אתם חושבים שזה נכון שרבנים בסמכות התורה יורו למי להצביע?חסדי הים
ברור שהם יכולים להביע דעה ככל הוגה דעות. רק אני שואל אם הם יכולים להתיימר להציג את דעת התורה.
כן ולאימ''ל
כן - אני חושב שרבנים יכולים ונכון שיביעו את דעתם ואף יורו לתלמידיהם מה נכון להצביע, ולא ככל הוגה דעות שמביע את דעתו האישית אלא מתוך המבט התורני שלהם על המציאות ומתוך האינטרס התורני שמן הסתם הוא מה שמכוון אותם (ולכן יש לו תוקף משמעותי יותר משל הוגה דעות שאינו תורני).

ולא - אני לא חושב שהם יכולים לדבר בשם או בסמכות התורה ודעתם לא מייצגת את 'דעת התורה' (אם קיים דבר כזה) אלא את דעתם והבנתם, כאמור מתוך המבט והאינטרס התורני האישי שלהם.
נכון להרגע יש לפחות 5 מפלגות שרבנים אומרים להצביע להםנפשי תערוג
השאלה מי הרב שלך.תפוחית 1
וכשאין אחד מוגדר כזה זה באמת קשה (מדברת מהחוויה האישית שלי, שמבחינתי גם תומכי ימינה וגם חזון הם גדולי דור ולא ברור מה לעשות)
ועשית ככל אשר יורוך,daniel052

אנחנו סומכים עליהם על איסורי דאורייתא וכד'... קולות וכד'

ומה זה בחירות לעומת זה..

הרבנים יודעים יותר טוב מאיתנו,

וגם אם ויצא "תקלה", הקב"ה לא מזמן תקלה לצדיקים..

אתה רציני או כותב בציניות?rivki
למה שלא יהיה?daniel052

למה שלא?

יש רב שאמר שכל אחד יצביע למי שרוצה?

זה שקשה להתבטל לדעה של הרבנים זה משהו אחר,ולא קל..

כן , יש רבנים שאומרים שכל אחד יצביע לפי הבנתוrivki
ולא חייבים להישמע לפסיקה כזאת או אחרת בנושא.
ולא הבנתי איך הציטוט שלך קשור לנושא.
כשאתה חולה, אתה הולך לרב שירפא אותך או לרופא? כשאתה רוצה לבנות בית, אתה פונה למהנדס או לרב? גם בחקיקת חוקים וניהול משרדים צריך להתמצא.
המערכת הפוליטית מורכבת, אני לא מבינה בה הרבה. אבל למה רב כזה או אחר שלא מתעסק בזה , עם כל הכוונות הטובות שלו, יבין יותר ממני?

ולגבי התבטלות לדעתו של מישהו. אתה לא נושא באחראיות למעשים שלך? אחרי 120 תענה על כל השאלות שעשית מה ש"רבנים " אמרו לך?
תראיdaniel052

לא שמעתי על כאלה..וכממובן רבנים בסדר של גדולי הדור

יש מחלוקת אם באמת מותר ללכת לרופא , והקב"ה נתן ראשות לרופא לרפא..

למה המהנדס עצמו בונה את הבניין? הוא רק מתכנן, אותו דבר הרבנים, הם מתכננים וכ'(אני לא באמת יודע ולא אכפת לי)ואחרים מבצעים בפועל

הרבנים רואים רחוק,ל50 שנה קדימה לא לעכשיו

בע"ה אחרי 120 שנים טובות ונפלאות , בהחלט עדיף לענות עשיתי ככה כי גדול הדור אמר, ולא כי ככה התחשק לי.

ותראי דוגמה

מרדכי היהודי, בזמן שכולם השתחוו להמן הרשע, הוא היחיד שלא השתחווה, ורשום שצעקו עליו וכל זה למה אתה לא משתחווה לו?

ובסופו של דבר בזכותו נצלנו, מה משה רבינו ע"ה אמר? יש מישהו אחד למטה שיתפלל? אמרו לו כן מרדכי וכ'..

מה מרדכי הוא צדיק עצום אבל מה לו ופוליטיקה?

זה מה שהיית אומרת?

יכול להיות מישה יבחר בX ואותה מפלגת X יעשו דברים שמנוגדים להלכה, וזה גם על אותו אחד שחיזק אותם.

מישהו הולך לרב הרב אומר לו תשקיע שם, תעשה כך וכך,מברך אותו, וזה מתקיים..למה?

לגדולי הדור יש הבנה אחרת משלנו, יש להם גם עזרה משמיים עצומה הם מנהיגים את העם..

הערה חשובה:ארץ השוקולד
אין מחלוקת אם ניתן ללכת לרופא.
דרשו חז"ל בגמרא "ורפא ירפא- מכאן שניתנה רשות לרופא לרפאת".

יש מחלוקת האם במצב האידיאלי צדיקים יצטרכו ללכת לרופא.
אבל אין שום מחלוקת האם אפשר ללכת לרופא...

ולגבי שאר הדברים, אדון בהם בהמשך. אבל היה צריך להעיר דברים ברורים
מקבלdaniel052

אני לא וצרה להגיד סתם כי שמעתי לע זה משהו ממזמן..

שלרב אחד(הרמב"ן אני חושב) לא צריך ללכת לרופא, צריך להתפלל

והרמב"ם שצריך ללכת..

לא ראיתי את זה שמעתי משהו בסגנון, וגם יש סיפורים על הצדיקים שלא היו הולכים וכ'..

שמח שאתה מקבלארץ השוקולד
צריך להיות זהירים עם דברים בסגנון במקומות כאלה
הרמב"ן שם מדבר על אידיאל, לא על איסורהסטורי
אם רבנים היו רואים 50 שנה קדימה,עוד סתם אחד
אז כנראה לא היו היום רפורמים או ימי זכרון לשואה - בחר את הנורא מביניהם לדעתך.
הם ראוdaniel052אחרונה

חדש אסור מן התורה

והיו הלכות כמו שאסור להכניס כלי נגינה לבית כנסת וכ'..

והיו רבנים שבחו"ל שעשו גדרות אחרות לקהילות שלהם..

יש הרבה דברים שלא מתירים בגלל שיכול בעתתיד שיעשו מזה שטויות

כמו יתירו גרמא חלק יעשו מטוס שטס על גרמא וכאלה..

הציווי "ועשית.." נאמר על הסנהדריןברגוע

ועשית ככל אשר יורוך נאמר רק על סנהדריןארץ השוקולד
ואולי רק כשהם בלשכת הגזית.

סתם הערה חשובה
הפסוק דיבר על סנהדרין - בית הדין הגדול של כלל ישראלהסטורי
ויש עוד להעיר על ההשוואה:
1. גם בהוראה, יש תחומים - למשל מי שהוסמך בדיני איסור והיתר, לא יכול לדון דיני ממונות ומי שהוסמך לדון - לא יכול להורות באיסור והיתר (כמובן אם הוא לא הוסמך לשניהם). גם בתוך איסור והיתר, יש תחומים ספציפיים, שנדרש בהם 'שימוש' מעשי בתחום הספציפי ומי שלא עשה אותו - תלמיד חכם גדול ככל שיהיה, לא יכול להורות בתחום הספציפי.

2. בענייני ציבור העניין הרבה יותר מורכב. צריך הרבה הבנה. בד"כ מתוך גדלות בתורה אפשר להכווין את הכיוונים הראויים - ולזה וודאי צריך להקשיב. ברמה המעשית - אם אנשים גדולים ממליצים ראוי להקשיב לרוחב דעתם, אבל צריך לשים לב, שבד"כ לא שייך בזה שיח של 'מותר' ו'אסור'. בפירוש שמעתי ממרן הגר"א שפירא, שגם כשקרא להצביע לרשימה מסויימת ואמר שלא נכון להצביע לאחרת, הוא לא אמר ש'אסור' להצביע לה. (וממילא כשאילוצי המציאות מאלצים להצביע למי שלא עומד בגדרים - כנראה שגם דעתו היתה מסכימה לכך).
מרן הרצי"ה זצ"ל לפחות פעמיים נתן מכתב המלצה לשתי רשימות שונות.
מצד אחרdaniel052

גדול דור, מנהיג העם\הזרם..

כמה דיברו על משה רבנו ע"ה,מנהיג העם..

ומשה בדורו כיפתח בדורו

בשביל מה יש לנו מנהיגים לדור?

סומכים עליהם על איסורי תורה 

אבל על בחירות לא?

אני מאמין בגדולי הדור, שאם הם אמרו שצריך להצביע לX יש סיבה לזה ואפילו שאני לא מבין, איזה סיבה יש לו להגיד את זה? זה מוסיף כבוד או משהו?

אם גדול הדור לזרם שלך(?)והוא אומר להצביע לY תצביע לY

אם גדול הדור לזרם שלי(?) אומר לי להצביע לשס אז אני מצביע לשס זהו

אם גדול הדור אמר לעשות מה שרוצים תעשו מה שתרצו

בשביל מה הקב"ה נתן לנו כאלה צדיקים עצומים?

שינהיגו אותנו

תכלס, יש הרבה בדבריך...מבקש אמונה

אם מצד אחד אומרים שהתורה חייבת להתחבר לחיים,

אז לא איך שכשמישהו שלמד המון תורה מביע דעה חוץ מהלכה מתייחסים לזה כדעה של אדם פשוט.

הגדולים שאני התחנכתי אצלהם, אמרו שאין כאן שאלה של איסור והיתהסטורי
אחרי זה הם המליצו בחלק מהפעמים על מפלגה מסויימת, בחלק לא ובחלק מהמקרים (כמו בבחירות הללו) רבותי חלוקים ביניהם למי נכון להצביע.
מה שמותן?daniel052

מי הם אותם גדולים?ואפרש מקור או משהו?

כי לא זכור לי משהו על זה שאמרו כל אחד יצביע מה שהוא חושב..

בעניין אחר, רבנים שאומרים לא להצביע(יש כאלה שהם עצמם לא מצביעים, אבל לא מורים כך לרבים)

ושאסור וכל זה, 

יחיד ורבים הלכה כרבים..

מרן הגר"א שפירא זצ"להסטורי
בחלק ממערכות הבחירות הוא קרא להצביע למפלגה מסויימת ובחלק לא. גם בפעמים שכן קרא, כששאלו אותו האם אסור להצביע לאחרים - הוא אמר שלא אמר איסור.
לא. בחירות זה עניין של ניחושים וקצת שכל ישרrivki
לא עניין של איסור והיתר או טוב ורע. רבנים בפוליטיקה בדיוק כמו שאר בני אדם.
המשנה בפסחים כותבת:אוא"ר
"שִׁשָּׁה דְבָרִים עָשָׂה חִזְקִיָּה הַמֶּלֶךְ, עַל שְׁלֹשָׁה הוֹדוּ לוֹ, וְעַל שְׁלֹשָׁה לֹא הוֹדוּ לוֹ. גֵּרַר עַצְמוֹת אָבִיו עַל מִטָּה שֶׁל חֲבָלִים, וְהוֹדוּ לוֹ. כִּתֵּת נְחַשׁ הַנְּחֹשֶׁת, וְהוֹדוּ לוֹ. גָּנַז סֵפֶר רְפוּאוֹת, וְהוֹדוּ לוֹ. עַל שְׁלֹשָׁה לֹא הוֹדוּ לוֹ, קִצֵּץ דְּלָתוֹת שֶׁל הֵיכָל וְשִׁגְּרָן לְמֶלֶךְ אַשּׁוּר, וְלֹא הוֹדוּ לוֹ. סָתַם מֵי גִיחוֹן הָעֶלְיוֹן, וְלֹא הוֹדוּ לוֹ. עִבֵּר נִיסָן בְּנִיסָן, וְלֹא הוֹדוּ לוֹ:"

אחד הדברים זה "סתם מי הגיחון" שזה דבר שאיננו הלכתי אלא טקטי(הוא סתם מפני המלחמה עם אשור) ובכל זאת רואים שחכמים הביעו דעה וחלקו עליו והמשנה כותבת את זה כהלכה. א"כ נמצא שודאי ששייך שרב יביע דעת תורה גם בנושא שאינו הלכתי. כמו"כ מצינו שנמלכים בסנהדרין אם לצאת למלחמה.

חוץ מזה שבודאי ששייך בזה דעה הלכתית, אמנם אין זה כתוב בשו"ע אבל הגר"א שפירא היה קורא לזה הל' 'כלל ישראל', בשביל להורות לציבור כיצד יש לנהוג במצבים ציבוריים יש ללמוד איך הקב"ה מנהל את עולמו ואיך פנימיות עמ"י בנויה. הלכות אלו כתובות במהר"ל ובקבלה. אמנם אין זה איסורים אך זה דומה לתיקון של מכונה טכנולוגית שצריך ללמוד כיצד לעשות זאת ולא לנסות מסברא עצמית ללא שום ידע כי זה מועד לקילקול.
חזקיהו צדק והסכימה דעתו לדעת המקום וחכמים טעו. (אבותחסדי הים
דרבי נתן פרק ב')

בנוסף, חכמים לא הודו לו, כי רצו שיבטח ב-ה' (רש"י), אז זה לא חשבונות פוליטיים.
המפרשים שם אומרים שזה בחינת 'אלו ואלו דברי אלוקים חיים'אוא"ר
מה זה משנה למה הם חלקו עליו, סוף סוף הם חיוו דעתם בנושא פוליטי בעקבות דעה אמונית.

גם הרבנים היום אומרים לך תצביע כך בגלל תפיסה אמונית ולא כי יש להם אינטרס פוליטי ח"ו.
הם הביעו דעתם בעקבות מה שחשבו שהוא נבואה "וגנותיחסדי הים
על העיר הזאת להושיעה" (כך אומר רש"י). זה שונה מהבעת דעת תורנית רגילה.

גם לא הבנתי איך אפשר להגיד שאלו ואילו צדקו. האבדר"נ בפירוש אומר שחזקיהו הסכימה דעתו לדעת המקום, זאת אומרת שהוא צדק. הפוליטקאי צדק.
זכור לי שהפרשנים על אבדר"נ כותבים 'אלו ואלו...'אוא"ר
כמו בכל מח' תורנית ש''אלו ואלו דברי אלוקים חיים'.
מה זה משנה מה אנחנו חושביםאריק מהדרום

אסור להם על פי חוק להורות לנו דבר כזה, בדיוק כמו שלכל הוגה דעות אחר אסור להורות לנו למי להצביע.

איפה קיים חוק כזה???אוא"ר
מה ההבדל בין רב לפוליטיקאי מבחינה חוקית?
לביבי מותר להגיד לציבור להצביע ליכוד ולא ימינה ולרב אסור?
לרב מכהן אסורחדשכאן
עובד ממשלה לא פוליטיקאי. אסור להתערב בדברים כאלה.
לא רקאריק מהדרום

אסור לאף אדם להורות לך מה לעשות בבחירות, מקסימום אדם יכול להגיד לך במי הוא תומך, למי הוא מצביע, מה השיקולים ולנסות לשכנע אותך, אסור בתכלית האיסור להורות לך במי לבחור, הבחירה היא של האזרח, הוראה של אדם היא נטילת הסמכות שלו להכריע בצורה מושכלת, כל אזרח מחוייב להצביע (או לא להצביע) על פי צו מצפונו ועל פי דעתו.

גם נתניהו- אסור לו להורות.

להורות תמיד אפשרחדשכאן
השאלה אם יש לו סמכות עליך.
מסתכן בחמש שנות מאסראריק מהדרום

שחיתות ואיום (תיקון מס' 6) תשל"ז-1977

122. ואלה דינם מאסר חמש שנים או קנס 20,000 לירות:

(1)   הנותן או המציע שוחד על מנת להשפיע על בוחר להצביע או להימנע מהצביע, בכלל או בעד רשימת מועמדים מסויימת;

(2)   המקבל או המסכים לקבל שוחד, לעצמו או לאדם אחר, כדי שיצביע או יימנע מהצביע, בכלל או בעד רשימת מועמדים מסויימת;

(3)   המאיים על בוחר בגרימת נזק, לו או לאדם אחר, אם הבוחר יצביע או יימנע מהצביע, בכלל או בעד רשימת מועמדים מסויימת;

(4)   המבטיח לבוחר עבודה אם יצביע או יימנע מהצביע בעד רשימת מועמדים מסויימת;

(5)   המפטר או מאיים לפטר אדם מעבודה או מונע או מאיים למנוע ממנו קבלת עבודה כדי שיצביע או לא יצביע או משום שהצביע או לא הצביע בעד רשימת מועמדים מסויימת או משום שנמנע או לא נמנע מהצבעה, או כדי שיימנע או לא יימנע או משום שנמנע או לא נמנע מתעמולת בחירות, בכלל או בעד רשימת מועמדים מסויימת;

(תיקון מס' 24) תשנ"ב-1991 (תיקון מס' 38)  תש"ס-2000

(6)   המשדל אדם להצביע או להימנע מלהצביע, בכלל או בעד רשימת מועמדים מסויימת, בדרך של השבעה, קללה, נידוי, חרם, נדר, התרת נדר, הבטחה להעניק ברכה, או מתן קמיע; לענין זה, "קמיע" – לרבות כל חפץ שבעיני חלק מהציבור יש ביכולתו להיטיב או להרע עמו.

החוק שציטטת מדבר על תמורה או איום, לא על הוראה.אדם כל שהוא

כאשר רב מורה לתלמידיו להצביע למפלגה מסוימתאריק מהדרום

הוא נוטל ממנו את זכות הבחירה, זה למה רבנים לא עושים את זה, אין הלכה להצביע למפלגה מסוימת, יש קריאות, יש עידוד, חתימות אבל אין הוראות, לרב עובדיה יוסף ולרב כדורי הבהירו מספר פעמים את העניין, שים לב, גם אצלם אין הוראות.

אם מישהו היה פותח פה שרשור...אדם כל שהוא

"הרב שלי מורה להצביע למפלגה מסוימת ואני חושב אחרת", היית עונה לו "אין לך זכות/אפשרות להצביע למפלגה אחרת ממה שהרב שלך הורה"? 

אם מישהו חושב, שיש רק מפלגה אחת שמוסרי להצביע לה, לגיטימי מבחינת הדמוקרטיה שהוא יאמר את זה.

כנ"ל אם מישהו חושב שיש רק מפלגה אחת שמותר ע"פ ההלכה להצביע לה.

זה לא ליטול מהאדם את זכות הבחירה.

נ.ב. לא נכנסתי להיבט התורני של השאלה, אלא להיבט החוקי והדמוקרטי.

זה בדיוק מוכיח מה שאמרתיחדשכאן
מוכיח מה?אריק מהדרום

שאם אין שום מנוף לחץ אמיתיחדשכאן
זה חוקי
מנוף לחץ אמיתי?אריק מהדרום

אם רב מורה לתלמיד להצביע למפלגה מסויימת, או שהוא מצביע או שהוא מחליף רב, אין לו אופציה אחרת.

יש לוחדשכאן
כל עוד אין איום שנוסף לכך או שוחד. קרא את החוק שהבאת
א. זה לא נכון.אדם כל שהוא

יש תלמידים שהפרו הוראה של רבם, ונשארו תלמידים.

ב. גם אם זה היה נכון, מאחר שאין על הרב כל חובה חוקית להישאר הרב של אותו תלמיד, איני חושב שניתן להגדיר את זה חוקית כאיום ב"גרימת נזק".

הרב רבינוביץ' יצא מאוד נגדארץ השוקולד
ויש ציטוט מעניין של האדמו"ר הזקן בו הוא יוצא נגד שישאלו רבנים שאלות שאינם תורניות.

@חבדניקים
כן אבל "האהבה מקלקלת את השורה" תניא שםהסטורי
לא הבנתי מה ניסית לומר, תוכל בבקשה להסביר דבריך?ארץ השוקולד
התייחסתי להמשך הציטוט מהתניאהסטורי
אשתדל להסביר כשיהיה זמן, או שאחד החב"דניקים יסביר

@מושיקו
בחירת מנהיג שהכל יהיה תלוי בו זה לא תורני? שואל באמת..מבקש אמונה

נכון.רק בשמחה.
זה באמת לא תורני.
אפשר הסבר למה לא?מבקש אמונה

כי זה לא חלק מהתורה.רק בשמחה.
קיום התורה זה לא חלק מהתורה? תמוה..מבקש אמונה

מה זה קיום התורה?רק בשמחה.
לחזק את חוקי התורה ושלא יתנגדו לשומרי התורהמבקש אמונה

ולדאוג לביטחון עם ישראל כמובן.

וודאי שלא להפך..

אתה חושב לדוגמא שאם יהודי יצביע למפלגה שמתכוונת להלחם בדת, בשמים זה יעבור לו בשתיקה?

מאמין שלא.

לאארץ השוקולד
כשאהיה עירני יותר בלי נדר, אענה לך באריכות.
(תזכיר לי מחר בצהריים ואגיב בלי נדר מחר בערב)
אוקיי תזכיר לי להזכיר לך אני בעצמי שוכח חחחמבקש אמונה

רק לציין, במילה תורני אני לא מתכוון לפסיקה הלכתית..

אלא שהתורה אמורה להדריך בעניין

אגיב בקצרה כי אינני יודע להאריך כאן כרגעארץ השוקולד
א. חשוב להדגיש: אני כן סובר שצריכה להיות חשיבה תורנית ומה הדרך שה' אמר לנו דרך התורה בה הוא רוצה שנפעל, אלא שאינני חושב שצריך לשאול רב בנושא.

ב. זה שאלה מרתקת מה התפר בין שאלה הלכתית לשאלה ערכית המושפעת משאלות הלכתיות ומוסריות ואת האמת שאני נוטה מאינטואיציה לדעתו של הרב רבינוביץ' ואין לי ביסוס חד.

ג. אני חושב שבתמצית, הרבה רבנים פחות מעורים בעולם המעשה ולכן למרות שהאידיאל הוא ללכת בדרך התורה, דווקא לשאול את אלה המייצגים אותו יכול להכווין לטעויות לפעמים וממילא במצב כיום לא הייתי פונה לרב בישיבה שימליץ על המפלגה הנראית לו.

ד. יש לנו שאלות ערכיות ותורניות בחיים, עלינו לתרגל את יכולת ההחלטה לבד לפעמים ודווקא בחירות יכול לתת לנו תחושה של נסיון להחלטה מתוך שקלול האפשרויות.
ממליץ בהקשר זה על הראיון עם הרב סמוטריץ' (אבא של...)הסטורי
מבשבע האחרון:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/412749

בעיקר בעניין החילוק בין טקטיקה לאסטרטגיה, בין פעולות מעשיות לשורשים הערכיים והרוחניים. ובנוסף האמירה שמי שנושא באחריות אצלו נמצאת גם הסמכות.

(אגב, לענ"ד בנקודה הזאת, נופלת הפוליטיקה החרדית. האמירה שיצא לי לשמוע כמה פעמים ברדיו 'קול חי', לפיה הנציגים הם רק האצבע הארוכה של גדולי התורה ואסור להרהר אחריהם - יותר משנותנת סמכות לפוליטיקאים, הופכת את גדולי התורה, למלוכלכים בתופעות הלוואי ההכרחיות של הפוליטיקה.)
קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
אין להזדהותאריק מהדרום

* אין להזדהות ברשתות החברתיות כעובד *** אלא באישור וגם אז יש לשמור על שיח מכבד.

* ובשום מקרה אין לכתוב דברים בשם החברה, זה תפקידו של הדובר

נראה לי אני מתפטר

זה קוד אתי לגיטימי של הרבה חברותהמקורית
לא הבנתי מה הבעיהפשוט אני..
אולי ב *** כתוב "השם"פתית שלג
מה הטעם לעבוד אם שוללים ממך את חופש הטינוך?אריק מהדרום
אז בגלל זה רצית לעבוד גם עם אינסוף כסף?🤔 יפהפתית שלג

לא הכל חומרי בעולם הזה

טובנקדימוןאחרונה

סעיף ב מאוד הגיוני. זה טריוויאלי, אלא אם כן יחליטו שכל אמירה אישית היא בהגדרה של מייצגת.

סעיף א יהיה סופר מובן אם מדובר במקום בטחוני/ממשלתי וכיוצא בזה, או אם מדובר בסטראטאפ וכדומה שכל קימטוט יחרב להם את התדמית ויפגע כלכלית בגלל האטמוספירה הפוליטית שהכל שזור בה היום במקומות האלה. אחרת לא ברור בכלל למה אסור להגיד שאתה עובד במקום פלוני.

התמונה להמחשה בלבדקעלעברימבאר

איראן: תקפנו בסיסים אמריקאים בחריין

את הרב את לזמןקעלעברימבאר
החותים: יש לנו סחוג אבותקעלעברימבאר
מק. דונלד טראמפ: נשנה את המרור בהמבורגרקעלעברימבאר
מחסה לחריין
בשביל הבבלים שלא הבינו:קעלעברימבאר

דם (של סלק) יזע (מהגירוד בפומפיה) ודמעותקעלעברימבאראחרונה
אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק

מה עדיף?

ידע?

טיולים?

חיבור להתיישבות?

חקלאות?

אני בדיוק מתלבט בעניין

הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.

ומסעות

זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ 

אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידי

מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)

יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר, 
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.

פעם הכרתי יותר. היום לא.נפש חיה.

סיורים, טיולים.... הכי נכון וטוב בעיניי.

וכן עבודה חקלאיתנפש חיה.
שכחת מה שידעת?זיויק
הזיכרון כבר מתעמעם.... לצערינפש חיה.
אני הוגה בה תמידכְּקֶדֶם
והיא תמיד מחכה לי
אני חושבת שזה תלוי איך אתה מתחברעשב לימון

אם אתה מתחבר דרך ללכת בה ולהכיר בה עוד ועוד מקומות ועוד ארבע אמות אז טיולים

אם ההיסטוריה מחברת אותך למשמעות של הנצח- תוסיף ידע

אם אתה ממש רוצה להיות בחזית של כיבוש הארץ אז לך להתיישבות הצעירה או הותיקה

ואם אתה רוצה חיבור פיזי לאדמה עצמה- אז חקלאות

אישית אני חושבת שזה משלים אחד את השני ועוברים בכל התחנות כדי לקבל תמונה מלאה ולפתח קשר עם משמעות. אחר כך אפשר להתמקם בזווית אחת ולגוון מדי פעם.

(זה נשמע כמו חיבור זוגי אבל באמת יש בחיבור לארץ מימד כזה. ראה ערך השיר 'הנני כאן' שכתב חיים חפר ושר יהורם גאון ואחר כך הראל סקעת, והשיר הוותיק 'עוד לא אהבתי די' שקיבל לאחרונה עיבוד מחודש והוסב בקלות לשיר אהבה לאישה)

אני שייך להכלפתית שלג

ואני רק מרגיש רצון להתקרב עוד ועוד ועוד

על מה אתה מתלבט?

מה אתה עושה בפועל עם זהזיויקאחרונה
לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימון
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
תגובות בוטות המביאות מחלוקת בהתאם.נחלת
את??? את מגיבה הכי טוב בעולם!מחפש אהבה
הלואי הלואי...לא תמיד. אבל נחמד לשמוע. תודה!!!!נחלת
הפוסט שאני הכי מצטער עליופשוט אני..אחרונה

כתבתי דברים לא יפים בכלל על חג הסיגד,

בדיעבד הבנתי שזה נבע נטו מבורות.

הפוסט נמחק לבקשתי, ומאז למדתי לקח... 

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 8:11

אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה

באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
אם רוצים לתייג משתמש אז יש דרך פשוטהנקדימוןאחרונה

כותבים @ ואז בצמוד אליו ובלי רווחים מתחילים לכתוב את שם המשתמש שאת רוצה לתייג. תיפתח כמו תיבה שממנה תבחרי את האחד הרצוי. @נחלת 

אמנם אני מניח שהפעם דווקא התכוונת לא באמת לתייג אותי  

לי יש מנהג, שאולי אנשים לא שמים לב, להפריד בין הקבוצות השונות בציבור החרדי כי לא כולם זהים. אני כן חושב ככלל שהציבור החרדי אוהב פחות, אבל לא דווקא במזיד, אלא פשוט כי כשנושא האהבה לא נמצא על ראש שמחתך אז זה בפועל לא באמת מתגלה. למשל, אפשר להשוות למשל מגזר כלשהו לחב"ד? נושא אהבת ישראל שם הוא כל כך חזק שזה לא מהשפה לחוץ  אלא ממש ניכר בכל המעשים.

בנוסף, לאחרונה, ההתבטאויות של מי שאמורים להיות מנהיגי הציבור ומתווי הדרך לקהל מאוד מקשים על ההבנה שאת רוצה...

מבחינתי את שלי אמרתי בהקשר הזה. לא חייבים להמשיך לדון בנקודה, ואני בהחלט מקווה שלא נתדרדר חלילה כמו בפעם ההיא. ברור לי שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי, אז את לא חייבת להגיב אם את מוצאת לנכון.

זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 11:03

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלג

אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?

השורה הראשונה לדעתי היא הבסיסנפשי תערוג

ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.

הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד

פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה

יחלקו כבוד לרבנים חרדים

לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.

לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק

אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים

וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.

תסיק כאן למה ומה זה אומר

שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

זה באמת הדבר הראשון שעולה לך לראש כשאתה רואה חרדינעומית

בתחנת אוטובוס?

בתור לרופא?

באמת? 

בדרך כלל כן, אבלנקדימוןאחרונה
א. לא תמיד הכל ביחד. לפעמים רק אחד מההתנהגויות ייראה.

ב. התחושות האלה עולות יותר מול צעירים וגילאי האמצע.

ג. ניתוק, בשונה מיהירות וגסות רוח, אינו מידה רעה אלא מידה עצובה. יכול להיות אדם טוב ועדין שיהיה מנותק לגמרי.

ד. האם אני מרגיש בוז וריחוק כלפיי גם בתחנת אוטובוס ובהמתנה לרופא? כן, למרבה הצער..

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאני

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג

האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?

אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.

כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..

חייל, לובש מדיםעשב לימון

ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו

כלוםטיפות של אור
אני לא נגד מגירות. זה מועיל וחשוב וכו. אבל בסוף מתחת לכל התחפושות כולם בני אדם, וכשמגיעים לשמים לא שואלים את האדם 'לאיזה מגזר השתייכת'

+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים

אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '

פינגווין קיסריכְּקֶדֶם
אין אסוטיציהנפשי תערוג

כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני

הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..
חחחחחחחחקעלעברימבאראחרונה
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון

אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא

רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג