלחים , טובים ומיוחדים ו... ו... 

(אם לא בשום דבר אחר, אז בזה שאתם מסוגלים לחיות ולהתפתח בלי צורך דחוף ומוגזם בפידבק חיצוני)

בהצלחה

זה לא קל אבל אפשרי

לא חסר לי פידבק חיובי רק מההוריםמיואשת******
בעלי מאד מצליח ויש לו מלא פידבקים חיובים מכל מי שעובד איתו וגם לי ב״זה היום אננ במקום שמעריכים אותי ואני מעריכה את עצמי
באמת זה נקודה מול ההורים נטו
גם אני חשבתי על זהחדשה ישנה
וואוו קבלי ישר כח גדול!!!, ותישארי בדיוק כמו שאת!!וואוו
גם אני סולדת מכל ה"שופוני" הזה בווטסאפ על כל יצירה מכוערת שהאחיין עשה, חח... אם חשוב לך אני חושבת שכדאי לא בווטסאפ, בשיחה אישית, לספר להורייך, או בכוונה או גאילו בדרך אגב, על מה שבעלך עושה שראוי להערכה בעינייך, ואולי יקבל אותה..
נשמע ממך שאת פשוט אישה מדהימה ורגישה לאחר .. אצלך זה פשוטבתי 123

מובן מאליו שהשווצות יכולות לפגוע במשהו אחר אבל יש אנשים וכנראה גם האחים שלך שאצלם זה פחות מובן..

בעניין הקנאה כשמשהו לא שלם אצלנו ואנחנו חסרי בטחון לגביו הקנאה ממש מתעצמת .. ולא משנה מה הסיבה אם זה ציונים , היחס או ההצלחה של הבעל, כסף, מראה חיצוני לכל אחד יש סיבה לקנא במישהו אחר אנחנו לא מלאכים מותר לנו להרגיש קנאה

את אמא בעצמך את בטח יודעת כמה קשה לתת יחס שווה לכולן הרי גם אם תתני כל דבר שווה לכל אחת יש ילדה שבשבילה זה לא יספיק אז אותו הדבר ההורים שלך.. (ואם המשפט הזה לא נכון אשמח שתלמדי אותי איך את עושה את זה   )

חחח. אל דאגה גם אצלי המשפט הזה נכון...מיואשת******
קראתי , אז קודם כלl666
כל הכבוד לך שאת כל כך כנה. ויש לך אומץ להודות בזה שאת מקנאה. אני הייתי מתביישת. כמובן אני כן מקנאה הרבה פעמים אבל לא אספר על זה בפומבי. ותמיד אוסיף בלי עין שימשיך להצליח. משהו כזה
אני חושבת שכדאי לך אולי לדבר עם מישהי מקצועית על זה. זה מאוד מקובל לשים תמונות של טיול או של תעודה מוצלחת בפייסבוק או בווטסאף משפחתי. וכולם מחמיאים , עושים לייקים... אם מישהו לא צריך לייק אז הוא לא משתף. לא מבינה מה בעייה לשתף בדברים האלו. ולמה זה אמור להפריע, לגרום לקנאה?
זה מוזר להשוות שיעור ראשון של אחיין שלך להצלחות של בעלך בן ארבעים.
המקום הזה פוגע בך. הוא גרם לך לדיכאון בהריון. כי בעיניי הוריך בן זכר זה הצלחה ואין לך. ואת חייבת להיות הכי מוצלחת ולהוכיח להורים. אבל חייבים איכשהו לשחרר.
אגב, אם סבתא שמחה שאחיין שלך קיבל משרה זה לא אומר שהיא לא מעריכה את בעלך. היא פשוט שמחה שהוא קיבל משרה.
יכול להיות שאימא שלך מסנגרת על אחים שלך ומשבחת בפנייך כי מפריע לה ראייה שלילית שלך. נגיד, אח שלך לא סוגר את החודש, נאלץ להסתייע ההורים זקנים. אז צריך לבוא אליו ולהגיד למה אתה מביא יותר מדי ילדים? טבעי שסבתא תסנגר
אם זה מוזר להשוות שיעור ראשון של אחייןמיואשת******
לבעלי בן הארבעים פלוס
אז את מבינה שעוד יותר מוזר שאמא שלי יפה על שיעור ראשון כזה ומשתפכת לכל המשפחה ומדברת עליו ועל בעלי לא? מבינה איך זה נשמע ומרגיש וגורם קנאה?

אני לא חושבת שיש לי ראיה שלילית ואני גם לא באה לאמא שלי ומספרת על מה שאני חושבת ... אמא שלי פשוט ככה כל היום מספרת לי כמה אנשים אחרים במשפחה מוצלחים. זה חיסרון שלה וזה לא נעים לחיות ככה

בוודאי שחייבים לשחרר . אני מתה לשחרר. הלוואי הלוואי הלוואי שהייתי מצליחה לשחרר
מנסה לכתוב את המחשבות שעולות בי כשאני קוראת אותךבארץ אהבתי
כמובן שבלי להכיר מקרוב את המציאות קשה לדעת לענות באופן מדוייק, ואולי חלק ממה שאכתוב פחות יתאים, אבל אני מנסה ואת תיקחי מהדברים מה שמתאים לך...

אז קודם כל- רציתי להעלות שאלה בקשר ליחס לשאר המשפחה. את מתארת מציאות של משפחה שמאוד נוטה 'להתפאר ולהשוויץ' בהצלחות שלהם.
אני תוהה מה גורם לך לקרוא ככה לדברים. הרי אני מניחה שהם לא כותבים שם הודעות כמו- 'תראו איזה מוצלח אני!', 'תראו איך אנחנו הכי טובים' וכו'. אם נסתכל באופן נקי לפני פרשנויות שאנחנו מוסיפים לדברים, יש בני משפחה שמעלים לוואטסאפ המשפחתי תמונות וסרטונים של כל מיני דברים מוצלחים בחיים שלהם, וכולם כותבים תגובות מתקדמות ומפרגנות, ואחר כך אמא שלך גם מדברת על זה בע"פ ומספרת לכולם על הדברים שראתה וגם שואלת אותך על הדברים המקבילים אצלך. נכון (פחות או יותר)?
מבחינת ההרגשה שלך, את מרגישה שהיית שמחה גם לקבל יותר הערכה מההורים שלך, ולא שישוו דווקא מול הדברים שאחרים העלו אלא שיעריכו אותכם על מה שיש בכם (ויש הרבה, אפילו יותר מאשר אצל אחרים..).

אז בקשר לתמונות שמעלים- רציתי רק לספר שאני באופן אישי כן אוהבת להעלות לקבוצה של המשפחה שלי תמונות וסרטונים חמודים של הילדים (כמובן של הזמנים המוצלחים, אין לי שום סיבה לשלוח סרטון של המריבות של הילדים... ), וזה בכלל לא בא ממקום של להשוויץ, אלא כי אני יודעת שהאחים שלי וההורים שלי מאוד אוהבים ושמחים לקבל תמונות וסרטונים, זה משאיר אותנו בקשר, וכולם תמיד מגיבים בתגובות מפרגנות ומשמחות.
אז מה בעצם ההבדל ביני לבין המשפחה שלך? האם זה רק איך שאת מפרשת את הדברים, או שאת כן מרגישה שיש פה גם ניסיון להתפארות מעבר לשיתוף כיפי עם המשפחה?
בכל מקרה, אפילו אם באמת הם מחפשים יותר את ההתפארות, מקום כזה נראה לי תמיד נובע מחוסר ביטחון פנימי שמצריך את האישורים וההתלהבות מבחוץ כדי להרגיש שווה. מההודעה שלך נשמע שיש בך תרעומת או כעס על צורת ההתנהלות שלהם, ולדעתי יהיה לך יותר טוב אם תסתכלי על זה יותר ברחמים- מסכנים שהם חייבים את האישור וההתלהבות של הסביבה, ב"ה שאנחנו יכולים להרגיש טוב עם עצמנו גם בלי האישור של הסביבה.

ויש גם את הצד מול ההורים שלך, ששם בעצם את כן מרגישה שאת רוצה את האישור שלהם (יותר מאישור- את רוצה שהם יתלהבו מכם ויעריכו את מה שיש בכם באמת ולא ביחס לאחרים). אבל מצד שני את לא רוצה להתנהג כמו שאר בני המשפחה ולשלוח תמונות וסרטונים כי את מרגישה שזה סתם להשוויץ וזה לא מתאים לך (ואת כותבת שאת גם לא טובה בזה). ואולי יש פה גם יחס אחר של ההורים שלך, שגם אם תנסי 'להשוויץ' יותר הם לא יראו את זה באותה צורה כי יש להם הסתכלות קודמת שונה על כל אחד.
אז כן ניסית להזמין את ההורים שלך לבקר במשרדים של בעלך והם לא ממש שיתפו פעולה, כך שגם כשניסית שהם יראו על מה אפשר להעריך אתכם זה גם לא הצליח.

אני חושבת שיש לך שני כיוונים שאת יכולה לעבוד בהם על הנקודה הזו-
או לנסות להשפיע על ההורים שלך ולנסות לגרום להם לראות אתכם יותר ולהעריך אתכם יותר.
או לנסות לעבוד על העמדה הפנימית שלך בנושא- לעבוד על זה שלא תהיי תלויה בהערכה שלהם, שתוכלי לראות אותם מעריכים אחרים ולהצטרף להערכה בלב שלם, למרות שאת יודעת שאין מה להשוות מול מה שאתם עשיתם, ובלי להרגיש קנאה (כמו שכתבת- 'הלוואי שלא היה לי אכפת')
וכמובן אפשר גם לעבוד בשני הכיוונים.

אשמח לשמוע ממך אם אני בכיוון ומה את חושבת על הדברים לפני שאני ממשיכה לחפור עוד...
עכשיו קראתי עוד כמה תגובות בשרשורבארץ אהבתי
ואני רואה שזה קצת יותר מורכב ממה שכתבתי, אבל בכל זאת אולי לפחות חלק ממה שהעליתי כן יעזור..
תודה על התגובה המושקעת!!מיואשת******
בוודאי שאת בכיוון ואת כותבת מענין ואני אשמח לשמוע עוד
אני ממש רוצה לעבוד על האני הפנימי שלי של לפרגן בלב שלם.
מאד מאד

בנוגע לסרטונים אני חייבת לחדד
לא מדובר בסרטונים ותמונות של הילדים ״סתם״ במהלך פעילות כלשהי וכיף. את אלו אני שמחה ונהנית לראות

מדובר ב-
צילום תעודה מושלמת (לא של כיתות נמוכות, של תיכון)
צילום של תעודת הצטיינות בקורס
בחור דורש בסיום מסכת בישיבה (יפה ממש, אבל פעם בחודש הוא עושה את זה לא צריך לשלוח כל חודש מה עם הבן דוד שלו שממש חורק שיניים בלימוד?)
אחי נושא נאום בכנס חשוב כלשהו
תעודת הוקרה שאח אחר קיבל על פעילות חשובה כלשהי
וכיוצא בזה
דברים שמטרה שלהם היא ממש כולה שוויץ כזה. את מבינה? דברים של - תראו אותי אני מוצלח
וזה שוב ושוב בתדירות גבוהה.
סוף סוף עונה...בארץ אהבתי
סליחה שרק עכשיו מצאתי את הזמן לחזור ולהגיב שוב...

אני לא יודעת כמה יש לי את הכלים לעזור לך, אבל מכמה תהליכים שאני עברתי (ומכלים שקיבלתי באימון אישי שעשיתי) אני יכולה קצת לנסות לתת כיווני חשיבה (התהליכים שלי כמובן לא זהים לשלך, אבל כן קשורים בעבודה על איך אני נהיית פחות תלויה באחרים ובמה שאחרים בוחרים לעשות).

קודם כל, מה שאת כותבת על ההתפארות של שאר בני המשפחה עכשיו באמת יותר מובן, ואני ממש יכולה להבין כמה זה מעצבן.
אני חושבת שיש פה עבודה גם על איך את מתייחסת למה שהם מעלים, וגם על איך את לא נפגעת מחוסר ההתייחסות של ההורים שלך למה שיש אצלכם.

לי מאוד עוזר במקרים שיש אצלי פער בין הרצוי למצוי, קודם כל לברר את הרצוי עד הסוף. לדמיין את מה שאני באמת הייתי רוצה שיקרה, ובלי שום מניעות ושום הגבלות. אני עובדת בכתיבה- ממש כותבת תיאור, בזמן הווה כאילו זה באמת קורה, איך הדברים מתנהלים, איך זה מתבטא במציאות.
הרבה פעמים כבר השלב הזה עוזר לי לברר ולגלות דברים, תוך כדי שאני כותבת אני בעצמי מופתעת ממה שיוצא לי.
אבל בכל זאת, מידת ההשפעה שלנו על איך אחרים בוחרים להתנהל היא די מועטה, ולכן יש גם עבודה על איך אני רוצה להתנהל בתוך המציאות שה' שם אותי בה, כשאני לא מנסה להשפיע על אחרים בכלל אלא רק מנסה לעמוד בניסיון שה' שם אותי בו.
אז בשלב השני אני כותבת איך אני מדמיינת את המציאות כשכולם מסביבי ממשיכים להתנהג כמו שהם רגילים אבל אני מתנהגת באופן הכי נכון, הכי מושלם (אני לא צריכה להיות שם, זה רק בדימיון אז אפשר גם להגזים).
עוד שאלה שעוזרת לי לברר את הדברים זה 'למה זה חשוב לי'- גם פה- לכתוב את כל הסיבות למה חשוב לי שהדברים יראו כמו בדימיון שלי (גם בדימיון הראשון וגם בדימיון השני).
אפשר גם להוסיף (אם מתאים, לא לכל נושא שאני מבררת זה מתאים) למה זה חשוב לה' שאני אעבוד על הנקודה הזו- איזו מידה או מצווה אני מקדמת פה. ואפשר גם לחשוב איפה בתפילה אני יכולה לכוון על הרצון הזה.

אחרי שהשאיפות כבר יותר מבוררות אני מנסה להגדיר משהו מעשי יותר, קרוב יותר שאני יכולה להגדיר כמשהו שאני יכולה להגיע אליו בחצי שנה הקרובה.

בשלב הבא אפשר לחשוב על כל מיני דברים שיכולים לעזור להתקדם לכיוון השאיפה שלי.
פה אפשר גם לחשוב על דברים שיש בהם ניסיון השפעה על אחרים (כמו מה שכבר ניסית לעשות- להזמין את ההורים למשרדים של בעלך, ואפשר להוסיף עוד בכיוון) אבל צריך לזכור שפה יכולת ההשפעה היא מוגבלת כי אנחנו לא תמיד יכולים להשפיע על אחרים עד הסוף.
אבל על עצמך ועל המחשבות שלך יש לך הרבה יותר שליטה ופה כן אפשר לחשוב מה יכול לעזור לך להתקדם יותר לכיוון שהגדרת לעצמך.
גם פה, אני בדרך כלל זורקת המון רעיונות וכיוונים כדי לפתוח את הראש ולהוסיף לעצמי דברים שונים שיכולים לעזור לי, אבל בלי להתחייב לשום דבר (ככה אפשר לכתוב הכל בלי להרגיש מאויימת).
בסוף אני כן בוחרת משהו אחד שאני כן מחליטה לעשות, משהו קטן שלא מאיים עלי שיקדם אותי לכיוון המטרה.

לא יודעת אם יתאים לך, אני ממליצה לנסות, כל פעם שאני עושה את זה אני ממש מרגישה איך זה ממש עוזר לי לשנות דברים תקועים וממש בכיף ובהרגשה טובה.

תודה רבה איזו תגובה מעולהמיואשת******
גם בלי קשר לנושא, ממש שמחתי לקרוא את העצות והתהליך
אני צריכה לקרוא מה שכתבת עוד כמה פעמים ישתדל ליישם . מאד אהבתי ותודה רבה על הפירוט וההשקעה!!
❤️
בשמחה!בארץ אהבתי
אני ממש ממליצה לעשות את התהליך, אני משתדלת לפחות כמה פעמים בשבוע לעשות את זה, עם נושאים שונים שיש לי מה לשפר בהם (גם דברים ממש קטנים, כמו שאני לא מצליחה לשתות מספיק במשך היום, וגם על דברים יותר מהותיים כמו כעס על הילדים בסיטואציות שונות, עניינים זוגיים ועוד), וזה ממש עוזר להשתפר ולהשתנות בהמון דברים שעד עכשיו הייתי תקועה בהם.
בהצלחה!
מבינה לליבךWeAreFamily
אבל... תחשבי על זה ככה
מה זה משנה באמת? מה זה משנה אם המשפחה שלך תדע/תעריך את פועלו והצלחתו של בעלך ?
האמת שזה לא משנה בכלל, כל עוד את יודעת איזה תותח על הוא וגאה בו על הדרך שעבר ועל המקום שהגיע אליו.
זה בכלל בכלל לא משנה מה אחרים יודעים או חושבים.. נשמע שמשפחתו המצומצמת (את וילדייך) יודעים כמה הוא שווה. וזה מספיק, ואם את שואלת אותי לפעמים גם עדיף ;)
בלת"קאמאשוני
חייבת לומר שאת מעוררת קנאה בהתנהלות שלכם...
אתם לא מתפתים לרוץ לספר, להשוויץ.. לי נגיד ממש קשה. אפילו בדברים שטותיים כמו צמחה שן ראשונה אני חייבת לשלוח תמונה ולהתרגש כמו ילד ראשון...

תמשיכו להיות מי שאתם בלי להשוויץ ולהתגאות.
אני חושבת שאפשר לשתף הורים רוצים לראות נוכחות לא דווקא הצלחה. נגיד עם התעודות אז לצלם את הבנות מסודרות מחוייכות, עם תעודה סגורה ביד ומתנה/מזכרת המסמלת את סיום השנה..
אם אני חושבת על המשפחה שלי, זה כן יספק אותם.

(למשל בפורים אני ממש מרגישה את זה איך כל האחים יצירתיים ומשקיעים ורק לילדים שלי יש תחפושות פשוטות יחסית ותואמות גיל, אז כשמבקשים ממני תמונה של התינוק אני מתכווצת כי כאילו מצפים ממני שאלביש לו תחפושת. אבל אז כשאני שולחת תמונה שלו עם סתם בגדים גם מתלהבים כי זה כיף לקבל תמונות של הנכדים/ אחיינים אז זה כיף שיש הזדמנות.. ככה אני רואה את זה)

לגבי האחיין עם הזקן, יכול להיות שדווקא בגלל שרואים בו ילד מתלהבים ממנו יותר?

בכל מקרה אני לא חושבת שנכון להשוויץ.. במיוחד לא לגבי בעלך. אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין זה בדיוק זה!
אפשר לספר ולשתף בתהליך שהוא עבר, אבל לא להדגיש את התוצאה.. עזבי הכל מאת ה'...

באווירת ימים אלו יש שיר שאני מאוד אוהבת לשמוע כל בוקר: "יהי רצון מלפניך... שלא תעלה קנאת אדם עלי.. ולא קינאתי על אחרים.."
מבינה אותך מאוד.דבוריתאחרונה

אישית, לא בטוחה שהייתי נשארת בווטסאפ המשפחתי.

אגב זו אכן הסיבה שמחקתי את האפליקציה הזו. 

מרחיק לכת אבל זה ממש עשה לי דיסואננס פנימי ההתעסקות הזו בתיעוד והחצנה

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי וואיינעמי28

אנשים שיכולים להכיל מחבלים מרוב טוב הלב שלהם והראש הפתוח והחכם שלהם אבל אוכל כשר לחצי מהמשפחה, את זה הם לא יכולים להכיל 🤦🏼‍♀️

סורי שמחממת אבל הם בילתי

מילא הם היו עקביים עם יכולת ההכלה שלהם.

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

אני לא כתבתי על אנשים.כתבתי עלינובורות המים

וכבר התנצלתי אם זה פגע או נשמעמתנשא

לא לזה התכוונתי

אז אפשר לעצור את הדיון...

משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

זה לא מהמשאףחנוקה

אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית

זה משפיע מאד.

לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר

למה, משאף כתום נחשב חזק מאוד?shiran30005אחרונה

אם כן איך נותנים אותו בחופשיות ככה?

לנו נתנו הנחיה לתת חודשיים 4 לחיצות ערב , 4 בוקר למנוע התקפים וזה לא עזר

אם זה כזה חזק איך נותנים ככ הרבה והיד קלה על ההדק? 

אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחיאחרונה

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

הוא באמת אלוף!חנוקה

לכן קשה לי להתלונן...

אמרתי לו פעם שלא פייר שאני לא יכולה אפילו להתלונן עליו...

אבל לגבי הטאטוא- כל הקאצ' שהוא משאיר באמצעעעע החדר

תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים

הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?

היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.

יש פעמיםתקומה

שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.

כמובן אני לא גורם רפואי

אבל זה מה שנאמר לנו

תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים

או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?

זה שלךתקומה

אני נותנת חופשי עוד מנה

אבל לא לוקחת כאן אחריות

תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''

הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה

זה פשוט הבדלים בין רופאים

יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...

ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים

אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?

בדרך כללתקומה

אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא

ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.

שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים

הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)

אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...

אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומהאחרונה

נכון

נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש

בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.

זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתי

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

זה דווקא הגיוני,מאמינה-בטובאחרונה

לאנשים צעירים יש מספר מינוס - קשה להם לראות למרחוק וזה נובע משרירי עיניים שכאילו חזקים יותר מהנדרש.

כשהגוף מזדקן ונחלש שרירי העיניים נרפים, אז למי שהיה מינוס והיה לו קשה לראות למרחוק יכול להיות שיתבטל לו המספר ויראה בסדר אבל אם עושים ניתוח אז אחכ יותר סביר שיצטרכו משקפיים ל ספר פלוס - קושי לראייה מקרוב.

מנגד זה טיפה יותר מסובך כי יש גם מולטי פוקל - אנשים שבמקביל צריכים מספר פלוס ומספר מינוס.

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

בחיים לא חשבתי על זה האמתמרגול

את מדברת עלייך או על ילד קטן?

אני לוקחת משככי כאבים, אבל בשביל הכאב, לא בשביל החום.

ותלוי גם כמה החום גבוה. 38.5 לא דומה ל40.5

בכללי הגוף צריך מנוחה. תקשיבי לגוף. אם את עייפה תלכי לנוח. אל תאכלי אם את לא רעבה (הרבה פעמים מערכת העיכול קצת מכבה את עצמה כדי שהגוף יתמקד במערכת החיסון)

גם אם את אוכלת - דברים קלילים. מרק, שייק, דברים כאלה. אני הייתי תמיד גם שותה תה.

תנסי כמה שיותר לנוח גם נפשית. עזבי אותך מהמיילים שצריך לענות להם וכו. תהיי במיטה תקראי ספר. כשתהיי עייפה תישני. כזה…

ונראה לי שהגוף מספיק חכם בשביל להעיר אותנו בעת מצוקה. לא מבטיחה. אבל כך נראה לי. 

התכוונתי לילדיםשירה_11
שמסוכן שהחום עולה ואני לא בשליטה לא?!

ותודה על התשובה המפורטת קראתי כל מילה וזה באמת מה שאני עושה עם עצמי כשאני לא מרגישה טוב

מגבת לחה על הראש/ מקלחתנפש חיה.
גם אם ביום אני מושכת, בלילה אני כן נותנתטארקו

בדיוק בגלל מה שכתבת למטה שזה מפחיד לתת לחום לעלות בלי להיות בבקרה.

אם לא, תביאי אותם אלייך למיטה

וגם

אני נותנת נורופן/אקמולי אם החום מעל 39

או אם החום נמוך יותר אבל הילד סובל

לא ממהרת לתת אבל גם לא נמנעת מלתת לילד כי גם לאפשר לגוף מנוחה ולא מלחמה מאפשר החלמה טובה יותר.

ממש ככהחנוקהאחרונה

זו גם ההמלצה שאני מכירה

בלילה בפרט אצל תינוקות כן לתת כי את לא במעקב.

הבן שלי מתנגד לתרופות, אז לא רבה איתו אם זה לא חיוני (אנטיביוטיקה נניח)

אבל הוא כבר גדול יחסית, בלילה מעיר אותי אם לא מרגיש טוב.

בגיל קטן יותר נתתי לפני השינה

הסברתי שבלילה חייבים.

שמה איתי במיטהעוגת גבינה.

מלבישה בגדים קלים.

לא מכסה בשמיכות.

בלילה לרוב אעדיף לתת. ואם לא אתן זה כבר שאראה שחיונית ובסוף חולי וכבר לא מעלה חום גבוה.

אולי יעניין אותך