אתם חושבים שזה נכון שרבנים בסמכות התורה יורו למי להצביע?חסדי הים
ברור שהם יכולים להביע דעה ככל הוגה דעות. רק אני שואל אם הם יכולים להתיימר להציג את דעת התורה.
כן ולאימ''ל
כן - אני חושב שרבנים יכולים ונכון שיביעו את דעתם ואף יורו לתלמידיהם מה נכון להצביע, ולא ככל הוגה דעות שמביע את דעתו האישית אלא מתוך המבט התורני שלהם על המציאות ומתוך האינטרס התורני שמן הסתם הוא מה שמכוון אותם (ולכן יש לו תוקף משמעותי יותר משל הוגה דעות שאינו תורני).

ולא - אני לא חושב שהם יכולים לדבר בשם או בסמכות התורה ודעתם לא מייצגת את 'דעת התורה' (אם קיים דבר כזה) אלא את דעתם והבנתם, כאמור מתוך המבט והאינטרס התורני האישי שלהם.
נכון להרגע יש לפחות 5 מפלגות שרבנים אומרים להצביע להםנפשי תערוג
השאלה מי הרב שלך.תפוחית 1
וכשאין אחד מוגדר כזה זה באמת קשה (מדברת מהחוויה האישית שלי, שמבחינתי גם תומכי ימינה וגם חזון הם גדולי דור ולא ברור מה לעשות)
ועשית ככל אשר יורוך,daniel052

אנחנו סומכים עליהם על איסורי דאורייתא וכד'... קולות וכד'

ומה זה בחירות לעומת זה..

הרבנים יודעים יותר טוב מאיתנו,

וגם אם ויצא "תקלה", הקב"ה לא מזמן תקלה לצדיקים..

אתה רציני או כותב בציניות?rivki
למה שלא יהיה?daniel052

למה שלא?

יש רב שאמר שכל אחד יצביע למי שרוצה?

זה שקשה להתבטל לדעה של הרבנים זה משהו אחר,ולא קל..

כן , יש רבנים שאומרים שכל אחד יצביע לפי הבנתוrivki
ולא חייבים להישמע לפסיקה כזאת או אחרת בנושא.
ולא הבנתי איך הציטוט שלך קשור לנושא.
כשאתה חולה, אתה הולך לרב שירפא אותך או לרופא? כשאתה רוצה לבנות בית, אתה פונה למהנדס או לרב? גם בחקיקת חוקים וניהול משרדים צריך להתמצא.
המערכת הפוליטית מורכבת, אני לא מבינה בה הרבה. אבל למה רב כזה או אחר שלא מתעסק בזה , עם כל הכוונות הטובות שלו, יבין יותר ממני?

ולגבי התבטלות לדעתו של מישהו. אתה לא נושא באחראיות למעשים שלך? אחרי 120 תענה על כל השאלות שעשית מה ש"רבנים " אמרו לך?
תראיdaniel052

לא שמעתי על כאלה..וכממובן רבנים בסדר של גדולי הדור

יש מחלוקת אם באמת מותר ללכת לרופא , והקב"ה נתן ראשות לרופא לרפא..

למה המהנדס עצמו בונה את הבניין? הוא רק מתכנן, אותו דבר הרבנים, הם מתכננים וכ'(אני לא באמת יודע ולא אכפת לי)ואחרים מבצעים בפועל

הרבנים רואים רחוק,ל50 שנה קדימה לא לעכשיו

בע"ה אחרי 120 שנים טובות ונפלאות , בהחלט עדיף לענות עשיתי ככה כי גדול הדור אמר, ולא כי ככה התחשק לי.

ותראי דוגמה

מרדכי היהודי, בזמן שכולם השתחוו להמן הרשע, הוא היחיד שלא השתחווה, ורשום שצעקו עליו וכל זה למה אתה לא משתחווה לו?

ובסופו של דבר בזכותו נצלנו, מה משה רבינו ע"ה אמר? יש מישהו אחד למטה שיתפלל? אמרו לו כן מרדכי וכ'..

מה מרדכי הוא צדיק עצום אבל מה לו ופוליטיקה?

זה מה שהיית אומרת?

יכול להיות מישה יבחר בX ואותה מפלגת X יעשו דברים שמנוגדים להלכה, וזה גם על אותו אחד שחיזק אותם.

מישהו הולך לרב הרב אומר לו תשקיע שם, תעשה כך וכך,מברך אותו, וזה מתקיים..למה?

לגדולי הדור יש הבנה אחרת משלנו, יש להם גם עזרה משמיים עצומה הם מנהיגים את העם..

הערה חשובה:ארץ השוקולד
אין מחלוקת אם ניתן ללכת לרופא.
דרשו חז"ל בגמרא "ורפא ירפא- מכאן שניתנה רשות לרופא לרפאת".

יש מחלוקת האם במצב האידיאלי צדיקים יצטרכו ללכת לרופא.
אבל אין שום מחלוקת האם אפשר ללכת לרופא...

ולגבי שאר הדברים, אדון בהם בהמשך. אבל היה צריך להעיר דברים ברורים
מקבלdaniel052

אני לא וצרה להגיד סתם כי שמעתי לע זה משהו ממזמן..

שלרב אחד(הרמב"ן אני חושב) לא צריך ללכת לרופא, צריך להתפלל

והרמב"ם שצריך ללכת..

לא ראיתי את זה שמעתי משהו בסגנון, וגם יש סיפורים על הצדיקים שלא היו הולכים וכ'..

שמח שאתה מקבלארץ השוקולד
צריך להיות זהירים עם דברים בסגנון במקומות כאלה
הרמב"ן שם מדבר על אידיאל, לא על איסורהסטורי
אם רבנים היו רואים 50 שנה קדימה,עוד סתם אחד
אז כנראה לא היו היום רפורמים או ימי זכרון לשואה - בחר את הנורא מביניהם לדעתך.
הם ראוdaniel052אחרונה

חדש אסור מן התורה

והיו הלכות כמו שאסור להכניס כלי נגינה לבית כנסת וכ'..

והיו רבנים שבחו"ל שעשו גדרות אחרות לקהילות שלהם..

יש הרבה דברים שלא מתירים בגלל שיכול בעתתיד שיעשו מזה שטויות

כמו יתירו גרמא חלק יעשו מטוס שטס על גרמא וכאלה..

הציווי "ועשית.." נאמר על הסנהדריןברגוע

ועשית ככל אשר יורוך נאמר רק על סנהדריןארץ השוקולד
ואולי רק כשהם בלשכת הגזית.

סתם הערה חשובה
הפסוק דיבר על סנהדרין - בית הדין הגדול של כלל ישראלהסטורי
ויש עוד להעיר על ההשוואה:
1. גם בהוראה, יש תחומים - למשל מי שהוסמך בדיני איסור והיתר, לא יכול לדון דיני ממונות ומי שהוסמך לדון - לא יכול להורות באיסור והיתר (כמובן אם הוא לא הוסמך לשניהם). גם בתוך איסור והיתר, יש תחומים ספציפיים, שנדרש בהם 'שימוש' מעשי בתחום הספציפי ומי שלא עשה אותו - תלמיד חכם גדול ככל שיהיה, לא יכול להורות בתחום הספציפי.

2. בענייני ציבור העניין הרבה יותר מורכב. צריך הרבה הבנה. בד"כ מתוך גדלות בתורה אפשר להכווין את הכיוונים הראויים - ולזה וודאי צריך להקשיב. ברמה המעשית - אם אנשים גדולים ממליצים ראוי להקשיב לרוחב דעתם, אבל צריך לשים לב, שבד"כ לא שייך בזה שיח של 'מותר' ו'אסור'. בפירוש שמעתי ממרן הגר"א שפירא, שגם כשקרא להצביע לרשימה מסויימת ואמר שלא נכון להצביע לאחרת, הוא לא אמר ש'אסור' להצביע לה. (וממילא כשאילוצי המציאות מאלצים להצביע למי שלא עומד בגדרים - כנראה שגם דעתו היתה מסכימה לכך).
מרן הרצי"ה זצ"ל לפחות פעמיים נתן מכתב המלצה לשתי רשימות שונות.
מצד אחרdaniel052

גדול דור, מנהיג העם\הזרם..

כמה דיברו על משה רבנו ע"ה,מנהיג העם..

ומשה בדורו כיפתח בדורו

בשביל מה יש לנו מנהיגים לדור?

סומכים עליהם על איסורי תורה 

אבל על בחירות לא?

אני מאמין בגדולי הדור, שאם הם אמרו שצריך להצביע לX יש סיבה לזה ואפילו שאני לא מבין, איזה סיבה יש לו להגיד את זה? זה מוסיף כבוד או משהו?

אם גדול הדור לזרם שלך(?)והוא אומר להצביע לY תצביע לY

אם גדול הדור לזרם שלי(?) אומר לי להצביע לשס אז אני מצביע לשס זהו

אם גדול הדור אמר לעשות מה שרוצים תעשו מה שתרצו

בשביל מה הקב"ה נתן לנו כאלה צדיקים עצומים?

שינהיגו אותנו

תכלס, יש הרבה בדבריך...מבקש אמונה

אם מצד אחד אומרים שהתורה חייבת להתחבר לחיים,

אז לא איך שכשמישהו שלמד המון תורה מביע דעה חוץ מהלכה מתייחסים לזה כדעה של אדם פשוט.

הגדולים שאני התחנכתי אצלהם, אמרו שאין כאן שאלה של איסור והיתהסטורי
אחרי זה הם המליצו בחלק מהפעמים על מפלגה מסויימת, בחלק לא ובחלק מהמקרים (כמו בבחירות הללו) רבותי חלוקים ביניהם למי נכון להצביע.
מה שמותן?daniel052

מי הם אותם גדולים?ואפרש מקור או משהו?

כי לא זכור לי משהו על זה שאמרו כל אחד יצביע מה שהוא חושב..

בעניין אחר, רבנים שאומרים לא להצביע(יש כאלה שהם עצמם לא מצביעים, אבל לא מורים כך לרבים)

ושאסור וכל זה, 

יחיד ורבים הלכה כרבים..

מרן הגר"א שפירא זצ"להסטורי
בחלק ממערכות הבחירות הוא קרא להצביע למפלגה מסויימת ובחלק לא. גם בפעמים שכן קרא, כששאלו אותו האם אסור להצביע לאחרים - הוא אמר שלא אמר איסור.
לא. בחירות זה עניין של ניחושים וקצת שכל ישרrivki
לא עניין של איסור והיתר או טוב ורע. רבנים בפוליטיקה בדיוק כמו שאר בני אדם.
המשנה בפסחים כותבת:אוא"ר
"שִׁשָּׁה דְבָרִים עָשָׂה חִזְקִיָּה הַמֶּלֶךְ, עַל שְׁלֹשָׁה הוֹדוּ לוֹ, וְעַל שְׁלֹשָׁה לֹא הוֹדוּ לוֹ. גֵּרַר עַצְמוֹת אָבִיו עַל מִטָּה שֶׁל חֲבָלִים, וְהוֹדוּ לוֹ. כִּתֵּת נְחַשׁ הַנְּחֹשֶׁת, וְהוֹדוּ לוֹ. גָּנַז סֵפֶר רְפוּאוֹת, וְהוֹדוּ לוֹ. עַל שְׁלֹשָׁה לֹא הוֹדוּ לוֹ, קִצֵּץ דְּלָתוֹת שֶׁל הֵיכָל וְשִׁגְּרָן לְמֶלֶךְ אַשּׁוּר, וְלֹא הוֹדוּ לוֹ. סָתַם מֵי גִיחוֹן הָעֶלְיוֹן, וְלֹא הוֹדוּ לוֹ. עִבֵּר נִיסָן בְּנִיסָן, וְלֹא הוֹדוּ לוֹ:"

אחד הדברים זה "סתם מי הגיחון" שזה דבר שאיננו הלכתי אלא טקטי(הוא סתם מפני המלחמה עם אשור) ובכל זאת רואים שחכמים הביעו דעה וחלקו עליו והמשנה כותבת את זה כהלכה. א"כ נמצא שודאי ששייך שרב יביע דעת תורה גם בנושא שאינו הלכתי. כמו"כ מצינו שנמלכים בסנהדרין אם לצאת למלחמה.

חוץ מזה שבודאי ששייך בזה דעה הלכתית, אמנם אין זה כתוב בשו"ע אבל הגר"א שפירא היה קורא לזה הל' 'כלל ישראל', בשביל להורות לציבור כיצד יש לנהוג במצבים ציבוריים יש ללמוד איך הקב"ה מנהל את עולמו ואיך פנימיות עמ"י בנויה. הלכות אלו כתובות במהר"ל ובקבלה. אמנם אין זה איסורים אך זה דומה לתיקון של מכונה טכנולוגית שצריך ללמוד כיצד לעשות זאת ולא לנסות מסברא עצמית ללא שום ידע כי זה מועד לקילקול.
חזקיהו צדק והסכימה דעתו לדעת המקום וחכמים טעו. (אבותחסדי הים
דרבי נתן פרק ב')

בנוסף, חכמים לא הודו לו, כי רצו שיבטח ב-ה' (רש"י), אז זה לא חשבונות פוליטיים.
המפרשים שם אומרים שזה בחינת 'אלו ואלו דברי אלוקים חיים'אוא"ר
מה זה משנה למה הם חלקו עליו, סוף סוף הם חיוו דעתם בנושא פוליטי בעקבות דעה אמונית.

גם הרבנים היום אומרים לך תצביע כך בגלל תפיסה אמונית ולא כי יש להם אינטרס פוליטי ח"ו.
הם הביעו דעתם בעקבות מה שחשבו שהוא נבואה "וגנותיחסדי הים
על העיר הזאת להושיעה" (כך אומר רש"י). זה שונה מהבעת דעת תורנית רגילה.

גם לא הבנתי איך אפשר להגיד שאלו ואילו צדקו. האבדר"נ בפירוש אומר שחזקיהו הסכימה דעתו לדעת המקום, זאת אומרת שהוא צדק. הפוליטקאי צדק.
זכור לי שהפרשנים על אבדר"נ כותבים 'אלו ואלו...'אוא"ר
כמו בכל מח' תורנית ש''אלו ואלו דברי אלוקים חיים'.
מה זה משנה מה אנחנו חושביםאריק מהדרום

אסור להם על פי חוק להורות לנו דבר כזה, בדיוק כמו שלכל הוגה דעות אחר אסור להורות לנו למי להצביע.

איפה קיים חוק כזה???אוא"ר
מה ההבדל בין רב לפוליטיקאי מבחינה חוקית?
לביבי מותר להגיד לציבור להצביע ליכוד ולא ימינה ולרב אסור?
לרב מכהן אסורחדשכאן
עובד ממשלה לא פוליטיקאי. אסור להתערב בדברים כאלה.
לא רקאריק מהדרום

אסור לאף אדם להורות לך מה לעשות בבחירות, מקסימום אדם יכול להגיד לך במי הוא תומך, למי הוא מצביע, מה השיקולים ולנסות לשכנע אותך, אסור בתכלית האיסור להורות לך במי לבחור, הבחירה היא של האזרח, הוראה של אדם היא נטילת הסמכות שלו להכריע בצורה מושכלת, כל אזרח מחוייב להצביע (או לא להצביע) על פי צו מצפונו ועל פי דעתו.

גם נתניהו- אסור לו להורות.

להורות תמיד אפשרחדשכאן
השאלה אם יש לו סמכות עליך.
מסתכן בחמש שנות מאסראריק מהדרום

שחיתות ואיום (תיקון מס' 6) תשל"ז-1977

122. ואלה דינם מאסר חמש שנים או קנס 20,000 לירות:

(1)   הנותן או המציע שוחד על מנת להשפיע על בוחר להצביע או להימנע מהצביע, בכלל או בעד רשימת מועמדים מסויימת;

(2)   המקבל או המסכים לקבל שוחד, לעצמו או לאדם אחר, כדי שיצביע או יימנע מהצביע, בכלל או בעד רשימת מועמדים מסויימת;

(3)   המאיים על בוחר בגרימת נזק, לו או לאדם אחר, אם הבוחר יצביע או יימנע מהצביע, בכלל או בעד רשימת מועמדים מסויימת;

(4)   המבטיח לבוחר עבודה אם יצביע או יימנע מהצביע בעד רשימת מועמדים מסויימת;

(5)   המפטר או מאיים לפטר אדם מעבודה או מונע או מאיים למנוע ממנו קבלת עבודה כדי שיצביע או לא יצביע או משום שהצביע או לא הצביע בעד רשימת מועמדים מסויימת או משום שנמנע או לא נמנע מהצבעה, או כדי שיימנע או לא יימנע או משום שנמנע או לא נמנע מתעמולת בחירות, בכלל או בעד רשימת מועמדים מסויימת;

(תיקון מס' 24) תשנ"ב-1991 (תיקון מס' 38)  תש"ס-2000

(6)   המשדל אדם להצביע או להימנע מלהצביע, בכלל או בעד רשימת מועמדים מסויימת, בדרך של השבעה, קללה, נידוי, חרם, נדר, התרת נדר, הבטחה להעניק ברכה, או מתן קמיע; לענין זה, "קמיע" – לרבות כל חפץ שבעיני חלק מהציבור יש ביכולתו להיטיב או להרע עמו.

החוק שציטטת מדבר על תמורה או איום, לא על הוראה.אדם כל שהוא

כאשר רב מורה לתלמידיו להצביע למפלגה מסוימתאריק מהדרום

הוא נוטל ממנו את זכות הבחירה, זה למה רבנים לא עושים את זה, אין הלכה להצביע למפלגה מסוימת, יש קריאות, יש עידוד, חתימות אבל אין הוראות, לרב עובדיה יוסף ולרב כדורי הבהירו מספר פעמים את העניין, שים לב, גם אצלם אין הוראות.

אם מישהו היה פותח פה שרשור...אדם כל שהוא

"הרב שלי מורה להצביע למפלגה מסוימת ואני חושב אחרת", היית עונה לו "אין לך זכות/אפשרות להצביע למפלגה אחרת ממה שהרב שלך הורה"? 

אם מישהו חושב, שיש רק מפלגה אחת שמוסרי להצביע לה, לגיטימי מבחינת הדמוקרטיה שהוא יאמר את זה.

כנ"ל אם מישהו חושב שיש רק מפלגה אחת שמותר ע"פ ההלכה להצביע לה.

זה לא ליטול מהאדם את זכות הבחירה.

נ.ב. לא נכנסתי להיבט התורני של השאלה, אלא להיבט החוקי והדמוקרטי.

זה בדיוק מוכיח מה שאמרתיחדשכאן
מוכיח מה?אריק מהדרום

שאם אין שום מנוף לחץ אמיתיחדשכאן
זה חוקי
מנוף לחץ אמיתי?אריק מהדרום

אם רב מורה לתלמיד להצביע למפלגה מסויימת, או שהוא מצביע או שהוא מחליף רב, אין לו אופציה אחרת.

יש לוחדשכאן
כל עוד אין איום שנוסף לכך או שוחד. קרא את החוק שהבאת
א. זה לא נכון.אדם כל שהוא

יש תלמידים שהפרו הוראה של רבם, ונשארו תלמידים.

ב. גם אם זה היה נכון, מאחר שאין על הרב כל חובה חוקית להישאר הרב של אותו תלמיד, איני חושב שניתן להגדיר את זה חוקית כאיום ב"גרימת נזק".

הרב רבינוביץ' יצא מאוד נגדארץ השוקולד
ויש ציטוט מעניין של האדמו"ר הזקן בו הוא יוצא נגד שישאלו רבנים שאלות שאינם תורניות.

@חבדניקים
כן אבל "האהבה מקלקלת את השורה" תניא שםהסטורי
לא הבנתי מה ניסית לומר, תוכל בבקשה להסביר דבריך?ארץ השוקולד
התייחסתי להמשך הציטוט מהתניאהסטורי
אשתדל להסביר כשיהיה זמן, או שאחד החב"דניקים יסביר

@מושיקו
בחירת מנהיג שהכל יהיה תלוי בו זה לא תורני? שואל באמת..מבקש אמונה

נכון.רק בשמחה.
זה באמת לא תורני.
אפשר הסבר למה לא?מבקש אמונה

כי זה לא חלק מהתורה.רק בשמחה.
קיום התורה זה לא חלק מהתורה? תמוה..מבקש אמונה

מה זה קיום התורה?רק בשמחה.
לחזק את חוקי התורה ושלא יתנגדו לשומרי התורהמבקש אמונה

ולדאוג לביטחון עם ישראל כמובן.

וודאי שלא להפך..

אתה חושב לדוגמא שאם יהודי יצביע למפלגה שמתכוונת להלחם בדת, בשמים זה יעבור לו בשתיקה?

מאמין שלא.

לאארץ השוקולד
כשאהיה עירני יותר בלי נדר, אענה לך באריכות.
(תזכיר לי מחר בצהריים ואגיב בלי נדר מחר בערב)
אוקיי תזכיר לי להזכיר לך אני בעצמי שוכח חחחמבקש אמונה

רק לציין, במילה תורני אני לא מתכוון לפסיקה הלכתית..

אלא שהתורה אמורה להדריך בעניין

אגיב בקצרה כי אינני יודע להאריך כאן כרגעארץ השוקולד
א. חשוב להדגיש: אני כן סובר שצריכה להיות חשיבה תורנית ומה הדרך שה' אמר לנו דרך התורה בה הוא רוצה שנפעל, אלא שאינני חושב שצריך לשאול רב בנושא.

ב. זה שאלה מרתקת מה התפר בין שאלה הלכתית לשאלה ערכית המושפעת משאלות הלכתיות ומוסריות ואת האמת שאני נוטה מאינטואיציה לדעתו של הרב רבינוביץ' ואין לי ביסוס חד.

ג. אני חושב שבתמצית, הרבה רבנים פחות מעורים בעולם המעשה ולכן למרות שהאידיאל הוא ללכת בדרך התורה, דווקא לשאול את אלה המייצגים אותו יכול להכווין לטעויות לפעמים וממילא במצב כיום לא הייתי פונה לרב בישיבה שימליץ על המפלגה הנראית לו.

ד. יש לנו שאלות ערכיות ותורניות בחיים, עלינו לתרגל את יכולת ההחלטה לבד לפעמים ודווקא בחירות יכול לתת לנו תחושה של נסיון להחלטה מתוך שקלול האפשרויות.
ממליץ בהקשר זה על הראיון עם הרב סמוטריץ' (אבא של...)הסטורי
מבשבע האחרון:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/412749

בעיקר בעניין החילוק בין טקטיקה לאסטרטגיה, בין פעולות מעשיות לשורשים הערכיים והרוחניים. ובנוסף האמירה שמי שנושא באחריות אצלו נמצאת גם הסמכות.

(אגב, לענ"ד בנקודה הזאת, נופלת הפוליטיקה החרדית. האמירה שיצא לי לשמוע כמה פעמים ברדיו 'קול חי', לפיה הנציגים הם רק האצבע הארוכה של גדולי התורה ואסור להרהר אחריהם - יותר משנותנת סמכות לפוליטיקאים, הופכת את גדולי התורה, למלוכלכים בתופעות הלוואי ההכרחיות של הפוליטיקה.)
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקדאחרונה
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פאחרונה

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

אולי יעניין אותך