התלבטתי מאוד אם לשתף כאן. כי זה אישי וחושף גם אותי. אבל בסוף החלטתי שגם לאנשים אחרים מגיע לדעת איזה חברה מיוחדת היתה לי. ואיזה נשמה ענקית עם ישראל איבד. הכרתי את רנה במדרשת קיץ במדרשת הרובע, פחות משבועיים לפני הפיגוע.
נכתב ביום הולדת של רנה. מקווה שרק יחזק, ויהיה לעילוי נשמתה.
בסייעתא דשמיא
רינוש שלי♥יומולדת שמח נשמה!וואו!!איזה זכות להכיר אותך. כזאת אישיות-פשוט ללמוד ולגדול. רק מלהיות לידך הרגשתי שאני נהיית טובה יותר, מתקדמת יותר, אמיתית יותר. השמחה שלך, ההתלהבות. ההתמסרות לכל דבר, והכל מתוך בירור ורצון לגדול וללמוד. מוסיפה כל כך הרבה לעלם, אבל הכל- בצניעות וענווה.
עד 120, אני כבר לא יכולה לאחל לך. כי לצערי הרב-כבר לעולם לא תגיעי...אפילו ל17 לא.
אבל אני רוצה להבטיח לך, שבזמן שנשאר לנו כאן, שכמו שכבר ראינו אנחנו באמת לא יודעים כמה הוא- נעשה כמה שאנחנו יכולות כדי לגדול במקומך, כדי למלא את החור שהשארת כאן- בטוב, ובשמחה. כמו שאני חושבת שהיית רוצה. רינוש♥רק שבועיים ויומיים את לא איתנו כאן. ולי נדמה שנצח. מי חשב שכל כך מהר נאלץ להיפרד... רק נפגשנו שבוע וחצי קודם. מודה לרבש"ע על כל רגע במחיצתך. נרצחת כל כך קרוב ליום הולדת שלך- זכית..אומרים שרק צדיקים גדולים זוכים לזה. לא מפתיע אותי. היית כזאת מיוחדת. הוספת כל כך הרבה טוב לכולנו. היית מאוד מחוברת לעם- בתור עם, בתור כלל. אני לא אשכח איך ביום השני של המדרשה, ישבנו כמה בנות בארוחה ודיברנו, ופתאום הפטרת, כמו בדרך אגב- וואי, אנחנו נהיה הראשונות לראות את המשיח!!כל כך שמחת, והתרגשת. זה היה המשפט שהכניס לי למודעות- שוואלה, כן! המשיח יכול לבוא כל רגע, הלואי שיכולת לראות באורו. לא מעכלת שהוא יבוא-אבל את לא תיהיי פה כדי לראות את זה. אני כל כך מקווה שבאמת טוב ל שם למעלה, עם הקב"ה. כל כך רצית להתקרב אליו..אז הנה, את שם. ולנו כל כך חסר. השארת לנו חלל כל כך גדול. ברור לי שאם היית פה איתנו היית מרגיעה, ומשמחת ומזכירה לנו שה' יודע מה הוא עושה. כל כך הרבה יותר טוב ממנו, ושאם הוא מנסה אותנו, הוא גם שולח כוחות. אז רינוש! תתפללי עלינו!! תשלחי לנו כוח! תזכירי לנו. שאין מקרה. תשלחי לנו כוח לשמוח באמת- לזכור שאין מצב להישאר בעצבות, שזה כל כל לא מה שהיית רוצה. לך-כבר אין לי מה לאחל.. את כבר לא תמשיכי. כל כך קשה לי לכתוב את זה. כבר לא תתחילי שמינית, כבר לא תעשי שירות, כבר לא תתחתני. ולא תביאי חיים לעולם. והכי קשה לי- שאת לא תראי באור משיח צדקינו בחייך. אוף. כל כך לא מתעכל!! אז אני מאחלת לנו. למי שנשאר כאן, לבכות את חסרונך. שמחה, ואושר! ושנים רבות ושמחות ומלאות בתוכן, באמת, במשמעות- כמו שהראית לנו שאפשר. ואמונה גדולה בה'. בלי ערעורים והרהורים- אמונה שלימה שהכל ממו ולטובתינו. וכוח. למלא את הריק בלב בדברים טובים, שבאמת ינציחו אותך.
ושתמיד נחפש, באמת! ולא נוותר לעצמינו- איפה אפשר לתרום, ולתת- איפה עמ"י צריך אותנו- איפה עמ"י יגדל ממנו, ויצמח.
ושנחיה. כי זה כל כך לא מובן מאליו. ושנד לנצל את זה, בכל הטוב שיש! ולמלא את החיים במשמעות, בשמחה!!
שנזכה לחכות למשיח בכזאת פשטות ורצון אמיתי כמו שחיכית. בכזאת טבעיות..
בטוחה שהייתה לך תשובה לשאלה האם ציפית לישועה.. כי כל כך כל כך ציפית.
אוהבת אותך כל כך
כל כך.
מעריכה,
ומתגעגעת
לנצח.
ח' אלול התשע"ט